2011 Ekim Anneleri

Günaydın kızlar,
Bende biraz geçmişi okudum.
Neler yazılmış, çizilmiş diye.
Bu arada canom14 geçmiş olsun,
dilerim bundan sonra kendine sorun yapıp
tatlı canını üzmezsin.
Gerçi akıl vermek iyi oluyor ama insan
uygulamada pek yapamıyor.
Zamanımız azalıyor ve daha da hassas,
ağırlaşmış oluyoruz.
Hep iyiyi ve bebeklerimizi düşünelim ki
bu zamanları rahat ve kolay bir şekilde atlatalım.

günaydın kızlar hayırlı cumalar herkeseRabbim meleklerinizi ve sizi korusun tabi benmikileride dünden sonra biraz kanedime geldim dün öyle yorgun olunca eşimde kıyamadı yemekler vardı ama iftar sofrasını hep kendisi kurdu kaldırdı bende dinlendim

canom geçmiş olsun üşüttünmü acaba valla kusmanı anlıyorum ama artık şu çekyatları falan kaldırmayın kızlar bu aylarımız çok önemli biraz daha dikkat edelimmm ben çekyat kaldırırken karnımı çok zorluyorum onun için hep eşime kapattırırım

Bende boyamıyorum tatlım. Çoğu kuaförde para kazanacak olmasına karşın önermiyor boyanmasını kimyasal olduğu için.

kızlar sac boyaları normalde bize cok zararı simdi bebege daha da zararlıdır. agır kimyasallar var içlerinde. ben hamile kalmadan 2-3 ay önce bırakmıstım sac boyamayı. onun yerine (illa sarı renk diye tutturmazsanız) kızıl, kahve ve siyah renkleri elde edebilrisiniz dogal kınalarla. bne siyaha yakın rengi elde ediyorum ve cok memnunum hem sac dökülmem azaldı hem saclarım beslendi. ama asla hint kınalrını kullanmayın ülkemize gelen hint kınalarının coğu sahte ve sac boyalarından daha zararlı maddeler iceriyorlar. benim dedigim bildigimiz yesil arabistandan getirilen kına. buna kahve olması icin kuru ceviz kabugunu kaynatıp eklersiniz yanına sac bakım yagları da ekleyebilrisiniz badem zeytinyagı gibi. istege baglı yumurta sarısı da olabilir. siyah elde etmek icin kına tasını (ezilmiş veya siz ezeceksiniz) Kızıl icin sadece kına yeterli. ilk yaptıgınızda istediginiz renk tutmasa da 3-4 gun icinde bir daha yaparsınız. ayrıca kınayı yumurta sarısı haric hazırlayıp sıcak bir yerde bir gun bekletip demletmek cok daha iyi oluyor. ayrıca sacınızda da 6 saat durmalı en az. (tecrübeyle sabittir) ben yaklasık 10 aydır bu sekilde saclarımı besliyorum, herkes boya sanıyor. yine kına yakma dönemim geldi. dogumdan önce yapıcam tekrardan beyazlarım cok cıktı.

gunaydın kızlar cok mutluyum bugun nedense evın ıslerını bıtırdım dunden temızdı sadece topladım toz aldım mob yaptım banyoyu mutfagı temızledım temız evı sevıyorum bı bakıyım dedım sıze oglus acıkmadım dıyo daha onu yedırıp yemek ısıne gırısıcem sonra 2 3 gıbı oglumun oyle yemegını yedırır bahceye cıkarız bugun guzel gecsın
canım valla alıncaklar vardı kocıste oyle dıyınce alıyım hemen dedım ıyı de oldu evde pek sebze kalmamıstı oglustan sonra ben boyle hızlı ve tıtız oldum zaten o uyurken yada babasyla bakkala yolıyınca hızlı hızlı ıs yapmaya alıstım bıde buyuk temızlık yapamayacagım ıcın sık sık usten temızlemeyı adet edındım cocuk varken buyuk temızlık olmuyo ben hep temız tutucak sekılde yapıorum usten koltukları vs kaldırmadan 2 haftada 1 kadın gelınce ona dıp bucak yaptırıyorum oglusum benı boyle yaptı bakalım 2. ne yapıcak ıs yapamacagım kesın 2 cocukla ama hayırlısı
wuuuuuuuuuuh çok yorulduuummmmm

canım valla cok yoruldugum soylenemez hele oglumu arada bı alan olsa daha sık yaparım o zaman huzurlu oluyorum ben evım temız olcak yemeklerım yapılmıs ve gun bana kalıcakdaha huzurlu mutlu oluyorum deyılse gerılıyorum 2 haftada 1 kadın gelıo o gelmeden 3 gun once tamamen ıslerı bırakıyorum ozaman mola verıyorum :)

canım cok gecıs olsun bı doktora gorunsen ıyı olurdu guzelım ya rabbım yasatmasın bıdaha kendınıde bırsey ıcın uzme uzulecegın zaman mınık bebegını onu emzırıcegını gıydırıcegını dusun ben bu ara bunu dusunup mutlu oluyorum yenı basladı bende bebek sevıncı :26: 2. oldugundan sanırım ıs cıddıye bınınce anladım bebegım olacagını
dun benımde belım cok agrıdı ıs yaptımvs cok ıyıydım tv ızlerken nasıl oturduysam bı kalktımkı yuruken kalcama yakın bıyer oyle agrıyokı yuruyemıyorum dızımı kırıp yuruyorum hemen yattım sımdı ıyıyım cok sukur oglus gec kalktı saolsun bu gun 8.30 gıbı uykumu aldım mutluyummmmm
30 haftalık olduk son 70 gun

günaydın hayırlı cumalar :81:
dün iftar saatinde iş arkadaşımın doğum haberi geldi 3 haftası vardı yeni izne ayrılmıştı evde temizlik yapmış sonra suyu gelmiş acil hastaneye gittiler sezeryana aldılar zaten karnı çok büyüktü normalden çoktu ameliyathaneye girerken aradım konuştuk ağlıyordu dua et dedi bende ağlamaya başladım neyse ağlaya ağlaya gittik hastaneye bütün arkadaşlar ordaydı biz gittiğimizde çıkmış doğumdan 10 dakika sürmüş sezeryanı biraz sancılıydı ama iyiydi bebeği dünya güzeli ağız burun pofidik pofidik pespembe bir bebek çok sevdim çok sağlıklıydı...
o kadar çok özendi ki hastaneye götüreceği şekerleri tek tek eliyle yaptı hastane için şerbet yapıcaktı süslü bardaklarla da bir sürü plan hepsi hayal oldu acil olunca yakınları dışardan hazır bebek şekeri almışlar onları dağıttılar allahtan kırmızı tacını getirmiş
allah bize de hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah birbirimize bol bol dua edelim....

canom geçmiş olsun stersten olmuş bence yaşadığıkların biraz rahat ol kasma kendini olayları akışına bırak canına yazık...
mihrimah senin bebeğine de maşallah bu güzel haberleri hep duymak isteriz..

Henüz geçmişi okuyamadım kızlar. Ama sabah sabah moralimi bozan olayı paylaşmam lazım. Sinirim bosuldu çünküüüüü:84:
Dün arkadaşlarla iftarı dışarda açtık(daha doğrusu onlar açtı ) Çoğu arkadaşla göbüş büyüdükten sonra görüşememiştik. Telefonda görüştüğümüzde de son gaz kilo alımımı ve yüzümde çıkan acayip şeyleri falan söylemiştim. Neyse bunlar beni görünce "aman hiç kilo almamışın, bir de dertleniyordun, 11 kilo muuu nereye sakladın o kiloları. Yüzün daha bi güzelleşmiş, çok tatlı olmuşsun " falan dediler. Allah var ya inandım.

Bugün tartıda ise 2 gün öncesine göre tam 1,5 kilo almış göründüm. Yine bu ay ki kilo alımımı tamamlamış bulunuyorum. Ya bu ne yaaa. 2 günde bir insanoğlu 1,5 kilo alabilir mi yaaa:84: toplam 12,5 kilo almış görünüyom yaa. Tamam itiraf ediyorum dün sahurda 1 bardak çayla 2 dilim çikolatalı ekmek götürdüm, atın beni içeri suçluyum.
Kandırıkçı arkadaşlarım benim. Size bidaha inanmıcam üüüü.

Son düzenleme:

canım çok geçmiş olsun,bundan sonra biraz daha dikkat etmemiz gereken bi dönemdeyiz artık.aç kalmıcaz ama çok ağırda yemicez zor bi dönem.kendine ve bebişine iyi bak

bence sen arkadaşlarına inan ve o tartıyı evden kaldır biliyosun psikolojik destek çok önemli boşverrr düşünce gücüyle iyi ol gider kilolar bebek doğunca emzireyim koşturayım derken bir de bakmışsın fossss gitmiş kilocuklar
takma kafanaaaa hamileliğinin tadını çıkar hem kaç kere hamile olucaz ki allahaşkına

günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar herkeze.

bugün çok yoğunuz iftara misafirimiz var.ne tatlısı yapsam bi yardımci olsanız.karar veremedim...

artık geceleri çok kötü geçiyor uyuyamıyorum.midem ağrıyo ,karnım daha bi büyüyor,sağa sola zor dönüyorum , yatareken zor nefes alıyorum oyüzen 3-4 yastıkla yatar oldum sizlerde durum nasıl.

Yatağın 4 te 3'nü ben,oğlum ve yastıklarımız kaplıyor. Dönmek işkence geçekten, gece sırf bu yüzden sürekli uyanıyorum ve WC faktörüde var tabi.

Leyna gözü aydın olsun arkadaşının, bizde 1 ay sonra başlarız buralarda anlatmaya

kızlr nasılsınız...aklıma ne geldi...ben bayramda yazlığa gidecektim ama allah korusun ya sancılanırsam...yanıma en iyisi hastane çantamıda almak değilmi?

leyna.. sana aynen katılıyorum hayatımızda kaç defa hamile olcaz. bugünlerin tadını çıkaralım .şu ana kadar 10 kilo aldım ve hiç umrumda değil .önemli olan bebeklerimizi sağlıklı bi şekilde kucağımıza almak. gerisi teferruat. en geç 6 ayda eski kilolarımıza döneriz emin olun.

günaydın ayçam ben de cumartesi günü annemleri ablamları ve kayınvalidemleri ağırlayacağım ama dışarda pikniğe götürcem sonra çay ve tatlıya eve geliriz tatlı olarak güllaç ya da tel kadayıflı muhallebi yapıcam hatta tarifi;Morbiber - Tel Kadayıflı Sakızlı Muhallebi kimsenin midesini ağır şeylerle yormak istemiyorum hatta misafirlerim gelmeden uyarı yapıcam baklava börek getirmek yasak

günaydın kızlar.hava yine serinliycek gibi.burada durumlar yine karıştı akşam kayınpeder eşimi konuşmaya çağırdı neler dönüyor bilmiyorum.bakalım allah yanımda olsun

doktora her gittiğimde aldığım kilolardan dolayı bir sürü konuşma yapıyor başta çok taktım çok üzüldüm ama şimdi tınnnnnn

kızlar cok canım sıkıldı balkonu cam balkon yanı camla kapalı bırı acık durur normalde camların asagıya bı bakıyım dedım bakmaz olaydım kapalı olan camların bırının onunde olu bır balık sanırım akvaryum balıgı ama kucukde sayılmaz nasıl urktum nasıl mıdem bulandı kactım hemen sımdı orda duruyo bakamadımda ya kurtlandıysa eve gırerse kurtlar nasıl ınsanlar var ya oldu dıye asagımı attı ınsan dısı varlıklar bahceye dusseydı ya ne olucaktı tam da cocukların oynadıgı yerekı cocuklar 2 5 yas arası hep anlamaz ellerıne alıp mıkrop kapsalar ne olcak allah su mubarek gunde hatalarını anlamalarını nasıp etsın cok korktum ama asagıya dusupte bı cocugun elıne gecmedıgınede sevındım artık esım gelınce halletsın kapadım balkonu cıkmıycam oraya camasırlarda yıkandı asılmayı bekklıyo of of cop yokmu bu ınsaların evınde sınır oldum sınır

Geçmiş olsun duygucuuum. Geçenlerde bana da olmuştu çok şiddetli bulantı ve kusma. Şimdi ara ara yokluyor ama sürekli diil. Korkma seninde sürekli olmaz inşallah.

Evet canım ssk öyle maalesef. Ben 2 seferdir sabah 8:15 dedi mi damlıyorum. İnanır mısın o saatte bile 2-3 kişi beklediğim oldu
Bir de nedense SSK daki çalışanlar çok kötü davranıyor insana.
Mağazadaki kadının dediğine ne üzülüyon be eslemim. O doğar deyince doğacak mı? Bana da senink 40 ı bitirir yine doğmaz diyolar. Hatta bazısı sen kesin suni ile doğrurusun diyor ki doğumdan korkmuyorum ama suni sancı ile doğumdan accayip tırsıyorum. Ama sallamıyorum hiç. Allah bilir deyip geçiştiriyorum.

Ahanda aynısı bende de vaaaar. Hatta uzun süre oturduktan sonra ayağa kalktığımda sol bacağımın toto ile birleştiği yer öyle bi batıyor ki 4-5 adım topallıyorum sonra normale dönüyor. Ve tahminim çatım açılıyooorr.

Canom geçmiş olsun. Bir anda tepetaklak oluveriyoz böyle. AMa senin ki canını sıkmışya ondan olmuş sanırım. Kusura bakma ama kocanı yolasım geldi. Ve çok sabırlısın maşallah. Ben olsaydım yaygarayı koparırdım. Tabi elime bişey geçmeyeceği gib haksız ben olurdum ama asabiyim huyum kurusun.

Maşallaaaah. Acaba bizde haftaya 2 kiloyu devirirmiyiz
Mihrimahcım yemek istiyosan ve bu durumdan şikayetçi değilsen afiyet olsun, bal şeker olsun kuzum. Ama yürüyüşünü ihmal etme. Biz bu hafta neredeyse her gün bi yere davatliydik ve ben yürüyüş yapamadım. E sonucu 1,5 kilo olarak döndü.

günaydın kızlar.hava yine serinliycek gibi.burada durumlar yine karıştı akşam kayınpeder eşimi konuşmaya çağırdı neler dönüyor bilmiyorum.bakalım allah yanımda olsun

ay boşver sen takılma baba oğul aralarında halletsinler ucu sizin eve dokunmuyorsa hiç sorma bile içeriğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…