bende dün loyadan pijama takımı aldım hemde indirime girmişti ama gecelikle sabhlıkları beğenemdim.onları başka yerden bakacağım.Kızlar loya, lord ( aklıma gelmiyor bir tane daha vardı) Gibi iç çamaşırcılarda, 3 lü pakette bedenli bel altı çamaşırlar var ben aldım çook rahat kullanıyorum. Lohusa içinde ondan alıcam 3 lü pakette ben L aldım 9 tl.. Tavsiye ederim malıda çok güzel yıkadım ne sarkma ne sünme ne bişi olmadı...
Yine aynı yerlerde 50 tl den başlayıp 60 70 80 90 a kadar çıkan fiyatalkrda çok şeker gecelik sabahlık ve pijama takımları var. Bilginize.
günaydın kızlar :)
geçmişi okuyamadım ama dün gerilmişsiniz gibi bir hava sezdim:96:
iyi haber veriyim size oğlum birazcık daha büyümüş 1.700 gr olmuş sıpacık ilk defa yüzünü göstermedi bize sırtını döndü tam doğum pozisyonunu almış başı rahmimi baskılıyormuş rahmimdeki ara ara olan sancılar da ondan kaynaklıymış doğum pozisyonundan çıkması için magnezyum verdi rahatlatıcakmış kasları bebek kanaldan çıkıcakmış.. onun haricinde uzun bir bebeğimiz olacağını söyledi ayrıca 4 kilo almışım yine 8 den sonra yemek yasak ama dinleyenebu arada 32. hafta çalışabilir raporumu da aldım
bizden haberler bu kadar şimdi geçmişe dönelim
arkadaşlar bende 1tane uzun gecelik aldım kısa kollu 40 tl ama bana anne geceliği gibi gelio çokta öle değil ama... bi tane lohusa pijaması pembe aldım 35tlye çokta güzel bitanede özdilekten önden komple düğmeli krem rengi siyah puantiyeli kibar bi pijama takımı aldım 45 tl ye aklınızda bulunsun illa lohusa die bakmayın önden düğmelide kullanışlı olur heralde herkese fikir olsun die paylaşmak istedim güzel anneler...
Neden bu kadar alindigini anlamadim. Ben 6 yildir yurt disinda yasayan biri olarak yasadigim yerde ve Turkiye'de insanlarin tuketim aliskanliginin farkini soyluyorum. Kimsenin sahsina konusmuyorum. Yani sadece bir genelleme bu soyledigim. Yoksa isteyen 5 liraya alsin isteyen 1000 liraya beni hic ama hic ilgilendirmiyor.
İnsanlarimizin maalesef her konuda cok savurganca yarini dusunmeden para harcadigini dusunuyorum. Yazik degil mi ulke ekonomisine. Bunu dile getirmemin neresi yanlis?!
Aile cevremden ve Bircok Turk arkadasimdan "dogum yapacaksin aman en guzeli olsun 3'e 5'e bakma el aleme rezil olma" laftarini duyuyorum ve eminim siz de duyuyorsunuz ama anlami var mi bunlarin sizce? Gerek gecelik gerek cocuk arabasi gerek baska bebekle ilgili konularda bunlar hep soylenmiyor mu? İnsanlar birbirinden altta kalmamak icin alis veris yapip giyinmiyor mu cogu zaman? Gerek kendilerine harcadiklari gerek cocuklarina harcadiklari maalesef bazen cok asiriya kaciyor ve ben onlar adina uzuluyorum. Yasadigim yerde insanlarin Turkiye'dekinin 3-5 kati kazandiklari halde ayni cep telefonunu 5 sene kullanip ayni gomlegi 1 sezon modasi gecene kadar degil dugmeleri yipranana kadar giyidiklerini gorup takdir ediyorum acikcasi. Evet biliyorum size cok sacma geliyor bu yazdiklarim, cunku ben de sasiyordum ilk baslarda.
Neyse lafi uzatmayacagim. Anlayan ne dedigimi anlamistir. Sen yanlis anlamak istiyorsan da o senin bilecegin is. İnan pijamani 1000 e mi aliyorsun 100 e mi 5 e mi beni zerre alakadar etmiyor. Herkesin kesesine bereket diyorum, ama bu ramazan gunde nolursunuz israfa kacmayin diye rica ediyorum hepsi bu.
Bu mesaji da yeni goruyorum. Falakaya yatiracakmis! Bir tehdit edildigimiz eksikti, ustume iyilik saglik! Arkadasim burasi forum, senin evinde duzenledigin altin gunu degil, isteyen gorusunu yazar, begenmek zorunda degilsin!!! Kimsenin de senin paranin hesabini tuttugu yok, komik olma.
hem de nasıl çok mutlu oldum kilosundan çok sağlıklı olması mutlu ediyo. evet normal zor gibi görünüyo dedi ama belli olmaz da dedi hayırlısı dedi iki hafta sonra tekrar gidicez allah izin verirse...
evet cnm kocaman olmuş doktor bile dedi çok güzel kilo almış diye.. ben hiç almadım durdu benim kilo alımım durdu bebek kilo alıyo artık ama çok dikkat ediyorum yediklerime hamur işi hiç yemiyorum normalde otçul değilim ama salata türü yoğurt süt hep saatli ben de o sattleri hiç kaçırmadan düzenli yiyorum yürüyüşlerim hep saatli yani diyeceğim tam bir plan dahilinde herşey o yüzden mi yoksa genetikmi onu da bilmiyorum herşeyin hayırlısını diliyorum allahtan bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda kiloları az olsun çok olsun önemli değil doğduklarında o mis kokularını içimize çektikmi herşey biticek bütün dünyamız onlar olucak sürekli rüyamda görüyorum kızımı ben bazen kokusunu bile hissediyomuşum gibi geliyo allahım hepimizin bebişlerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin ...her zaman dualarımızdasınız hiç bir zaman unutmuyoruz sizleri eşim bile sizler için dua ediyo okuyorum bebişlerinizin kilolarını felan ona da hep dua ediyo sizler için.. kocaman öpücük kızımdan sizee ben den de büyük sevgi sizlere ...
herkese hayırlı cumalar arkadaşlar geçmişi okuyamadım bebişi büyüyenlere maaşallah
Bababnnemiz geldi dün alışverişe çıktık ne kadar zormuş yaaa o kadar dolaştık biraz cici aldık daha eksikler var haftasonu kocişle tamamlıcaz pazarada gitmiştik pazarın ortasında bir kramp girdi kızımın kafasının olduğu yere kızlar o kadar korktumki doğum sancısı diye hareket bile edemedim alelacele biyerlere oturttular beni korkudan bembeyaz olmuşum bi yarım saat flan sürdü onun için bende fazla dolaşamadım zaten size bişey danışayım bezini primadan 2-5 kg aldım heralde doğrudur bide yatak içine viskolex döşek aldık en iyisi dediler ama bilemedim ssiz naptınız alanlar.
bunlarda cicişlerimiz Allahım sağ salim sağlıkla giymelerini nasip etsin hepimizin bebişine....
Eki Görüntüle 239691 Eki Görüntüle 239687 Eki Görüntüle 239688 Eki Görüntüle 239689 Eki Görüntüle 239690 Eki Görüntüle 239692
canım senin pijamanın aynısının geceliğini ve sabahlığını aldım ben.annem başka bir pijama alınca geceliğini aldım.kumaşı çok hoş değil mi????
herkese hayırlı cumalar arkadaşlar geçmişi okuyamadım bebişi büyüyenlere maaşallah
Bababnnemiz geldi dün alışverişe çıktık ne kadar zormuş yaaa o kadar dolaştık biraz cici aldık daha eksikler var haftasonu kocişle tamamlıcaz pazarada gitmiştik pazarın ortasında bir kramp girdi kızımın kafasının olduğu yere kızlar o kadar korktumki doğum sancısı diye hareket bile edemedim alelacele biyerlere oturttular beni korkudan bembeyaz olmuşum bi yarım saat flan sürdü onun için bende fazla dolaşamadım zaten size bişey danışayım bezini primadan 2-5 kg aldım heralde doğrudur bide yatak içine viskolex döşek aldık en iyisi dediler ama bilemedim ssiz naptınız alanlar.
bunlarda cicişlerimiz Allahım sağ salim sağlıkla giymelerini nasip etsin hepimizin bebişine....
Eki Görüntüle 239691 Eki Görüntüle 239687 Eki Görüntüle 239688 Eki Görüntüle 239689 Eki Görüntüle 239690 Eki Görüntüle 239692
Madem bu kadar idarecisin, kayınvalidenin tutumluluk olsun diye getirdiği ikinci el eşyalara bir kamyon laf etmenin nedenini anlayamadım ben... Bencede seni, benim yada diğerlerinin neyi ne kadar aldığımın, ilgilendirmemesi lazım, anlaşıldığıma sevindim...
Özeline bak.
Günaydın arkadaşlar.
Hepimize hayırlı cumalar. İstanbul'un soğuğunu, yağmurunu buraya gönderdiniz. hepinize çoookkk teşekkür ediyorum :) Harika bir gece ve gündüz oldu :)
Vom arkadaşım. Bu kadar ekonomi yapmaktan bahsediyorken, bunu savunuyorken niye kayınvalidenin aldığı ikinci el eşyaları kullanmam diyorsun ki. madem senin için ekonomi yapmak bu kadar önemli, al ve teşekkür et olsun bitsin. Bizi de bu çelişkili açıklamalarınla burda yorma istersen.
Cevap yazma lütfen. Durup dururken topiğin huzurunu kaçırmanın anlamı yok. Varsa söylemek istediğin bir şey, özelden konuşuruz.
annemde öyle söylüyo cnm beni doğurduktan sonra takmış göbeği kalmamış kardeşimden sonra takmamış malesef göbeği var hemde senelerdir dediğin doğru göbeği eritmek çok zor benimde bi tane yün korsem var gerçi ben onu belim ağrıdığı zamanlarda takıyordum ama doğumdan sonra onu takmayı düşünüyorum eski bedenime uygun göğüs altından kalçaya kadar
sen bana hakkını helal et diye yazmıştın sabah ben onları alıntı yaptım sonra net bana hainlik yaptı yazamadım Hakkım varsa hepinize helal olsun canım sizlerde hakkınızı helal edin sonuçta bilgide olsa bişeyler paylaşıyoruz
Susturucu taktırBende bizimki salondaysa banyoya odadaysa küçük tuvallete gidiyorum ne kadar uzak o kadar iyi
aynı benn yuzumdeki ifadeyi gördükçe agrınmı var diye soruyo ne diyeyim ki hayatım pırtlatacam ama senden utandıgım için pırtlatamıyorummu valla salona gittikçe adam şüphelenecek napıyo bu kız 2 dk yerinde oturmadı diye
kızlar bugün doktora gittik bebiş geçen ay doğum pozisyonundaydı şimdi terse dönmüşş doktora dedimki çok hareketli dönermii diyee dedi fazla dönmezsini önermiyoruz çünküü kordon dolanması oluyor bu zamandan sonraa
haklısınn en güzelide kafasının gelişimi orantılanmış haftasıyla uyumlu olmuş normalde 3 hafta ilerdeydii 1670 kg olmuş minnoşş ama kan uyuşmazlığı içinde bişi demediii ama kordon dolancakmı diyee kafama taktımmm geçen biri bişi anlatmıştıdaaa
arkadaşlar bir de UYUYAMIYORUM ya benle aynı durumda olanlar var mı?sıcaktan olduğunu sanmıyorum o kadar sıcak bir memlekette değilim.sırt üstü tehlikeli diyorlar yan dönersem olmuyor hayırlısı bakalım.
Zeynep bende kafama çok taktım kordonolayını sonra iş olacağına varır dedim boşuna üzme kendini sende hayırlısıyla ir şey olmaz inşallah..
Amin canım. teşekkür ederiz. eşin de sağ olsun. Bunca zaman bizi okumayıp tecrübelerini anlatsaydın bak biz de tontiş yapardık şimdiye kadar bebelerimizi aa teessüf ederim :)
Güzel dilekleriniz&öpücükler için teşekkürler. Benden de size, tüm topikimize gelsin.
Eessleemmbunların hepppsi birbirinden güzel. özellikle çakılın pembe montuna, beyaz askılı çıtçıtlı badisine bayılldııım. ben kızıma o kadar süslü olanları almadım daha. acil ihtiyaç olanları aldım ama bunlar çook şeker. bambamın eşyaları da harika. Allah iyi günlerde giydirmeyi nasip etsin.
Sancılar, kramplar normal artık. buna alışsak iyi olur. senin yükün daha fazla, iç organlarına daha fazla bası yapıyorlar tabi. işin daha zor, Allah kolaylık versin.
Bebek bezi almadım. prima yeni doğan alıcam. yatağı da visco aldım.
Okuyorum, okuyorum..Bu kadar sert tepkinizin nedenini anlamıyorum. Vom çok doğru söylemiş ve kesinlikle genel olarak konuşmuş. Ne var ki söylediklerinde?.Gidin hangi ekonomisti okursanız okuyun 1980'lerden sonra tam bir tüketim toplumuna dönüştüğümüzü; üretmeyip,çalışmayıp, sadece tükettiğimizi ve bunun da ülke ekonomisine zarar verdiğini söliycektir size..Tüketim sadece bireyi ilgilendirmez mlsf...
Arkadaşımız yurtdışında yaşadığı için karşılaştırma yaparak bir tespitte bulunmuş. Ve bu çok doğru bir tespit...Gelişmiş ülkelerdeki insanlar bizim sabah ezanı vaktimizde işe gitmek üzere yollara düşerler..Deli gibi çalışırlar. Ama harcama konusunda bizim gibi değiller..Bizim hanımların " Komşuda var bende niye yok" yarışçılığını nasıl inkar edebilirsiniz Allah aşkına? Doğru değil mi bu? Siz birey olarak kendinizi bilirsiniz, onların içinde değilsinizdir, ama mlsf genel durum bu..Sizin, benim öyle olmamamız geneli değiştirmiyor mlsf...
Şu "madem o kadar iktisatlısın, k.validenin ikinci el eşyalarını kullansaydın" anlamındaki cümleleriniz de bana çok ağır geldi doğrusu. İşi kavgaya döküyosunuz yok yere. Hem bir insanın israfa karşı olması, ikinci el kullanmasını gerektirmez ki..
geç kaldın balım :) ben aldım ama sadece o gün 12 saat için geçerliydi indirim. zaten stokta 15 tane varmış. makinam bugün gelicek akşam bişeyleri yıkayıp kurutur yarın yazarım ona göre modelini nette aratırsın belki yakın fiyatlarda bulursun yine :)Eliiffff... sen mi o kurutma makinesinden almıştın? Fatoş sen miydin canım? Nerden alınıyo bi de kampanya devam ediyor mu ona bakıcam. link varsa gönderir misiniz? Teşekkürler.
nejla maşaallah canım size.. ayy şu ntsyi çok merak ediyorum ama doğum yapan arkadaşlarım nts den nefret ediyolar son haftada okadar sık gidiyomuşuzki gına geliyomuş :) bende 34. haftamda giricem nts ye :))günaydın güzel annişler.cumamız mübarek olsun.
geçmişe dünden beri bakmadım umarım herkesler iyidir.
ben dün oğlumu gördüm.yaramaz oğlum ayağının birini yüzüne değdiriyo diğer ayağınıda gerdiriyordu.tombik bir suratı var oğlumun.kilomuza gelince 2255 gr olmuş.herşeyimiz normal çıktı.
ayrıca dün ilk defa nstye bağladılar oğlumun kalp atışları odayı inletiyorduondada bir sorun çıkmadı şükür 2 hafta sonra bakalım neler olcak.
maşallah canım.. senin minnoşta tombilik heralde :) bebekler 36. haftaya kadar dönebiliyomuş bence seninkide döner annesi :)kızlar biz geldik.minnoşumla doktordaydık.bizim kıpraşık 1700 gr olmuş henüz dönmemiş4d fotolarını aldık kimseye benzetemedik ama :))...2 hafta sonra tekrar gideceğiz :)
kırkbinkere maşallah dilek.. tombiş kızın var demek ayyy yesinler onun buğuk buğuk ellerini :)) buarada bizim için dua ediyormuşsunuz çok teşekkür ederiz canım..meraba güzel hamişler pek fazla yorum yapmayan ama sürekli takip eden biriyim bilgilerinizden oldukça faydalanıyorum tşk ederim hepinize. güzel haberimizi paylaşmak istedim sizinle. doktordan geldim şimdi kızım büyümüş haftasına göre 1 hafta ilerde fıstıkım 2400 olmuş boyu da 46 cm dedi herşey yolunda dönmüş fıstıkım..:) kk teyzoşlarımızı çok çok öpüyoruzz..
eslemmm o pijamanın siyah pantolonlusunu bende aldım loyadan :)) bide iki tane biberonu görünce ağladım... hormonlarım beni çok ağlak yaptı.... yaa çok güzeller güle güle giydir canım çakılla bambamımıza kıyafetlerini.... bebek bezinde numarayla almıyosun galiba ilk aldığını yeni doğan diye alıyosun. yani yeni doğan yazması lazım üstünde canım bi kontrol et istersen.. bide yatağa tüm satıcılar viscolex daha iyi diyorlar bende bir tarafı sünger bir tarafı viscolex olanından aldım. inşallah bebişlerimiz rahat ederler..herkese hayırlı cumalar arkadaşlar geçmişi okuyamadım bebişi büyüyenlere maaşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?