slm kızlarr nasılsınız bakayım biz bugun az daha acillere taşınıyorduk sabah 7 de sancıyla uyandım annem sağolsun sakinlestirdi beni
sonra geri yattım 10:30 da daha siddetli bir sancı geldi annem dayanamayıp hadi hastaneye gidelim dedi içimiz rahatlar diye
ben yatak odama geçtim kıvrana kıvrana eşimde yatıyordu dün yaptıgı eşekliği affettirmek için ilgili olmaya çalıştı ama yemezler
ne oldu diye sordu sancım var hastaneye gidiyoruz dedim hiç yerinden kalkmadan uzan belki gecer dedi yemekte yiyemedim acsın
ondan agrın vardır diyerek acıklamalarında çıgır actı şok oldum insan endişelenir pis mikropinadına gitmedim hastaneye kızdım
işe giderken baktım bana yalakalık yapıyoo hiç yüz vermedim hıııhh eşimin bu ilgisizliği beni çok üzmeye başladı kendimi karısı gibi degilde
taşıyıcı anne gibi hissetmeye başladımdogumdan 20 gün sonra annemin yanına gitmeyi düşünüyorum artık eşimden biraz uzak kalmak
bana iyi gelecek sanırım dogumuma az kalmamış olsaydı annemle izmire gidecektim :14 şuanda tek istegim sağ sağlim bebegimi kucagıma almak
neyse içimi dökeyim dedim
malesef canım tek çaresi cidden ameliyat ama sinirdeki sıkışma çok ilerlemişse cerrahlar ameliyat öneriyorlar. bunun için genel cerraha gitmelisin. testi yapabilirler sanırım çünkü söylediğim gibi çok az bir elektrik vererek sıkışmayı tespit ediyorlar. hani masaj yaparlen elektrik çarpar gibi oluyor ya en çok okadar hissediyorsun yani. parmağına bandı takıp kablonun diğer ucunu suya sokuyor basit bir test aslında. cidden çekinip korkucak bişey yok hayatım. seninki hamilelik sırasında oluşan carpal tünel sendromu olduğu için muhtemelen b12 vericek ve en fazla gece uyurken elini oynatmaman için o bahsettiğim bilek bandını vericek. ( medical eczaneden alınıyor) sonrası egzersiz ve eli fazla kuyllanmama. doğum sonrasınada iyileşicektir. düşün bende ameliyatı gerektiren bi sıkışma var ama elimi çok kullanmıyor ve egzersiz yapıyorum genelde huzursuzluk duymadan idare ediyorum. sen kesinlikle ameliyat olmazsın yani için rahat olsun. zaten elindeki uyuşukluk bikaç parmağını tutuyor ve genellikle sabah kalktığında daha yoğun oluyor olmalı nedeni ise gece elini kıvırman veya üzerine yatman canım. bahsettiğim bileklik buna engel oluyor. b12 vitamini ise sinirlerin rahatlamasını sağlıyor. uzman tv den egzersizi izle ve yap anında rahatlıycaktır ellerin basit ve heryerde yapabiliceğin hareketler. birde bende yanma oluyor sanki üzerine kaynar su dökülmüş gibi saatlerce buz torbası tuttuğumu bilirim. allahtan sende böyle bişi yok :)
hamilelikte eller şiştiği için bilekte oluşan ödem bahsettiğimiz sinire baskı yapıyor ve bu rahatsızlık ortaya çıkıyor. şişliğin hamilelik sonrası geçince sorunda otomatik olarak ortadan kalkıcaktır. sanırım nejladada var. şimdilik birkaç önlemle elleriniz rahatlıycak ve sinir korunucak. hamileliğin sonlanmasıylada tamamen geçicektir....
patiklerimizii bende çok seviyorum elif teyzesi ilk doğduğu gün tavşanlıyı giydiricem inşallah :)
slm kızlarr nasılsınız bakayım biz bugun az daha acillere taşınıyorduk sabah 7 de sancıyla uyandım annem sağolsun sakinlestirdi beni
sonra geri yattım 10:30 da daha siddetli bir sancı geldi annem dayanamayıp hadi hastaneye gidelim dedi içimiz rahatlar diye
ben yatak odama geçtim kıvrana kıvrana eşimde yatıyordu dün yaptıgı eşekliği affettirmek için ilgili olmaya çalıştı ama yemezler
ne oldu diye sordu sancım var hastaneye gidiyoruz dedim hiç yerinden kalkmadan uzan belki gecer dedi yemekte yiyemedim acsın
ondan agrın vardır diyerek acıklamalarında çıgır actı şok oldum insan endişelenir pis mikropinadına gitmedim hastaneye kızdım
işe giderken baktım bana yalakalık yapıyoo hiç yüz vermedim hıııhh eşimin bu ilgisizliği beni çok üzmeye başladı kendimi karısı gibi degilde
taşıyıcı anne gibi hissetmeye başladımdogumdan 20 gün sonra annemin yanına gitmeyi düşünüyorum artık eşimden biraz uzak kalmak
bana iyi gelecek sanırım dogumuma az kalmamış olsaydı annemle izmire gidecektim :14 şuanda tek istegim sağ sağlim bebegimi kucagıma almak
geçmiş olsun canım az kaldı inşallah hepimiz hayırlısıyla kucaklarımıza alsak içimiz rahatlayacakkkk
maşallah canım çok güzell olmuş minnoşun odasııı
bu kocalari kaynar kazana atmali yandim hanim dedikce altina odun atmali
demek patlıcan senıde mahvettı wc ye gıdene kadar cok korktum bende ama neysekı dogum sancısı deılmıs tovbe ettım onada kızılcıgada kıramtan sancıdan oldum halsızlıgını yenı attım sımdı oylen yatmıstım sımdı kalktım umarım bır daha olmaz esım o sekılde bagırsak kasılması yapan seylerın erken dogum rıskını artıdıgını soyledıgınden berı hafıf hafıf kasılma yasamaya basladım ama hafıf belkı pskolojıktır
uyandım cok ıyı hıssedıyodum sımdı yıne halsızlestım sabahtan berı cıps meyve suyu ve armuttan baska bısey yemedım yemek yapıcam sımdı donerım kızlar
kızlar elektrikli soba tavsiye edebilir misiniz bebek banyo yaparken ev ısısı yetmesse diye almayı düşünüyorum kombiyi ne kadar açsam da belki üşür falan bulunsun evde.
kesinlikle hayır.kilimaya şeklinde ısıtıçılar var 50 tl civarı sadece sıcak hava üflüyor ben onlardan alcaktım teyzem bana küçük benzerini verdi eltimde ondan kullanıyor tavsiye ederim
kızlar elektrikli soba tavsiye edebilir misiniz bebek banyo yaparken ev ısısı yetmesse diye almayı düşünüyorum kombiyi ne kadar açsam da belki üşür falan bulunsun evde.
markasını söyleyebilir misin bana zeynep ? onlardan bakayım..
cnm bende fakir solar elektrikli ısıtıcı var benimde yatak odam kışın ısınmıyodu 2 kış kullandık ben memnun kaldım
canım markasını bilmiyorumda praktikerlerde var
canim o uyusukluk bende nerdeyse 1.5 aydir var dedigin gibi sag bas parmagimda sadece elim hangi trafa koyacagimi sasiriyorum gece uyurken.doktoruma sordum oda normal dedi.kansizlikdanda oluyormus canim dogumdan sonra gececekmis ins
ben de 1.5 en fazla 2 lt içiyorum daha fazla da içemem zaten tuvaletten çıkamıyorum :18:
günde 8 bardak diyolar ama sıcak günlerde daha fazla içmek lazımmış bide hamilelerin yani bizzzzzimmm
hareket sayıyorum derken. nette saatte 10 hareket desede doktorum günde 10 hareket hissetmezsem hastaneye gelmemi söyledi. yani bebeğimizin şuan sağlıklı olup olmadığını hareketleri gösteriyormuş canım. sağlıklı bir bebeğin hareket etmesi şartmış. aslında bazen 1-2 dakika içinde bile 10 hareketten fazlası olabiliyor ama bazende 1-2 saat içinde ya hiç bie şey hissetmiyorsun yada gerinme,toparlanma, sertleyme,ittirme gibi hafif şeyler hissediyorsun aslında bunları yapanda bebeğimiz ama o an panikleyip hiç tekmelemedi diye düşünebi,liyor insan. bende her sabah uyandığımda hareket hissetmeye çalışıyorum ve günde kaç hareket olduğunu saymaya çalışıyorum. bunu yapmak bence gerekli ama benim gibi gerilmeden yapın..
çünkü bazen tüm gün canımı yakıcak kadar hareketliyken bazen az ve belli belirsiz harketleri olabiliyor. buda ister istemez panik yapmama neden oluyoryani önemli olan uyandığın andan uyuduğun zamana kadar 2-3 saatte bir hafifte olsa onu hissetmek. hareketler bazen derinden hissedilebiliyo ama buda normal yani arka taraflara vurabiliyor yada yeri daraldığından daha küçük hareketler yapabiliyor...
ancak gün içinde hiç hareket hissetmediysek endişelenmemiz gerekir ve hemen doktorumuza gitmemiz gerekir. allah korusun suyu azalabilir,içerde herhangi bir sorun olabilir tehlikeye atmamak lazım yani gün içinde hareketleri kontrrol etmemiz gerekiyor kızlar.
su konusuna gelince günde 3 lt içmeye çalışıyorum içmediğim günler rahatsılık hissediyorum ve tuvalete gittiğimde çok az yapabiliyorum yani anında olumsuz yönde etkiliyor. çok terlediğim ve sık tuvalete gittiğim için 3 lt anca yetiyor sanıırm :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?