canım ben şimdi 300 gr. taze aldım ,ama normaldede miktodalgada hemen çözdürüp yapıyorum ,bi defada 2-3 çorbalık yapınca süpper oluyo ,ben bugün erişteli ,yeşilmercimekli çorba varya bitane knorunda var hatta ,onun ev versiyonunu yapcam ona katcam ,bakalım nasıl oluyo,malum et oburum biraz ...sonra erzincan çorbası var oda aşurelik buğdayla yapılıyo ,yani oda olmazsa bulduğum herhangi bi çorbaya katabilirim ,buzluktan çıkar çıkmaz yağda biraz çevirip katıyorum...
buzluğa şimdilik ,bezelya ,közlenmiş biber ve patlıcan koydum ,hafta sonuda barbunya ve domates koycam ,domatesi biraz rende ,birazda doğranmış koycam ,pişirmiycem direk dolaba,yaprak olayını salamura yapıyorum ben ,bizim bahçedeki asmadan.
ayy hanzade tam sana bunu yazarken aynı anda ütü yapıp ,bide sütlaç yapmak için süt koymuştum ozağa ,bide mercimek ,sütün kokusuna koştum nerdeyse yarısı taşmıışşş..orayı temizledim ,geri geldim oturdum ..niye ben niye ben ..bide eşimin arkadaşı yemeğe gelcekmiş akşama...Allahtan dünden yemeğim var ,pilavı biraz çoğaltsam ,çorbada var ,yeter heraldee...:26::26:
kızlarrr galiba sonunda bende şiştimmmmmdün yaptıgım börekten yedim sabah az öncede markete giderken terliklerimi giydim daha dün bol gelen terlikler cuk oturdu ayagımaaaaaaa
bu arada şu domatesi kavanoza koyma olayı varya ben cesaret edemiyorum ya bozulursaaa yapmayı çok istiyorummmmmmm:95::95:
kavanoz daha iyi o zaman e deneyeceğiz artık bakalım yapınca mutlaka yazarım buraya teşekkürler kızlar
Elifcimm kavanozun tadi daha güzel oluyor ama ben poşetleyip buzluğa atıyorum, böyle daha uzun süre kalabiliyor hem.. menemeni yapıpı soğuduktan sonra buzluk poşetlerine kafama göre porsiyonlayıp atıveriyorum.. İnan pratik oluyor, biraz yağ koyduktan sonra tavaya buzluca koyuyprum kapağı kapalı bi on dk kendine gelse yetiyor sonra yumurtasını kır ye mis ohh:) bi de azcık salça atıyorum pişerken ama çok az daha kıvamlı oluyor..
hanzade benim yapraklar bu sene görümcelerden geldi, birisi bağlarından toplayıp basmış biride bahçesinden o bize yeter zaten birazda anneannem göndercekmiş bizimkiler daha güzel olurgeçen iki yıl öğrenciler sürekli bana yaprak gönderiyordu burası çok serin olmadığından bende az az sarıp buzluğa atıyordum çok işime geliyordu bu sene basılmış yicez nasipse.. menemen bende yapmadım, üşeniyorum burda domeesler bozuk çıkmaya başladı halbuki biz tatile gitmeden ne güzeldi gelince yaparım diye almamıştım.. ama fiyatlar normal pek pahalı değil. fasulye, ve bamya benim çok işime yarıyor bakalım bayramdan sonra onları yaparım belki ya da azar azar alıp koyarım yorulmadan.. vişne filan hiç görmüyoruz burda zaten leynacım ankarada da pek yokmuş galiba, barbunyanında tazesini ben pek sevmediğimden koymıcam belki bi iki poşet koyarım ama abim seviyor o gelince ona yaparım... ayyy başka ne vardı kızlar ha dolmalık patlıcan biber kurutmuştum geçen sene bu sene yapmıcam, kuruları bizim evde saklamak sorun o9luyor oktay usta haşlayıp buzluğa atın demişti öylede yapınca tadi bozuluyor.. neyse işte ayy pek uzun yazdım ne çenem varmış
slm arkadaşlar.şimdi dr dan geldim.dün randevu almıştım.15 eylüle verdiler..o zamana kadar benim dr doluymuş.15 inden sonra doğurmama ne kaldı.iptal eden olursa aramalarını rica ettim.çok şükür biri bugün iptal etmiş.apar topar gittik.evlere şenlik bi dr kontrolü oldu.eşimin karnı ağrıyodu girmeden önce.benimde sıram gelmişti.oğlana bakacağı için wc ye gidemedi de.girdik içeri.tam kısçemin yüzünü gösteriyodu ki bizim oğlan babaaaa diye iki gözü iki çeşme.babası geliyom diyip fırlayıp çıkmış.hemşire susturmaya çalışıyo.dr anlatıyo.ben gerilmekten sorcaklarımı da unuttum.işte bu yüzden 12 yaş altı getirilmesini stemiyoruz dedi.ama yapcak bi şeyim yok.kime bırakayım.mecburen.kilosunu bile öğrenemedim.dönerken aklıma geldi.bizim kociş bağırsakları bozmuş meğerse.dayanamamış.tam gününün bulmuş.olcak işte..nst mide taaa 12 eylüle anca verdi.
öte yandan kasık ağrım ve kasılmam çoktu.yürüyemiyodum bile bazen.karnımda aşağıda gibi geliyou.doğruymuş çok aşağı inmiş.15 gün daha içerde tutmaya çalışalım dedi.toz magnezyum verdi.yolculuk yürümek ayakta durmak yasak dedi.15 günden sonra artık gelse de olur dedi.taşınırken çok yoruldum ondan oldu heralde.tabi aldı beni telaşe.daha hiç bişey yoktu ortalıkta.civile girdim.ordan aldım ciciler.yükleyebilirsem ben de gösteririm.çantamı da hazırlim nolur nolmaz.işte böyle bizim bugünümüz..
valla kızlar...ben her sene en azından kesin vine yapardım ama bu sene pahallı, fasülye desesiniz karıştırıyorkar uyuz oluyorum yarısı taze yarısı kart....
domateslerimi sağolsun kayınvalidem yapar hersene...yaprak konuusunda emin değilim ...saracak zaman olacakmı....bu sene üşengecim vesselammm
Ayy aman Allahımmm doğum haberleri gelmeye başlamışSonunda bu günleri de görecektik demek ki geldi Hayırlı olsun arkadaşlar, hepimiz için hayırlı ve kolay olur inşallah.
Menemen yaptık ctesi gecesi çılgınlar gibi eğlendik hep beraber :) Kayın, görümce, kayınvalide, eşim ben, ooo tam evlere şenlikti :) 29 kavanoz oldu şimdilik, 15-20 tane daha yapıcaz kısmetse. Yarın akşam pazarımız var, sebze alıp haftasonu da buzluğa koyucam&kurutucam kısmetse. Hamarat kızlar sizi, ellerinize sağlık.
Yoruldum ben yaa, belim kopuyo vallahi bugün. bi de bizim binanın elektrik sistemi bozuldu. jeneratör klimaları çalıştırmıyormuşdonuma kadar ıslandım terden. piştim mahvoldum. bir an önce eve gitmenin hayalini kuruyorum. 15 dk kaldı çok şükür çıkıcam az sonra. görüşürüz kendinize iyi bakın.
ay herkes dolaba bişeyler atmaya başlamış benimki tamtakır.doğum için bayramda da sakaryaya gidipte dönmezsem ne zaman yapcam.kalcaz kışın kuru fasülyeyle nohuta valla
aman adana ne olsun bildiğin ruhsuz şehir işteyani bizim bu taraflar böyle.. dün akşam bütün nefretimi kustum kendisineeee
biz elh. iyyiz, benim kuzu tosun olmuştu en son şimdi ne alemde bilmiyorum bi haftaya gideriz heralde kontrole.. şekerim yüksek çıktı diyetteyim
çok sıkıcı olmaya başladı ama idare ediyorum mecburen.... sekiz kilo almışım halbu ki nasıl bi fırlamasaysa artık, inş bize bi sıkıntı yapmadan düşer:78:
slm arkadaşlar.şimdi dr dan geldim.dün randevu almıştım.15 eylüle verdiler..o zamana kadar benim dr doluymuş.15 inden sonra doğurmama ne kaldı.iptal eden olursa aramalarını rica ettim.çok şükür biri bugün iptal etmiş.apar topar gittik.evlere şenlik bi dr kontrolü oldu.eşimin karnı ağrıyodu girmeden önce.benimde sıram gelmişti.oğlana bakacağı için wc ye gidemedi de.girdik içeri.tam kısçemin yüzünü gösteriyodu ki bizim oğlan babaaaa diye iki gözü iki çeşme.babası geliyom diyip fırlayıp çıkmış.hemşire susturmaya çalışıyo.dr anlatıyo.ben gerilmekten sorcaklarımı da unuttum.işte bu yüzden 12 yaş altı getirilmesini stemiyoruz dedi.ama yapcak bi şeyim yok.kime bırakayım.mecburen.kilosunu bile öğrenemedim.dönerken aklıma geldi.bizim kociş bağırsakları bozmuş meğerse.dayanamamış.tam gününün bulmuş.olcak işte..nst mide taaa 12 eylüle anca verdi.
öte yandan kasık ağrım ve kasılmam çoktu.yürüyemiyodum bile bazen.karnımda aşağıda gibi geliyou.doğruymuş çok aşağı inmiş.15 gün daha içerde tutmaya çalışalım dedi.toz magnezyum verdi.yolculuk yürümek ayakta durmak yasak dedi.15 günden sonra artık gelse de olur dedi.taşınırken çok yoruldum ondan oldu heralde.tabi aldı beni telaşe.daha hiç bişey yoktu ortalıkta.civile girdim.ordan aldım ciciler.yükleyebilirsem ben de gösteririm.çantamı da hazırlim nolur nolmaz.işte böyle bizim bugünümüz..
vahide sen bursadamı oturuyorsun?
maşallahh kızına canımm benımde bazen tam ortalamadan bıraz düşük çıkıyo sonrakı gıtmemde tam ortalamada falan değişiyo süreklikizlar merhabaaaaaaaaaa...doktordan geliyoruz.kizim 2400 gr olmus.ben babamizi ne kadar cok sevmisim :)) hik demis babasinin burnundan dusmus.ama biraz pis kizim var.burnunu karistiriyodu :))) kan tahlillerimi tekrarladilar.hersey iyi guzelde troidim yuksek cikti.o biraz moralimi bozdu.ilac kullanmam gerekiyomus.he bide kizimin kafa capi biraz buyuk cikti.(babamizda koca kafalidir) normal dogum icin sakincali olabilir dedi.ben zaten normal istemiyorum dedim.hicte itiraz etmedi valla.korktum bana kizacak diye.ama benim mazeretim var.babamiz yanimizda olsa bende normali tercih ederdim.haftaya cuma tekrar kontrolumuz var.bundan sonra nst ye baglayacaklarmis artik.ay cok az kaldi.bi heycanliyim bi heycanliyim.bizden bu kadar.ben bi gecmise gideyim.anca yakalarim sizi.
çok sağol canım onu yakalayıp sormama gerek hatta msj cekım bakalımtünaydınkızlar geçmişi okudum geldim.ağrıda,mide bulantısından konuşulmuş bende de oluyo mide bulantısı ve ağrı.
dün iftara davetliydik yemekten sonra çok rahatsız oldum artık mideler iyice sıkışıyor sanırım ondan.
bu günde oğlumun cicilerini makineye atıcam tekli bir dolabım varorayı boşalttım ütüleyip oraya yerleştiricem tabiki hepsini bugün yapabilirsem kendime bunu verecm
YALUG maaşaallah kızına.
CANIM MERAK ETME BEN SİZ OLMADAN DOĞURMAM.
ben iki tarayıcıyıda kullanıyorum ikiside açılıyor.
minietekcim avantajlı ürünlerden alış veriş yapan FATOŞ tu canım.
ben gecen sene 25 kavonoz yaptım görümcemle bırlıktee ve çoğu bozuldu şişt bır actık tavana kadar sıcradı bır daha asla yapmam hem emeğim gıttı hem param kavanozu ayrı para domatesı ayrı para önceki senelerde buzluğa atmıştım bu sene buzluğa atıcam atabildiğim kadar aldığı kadar artık mıcro dalganın çözdürücüsünded çözdürüyorum hiç koku falan olmadı memnundum hem kavanoz ürünlerı kanserojen dıye söylendı tv de falan sankı kızlarr bunu bi araştıkrın öle yapın bariicanım onları buzluk bölümünde değil normal dolap bölümünde saklayacaksın poşetle nasıl muhafaza etcen ki hem poşet hava alabilir plastik gerek yok riske atma en güzel paşabahçenin cam kavanozları alırken kapaklarının tam kapandığına emin ol
bak bu kadar anlattık o melemenleri yapmazsan bozuşuruz haa lafta kalmasın
canım bak bugun süper kolay bır tatlı tarıfı buldum bunu yapcanım ben şimdi 300 gr. taze aldım ,ama normaldede miktodalgada hemen çözdürüp yapıyorum ,bi defada 2-3 çorbalık yapınca süpper oluyo ,ben bugün erişteli ,yeşilmercimekli çorba varya bitane knorunda var hatta ,onun ev versiyonunu yapcam ona katcam ,bakalım nasıl oluyo,malum et oburum biraz ...sonra erzincan çorbası var oda aşurelik buğdayla yapılıyo ,yani oda olmazsa bulduğum herhangi bi çorbaya katabilirim ,buzluktan çıkar çıkmaz yağda biraz çevirip katıyorum...
buzluğa şimdilik ,bezelya ,közlenmiş biber ve patlıcan koydum ,hafta sonuda barbunya ve domates koycam ,domatesi biraz rende ,birazda doğranmış koycam ,pişirmiycem direk dolaba,yaprak olayını salamura yapıyorum ben ,bizim bahçedeki asmadan.
ayy hanzade tam sana bunu yazarken aynı anda ütü yapıp ,bide sütlaç yapmak için süt koymuştum ozağa ,bide mercimek ,sütün kokusuna koştum nerdeyse yarısı taşmıışşş..orayı temizledim ,geri geldim oturdum ..niye ben niye ben ..bide eşimin arkadaşı yemeğe gelcekmiş akşama...Allahtan dünden yemeğim var ,pilavı biraz çoğaltsam ,çorbada var ,yeter heraldee...:26::26:
bu msj ını sıl canım barı lıstendekılere kım oldugunu msj at
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?