Cur-Cuna - Hamilelik-Annelik - Yeni anneler iin emzirme klavuzu
bugün öğlen duramadım bir börek yedim..keşke yemeseydim alev alev yanıyorummmmmm
illa kavanoz şartmı kızlar ya poşetleyip buzluğa atsak olmuyomu :26:
illa kavanoz şartmı kızlar ya poşetleyip buzluğa atsak olmuyomu :26:
canım ben şimdi 300 gr. taze aldım ,ama normaldede miktodalgada hemen çözdürüp yapıyorum ,bi defada 2-3 çorbalık yapınca süpper oluyo ,ben bugün erişteli ,yeşilmercimekli çorba varya bitane knorunda var hatta ,onun ev versiyonunu yapcam ona katcam ,bakalım nasıl oluyo,malum et oburum biraz ...sonra erzincan çorbası var oda aşurelik buğdayla yapılıyo ,yani oda olmazsa bulduğum herhangi bi çorbaya katabilirim ,buzluktan çıkar çıkmaz yağda biraz çevirip katıyorum...Sorcam sorcam dayanamıyorum o minik köfteleri, erişteli yoğurtlu çorba içinemi koyuyorsun sen?
Bende yaaprım özellikle kışın nefis oluyor ama önceden yapıp hiç buzluğa atmadım hani çözünmüş kıyma bidaha dondurulmuyor ya, sen kıymayı ilk aldığındamı yapıyorsun? Koku tat değişikliği oluyormu merak ettim. İleride inşallah bebiş olunca çok pratik olur...
Birde kışlık neler yaptınız kızlar?
Ben dolaba henüz hiç bişey koymadım, asma yaprağını kendim yapardım bu sene 2,5 kg hazır aldım iki tane çok güzel ama sapsarı incecik çıktı şansıma...
Fasulye filan çok pahalı, Menemen yapıcakmısınız? Domateste hala pahalı... Ramazan dolayısı ile inmedi sanırım bayramdan sonra iner..
Cur-Cuna - Hamilelik-Annelik - Yeni anneler iin emzirme klavuzu
bugün öğlen duramadım bir börek yedim..keşke yemeseydim alev alev yanıyorummmmmm
kızlar arkadaşım vardı günlerimiz aynıydı tevafuk işte onunda oğlu olcaktı biraz önce doğurdu 1750 gr sağlıklı maşallah küveze koymuşlar soluk alışı falan yolundaymış.çok heyecan yaptım yaaa adıda mustafa eymen olmuş
Elifçim poşetleyenlerde var ama ben kavanozda daha orjinal buluyorum tadı hiç kaçmıyor taze gibi.. Dolapta sanki biraz değişiyor dolap tadı geçiyor gibime geliyor... Fasulye koyuyorum dolaba mesela kıyıyorum taze taze onun tadında biş olmuyor ama domatesi bir defa denedim bidaha ı ıhh :)
canım onları buzluk bölümünde değil normal dolap bölümünde saklayacaksın poşetle nasıl muhafaza etcen ki hem poşet hava alabilir plastik gerek yok riske atma en güzel paşabahçenin cam kavanozları alırken kapaklarının tam kapandığına emin ol
bak bu kadar anlattık o melemenleri yapmazsan bozuşuruz haa lafta kalmasın
kızlarrr galiba sonunda bende şiştimmmmmdün yaptıgım börekten yedim sabah az öncede markete giderken terliklerimi giydim daha dün bol gelen terlikler cuk oturdu ayagımaaaaaaa
bu arada şu domatesi kavanoza koyma olayı varya ben cesaret edemiyorum ya bozulursaaa yapmayı çok istiyorummmmmmm:95::95:
kızlar arkadaşım vardı günlerimiz aynıydı tevafuk işte onunda oğlu olcaktı biraz önce doğurdu 1750 gr sağlıklı maşallah küveze koymuşlar soluk alışı falan yolundaymış.çok heyecan yaptım yaaa adıda mustafa eymen olmuş
canım ben şimdi 300 gr. taze aldım ,ama normaldede miktodalgada hemen çözdürüp yapıyorum ,bi defada 2-3 çorbalık yapınca süpper oluyo ,ben bugün erişteli ,yeşilmercimekli çorba varya bitane knorunda var hatta ,onun ev versiyonunu yapcam ona katcam ,bakalım nasıl oluyo,malum et oburum biraz ...sonra erzincan çorbası var oda aşurelik buğdayla yapılıyo ,yani oda olmazsa bulduğum herhangi bi çorbaya katabilirim ,buzluktan çıkar çıkmaz yağda biraz çevirip katıyorum...
buzluğa şimdilik ,bezelya ,közlenmiş biber ve patlıcan koydum ,hafta sonuda barbunya ve domates koycam ,domatesi biraz rende ,birazda doğranmış koycam ,pişirmiycem direk dolaba,yaprak olayını salamura yapıyorum ben ,bizim bahçedeki asmadan.
ayy hanzade tam sana bunu yazarken aynı anda ütü yapıp ,bide sütlaç yapmak için süt koymuştum ozağa ,bide mercimek ,sütün kokusuna koştum nerdeyse yarısı taşmıışşş..orayı temizledim ,geri geldim oturdum ..niye ben niye ben ..bide eşimin arkadaşı yemeğe gelcekmiş akşama...Allahtan dünden yemeğim var ,pilavı biraz çoğaltsam ,çorbada var ,yeter heraldee...:26::26:
hadi canımmmm niye erken dogum yapmış kiiii
allahım sağlıkla buyutmeyi nasip etsinnn
en kısa zamanda küvezden çıkar sağlıgına kavuşurr
slm arkadaşlar.şimdi dr dan geldim.dün randevu almıştım.15 eylüle verdiler..o zamana kadar benim dr doluymuş.15 inden sonra doğurmama ne kaldı.iptal eden olursa aramalarını rica ettim.çok şükür biri bugün iptal etmiş.apar topar gittik.evlere şenlik bi dr kontrolü oldu.eşimin karnı ağrıyodu girmeden önce.benimde sıram gelmişti.oğlana bakacağı için wc ye gidemedi de.girdik içeri.tam kısçemin yüzünü gösteriyodu ki bizim oğlan babaaaa diye iki gözü iki çeşme.babası geliyom diyip fırlayıp çıkmış.hemşire susturmaya çalışıyo.dr anlatıyo.ben gerilmekten sorcaklarımı da unuttum.işte bu yüzden 12 yaş altı getirilmesini stemiyoruz dedi.ama yapcak bi şeyim yok.kime bırakayım.mecburen.kilosunu bile öğrenemedim.dönerken aklıma geldi.bizim kociş bağırsakları bozmuş meğerse.dayanamamış.tam gününün bulmuş.olcak işte..nst mide taaa 12 eylüle anca verdi.
öte yandan kasık ağrım ve kasılmam çoktu.yürüyemiyodum bile bazen.karnımda aşağıda gibi geliyou.doğruymuş çok aşağı inmiş.15 gün daha içerde tutmaya çalışalım dedi.toz magnezyum verdi.yolculuk yürümek ayakta durmak yasak dedi.15 günden sonra artık gelse de olur dedi.taşınırken çok yoruldum ondan oldu heralde.tabi aldı beni telaşe.daha hiç bişey yoktu ortalıkta.civile girdim.ordan aldım ciciler.yükleyebilirsem ben de gösteririm.çantamı da hazırlim nolur nolmaz.işte böyle bizim bugünümüz..
slm arkadaşlar.şimdi dr dan geldim.dün randevu almıştım.15 eylüle verdiler..o zamana kadar benim dr doluymuş.15 inden sonra doğurmama ne kaldı.iptal eden olursa aramalarını rica ettim.çok şükür biri bugün iptal etmiş.apar topar gittik.evlere şenlik bi dr kontrolü oldu.eşimin karnı ağrıyodu girmeden önce.benimde sıram gelmişti.oğlana bakacağı için wc ye gidemedi de.girdik içeri.tam kısçemin yüzünü gösteriyodu ki bizim oğlan babaaaa diye iki gözü iki çeşme.babası geliyom diyip fırlayıp çıkmış.hemşire susturmaya çalışıyo.dr anlatıyo.ben gerilmekten sorcaklarımı da unuttum.işte bu yüzden 12 yaş altı getirilmesini stemiyoruz dedi.ama yapcak bi şeyim yok.kime bırakayım.mecburen.kilosunu bile öğrenemedim.dönerken aklıma geldi.bizim kociş bağırsakları bozmuş meğerse.dayanamamış.tam gününün bulmuş.olcak işte..nst mide taaa 12 eylüle anca verdi.
öte yandan kasık ağrım ve kasılmam çoktu.yürüyemiyodum bile bazen.karnımda aşağıda gibi geliyou.doğruymuş çok aşağı inmiş.15 gün daha içerde tutmaya çalışalım dedi.toz magnezyum verdi.yolculuk yürümek ayakta durmak yasak dedi.15 günden sonra artık gelse de olur dedi.taşınırken çok yoruldum ondan oldu heralde.tabi aldı beni telaşe.daha hiç bişey yoktu ortalıkta.civile girdim.ordan aldım ciciler.yükleyebilirsem ben de gösteririm.çantamı da hazırlim nolur nolmaz.işte böyle bizim bugünümüz..
hayatım sebep yok dün sancısı varmış normal sanmış sabah bir kan boşalıyo açılma ve su ardından kuzucuk gelmişşşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?