bugun hastane cantami hazirladik annemle. icim hala bi tuhaf.sanki hic dogurmicak gibiydim.simdi gunleri sayar olduk.
Oy oy oy ne fiyatlar bunlar boyle, ucmuslar resmen. Kizlar aiz siz olun kanmayin bu para tuzaklarina. Ben indirimden 3 uzun penye gecelik aldim hastanede giyerim diye: biri 3,5 biri 6,5 biri de 10 euro'ya. Hatta neden 10 euro verdim diye sonra bir de hayiflandim. Sunun surasinda hastanede 3-5 gun giyecegim bir de simdi evde giyiyorum. Ben Turkiye'de inanilmaz bir tuketim kulturu olustuguna maalesef tanik oluyorum ve hayretler icinde kaliyorum. İnsanlar resmen "o almis ben de asagi kalmayayim rezil olmayayim" diye satin alip duruyorlar. Sanki pazardan tertemiz 5-10 liraya alsa gururu onuru kirilacak el aleme rezil olacak. Kimsenin "yarin ne olur Belli olmaz, ak akce kara gun icindir" diye dusundugu yok. Benim gordugum cogunluk boyle.
Şu genellemeleri biraz yumuşatarak yapsak ne güzel olur dimi, türk toplumu olarak en büyük kabahatlerimizden birisi sanırım empati yoksunluğumuz.... Az düşünüp çok konuşmamız... Haklı olduğun nokta fiyatların bu özel zamanlar için uçuk olduğu, ama herkez "ak akçe kara gün içindir diye düşündüğü" yok değil.. ve "o almış bende alayım diye almıyor". Çok ayıp... hamilek hevesi vardır herşey çok güzel olsun istiyordur vs. Kaldıki herkes kesesinin hesabını bilir zaten. Nedir bu başkasının kesesinin hesabını tutmak anlamadım ben...
Daha öncede hastane konusunda böyle bir muhabbet geçti... Lütfen arkadaşlar dikaktli cümleler kuralım... Kaldı ki bende kombin yapmayı en uygununu almayı düşünüyorum. Burda 80-90 100 e alan arkadaşalrımızda var. Herkes kendi parasının hesabını tutsun! Çok saçma geliyor bana başkasının parasının hesabını yapmak... Ayrıca Türkiye de aileler ekonomistlerle yönetilmiyor, bir asgari ücretle bir ay geçinenler var... Çok şükür genelimiz paranın nasıl kave ne zahemtle kazanıldığını biliyoruz şu hamile halimizle çalışıyoruz... Akşam akşam böyle bir yorum yapmak istemezdim genellemelerden hiç hoşlanmıyorum... Azarlar gibi yazılan yorumlardada...
Ne güzeellHayırlı olsun Yalug. Eee ne koydun içine, öyle bohçayı hazırlayıp gitmek yok anlat bize.
Eşin gelecek mi doğum zamanı? o zamanlarda burda olabilir umarım.
bugun hastane cantami hazirladik annemle. icim hala bi tuhaf.sanki hic dogurmicak gibiydim.simdi gunleri sayar olduk.
Hayy ağzına sağlık Hanzade :) Söylediklerine % 2500 katılıyorum ama güzelim sen de iyi başlamış, sonlara doğru herkesi falakaya çekecek gibi yazmışsın canım yaa :)Çok kızdırmışlar seni çookk
saol denizcim.esim insallah doguma gelecek.zaten sezeryan olacagim icin gun tutturma konusunda problem yasayacagimi dusunmuyorum ama allahin isine de karisilmaz :)) benim kiz erken gelmeye kalkarsa bilemem.cantamin icine neler koydum kizimin hastane cikisini bi battaniye (cocuklar usurmus) sari mendil :) yuzunu kapicakmisiz onla sarilik olmasin diye.yedek bi tane daha tulum takimi (kusar iser sicar cocuk bu belli olmaz :) ).kendim icin 2 tane gecelik hastane terliklerim (ay cok komik hastane terligi ne demekse) 3 adet ic camasiri' ped (gerci hastaneler veriyormus ama ben aldim) he bide olmazsa olmazlardan kirmizi lahusa tacim annem bu kadar yeter.bisey lazim olursa getiririz dedi.zaten hastane cok yakin.
Şu genellemeleri biraz yumuşatarak yapsak ne güzel olur dimi, türk toplumu olarak en büyük kabahatlerimizden birisi sanırım empati yoksunluğumuz.... Az düşünüp çok konuşmamız... Haklı olduğun nokta fiyatların bu özel zamanlar için uçuk olduğu, ama herkez "ak akçe kara gün içindir diye düşündüğü" yok değil.. ve "o almış bende alayım diye almıyor". Çok ayıp... hamilek hevesi vardır herşey çok güzel olsun istiyordur vs. Kaldıki herkes kesesinin hesabını bilir zaten. Nedir bu başkasının kesesinin hesabını tutmak anlamadım ben...
Daha öncede hastane konusunda böyle bir muhabbet geçti... Lütfen arkadaşlar dikaktli cümleler kuralım... Kaldı ki bende kombin yapmayı en uygununu almayı düşünüyorum. Burda 80-90 100 e alan arkadaşalrımızda var. Herkes kendi parasının hesabını tutsun! Çok saçma geliyor bana başkasının parasının hesabını yapmak... Ayrıca Türkiye de aileler ekonomistlerle yönetilmiyor, bir asgari ücretle bir ay geçinenler var... Çok şükür genelimiz paranın nasıl kave ne zahemtle kazanıldığını biliyoruz şu hamile halimizle çalışıyoruz... Akşam akşam böyle bir yorum yapmak istemezdim genellemelerden hiç hoşlanmıyorum... Azarlar gibi yazılan yorumlardada...
PORT BEBE BAKAN KIZLARR geçenlerde alışveriş merkezinde görmüştüm bir anne yeni doğan bebeğini taşıyordu eşimde bende çok beğendik. malesef port bebe almıştım yoksa hemen onu alırdım kesin ama yinede netten bir aratayım adı neymiş diye düşünmüştüm. Adı premaxx bebek taşıyısı.. farklı renkleri ve modelleri var sanırım fiyatı90-100 tl civarı ama bebekler 10 kg olana kadar kullanılabiliyor. hatta bir modeli 18 aylık olana kadar kullanılabiliyor. omuz çantası gibi düşünün annenin göğsünün üzerinde çapraz duruyor çanta. eğer hala port bebe almayanlarınız varsa netten yada mağazalardan bi bakabilirsiniz çok farklı ve kullanışlı. bunu alırsanız hem port bebeye hemde kanguruya ihtiyacınız kalmıyacaktır. zaten ikisinin fiyatıda 90 ı buluyor. ben gördüm ve beğendim. görünüşü çok ciciydi tavsiye ederim :)
kızlar lohusa çamaşırları 20 nin üzerinde fiyat olarak iç çamaşırcılarda büyük beden kilotlar var 5 liraya aldım taşlı süslü çokta rahatlar tavsiye ederim.şimdi kan falan olcak lekesi çıkmaz üzülürüm boşaohh herşeyin hazır ne güzelllll
anaaaaaaaaaaa ben terliği unuttum donumda yoklogusa çamaşırı alıcam daha peyyyy oralarda donsuz kalacaktım görüyomusun
ayyy hanzadeee ben kıyafetlere doğurcaz dedim diyede mi kırıldın .ben çok üzülürüm öyleyse ben aramızdaki samimiyete dair söyledim.onaysa kusuruma bakma:26:
ohh herşeyin hazır ne güzelllll
anaaaaaaaaaaa ben terliği unuttum donumda yoklogusa çamaşırı alıcam daha peyyyy oralarda donsuz kalacaktım görüyomusun
kiz donsuz mu kalcan hastanelerde al 1-2 tane at cantanin icine.gecen cumartesi eminonune gittik.hic aklimda yoktu benimde don.gecelik alirken abla camasirda istiyon mu dediler.oyle aldim.yoksa bende unutuyodum :)))
Baktım şimdi gerçekten çok şeker çok tatlı kangurudan daha iyi bebek asılı kalmaz öyle kukla gibi :) Hastaneden çıkarken konulamaz belki ama araba olmayacağı için alışverii merkezlerinde vs. kullanımı çok rahat olur sanırım. Ben bunu iyice bir araştırıcam. Çok sağol düşünceli arkadaşım benim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?