- 6 Temmuz 2010
- 8.920
- 315
- 163
maşallah pelin hanımaabende 3 haftada 2 kilo aldım doktorum çok iyi dedi enteresan tabi toplam total 12 kilo
aman kilolar inşallah emzirirken gidecekkk
maşallah bebeğineben de çok kilo aldım ama napalım inşallah doğumdan sonra hızla gider kilolarımız.Allah sağlık versin.
nidacım kulaklarımı çınlatmışsın amagerçekten bugün sağ kulağım çınladı.bende yukarıda yazdım kendi ev temizliğimi bile yapamıyorum artıkazcık ayakta kalınca belim kırılıyor resmen.ama neyseki sende yapmışsın temizliğini aferin sanagünaydın kızlaaarr...ayyy ne mayışığım genee... herzamanki gibii...bizim orda bi fahriye teyze var 90 yaşında onumu çağırsam bana yardım etse temizlik neyinn:26::26::26:yok yok sen iyisi Nejla cım sen geelllhem doğumun kolay olur kızzz fenamıı
elifcim geçmiş olsun neyseki korktuğun olmamış komşunuz almış Allahtan.dikkat edin kızlar aman devir kötü.sinirlerim tepemde kızlar yaaaa fıkra gibi bişey yaşadım resmen
gece eve geç geldik 2.30 3 gibi ben eşim bide eşimin 2 yeğeni sıkışmıştım kapıyı açar açmaz tuvalete koştum bunlarda girmişler içeri kapıyı kapatmıslar sabah kızlardan birine para verdim ekmek süt alsın diye çekiyorum çekiyorum kapı açılmıyo eşime seslendim gel bak kapı açılmıyo diye yedek anahtarı taktık kapı 2 defa kilitlenmiş arıyorum benim anahtarım yok soruyorum hiçbiri anahtarı almamış içeri kapıyı çekip girmişler içeri anahtarım dışarda kapının üstünde kalmış artık kim görüp aldıysa benim anahtarımı kapıyıda üstümüze kilitlemişler şaka gibi yabide saat 5 gibi falan daha uyumamıştım kapının arka sürgüsü takılı değildi allahtan onu farkedip takmıştım binadakilere sordum görmedik diyorlar belkide açmaya uğrastı üst sürgü kiltli diye giremedi içeri değiştirdik kilitleri şimdilik ama tırsıyorum ya eve dadanırsa diye
biz geldikkkk teyzoşlarrr
randevumuz saat 11 deydi annem kardeşim ben gittik babamız tam gün çalışacaktı bugüntam sıra bana geldi doktor "ameliyathanede 2 operasyonum var önce nst ye bağlan sonra gel" dedi... çıktık bağlandık yarım saat sonra fark ettilerki o duydukları pıtpıtlar oğlumun kalbi değilmiş hooop yeniden bağlandım bir yarım saat daha tam 1 saat nstde kaldım annem ortalığı ayağa kaldırmış doğurdumu diye meğer benim oğlum babası muayneye yetişsin diye hemşire ablalarını oyalıyormuş eşimin işi erken bitmiş kan ter içinde yetişti 12:30da randevuya girdikk maaile
oğluşum dönmüşş başı aşşağıdaydısuyumuzda değişiklik yok hala fazla 1 hafta sonra gidip raporumu alıcam
çokk tatlıydıı tombik tombik olmuş yanakları o sivri hatlar gitmiş yerine babası gibi tostoparlak bi surat gelmiş 2 haftada2 kilo 095 gram olmuş kuzum 41 cm bende toplamda 5.5 kilo almışım doktor yüzünü çekerken bir yumruk attı annem kardeşim eşim doktor asistan ben hepimiz aynı anda gülüştük hem görüp hem hissetmek çokk güzelmiş
bizden bu kadarrr sanırsam :26:
pamuk saremizde büyümüş maaşaalah gamzeli kızımız.Herkese merhaba teyyyzoşlar biz geldiikk. Allahımm ne güzel bir cumartesi bu böyle :) Sabah 10.30 gibi dr randevumuz vardı gidip kızımızı gördük. Bir güzeldi bir güzeldi anlatamam aynı anasıKocaman olmuş artık yüz hatları filan da tam belli yaa inanılır gibi değildi, yuvarlak tombik yanakları var minnacık bir burnu, minik ağzı ve çenesinde gamzesi var. gamzeye bir anlam veremedik ama olsun, iyi olmuş :) çookk tatlıydıı göztümün önünden gitmio görüntüsü. bir an önce kalan haftalarımız geçsin de kavuşalım artık yaa off.
1917 gram, kilosunu söylemedi doktorumuz. eğri duruşu tamamen düzelmiş, doğru yolu bulmuş yavrum. doğum pozisyonunu aldığına göre çatı problemi olmayacak gibi gözüküyor dedi, bu durumda da normal olacakmış doğumumuz. gerçi henüz muayene olmadık ama bebeğin şeklinden az çok belli oluyor herhalde.
32 haftalık çalışabilir raporu aldık, ama çalışmicaz, yan gelip yatıcaz totomuzu büyütücez kızımla. dün son iş günümdü :) çalışabilir raporu aldım ama yıllık izin kullanıcam 10 gün kadar, ondan sonra gidip iş göremez raporu alıcaam. iki hafta sonra tekrar görüşücez yani kızımla ohh ne güzel oldu bu iş :)
Doktordan çıkınca minnoşumuzun telsizini değiştirmek için onu aldığımız mağazaya gittik. evde test ettik hışırtı yapıyordu, beğenmedik. evdeki wireless internet bozuyomuş onu, daha iyisini aldık evimize geldiik. akşam da iftara davetliyiz. gidip teyzemizi alıcaz evinden, misafirliğe gidicez hep birlikte. Bizden havadisler şimdilik bunlar. bundan böyle daha rahat görüşürüz zannediyorum. Kendinize iyi bakın ben biraz dinleneyim, sonra kalkıp akşam için hazırlanıcam. çok öpüyoruz sizi mmuckkss iyi hafta sonları.
çakılla bambamımızada maaşallah vaktinde gelirler inş. kilolarıda çok iyiheeeeyyy kızlar merhaba hepinize biz dün doktordaydık bebiklerimiz nihayet 2 kiloyu geçmiş oğlum 2047 gr kızım 2132 çıktı bu arada bacakları uzunmuş babalarına çekmişler heralde uzun boylu olcaklar inşallah
gelişimleri çok iyi problem yok ama haftabaşında bebeklerimin aşağı indiğini hissediyorum demiştim doğruymuş doktorum dikkatli olup yatıp dinlenmemi ısrarla söyledi bikaç hafta dişini sık yat zaten sonra gerek kalmayacak ama en azından 36-37. haftayı görmeye çalışalım dedi ağırlaştığım için kayınvalidem geldi saolsun pek iş yaptırmıyo bende sürekli giremiyorum k.k.yı okurken yada msj yazaken doğurdu demesinler sonra
hepinizi kocaman öpüyorummm inşallah ani bişey olmaz ama olursada hakkınızı helal edin kızlarfırsat bulursam girerim yine
fatoşcum kızçene maaşaalah.senin bu doktorundan her hamileye lazım en detaylı bilgi veren doktor ilan ediyorum kendilerini.iyi akşamlar kızlar.
bu sabah doktor kontrolümüz vardı. kızım ultrasonda 32 hafta 4 günlük yani gününde görünüyordu. Boyu 43 cm. Kilosu ise 2 kilo 63 gr :) doğum pozisyonundaymış. herşeyine normal dedi ve iri bir bebek yada zayıf bir bebek olmayacak standartlarda bir bebek olucak. herşey yolunda istediğimiz gibi gidiyor dedi. bir dahki kontrolumüz 36. haftada olucak :) şişliklerim için dizden yukarııs ve dirsekten yukarısı şişmediği ve göz kapakların kapanacak şekilde yüzün şişmedikçe diğer şişmeler hiç önemli değil. Bu çok normal hatta artık daha çok şişeceksin buna alış dedi. tansiyonum 9 a 6 çıktı. beni tansiyon yüksekliği düşündürür. onunda 14 e 9 un üstünde olması eklemsinin işaretidir. Şişler normal dedi. Birde her öğünde mutlaka bir protein almalıymışım. kahvaltıda yumurta gün içindeki bir öğünde et ve yatmadan önce süt v.b eğer protein almazsam şişlerim artarmış. yani şişmeleri azaltmak yada engellemek için protein almma gerektiğini,fazla ayakta kalmamamı, bol su içmemei ve mutlaka sol tarafa yatarak dinlenmemi ve uyumamı tavsiye etti. birde az tuzlu yiyecekmişim :) yol durumunu sordum 36. hafatya kadar ıspartaya bile gidebileceğimi söyledi :) herşey çok güzeldi kızım sağlıklıymş buda beni çok mutlu etti :) avcunu yalayıp durdu bıcırığım :) görseniz tombul tombul yanakları var eylülümün
merabalar kızlar nasılsınız
bugün kızımızı görmeye gittik maşallah çok iyiydi 30+5 te 1 kilo 500 gr 37 cm idi
doktor amcamız herşey yolunda kızımız çok sağlıklı kilosu boyu çok iyi dedi.
çenesi aynı annesi sivri dedi :) burunda babası aynı :)
ismini çok beğendi çok güzel bir isim dedi
son 1 ayda 4 kilo almışım nasıl becerdin dedi :18:
dikkat etmelisin dediöylede açıldııki iştahım 2 haftadır toplam 14 kilo almış bulunuyorum...
çok şükür yolunda herşey umarım böylede gider ekimin 10undan sonra beklemeye geçicez bebeğimizi
3 hafta sonra yine gidicez nstye bağlıycaklarmış o zaman..
bizden bu kadar teyzeleri
aslında babanem buna albasması diyo ,ama son zamanlardaki tespitler ;annelik olayının bazı kadınlara ağır gelmesi,bi anda bukadar sorumluluğun psikolojisini bozması sebebiyle yalnız bırakılmaması gerektiği.hatta siyah süt diye bi kitabı var sanırım ayşe kulinin ,gerçi ben yarıda bıraktım ama okuyan arkadaşım kesin okumalısın ,,bütün bu tarz geleneklein sebeplerini açıklıyo demişti...neyse öyle işte canımm .kızlar logusa kadın 40 gün yanlız kalmazmış dogrumu??
aslında babanem buna albasması diyo ,ama son zamanlardaki tespitler ;annelik olayının bazı kadınlara ağır gelmesi,bi anda bukadar sorumluluğun psikolojisini bozması sebebiyle yalnız bırakılmaması gerektiği.hatta siyah süt diye bi kitabı var sanırım ayşe kulinin ,gerçi ben yarıda bıraktım ama okuyan arkadaşım kesin okumalısın ,,bütün bu tarz geleneklein sebeplerini açıklıyo demişti...neyse öyle işte canımm .
duygu gelmiyo 2 gündür,bi sorun yoktur inşallah ,eşi naptıki acabaa...duyguu ses veerrr??
bu arada s. tuğbacım geçmiş olsun ,inşallah böbreklerinle ilgili böyle bi operasyona gerek kalmaz canım ...aşinde biraz a nlayış göstersin canım olur böyle şeyler ,ben eşime neler söylüyorum bi bilsenz
Sesss birrr kiii üççç deneme
Sesim geliyomu
adam bende ses soluk bırakmadı ki. gece 3-5 nöbetim var ben yatıyorum eşim oturuyo sonra ben kalkıyorum o yatıyo bekliyorum başında burnuna vurmasın, burnundan nefes almasın, yüz üstü dönmesin diye ama hepsine çare buldum
ellerini bağlıyorum burnuna vuramıyo, bağlarken ipi bacağının arasından geçiriyorum sağa sola dönemiyo, pastanın üstüne kremayla şekil vermek için torbam var onun uçları vardı en büyük deliklisinide düdük gibi ağzına takıp bantlıyorum ağzından nefes alıyoŞimdi rahatım sadece bi yeri kaşınırsa bide üstü açılırsa uyandırıyo
Sağol canım İnşallahgerçekten öyle mi uyuyo eşin duygu ? ayy yazık ya.inş.kısa sürede iyileşir de sen de o da rahatlarsınız.
Sağol canım İnşallah
Başka çaresi yok mecbur öyle uyuyo hem öyle daha rahat uyuyo öbür türlü tedirgin yatıyo yarım yamalak uykusunu alamıyo. Bulduğum çareler çok hoşuna gitti rahat etti. Pazartesi kontrolü var bayramdan sonrada kalıbı çıkarıcaklar ondan sonra rahat ederiz inşallah Bende yatayım artık kaç gündür yorgunluk uykusuzluk .Uyku düzenim bozuldu
İyi geceler
aslında babanem buna albasması diyo ,ama son zamanlardaki tespitler ;annelik olayının bazı kadınlara ağır gelmesi,bi anda bukadar sorumluluğun psikolojisini bozması sebebiyle yalnız bırakılmaması gerektiği.hatta siyah süt diye bi kitabı var sanırım ayşe kulinin ,gerçi ben yarıda bıraktım ama okuyan arkadaşım kesin okumalısın ,,bütün bu tarz geleneklein sebeplerini açıklıyo demişti...neyse öyle işte canımm .
duygu gelmiyo 2 gündür,bi sorun yoktur inşallah ,eşi naptıki acabaa...duyguu ses veerrr??
bu arada s. tuğbacım geçmiş olsun ,inşallah böbreklerinle ilgili böyle bi operasyona gerek kalmaz canım ...aşinde biraz a nlayış göstersin canım olur böyle şeyler ,ben eşime neler söylüyorum bi bilsenz
Sesim geliyomu
adam bende ses soluk bırakmadı ki. gece 3-5 nöbetim var ben yatıyorum eşim oturuyo sonra ben kalkıyorum o yatıyo bekliyorum başında burnuna vurmasın, burnundan nefes almasın, yüz üstü dönmesin diye ama hepsine çare buldum
ellerini bağlıyorum burnuna vuramıyo, bağlarken ipi bacağının arasından geçiriyorum sağa sola dönemiyo, pastanın üstüne kremayla şekil vermek için torbam var onun uçları vardı en büyük deliklisinide düdük gibi ağzına takıp bantlıyorum ağzından nefes alıyoŞimdi rahatım sadece bi yeri kaşınırsa bide üstü açılırsa uyandırıyo
sancım çoğaldı ben çıkıyorum öptüm sizleri
Sesim geliyomu
ayyy evet yaaa,kitapta gözümün önündeydi halbuki akşam dikkatle bakınca utandımsiyah süt Elif Şafak'ın kitabı ben geçen yıl okumuştum biraz karamsar bi kitap lohusa dönemini anlatıyo bu yıl elime aldım geri bıraktım karamsarlıktan uzak durmak lazım
34+1 bal böcüğüm ve beeen :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?