2011 Ekim Anneleri

Nejlaa 37 olmuşunuz bu 38 haftalık demek anammmmmm maş :))
aaaaaaa evet 38 e adım attık

elif aynı sorun yaklaşık 10 gündür bende de var canım.yüzük parmağımla yanıdaki parmağım tamamen uyuşuk benimde sağ elimde.

fatoşcum çok sağol verdiğin bilgi için.inş hamilelik bittiğinde geçer çünkü benim daha önce yoktu böyle bir şikayetim.

güle güle kullanın cnm çok şirin olmuş
geçmiş olsun tatlım artık bu tarz şeyler okumaya alışsak iyi olacak galiba sanki hiç çıkmayacaklar hep orda kalacaklar gibi geliyodu bana ama bunları durdurmanın bi yolu yok sağlıkla sıhatle vakitlerinde gelsin tüm kuzular.....
güle güle kullanın cnm çok şirin olmuş o patiklerede ayrıca bittim yani yerim ben onun minik ayaklarını
sağol cnm magnezyum kullanıyorum 20 gündür kramplarıma bacak ağrılarıma ve kabızlık problemime çok iyi geldi ama bu 10 gündür falan devam ediyo ilk başlarda sadece sabahları ve ara ara uyusukluk oluyodu üstüne yattım falan sanıyordum ama bayramdan beri ciddi sıkıntı vermeye başladı artık
cnm bu arada insana en çok kendinin nazarı değermiş bende öyleyim ay şöyleyim böyleyim çok iyiyim dediğim anda hoooop bişey oluveriyo yamulup kalıyorum sonra

çok sağol cnm dediğin doğru dün bi patates soyup doğrayana kadar öldüm öldüm dirildim resmen bide eşime yağlarla mmsj yaptırıyorum bileğime bi nokta var oraya denk gelince parmaklarımı elektrik çarpmış gibi oluyo mrdan korkmuyorum ama hamileyken çekerlermi acaba umarım hamilelikle biter dün çok üzüldüm çünkü tek çaresi ameliyatmış diye duydum ben nasıl ameliyat olurum kızım daha küçücük olacak bide en az 10 15 gün falan eli kullanmamak gerekiyomuş galiba

cnm sanada geçmiş olsun insanın eline ayağına bişey olması çok kötü ya bide yalnız olunca yapacak kimsen olmayınca mecbur kalıyorsun yapmaya oda ayrı bi sıkıntı neyse duygusala bağlamayayım ben mevzuyu

Bu arada odalar eklenmiş, çok güzeller sağlıkla yatırmak nasip olsun bebişlerinizi hanımlar...

Ben de salı günü temizlik ardından da bebek alışverişini tamamlayıp, hafta sonuna kadar yıkama & ütüleme & yerleştirme işlerimi halletmeyi planlıyorum, tabii hastane çantalarını hazırlamayı da...

bende her pazartesi değişirim günde değişmezki ama hastalık olur kan falan o ayrı sen hangi ülkedesin

ben hollandadayim canim dedigin gibi kirlenirse o baskada bunlar neymis bakteri oluryoirmus hergun degismeleri lazimmis benim hergun icin carsafim yok:26: haftada bir degistiriyorum hemde kis gunu nerde kurutuyum ben

malesef canım tek çaresi cidden ameliyat ama sinirdeki sıkışma çok ilerlemişse cerrahlar ameliyat öneriyorlar. bunun için genel cerraha gitmelisin. testi yapabilirler sanırım çünkü söylediğim gibi çok az bir elektrik vererek sıkışmayı tespit ediyorlar. hani masaj yaparlen elektrik çarpar gibi oluyor ya en çok okadar hissediyorsun yani. parmağına bandı takıp kablonun diğer ucunu suya sokuyor basit bir test aslında. cidden çekinip korkucak bişey yok hayatım. seninki hamilelik sırasında oluşan carpal tünel sendromu olduğu için muhtemelen b12 vericek ve en fazla gece uyurken elini oynatmaman için o bahsettiğim bilek bandını vericek. ( medical eczaneden alınıyor) sonrası egzersiz ve eli fazla kuyllanmama. doğum sonrasınada iyileşicektir. düşün bende ameliyatı gerektiren bi sıkışma var ama elimi çok kullanmıyor ve egzersiz yapıyorum genelde huzursuzluk duymadan idare ediyorum. sen kesinlikle ameliyat olmazsın yani için rahat olsun. zaten elindeki uyuşukluk bikaç parmağını tutuyor ve genellikle sabah kalktığında daha yoğun oluyor olmalı nedeni ise gece elini kıvırman veya üzerine yatman canım. bahsettiğim bileklik buna engel oluyor. b12 vitamini ise sinirlerin rahatlamasını sağlıyor. uzman tv den egzersizi izle ve yap anında rahatlıycaktır ellerin basit ve heryerde yapabiliceğin hareketler. birde bende yanma oluyor sanki üzerine kaynar su dökülmüş gibi saatlerce buz torbası tuttuğumu bilirim. allahtan sende böyle bişi yok :)
hamilelikte eller şiştiği için bilekte oluşan ödem bahsettiğimiz sinire baskı yapıyor ve bu rahatsızlık ortaya çıkıyor. şişliğin hamilelik sonrası geçince sorunda otomatik olarak ortadan kalkıcaktır. sanırım nejladada var. şimdilik birkaç önlemle elleriniz rahatlıycak ve sinir korunucak. hamileliğin sonlanmasıylada tamamen geçicektir....

patiklerimizii bende çok seviyorum elif teyzesi ilk doğduğu gün tavşanlıyı giydiricem inşallah :)

slm kızlarr nasılsınız bakayım biz bugun az daha acillere taşınıyorduk sabah 7 de sancıyla uyandım annem sağolsun sakinlestirdi beni
sonra geri yattım 10:30 da daha siddetli bir sancı geldi annem dayanamayıp hadi hastaneye gidelim dedi içimiz rahatlar diye
ben yatak odama geçtim kıvrana kıvrana eşimde yatıyordu dün yaptıgı eşekliği affettirmek için ilgili olmaya çalıştı ama yemezler
ne oldu diye sordu sancım var hastaneye gidiyoruz dedim hiç yerinden kalkmadan uzan belki gecer dedi yemekte yiyemedim acsın
ondan agrın vardır diyerek acıklamalarında çıgır actı şok oldum insan endişelenir pis mikrop inadına gitmedim hastaneye kızdım
işe giderken baktım bana yalakalık yapıyoo hiç yüz vermedim hıııhh eşimin bu ilgisizliği beni çok üzmeye başladı kendimi karısı gibi degilde
taşıyıcı anne gibi hissetmeye başladım dogumdan 20 gün sonra annemin yanına gitmeyi düşünüyorum artık eşimden biraz uzak kalmak
bana iyi gelecek sanırım dogumuma az kalmamış olsaydı annemle izmire gidecektim :14 şuanda tek istegim sağ sağlim bebegimi kucagıma almak
neyse içimi dökeyim dedim

geçmiş olsun canım az kaldı inşallah hepimiz hayırlısıyla kucaklarımıza alsak içimiz rahatlayacakkkk

maşallah canım çok güzell olmuş minnoşun odasııı

sağol elifcim.öyle canım bütün işimizi ellerimizle yapıyoruz.ama seninki daha şiddetli sanırım patates soymanı bile engellediğine göre bende de ağrı var ama okadar değil uyuşukluk hiç gitmiyor.annem geçtiğimiz kış sinir sıkışmasından ameliyat oldu hala zor layınca eli ağrıyor yani ameliyat olma bence ilaçla tedavisi varmış çok ilerlememişse.inş hamilelikten sonra geçer canım ikimizinkide.

çok sağol cnm içim rahatladı valla bide genel cerrahi diye belirtmen süper olmuş çünkü nereye gideceğimide bilmiyordum beyin ve sinir cerrahisi diye düşünmüştüm ben

canim o uyusukluk bende nerdeyse 1.5 aydir var dedigin gibi sag bas parmagimda sadece elim hangi trafa koyacagimi sasiriyorum gece uyurken.doktoruma sordum oda normal dedi.kansizlikdanda oluyormus canim dogumdan sonra gececekmis ins

geçmiş olsun canım.

canim o uyusukluk bende nerdeyse 1.5 aydir var dedigin gibi sag bas parmagimda sadece elim hangi trafa koyacagimi sasiriyorum gece uyurken.doktoruma sordum oda normal dedi.kansizlikdanda oluyormus canim dogumdan sonra gececekmis ins

inş. hamilelikle birlikte geçerde bide onunla uğraşmayız ben bi gideyim dra yazarım ayrıntılarını gerçi fatoşcum sağolsun yetişti imdadıma drun söyleyeceklerini söyledi

canom sanada geçmiş olsun tatlım üzme kendini lütfen

eELİF
canım aslında kesin bir teşhis konulması için beyin cerrahisini tavsiye ederim. Çünkü bazı genel cerrahlar ameliyat meraklısı olduklarından direk ameliyat diyebiliyorlar ama beyin cerrahisi gerekliliğe göre ameliyat kararını alıyor. birde ameliyat olmak gerekirse kesinlikle bu konuda çok daha iyiler çünkü sinirler onların işi :)
ben ilk olarak nöroloji bölümüne gittim. orda gerekli testlerim yapıldı ancak kesin teşhis için aynı hastanede görev yapan beyin cerrahına sevk ettiler. sonuçlarıma baktıktan sonra ameliyat olmam gerektiğini, söylediler çünkü 1 yıldır ara ara oluyor ama ben ihmal ediyordum. tabi ilerlemiş bahsettiğim bandın bende işe yaramıycağını ve bigün mutlaka ameliyat olmam gerektiğini, bunu sinirlerde erime başlamadan yaparsam kolay toparlıycamı söyledi. geçtiğimiz ekim ayında :) ancak ameliyat sonrası sorun dirseğim olduğu için yarım alçı yapılacak ve 40 gün alçılı olucaktım. gözüm yemedi. nejlanında söylediği gibi ameliyat olanların çoğunda problem hala devam ediyor yada işe yaramıyor bu yüzden ameliyatı erteledim. o ara çağrı merkezinde çalışıyordum ve dirseğimi çok kullanıyordum aylarca uyuşukluk,yanma ve ağrılarım geçmemişti bunun üzerine işten ayrıldım ve bileğimi daha az kullanıcam bir işe başlamayı tercih ettim. sonrasında egzersizleri yaptım ve b12 ye devam ettim birde uyurken daha dişkkatli olmayı öğrendim derken rahatlık geçti ancak nezaman uyzun süre bişeyler doğrasam,hamur yoğursam,kıısr yapsam v.s yanma ve ağrılarım başlıyor. yani dikkat ettiğim sürece rahatım. sizdeki sorun yeni olduğu için bahsettiğim bandı vericektir doktorunuz tabi b12 vitaminide vericektir. yani direk beyin cerrahına gidersen hiç uğraşmaz en doğru bilgiyi uzmanından almış olursun...

tmm tatlım çok sağol verdiğin bilgiler için kocaman öpüyorum seni yarın yada salı giderim artık

geçmiş olsun canom...

tatlım eşinle daha önce yaşadığın problemi bilmiyorum ama bu aralar eşlerimizde biraz hassaslaştı galiba :) yani benim eşimde çok ilgili ve yardımcı olmasına rağmen buaralar söylediklerime alınabiliyor yada beni tamamen yanlış anlayıp tavır yapabiliyor.
biz farketmesekte buara çok gerginiz söylediklerimiz yanlış anlaşılabiliyor, birde tamamen bebişlere yoğunlaşmış durumdayız eşleri ihmal edebiliyoruz. sonuçta biz anne oluyoruz ama onlarda BABA olucaklar. onlarda endişelenme yada panikleme hakkına sonuna kadar sahipler :) muhtemelen daha önce yaptığın yada söylediğin birşeye kırılmıştır ve buyüzden seni üzmekten gocunmamıştır. İnsanoğlu işte dişe diş göze göz psikolojisi.
Ama eminim senin içinde özgür içinde endişeleniyordur. ona karşı biraz daha anlayışlı olmaya ve empati kurmaya çalış. hep söylüyorum kimse sevmediği değer vermediği ve önemsemediği birinden bebek yapmaz.... İnsanlar hayatlarının geri kalanında yanında olmasını ve hep bi parçasını taşımasını istediği kişilerden bebek yaparlar...........

herkrze merhaba bızde bugun bebısımın kıyafetlerını yıkadık kızımla... zeynep bebısım bana yardım ettı teyzelerı gormenız lazım.. camasırı elıne alıyo cırpıyo parmagıyla gosterıp mandal falan ıstıyo... benım kızım anladım kı buyumus abla olmaya hazır.. hepsını utuleeyıyım fotolarımızı eklıyecem ıns.. bu arada bısey almadım dıyodum ama unyanın esyası olmus gercekten... :)

İyi pazarlar kızlar...

Nida bende de baya bir ıslaklık oluyor, dr.uma söylüyorum sürekli normal diyor bana da, ama içime sinmiyor. Bazen acaba suyum mu geliyor bile diyorum, o kadar fazla düşün yani. Başka bir yerde acaba idrar kültürü falan mı yaptırsam. Bizim sağlık ocağıda yapmıyor ama...

Fatoş'cuğum çok şirin olmuş miniğin odası. Mutlu, huzurlu uyusun odasında inşallah...

Canım çok geçmiş olsun, zaman daraldıkça başlıyor sıkıntılar. Allah hepimize vaktinde doğumlar nasip etsin inşallah...

Ne güzel üstünden bir yük kalkmıştır. Bende çantama koyacakları yıkadım, ütüledim dün, diğerlerini anneme bıraktım artık. Minikler ama baya uğraştırıyor insanı. Ablasına maşallah annesine yardım edermiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…