kulağa çok hoş geliyor ayrıca anlamıda güzel.. tek isim mi olacak...
bu arada bende muhammet ali koyacaktım vazgeçtim... niye die sorun... eşimin aile ve akrabaları sağolsun çok üstüme geldiler daha doğrusu çok lafını ettiler sanki ali koymak zorundaymışım gibiii... ailede benden sonra başka gelinde var hamile ama benimki önce olduğu için benim koymam gerekiyomuş.... yok yaaaaaaa dedim ben gönüllü olarak koyacakken eşimi alıştırmaya çalışırken zorlamaları ters tepti ve koymiycam ohhhhhhh oooooooooooooh
şimdilik daha güzelini bulana kadarmuhammed bera olacak inşallah sanırsam galibaaa muhtemelen...
kızlarr biz geldikkkk...
buaralar yerime alınacak personel adaylarıyla görüştüğüm için topiğe pek giremiyorum. Ama böyle giderse doğum iznine ayrılamıycam :))
neyse öncelikle hanzade dediğin gibi oldu minik kızım bugün kıpı kıpır bende çok mutluyum.
minietek canım çok özür dilerim ben sana yazmayı unuttum avantajlı ürünlerden kargom 3 gün içerisinde geldi ve herhangi bir proplem yaşamadım.. kampanya devam ediyor hala :))
deniz kurutma makinemi denedim güzel çalışıyor, tavsiye edebilirim alabilirsin siemensi
buarada hafta sonu minnoşumun kıyafetleri için 5 çekmeceli şifonyer ile gardorap almıştık. Dünde yıkayıp kuruttuğum kıyafetlerini ütüledim. bugündekıyafetlerin kalan diğer yarısını ütüleyip kurutucam :)) ayy çok zevkli,ydi minicik minicik çoraplarını bile öpe öpe ütüledim :))
Eşyalarını yerleştirince kızımın ilerdeki odasının fotolarını eklerim. biz odayı önümüzdeki yaz yapmayı düşünüyoruz buyüzden yatak odasına park yatak aldık. ama kızımın odasını boyayıp, duvar kağıdı kapladık, dolabını ve şifonyerinide aldık. birde fazxladan çift kişilik yatak vardı onuda kızımın odasına koyduk böylece küçük bir odamız daha oldu. en azından odası olana kadar eşyalarını düzenli bişekilde koyabiliriz diye düşündük. hastane çantamızıda hazırladık artıkkkk hazırız :)))))
kulağa çok hoş geliyor ayrıca anlamıda güzel.. tek isim mi olacak...
bu arada bende muhammet ali koyacaktım vazgeçtim... niye die sorun... eşimin aile ve akrabaları sağolsun çok üstüme geldiler daha doğrusu çok lafını ettiler sanki ali koymak zorundaymışım gibiii... ailede benden sonra başka gelinde var hamile ama benimki önce olduğu için benim koymam gerekiyomuş.... yok yaaaaaaa dedim ben gönüllü olarak koyacakken eşimi alıştırmaya çalışırken zorlamaları ters tepti ve koymiycam ohhhhhhh oooooooooooooh
şimdilik daha güzelini bulana kadarmuhammed bera olacak inşallah sanırsam galibaaa muhtemelen...
seha ismi nasıl sizce kızlar ? anlamı cömertlik eli açıklık demek
nidacımbende şimdi astım oğlumun cicilerini dışarı ama üzerine temiz çarşaflardan serdim toz olmasın diye.canım ilk etapta biraz fazla kilo almışınya vücudun dengeliyo olabilir ,iştah açmak için doktoruna danış ama...
kızlaar yaa çoook sinirliyim ,dün dışarda kurtmuştum bebişimin üst başını ,hep sinekler pislemiş ,mecburen tekrar yıkamam gerekcek ,2. fasıl olcak yani daha kullanmadan ,inşallah yıpranmazlarrr:95::95::95::95::95::95::95::95:
kübracım değişik bir isimmiş.seha ismi nasıl sizce kızlar ? anlamı cömertlik eli açıklık demek
Bebek bakım ürünlerini Chicco alan var mı? Ben Bübchen yerine Chicco seçtim hatamı yaptım acaba?
nidacımbende şimdi astım oğlumun cicilerini dışarı ama üzerine temiz çarşaflardan serdim toz olmasın diye.
asarkende bir taraftanda sevip konuştum onlarla çok şirindi yaa.hepsi sığmadı balkondaki iplere birazınıda içeri serdim.
kübracım değişik bir isimmiş.
bende hala karar veremedim ne koyacağıma
herkese günaydın
gunlerdır okuyup cıkıyoruz sadece bugun bızde yazalım dedık osledık sohbetınızı
2 gun sonra bızde 30 haftalık oluyoruz heycanım yoktu pek bu bebegımde sanırım 2. oldugundan ama zaman yaklasıpta hazırlıklara basladıkca heycanlanmaya basladım bende
gecen gun anakucaklarını cıkardım yıkadım oglum hep ben buyudum derdı bu sefer bebe bunda yatmasın ben tüçüldüm ya bu bana göre demeye basladı napıcam bılmıyorum besık ortaya cıkınca ne olucak hem kıskanıcak hemde kırıcak bınıcem dıye herseyı umarım hersey yolunda gıder oglumun uzulmesıne dayanamamo benım herseyım sureklı opuyo benı karnımı sarılıyo bebege sevıyo ama hafıfkıskanclık var anlıyorum en zoru bu 2. bebekte bence umarım bebegım dogunca gozume buyumus gelmez oglum oyle oluyomus oyle duydum ve anneler kıızıyomus 1. lere ben ogluma kızmam bınada ne sabırlısın derler bana umarım hep boyle olurum .
senin oğlan kaç yaşında?benimki doğduğunda 3 olcak nasipse.bende karışık duygular içindeyim senin gibi.
hoşgeldinGünaydınnnn miniklerin güzel anneleri........
Sayfayı daha bugün yeni keşfettim biraz geç oldu ama neysee.....
Bende 33.haftanın içindeyim doguma 1 ekim die gün verildi çok ama çok korkuyorum
acaba sizlerin dogum hakkında fikri nedir normal, epidural, sezeryan,ben çok endişeliyim normalden çok korkuyorum sezeryandan da korkuyorum napıcam bilmiyorummmm........
neyseki hafiflemiş.çalışanların işi de ayrı bir zor.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUNMerhaba arkadaşlaaar.
Umarım herkes iyidir.
Dün eve gider gitmez duş aldım yattım. Allahım nasıl felaket bir ağrı ve sızıydı o. Kemiklerim, etlerim her yerim acıyordu. Suyun tenime değmesi bile acı veriyordu. Bugün sabah 08:30 a kadar hep yataktaydım. Sadece namazlar için kalktım. Oturarak dahi zor kılıp geri yattım.
Benim bıdık 6 saat hiç hareket etmedi. Biraz kendime gelince farkettim. Korktum gittim ağzıma şekerli bişeyler attım, yine etmedi. 2 saat soluma yatp bekledim. Korkudan ağlamaya başladım. Bi yandan da oğlum, ufak bi tepik at nolur korkuyom diyorum. Sonra düşündüm sabah yediğim az bişeyle duruyorum, hiç yemek yemedimben. kalktım zorla alelacele karnımı doyurdum, beyefendi tepindi nihayet. Ohh dedim. Meğer çocuğun hareket etmeye mecali kalmamış.
Ha bide kocişe çorba yaptım iftardan yarım saat önce. Başka ne buldun onu ye dedim, yattım. yanına koyacağı hazır yemekler vardı haftasonu ayarladığım. salatayı yarım saatte yapmış. İftarı 15 dk geç açmış beceriksiz .
En son ağlama seansımı gece ağrıdan gerçekleştirdim. Sabah da yatağı bile toplamadan çıktım evden.
Şimdi daha iyiyim şükür. Bugün de evde yatsam yarına bişeyim kalmazdı ama öğleden sonra çok öenmli bi toplantım vardı. Sırf onun için geldim.
6-12 al derim ben.kızlar şimdi 0-6 mı 6-12 alim ne zaman döner üstünü açar
gözünüz aydınselamlar arkadaşlar, çok mutluyum 4 yıldır hasretini çektiğimiz izmire taşınıyoruz bebeğimiz orada doğacak kısmetse ,, eşiminde benimde ailelerimiz orada ayyy bu bebeğin göbek adını uğur koyucam ben ya şans getirdi bize 3 yıllık evliyim derlerdi de inanmazdım bilsem daha erken yapardık.. meleğimizi..
[
benimde dişlerimi fırçalarken dişetlerim çok kanıyor eskiden hiç böyle bi sorun yoktu son 1-2 haftadır var...hamileliktenmi kaynaklanıyo yani:)
oyyy yavrummm maşallahhh kızlar bebişleri hep uyandırıp emzirin zorla ilk günler ne kadar çok emerse o kadar iştahlı olcaklarr ben öle yapcam 2 saatte 1 25 dak emzırcezzz :))aaaa kızlaaar, ben size ne anlatmayı unutttum.
Komşumuzun kızı doğum yapmıştı. Pazar günü onlara gittim. 20 gün önceden doğmuş bıdık, bekleyememiş.
Nasıl tatlı bişiydi anlatamam. önceden bebek gördüm mü hemen öperdim, bunu hiç öpemedim. Teni o kadar narindi ki kıyamadım.
çocuk bir iki ingaaaa diyordu sonra uykuya dalıyordu.noldu diyodum annesi gene uyudu diyoduçok uyuyormuş, hiç emmiyormuş annesi şikayet ediyordu. O kadar ki memeyi 1-2 çektikten sonra meme ağzından düşüyordu ve tekrar uyumaya başlıyordu. Içim bi hoş oldu.
Bende hemen emzirmek istiyorum bıdığımı yaaa...
hiiiii rabbim sağlıklı evlatlar versin inşallah böle şeylerle karşılaşmayız o nasıl hastane çocukta problem olsa sölemıceklermı yazık vallarumuzcum bizde geçtiğimiz hafta bir arkadaşın bebeğini görmeye gittik 3 aya yaklaşmıştı çok cici bir şeydi ama doğum sonrası ciddi sıkıntılar yaşamışlar.
Hastane kötülemeye girmesin diye isim vermeyeceğim ama istanbul'un en bilindik hastanelerinden biri bilindik de bir doktora gidiyorlardı, bebek peygamber sünneti ile doğmuş tüm hamilelik dönemi boyunca kızınız olacak dediler bebek doğmuş yine kızınız oldu demişler baba farketmiş erkek olduğunu. Kızın doktoru genital bölgede biraz ödem var sakın altını değiştirirken korkma falan diye tembihlemiş kızı narkoz etkisindeyken. Güya panik olmasınlar diye erkek olduğunu söylemişler. Bir sürü hormon testi, ultrason vs her şeyi kendileri halletmek durumunda kalmışlar hastane hiç ilgilenmemiş. Bebek 6 aylık olduğunda ameliyat olacakmış. çok zor ya ben üzüldüm durumlarına ama şükrediyorlar tabi düzelmeyecek bir rahatsızlık değil diye. Aman bebeklerimiz sağlıklı doğsunlar da kızlar.
kızkardeşiminde hamılelıkte çokkk kaşınıyordu inşallah onun gibi olmazzz benım çatlaklar yenı yenı şahlandı belırgınlestı ondan mı acabacanım ya benim de geçen markette parmağımın ucuna minik cam battı ama ne kan aktı çalışanlar panikledi resmen,kanımızın akış hızı fazla bebekten dolayı belki bundandır.niye kaşınıyorki anlamadım göbekin ilk başlarda oluyordu hepimizin
teşekkürler sansecim.. Vallahi il emri malum ama sevindim çok..
Canom teşşekürler, sorma klima geyiğini ben evlendiğim ilk yıl izmirdeydim yani eşim ve ev ordaydı klima eve alınan ilk eşya zaten, sonra tayin olamadım izmire eşim geldi ist a yerleştik annemler sitede hiç klima yokk aaaa hayret klima yok dediler klima takmadık malum geçen yaz ist çok sıcak oldu evimiz de güney cephe.. Yandık bu yıl hamilelik olacağı planladığım için ekimde getirdik taktırdık klimayı yerleştik dedik ist a, tabiiii siftah yapamadan gidyoruz yine hatta bu gece sökülecek evimizin arkadaşların espri konusu oldu klima 3yıllık klima ama 3 ay kullanılmadı 1500 tl kendisi ama bugune kadar taktır söktür 500 tl verdikk oooff diyo eşim arabanın tepesine bağlıcam bunu ben,,, klimamımzdan tüm arkadaşlara sevgiler hihihihihihii
nejla, rumuz saolun arkadaşlar:)
bılgıler ıcın sağol canım aklıma takılan bırçok seyı çözmüş oldumselam güzel anneler nasıılsınızz ?? :)
yogun bir haftadan sonra aranızdayım.cts günü bir seminere katıldım.4 sayfa not almısım :s simdi göz gezdiriyordum da sizinle paylasmak istedim bazı bilgilerii genelde bilinen seylerdi ama güzel bilgiler de ögrendim.
Yenidogan ıslak mendilleri için içinde az da olsa hepsinde kimyasal varmıs bu yüzden ilk bir ay sadece pamuk ve su kullanın dendi.
Dogumdan sonra ilk on saat için bebek cift kat örtülmeli daha sonra tek kat pamuklu battaniye yeterli -bir yasına akdar yorgan kullanılmasını tavsiye etmediler.2 yasına kadar da yastık kullanılmasını tavsiye etmediler.yastık kullanılsa bile yatak altına konulması gerektigini söylediler.
-buhar makinesi yerine odaya bir kap su koyup nemlendirin.
Bebegin kıyafetlerini yıkadıgımızda en az 2 durulama sart 3 daha iyi olur dendi.
-ilk 4-5 ay bebe yagı kullanılmıyormus.bunun yerine bebe losyonu kullanılabilir dendi.sampuan ve vücut için de ikisi bir arada ürünleri kullanın bebeginizn cildine daha az kimyasal degmiş olur dendi.
Ilk banyo göbek düstükten 24 saat sonra.
Mümkünse bebege her gün banyo yaptırın ama sadece haftada 1-2 kez sampuan kullanın dendi.
Bir de gögüs ucu problemi olan annelerde gögüs cıkarıcı pompayı ile 38-39. Haftalarda her gün 15 dk tutun dendi bebek dogduktan sonra bize 2-3 gün kazandırırmıs böyle yaparsak. Aynı sekilde 37 den sonra her gün gögüs bakım kremi günde bir kere.yara olmamaıs için.
Bebegin yatagı da orta sertlikte olmalıymıs herkes marka sordu ama söylemediler :) saglık bakanlıgı onayı olan orta sertlikte yatak alın dediler.bende ahsap besik aldım onun içine göre yatak nerden bulucam bilmiyorum :ss
beşigin sekli böyle arkadaslar alan varsa ne tip bir yatak aldınız tavsiyerlinizi bekliyorum
Eki Görüntüle 242391
simdilik bu kadar hepinizi öpüyorum.
moon odayı aldın mı canım resımlerı eklesene belkı bende ıkea dan alcammm çok merak ettim ikizlerine iyi bak canımmm benımfunna baby de var cnm
bende uyku setlerini ordan almayı
düşünüyorum odamızıda ikeadan
kızlarr biz geldikkkk...
Buaralar yerime alınacak personel adaylarıyla görüştüğüm için topiğe pek giremiyorum. Ama böyle giderse doğum iznine ayrılamıycam :))
neyse öncelikle hanzade dediğin gibi oldu minik kızım bugün kıpı kıpır bende çok mutluyum.
minietek canım çok özür dilerim ben sana yazmayı unuttum avantajlı ürünlerden kargom 3 gün içerisinde geldi ve herhangi bir proplem yaşamadım.. Kampanya devam ediyor hala :))
deniz kurutma makinemi denedim güzel çalışıyor, tavsiye edebilirim alabilirsin siemensi
buarada hafta sonu minnoşumun kıyafetleri için 5 çekmeceli şifonyer ile gardorap almıştık. Dünde yıkayıp kuruttuğum kıyafetlerini ütüledim. Bugündekıyafetlerin kalan diğer yarısını ütüleyip kurutucam :)) ayy çok zevkli,ydi minicik minicik çoraplarını bile öpe öpe ütüledim :))
eşyalarını yerleştirince kızımın ilerdeki odasının fotolarını eklerim. Biz odayı önümüzdeki yaz yapmayı düşünüyoruz buyüzden yatak odasına park yatak aldık. Ama kızımın odasını boyayıp, duvar kağıdı kapladık, dolabını ve şifonyerinide aldık. Birde fazxladan çift kişilik yatak vardı onuda kızımın odasına koyduk böylece küçük bir odamız daha oldu. En azından odası olana kadar eşyalarını düzenli bişekilde koyabiliriz diye düşündük. Hastane çantamızıda hazırladık artıkkkk hazırız :)))))
Kübra Siraç ı çok beğenmedim sanki fonetik olarak çok hoş gelmiyor kulağa. Seha da güzel ama Sefa ile karıştırılabilir. Benim de ilk ismim pek duyulmadık bir isim sinir edici oluyor bir yerden sonra, herkes ismi başka bir şeyle karıştırıyor resmi belgelere yanlış yazıyorlar vs. Ama elbette ki siz bilirsiniz annesi babası beğendikten sonra bize laf düşmez
Ph ı yüksek falan yazmış biri geçmişi okurken gördüm o yüzden sordumm
Kübra Siraç ı çok beğenmedim sanki fonetik olarak çok hoş gelmiyor kulağa. Seha da güzel ama Sefa ile karıştırılabilir. Benim de ilk ismim pek duyulmadık bir isim sinir edici oluyor bir yerden sonra, herkes ismi başka bir şeyle karıştırıyor resmi belgelere yanlış yazıyorlar vs. Ama elbette ki siz bilirsiniz annesi babası beğendikten sonra bize laf düşmez
Ph ı yüksek falan yazmış biri geçmişi okurken gördüm o yüzden sordumm
büyüdüler artık tosuncuk oldular ondan sanırım kaçıncı haftan senin foça.?
öyle canım karar vermem lazım ama işte bulamıyorum.ilk ismi babası ahmet olcak diyor böyle oluncada Ahmetin yanına yakışan isimlere bakıyorum.aklımda kayra,eymen,berkay ve bugünde bir tane daha ekledim kerem ama işte karar veremiyorum.sen yavaş yavaş karar versen iyi olur artık baksana 34+3 diyor maşallah
Kızlar evi süpürdüm sildim biraz da toz aldım ama mahvoldum bittim resmen yaa ne zormuş akşam kayınvalidem gelecek eşimin de özel siparişi var iftar içinBiraz dinleneyim şimdi daha serilecek çamaşırlarım varr
canım ilk etapta biraz fazla kilo almışınya vücudun dengeliyo olabilir ,iştah açmak için doktoruna danış ama...
kızlaar yaa çoook sinirliyim ,dün dışarda kurtmuştum bebişimin üst başını ,hep sinekler pislemiş ,mecburen tekrar yıkamam gerekcek ,2. fasıl olcak yani daha kullanmadan ,inşallah yıpranmazlarrr:95::95::95::95::95::95::95::95:
seha ismi nasıl sizce kızlar ? anlamı cömertlik eli açıklık demek
canım sen nickini mi değiştirdin ? nasıl yaptın yaaa.... bana da söyleyiversene... bende deşifre olmadan değişsem iyi olcak. belkide olmuşumdir bileee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?