cnm ortalama 1800 ama 1300 le 2500 arasıda olabiliyormuş bence çok değil bide benim drum tatildeyken ben başka bi dra gitmiştim ya ordan aldığım ultrason kağıtlarınıda yanımda götürmüştüm orda bana 30. haftada 1630 gr demişti drum bence yanlış ölçmüşler dedi
endişelenmeni gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum canım,
bu kg gram konusu yaptıkları ölçümlere bağlı.. bazı cihazlar bdp ve ac değerini sadece baz alır.. bazıları da 3-4 değere göre hesaplama yapar .. elinde bu bilgilerle bir kağıt falan varsa .. gebelik.org'ta hesaplayıcı var..
ki bu da tahmini bir rakam.. aklını kesinlikle karıştırmasın.. eltim 30 haftalıkken sanırım 700 gram demişlerdi.. protein eksikliği falan filan zart zurt.. 40 haftalık doğurdu 3kg'lk paşayı..
son ayların keyfini çıkar şekerim.. ona buna takma.. eskiden kilosunu mu söylerlerdi sanki bebeğin..
maşşallah rüzgarcanaaabiz geldikkkk teyzoşlarrr
randevumuz saat 11 deydi annem kardeşim ben gittik babamız tam gün çalışacaktı bugüntam sıra bana geldi doktor "ameliyathanede 2 operasyonum var önce nst ye bağlan sonra gel" dedi... çıktık bağlandık yarım saat sonra fark ettilerki o duydukları pıtpıtlar oğlumun kalbi değilmiş hooop yeniden bağlandım bir yarım saat daha tam 1 saat nstde kaldım annem ortalığı ayağa kaldırmış doğurdumu diye meğer benim oğlum babası muayneye yetişsin diye hemşire ablalarını oyalıyormuş eşimin işi erken bitmiş kan ter içinde yetişti 12:30da randevuya girdikk maaile
oğluşum dönmüşş başı aşşağıdaydısuyumuzda değişiklik yok hala fazla 1 hafta sonra gidip raporumu alıcam
çokk tatlıydıı tombik tombik olmuş yanakları o sivri hatlar gitmiş yerine babası gibi tostoparlak bi surat gelmiş 2 haftada2 kilo 095 gram olmuş kuzum 41 cm bende toplamda 5.5 kilo almışım doktor yüzünü çekerken bir yumruk attı annem kardeşim eşim doktor asistan ben hepimiz aynı anda gülüştük hem görüp hem hissetmek çokk güzelmiş
bizden bu kadarrr sanırsam :26:
kızlar ilk sayfaya baktımda şimdi 31 haftalık olan bebeler genelde 1700 civarı oğlumun kilosu fazla değilmi 2095 şekerimde yüksek çıkmamıştı neden bu kadar tombul çok iyi beslenmiyorumda endişelendim şimdi :26: ölçümle ilgili hatamı acaba :26:
maşşallah rüzgarcanaaa
aaaa buhamileleride memnun etmek ne zor kardeşim ,belki doktorun sana bi jest yapmıştırüzülme kız üzülme ,bazeneksik veya fazla çıkıyomuş ya ultrasonda ondandır ,çok yüksek bi fark değil bence..hem o erkek ,fazlalığı varr
Hanimlar bu arada ben de Ankara´dayim. Fatih üniversitesine gidiyoruz biz de, doktorumuz yrd doc ve 2 aydir bebegimi hic göremiyorum kontrollerde, hemen ölcülerini alip kaldiriveriyor beni, babasi ekrana baktigi halde o bile bir sey anlayamadan muayene bitmis oluyor...
Bir de ben 6 ay boyunca sadece 4 kilo almistim cok güzeldi hersey, sonra birden bire kansizlik cikti, elevit-magnorm-balik yagi yaninda bir de kan hapi kullanmaya basladim ve inanilmaz kilo aldim. Benden baska bu kadar ilaci bir arada kullanan var mi?
Catidan hic muayene olmadim ben de, kuaföre her gittigimde de bir türlü cesaretimi toplayamiyorum, sadece bacaklarimi aldirip geri dönüyorum eve, ben de o konuda ne yapacagim hic bilmiyorum. Bu cati kontrolünu ne zaman yapiyorlar tam olarak?
Kizim 31 haftalik ve 2 haftadir-belki de daha fazla- bas asagi duruyor, kaburgalarimi kesfetti sürekli onlari tekmeliyor, oldukca canimi acitiyor aslinda. Videoya cekiyorum yaramazliklarini ilerde izletecegim. Benimki cok erken dönmüs gibi, acaba bu erken gelecegi anlamina geliyor olabilir mi sizce? Doktoruma bir sey sormaya gelmiyor, herseye normal deyip gecistiriyor bizi sanki
Herkese merhaba teyyyzoşlar biz geldiikk. Allahımm ne güzel bir cumartesi bu böyle :) Sabah 10.30 gibi dr randevumuz vardı gidip kızımızı gördük. Bir güzeldi bir güzeldi anlatamam aynı anasıKocaman olmuş artık yüz hatları filan da tam belli yaa inanılır gibi değildi, yuvarlak tombik yanakları var minnacık bir burnu, minik ağzı ve çenesinde gamzesi var. gamzeye bir anlam veremedik ama olsun, iyi olmuş :) çookk tatlıydıı göztümün önünden gitmio görüntüsü. bir an önce kalan haftalarımız geçsin de kavuşalım artık yaa off.
1917 gram, kilosunu söylemedi doktorumuz. eğri duruşu tamamen düzelmiş, doğru yolu bulmuş yavrum. doğum pozisyonunu aldığına göre çatı problemi olmayacak gibi gözüküyor dedi, bu durumda da normal olacakmış doğumumuz. gerçi henüz muayene olmadık ama bebeğin şeklinden az çok belli oluyor herhalde.
32 haftalık çalışabilir raporu aldık, ama çalışmicaz, yan gelip yatıcaz totomuzu büyütücez kızımla. dün son iş günümdü :) çalışabilir raporu aldım ama yıllık izin kullanıcam 10 gün kadar, ondan sonra gidip iş göremez raporu alıcaam. iki hafta sonra tekrar görüşücez yani kızımla ohh ne güzel oldu bu iş :)
Doktordan çıkınca minnoşumuzun telsizini değiştirmek için onu aldığımız mağazaya gittik. evde test ettik hışırtı yapıyordu, beğenmedik. evdeki wireless internet bozuyomuş onu, daha iyisini aldık evimize geldiik. akşam da iftara davetliyiz. gidip teyzemizi alıcaz evinden, misafirliğe gidicez hep birlikte. Bizden havadisler şimdilik bunlar. bundan böyle daha rahat görüşürüz zannediyorum. Kendinize iyi bakın ben biraz dinleneyim, sonra kalkıp akşam için hazırlanıcam. çok öpüyoruz sizi mmuckkss iyi hafta sonları.
heeeeyyy kızlar merhaba hepinize biz dün doktordaydık bebiklerimiz nihayet 2 kiloyu geçmiş oğlum 2047 gr kızım 2132 çıktı bu arada bacakları uzunmuş babalarına çekmişler heralde uzun boylu olcaklar inşallah
gelişimleri çok iyi problem yok ama haftabaşında bebeklerimin aşağı indiğini hissediyorum demiştim doğruymuş doktorum dikkatli olup yatıp dinlenmemi ısrarla söyledi bikaç hafta dişini sık yat zaten sonra gerek kalmayacak ama en azından 36-37. haftayı görmeye çalışalım dedi ağırlaştığım için kayınvalidem geldi saolsun pek iş yaptırmıyo bende sürekli giremiyorum k.k.yı okurken yada msj yazaken doğurdu demesinler sonra
hepinizi kocaman öpüyorummm inşallah ani bişey olmaz ama olursada hakkınızı helal edin kızlarfırsat bulursam girerim yine
yatakta sıkışma olayları b,zdede başladı ,daralıyomuyuz ne kızlar yaa..bende gece benimkini ittirip durdum ,biyandanda üzülüyorum adam duvara yapışcak diye ama hiiç ses etmiyo yawruummseviyorum ben bu adamı yaaaa ayy aşkım depreşti neyseee...yatak konusunda bende Exor alcam kahverengi olanı beğendim ,dimi hanzade oından alcaz isen değiştirmedin dimi fikrini ,araba konusundada kafan çok karıştı okadar çok çeşit varkiii,travel mi alsam ,bi yandanda okadar para vermek istemiyorum ,belki yaz sonu daha uygun olur bu aralar bidaha bakiimm...
geçmiş olsun canom ,ılık bi duş al öyle uzan belki rahatlatır ...
bende bugün iştahlandım temizlik yapıyorum ,evi süperdüm zaten 44 mkrşimdi kapıları siliyorum ,4 tane zaten ama 8 kapı gibi oluyo ,cifliyorum ,sonra arapabunuyla siliyorum sonra kuruluyorum ,buda bitince camlara geçicem ,3 taneee ama onlarıda ciflerim ,sonrada yerleri silcem ,işteee bukadar..ama benimde belim çok ağrıyo bide çok korkuyorum eğilip kalkınca ,Allah büyük evi olanlara yardım etsin ,gerç, okadar evim olsa temizlikçi tutmaya yüzüm olurduuu:100::100::100::100::84::84::84:
anaaam canlarım benimmm maşallah kocaman olmuşlar eslembizden habersiz doğurma gerekirse biz seni canlı yayın doğurturuzda varsın desinler kk doğurttu diye sende hakkını helal et tatlım benden yana varsa helal olsun
biz geldikkkk teyzoşlarrr
randevumuz saat 11 deydi annem kardeşim ben gittik babamız tam gün çalışacaktı bugüntam sıra bana geldi doktor "ameliyathanede 2 operasyonum var önce nst ye bağlan sonra gel" dedi... çıktık bağlandık yarım saat sonra fark ettilerki o duydukları pıtpıtlar oğlumun kalbi değilmiş hooop yeniden bağlandım bir yarım saat daha tam 1 saat nstde kaldım annem ortalığı ayağa kaldırmış doğurdumu diye meğer benim oğlum babası muayneye yetişsin diye hemşire ablalarını oyalıyormuş eşimin işi erken bitmiş kan ter içinde yetişti 12:30da randevuya girdikk maaile
oğluşum dönmüşş başı aşşağıdaydısuyumuzda değişiklik yok hala fazla 1 hafta sonra gidip raporumu alıcam
çokk tatlıydıı tombik tombik olmuş yanakları o sivri hatlar gitmiş yerine babası gibi tostoparlak bi surat gelmiş 2 haftada2 kilo 095 gram olmuş kuzum 41 cm bende toplamda 5.5 kilo almışım doktor yüzünü çekerken bir yumruk attı annem kardeşim eşim doktor asistan ben hepimiz aynı anda gülüştük hem görüp hem hissetmek çokk güzelmiş
bizden bu kadarrr sanırsam :26:
heeeeyyy kızlar merhaba hepinize biz dün doktordaydık bebiklerimiz nihayet 2 kiloyu geçmiş oğlum 2047 gr kızım 2132 çıktı bu arada bacakları uzunmuş babalarına çekmişler heralde uzun boylu olcaklar inşallah
gelişimleri çok iyi problem yok ama haftabaşında bebeklerimin aşağı indiğini hissediyorum demiştim doğruymuş doktorum dikkatli olup yatıp dinlenmemi ısrarla söyledi bikaç hafta dişini sık yat zaten sonra gerek kalmayacak ama en azından 36-37. haftayı görmeye çalışalım dedi ağırlaştığım için kayınvalidem geldi saolsun pek iş yaptırmıyo bende sürekli giremiyorum k.k.yı okurken yada msj yazaken doğurdu demesinler sonra
hepinizi kocaman öpüyorummm inşallah ani bişey olmaz ama olursada hakkınızı helal edin kızlarfırsat bulursam girerim yine
hh maş. Rüzgarımızı. yalnız bu bebekler bi yaranamadılar ha bize :)) ben zayıflığından yakınıyorum sen kilosundan. sağlıklık olsunlar da varsın zayıf olsun tosun olsun dimi canım :))
(ayın 2sinde gidecem inş. 2000 olmuştur :))) napim çok da zayıf olmasın. polyannacılık yapayım dedim olmadı :)) )
maş eslemcimresmen sırf bebişler 4ü geçmiş ay Allah yardımcın olsun senin işin daha zor bizden. ama az kaldı dikkat et sen de bebekler her bi şeylerinin tamamlayıp eksiksiz tam teçhizatlı gelsinler annelerine
ben çok korkuyorum erken gelir de hastane köşelerinde bekliyecez diye. Allah muhafaza
sibelcim çok eylendim rüyanı okurken
kuzunun odasını bizimle paylaşmayı unutmaaauyusunda büyüsün yavrun sağlıkla huzurla inşallah
kızlar ilk sayfaya baktımda şimdi 31 haftalık olan bebeler genelde 1700 civarı oğlumun kilosu fazla değilmi 2095 şekerimde yüksek çıkmamıştı neden bu kadar tombul çok iyi beslenmiyorumda endişelendim şimdi :26: ölçümle ilgili hatamı acaba :26:
Herkese merhaba teyyyzoşlar biz geldiikk. Allahımm ne güzel bir cumartesi bu böyle :) Sabah 10.30 gibi dr randevumuz vardı gidip kızımızı gördük. Bir güzeldi bir güzeldi anlatamam aynı anasıKocaman olmuş artık yüz hatları filan da tam belli yaa inanılır gibi değildi, yuvarlak tombik yanakları var minnacık bir burnu, minik ağzı ve çenesinde gamzesi var. gamzeye bir anlam veremedik ama olsun, iyi olmuş :) çookk tatlıydıı göztümün önünden gitmio görüntüsü. bir an önce kalan haftalarımız geçsin de kavuşalım artık yaa off.
1917 gram, kilosunu söylemedi doktorumuz. eğri duruşu tamamen düzelmiş, doğru yolu bulmuş yavrum. doğum pozisyonunu aldığına göre çatı problemi olmayacak gibi gözüküyor dedi, bu durumda da normal olacakmış doğumumuz. gerçi henüz muayene olmadık ama bebeğin şeklinden az çok belli oluyor herhalde.
32 haftalık çalışabilir raporu aldık, ama çalışmicaz, yan gelip yatıcaz totomuzu büyütücez kızımla. dün son iş günümdü :) çalışabilir raporu aldım ama yıllık izin kullanıcam 10 gün kadar, ondan sonra gidip iş göremez raporu alıcaam. iki hafta sonra tekrar görüşücez yani kızımla ohh ne güzel oldu bu iş :)
Doktordan çıkınca minnoşumuzun telsizini değiştirmek için onu aldığımız mağazaya gittik. evde test ettik hışırtı yapıyordu, beğenmedik. evdeki wireless internet bozuyomuş onu, daha iyisini aldık evimize geldiik. akşam da iftara davetliyiz. gidip teyzemizi alıcaz evinden, misafirliğe gidicez hep birlikte. Bizden havadisler şimdilik bunlar. bundan böyle daha rahat görüşürüz zannediyorum. Kendinize iyi bakın ben biraz dinleneyim, sonra kalkıp akşam için hazırlanıcam. çok öpüyoruz sizi mmuckkss iyi hafta sonları.
ortaya bir laf atasım tuttu
perşembe akşamı kayınvalidemleri iftara davet ettim.. kayınım eltim falan da geldiler bebekle..
görümcemler falan geldi.. en son eltimler geldi.. kapıdan girer girmez daha koridorda.. kaynanam bir bağırdı... eyvah bu çocuk basık olmuş... bişiy basmış bunu diye..
daha bebeği nasıl gördü anlayamadım anakucağında... 2 bucuk aylık bebek .. neymiş.. ayaklarına basamıyormuş.. kafasını da tutamıyormuş.. ben kafayı yememek için mutfağa girdim kapıyı kapattım.. hazırlıklarıma devam ettim...
kaynana da tutturmuş mum dökelim bakalım ne basmış diye...
ve tedbirli gelmiş.. çantasında 3 tane mumla..
eltimde sırf sussun konuşmasın diye kabul etti bu işlemi.. bebek kucağındayken üstüne çarşaf serdirdi kaynanam, sonracıma geniş tepsiye soğuk su doldurdu ve başının üstünde tepsinin içine erimiş mumu döktü.. o da hemen dondu şekil aldı...
başladı kaynanam şimdi sormaya 40ı çıkmadan eve et aldınız mı.. kayınım da dedi kurban kestik bahçede ..
kadın da demez al bak koyuna benziyor şekil diye.. allahım yarabbim.. hiç te benzemiyordu.. acaip hayal gücü var kadının.. birde nokta nokta olmuştu etrafı son akıttığı mumdan.. eşimde dalga geçercesine göz var nazardeğmiş diye takılmaya başladı..
koca karı işleri işte. 2 mumu ayrı ayrı eritti bişiye benzemeyen şekli koyuna benzetti..
3. mumu da bana saklamamı söyledi.. bende kusura bakma anne dedim ben böyle şeylere gelemem.. baktım sorun var doktora giderim.. kırıldı biraz ama abuk subuk şeyler uyduruyor bir damlacık bebeği her görüşünde..
geçen sefer de demişti ki kafasını tutamıyor diye.. tam 2 aylıkken.. annesi emzirirken tavuk budu yesinmiş.. saçmalığa bak.. emzirirken su içmek bile bebeğin boğulmasına sebep olabilir.. kadın yemek yemekten bahsediyor..
öyle işte :)
Baya entrasanmış kayınvaliden. İnsanın psikolojisinide bozar walla. Ben artık durur durur bakarım kafasını acaba gerçekten tutamıyor mu diyeAllah sabır versin size.
hh maş. Rüzgarımızı. yalnız bu bebekler bi yaranamadılar ha bize :)) ben zayıflığından yakınıyorum sen kilosundan. sağlıklık olsunlar da varsın zayıf olsun tosun olsun dimi canım :))
(ayın 2sinde gidecem inş. 2000 olmuştur :))) napim çok da zayıf olmasın. polyannacılık yapayım dedim olmadı :)) )
maş eslemcimresmen sırf bebişler 4ü geçmiş ay Allah yardımcın olsun senin işin daha zor bizden. ama az kaldı dikkat et sen de bebekler her bi şeylerinin tamamlayıp eksiksiz tam teçhizatlı gelsinler annelerine
ben çok korkuyorum erken gelir de hastane köşelerinde bekliyecez diye. Allah muhafaza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?