2011 Ekim Anneleri

valla kızlar...ben her sene en azından kesin vine yapardım ama bu sene pahallı, fasülye desesiniz karıştırıyorkar uyuz oluyorum yarısı taze yarısı kart....
domateslerimi sağolsun kayınvalidem yapar hersene...yaprak konuusunda emin değilim ...saracak zaman olacakmı....bu sene üşengecim vesselammm

Sanse sana dünyanın yorumunu yazdım topik beni bakımda diye attı gene bende tazeden yapıyorum canım, süt taşığıda kötü olur yaa, uf iki iş çıktı sana benim yüzümden, dün benim davetsiz misafirim vardı işten eve gittim hiç oturmadan mutfaüa girdim allah ne verdiyse ama çok yorulmuşum.. Ne güzel kız bahçenden topla bas salamura, ben her sene ramiden halden aalırdım bir kasa mis gibi yapardım bu sene bu halde alamadım tabi vaktide geçti bir komşum var tokatlı, onların marketine getirdiler ama sapsarı damarsız maşallah çok güzeldi 5 kg aldım küçük iki bidon yeter bana şimdilik sarıp atıcam dolaba boş boş otururken evde doğum sonrası elime gelir ay ne yapsak yanımıza kar kalcak...

Ben erzincan çorbası dediğinde kullanıuorum ama yarma koymuyorum erişte ile yapıyorum çokta güzel oluyor, yeşil mercimeklede çok güzel olur. Afiyet olsun size :)

Herşeyin bi ilki vardır canom bi defa yaptınmı tamam bozulmaz merak etme sıkıca kapatırsın :)

kavanoz daha iyi o zaman e deneyeceğiz artık bakalım yapınca mutlaka yazarım buraya teşekkürler kızlar

Evet canım deneyin bak bebek olunca çook rahat etçeksin elinin altında hazır yemek gibi :)

akşam eminim bir çoğumuzun evinde menemen ve çay olucak Oh bahçeden toplamak yapmak gibisi yok annemde her sene toplar yapar getirir bize, 5 kg. bidonlarda.. Sağolsun... Ondan da gelir bana yaprak... Misafir filan gelince çok iyi oluyor, yaz kış aranıyor valla ben çok seviyorum :) Bide biz sade kıymalı sararız bazen hiç pirinçsiz baharat soğan kıyma ve baş parmağının yarısı kadar olur, minicik.. Ama nefis olur bak yapçam haftasonu canım çekti.. Zeytinyaplısı ayrı güzel etlisi ayrı gözünü seveyim türk mutfağının ben :)

Ayyy heyecanlandııım vahidee, inşallah durur bebiş o zamana kadar, ay ben çokmu geç kaldım alışverişte yaaa. Bayram ertesi hemen halletmem lazım en azından çantamı hazrılayayım ya dötümüz açıkta kalcak kızımla...

Ayy aman Allahımmm doğum haberleri gelmeye başlamış Sonunda bu günleri de görecektik demek ki geldi Hayırlı olsun arkadaşlar, hepimiz için hayırlı ve kolay olur inşallah.

Menemen yaptık ctesi gecesi çılgınlar gibi eğlendik hep beraber :) Kayın, görümce, kayınvalide, eşim ben, ooo tam evlere şenlikti :) 29 kavanoz oldu şimdilik, 15-20 tane daha yapıcaz kısmetse. Yarın akşam pazarımız var, sebze alıp haftasonu da buzluğa koyucam&kurutucam kısmetse. Hamarat kızlar sizi, ellerinize sağlık.

Yoruldum ben yaa, belim kopuyo vallahi bugün. bi de bizim binanın elektrik sistemi bozuldu. jeneratör klimaları çalıştırmıyormuş donuma kadar ıslandım terden. piştim mahvoldum. bir an önce eve gitmenin hayalini kuruyorum. 15 dk kaldı çok şükür çıkıcam az sonra. görüşürüz kendinize iyi bakın.

uyurken sararsın edutçum :) Bu yorumuma doğumdan sonra bakçam sanırım tekrar :))))))

Biz yapçaz etçez diyoz hanımlar yapmış bitirmiş maşallah afiyetle yiyin :)

ben geldım kızlar.. carrfoure a gıttık geldık.. adanalı annısler carrfourn ıcınde kı objede gecelıklerde yuzde ellı ındırım vardı lohusa gecelıgı vardı cok hosuma gıttı onden emzırme dugmelerı ve bebıs resmı vardı bı kac cesıt daha var 55 tl ımıs 28 e falan gelıyo... ılgılenenlere duyrulurrr:)

slm kızlar kontrolden geldık kızım 1500 gr olmuş 35 cm boyu herşey yolunda ded çok şükür benım bacak agrım içinde iğne verdi haftada birkez vurduracagım.

slmkızlar ben filiz_fidan bu yeni nickim bundan sonra bu olacek.
takip edildiğimi hissettim inş. yanılıyorumdur.

annemlerdeydim eve döndüm. geçmişe dalmadan slm verim dedim.biraz da canım sıkkın...
doktora gittim bebeğim hala zayıf (( doktor çok değil dedi ama dikkat et dedi beslenmene .1340 gr olmuş oğlum. gerçi 3 haftada 500gr almış öncesinde zayıftı.
bundan sonra liste yapacam saati saatine yiyecem . azcık yarasın oğluma canım :))) 12 kg almışım hepsi baa yapışmış

geçmişe çok az baktım inş. kimsede bi sıkıntı yoktur. özledim sizleriiii

oyyy massallah tosunuma... cok mu yuksekmıs sekerın hayatım ya ıns en kısa zamanda duser.. sen az almısın yne ben tatılde rahatı gorunce 8 kıloyu bı anda aldım:) hayırlısıyla dogsun bebıs ıns:)

vahide sen bursadamı oturuyorsun?

hepinize slm arkadaslar doktorum kan sayımı için tahlıl vermemı ıstemıstı bende sağlık ocagında yaptrdım b12 vitamın eksıklığı çıktı bu arada 33.haftadayım 5 kılo almama ragmen kolesterol çıktı bıraz arastırdım gebelıkte norml çıkmıyomuş ama sağlık ocagndakı doktor çokmu abarttı bılemedım böle test yaptran oldumu sağlık ocagında falan doktrum istemeden bi çok test yapıldı bana kafama takıldı benmde ( b12 düşük olan varmı acaba aramızda...

maşallahh kızına canımm benımde bazen tam ortalamadan bıraz düşük çıkıyo sonrakı gıtmemde tam ortalamada falan değişiyo sürekli
sıkma canını hersey yolundaymıss maşallh
çok sağol canım onu yakalayıp sormama gerek hatta msj cekım bakalım
ben gecen sene 25 kavonoz yaptım görümcemle bırlıktee ve çoğu bozuldu şişt bır actık tavana kadar sıcradı bır daha asla yapmam hem emeğim gıttı hem param kavanozu ayrı para domatesı ayrı para önceki senelerde buzluğa atmıştım bu sene buzluğa atıcam atabildiğim kadar aldığı kadar artık mıcro dalganın çözdürücüsünded çözdürüyorum hiç koku falan olmadı memnundum hem kavanoz ürünlerı kanserojen dıye söylendı tv de falan sankı kızlarr bunu bi araştıkrın öle yapın barii

ayrıca o kavanoz kavanoz somateslerım hala duruyo altları beyazlasmıs olarak onların hepsinı dökücem kavanozları artık ya kaldırcam bır yere yada normal kavanoz olarak kujllanıcam
canım bak bugun süper kolay bır tatlı tarıfı buldum bunu yap

Malzemeler

2 paket vanilyalı puding
3’er su bardağı süt ve vişne suyu
Bir buçuk paket kakaolu bisküvi
1 çay bardağı acıbadem likörü

Yapılışı
1 PAKET pudingi 3 su bardağı süt ile bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Islatılmış cam kaba yayın. Spatulayla üzerini düzeltin. Üzerine 2 kat bisküvi dizin. Bisküvilerin üzerine acıbadem likörü gezdirin. Diğer vanilyalı pudingi 3 su bardağı vişne suyu ile bir tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Bisküvilerin üzerine yayıp spatulayla düzeltin. Donması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dondurulmuş vişne ve nane yaprağı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

bu msj ını sıl canım barı lıstendekılere kım oldugunu msj at

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…