2011 Ekim Anneleri

sağol canım...izinlerimi doğum sonrasına bırakacaktımn ama önce sağlıklı doğsunda

canım malesef yalancı sancı değil....nst de çıkmazmış yalancı sancı...yarın işe gidip yıllık iznimi kullanacağım, evde yatcaz artık...36 yı bitireydik hayırlısı ie

ya bılmıyodum yalncı sancının nstde cıkmadıgını ,umarım sabreder mınısın canım ,ayakta cok gezme uzan kabız olmamaya calıs nekadar ıcınde kalsa okadar kardır acelecı cıktı ekım bebişleri rabbım onları korusun ınsallah
ben cıkıyorum kızlar oturamıycam daha fazla uyuycam :79:

s.tugba odanızı cok begendım buarda yazmadan cıkmıyayım ısım unuttum bıraz once yazamadım gule gule kullansın prensesın

günaydın kızlaarrr....
biraz yorgunum gece baya atraksiyon vardı evdce , benle ilgili değil Allahtan ,eltim ve kaynım geleneksel tartışmalarını yaptılar ,bide buralara taşıdılar ,kimse uyumamış evde ,ama ben hiç bakmadım uyudum ,tabi 4 buçuk gibi falan ,eşim evde olmadığı için korktum ..
geçmiş olsun canım ,inşallah bebeklerimiz zamanından önce sürpriz yapmazlar bizee....
Canım topigimizin kurucusu seker insan duygu 4 gün önce bebisini doğurdu.kanama ve sancısı oldu megerse dogum başlamış.10 gün kuvozde kalacakmış minnosu :)
kızlar dün duyguyla konuştum ,dr u sabah onu taburcu etmiş ama 4 gini gel demiş ,bebek emerse bi sonraki gün ikinizide öıkaralım demiş ,oda gitmişti emmiş bebişimiz ,gazını çıkarıyodu ,ama sürekli uyuyomuş miniş yaaaamuhtemelen bugün çıkrlar anne kız inşallah...

canım o bendede var hatta geçende tarif ettim ,1 tl kadar bi ıslaklık oluyo ,ortasındada biraz beyazlık oluyo benim ,böyle günde bikaç defa geliyo ,geldiğini hissediyorum adetken olduğu gibi...çamaşır değiştirmekten bitap düşüyorum....ama dr um sorun olmadığını normal olduğunu söyledi ,ama genede aklında soru işaretleri varsa aile hekimine git o idarar tahlili ve kültürü istesin ,yada acildeki aile hekimine git ,hastane bünyesinde yapıyolar kültürü ,sağlık ocaklarında yok.

oyyy herşey çok güzel güzel güzel oynasın uyusun inşallah bebeğin ...
s.tuğba senin bebek odasıda çok güzeldi ...güle güle kullanın inşallah ..

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım umarım bebişin birazdaha sabreder.kendini yorma.

fatoşcum kızıznın odası ve cicileri çok şirin iyi günlerde kullansın inş.

sinem geçmiş olsun canım.umarım en kısa zamnada geçer.

merhaba kızlar.nasılsınız.biz fena değiliz canımız sıkılıyo sebepsiz ama.eşim de evde ama gene de sıkılıyo işte.
duygu ve minik kızı çıkıyomuş hastaneden sanırım çok sevindim
edut sana da geçmiş olsun canım inşallah sağlıkla zamanında doğarlar bebişlerimiz.

kızlar odalarınız çook güzel çok beğendim Allah sağlıklı ve güzel günlerde kullanmanızı nasip etsin inşallah.

hepinize teşekkür ederim kızlar. Salı günü doğum izni için rapor almaya gittiğimde idrar trahlili istiycem. Aslında yanma,sızı yada ağrı gibi şikayetim yok ama özellikle yürüdüğümde falan epey bir ıslaklık oluyor çamaşırımda bunun dışında herhangi bi akıntımda yok. yinede tedbirli olmakta fayda var.
EDUT cfanım geçmiş olsun inşallah zamanında gelir bebişin ama 35. haftandasın canım bu haftadan sonra 2,5 kilo oluyor ve yoğun bakıma ihtiyacı olmuyor diye biliyorum. Allah herşeyin hayırlısını versin. canını sıkma sakın bende hep 36 en geç 37 de doğsun istiyorum. hergün hareket saymak beni geriyor onu kucağıma almak için bukadar yaklaşmışken bişi olucak diye ödüm kopuyor. Ama az kaldı son aya girdik şükür sağlıklı doğsunlar yeterki :))

herkese merhabalar güne kötü bi haberle başladım ama paylaşıp sizin de canınızı sıkmayayım. hayırlı ve sağlıklı bir şekilde alaydık bebişleri kucağımızıa

canım geçmiş olsun inş. korktugun başına gelmez de en azında 36yı devirirsiniz. dikkat et dinlenmeye çalış bol bol

bende çok sık oluyo baştan beri. önce mantar dedi fitil kullandım bi ara geçti şimdi yine var . tahlilde yüksek oranda enfeksiyon çıktı erken doğum tehlikesi yaratır yürüyüş falan yasak dedi(( ilaç yazdı inş. geçer. bol bol su iç dedi ama galiba az içiyorum ben günde 1.5 2 litre az mı kızlar???

maş Fatoşçum çok şirin olmuş oda. Allah ağız tadıyla büyütmeyi nasip etsin inş.

hareket sayıyorum derken nasıl sayıyosun canım. kaç hareket lazım :))) bizimkinde çok güzel hareketler var ama ben hiç saymadım saymak mı lazım:26::26:

slm kızlar nasılsınız tüm derdim tasam bitti şimdide sağ el bilek ağrım başladı parmaklarım devamlı uyusuk ve hissiz daha doğrusu belirtileri sinir sıkışmasını gösteriyo çatalı bile zor tutuyorum nerdeyse hiç bişey yapamıyorum çok zorlanıyorum yarın kntrl var druma sorucam gerçi bu halde ne mr çekerler ne bişey yaparlar gece ağrı yüzünden uykumdan uyandım dirseğime kadar ağrı oldu sağ elim bide ya keşke sol olsaydı geçmişe bakalım biraz daha buralardayız....

buarada aslında biz oda yapmadık bu sene :) ama kızım için düşündüğümüz odayı boyayıp duvar kağıdını falan kapladık. fazladan çift kişilik yatağımız vardı onu koyduk. yolluk vardı onu serdik uyumlu diye turuncu perdemizi ve turuncu yatak kenarınıda koyduk öyle ferah bi oda oldu ama baktıkki bizim kızın kıyafet ve eşyalarını koymaya yer yok... tekzenden 240 tl ye dolap ve 117 tl ye şifonyer alıp, eylülün eşyalarını koyduk. dolabı açık renk aldıkkki aydınlık olsun. eşimin çalıştığı yere yakın bir oyuncakçı var odadaki tüm yapışkanlı çıkartmanları eşim bir paket içinde, 10 tlye beğenip almış :) onlarıda taktık heveslenip. son olarak oyuncakların çoğu benim :) birazınıda eylüle biz aldık. sonra bi baktıkki eylülünde bi odası oluvermiş. yani öyle denk geldi diyebiliriz. şimdilik hem eşyalarını düzenli bişekilde koyabilicez hemde annem doğuma geldiğinde rahat eder diye düşündük( çift kişilik yatak var diye)....
bir yıl bizimle kalıcak eylül. odasına geçeceği zamanda yatak,komidin ve oyuncak rafı falan yaptırıcaz odasına uyumlu...
kısaca elimizdeki fazla malzemelere dolap ve şifonyuer ekleyince çocuk odasına benzedi sanki :)))))

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım ya ben de uzun süre kol ağrısı çektim ama magnezyum işe yaradı hatta hamilelikten önce gitmediğim doktor kalmamıştı hamilelikle birlikte magnezyum alınca ağrım geçti :))

bu arada kramp girmiyo bacağıma dediğim arkadaştan sonra bugünle beraber 4 kez kramp girdi bacağıma ah tuba ahhhh demez olaydım sana ne nazar varmış mübarekte yaaaaaa

kızlar doğum öncesi temizliğe başladınızmı.perdelerle mutfak dolabı kaldı ama gözümde büyüyor yarın yardımcı işe başlıycak inş sorun çıkmaz çünkü ben çok tembel bir kadın oldum başedemeiyorum

geçmiş olsun elifçim. bahsettiğin şikayetler CARPAL TÜNEL SENDROMUNU gösteriyor. Bendede ulnal tünel sendromu olduğu için biliyorum. yani senin rahatsızlığın el bileğindeki sinirin üzerine bant oluşması. benim rahatsızlığım ise dirsekteki sinirin sıkışması. belirtileri benzer diyebiliriz. teşhis için parmaklarına düşük voltajda elektrik verilerek mr çekimi gerekiyor. yaklaşık 15-30 dk arası sürüyor. elektrik seni korkutmasın canın çok yanmıyor bazen birazcık yanıyor okadar. ama tedavisi genelde cerrahi operasyon yani benim ameliyat olmam gerekiyordu fakat biraz erteledim buarada benim sol da :))
neyse netten uzman tv den izle istersen canım bazı egzersiz hareketleri var uyuşukluğu hafifletiyor. sağ elini çok kullanmamaya ve özellikle bişeyler doğramamya çalış. birde eli rahatlatan bazı kremler verebiliyorlar yada doktor teşhisi koyduktan sonra elini oynatmana engel bant verebiliyor. yani elini bi süre kullanmaz egzersiz yapar ve en önemlisi B12 vitamini alırsan anında rahatlarsın.
Bu rahatsızlık bilgisayarı çok kullananlarda,elini çok kullananlarda ve hamilelerde veeee özelliklede bayanlarda ortaya çıkan bir rahatsızlık. Şişliklerin sinirlere bası yaptığı için oluşuyor. Hamilelik sonunda şişlikler ortadan kalkınca rahatsızlıkta %90 ihtimalle ortadan kalkıcaktır. netten araştırırsan bahsettiğin şeytin carpal tünel sendromu olduğunu sende görüceksin. umarım kısa zamanda uyuşukluğun geçer canım :))

Sıkma canını, o bende de oluyor ara sıra, az bir şey üşütsek tuvalette çıkamıyoruz bütün gün...

Lor peyniri yok mu, çökelek gibi olur hani (bim de satılan muratbey markalı lor peynirini tavsiye ederim) onu tavada biraz yağ, pul biber ve kekik ekleyip az bir şey kavuruyorum onu anlatmıştım, istersen soğan ve biber de kavurabilirsin beraber... ))

hareket sayıyorum derken. nette saatte 10 hareket desede doktorum günde 10 hareket hissetmezsem hastaneye gelmemi söyledi. yani bebeğimizin şuan sağlıklı olup olmadığını hareketleri gösteriyormuş canım. sağlıklı bir bebeğin hareket etmesi şartmış. aslında bazen 1-2 dakika içinde bile 10 hareketten fazlası olabiliyor ama bazende 1-2 saat içinde ya hiç bie şey hissetmiyorsun yada gerinme,toparlanma, sertleyme,ittirme gibi hafif şeyler hissediyorsun aslında bunları yapanda bebeğimiz ama o an panikleyip hiç tekmelemedi diye düşünebi,liyor insan. bende her sabah uyandığımda hareket hissetmeye çalışıyorum ve günde kaç hareket olduğunu saymaya çalışıyorum. bunu yapmak bence gerekli ama benim gibi gerilmeden yapın..
çünkü bazen tüm gün canımı yakıcak kadar hareketliyken bazen az ve belli belirsiz harketleri olabiliyor. buda ister istemez panik yapmama neden oluyor yani önemli olan uyandığın andan uyuduğun zamana kadar 2-3 saatte bir hafifte olsa onu hissetmek. hareketler bazen derinden hissedilebiliyo ama buda normal yani arka taraflara vurabiliyor yada yeri daraldığından daha küçük hareketler yapabiliyor...
ancak gün içinde hiç hareket hissetmediysek endişelenmemiz gerekir ve hemen doktorumuza gitmemiz gerekir. allah korusun suyu azalabilir,içerde herhangi bir sorun olabilir tehlikeye atmamak lazım yani gün içinde hareketleri kontrrol etmemiz gerekiyor kızlar.
su konusuna gelince günde 3 lt içmeye çalışıyorum içmediğim günler rahatsılık hissediyorum ve tuvalete gittiğimde çok az yapabiliyorum yani anında olumsuz yönde etkiliyor. çok terlediğim ve sık tuvalete gittiğim için 3 lt anca yetiyor sanıırm :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…