Rüyam komikti sahiden, gece yanmalarımın dışa vuruşu sanırsam. Odayı hala bekliyoruz, senin beyaz eşyalara dönecek gibi akıbeti :97:
Ay bu analara yaranılmıyor.. Zayıf çıkar vay anam bu çocuk neden kilo almıyor deriz, tombik çıkar şekerim mi var acaba benim derizKafana takma bacım, 29 haftalıkken kontrolüm vardı, bebişim baya tombik çıkmıştı, aynı sen gibi dertlenmiştim. Geçen hafta kontrole gittik, çocuk normal kiloya gelmiş şimdide neden gelişimi yavaşlamış diye takmaya başladım. Fazla düşünmemek lazım aslında. Çünkü ne yapsanda onlar kafalarına göre takılıyorlar.
Maşallah bebişineAferin ona, doğru yola gelmiş :81:
Büyümüşler bıdıklar, maşallahİnşallah canım 37ye kadar bekler kuzucukların, kendini yormamaya bak.
Baya entrasanmış kayınvaliden. İnsanın psikolojisinide bozar walla. Ben artık durur durur bakarım kafasını acaba gerçekten tutamıyor mu diyeAllah sabır versin size.
hiç sorma.. birşey de denmiyor.. o bakmış büyütmüş 5 çocuğu biz ne anlarız bebekten...
herşey psikolojik... neye inanmak istersen.. öyle görür bilirsin..
bizim kaynanada kendisine göre bir ton hastalık var.. eşim dayanamayıp artık kaçıncı gidişleri bilmem de en son 2 yıl önce tuttu kaynanamı kolundan.. tıpış tıpış gittiler hastanenin tüm bölümlerine..
en son kardiyolojiye gidince doktor psikiyatriye yönlendirmiş..
ordaki doktor da antidepresan veriyorum demiş kaynanama. bu sinirlerinin yatışmasını sağlayacak daha kolay uyuyacaksın demiş.. sonra kaynanamı çıkarmış dışarı eşime de demiş verdiğim kapsuller boş .. herhangi bir ilaç maddesi içermiyor.. psikolojik olarak kendisi rahatlayacak demiş.. yatıştırıcı ilaç kullanıyor olmasının düşüncesi yeterli ona demiş
artık kaynanamın nasıl bir insan olduğunu siz anlayınçok şükür 2 yıldır yalnız oturuyoruz.. allah kocasına sabır versin
kadın yine de her ota çöpe laf yetiştirmeye çalışıyor bilip bilmeden
geçen hafta da iftara görümceme gittik yardım ediyorum bi yandan.. bardak almak için kolumu kaldırdım sadece uzanmadım bile..
eyvah bebeğin emziği çıkacak diye bağırdı birden.. (bebeğin ağzında gerçekten emzik varmış.. öyle bir anlattı ki)
biz görümcemle gülme krizine girdik.. ikimizde hamileyiz ve hiç olmazsa da gebelikle ilgili kitap okumuşuz en azından..
dedim yok anne öyle birşey sadece halk dilinde kullanılır ama ağzında hiç bişi yok bebeğin.. plasentanın tutunduğu yere emzik diyolar sanırım dedim..
vay o da neymiş "pelesenta" onların zamanında yokmuş.. yeni birşeymiş.. doktorların uydurmasıymış (ve bu kadın 51 yaşında.. en küçük çocuğu 23 yaşında ve inanılmaz cahil)
yerim ben o gamzeli pamuğu maşallah saremizeHerkese merhaba teyyyzoşlar biz geldiikk. Allahımm ne güzel bir cumartesi bu böyle :) Sabah 10.30 gibi dr randevumuz vardı gidip kızımızı gördük. Bir güzeldi bir güzeldi anlatamam aynı anasıKocaman olmuş artık yüz hatları filan da tam belli yaa inanılır gibi değildi, yuvarlak tombik yanakları var minnacık bir burnu, minik ağzı ve çenesinde gamzesi var. gamzeye bir anlam veremedik ama olsun, iyi olmuş :) çookk tatlıydıı göztümün önünden gitmio görüntüsü. bir an önce kalan haftalarımız geçsin de kavuşalım artık yaa off.
1917 gram, kilosunu söylemedi doktorumuz. eğri duruşu tamamen düzelmiş, doğru yolu bulmuş yavrum. doğum pozisyonunu aldığına göre çatı problemi olmayacak gibi gözüküyor dedi, bu durumda da normal olacakmış doğumumuz. gerçi henüz muayene olmadık ama bebeğin şeklinden az çok belli oluyor herhalde.
32 haftalık çalışabilir raporu aldık, ama çalışmicaz, yan gelip yatıcaz totomuzu büyütücez kızımla. dün son iş günümdü :) çalışabilir raporu aldım ama yıllık izin kullanıcam 10 gün kadar, ondan sonra gidip iş göremez raporu alıcaam. iki hafta sonra tekrar görüşücez yani kızımla ohh ne güzel oldu bu iş :)
Doktordan çıkınca minnoşumuzun telsizini değiştirmek için onu aldığımız mağazaya gittik. evde test ettik hışırtı yapıyordu, beğenmedik. evdeki wireless internet bozuyomuş onu, daha iyisini aldık evimize geldiik. akşam da iftara davetliyiz. gidip teyzemizi alıcaz evinden, misafirliğe gidicez hep birlikte. Bizden havadisler şimdilik bunlar. bundan böyle daha rahat görüşürüz zannediyorum. Kendinize iyi bakın ben biraz dinleneyim, sonra kalkıp akşam için hazırlanıcam. çok öpüyoruz sizi mmuckkss iyi hafta sonları.
heeeeyyy kızlar merhaba hepinize biz dün doktordaydık bebiklerimiz nihayet 2 kiloyu geçmiş oğlum 2047 gr kızım 2132 çıktı bu arada bacakları uzunmuş babalarına çekmişler heralde uzun boylu olcaklar inşallah
gelişimleri çok iyi problem yok ama haftabaşında bebeklerimin aşağı indiğini hissediyorum demiştim doğruymuş doktorum dikkatli olup yatıp dinlenmemi ısrarla söyledi bikaç hafta dişini sık yat zaten sonra gerek kalmayacak ama en azından 36-37. haftayı görmeye çalışalım dedi ağırlaştığım için kayınvalidem geldi saolsun pek iş yaptırmıyo bende sürekli giremiyorum k.k.yı okurken yada msj yazaken doğurdu demesinler sonra
hepinizi kocaman öpüyorummm inşallah ani bişey olmaz ama olursada hakkınızı helal edin kızlarfırsat bulursam girerim yine
Hanimlar bu arada ben de Ankara´dayim. Fatih üniversitesine gidiyoruz biz de, doktorumuz yrd doc ve 2 aydir bebegimi hic göremiyorum kontrollerde, hemen ölcülerini alip kaldiriveriyor beni, babasi ekrana baktigi halde o bile bir sey anlayamadan muayene bitmis oluyor...
Bir de ben 6 ay boyunca sadece 4 kilo almistim cok güzeldi hersey, sonra birden bire kansizlik cikti, elevit-magnorm-balik yagi yaninda bir de kan hapi kullanmaya basladim ve inanilmaz kilo aldim. Benden baska bu kadar ilaci bir arada kullanan var mi?
Catidan hic muayene olmadim ben de, kuaföre her gittigimde de bir türlü cesaretimi toplayamiyorum, sadece bacaklarimi aldirip geri dönüyorum eve, ben de o konuda ne yapacagim hic bilmiyorum. Bu cati kontrolünu ne zaman yapiyorlar tam olarak?
Kizim 31 haftalik ve 2 haftadir-belki de daha fazla- bas asagi duruyor, kaburgalarimi kesfetti sürekli onlari tekmeliyor, oldukca canimi acitiyor aslinda. Videoya cekiyorum yaramazliklarini ilerde izletecegim. Benimki cok erken dönmüs gibi, acaba bu erken gelecegi anlamina geliyor olabilir mi sizce? Doktoruma bir sey sormaya gelmiyor, herseye normal deyip gecistiriyor bizi sanki
ayy bende öyleyim kardeeeşş ,hamilelikten bu ,bide büyüyen bedenimiz bizi artık sıkmaya başlıyo ondan bence...bissürü ağladım biraz önce.çorbayı ocağa döktüm birazını yani.zaten sıcakta zor yapıyorum yemeği.bide döküldü nerdeyse kalanını da ben dökcektim.o kadar sinir oldum.eşimi de kovdum mutfaktan sonra ona da üzüldüm off Allahım artık hiçbir işi yorulmadan yapamıyorum yemeği bile.isyan etmiyorum gene de çok şükür halimize tabi.
aaa bak boşo boşuna hırsızın günahını aldıkkızlaaar anahtarım bulundu
karşı komşu sabah işe giderken görmüş zile basmış ama duymamışız oda evde yokuz herhalde ne olur ne olmaz diye kapıyı kilitleyip yanına almış az önce getirdi verdi
kızlaaar anahtarım bulundu
karşı komşu sabah işe giderken görmüş zile basmış ama duymamışız oda evde yokuz herhalde ne olur ne olmaz diye kapıyı kilitleyip yanına almış az önce getirdi verdi
aaa bak boşo boşuna hırsızın günahını aldık
seviyorum böyle komşularııı
geçmiş olsun canım tekrar
ılk defa hamılelık benı bu denlı rahatsız etöeye başladı kızlar..ılk aylar mıde bulantısıda cana yattıydı ama bugun hem mıdem agrıdı hıc gecmeden hemde kızım ayaklarıyla bastırdı durdu..oturdugumda nefesımı keser gıbı daralttıda daralttı..kendıme massallah dıyordum ne ıyı bır hamılelık gecırıyorum agrısız sancısız dıye ama sanırım bu bundan sonra artarak devam edecek..içtıgım bı yudum su agzıma gelıyor sureklı yedıklerım ona keza..:97:
selam kızlar ;
bugün doktor kontrolümüz vardı,
bebişim hala haftasına göre zayıfbu haftalarda 2 kg civarı olması gerekirken 1680gramdayız.
ama çok şükür bir problem yok suyuda plesantasıda iyi durumdaymış , minyon bi bebek olacak, muhtemelen 2500, 2800 gr arasında doğacak bence dedi.
boyunu söylemedi bu kez.
32. haftam bittiği için çalışabilir raporunu aldım, henüz almayan arkadaşlar varsa giderken yanımıza vizite kağıdı almamız gerekiyormuş ben zor bela şirketten mail attırdım kendime, bi yerdende çıktı alıp öyle verebildim bankoya.
kan ve idrar tahlili yaptık, idrarda kum döktüğüm çıkmış, bol su iç ilaç yazmıyorum dedi , hafif mide yanmalarım çok şiddetli olursa diye bi şurup yazdı.
onun dışında 15 gün içinde 2 kg almışım, hep kilo almadığımdan bahseden doktorum bu kez çok kilo almışsın dedi, makarna pilav hamur işi tatlı yasak dedi,
e ben bunları yemezsem nası kilo alıcak bu bebiş ben anlamadım ..
onun dışında tansiyonumu sürekli kontrol etmeye devam edicem, şu anda düşük o yüzden şişliklerim çok önem taşımıyor, eğerki tansiyon yüksekliği olursa o zaman problem olurmuş,, 3 hafta sonra yine gidicez kontrole.
bizden bu kadar, bi geçmişe bakalım bakalım neler yapmış kızım teyzoşları..
selam kızlar :79: 9 günlük bayram tatili başladı ve biz yıllardır ilk defa bayramda istanbuldayız.. bugün napacağımızı şaşırdık kocişle.. tatilde evde olmak zorunda olmak çok zormuş.. nolur yapacak bişeyler söyleyin.. çok sıkıldıkkkkkkk
bende bugün evde sıkıldım sen valla istanbuldasın sıkılıyosun o kadar gezicek yer varki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?