- 6 Temmuz 2010
- 8.920
- 315
- 163
iyi akşamlar kızlar.
bu sabah doktor kontrolümüz vardı. kızım ultrasonda 32 hafta 4 günlük yani gününde görünüyordu. Boyu 43 cm. Kilosu ise 2 kilo 63 gr :) doğum pozisyonundaymış. herşeyine normal dedi ve iri bir bebek yada zayıf bir bebek olmayacak standartlarda bir bebek olucak. herşey yolunda istediğimiz gibi gidiyor dedi. bir dahki kontrolumüz 36. haftada olucak :) şişliklerim için dizden yukarııs ve dirsekten yukarısı şişmediği ve göz kapakların kapanacak şekilde yüzün şişmedikçe diğer şişmeler hiç önemli değil. Bu çok normal hatta artık daha çok şişeceksin buna alış dedi. tansiyonum 9 a 6 çıktı. beni tansiyon yüksekliği düşündürür. onunda 14 e 9 un üstünde olması eklemsinin işaretidir. Şişler normal dedi. Birde her öğünde mutlaka bir protein almalıymışım. kahvaltıda yumurta gün içindeki bir öğünde et ve yatmadan önce süt v.b eğer protein almazsam şişlerim artarmış. yani şişmeleri azaltmak yada engellemek için protein almma gerektiğini,fazla ayakta kalmamamı, bol su içmemei ve mutlaka sol tarafa yatarak dinlenmemi ve uyumamı tavsiye etti. birde az tuzlu yiyecekmişim :) yol durumunu sordum 36. hafatya kadar ıspartaya bile gidebileceğimi söyledi :) herşey çok güzeldi kızım sağlıklıymş buda beni çok mutlu etti :) avcunu yalayıp durdu bıcırığım :) görseniz tombul tombul yanakları var eylülümün
sancım çoğaldı ben çıkıyorum öptüm sizleri
tşkr ederim nida :) doktorum gerçekten çok iyi üstelik çokta neşeli onu görmek beni rahatlatıyor moralimi yükseltiyor diyebilirim. birde detaylı bilgi veriyor sağolsun bundan önce epey doktor değiştirdik bende detay verilmemesinden şikayetçiydim sonunda doktorumuzu bulduk ama tabi :) detaylı bilgi vermesede çoğu doktor iyi canım. gereken kadar ilgileniyorsa kafana takma ama merak ettiğin şeyleride mutlaka sor. hem ben benimkinin verdiği her bilgiyi topiğe yazıyorum. Artık her gün protein alıyoruz,ayakta çok kalmıyoruz,günde 3 lt su muhakakk içiyoruz,az tuzlu yemeye gayret ediyoruz ve sol tarafımıza yatıyoruz. dizlerinişzin arasına bir yastık alıp,göbeğin altına ince bi yastık sokup birde sırtınızı destekleyecek bir yastık koyup yatarsanız rahat bir şekilde soldan başka bir yere dönmeden uyuyabilirsiniz kızlar. heee bide 31-35 haftalar arası kandaki demir oranı hızla düşermiş buyüzden kan ilacına dikkat ihmal etmeyin sakın birde kanımız düştüğü içinde vücut şişip proteine ihtiyaç duyuyormuş. kanımızın hızla düşme nedeni ise 9 aylık serüven içinde bebeğinizin en hızlı büyüdüğü dönem 31-35 haftalar arasıymış. kemik yapısı bu haftalar arası güçleneceği için gelecekte sağlıklı ve güçlü kemik yapısına sahip olabilmesi için bu haftalar arası bol bol kalsiyum almalıymışız. yani bunlara dikkat edersek kendimizi yormadan yürüyüşler yaparsak herşey yolunda gidermiş. hemen hemen çoğumuz 31-35 hafta arasında şuanda bu tavsiyelere dikkat edersek hayatımız biraz daha kolaylaşacak gibi görünüyor :)) neyse biz yatmaya gidiyoruz hepinize ii akşamlar kızımla sizi kocaman öptük tatlı anneler ve şeker minnoşları :))oyyyy maşşallah yaaa..negüzel haberlerle gelmişiniz böyleee...hadi bakalım az kaldı artık ..doktorun ne güzel tavsiyeler vermiş yaa ,benim doktorum çok iyi ,çok seviyorum ama bana bukadar detaylı konuşmuyo ,üzülüyoruuumm .
iyi akşamlar kızlar.
bu sabah doktor kontrolümüz vardı. kızım ultrasonda 32 hafta 4 günlük yani gününde görünüyordu. Boyu 43 cm. Kilosu ise 2 kilo 63 gr :) doğum pozisyonundaymış. herşeyine normal dedi ve iri bir bebek yada zayıf bir bebek olmayacak standartlarda bir bebek olucak. herşey yolunda istediğimiz gibi gidiyor dedi. bir dahki kontrolumüz 36. haftada olucak :) şişliklerim için dizden yukarııs ve dirsekten yukarısı şişmediği ve göz kapakların kapanacak şekilde yüzün şişmedikçe diğer şişmeler hiç önemli değil. Bu çok normal hatta artık daha çok şişeceksin buna alış dedi. tansiyonum 9 a 6 çıktı. beni tansiyon yüksekliği düşündürür. onunda 14 e 9 un üstünde olması eklemsinin işaretidir. Şişler normal dedi. Birde her öğünde mutlaka bir protein almalıymışım. kahvaltıda yumurta gün içindeki bir öğünde et ve yatmadan önce süt v.b eğer protein almazsam şişlerim artarmış. yani şişmeleri azaltmak yada engellemek için protein almma gerektiğini,fazla ayakta kalmamamı, bol su içmemei ve mutlaka sol tarafa yatarak dinlenmemi ve uyumamı tavsiye etti. birde az tuzlu yiyecekmişim :) yol durumunu sordum 36. hafatya kadar ıspartaya bile gidebileceğimi söyledi :) herşey çok güzeldi kızım sağlıklıymş buda beni çok mutlu etti :) avcunu yalayıp durdu bıcırığım :) görseniz tombul tombul yanakları var eylülümün
slmlar ne kadar zevklliydi bu defa geçmişi okumak kuzucukların büyüdüğünü okumakm doğum haftalarını okumak aay pek bi heyecan yaptım maşallah tüm bebiklereetebrikler annecikler bebiklere iyi bakılmış bi iki arkadaşta benim gibi bebeğim zayıf diye yakınmış ama panik yaypmayalım biraz daha dikkat edersek ben inanıyorum bi dahaki kontrole toparlanmış görüncekler... yeterki sağlıklı olsunlar elleri ayakları tüm organları kusursuz olsunda bence gerisi boş üzmüşüm kendimi kaç gün bebek zayıf olcak diye peeh kısmette ne varsa o olur ne yapalım biraz zorlanırız bakmkta tabi bu en son düşüneceğimiz şey olsun önceliğimiz dikkatli ve sağlam beslenmek dimi şekerler
bana gelince iki gün önce fena bir ağrıyla çıkmıştım o gece çok zor geçti dünde devam etti ağlarım ama ilk günkü gibi şiddetli değildi veee yine benim büyüyen böbrek kabusum geri döndü endişeliyim korkuyorum çünkü anne böbreğini kaybedebilir dedi dr hızlı büyümeye başlamış böbrekbayramdan sonra kontrole gidiyorum tekrar ölçülüyor ve bebeğin erken alınıp alınmayacağına karar verilecekmiş antalyadaki doktorumla görüştük oda ya ankaraya yada antalyaya gitmemi önerdi deli danalar gibiyim şaşkınım ama moralimi bozmuyorum bund abi hayır vardır yeterki bebğim sağlıkla gelsinde umuyıor ve diliyorumki herşey düzelicek hatırlayanınız vardır eşime genellikle tosunum derim kilosundan dolayı dün dedimki böbrek alınırsa ben ne yaparım oda ben sana veririm böbreğimi dedi yazık moral vermeye çalışıyoken ben ne desem iyidir yok istemem seninkini XL büyük olur bana dedim oda bana senin gerçekten sinirlerin bozulmuş hamilelik psikolojisindne bir an önce çıkmanı istiyorum dedii bugünde takıldım aşkım böbreğini vercenmi bana de,dm yooh dedi tek böbrekle yaşarsın benimki XXXL olur dedi üzüldüm bozuldum kocamı kırmışım farkında olmadan evet demek istediğim ben gerçekten depresyondayım kocacıma asla kilo konusunda şaka yapmazken şimdilerde cılkını çıkarmış durumdayım hmm benden haberler böyle hanzade nasıl oldu acaba merak ediyorum inşallah daha iyiir.birde leynamıydı dün doğum günüsü olan kutlarım sevdiklerinle mutlu bir yaşam diliyorum şekercim du hedayemide verip öyle çıkayım
tekrar kutluyorum yaş gününü mutlu yıllar canım
selam kızlar ;
bugün doktor kontrolümüz vardı,
bebişim hala haftasına göre zayıfbu haftalarda 2 kg civarı olması gerekirken 1680gramdayız.
ama çok şükür bir problem yok suyuda plesantasıda iyi durumdaymış , minyon bi bebek olacak, muhtemelen 2500, 2800 gr arasında doğacak bence dedi.
boyunu söylemedi bu kez.
32. haftam bittiği için çalışabilir raporunu aldım, henüz almayan arkadaşlar varsa giderken yanımıza vizite kağıdı almamız gerekiyormuş ben zor bela şirketten mail attırdım kendime, bi yerdende çıktı alıp öyle verebildim bankoya.
kan ve idrar tahlili yaptık, idrarda kum döktüğüm çıkmış, bol su iç ilaç yazmıyorum dedi , hafif mide yanmalarım çok şiddetli olursa diye bi şurup yazdı.
onun dışında 15 gün içinde 2 kg almışım, hep kilo almadığımdan bahseden doktorum bu kez çok kilo almışsın dedi, makarna pilav hamur işi tatlı yasak dedi,
e ben bunları yemezsem nası kilo alıcak bu bebiş ben anlamadım ..
onun dışında tansiyonumu sürekli kontrol etmeye devam edicem, şu anda düşük o yüzden şişliklerim çok önem taşımıyor, eğerki tansiyon yüksekliği olursa o zaman problem olurmuş,, 3 hafta sonra yine gidicez kontrole.
bizden bu kadar, bi geçmişe bakalım bakalım neler yapmış kızım teyzoşları..
selam kızlar :79: 9 günlük bayram tatili başladı ve biz yıllardır ilk defa bayramda istanbuldayız.. bugün napacağımızı şaşırdık kocişle.. tatilde evde olmak zorunda olmak çok zormuş.. nolur yapacak bişeyler söyleyin.. çok sıkıldıkkkkkkk
iyi akşamlar kızlar.
slmlar ne kadar zevklliydi bu defa geçmişi okumak kuzucukların büyüdüğünü okumakm doğum haftalarını okumak aay pek bi heyecan yaptım maşallah tüm bebiklereetebrikler annecikler bebiklere iyi bakılmış bi iki arkadaşta benim gibi bebeğim zayıf diye yakınmış ama panik yaypmayalım biraz daha dikkat edersek ben inanıyorum bi dahaki kontrole toparlanmış görüncekler... yeterki sağlıklı olsunlar elleri ayakları tüm organları kusursuz olsunda bence gerisi boş üzmüşüm kendimi kaç gün bebek zayıf olcak diye peeh kısmette ne varsa o olur ne yapalım biraz zorlanırız bakmkta tabi bu en son düşüneceğimiz şey olsun önceliğimiz dikkatli ve sağlam beslenmek dimi şekerler
bana gelince iki gün önce fena bir ağrıyla çıkmıştım o gece çok zor geçti dünde devam etti ağlarım ama ilk günkü gibi şiddetli değildi veee yine benim büyüyen böbrek kabusum geri döndü endişeliyim korkuyorum çünkü anne böbreğini kaybedebilir dedi dr hızlı büyümeye başlamış böbrekbayramdan sonra kontrole gidiyorum tekrar ölçülüyor ve bebeğin erken alınıp alınmayacağına karar verilecekmiş antalyadaki doktorumla görüştük oda ya ankaraya yada antalyaya gitmemi önerdi deli danalar gibiyim şaşkınım ama moralimi bozmuyorum bund abi hayır vardır yeterki bebğim sağlıkla gelsinde umuyıor ve diliyorumki herşey düzelicek hatırlayanınız vardır eşime genellikle tosunum derim kilosundan dolayı dün dedimki böbrek alınırsa ben ne yaparım oda ben sana veririm böbreğimi dedi yazık moral vermeye çalışıyoken ben ne desem iyidir yok istemem seninkini XL büyük olur bana dedim oda bana senin gerçekten sinirlerin bozulmuş hamilelik psikolojisindne bir an önce çıkmanı istiyorum dedii bugünde takıldım aşkım böbreğini vercenmi bana de,dm yooh dedi tek böbrekle yaşarsın benimki XXXL olur dedi üzüldüm bozuldum kocamı kırmışım farkında olmadan evet demek istediğim ben gerçekten depresyondayım kocacıma asla kilo konusunda şaka yapmazken şimdilerde cılkını çıkarmış durumdayım hmm benden haberler böyle hanzade nasıl oldu acaba merak ediyorum inşallah daha iyiir.birde leynamıydı dün doğum günüsü olan kutlarım sevdiklerinle mutlu bir yaşam diliyorum şekercim du hedayemide verip öyle çıkayım
tekrar kutluyorum yaş gününü mutlu yıllar canım
kızlar logusa kadın 40 gün yanlız kalmazmış dogrumu??
merabalar kızlar nasılsınız
bugün kızımızı görmeye gittik maşallah çok iyiydi 30+5 te 1 kilo 500 gr 37 cm idi
doktor amcamız herşey yolunda kızımız çok sağlıklı kilosu boyu çok iyi dedi.
çenesi aynı annesi sivri dedi :) burunda babası aynı :)
ismini çok beğendi çok güzel bir isim dedi
son 1 ayda 4 kilo almışım nasıl becerdin dedi :18:
dikkat etmelisin dediöylede açıldııki iştahım 2 haftadır toplam 14 kilo almış bulunuyorum...
çok şükür yolunda herşey umarım böylede gider ekimin 10undan sonra beklemeye geçicez bebeğimizi
3 hafta sonra yine gidicez nstye bağlıycaklarmış o zaman..
bizden bu kadar teyzeleri
kızlar logusa kadın 40 gün yanlız kalmazmış dogrumu??
merabalar kızlar nasılsınız
bugün kızımızı görmeye gittik maşallah çok iyiydi 30+5 te 1 kilo 500 gr 37 cm idi
doktor amcamız herşey yolunda kızımız çok sağlıklı kilosu boyu çok iyi dedi.
çenesi aynı annesi sivri dedi :) burunda babası aynı :)
ismini çok beğendi çok güzel bir isim dedi
son 1 ayda 4 kilo almışım nasıl becerdin dedi :18:
dikkat etmelisin dediöylede açıldııki iştahım 2 haftadır toplam 14 kilo almış bulunuyorum...
çok şükür yolunda herşey umarım böylede gider ekimin 10undan sonra beklemeye geçicez bebeğimizi
3 hafta sonra yine gidicez nstye bağlıycaklarmış o zaman..
bizden bu kadar teyzeleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?