kızlar geceliklerinizi falan da yıkayıp mı koydnuz? bir arkadaşaım bol buharlı ütü basıp hawalandırdım dedi.. 80 parça minik şeyden sonra gecelik sabahlık hiç bişi diil ama çok üşeniyooommmmallahın nee kaa pasaklı bi insanım bennn
ben şimdi cam aldım daha sağlıklı diye ama asla eline vermem kendi tutcağı zaman diğerine geçeriz
canım ben bebeğin bütün eşyalarıyla birlikte attım yıkadım valla bişicikte olmadı ,zaten narin yıkadım kısa programda 40 derece falandı ...benimde şu elyaf yazstıklı falan olanlardandı.alt açma bezini dün aldım elyaf di mi kızlar onların içi. yıkamasını nasıl yapsam acaba 30 derecede yıkasam toplanır mı elyaf elde mi yıkasam yoksa?? siz nasıl yaptınız
ben yıkadım ,bide paça yaptırma durumu vardı zaten ,üstü ütülemek kolayda altta biraz sıkıntı yaşadım ,tam istediğim gibi olmasadaaa...amaann napıyım temiz oldu işte...Geceliklerimi bende yıkamayı düşünmüyorum. Hepsi paketteydi zaten ve dantelliler. Eğer yıkarsam ilki gibi durmayacak kesin. Ondan da birşey olmaz herhalde...
hepinizin yazdıklarınızı begendim ama böyle olmuyooo yazdıgım yazılar begenilmeyince kendimi yanlız hissediyom vallaaaaa
begen tuşunu geri istiyommm sanki kimse yazdıklarımı okumuyomuş gibi geliyooo kendimi degersiz hissediyom yaaaaaaaa:95::95:hormonlardan dolayı
gene olmamış canım eklemen:26:
Geceliklerimi bende yıkamayı düşünmüyorum. Hepsi paketteydi zaten ve dantelliler. Eğer yıkarsam ilki gibi durmayacak kesin. Ondan da birşey olmaz herhalde...
COTURNIX canım bişi sorcam cuma günü doktora gitcez bana dediki nts ye baglanacaksın sonra sonuçlarla gel bakalım dedi randevu almama gerek varmı ben bilemedim :26::26::26:
ayyy kızlarrr böyle bi tembellik olamaz yaaaa...saat 11 gibi uyandım ne yesek kavaltıda diye kıvranmaya başladım ,eşim yatakta ,sürekli yanına gidip fikir istedim ama fikir verse ne yaazar gene yatakta oyalandım 1 saat ,sonra onuda kaldırdım ,en iyisi tost çay yapalım dedik ve beraber yapıp yedik ,sonra eşim annesini bi yerlere göürdü ben gene yattım ,haa bide evi süpürdüm ,sonra ikeaya gidelim dedim ,benimki mızırdanınca ısrar etmeye bile enerjim olmadığından vaz geçtin ,halbuki sonradan gel gidelim dedi.....sonra kaynım ve eltim geldi canları sıkkınmış gelin çay bahçesine gidelim tavla atalım dediler ,gittik ,ben oturdum kös köss..hiçte sevmem bu muhabbetleri ben bitek eşimle oynarım ,hadi çay bahçesine gittim ,muhabbet yoksa bişey içer kaçarım ,bunda kaçamadımda sıkıldım uykum geldi...neyse kalktık eve geldik ,ama gözlerimden uyku akıyo resmen..eşim şimdi bekliyo kalkcamdaaaa...üstümü giyincemdeee...nereye gitsekkiii..uykumda varr...ama gidesimde var...artık ikea olmaz...m1 e mi gitseekk ,koç taşamı gitseeekkkk.....amaaaannnn....püfff...
canım ben sen ve hard disc birlikteyiz zaten bende ayten ggibi yapmayı düşünüyorum takma kafana raporla kapatırız..saol canım bende tam böyle anlamıştım ,yani çalışma raporumu pazartesi almam mantıklı ,keşke ,bu senede 1 inde açılsaydı okullar ...neyse inşallah 5 hafta daha bekler yawrum....
bu arada iyi dilekleriniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar...
Eki Görüntüle 250171
ben de dr browns geniş ağızlı aldı emzik de avent 0-3 aylık damaklıya kızlar emzik alacam da ne marka alayım bi de damaklı damaksız olayı var nasıl bi şey almak lazım?
biberon dr browns almaya niyetliyim. Zeynepçim sen almıştın galiba kaç ml aldın ve kaça aldın acaba?
günaydın canlarr..birazdan dr. umu arayıp şu akıntı konusunu sorcam gerekirse bidahaki muayeneye kadar ,idrar tahlili vekültür yaptırıp sorarım ...
aa ne güzel aytenn..aynı gün çalışabilir raporu aldığımıza göre aynı şekilde ilerleriz planlardada ..yani bende o son hafta rapor alırım diye düşünüyodum ,zaten eylülde bitmiş oluyo ödeneğede hak kazanıyoruz ,devamında benim kızında çok bekleyeceğini düşünmüyorum zaten ...
duygu kızz biz hala göbekle idare ediyoruz ,sen şimdi koyarsın şuraya bebeğin resmini hepimiz morarırız:78::78::78:
nddp 2 gündür yazamadım kusura bakma canım ,ama yaşadıklarını heyecanla okudum ,geçmiş olsun canım ,İnşallah doğuma kadar bidaha yaşamazsın böyle bi sorun ,tabi hepimizde...
arkadaşlar ben kendiminde bebeğinde herşeylerini yıkadım,
izne çıktığımdada bütün biberon emzik vs kaynatıcam.
sonuçta ben kendim bile yeni aldığım herşeyi önce yıkıyorum, alır almaz giymiyorum öyle, bebişin cildi daha hassas, hem aldığım herşeyden kutudaki hastane çıkışlarından bile toz çıktı yıkamak için açtığımda.
bu arada oda süslerini biz doğumdayken bizim aileden birileri yapacak ya hastane odasına
ayy kim yapoacak bilemedim,
eşim olmaz annem olmaz herkes endişeli stresli olacak
bi erkek kardeşim kalıyor oda becerebilecekmi hiç bilmiyorum :)
coturnix hastaneler kendi susluyorlar.kontrole gittiginde sor istersen.bende hastane icin bi suru sus almistim ama biz susluyoruz dediler.bende mevlutte aldigim suslerle odami susleyecegim kismet olursa.
galiba nidada ısrarcı olucam topiğin siz kıymetli annişleride genellikle nidadan yana kullandı oyunu ve içime sindi fazlaca sağol canımela ya da nida
aminnnnnnnnnnn yüreğine sağlık
Müstakbel ekim anneleri hepinize selamlar,
Ben de 2010 ekim annesiyim. Geçen yıl bu zamanlar ben de böyle telaşlar içindeydim. İnşallah hepiniz sağ salim bebeklerinizi kucağınıza alırsınız.
Yazdıklarınızın hepsini okuyamadım. Biliyorum hepiniz hazırlıklardan yoruldunuz ama azıcık daha sabredin. Mesela bebişlerin ve kendinizin tüm kıyafetlerini mutlaka yıkayıp ütüleyin. Doğumdan sonra da. Çünkü yeni nesil bebekler alerjiye daha duyarlılar toz, kir, koku gibi alerjenlerden ne kadar uzak dururlarsa alaerji riskleri de o kadar azalır.
Alt açma olarak hazır ped şeklinde satılanlar çok kullanışlı diğerlerinin hijyenini sağlamak çok zor. O kadar çok yıkayacak şey oluyor ki.
Biberon olarak da Hijyen için cam en iyisi. Kendi biberon alabilir duruma geldiğinde değiştirirsiniz. Benim ki nuk du. Memnunun.
Bol bol hareket edin hareketsizlik bebeklerin daha fazla büyümesine o da zorunlu sezeryanlara sebep oluyor. Benim öyle oldu malaesef. Bebekler bir şekilde sağ salim dünayay geliyorlar ama asıl zor kısım ondan sonra başlıyor. Benim hala en çok zorlandığım şey uyku. İlk başta emerken uyuya kalıyordu benim de kolayıma geldi. Hala öyle yapmak isitiyor ama artık büyüdüğü için hemen uykuya dalamıyor. 1 saat uğraştığım oluyor. Size tavsiyem bebeğiniz emerken uyuya kalsa bile hafifçe uyandırıp yatağına öyle koymak. Yani bebeğin yatağında kendi kendine uyumayı öğrenmesi lazım. İlk baştan itibaren yapmazsanız sonra çok zor oluyor ben hala başaramadım ve tabi bir çok arkadaşımda.
Bir de ekim annelerini bekleyen en zor şey kış günlerinde hep evde olmak zorunda kalmak. Mümkün olduğunca dışarı çıkın soğuk da olsa korkmayın. Bebekler sandığımızdan daha dayanıklılar. Yoksa anneler hep evde olmkadan depresyona giriyorlar ki bu bebek için de hoş değil.
Neyse yazdıklarım gittikçe can sıkıcı olmaya başladı. Çok zor ama dünyanın en güzel şeyi anne omak.
İnşallah hepiniz çook güzel anneler olursunuz
Sevgilerteşekkürler sayın bayan tecrübe
ayyy kızlarrr böyle bi tembellik olamaz yaaaa...saat 11 gibi uyandım ne yesek kavaltıda diye kıvranmaya başladım ,eşim yatakta ,sürekli yanına gidip fikir istedim ama fikir verse ne yaazar gene yatakta oyalandım 1 saat ,sonra onuda kaldırdım ,en iyisi tost çay yapalım dedik ve beraber yapıp yedik ,sonra eşim annesini bi yerlere göürdü ben gene yattım ,haa bide evi süpürdüm ,sonra ikeaya gidelim dedim ,benimki mızırdanınca ısrar etmeye bile enerjim olmadığından vaz geçtin ,halbuki sonradan gel gidelim dedi.....sonra kaynım ve eltim geldi canları sıkkınmış gelin çay bahçesine gidelim tavla atalım dediler ,gittik ,ben oturdum kös köss..hiçte sevmem bu muhabbetleri ben bitek eşimle oynarım ,hadi çay bahçesine gittim ,muhabbet yoksa bişey içer kaçarım ,bunda kaçamadımda sıkıldım uykum geldi...neyse kalktık eve geldik ,ama gözlerimden uyku akıyo resmen..eşim şimdi bekliyo kalkcamdaaaa...üstümü giyincemdeee...nereye gitsekkiii..uykumda varr...ama gidesimde var...artık ikea olmaz...m1 e mi gitseekk ,koç taşamı gitseeekkkk.....amaaaannnn....püfff...
canım ben sen ve hard disc birlikteyiz zaten bende ayten ggibi yapmayı düşünüyorum takma kafana raporla kapatırız..
Ben de 2010 ekim annesiyim. Geçen yıl bu zamanlar ben de böyle telaşlar içindeydim. İnşallah hepiniz sağ salim bebeklerinizi kucağınıza alırsınız.
Yazdıklarınızın hepsini okuyamadım. Biliyorum hepiniz hazırlıklardan yoruldunuz ama azıcık daha sabredin. Mesela bebişlerin ve kendinizin tüm kıyafetlerini mutlaka yıkayıp ütüleyin. Doğumdan sonra da. Çünkü yeni nesil bebekler alerjiye daha duyarlılar toz, kir, koku gibi alerjenlerden ne kadar uzak dururlarsa alaerji riskleri de o kadar azalır.
Alt açma olarak hazır ped şeklinde satılanlar çok kullanışlı diğerlerinin hijyenini sağlamak çok zor. O kadar çok yıkayacak şey oluyor ki.
Biberon olarak da Hijyen için cam en iyisi. Kendi biberon alabilir duruma geldiğinde değiştirirsiniz. Benim ki nuk du. Memnunun.
Bol bol hareket edin hareketsizlik bebeklerin daha fazla büyümesine o da zorunlu sezeryanlara sebep oluyor. Benim öyle oldu malaesef. Bebekler bir şekilde sağ salim dünayay geliyorlar ama asıl zor kısım ondan sonra başlıyor. Benim hala en çok zorlandığım şey uyku. İlk başta emerken uyuya kalıyordu benim de kolayıma geldi. Hala öyle yapmak isitiyor ama artık büyüdüğü için hemen uykuya dalamıyor. 1 saat uğraştığım oluyor. Size tavsiyem bebeğiniz emerken uyuya kalsa bile hafifçe uyandırıp yatağına öyle koymak. Yani bebeğin yatağında kendi kendine uyumayı öğrenmesi lazım. İlk baştan itibaren yapmazsanız sonra çok zor oluyor ben hala başaramadım ve tabi bir çok arkadaşımda.
Bir de ekim annelerini bekleyen en zor şey kış günlerinde hep evde olmak zorunda kalmak. Mümkün olduğunca dışarı çıkın soğuk da olsa korkmayın. Bebekler sandığımızdan daha dayanıklılar. Yoksa anneler hep evde olmkadan depresyona giriyorlar ki bu bebek için de hoş değil.
Neyse yazdıklarım gittikçe can sıkıcı olmaya başladı. Çok zor ama dünyanın en güzel şeyi anne omak.
Sevgiler
Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?