aaaaaaa evet 38 e adım attıkNejlaa 37 olmuşunuz bu 38 haftalık demek anammmmmm maş :))
elif aynı sorun yaklaşık 10 gündür bende de var canım.yüzük parmağımla yanıdaki parmağım tamamen uyuşuk benimde sağ elimde.slm kızlar nasılsınız tüm derdim tasam bitti şimdide sağ el bilek ağrım başladı parmaklarım devamlı uyusuk ve hissiz daha doğrusu belirtileri sinir sıkışmasını gösteriyo çatalı bile zor tutuyorum nerdeyse hiç bişey yapamıyorum çok zorlanıyorum yarın kntrl var druma sorucam gerçi bu halde ne mr çekerler ne bişey yaparlar gece ağrı yüzünden uykumdan uyandım dirseğime kadar ağrı oldu sağ elim bide ya keşke sol olsaydıgeçmişe bakalım biraz daha buralardayız....
geçmiş olsun elifçim. bahsettiğin şikayetler CARPAL TÜNEL SENDROMUNU gösteriyor. Bendede ulnal tünel sendromu olduğu için biliyorum. yani senin rahatsızlığın el bileğindeki sinirin üzerine bant oluşması. benim rahatsızlığım ise dirsekteki sinirin sıkışması. belirtileri benzer diyebiliriz. teşhis için parmaklarına düşük voltajda elektrik verilerek mr çekimi gerekiyor. yaklaşık 15-30 dk arası sürüyor. elektrik seni korkutmasın canın çok yanmıyor bazen birazcık yanıyor okadar. ama tedavisi genelde cerrahi operasyon yani benim ameliyat olmam gerekiyordu fakat biraz erteledim buarada benim sol da :))
neyse netten uzman tv den izle istersen canım bazı egzersiz hareketleri var uyuşukluğu hafifletiyor. sağ elini çok kullanmamaya ve özellikle bişeyler doğramamya çalış. birde eli rahatlatan bazı kremler verebiliyorlar yada doktor teşhisi koyduktan sonra elini oynatmana engel bant verebiliyor. yani elini bi süre kullanmaz egzersiz yapar ve en önemlisi B12 vitamini alırsan anında rahatlarsın.
Bu rahatsızlık bilgisayarı çok kullananlarda,elini çok kullananlarda ve hamilelerde veeee özelliklede bayanlarda ortaya çıkan bir rahatsızlık. Şişliklerin sinirlere bası yaptığı için oluşuyor. Hamilelik sonunda şişlikler ortadan kalkınca rahatsızlıkta %90 ihtimalle ortadan kalkıcaktır. netten araştırırsan bahsettiğin şeytin carpal tünel sendromu olduğunu sende görüceksin. umarım kısa zamanda uyuşukluğun geçer canım :))
güle güle kullanın cnm çok şirin olmuşEki Görüntüle 250522 Eki Görüntüle 250523 Eki Görüntüle 250524 Eki Görüntüle 250525 Eki Görüntüle 250526 Eki Görüntüle 250527 Eki Görüntüle 250528 Eki Görüntüle 250529 Eki Görüntüle 250530 Eki Görüntüle 250531 Eki Görüntüle 250532 Eki Görüntüle 250533 Eki Görüntüle 250534 Eki Görüntüle 250535
kapı süsü almıcam kapıyı kabartma nazarlıklarla süslicem sipariş verdik bekliyoruz tamamlanınca eklerim.
duvarlarada aynen nazarlık ve bikaç farklı çizgi karekter eklenicek birde su dalgası dedikleri duvar stickerı gelicek odamız biraz daha renklenicek
odamız çok ufak olduğu için şifonyer ve dolap alamadık kendi dolabımda yer yaptım şarktan sonra prensesime oda alırız inşallah birde bikaç oyuncak var onları ve biberon ıvır zıvır koyacak yer arıoıyorum evde yer yok duvara raf yaptırmak istiyorum ama nasıl olur bilemem yeni fikirlere açığım...
son olarak bu odayı kullanıp kullanamıcağım malum çünkü dayımız yeni doğan beşiği gönderiyoonu yatak opdama koyucam biraz kafam karışık boşunamı bu odayı yaptum acaba küçücük bebeğe ayrı oda nasıl olurki ya duymazsam ya uyanamazsam
ooof iyice panik atak oldum şimdilerde tek endişem yaben uyurken sancım tutarsa sumu nişanmı düğünmü neyse artık o gelirde ben farketmezsem ne yaparız aboooo tövbe diyim allah korusun
geçmiş olsun tatlım artık bu tarz şeyler okumaya alışsak iyi olacak galiba sanki hiç çıkmayacaklar hep orda kalacaklar gibi geliyodu bana ama bunları durdurmanın bi yolu yok sağlıkla sıhatle vakitlerinde gelsin tüm kuzular.....selam kızlar.....öncelikle ilk bebeğimiz hayrlı olsun..geldi ilk mis kokulumuz....diğer sorun yaşayan arkadaşlarımda geçmişler olsun.....insan bir tuhaf oluyor dimi...ne çabuk geçti, oysa hiç geömez sandıydık
bende hafta sonunu hastanede geçirdim...sürekli devam eden ki hala etmekte, hafif hafifi sancım vardı cumadan beri, arada çok canımı yakıyordu tabi....cumartesi çoğalınca doktorumu aradım yalancı sancıdır dinlen felan dedi ama bence normal gibi değildi....bende bize yakın devlet haftanesine gittim , açılma muaynesi yaptılar şükür açılmam yok, ama nst de 8 dakikada 3 kasılma görüldü( değerle düşük ama var...acil kendi hastaneme gittik...ordada aynı işlemler yapıldı, salak doktorum telefonla bilgi aldı gelmedi bile...ordaki nst de sancılarım daha yüksekti...serum yedim, ama serum sonrası daha azalmış olsada sancım var....pazartesi galiba ya yıllık izinimi kullanacağım yada raporum başlayacak....aslında hep 2 hafta daha çalışıp bebeğimle daha çok zaman geçirmek vardı kafamda ama o iyi olsunda...
güle güle kullanın cnm çok şirin olmuş o patiklerede ayrıca bittim yani yerim ben onun minik ayaklarınıkızımın odasının resimlerini ve yatak odasındaki park yatağı :) tabi odası şimdilik böyle ilerde değişicek :)
Eki Görüntüle 250860 Eki Görüntüle 250861 Eki Görüntüle 250862 Eki Görüntüle 250863 Eki Görüntüle 250864 Eki Görüntüle 250865
sağol cnm magnezyum kullanıyorum 20 gündür kramplarıma bacak ağrılarıma ve kabızlık problemime çok iyi geldi ama bu 10 gündür falan devam ediyo ilk başlarda sadece sabahları ve ara ara uyusukluk oluyodu üstüne yattım falan sanıyordum ama bayramdan beri ciddi sıkıntı vermeye başladı artıkgeçmiş olsun canım ya ben de uzun süre kol ağrısı çektim ama magnezyum işe yaradı hatta hamilelikten önce gitmediğim doktor kalmamıştı hamilelikle birlikte magnezyum alınca ağrım geçti :))
bu arada kramp girmiyo bacağıma dediğim arkadaştan sonra bugünle beraber 4 kez kramp girdi bacağıma ah tuba ahhhh demez olaydım sana ne nazar varmış mübarekte yaaaaaa
geçmiş olsun elifçim. bahsettiğin şikayetler CARPAL TÜNEL SENDROMUNU gösteriyor. Bendede ulnal tünel sendromu olduğu için biliyorum. yani senin rahatsızlığın el bileğindeki sinirin üzerine bant oluşması. benim rahatsızlığım ise dirsekteki sinirin sıkışması. belirtileri benzer diyebiliriz. teşhis için parmaklarına düşük voltajda elektrik verilerek mr çekimi gerekiyor. yaklaşık 15-30 dk arası sürüyor. elektrik seni korkutmasın canın çok yanmıyor bazen birazcık yanıyor okadar. ama tedavisi genelde cerrahi operasyon yani benim ameliyat olmam gerekiyordu fakat biraz erteledim buarada benim sol da :))
neyse netten uzman tv den izle istersen canım bazı egzersiz hareketleri var uyuşukluğu hafifletiyor. sağ elini çok kullanmamaya ve özellikle bişeyler doğramamya çalış. birde eli rahatlatan bazı kremler verebiliyorlar yada doktor teşhisi koyduktan sonra elini oynatmana engel bant verebiliyor. yani elini bi süre kullanmaz egzersiz yapar ve en önemlisi B12 vitamini alırsan anında rahatlarsın.
Bu rahatsızlık bilgisayarı çok kullananlarda,elini çok kullananlarda ve hamilelerde veeee özelliklede bayanlarda ortaya çıkan bir rahatsızlık. Şişliklerin sinirlere bası yaptığı için oluşuyor. Hamilelik sonunda şişlikler ortadan kalkınca rahatsızlıkta %90 ihtimalle ortadan kalkıcaktır. netten araştırırsan bahsettiğin şeytin carpal tünel sendromu olduğunu sende görüceksin. umarım kısa zamanda uyuşukluğun geçer canım :))
aaaaaaa evet 38 e adım attık
elif aynı sorun yaklaşık 10 gündür bende de var canım.yüzük parmağımla yanıdaki parmağım tamamen uyuşuk benimde sağ elimde.
fatoşcum çok sağol verdiğin bilgi için.inş hamilelik bittiğinde geçer çünkü benim daha önce yoktu böyle bir şikayetim.
bende her pazartesi değişirim günde değişmezki ama hastalık olur kan falan o ayrı sen hangi ülkedesin
malesef canım tek çaresi cidden ameliyat ama sinirdeki sıkışma çok ilerlemişse cerrahlar ameliyat öneriyorlar. bunun için genel cerraha gitmelisin. testi yapabilirler sanırım çünkü söylediğim gibi çok az bir elektrik vererek sıkışmayı tespit ediyorlar. hani masaj yaparlen elektrik çarpar gibi oluyor ya en çok okadar hissediyorsun yani. parmağına bandı takıp kablonun diğer ucunu suya sokuyor basit bir test aslında. cidden çekinip korkucak bişey yok hayatım. seninki hamilelik sırasında oluşan carpal tünel sendromu olduğu için muhtemelen b12 vericek ve en fazla gece uyurken elini oynatmaman için o bahsettiğim bilek bandını vericek. ( medical eczaneden alınıyor) sonrası egzersiz ve eli fazla kuyllanmama. doğum sonrasınada iyileşicektir. düşün bende ameliyatı gerektiren bi sıkışma var ama elimi çok kullanmıyor ve egzersiz yapıyorum genelde huzursuzluk duymadan idare ediyorum. sen kesinlikle ameliyat olmazsın yani için rahat olsun. zaten elindeki uyuşukluk bikaç parmağını tutuyor ve genellikle sabah kalktığında daha yoğun oluyor olmalı nedeni ise gece elini kıvırman veya üzerine yatman canım. bahsettiğim bileklik buna engel oluyor. b12 vitamini ise sinirlerin rahatlamasını sağlıyor. uzman tv den egzersizi izle ve yap anında rahatlıycaktır ellerin basit ve heryerde yapabiliceğin hareketler. birde bende yanma oluyor sanki üzerine kaynar su dökülmüş gibi saatlerce buz torbası tuttuğumu bilirim. allahtan sende böyle bişi yok :)güle güle kullanın cnm çok şirin olmuş
güle güle kullanın cnm çok şirin olmuş o patiklerede ayrıca bittim yani yerim ben onun minik ayaklarını
çok sağol cnm dediğin doğru dün bi patates soyup doğrayana kadar öldüm öldüm dirildim resmen bide eşime yağlarla mmsj yaptırıyorum bileğime bi nokta var oraya denk gelince parmaklarımı elektrik çarpmış gibi oluyo mrdan korkmuyorum ama hamileyken çekerlermi acaba umarım hamilelikle biter dün çok üzüldüm çünkü tek çaresi ameliyatmış diye duydum ben nasıl ameliyat olurum kızım daha küçücük olacak bide en az 10 15 gün falan eli kullanmamak gerekiyomuş galiba
kızımın odasının resimlerini ve yatak odasındaki park yatağı :) tabi odası şimdilik böyle ilerde değişicek :)
Eki Görüntüle 250860 Eki Görüntüle 250861 Eki Görüntüle 250862 Eki Görüntüle 250863 Eki Görüntüle 250864 Eki Görüntüle 250865
geçmiş olsun canım az kaldı inşallah hepimiz hayırlısıyla kucaklarımıza alsak içimiz rahatlayacakkkkselam kızlar.....öncelikle ilk bebeğimiz hayrlı olsun..geldi ilk mis kokulumuz....diğer sorun yaşayan arkadaşlarımda geçmişler olsun.....insan bir tuhaf oluyor dimi...ne çabuk geçti, oysa hiç geömez sandıydık
bende hafta sonunu hastanede geçirdim...sürekli devam eden ki hala etmekte, hafif hafifi sancım vardı cumadan beri, arada çok canımı yakıyordu tabi....cumartesi çoğalınca doktorumu aradım yalancı sancıdır dinlen felan dedi ama bence normal gibi değildi....bende bize yakın devlet haftanesine gittim , açılma muaynesi yaptılar şükür açılmam yok, ama nst de 8 dakikada 3 kasılma görüldü( değerle düşük ama var...acil kendi hastaneme gittik...ordada aynı işlemler yapıldı, salak doktorum telefonla bilgi aldı gelmedi bile...ordaki nst de sancılarım daha yüksekti...serum yedim, ama serum sonrası daha azalmış olsada sancım var....pazartesi galiba ya yıllık izinimi kullanacağım yada raporum başlayacak....aslında hep 2 hafta daha çalışıp bebeğimle daha çok zaman geçirmek vardı kafamda ama o iyi olsunda...
kızımın odasının resimlerini ve yatak odasındaki park yatağı :) tabi odası şimdilik böyle ilerde değişicek :)
sağol elifcim.öyle canım bütün işimizi ellerimizle yapıyoruz.ama seninki daha şiddetli sanırım patates soymanı bile engellediğine göre bende de ağrı var ama okadar değil uyuşukluk hiç gitmiyor.annem geçtiğimiz kış sinir sıkışmasından ameliyat oldu hala zor layınca eli ağrıyor yani ameliyat olma bence ilaçla tedavisi varmış çok ilerlememişse.inş hamilelikten sonra geçer canım ikimizinkide.cnm sanada geçmiş olsun insanın eline ayağına bişey olması çok kötü ya bide yalnız olunca yapacak kimsen olmayınca mecbur kalıyorsun yapmaya oda ayrı bi sıkıntı neyse duygusala bağlamayayım ben mevzuyu
malesef canım tek çaresi cidden ameliyat ama sinirdeki sıkışma çok ilerlemişse cerrahlar ameliyat öneriyorlar. bunun için genel cerraha gitmelisin. testi yapabilirler sanırım çünkü söylediğim gibi çok az bir elektrik vererek sıkışmayı tespit ediyorlar. hani masaj yaparlen elektrik çarpar gibi oluyor ya en çok okadar hissediyorsun yani. parmağına bandı takıp kablonun diğer ucunu suya sokuyor basit bir test aslında. cidden çekinip korkucak bişey yok hayatım. seninki hamilelik sırasında oluşan carpal tünel sendromu olduğu için muhtemelen b12 vericek ve en fazla gece uyurken elini oynatmaman için o bahsettiğim bilek bandını vericek. ( medical eczaneden alınıyor) sonrası egzersiz ve eli fazla kuyllanmama. doğum sonrasınada iyileşicektir. düşün bende ameliyatı gerektiren bi sıkışma var ama elimi çok kullanmıyor ve egzersiz yapıyorum genelde huzursuzluk duymadan idare ediyorum. sen kesinlikle ameliyat olmazsın yani için rahat olsun. zaten elindeki uyuşukluk bikaç parmağını tutuyor ve genellikle sabah kalktığında daha yoğun oluyor olmalı nedeni ise gece elini kıvırman veya üzerine yatman canım. bahsettiğim bileklik buna engel oluyor. b12 vitamini ise sinirlerin rahatlamasını sağlıyor. uzman tv den egzersizi izle ve yap anında rahatlıycaktır ellerin basit ve heryerde yapabiliceğin hareketler. birde bende yanma oluyor sanki üzerine kaynar su dökülmüş gibi saatlerce buz torbası tuttuğumu bilirim. allahtan sende böyle bişi yok :)
hamilelikte eller şiştiği için bilekte oluşan ödem bahsettiğimiz sinire baskı yapıyor ve bu rahatsızlık ortaya çıkıyor. şişliğin hamilelik sonrası geçince sorunda otomatik olarak ortadan kalkıcaktır. sanırım nejladada var. şimdilik birkaç önlemle elleriniz rahatlıycak ve sinir korunucak. hamileliğin sonlanmasıylada tamamen geçicektir....
patiklerimizii bende çok seviyorum elif teyzesi ilk doğduğu gün tavşanlıyı giydiricem inşallah :)
slm kızlar nasılsınız tüm derdim tasam bitti şimdide sağ el bilek ağrım başladı parmaklarım devamlı uyusuk ve hissiz daha doğrusu belirtileri sinir sıkışmasını gösteriyo çatalı bile zor tutuyorum nerdeyse hiç bişey yapamıyorum çok zorlanıyorum yarın kntrl var druma sorucam gerçi bu halde ne mr çekerler ne bişey yaparlar gece ağrı yüzünden uykumdan uyandım dirseğime kadar ağrı oldu sağ elim bide ya keşke sol olsaydıgeçmişe bakalım biraz daha buralardayız....
slm kızlarr nasılsınız bakayım biz bugun az daha acillere taşınıyorduk sabah 7 de sancıyla uyandım annem sağolsun sakinlestirdi beni
sonra geri yattım 10:30 da daha siddetli bir sancı geldi annem dayanamayıp hadi hastaneye gidelim dedi içimiz rahatlar diye
ben yatak odama geçtim kıvrana kıvrana eşimde yatıyordu dün yaptıgı eşekliği affettirmek için ilgili olmaya çalıştı ama yemezler
ne oldu diye sordu sancım var hastaneye gidiyoruz dedim hiç yerinden kalkmadan uzan belki gecer dedi yemekte yiyemedim acsın
ondan agrın vardır diyerek acıklamalarında çıgır actı şok oldum insan endişelenir pis mikropinadına gitmedim hastaneye kızdım
işe giderken baktım bana yalakalık yapıyoo hiç yüz vermedim hıııhh eşimin bu ilgisizliği beni çok üzmeye başladı kendimi karısı gibi degilde
taşıyıcı anne gibi hissetmeye başladımdogumdan 20 gün sonra annemin yanına gitmeyi düşünüyorum artık eşimden biraz uzak kalmak
bana iyi gelecek sanırım dogumuma az kalmamış olsaydı annemle izmire gidecektim :14 şuanda tek istegim sağ sağlim bebegimi kucagıma almak
neyse içimi dökeyim dedim
sağol elifcim.öyle canım bütün işimizi ellerimizle yapıyoruz.ama seninki daha şiddetli sanırım patates soymanı bile engellediğine göre bende de ağrı var ama okadar değil uyuşukluk hiç gitmiyor.annem geçtiğimiz kış sinir sıkışmasından ameliyat oldu hala zor layınca eli ağrıyor yani ameliyat olma bence ilaçla tedavisi varmış çok ilerlememişse.inş hamilelikten sonra geçer canım ikimizinkide.
canim o uyusukluk bende nerdeyse 1.5 aydir var dedigin gibi sag bas parmagimda sadece elim hangi trafa koyacagimi sasiriyorum gece uyurken.doktoruma sordum oda normal dedi.kansizlikdanda oluyormus canim dogumdan sonra gececekmis ins
eELİF
canım aslında kesin bir teşhis konulması için beyin cerrahisini tavsiye ederim. Çünkü bazı genel cerrahlar ameliyat meraklısı olduklarından direk ameliyat diyebiliyorlar ama beyin cerrahisi gerekliliğe göre ameliyat kararını alıyor. birde ameliyat olmak gerekirse kesinlikle bu konuda çok daha iyiler çünkü sinirler onların işi :)
ben ilk olarak nöroloji bölümüne gittim. orda gerekli testlerim yapıldı ancak kesin teşhis için aynı hastanede görev yapan beyin cerrahına sevk ettiler. sonuçlarıma baktıktan sonra ameliyat olmam gerektiğini, söylediler çünkü 1 yıldır ara ara oluyor ama ben ihmal ediyordum. tabi ilerlemiş bahsettiğim bandın bende işe yaramıycağını ve bigün mutlaka ameliyat olmam gerektiğini, bunu sinirlerde erime başlamadan yaparsam kolay toparlıycamı söyledi. geçtiğimiz ekim ayında :) ancak ameliyat sonrası sorun dirseğim olduğu için yarım alçı yapılacak ve 40 gün alçılı olucaktım. gözüm yemedi. nejlanında söylediği gibi ameliyat olanların çoğunda problem hala devam ediyor yada işe yaramıyor bu yüzden ameliyatı erteledim. o ara çağrı merkezinde çalışıyordum ve dirseğimi çok kullanıyordum aylarca uyuşukluk,yanma ve ağrılarım geçmemişti bunun üzerine işten ayrıldım ve bileğimi daha az kullanıcam bir işe başlamayı tercih ettim. sonrasında egzersizleri yaptım ve b12 ye devam ettim birde uyurken daha dişkkatli olmayı öğrendim derken rahatlık geçti ancak nezaman uyzun süre bişeyler doğrasam,hamur yoğursam,kıısr yapsam v.s yanma ve ağrılarım başlıyor. yani dikkat ettiğim sürece rahatım. sizdeki sorun yeni olduğu için bahsettiğim bandı vericektir doktorunuz tabi b12 vitaminide vericektir. yani direk beyin cerrahına gidersen hiç uğraşmaz en doğru bilgiyi uzmanından almış olursun...
günaydın kızlaarrr....
canım o bendede var hatta geçende tarif ettim ,1 tl kadar bi ıslaklık oluyo ,ortasındada biraz beyazlık oluyo benim ,böyle günde bikaç defa geliyo ,geldiğini hissediyorum adetken olduğu gibi...çamaşır değiştirmekten bitap düşüyorum....ama dr um sorun olmadığını normal olduğunu söyledi ,ama genede aklında soru işaretleri varsa aile hekimine git o idarar tahlili ve kültürü istesin ,yada acildeki aile hekimine git ,hastane bünyesinde yapıyolar kültürü ,sağlık ocaklarında yok.
selam kızlar.....öncelikle ilk bebeğimiz hayrlı olsun..geldi ilk mis kokulumuz....diğer sorun yaşayan arkadaşlarımda geçmişler olsun.....insan bir tuhaf oluyor dimi...ne çabuk geçti, oysa hiç geömez sandıydık
herkrze merhaba bızde bugun bebısımın kıyafetlerını yıkadık kızımla... zeynep bebısım bana yardım ettı teyzelerı gormenız lazım.. camasırı elıne alıyo cırpıyo parmagıyla gosterıp mandal falan ıstıyo... benım kızım anladım kı buyumus abla olmaya hazır.. hepsını utuleeyıyım fotolarımızı eklıyecem ıns.. bu arada bısey almadım dıyodum ama unyanın esyası olmus gercekten... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?