2011 Ekim Anneleri

Hanimlar bu arada ben de Ankara´dayim. Fatih üniversitesine gidiyoruz biz de, doktorumuz yrd doc ve 2 aydir bebegimi hic göremiyorum kontrollerde, hemen ölcülerini alip kaldiriveriyor beni, babasi ekrana baktigi halde o bile bir sey anlayamadan muayene bitmis oluyor...

Bir de ben 6 ay boyunca sadece 4 kilo almistim cok güzeldi hersey, sonra birden bire kansizlik cikti, elevit-magnorm-balik yagi yaninda bir de kan hapi kullanmaya basladim ve inanilmaz kilo aldim. Benden baska bu kadar ilaci bir arada kullanan var mi?

Catidan hic muayene olmadim ben de, kuaföre her gittigimde de bir türlü cesaretimi toplayamiyorum, sadece bacaklarimi aldirip geri dönüyorum eve, ben de o konuda ne yapacagim hic bilmiyorum. Bu cati kontrolünu ne zaman yapiyorlar tam olarak?

Kizim 31 haftalik ve 2 haftadir-belki de daha fazla- bas asagi duruyor, kaburgalarimi kesfetti sürekli onlari tekmeliyor, oldukca canimi acitiyor aslinda. Videoya cekiyorum yaramazliklarini ilerde izletecegim. Benimki cok erken dönmüs gibi, acaba bu erken gelecegi anlamina geliyor olabilir mi sizce? Doktoruma bir sey sormaya gelmiyor, herseye normal deyip gecistiriyor bizi sanki

haklısınız kızlar teşekkür ederim sağlıklı olsunda tombul olsun öyle şekerden yada başka bi hastalıktan tombul olmasın

maşşallah rüzgarcanaaa

aaaa buhamileleride memnun etmek ne zor kardeşim ,belki doktorun sana bi jest yapmıştır üzülme kız üzülme ,bazeneksik veya fazla çıkıyomuş ya ultrasonda ondandır ,çok yüksek bi fark değil bence..hem o erkek ,fazlalığı varr

teşekkür ederim nidacım anası yesin o fazlasını

cnm hatta bunlarla birlikte extra ilaçlar alan arkadaşlarımız var mesela troid problemi olan arkadaşlarımız var göbeklerinden iğne olan arkadaşlarımız var çoğumuzda bu ilaçları kullanıyoruz...
ilaçlar birazda dr la alakalı galiba ben sadece kan şurubu ve magnezyum kullanıyorum magnezyumada 10 gün oldu başlayalı ama kan şuruplarımda folik asitte var onun için başka bişeye gerek duymamış olabilir
çatıda 35 36 dan itibaren yapılıyo diye biliyorum erkenden pozisyona girmiş olması erkenden geleceğini göstermez bence daha vakti var yeri geniş dönüp duruyordur o annesi ama cnm bence çekinme drundan onunla iletişimin iyi olmalı sonuçta doğumun için sadece bi allah bi kendine bide druna güveneceksin aklında soru işaretleri olmamalı o geçiştirse bile sen üstüne git daha fazla soru sor ultrasondada öyle yapın doya doya izle yavrunu yüzü nerde bacağı nerde falan diye sor siz sorunca mecbur gösterecek anlatacak

Herkese merhaba teyyyzoşlar biz geldiikk. Allahımm ne güzel bir cumartesi bu böyle :) Sabah 10.30 gibi dr randevumuz vardı gidip kızımızı gördük. Bir güzeldi bir güzeldi anlatamam aynı anası Kocaman olmuş artık yüz hatları filan da tam belli yaa inanılır gibi değildi, yuvarlak tombik yanakları var minnacık bir burnu, minik ağzı ve çenesinde gamzesi var. gamzeye bir anlam veremedik ama olsun, iyi olmuş :) çookk tatlıydıı göztümün önünden gitmio görüntüsü. bir an önce kalan haftalarımız geçsin de kavuşalım artık yaa off.
1917 gram, kilosunu söylemedi doktorumuz. eğri duruşu tamamen düzelmiş, doğru yolu bulmuş yavrum. doğum pozisyonunu aldığına göre çatı problemi olmayacak gibi gözüküyor dedi, bu durumda da normal olacakmış doğumumuz. gerçi henüz muayene olmadık ama bebeğin şeklinden az çok belli oluyor herhalde.
32 haftalık çalışabilir raporu aldık, ama çalışmicaz, yan gelip yatıcaz totomuzu büyütücez kızımla. dün son iş günümdü :) çalışabilir raporu aldım ama yıllık izin kullanıcam 10 gün kadar, ondan sonra gidip iş göremez raporu alıcaam. iki hafta sonra tekrar görüşücez yani kızımla ohh ne güzel oldu bu iş :)
Doktordan çıkınca minnoşumuzun telsizini değiştirmek için onu aldığımız mağazaya gittik. evde test ettik hışırtı yapıyordu, beğenmedik. evdeki wireless internet bozuyomuş onu, daha iyisini aldık evimize geldiik. akşam da iftara davetliyiz. gidip teyzemizi alıcaz evinden, misafirliğe gidicez hep birlikte. Bizden havadisler şimdilik bunlar. bundan böyle daha rahat görüşürüz zannediyorum. Kendinize iyi bakın ben biraz dinleneyim, sonra kalkıp akşam için hazırlanıcam. çok öpüyoruz sizi mmuckkss iyi hafta sonları.

heeeeyyy kızlar merhaba hepinize biz dün doktordaydık bebiklerimiz nihayet 2 kiloyu geçmiş oğlum 2047 gr kızım 2132 çıktı bu arada bacakları uzunmuş babalarına çekmişler heralde uzun boylu olcaklar inşallah

gelişimleri çok iyi problem yok ama haftabaşında bebeklerimin aşağı indiğini hissediyorum demiştim doğruymuş doktorum dikkatli olup yatıp dinlenmemi ısrarla söyledi bikaç hafta dişini sık yat zaten sonra gerek kalmayacak ama en azından 36-37. haftayı görmeye çalışalım dedi ağırlaştığım için kayınvalidem geldi saolsun pek iş yaptırmıyo bende sürekli giremiyorum k.k.yı okurken yada msj yazaken doğurdu demesinler sonra

hepinizi kocaman öpüyorummm inşallah ani bişey olmaz ama olursada hakkınızı helal edin kızlarfırsat bulursam girerim yine

maşallah güzelleri güzeli saremize boşuna dememişler anasına bak kızını al diye
ne güzel yolunuda bulmuş kuzu gelmeyi bekliyor aramıza yeniden hoşgeldin deniizim artık doğuranakadar beraber büyütcez totoları iyi haftasonları tatlım

anaaam canlarım benimmm maşallah kocaman olmuşlar eslem bizden habersiz doğurma gerekirse biz seni canlı yayın doğurturuzda varsın desinler kk doğurttu diye sende hakkını helal et tatlım benden yana varsa helal olsun

ortaya bir laf atasım tuttu
perşembe akşamı kayınvalidemleri iftara davet ettim.. kayınım eltim falan da geldiler bebekle..
görümcemler falan geldi.. en son eltimler geldi.. kapıdan girer girmez daha koridorda.. kaynanam bir bağırdı... eyvah bu çocuk basık olmuş... bişiy basmış bunu diye..
daha bebeği nasıl gördü anlayamadım anakucağında... 2 bucuk aylık bebek .. neymiş.. ayaklarına basamıyormuş.. kafasını da tutamıyormuş.. ben kafayı yememek için mutfağa girdim kapıyı kapattım.. hazırlıklarıma devam ettim...
kaynana da tutturmuş mum dökelim bakalım ne basmış diye...
ve tedbirli gelmiş.. çantasında 3 tane mumla..
eltimde sırf sussun konuşmasın diye kabul etti bu işlemi.. bebek kucağındayken üstüne çarşaf serdirdi kaynanam, sonracıma geniş tepsiye soğuk su doldurdu ve başının üstünde tepsinin içine erimiş mumu döktü.. o da hemen dondu şekil aldı...

başladı kaynanam şimdi sormaya 40ı çıkmadan eve et aldınız mı.. kayınım da dedi kurban kestik bahçede ..
kadın da demez al bak koyuna benziyor şekil diye.. allahım yarabbim.. hiç te benzemiyordu.. acaip hayal gücü var kadının.. birde nokta nokta olmuştu etrafı son akıttığı mumdan.. eşimde dalga geçercesine göz var nazardeğmiş diye takılmaya başladı..
koca karı işleri işte. 2 mumu ayrı ayrı eritti bişiye benzemeyen şekli koyuna benzetti..
3. mumu da bana saklamamı söyledi.. bende kusura bakma anne dedim ben böyle şeylere gelemem.. baktım sorun var doktora giderim.. kırıldı biraz ama abuk subuk şeyler uyduruyor bir damlacık bebeği her görüşünde..
geçen sefer de demişti ki kafasını tutamıyor diye.. tam 2 aylıkken.. annesi emzirirken tavuk budu yesinmiş.. saçmalığa bak.. emzirirken su içmek bile bebeğin boğulmasına sebep olabilir.. kadın yemek yemekten bahsediyor..
öyle işte :)

kızlar ev temizligine ne zaman girişiceksiniz benim dogumum 18 ekimde olcak insallah ben ekimin basında baslamayı düşünüyorum halılarımı koltuklarımı yıkatıcam sonra kadın gelip heryeri temizlicek bebegim insallah mis gibi bi eve gelicek...

ayy canim valla heveslendim kiz,benim ev kocaman uc katli yani icten merdivenli.yap yap bitmiyor valla bir asagi bir yukari havada yagmurlu camasirlarimi mecbur yukari cikartiyorum.oluyorum resmen esime diyorumki eve yazilalim 5 seneden anca cikar niye bekliyoruzki diyorum istemiyor mahallaleden ayrilamiyormus,burda istedigin zaman eve cikilmiyor canim belediyeye yaziliyorsun,ne kadar uzun sene yazilmisligin varsa ona oncelik taniyorlar.bu arada bizim odamizda geldi kizlar pilimiz bitmis o yuzden ekleyemedim yakin zamanda ekliyecem ins.

aayyy helal olsun cnm zaten bi cenlı yayında doğumadığımız kaldı topikcek bide onu yapalım zeytincikcikcik bu arada rüzgarcıkta tombişmi olmuş hiç korkma sağlıklı olsunda gerisi önemli deil

hh maş. Rüzgarımızı. yalnız bu bebekler bi yaranamadılar ha bize :)) ben zayıflığından yakınıyorum sen kilosundan. sağlıklık olsunlar da varsın zayıf olsun tosun olsun dimi canım :))
(ayın 2sinde gidecem inş. 2000 olmuştur :))) napim çok da zayıf olmasın. polyannacılık yapayım dedim olmadı :)) )

maş eslemcim resmen sırf bebişler 4ü geçmiş ay Allah yardımcın olsun senin işin daha zor bizden. ama az kaldı dikkat et sen de bebekler her bi şeylerinin tamamlayıp eksiksiz tam teçhizatlı gelsinler annelerine
ben çok korkuyorum erken gelir de hastane köşelerinde bekliyecez diye. Allah muhafaza

denizcim size de maş. c.tesileri ne güzel güzel haberler peş peşe geliyo topiğe. iyi bakıyosunuz demek minnoşlarınıza kilolar gayet iyi. Allah sağlıkla kucağımıza almayı da nasip etsin inş.

hanzade,seyma gecmis olsun kizlar biraz gecikmeli oldu kizlar ozur cunki hemen gecmisi okuyup ciktim.islerim bitmedi daha odasi geldi,camasilarini yikayip utuleyim derken ev curcuna oldu.hata birazda bende hepsini bir araya getirdim.neyseki az kaldi.bu arda zuleyha ,,yesilzeytin,canom,deniz ruj,daha ismini unuytugum varsa ozur hepinizin bebegine kocaman diyelim.leynacim seninde yas gunun kutlu olsun canim daha nice yillara bebeginle ins buda oglumla bendensana .zuleyha odanizda cok guzel canim gule gule kullanin,bayildim

ayy saol cnm hedefimiz 5i geçmek çok zorlanıyorum bi bilsen ama herşeye değer Allah hepimizin yardımcısı olur inşallah

sibelcim çok eylendim rüyanı okurken
kuzunun odasını bizimle paylaşmayı unutmaaa uyusunda büyüsün yavrun sağlıkla huzurla inşallah

Rüyam komikti sahiden, gece yanmalarımın dışa vuruşu sanırsam. Odayı hala bekliyoruz, senin beyaz eşyalara dönecek gibi akıbeti :97:

Ay bu analara yaranılmıyor.. Zayıf çıkar vay anam bu çocuk neden kilo almıyor deriz, tombik çıkar şekerim mi var acaba benim deriz Kafana takma bacım, 29 haftalıkken kontrolüm vardı, bebişim baya tombik çıkmıştı, aynı sen gibi dertlenmiştim. Geçen hafta kontrole gittik, çocuk normal kiloya gelmiş şimdide neden gelişimi yavaşlamış diye takmaya başladım. Fazla düşünmemek lazım aslında. Çünkü ne yapsanda onlar kafalarına göre takılıyorlar.

Maşallah bebişine Aferin ona, doğru yola gelmiş :81:

Büyümüşler bıdıklar, maşallah İnşallah canım 37ye kadar bekler kuzucukların, kendini yormamaya bak.

Baya entrasanmış kayınvaliden. İnsanın psikolojisinide bozar walla. Ben artık durur durur bakarım kafasını acaba gerçekten tutamıyor mu diye Allah sabır versin size.

Baya entrasanmış kayınvaliden. İnsanın psikolojisinide bozar walla. Ben artık durur durur bakarım kafasını acaba gerçekten tutamıyor mu diye Allah sabır versin size.

hiç sorma.. birşey de denmiyor.. o bakmış büyütmüş 5 çocuğu biz ne anlarız bebekten...
herşey psikolojik... neye inanmak istersen.. öyle görür bilirsin..
bizim kaynanada kendisine göre bir ton hastalık var.. eşim dayanamayıp artık kaçıncı gidişleri bilmem de en son 2 yıl önce tuttu kaynanamı kolundan.. tıpış tıpış gittiler hastanenin tüm bölümlerine..
en son kardiyolojiye gidince doktor psikiyatriye yönlendirmiş..
ordaki doktor da antidepresan veriyorum demiş kaynanama. bu sinirlerinin yatışmasını sağlayacak daha kolay uyuyacaksın demiş.. sonra kaynanamı çıkarmış dışarı eşime de demiş verdiğim kapsuller boş .. herhangi bir ilaç maddesi içermiyor.. psikolojik olarak kendisi rahatlayacak demiş.. yatıştırıcı ilaç kullanıyor olmasının düşüncesi yeterli ona demiş
artık kaynanamın nasıl bir insan olduğunu siz anlayın çok şükür 2 yıldır yalnız oturuyoruz.. allah kocasına sabır versin
kadın yine de her ota çöpe laf yetiştirmeye çalışıyor bilip bilmeden
geçen hafta da iftara görümceme gittik yardım ediyorum bi yandan.. bardak almak için kolumu kaldırdım sadece uzanmadım bile..
eyvah bebeğin emziği çıkacak diye bağırdı birden.. (bebeğin ağzında gerçekten emzik varmış.. öyle bir anlattı ki)
biz görümcemle gülme krizine girdik.. ikimizde hamileyiz ve hiç olmazsa da gebelikle ilgili kitap okumuşuz en azından..
dedim yok anne öyle birşey sadece halk dilinde kullanılır ama ağzında hiç bişi yok bebeğin.. plasentanın tutunduğu yere emzik diyolar sanırım dedim..
vay o da neymiş "pelesenta" onların zamanında yokmuş.. yeni birşeymiş.. doktorların uydurmasıymış (ve bu kadın 51 yaşında.. en küçük çocuğu 23 yaşında ve inanılmaz cahil)

filizcim teşekkür ederim canım ne bilim birden 2 haftafa bu kadar artış görünce takılmadan edemedim inşallah senin bıdıkta 2 kiloyu devirmiş olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…