2011 Ekim Anneleri

cnm daha draa gitmedim ama döndüğünü tahmin ediyorum dediğin gibi hıçkırıklarını kasıklarıma doğru ve daha derinden geliyormuş gibi hissediyorum
Benimde içim yanıyo ve bu ara buz gibi şeyler içmek istiyorum ama normal hayatımda dahi hiç soğukiçmem dolaba su bile koymam misafir için olmasa .. Ama bu ara buz yemek istiyorum çatır çutur

cnm 2 3 haftadır bende aynı durumdayım çareyide buz parmakta buldum
gidiyorum bakkala şöyle 10 15 tane alıyorum atıyorum buzluğa her canım çektiğinde şöyle limonlu limonlu....
bakkal ilk zamanlarda kafayı yediğimi düşünmüş olabilir ama alıştı artık

ayyy hayatım sen baya baya ev hanımısın yaa maşallah sana ben daha yeni gelinim ya bu sene başlangıcı yaptım dolabıma vişne koynum bezelye koydum barbunya koymak istiyorum ama hem fazla kalmamaış hemde öğle tatilinde migrosa baktım kilosu 4 küsür fasülye dolmalık biber patlıcan kurutmak istiyorum ama vakit yok ayrıca domatesin ucuzlamasını ben de bekliyorum ankarada yeni yeni çıkıyor melemen yapıcam ohh kışın mis gibi hazır yemeklerimiz olur ne güzel

sağlıklımı onlar kıss? yeme onları yemeeee, buz kalıbına limonata koy daha iyi :) Ohh missssss. bende yapıcam akşam..
bide kendini çok yorma tatlım dikkat et, ev tadilatıda zor olur bide bu halde keşke çağırsaydın anneni :)

o buz parmaklardan çok yeme hayatım boya var onlarda kullandıkları meyveler bile konsantre en iyisi kendin yap mesela rendele limonu şeftaliyi artık neyi seviyorsan azcık suyla sulandır şekerinide koy at buzluğa sonra çıkar kalıptan ol sana buz gibi bişey :))) adını sen koy :)

sorbe yapın birde internetten tarifini alın bilmiyorsanız o da çok güzel olur

Son düzenleme:

10 yıl oldu evleneli dahamı olmayalım yavru kuşum, gerçi bişi yok bunda hem ev hanımlığı sayılmaz, hazır şeyleri alıp tıkıştırıyos buzluğa :) çalışıncada çok süper oluyo valla imdadına yetişiyo insanın ani bi misafirde filan :) ben dolmalık biberi hazır alıyorum kurutulmuşundan kışın daha iyi oluyo. İki salkım yetiyo artıyo bile.. Bu sene ramazana denk geldiği için inmedi fiyatlar, ramazan sonrasına iner. Birde 1 kg değilde, daha minik tek pişirimlik şişeler çıkmış çok şeker bayıldım 20 tane yapsam yeter. Dolaba atmıyorum çünkü kurbanda gelcek yerim kalmaz, başka şeylerde koyarım..

10 yıl oldu evleneli dahamı olmayalım yavru kuşum, gerçi bişi yok bunda hem ev hanımlığı sayılmaz, hazır şeyleri alıp tıkıştırıyos buzluğa :) çalışıncada çok süper oluyo valla imdadına yetişiyo insanın ani bi misafirde filan :) ben dolmalık biberi hazır alıyorum kurutulmuşundan kışın daha iyi oluyo. İki salkım yetiyo artıyo bile.. Bu sene ramazana denk geldiği için inmedi fiyatlar, ramazan sonrasına iner. Birde 1 kg değilde, daha minik tek pişirimlik şişeler çıkmış çok şeker bayıldım 20 tane yapsam yeter. Dolaba atmıyorum çünkü kurbanda gelcek yerim kalmaz, başka şeylerde koyarım..

iyi denk geldi valla bende kızlara sorayım şu domatesi nasıl hazırlıyorlar diyordum anlatın bakiiim nasıl yapıyosunuz bu sene bende yapmak istiyorum

maşallah valla hayranım senin bu enerjine eve geç gittiğin günlerde bile ne yapsam diye düşünüyorsun hiç bir yemeği aman bu gün de olmayıversin diye geçiştirdiğine şahit olmadım hatta aynıı gün ertesi günün de yemeğini yapabiliyosun allah nazarlardan saklasın bu gününden geri koymasın evde de bazen aklıma geliyosun bir şey yapmaya üşendiğim zamanlarda hanzade şimdi ne yapıyordur acaba diye aklıma geliyorsun

ay yine çok fazla sun dedim afedersun

hafta sonu emzirme sütyeni aldım kadın baktı baktı seninkiler en fazla 90 olur bacım dedi( yara işide şans bacım valla ben başladım ama kısmet bakalım

benim bu ay tsh:3.30 çıktı ok panik oldum yine, kadın doğumcu sınırlar içinde problem yok dedi, bende burda konuşuyoruz ya 2.50 yi geçmemesi gerekiyo diye, tekrar dahiliyecime gittim, oda problem olmaz dedi. 4. ü geçerse doz arttırız dedi, yine doğumdan sonra çağırdı. postaladı beni yani, ilacı arttırsak T4 hormonu düşer çocuğun eglişimini olumsuz etkiler dedi. ayy anlamıyorum ki doğru olan ne. boşuna gittim yani doktora.

iyi denk geldi valla bende kızlara sorayım şu domatesi nasıl hazırlıyorlar diyordum anlatın bakiiim nasıl yapıyosunuz bu sene bende yapmak istiyorum

Elifçim tamamen isteğine kalmış, domatesi rendeleyip tuzun ekleyip güzelce pişirip, kaynar şekilde kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapayıp ters ( kapağı aşağı gelecek şekilde yere tezgaha artık nere müsaitse orata diz) üzerinide sofrabezeleri temiz havlu vs gibi şeylerle kapat ki sıcağı ile iyice tutsun hava almasın ve bozulmadan uzun süre dayansın.. Soğuyunca kaldır istediğin yere koy.. ve afiyetle ye..

Menemen için de ben kışın doğal biber olmadığı için menemenliğe sivri biberde katıyorum yani bildiğin menemeni yapıyorum boş sivribiber ince ince doğranmış istersen soğan ve rendelenmiş domates güzelcene menemen yapıp aynı şekilde kapatıyorsun... İsteğine kalmış ister sadee domatesi koy. Biber ve soğaının kenin pişir ekle, kızartmalarda sos oalrak kullan, çorbasını yap.. İstersen menemenliği ayrı yap :) kafana göre..

biberleri doğrayıp yağda şüyle bir çevir üzerine kabuklarını soyup doğradığın domatesleri at iki tıklasın o kaynarken sen cam kavonozlarını al içine doldur sıcağıyla kavonozun ağzını kapat ters çevir tezgaha serdiğin bezin üzerine bütün yaptıklarını koy soğuyunca düz çevir ama kapaklarının açılmamasına dikkat ediceksin soğuyunca buz dolabına kaldır kış gelincede doğrarsın soğanını tavana kavurursun üzerine açarsın bir kavanoz melemen onu dökersin baharatını da ekledinmi ha bir de isteğe göre yımırta da olabilir yanında da çıtır ekmek ve çay ohhh missss

Ayy öylemiyim :78: utandım kız :) Yemek konusunda eşimde bende dışarda sine sine yiyemiyoruz, geçiştiremiyoruzda ondandır belki :) Allah iyiliğini versin çok güldüm ya aklıan geliyom demek ne yapıyom diye, bazen bende düşünüyorum kızlardan birini arasamda ne yapmış sorsam filan diye.. Aslında ne yapıcağını bilememek sıkıntı :)

vallahi doğru söylüyorum ne yemek yapacağımı bilemediğimde aklıma gelen 3. kişisin annem ablam ve hanzade

illa kavanoz şartmı kızlar ya poşetleyip buzluğa atsak olmuyomu :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…