GÜNAYDIN KIZLAR...
cuma günü yeni doğum yapan arkadaşıma gittik. inanılmaz güzel bir erkek çocuk. 4 kilo doğmuş. minnoşumun yanakları tombik tombikti. ooovv küçücüktü, kucağıma aldım öptüm,nasıl emziriliceğini öğrendim, altını değiştirirken seyrettim epey bi vakit geçirdim nevfel bebekle. Çokk şirindi ben ona hayran oldum resmen bukadarmı güzel olunur kızlarr yaaa...
arkadaşımın 2. bebeğiydi. ilkinide normal doğumla ama sunni sancıyla yapmış. geçtiğimiz cumartesi iftara 15 dk kala birde kasığında şiddetli bir sancı başlamış. şiddetli bi karın ağrııs gibiydi diyor arkadaşım üşüttüğünü sanmış önce ama sancı birkaç dakika içinde alttanda gelmeye başlamış. neyse hastaneye gidelim demişler ama iftarlarını yapmalarını beklemek istemiş çünkü doğumun birden başlıycağını hiç düşünmemiş. neyse ezan okunmuş 5-10 dk sonra dayanamamış zaten kan gelmiş ve sancılar 3 dk da bire düşmüş. neyse toplamda sancı başlayalı 25 dk falan olmuşki hastaneye varmışlar.acildeki doktor, doğum başlamış deyip doğumhaneye almış veeee tam 10 dakika sonra nevfel bebek dünyaya gelmiş :)). doktor eğer 5 dk daha gelmeseydiniz doğum evde olurdu demiş. meğer ilk sancı hissettiğinde 6 cm açılma varmış. yani 6 cm açılma olana kadar en ufak bir ağrısı olmamış. hatta arkadaşım küçücükte olsa bir sızlama dahi hissetmedim. diğerinde saatlerce sancı çekmiş ve buna rağmen sunni sancıdan bir kaç saat sonra doğum yapmıştım buyüzdendoğumun başlamış olduğu hiç aklıma gelmedi diyor. doğum yaptığında 39 haftalıktı. nevfel cumartesi gelmeseydi pazartesi günü doktoruyla doğumun olacağı günü kararlaştırıcaklarmıştı. sadece o 10 dakika canı çok yanmış malum minno 4 kilo doğdu. ama şiddetle normal doğumu tavsiye ederim altı üstü yarım saat sancım oldu 10 dk da bağırdım hatta uyuşturun dedim ama ebeler gülüp uyuşmak için çok geç bebek doğmak üzere demişler :) ama sonra çabucak toparlandım dedi. ben gördüğümde 6 günlük lohusaydı ve ne göbüş var,ne doğru dürüst kilovar. birde bildiğiniz geziyor normal muhabbet ediyor ağrısı sızısı falanda yok maşallah kızlar. birde mutlaka korse giy dedi o ince terletmeyen dizden miğdeye kadar olanlardan almış. ilk üç gün giymedim sonra giymeye başladım dedi ama formu gayet yerinde birde doğumda 18 kilo almıştı ama baksanız aynı duruyor :)
neyse yine yazarım arkadaşımdan öğrendiklerimi sizinlede paylaşayım dedim inşallah bizde böyle hemencecik kolayca doğuruveririz. buarada biz kızımla çokk iyiyiz teyzoşlar...
GÜNAYDIN KIZLAR...
cuma günü yeni doğum yapan arkadaşıma gittik. inanılmaz güzel bir erkek çocuk. 4 kilo doğmuş. minnoşumun yanakları tombik tombikti. ooovv küçücüktü, kucağıma aldım öptüm,nasıl emziriliceğini öğrendim, altını değiştirirken seyrettim epey bi vakit geçirdim nevfel bebekle. Çokk şirindi ben ona hayran oldum resmen bukadarmı güzel olunur kızlarr yaaa...
arkadaşımın 2. bebeğiydi. ilkinide normal doğumla ama sunni sancıyla yapmış. geçtiğimiz cumartesi iftara 15 dk kala birde kasığında şiddetli bir sancı başlamış. şiddetli bi karın ağrııs gibiydi diyor arkadaşım üşüttüğünü sanmış önce ama sancı birkaç dakika içinde alttanda gelmeye başlamış. neyse hastaneye gidelim demişler ama iftarlarını yapmalarını beklemek istemiş çünkü doğumun birden başlıycağını hiç düşünmemiş. neyse ezan okunmuş 5-10 dk sonra dayanamamış zaten kan gelmiş ve sancılar 3 dk da bire düşmüş. neyse toplamda sancı başlayalı 25 dk falan olmuşki hastaneye varmışlar.acildeki doktor, doğum başlamış deyip doğumhaneye almış veeee tam 10 dakika sonra nevfel bebek dünyaya gelmiş :)). doktor eğer 5 dk daha gelmeseydiniz doğum evde olurdu demiş. meğer ilk sancı hissettiğinde 6 cm açılma varmış. yani 6 cm açılma olana kadar en ufak bir ağrısı olmamış. hatta arkadaşım küçücükte olsa bir sızlama dahi hissetmedim. diğerinde saatlerce sancı çekmiş ve buna rağmen sunni sancıdan bir kaç saat sonra doğum yapmıştım buyüzdendoğumun başlamış olduğu hiç aklıma gelmedi diyor. doğum yaptığında 39 haftalıktı. nevfel cumartesi gelmeseydi pazartesi günü doktoruyla doğumun olacağı günü kararlaştırıcaklarmıştı. sadece o 10 dakika canı çok yanmış malum minno 4 kilo doğdu. ama şiddetle normal doğumu tavsiye ederim altı üstü yarım saat sancım oldu 10 dk da bağırdım hatta uyuşturun dedim ama ebeler gülüp uyuşmak için çok geç bebek doğmak üzere demişler :) ama sonra çabucak toparlandım dedi. ben gördüğümde 6 günlük lohusaydı ve ne göbüş var,ne doğru dürüst kilovar. birde bildiğiniz geziyor normal muhabbet ediyor ağrısı sızısı falanda yok maşallah kızlar. birde mutlaka korse giy dedi o ince terletmeyen dizden miğdeye kadar olanlardan almış. ilk üç gün giymedim sonra giymeye başladım dedi ama formu gayet yerinde birde doğumda 18 kilo almıştı ama baksanız aynı duruyor :)
neyse yine yazarım arkadaşımdan öğrendiklerimi sizinlede paylaşayım dedim inşallah bizde böyle hemencecik kolayca doğuruveririz. buarada biz kızımla çokk iyiyiz teyzoşlar...
GÜNAYDIN KIZLAR...
günaydın kızlar ayy rüyamda kanamam vardı
hayırdır inşallah kan rüyayı bozar derler amaaa
kızlar kalçama yel girmiş dediya doktor ne eğilebiiliorum ne doğrulabiliyorumm ayağımın üstünr basınca kazık batıyomuş gibi oluyo kalçama doktor sabah akşam magnezyum iç bide günde bi tane parol sıcak su torbası yap geçer dedi ama bi hafta oldu hala ağrı var her dakika aynı şeyleri yaşayan varmııı erken doğuma sebep olurmuuuuuu perşembe 32. hafta raporumu alırken tekrarmı muayene olsam yada doktorumu arasam napcamı bilemedimmmmmm
hoşbulduk canım.teşekkürlercanımm hoşgeldin güle güle oturun inşallah yeni evinizde
oğlum adına da kendi adıma da çoook teşekkür ederim teyzesi
sen yemeyi unutsanda eminim yavrun yediklerinden kendi payını kapıveriyodur bende pek sağlıklı ve düzenli yemiyorum açıkçası ama oğluş maşallah yediklerimi ayıklayıp kendi payına düşeni kapıveriyoki kilosu iyi sende takma kafana
bi arkadaşımız yapmış geçmiş sayfalarda alıp yapıştırabilrsin canım bend eyardımcı olmak için mesajını alıntılamıştım ama sağolsun arkadaşımız halletmiş hayırlı olsun çizelgenmerhaba kizlar bugun dogru duzgun bakamadim sizlere aklim sizdeydi ama.isimi bitirdim nihayet kizlar icim rahat artik.ya kizlar icker yapmak istiyorum ama yapamadim bir turlu yardim edermisiniz bana,bir kere sordum kimseden cevap alamadim yada ben gormedim.neyse yardim edin bu garibana
teşekkürler..evet çok haklısın zorki ne zormuş vallahi ben çok uykum olduğu halde yorgunluktan uyuyamadığımı biliyorum..senin evde hayırlı olsun ağız tadıyla mutluluk sağlık içinde yaşayalım yeni evlerimizdeGÜLE GÜLE OTURUN YENİ EVİNİZDE.BEN DE YENİ TAŞINDIM.gerçekten çok zormuş.hiç bitmiycek sanmııştım
teşekkürler canımm evet doğum öncesi tertemiz misler gibi yerleştim içimde rahatladı kafamda öpüyoruz çok kuzucumla seniyeni evin hayırlı olsun tatlım güle güle oturun çekirdek ailenizlebundan sonra rahat edersin artık
hayırlı olsun canım iyi gü
sağol canımm şükür bitti şimdi bebişin kalan eksiklerini tamamlayıp odamızı hazırlamaya geldi sıra ( gerçi küçücük bebek odası ve içinde oyun parkı olan bir oda nasıl hazırlanır hiç bi fikrimde yok ama neyyyse)TUĞBAgözün aydın işlerini bitirmişsin.güle güle oturun.
sezeryana karar vermek için erken değilmi ayçam ben bişeymi kaçırdım yoksa neden sezeryan kiiigünaydın iyi pazarlar
.arkadaşın bebeğini sağlıklı günlerde büyütsün.bakalım bizler nezaman doğum hikayelerimizi yazmaya başlıcaz.topiğimizin ilk bebeği kim olcak.korse bende almak istiyorum ama benim malesef sezeryan olcak ilk başlarda kullanmam imkansız gibi.neyse sağlık olsun
günaydın kızlaarr...ya bu kıyafet mevzuunu kafama öyle yakmışımki,gece uyanıp uyanıp daha ne alsam acaba ,kaçtane alsam ,falan gib sersem sersem konuşuyodum ,ee doğal olarak biraz huzursuz geçti gecem
bide rüyamda bundan önce alınan bebeğim meğer yaşıyomuş ,onu gördüm ,bi akrabamızın rahmine konmuş ,o doğurmuş,5 yaşında falandı ama ben onu elvin diye çağırıyodum ,sonra onu onlardan almaya çalışıyodum ,karnımdada gene bitane var ,ama onuda alcam diyorum....ayy çok huzursuzdum gece çok ,mukito az önce diyoki,nidaaa nekadr horladın öyleee...aa öylemi dedim halbuki bende ondan baya rahatsız oldum ,neyse dün çok yoruldukya ondandır kesin
zeynepcin geçmiş olsun sıkıntıların en kısa sürede geçer inşş...
dün yazmayı unuttuumm...yslzytn hoş geldin kızzz...tatilinde başlamış,gelmediğin günlerimn acısını çıkarırız artık ,hergün tammesai burdasın haberin ola,topikteki yorumlardan yazılı yapcam
fatoşcum arkadaşının doğum hikayesine bayıldım darısı başımaa..
zaten ben normal yapcam kesinşöyleki ,dün emin önündeki paralı wc de sıra beklerken ,2 wc nin önünde durdum ve birine sezeryan ,birine normal doğum niyet ettim ve normal doğum olan wc önce boşaldıııı
şu kesin sezeryan olcaklarda aynı wcye gidip bi denese diyorum ,doğruluğunu teyit etmiş olurdum ,ama alafrangalarda deneyin haaa,ondan ikitane var ...ee başka seçenek yok maalesef ,epidural falan ,şansınıza küsün
ok yolluyum madem,bende merak ediyorum fikirlerinizi:26::26:Eki Görüntüle 240432 Eki Görüntüle 240433 Eki Görüntüle 240434 Eki Görüntüle 240435 Eki Görüntüle 240436 Eki Görüntüle 240437 Eki Görüntüle 240438 bide kendime emzirme sütyeni aldım ,ama çok sade buraya eklemeye gerek yok yani
günaydın kızlar
başta hiç bulantı yaşamayan ben artık her banyodan sonra üşütüp soluğu tuvalette alıyorum.ne var ne yok çıkarıyorum.özellikle ekşi bişi yemişsem.dün kocişle alışverişe çıktık gezicektik...gitmemizle dönmemiz bir oldu.bol nar ekşili salata yiyip çıkmıştım evden e tabi duş almıştım.eve zor yetiştirdi benibir de uzun süredir ilk kez makyaj yapmıştım. aynaya bakınca gülesim geldi akan rimel ve eyeliner'ı görünce e be zeytin makyaj gezme senin neyine yat evinde çıkma bi yere dedim.sora zaten akşam hep hasta gibi yattım. şimdi bugün camdan dışarı bakmaya korkuyorum.bu klimalar,esintiler mahvediyor anlıyacağınız.annem demişti 2 ay önce: uçan kuşun kanadından bile uzak duracakmışız.o bile hasta edecek kadar esinti verirmiş.ee tabi biz hamişlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?