geçmişler olsun canım ,dikkat et kendine...
hayır canım ,malatyalıyım beenn ,türküm ,doğruyum çalışkanım yanii
yaşadığım yerde çok boşnak var aslında ,hatta öğrencilerimin nerdeyse hepsi boşnak ama ben hiç duymadım ,amaaan olursada olsun ,ben seviyorum bu ismi ,yaren 2. ismi olcaktı ama şu aralar tek isimmi olsa diye düşünüyorum ,belkide uygun bi 2. isim bulurumda böyle bi karışıklık yaaşanmadan önlenmiş olur...
bu arada eşimin kuzeninin eşininnüfus adı düzü :26: biz bukadar düşünürken neden insan çocuğunun dını düzü koyarkii??
sorma öyle acayip isimler varkiii.... benim kuzenin eltisinin adı SAYALI . evet sayalı ... ne dimek bilmiom valla bi anlamı olduğunu da sanmıyom...
bizim uzak akrabalarımızdada var ilginç isimler:) bunlardan bazıları, yosma, döne, ayna, keklik vs. benim adım mesela PERO Babamınki Şahbender:)
selam canım.iştahsızlığın için arayabilirsin doktoru ama kilo almayıp yada az alıp bebeği çok iyi beslenenler var.bebek alıyodur besinini bence ama gene de doktoruna danış için rahat eder.:)
bizim uzak akrabalarımızdada var ilginç isimler:) bunlardan bazıları, yosma, döne, ayna, keklik vs. benim adım mesela PERO Babamınki Şahbender:)
selam güzel anneler nasıılsınızz ?? :)
yogun bir haftadan sonra aranızdayım.cts günü bir seminere katıldım.4 sayfa not almısım :S simdi göz gezdiriyordum da sizinle paylasmak istedim bazı bilgilerii genelde bilinen seylerdi ama güzel bilgiler de ögrendim.
yenidogan ıslak mendilleri için içinde az da olsa hepsinde kimyasal varmıs bu yüzden ilk bir ay sadece pamuk ve su kullanın dendi.
dogumdan sonra ilk on saat için bebek cift kat örtülmeli daha sonra tek kat pamuklu battaniye yeterli -bir yasına akdar yorgan kullanılmasını tavsiye etmediler.2 yasına kadar da yastık kullanılmasını tavsiye etmediler.yastık kullanılsa bile yatak altına konulması gerektigini söylediler.
-buhar makinesi yerine odaya bir kap su koyup nemlendirin.
bebegin kıyafetlerini yıkadıgımızda en az 2 durulama sart 3 daha iyi olur dendi.
-ilk 4-5 ay bebe yagı kullanılmıyormus.bunun yerine bebe losyonu kullanılabilir dendi.sampuan ve vücut için de ikisi bir arada ürünleri kullanın bebeginizn cildine daha az kimyasal degmiş olur dendi.
ilk banyo göbek düstükten 24 saat sonra.
mümkünse bebege her gün banyo yaptırın ama sadece haftada 1-2 kez sampuan kullanın dendi.
bir de gögüs ucu problemi olan annelerde gögüs cıkarıcı pompayı ile 38-39. haftalarda her gün 15 dk tutun dendi bebek dogduktan sonra bize 2-3 gün kazandırırmıs böyle yaparsak. aynı sekilde 37 den sonra her gün gögüs bakım kremi günde bir kere.yara olmamaıs için.
bebegin yatagı da orta sertlikte olmalıymıs herkes marka sordu ama söylemediler :) saglık bakanlıgı onayı olan orta sertlikte yatak alın dediler.bende ahsap besik aldım onun içine göre yatak nerden bulucam bilmiyorum :SS
beşigin sekli böyle arkadaslar alan varsa ne tip bir yatak aldınız tavsiyerlinizi bekliyorum
Eki Görüntüle 242391
simdilik bu kadar hepinizi öpüyorum.
slm...bende 30 haftalık hamileyim...sizi takip ediorum sürekli..size ibşey danışmak istiorum..ben son biraydır kilo almamışım..hiçte iştahım yok zar zorr yiyiorum...en son doktora gittimde bebeişim 1100 gramdı 28 haftalıkken..şimdi diyorum ki ben kilo almadım acaba bebişim almışmıdır bi doktora gitsem mi acaba bana bi fikiir verirmisiniz..
hepinize selam...sizleri sürekli takip ediorum...bende 30 haftalık hamileyim ekimin sonunda doğum yapıcam alllah kısmet ederse..size bişey danışmak istiorum 50 kiloyla hamile kaldım ilk 6 ayda 15 kilo aldım ama son iki aydır hep 65 kiloyum hatta dün tartıldıgımda 64 buçuk çıktım..doktora en son 15 gün evvel gittim bebegim gayet iyiydi 1100 gramdı..doktorum bişey demedi kilom hakkında ama son bi kaç gündür aklıma takılıo kilo almamam bebegim alıomudur acaba bide hiç iştahım yokkk zar zorr yiyiorum önceki halim kalmadı yani...doktorumu arasammı kızlar ne dersiniz bi fikikr verin bana...
canım ilk etapta biraz fazla kilo almışınya vücudun dengeliyo olabilir ,iştah açmak için doktoruna danış ama...
kızlaar yaa çoook sinirliyim ,dün dışarda kurtmuştum bebişimin üst başını ,hep sinekler pislemiş ,mecburen tekrar yıkamam gerekcek ,2. fasıl olcak yani daha kullanmadan ,inşallah yıpranmazlarrr:95::95::95::95::95::95::95::95:
Bebek bakım ürünlerini Chicco alan var mı? Ben Bübchen yerine Chicco seçtim hatamı yaptım acaba?
canım ilk etapta biraz fazla kilo almışınya vücudun dengeliyo olabilir ,iştah açmak için doktoruna danış ama...
kızlaar yaa çoook sinirliyim ,dün dışarda kurtmuştum bebişimin üst başını ,hep sinekler pislemiş ,mecburen tekrar yıkamam gerekcek ,2. fasıl olcak yani daha kullanmadan ,inşallah yıpranmazlarrr:95::95::95::95::95::95::95::95:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?