cnm sen oruç tutuyordun bi kaç gündür belki o tetiklemiştir kaç saat boş kalıyo miden geçen haftalarda bende öyleydim dediğin gibi içtiğim bi yudum su bile ağzıma geliyordu resmen gaviskonla dolaşıyordum bide renniede baya işe yarıyordu geçmiş olsun cnm
selam kızlar :79: 9 günlük bayram tatili başladı ve biz yıllardır ilk defa bayramda istanbuldayız.. bugün napacağımızı şaşırdık kocişle.. tatilde evde olmak zorunda olmak çok zormuş.. nolur yapacak bişeyler söyleyin.. çok sıkıldıkkkkkkk
offf sorma, alışmışız galiba her fırsatta buralardan kaçmaya. aslında dışardaydık, alış veriş falan yaptık ama yine de sıkıldık. bi sürü gün var ve yapacak bişey yok.. : (
canım valla benimde burda akrabam falan yok ,eşimin akrabaları var sadece ,avm geziyorum ben böyle zamanlarda ,ikea ya falan git ,istiklale ,rumeli hisarına ,sonra müzelere falna gidin...9 günde çok bee...bence sen istanbuldaki topik canları gez kızzz...bize gel meselaaa,duyguda şuracıkta ,elifte buracıktaa
selam kızlar :79: 9 günlük bayram tatili başladı ve biz yıllardır ilk defa bayramda istanbuldayız.. bugün napacağımızı şaşırdık kocişle.. tatilde evde olmak zorunda olmak çok zormuş.. nolur yapacak bişeyler söyleyin.. çok sıkıldıkkkkkkk
öylede çok sıkıcı oluyor gerçekten..tadını çıkarın beraber tatilin..bende bu arada normal doğumla ilgili şeyler okuyorum napıcaz bilmem en kötüsüde makasla kesme olayı ay çok kötü ben kestirmicem..
öylede çok sıkıcı oluyor gerçekten..tadını çıkarın beraber tatilin..bende bu arada normal doğumla ilgili şeyler okuyorum napıcaz bilmem en kötüsüde makasla kesme olayı ay çok kötü ben kestirmicem..
maşallahhh rüzgar beyeebiz geldikkkk teyzoşlarrr
randevumuz saat 11 deydi annem kardeşim ben gittik babamız tam gün çalışacaktı bugüntam sıra bana geldi doktor "ameliyathanede 2 operasyonum var önce nst ye bağlan sonra gel" dedi... çıktık bağlandık yarım saat sonra fark ettilerki o duydukları pıtpıtlar oğlumun kalbi değilmiş hooop yeniden bağlandım bir yarım saat daha tam 1 saat nstde kaldım annem ortalığı ayağa kaldırmış doğurdumu diye meğer benim oğlum babası muayneye yetişsin diye hemşire ablalarını oyalıyormuş eşimin işi erken bitmiş kan ter içinde yetişti 12:30da randevuya girdikk maaile
oğluşum dönmüşş başı aşşağıdaydısuyumuzda değişiklik yok hala fazla 1 hafta sonra gidip raporumu alıcam
çokk tatlıydıı tombik tombik olmuş yanakları o sivri hatlar gitmiş yerine babası gibi tostoparlak bi surat gelmiş 2 haftada2 kilo 095 gram olmuş kuzum 41 cm bende toplamda 5.5 kilo almışım doktor yüzünü çekerken bir yumruk attı annem kardeşim eşim doktor asistan ben hepimiz aynı anda gülüştük hem görüp hem hissetmek çokk güzelmiş
bizden bu kadarrr sanırsam :26:
maşallah canım kuzunaaHerkese merhaba teyyyzoşlar biz geldiikk. Allahımm ne güzel bir cumartesi bu böyle :) Sabah 10.30 gibi dr randevumuz vardı gidip kızımızı gördük. Bir güzeldi bir güzeldi anlatamam aynı anasıKocaman olmuş artık yüz hatları filan da tam belli yaa inanılır gibi değildi, yuvarlak tombik yanakları var minnacık bir burnu, minik ağzı ve çenesinde gamzesi var. gamzeye bir anlam veremedik ama olsun, iyi olmuş :) çookk tatlıydıı göztümün önünden gitmio görüntüsü. bir an önce kalan haftalarımız geçsin de kavuşalım artık yaa off.
1917 gram, kilosunu söylemedi doktorumuz. eğri duruşu tamamen düzelmiş, doğru yolu bulmuş yavrum. doğum pozisyonunu aldığına göre çatı problemi olmayacak gibi gözüküyor dedi, bu durumda da normal olacakmış doğumumuz. gerçi henüz muayene olmadık ama bebeğin şeklinden az çok belli oluyor herhalde.
32 haftalık çalışabilir raporu aldık, ama çalışmicaz, yan gelip yatıcaz totomuzu büyütücez kızımla. dün son iş günümdü :) çalışabilir raporu aldım ama yıllık izin kullanıcam 10 gün kadar, ondan sonra gidip iş göremez raporu alıcaam. iki hafta sonra tekrar görüşücez yani kızımla ohh ne güzel oldu bu iş :)
Doktordan çıkınca minnoşumuzun telsizini değiştirmek için onu aldığımız mağazaya gittik. evde test ettik hışırtı yapıyordu, beğenmedik. evdeki wireless internet bozuyomuş onu, daha iyisini aldık evimize geldiik. akşam da iftara davetliyiz. gidip teyzemizi alıcaz evinden, misafirliğe gidicez hep birlikte. Bizden havadisler şimdilik bunlar. bundan böyle daha rahat görüşürüz zannediyorum. Kendinize iyi bakın ben biraz dinleneyim, sonra kalkıp akşam için hazırlanıcam. çok öpüyoruz sizi mmuckkss iyi hafta sonları.
yesinler senin minnoşlarınııııheeeeyyy kızlar merhaba hepinize biz dün doktordaydık bebiklerimiz nihayet 2 kiloyu geçmiş oğlum 2047 gr kızım 2132 çıktı bu arada bacakları uzunmuş babalarına çekmişler heralde uzun boylu olcaklar inşallah
gelişimleri çok iyi problem yok ama haftabaşında bebeklerimin aşağı indiğini hissediyorum demiştim doğruymuş doktorum dikkatli olup yatıp dinlenmemi ısrarla söyledi bikaç hafta dişini sık yat zaten sonra gerek kalmayacak ama en azından 36-37. haftayı görmeye çalışalım dedi ağırlaştığım için kayınvalidem geldi saolsun pek iş yaptırmıyo bende sürekli giremiyorum k.k.yı okurken yada msj yazaken doğurdu demesinler sonra
hepinizi kocaman öpüyorummm inşallah ani bişey olmaz ama olursada hakkınızı helal edin kızlarfırsat bulursam girerim yine
ortaya bir laf atasım tuttu
perşembe akşamı kayınvalidemleri iftara davet ettim.. kayınım eltim falan da geldiler bebekle..
görümcemler falan geldi.. en son eltimler geldi.. kapıdan girer girmez daha koridorda.. kaynanam bir bağırdı... eyvah bu çocuk basık olmuş... bişiy basmış bunu diye..
daha bebeği nasıl gördü anlayamadım anakucağında... 2 bucuk aylık bebek .. neymiş.. ayaklarına basamıyormuş.. kafasını da tutamıyormuş.. ben kafayı yememek için mutfağa girdim kapıyı kapattım.. hazırlıklarıma devam ettim...
kaynana da tutturmuş mum dökelim bakalım ne basmış diye...
ve tedbirli gelmiş.. çantasında 3 tane mumla..
eltimde sırf sussun konuşmasın diye kabul etti bu işlemi.. bebek kucağındayken üstüne çarşaf serdirdi kaynanam, sonracıma geniş tepsiye soğuk su doldurdu ve başının üstünde tepsinin içine erimiş mumu döktü.. o da hemen dondu şekil aldı...
başladı kaynanam şimdi sormaya 40ı çıkmadan eve et aldınız mı.. kayınım da dedi kurban kestik bahçede ..
kadın da demez al bak koyuna benziyor şekil diye.. allahım yarabbim.. hiç te benzemiyordu.. acaip hayal gücü var kadının.. birde nokta nokta olmuştu etrafı son akıttığı mumdan.. eşimde dalga geçercesine göz var nazardeğmiş diye takılmaya başladı..
koca karı işleri işte. 2 mumu ayrı ayrı eritti bişiye benzemeyen şekli koyuna benzetti..
3. mumu da bana saklamamı söyledi.. bende kusura bakma anne dedim ben böyle şeylere gelemem.. baktım sorun var doktora giderim.. kırıldı biraz ama abuk subuk şeyler uyduruyor bir damlacık bebeği her görüşünde..
geçen sefer de demişti ki kafasını tutamıyor diye.. tam 2 aylıkken.. annesi emzirirken tavuk budu yesinmiş.. saçmalığa bak.. emzirirken su içmek bile bebeğin boğulmasına sebep olabilir.. kadın yemek yemekten bahsediyor..
öyle işte :)
alır o kilosunu canım dogdunca meraklanma maşallah kuzunaselam kızlar ;
bugün doktor kontrolümüz vardı,
bebişim hala haftasına göre zayıfbu haftalarda 2 kg civarı olması gerekirken 1680gramdayız.
ama çok şükür bir problem yok suyuda plesantasıda iyi durumdaymış , minyon bi bebek olacak, muhtemelen 2500, 2800 gr arasında doğacak bence dedi.
boyunu söylemedi bu kez.
32. haftam bittiği için çalışabilir raporunu aldım, henüz almayan arkadaşlar varsa giderken yanımıza vizite kağıdı almamız gerekiyormuş ben zor bela şirketten mail attırdım kendime, bi yerdende çıktı alıp öyle verebildim bankoya.
kan ve idrar tahlili yaptık, idrarda kum döktüğüm çıkmış, bol su iç ilaç yazmıyorum dedi , hafif mide yanmalarım çok şiddetli olursa diye bi şurup yazdı.
onun dışında 15 gün içinde 2 kg almışım, hep kilo almadığımdan bahseden doktorum bu kez çok kilo almışsın dedi, makarna pilav hamur işi tatlı yasak dedi,
e ben bunları yemezsem nası kilo alıcak bu bebiş ben anlamadım ..
onun dışında tansiyonumu sürekli kontrol etmeye devam edicem, şu anda düşük o yüzden şişliklerim çok önem taşımıyor, eğerki tansiyon yüksekliği olursa o zaman problem olurmuş,, 3 hafta sonra yine gidicez kontrole.
bizden bu kadar, bi geçmişe bakalım bakalım neler yapmış kızım teyzoşları..
canom;
gelmişsin hemen sorayım
ya ben bu asiye hanımın ultrasonununda bebeğin yüzünü falan hiç görmüyorum ki, sana gösterdimi hiç?
en son 2 ay önce gittiğimde bi göstermişti iri göz yapısı yuvarlak yüzü var demişti ama genede net değildi.
ay nerde oturuyodunuz siz?? adresi verirsen kapınızı çalabiliriz
benim eşimin akrabaları izmirde yaşıyor. ama benim akrabalarım ve arkadaşlarımızın hepsi tatile çıktı bugün. hatta kardeşim bu akşam tatilden dönecekti ama o da tel açtı tatilini 1 hafta daha uzatmış. ee babane, anane ziyareti 3-4 saatte biter zaten.. offfffffff
kayınvalidem bebek arabamızı gördü.daha erkenmiş niye almışız hele doğsaymış.saçımı başımı yolcam
pendikteyiz canım biz,gel gel bekleriz
kıızzz biz böyle uygun gördük de sussun arada cevabı yapıştır vallaa:100:
okumasandanda ne yaşacağını bilmemek çok kötü..inş kolay bir şekilde doğururuz..hiç okuma bence. nasıl olsa bi şekilde çıkacak bebek, içerde kalacak hali yokbildiğim kadarıyla bebeğin başı büyükse makas atılıyor. yoksa kesme yok. mesela benim kafam büyükmüş doğarken annemi kesmişler ama annem hissetmedim bile diyo.. dediğim gibi okuma öyle şeyler..
ben zaten epidural normal istiyorum yoksa dayanamam gibi geliyor..canım makasla kesmiyolar ,direk neşterle yapıyolar bildiğim kadarıyle ,hem biz o anki sancılar ve ıkınmalar arasında o acıyı hissetmeyiz bile ,hem yırtılarak açılmasındansa o daha iyi oluyomuş.
seymacim doktorlarin kontrollu yirtik kontrolsuz yirtiktan daha iyidir felsefeleri var.kontrolsuz yirtilan bi yeri dikmek doktorlar icin cok daha zor.o yuzden istesende istemesende makasla kesiyolar.zaten bisey anlamiyomussun.ustelik o anda sana igne vuruyolar ve kesildigini farketmiyormussun bile.
ben hiç bakmıyorum korkarım çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?