Herkese günayydıınnn :)
Biz uyandık, babamıza kahvaltı hazırladık, birlikte yaptıkişe yolladık cuuuupppp yatağa balıklama atlicaz şimdi tekrar uyuyalım büyüyelim diiyy miiii saat 10 gibi uyanıp gelicez inşallah. görüşürüz fıstıklarrrr. hepimize çok güzel bir diliyorum öptüm sizi şekerler.
Resmi sildim ama ben hala görüyorum bi bakarmısınız kaldırmışmıyım :26:
tuzlı yemiyorum canım yemeklerin haricinde doktorum da öyle söylemişti zaten ama bu haldeyim işteÇok güzel olmuş süsünüz püsünüz, göbüşünüz. Ama ayakların çok şişmiş gerçekten, tuzlumu yiyorsun hala bakim.
sağol canım benim moral oldunhiçte değil valla, biz hamileler her halimizle tatlıyız canım. bunada şükür
ya kuzum biz senlle konuşmadık mı samanpazarında karademirler diye bir yer var ordan aldım çok güzel modeller var hem kendin yapmak istersen ordaki kızlar sana öğretiyorlar istediğin modeli sen yapıyorsun hem de çok zevkliah marifetli annem benimmkendin mi yapıosun şikerlerini??burda bende nerde nasıl yaparım yaptırırım diip duruom nerden aldın malzemelerini sen??:44: bide harbi göbüş o kadar yok ama ayaklar fena ödem olmuş bütün gün oturmaktan oluo galiba canım benim yaa..akşam eve gidince bol bol uzat ayaklarını kıyamam yaa..
ben de dayanırım tuzsuzluğa ama benim ayalkar tuz su dinlenme dinlemiyor yine şiş hep şişleynacım harika görünüyosun... şekerlerinizde çok tatlı...
birde 2-3 gün önce benimde ayaklarım seninki gibiydi belki dahada kötüya bi baktım parmaklarım enlemesine büyüyüp boylamasına acayip kısalmış... o an tuzu kesmeye söz verdim kendi kendime 2-3 gündür tuzsuz derken normal tuzlu yiyorum .yani yemekelrde falan var ama extraları kestim atıyorum kahvaltıda domates salatığa hiç koymuyorum haşlanmış yumurtamı zeytinin tuzundan faydalanarak 2sini bir yiyorum falan filan... bide dün ve 2 gün önce bayaaaa yürüdüm ve bugün ayaklarım normaldi... bileklerim falan normale döndü... şurda kalmış 4 hafta dayanırım ben tuzsuzluğa yaaa.
günde 3 bardak süt mücanım benim geçen hafta ayaklarım aynen böyleydi. yukarıda kaldırsam neyaparsam yapim şişini indiremedim birde şişince uyuşuyordu. daha öncede yazmıştım doktorum şişliklerimin azalması için proteini daha fazla almamı söyledi. hatta her öğünde mutlaka bir protein oldun dedi. kahvaltıda peynir ve yumurta mutlaka al. öğle yemeğinde proteinli herhangi bir şey ye. akşam yemeğindede bir parça bile olsa et yemeye çalış ve günde 3 bardak süt iç. tüm bunlara ek olarak 3 lt suyu içmeye çalış. ödem anında vücuttan atılmaya başlıyor. şükürler olsunki dediklerini yaptıktan 2 gün sonra o şiş ayaklarım gitti. aslında hala şişlik var ama ben bu şişliği farketmiyorum bile. düşün 36 numara giyerdim. şiş yüzünden 42 numara giyemezken şimdi 39 numara terlik giyiyorum ve bazen bol geldiği oluyor :)
üstelik artık geceleri ayaklarımın altına yastıkta koymuyorum :)) sadece dizlerimin arasına koyuyorum ve sabahları şişlik olmuyoorrrrr.
becerirsin çok kolay malzemeyi aldığın yer sana yardımcı olur bir şey değil tüle lavantaları koyup kurdaleyle bağlıyorsun sonra diğer aksesuarları ordan burdan çekiştirip düzelttiğinde al sana süs :))iremcim ,maşşallah Gülfem Rana "mıza
ayyy canım yaaa...gün boyu oturmaktan oluyo bencede ,eve gidince yastık koy ayağının altına dinlen bolbol...göbüşede maşşallahh...yaa bende evde yapmak istiyorum şekerlerimi ,silikon tabancam da ver becerimdee...biraz daha yakından çekermisin şekerin ve malzemelerinin resimlerinii???
yok yaaa ,doğurmamıştııırrrr...doğurmuşmuduuurrryok yok daha vardı dimii ,nekadar vardıkii...:18::18::18::18::18:amaaniiiiinnnnnnnn:83::83::83::83:
ay en sevimlisi de o benim eşim bana acıyarak bakıyor üzülüyor o üzüldükçe ben daha çok ağlamaklı oluyorum evde bir yas havası mevcut :))maşallah cnm göbişin çok şirin olmuş
ayakların baya şişmiş ayaklarından ziyade ayak bileklerin çok şişmiş benimde öyle oluyo bide anlamıyorum bazen günü boş geçiriyorum yatıyorum kalkıyorum uzanıyorum ama şişeceği varsa genede şişiyo geçen koca ayaklarımı seviyo ne güzel olmuş bunlar böyle pofuduk ayaklım benim diyo
evet canım doğru söylüyorsun bantların izi çıkıyor ayaklarıma ama en büyük terliğim bu polaristen almıştım çok rahat tı ben normalde 40 numara ayakkabı giyerim bunlar 40,5 ama daha bantsızını bulsam iyi olur en kısa sürede seninki gibi bir terlik bulmalıyım ayrıca senin terliklerinde çok rahat görünüyor güle güle giyleyna
canım bide terliklerini gördüm çok fazla bandı var onlar şişen ayağa yapışıp ayağı iyce sıkıştırıyor ve daha çok şişmesine neden oluyor. doktorum bana geçen hafta terlik giy dedi. hatta kaç haftalık hamilesin hala ne giyiyorsun şişer tabi ayakların bidahaki seferle ev terliğiyle görücemö seni diye maytap geçmişti. bende onu dinleyip muyanın bir terliğini aldım resmen ev terliği. sadece burun kısmında ince bir bant var. oda çırtçırtlı ayağının şişlik durumuna göre çırtçırtları gevşetme imkanı veriyor. 15 liraya aldım. üstünde bant falan olmayınca ayak rahat oluyor,tabanıda yumuşak birde sıfır topukda en az topuklu ayakkabı kadar ayağını rahatsız eder demişti doktorum aldığım terliğin bir buçuk parmak kadar topuğu var. akşam resmini çeker eklerim. hemen o bantlı terlikten kurtulup bantsız rahat koca karı i,şi birşey alıyorsun kendine kübra anlaştıkmı?
işte buna benziyor aldığım terlik sadece o öndeki bant kızmı az daha ince ve hatta böyle kahverengi muya comfort terlik diye geçiyor galiba. bu tarz bişi al çok rahat tavsiye ederim.. Eki Görüntüle 252236
ayy inşallah benimkiler de izne ayrılınca geçerKübracım şekerleriniz çok şirin maşallah.
Benim ayağım da felaket şişiyordu işten izne ayrılınca azaldı hatta şu an hiç şiş yok diyebilirim çok şükür.
Aheste, Elif, Blackpearl günlerimiz çok yakın takipteyim sizleri
Off zar zor doktorları bitirip bir mercimek bir de nohut koyabildim ocağa ev kurumuş durumda ne yapacağımı şaşırdım arabamı amcamlara vermiştim bir kaç gündür ne alışverişimi tamamlayabildim ne bir yere gidebildim deli gibi yorgun hissediyorum kendimi nedense
Şimdi kocacım aradı beni Ümraniye'ye götürüyor bebeğe halı bakıcaz inşallah içime sinen bir şey olur ne olur ne olmaz hemen gidiyim bir ölçü alayım ben
teşekkür ederim kuzumcanım ayakların çok şişmiş inşallah geçer biraz.şekerlerin de çok güzel.göbişin de
maşallah bebeğine canım
başka kontrole gidenler vardıysa onlara da maşallahAllah sağlıklı ve zamanında ve de hayırlı doğumlar nasip etsin hepimizee (amin)
sağol canım benim daha iyileri sizin olsun :))yazdım ama görmemişsin canım derincedeki dr.tahsin özbek hastanesin de.evet ben körfezde oturuyorum ama leyla hanım ilgilenmiyormuş pek birde gece doğum olursa girmiyormuş o yüzden gitmedim.kendi dr çok memnunum gece kaç olursa olsun gelecek doğumada.
kübra göbüşüne maaşaallah.
canım senin ayaklarının aynısı bende de var artık alıştım şiş ayaklarla gezmeye.
süslerinizde çok şirin.
iyiyim canım şuanlık.eksik olmayın bütün topiğin gözü ve aklı bende kaldı.
hakkında hayırlısı canım.
İREMCİM maaşaallah kızına ve sanada
edutcum senin sancın mı vardı canım bolca dinlen zamnında gelsin inşallah kuzunkızlar hepiniz yazmışınız çok teşekkür ederim öncelikle....açılmam yok ama yumuşamış artık...izin aldım evde yatıyorum...bugün benim ve bebeğimin kıyafetlerini yıkadık yarın bavulmu hazırlayıp kapının ağzına koyacağım...allahım hepimize zamanlı sağlıklı doğum nasip etsin
hoşgeldin denizcim özledik seni işlerinin çoğunuı halletmişsin ne güzelHu huuuu herkese miyabbaaabiz geldik teyzoşlar. hepiniz iyisinizdir umarım. ara verdik bir süre topikimizden uzak kaldık, sizi özledik geldik.
NNeeejjjjlaaaa :) :) Canım oğluşun geliyormuuuşş :) sağlıcakla gelsin inşallah Ahmet iYğitimiz. şimdiden gözün aydın ve Allah bağışlasın. Kızımın ağır abisi geliyor heyytt bee :) Tam da beklediğimiz gibi, şaşırtmadı beni.
inşallah kuzum sen de dua et şişin olmadığına ben de maşallah diyimleynacım maşallah göbüşünesiraçımız ağırlaştı tabi anneciğinin narin ayaklarını şişirdi çok şükür şişliğim olmadığı için bir önerimde yok malesef tez zamanda eski formuna girer inşallah ayacıkların şekerlerinede bayıldım oğluşumuzun
iremcim maşallah kızçene bizde takalım boncuklarımı Allah ım nazarlardan saklasın
turkuaz cımm uzun bir aradan sonra yeniden hoşgeldiniz kızçenle topiğimize özlettiniz kendininizibiz oğlumla çok iyiz çok şükür
maşallah bebeğine sakın dönme ısrarında ille de normal doğum deherkeslere merhaba güzel anneler.doğumlar başlamış heyecan yaptım,çamaşır filesi aldım bu gün,annemi beklememeye karar verdim bebişin kıyafetlerini yıkamaya başlıyorum.odası geldi oğlumun halısını perdesini halledince foto yükliycem,doktora gidenlerin kuzucuklarınada maşşallah hepsi çok iyi çok şükür.
bizde bugün doktora gittik bir buçuk ay sonra,çok özlemiştim oğluşumu,çok şükür herşeyi çok iyi dedi doktorumuz,suyu plesentası gelişimi...
33 +4 üz bugün oğlumla,kilomuz 2078 bir hafta öndeymiş, maşallah tosun paşama:))sat 28 ekimdi ama ultrason cihazı her gidişimde farklı tarih veriyo 22 ekime kadar indiğimiz oldu.bu defada 24 ekim gösterdi.perşembeye kan tahlilleri ve nst istedi...nst de bişey çıkmasından çok tırsıyorum.ağrı eşiğim çok düşük olmasına ve vaji nismus geçmişim olmasına rağmen hala normal doğum konusunda ısrarlıyım:))))))))))ama doktorum hiç bişe demedi henüz...hepinizi ve kuzucuklarımızı çok çok öpüyorummmm...
oyy maşallah bebeğine korksakta titresekte kaçarı yok bir şekilde doğurcaz ama normal doğum isteğinizden asla vazgeçmeyinmerhaba kızlar bizde doktorumuzdan geldik bebeğim 35+1de 2700 olmuş :) çok tatlıydı. Aama doktoruma canım sıkıldı biraz normal doğummu ne gözüküo dedik çatı muayenesi yapcaz ona göre bakcaz dedi ama hatırladığım kadarıyla biraz korkuodun dedi(mantar varmı die baktığında verdiğim tepkilerden dolayı) bende yok yok o ben değilim normal doğurmak istiorum dedim zor gözüküo dedi ama çok canım sıkıldı daha bişey yokken sezeryana yanaşıo resmen ki doktorumdan hep memnundum ama sezeryan yanlısı gibi geldi... bide 36haftanın içindesin 37 itibariyle heran doğum mümkün dedi :18::18: ben strese girdim kızlar ciddi ciddi moralim bozuldu sanki çok büyük sorumluluk nasıl olcak die düşünüp duruorum bende erken lohusa sendromu başladı galiba ağladım ağlıcam desteğinize ihtiyacım var
çok güzel güle güle kullanınEki Görüntüle 252347
kıslar ya benim oğlumun mobilyası ve uyku seti bu.şimdi bunları makinaya atıcam.ya yarısı beyaz yarısı en tehlikeli renk kırmızı bide lacivertler var.nasıl yıkıycam.içindeki elyaf bozulurmu,renkleri birbirine geçmemesi için ne yapayım.yardımmmm!!!!
canım doğurmadığına sevindim kötü bir gün geçirmişsin allah kimseyi korktuğuna uğratmasın
geldim kızlar bitkin yorgun bi halde geldim şükür doğurmadım eveeet baştan alayıımı kısaca
dün rutin kontrolümüz vardı kadın doğumcuyla herşey normal geçti bebğin gelişimi benim durumum vs.yalnızca elimdeki uyuşma ve his kaybı için magnezyum verdi onun dışında sezeryan dedi çatı baca muayenesi yapmadan tabi tüp bebek olması sezo için yeterli sebepmiş neyse böbrek büyümesiyle alakalı ürologa geçtik baktı veee böbrekteki büyüme devam ediyo ama böbrekteşi taşı göremiyorum dedi hoooop taş kanala düşmüş işin bundna sonra zor dedi 2 hafta sonra alalım bebeği dedi nasıl yani filan derken koştum kadın doğumcuma oda hayır dedi sert ve errrkeksi ses tonuyla bendeki saçmalığa bakın adam zaten errrkek nasıl ses tonu olsun başka aman neyse cıvımadan yazayımen az 36 .haftayı görmek için uğraşcaz dişimizi sıkıcaz dedi oysa adam bilmiyoki ben 6.aydna beri sıkıyorum sıkmaktan bigün her yanımdna havalar patlıcak neyse 2 hafta sonra hem üroloji hem kadın doğumcumuzla görüşmek üzere dünü öylece bitirdik bugünse saat 11 gibi belime ince bir ağrı gibi bişeydi girdi saniyelerce kaldı ve gitti az sonra tekrar ,az sonra daha şiddetli derken ben arkadaşımı aradım kadın doğumda hemş.kendisi oda dakika tut dedi tuttum 10 dk 8 dk 13 dk panik olup dr aradım hemen gel dedi gittik
elle muayene etti ikinci kez gerdeğe girdim sandım inanıllmaz bir acıydı tabi kimsenin gözü korkmasın bende rahim darlığı var afedersiniz ilişkidede ben ağlayarak bitirirdik maçlarıneyse açılma yok dedi qama nst ye girmen lazım dedi yatış yapıldı nst ye girdim sancı çıktı ebeler panikledi dr geldi açmısın dedi biraz dedim serum takıldı az sonra 2.kez nst bu defa az daha iyiydi serum bitti tekrar bu arada tansiyon inip çıkıyor yüzüm kıpkırmızı gözyaşlarıma dur desewmde di,nlemiyor berbat bir haldeyim takip vs derken doktor demesinmi seni pramatüre bakımı olan bi hastaneye sevk edebilirim bişey yiyip içme tamam dedim öldüğüm bittiğim an bu andır ne yapacağımı şaşırıdm ağlamaya tam gaz devamm o an sadece elimi karnıma koyup allahım 8 ay bu bebeği taşıdım hissettim zor oldu ama bu günleri gösterdim yalvarıyorum sağlıkla vaktind egelmesie izin ver ben yapayalnızım kaldıramam halim sana ayan yardım ey rabbim diye hıçkırıklara gömüldüm resmen şükürler olsun sanki gerçekten kul sıkışmayınca hızır yetişmiyo son nst de herşey normale dönmüştü dr bu gece yatış var takip edelim yarıın ürolog baksın bence sen taş düşürüyosun dedi bebekle ilgili bi sorun yoksa ben gideyim bu ortam beni strese sokuyo burada yalnızım bunları düşündükçe fena oluyorum dedim sağolsun dr anlayışla karşıladı ve en ufak bir durumda gelmen şartıylşa dedi ok deidm sabah ürolojiye gidicem evet kızlar doğurmadım çok şükür ama o el muayenesinde 3 tane doğurmuş gibi oldum ıonun için kesinlikle normal doğum diyorum
merak edne soran bekleyen tüm arkadaşlar çok teşekkür ederim dilerim yavrularımızı hayırlı sağlıklı vaktinde kucağımıza alırız bu arada benimkini 36 da alabilirler
sağol canım artık katlanıcaz yapıcak bir şey yok gibi inşallah doğumdan sonra geçcek hepsiLeynacım göbükün büyümüş bayağı maşallah
Ayaklarına gelince benim ayaklarımın fotosunu hiç koymayayım. İnan seninkilerden daha büyük. Bileğim sana göre daha normal ama parmaklarım falan dolma gibi...Neyse az kaldı deyip kendimi avutuyorum. Sanada söyleyeyim hayırlsıyla az kaldı canıııım
Geçmişe sağdan soldan daldım, çok bakamadım. ben çıkıyorum artıkın herkese iigecelerrr.
Günaydın Herkese;
Gece feci korktum ilk defa bu kadar şiddetli sancım oldu. Gece yattıktan sonra bir müddet uyuyamadım daha sonra 5 dk aralıklarla 4 tane ömür törpüsü sancı saplandı rahmime doğru bir yandan da bebek kasılıyordu hemen tuvalete koştum nişan falan gibi bir belirti var mı diye ama yoktu 4.sancıdan sonra bebeğim bir müddet daha kasılmaya devam etti sonra uyumuşum.
Kafamdan 1000 tane düşünce geçti o anda çantam hazır değil, bebeğiminki de. Kapı süslerimizi almadık hatta giyecek don çorap bile almadım kendime. Bugün çıkmayı düşünüyorum ama bu ağırlaşmış halimle nasıl olacak onu da bilmiyorum :44::44:
Bir de ben artık göbeğimi taşıyamıyorum sanki evham mı bilmiyorum ama bebek de aşağıya inmiş gibi geliyor hiç değilse 15 gün daha beklesin şu an çok erken ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?