cnm daha draa gitmedim ama döndüğünü tahmin ediyorum dediğin gibi hıçkırıklarını kasıklarıma doğru ve daha derinden geliyormuş gibi hissediyorumbebeği dönmüş olan arkadaşlar,hışkırıkları nerede hissediyorsunuz? ben 2 gündür sol kasığıma yakın hissediyorum.acaba döndü mü diyorum?gerçi önceden hışkırığı o kadar da yukarıda hissetmedim
Benimde içim yanıyo ve bu ara buz gibi şeyler içmek istiyorum ama normal hayatımda dahi hiç soğukiçmem dolaba su bile koymam misafir için olmasa .. Ama bu ara buz yemek istiyorum çatır çutur
Sorcam sorcam dayanamıyorum o minik köfteleri, erişteli yoğurtlu çorba içinemi koyuyorsun sen?
Bende yaaprım özellikle kışın nefis oluyor ama önceden yapıp hiç buzluğa atmadım hani çözünmüş kıyma bidaha dondurulmuyor ya, sen kıymayı ilk aldığındamı yapıyorsun? Koku tat değişikliği oluyormu merak ettim. İleride inşallah bebiş olunca çok pratik olur...
Birde kışlık neler yaptınız kızlar?
Ben dolaba henüz hiç bişey koymadım, asma yaprağını kendim yapardım bu sene 2,5 kg hazır aldım iki tane çok güzel ama sapsarı incecik çıktı şansıma...
Fasulye filan çok pahalı, Menemen yapıcakmısınız? Domateste hala pahalı... Ramazan dolayısı ile inmedi sanırım bayramdan sonra iner..
cnm
cnm 2 3 haftadır bende aynı durumdayım çareyide buz parmakta buldum
gidiyorum bakkala şöyle 10 15 tane alıyorum atıyorum buzluğa her canım çektiğinde şöyle limonlu limonlu....
bakkal ilk zamanlarda kafayı yediğimi düşünmüş olabilir ama alıştı artık
cnm daha draa gitmedim ama döndüğünü tahmin ediyorum dediğin gibi hıçkırıklarını kasıklarıma doğru ve daha derinden geliyormuş gibi hissediyorum
cnm 2 3 haftadır bende aynı durumdayım çareyide buz parmakta buldum
gidiyorum bakkala şöyle 10 15 tane alıyorum atıyorum buzluğa her canım çektiğinde şöyle limonlu limonlu....
bakkal ilk zamanlarda kafayı yediğimi düşünmüş olabilir ama alıştı artık
ayyy hayatım sen baya baya ev hanımısın yaa maşallah sana ben daha yeni gelinim ya bu sene başlangıcı yaptım dolabıma vişne koynum bezelye koydum barbunya koymak istiyorum ama hem fazla kalmamaış hemde öğle tatilinde migrosa baktım kilosu 4 küsür fasülye dolmalık biber patlıcan kurutmak istiyorum ama vakit yok ayrıca domatesin ucuzlamasını ben de bekliyorum ankarada yeni yeni çıkıyor melemen yapıcam ohh kışın mis gibi hazır yemeklerimiz olur ne güzel
ayyy hayatım sen baya baya ev hanımısın yaa maşallah sana ben daha yeni gelinim ya bu sene başlangıcı yaptım dolabıma vişne koynum bezelye koydum barbunya koymak istiyorum ama hem fazla kalmamaış hemde öğle tatilinde migrosa baktım kilosu 4 küsür fasülye dolmalık biber patlıcan kurutmak istiyorum ama vakit yok ayrıca domatesin ucuzlamasını ben de bekliyorum ankarada yeni yeni çıkıyor melemen yapıcam ohh kışın mis gibi hazır yemeklerimiz olur ne güzel
madem negatif neden iğne yapıldı ki...problem olunca yapılıyo dedi bana doktor. onlarda naptığını bilmiyo bence.
10 yıl oldu evleneli dahamı olmayalım yavru kuşum, gerçi bişi yok bunda hem ev hanımlığı sayılmaz, hazır şeyleri alıp tıkıştırıyos buzluğa :) çalışıncada çok süper oluyo valla imdadına yetişiyo insanın ani bi misafirde filan :) ben dolmalık biberi hazır alıyorum kurutulmuşundan kışın daha iyi oluyo. İki salkım yetiyo artıyo bile.. Bu sene ramazana denk geldiği için inmedi fiyatlar, ramazan sonrasına iner. Birde 1 kg değilde, daha minik tek pişirimlik şişeler çıkmış çok şeker bayıldım 20 tane yapsam yeter. Dolaba atmıyorum çünkü kurbanda gelcek yerim kalmaz, başka şeylerde koyarım..
geçmiş olsun canımcım...bide kolay gelsin ,çok kalmadı izne dimi???
korkma canım ,valla milletten süt bilem geliyo ama bende hiç bişey yok ,hala eski sütyenlerimi rahatlıkla giyiyorum,belki doğumdan sonra bğyğr diycem ama annemin göğüslerine baınca çok büyümeyeceğinş görüyorum ,keza benimkiler ona çekmiş ,ablamınkiler pek fena ,onunki aynı halamlarınkinden...bende başlasammı acaba sürmeye ,bizim gelin hiç sürmedim dedi öyle şeyler ,inşallah yara olmaz seninkide dedi.
ayy bugün bende öyleyim valla ,büssürü işim var bebeğimin eşyaları ölece duruyo ,darma dağın onları yıkıcam ,evi süpürcem ,çorbalara koymak için minik köfteler yapıp buzluğa atcam ,birzda ütüm var,ee bide onlar yerine yerleşcek
bu sırada kuruyan bebek eşyaları ütülenip ,müsait biyer bulunup yerleştirilecek....
kızlar geçen havuzluda avivo anne sırt çantasını 80 tl ye sordum ,dünde çarşıda gezerken neredeyse aynı sırt çantasından gördüm ,anne çantası diye geçmiyodu adı ama çok gözlüydü ,aynı avivo gibi ,hemde 40 tl,galiba ondan alcam ben ,içinde bi avivonun muşamba gibi böyle kötü bi alt aşmöası var o eksik ,aman zaten ben tek kkullanımlık alt açmalardan alcam gezmeler için ,ewvdekini taşşıyamam her yere ,hem bikaç defa kullanılıyo onlar ,pahalıda değil ,10 lusu 8 tl.
hmm anladım. çok yüksek değil. canını sıkmasın hiç.
2-2,5 seviyesi sağlıklı olan. o yüzden ilaç vermiş. kısa zamanda düzelecektir merak etme. benim 10,22 den düştü şuan iyi. çok düzenli içmelisin hepsi bu. geçmiş olsun.
iyi denk geldi valla bende kızlara sorayım şu domatesi nasıl hazırlıyorlar diyordum anlatın bakiiim nasıl yapıyosunuz bu sene bende yapmak istiyorum
iyi denk geldi valla bende kızlara sorayım şu domatesi nasıl hazırlıyorlar diyordum anlatın bakiiim nasıl yapıyosunuz bu sene bende yapmak istiyorum
maşallah valla hayranım senin bu enerjine eve geç gittiğin günlerde bile ne yapsam diye düşünüyorsun hiç bir yemeği aman bu gün de olmayıversin diye geçiştirdiğine şahit olmadım hatta aynıı gün ertesi günün de yemeğini yapabiliyosun allah nazarlardan saklasın bu gününden geri koymasın evde de bazen aklıma geliyosun bir şey yapmaya üşendiğim zamanlarda hanzade şimdi ne yapıyordur acaba diye aklıma geliyorsun
ay yine çok fazla sun dedim afedersun
Ayy öylemiyim :78: utandım kız :) Yemek konusunda eşimde bende dışarda sine sine yiyemiyoruz, geçiştiremiyoruzda ondandır belki :) Allah iyiliğini versin çok güldüm ya aklıan geliyom demek ne yapıyom diye, bazen bende düşünüyorum kızlardan birini arasamda ne yapmış sorsam filan diye.. Aslında ne yapıcağını bilememek sıkıntı :)
vallahi doğru söylüyorum ne yemek yapacağımı bilemediğimde aklıma gelen 3. kişisin annem ablam ve hanzade
Elifçim tamamen isteğine kalmış, domatesi rendeleyip tuzun ekleyip güzelce pişirip, kaynar şekilde kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapayıp ters ( kapağı aşağı gelecek şekilde yere tezgaha artık nere müsaitse orata diz) üzerinide sofrabezeleri temiz havlu vs gibi şeylerle kapat ki sıcağı ile iyice tutsun hava almasın ve bozulmadan uzun süre dayansın.. Soğuyunca kaldır istediğin yere koy.. ve afiyetle ye..
Menemen için de ben kışın doğal biber olmadığı için menemenliğe sivri biberde katıyorum yani bildiğin menemeni yapıyorum boş sivribiber ince ince doğranmış istersen soğan ve rendelenmiş domates güzelcene menemen yapıp aynı şekilde kapatıyorsun... İsteğine kalmış ister sadee domatesi koy. Biber ve soğaının kenin pişir ekle, kızartmalarda sos oalrak kullan, çorbasını yap.. İstersen menemenliği ayrı yap :) kafana göre..
biberleri doğrayıp yağda şüyle bir çevir üzerine kabuklarını soyup doğradığın domatesleri at iki tıklasın o kaynarken sen cam kavonozlarını al içine doldur sıcağıyla kavonozun ağzını kapat ters çevir tezgaha serdiğin bezin üzerine bütün yaptıklarını koy soğuyunca düz çevir ama kapaklarının açılmamasına dikkat ediceksin soğuyunca buz dolabına kaldır kış gelincede doğrarsın soğanını tavana kavurursun üzerine açarsın bir kavanoz melemen onu dökersin baharatını da ekledinmi ha bir de isteğe göre yımırta da olabilir yanında da çıtır ekmek ve çay ohhh missss
Cur-Cuna - Hamilelik-Annelik - Yeni anneler iin emzirme klavuzu
bugün öğlen duramadım bir börek yedim..keşke yemeseydim alev alev yanıyorummmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?