2011 Ekim Anneleri

canım senin görümcenle zeynebin eltisi aynı kişi diil dimi

kız yok sorun olan kaynana :) görümcem 7 bucuk dediği sanırım 32-33 haftalık doğum yapmış.. 2500gram dedi.. o yalan demez :) ama kaynana abartmayı çok sever..

bu arada fatoşun kek tarifinii bende merak ettim.. acep yımırtanın akıyla sarısını ayrı mı çırpıyor :) bir tek o aklıma geldi

Son düzenleme:
ver cnm bide seninkini deneyim ama extra bi malzeme söyleme ne olur markete kim gider yoksa

2 adet yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 su bardağı yağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao

şeker süt ve kakaoyu önce çırp 1,5 bardak ayır bence en ii yanı o bayaa ıslak oluo
unu ele vs yok bende 2 kabartmalı garantili tembel işi :)

Son düzenleme:

canim cok tatli olmus gule gule yatsin guzel kizimiz

ben de not alıyorum kuzum..
şeker testinden sonra denerim (bir aksilik çıkmazsa )

ooo süpermiş sağol cnm benim tariftede aynı malzeme var ama oranları başka ama bunu yapıcam şimdi çok sağol tatlım

ooo süpermiş sağol cnm benim tariftede aynı malzeme var ama oranları başka ama bunu yapıcam şimdi çok sağol tatlım

bu normalde 4 yumurta
1 paket margarin
1 kabartma tozu ve 1 bardak sütlü bi malzemeydi
ben kendimce değiştirdim :)
alacağın süte göre ununu sen ayarlarsın göz kararı
ben bazen az alıp 1-2 kaşık ekliorum
bide teflon tepsi ya da borcam da yapıorum

Son düzenleme:
iyi akşamlar arkadaşlar.perolidyadan haber yok heralde.benim dünden beri karnım çok kasılıyor.dün gece bekledim belki sancıda gelir diye ama foss çıktı.2 gündür aşırı.aşağıya aşırı baskı yapıyor zor dikiliyorım.magnezyumu bırakmıştım ben.alsam rahatlatır mı diyorum ama artık doğurma zamanım almasam mı ki diyorm.olumsuz bi etkisi olmasın.benimle aynı haftada olup magnezyum kullanıp doktorun bırakabilirsin ya da devam et dediği kimse var mııı ???? eşimin de kıl dönmesi sorunu nüksetmiş.gelmesin kısçe acık iyileşiyim diyo.neyse ki ameliyatlık bi durum yokmuş şimdilik

çok sağol cnm sende ekleyecektin resim ama eklemedin yada ben kaçırdım görmedim :26:

yok kız bekleme şeker testini yap ye bugün yarın şekerin çıkarsa içinde kalır yiyemezsin valla

kız malzeme mevcut zaten :) ama keki yiyip sonra da şekeri fırlatmayalım :) tatlıyla pek aram yok aslında ama siz anlattıkça yutkunuyorum nedense..

bide cnm son bişey normal tarife göre ben un ve kabartma tozu hariç malzemeyi çırpıp ondan ayırıyordum üstüne senin sosta yok bunlar yeterli oluyomu cnm

kız malzeme mevcut zaten :) ama keki yiyip sonra da şekeri fırlatmayalım :) tatlıyla pek aram yok aslında ama siz anlattıkça yutkunuyorum nedense..
bende tatlı pek sevmem sütlü tatlılar hiriç ama bu keki çok severim malzemesi yapılışı kolay olmasa yazmam cnm genede canını çektirdiysem hakkını helal et nolur
cnm ben yumurtadan nefret ediorum ondan dışına koymam
ama sen yağı da ilave et dilersen

ok cnm sağol ben mutfağa doğru yol alayım artık

vahide ayni sikayetler bende de var.ama ben hic magnezyum kullanmadim.doktor vermisti de hic baslamadim.kramplarim olmadigi icin gerek gormedim.bugun yarin dogurcaz artik.cok normal gerilmeler.esinede cok cok gecmis olsun.

çok sağol cnm sende ekleyecektin resim ama eklemedin yada ben kaçırdım görmedim :26:

yok kız bekleme şeker testini yap ye bugün yarın şekerin çıkarsa içinde kalır yiyemezsin valla

evet canim resmini falan cektim bir hevesle ekliyecem diye ama olmadi resim buyuk diye kabul etmiyor,miranda arkadasimiz boyle yapacaksin diye tarif etti yine beceremedik yani sonu fos cikti:26:esimde sinirlendi ben yapamiyorum bunu diye dahada ugrasmadik:100:

vahide ayni sikayetler bende de var.ama ben hic magnezyum kullanmadim.doktor vermisti de hic baslamadim.kramplarim olmadigi icin gerek gormedim.bugun yarin dogurcaz artik.cok normal gerilmeler.esinede cok cok gecmis olsun.

sağol canım.almim bari.kasılmalar rahatsız etmiyo da dışarda bi iki işim var.rahat gezeyim diye alsam faydası olur mu diye düşünmüştüm.

hayırlı akşamlar kızlar.sevgili kocam yukarda maç izliyo beni bu halde bıraktı gitti.varya eşi için işini kariyerini terkedende hiç akıl yokmuş herkez benden ders alsın

kusura bakmayın kızlarr, ancak gelebildim eve. işleri bitiremedim bi türlü bi taraftan yemek yapıyorum. size hindistan ceviz aromalı kekin tarifini veriyorum.

Malzemeler:
- 3 su bardağı sinangil hindistan cevizi aromalı un
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağının dörtte biri kadar sıvı yağ ( yani su bardağının dibinden itibaren 2 parmak olacak)
- 100 gr yumuşamış margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu

YAPILIŞI

Derin bir çırpma kabına 3 yumurtayı kırın, üzerine şekeri ve vanilyayı ilave edin ve mikserle düşük ayarda beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpın ( not: yüksek ayarda çırparsanız yumurta ve şeker köpük haline gelmez,gelirsede söner) köpük haline gelen karışıma yumuşamış olan margarini ilave edip büyük parça kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyip 1-2 daki,ka daha çırpın. ince bir eleğin yada süzgecin içerisine 3 su bardağı unu koyun, üzerine hamur kabartma tozunu dökün ve hazırladığınız sıvı karışımın içine unu eleyerek ilave edin. daha sonra düşük ısıda en az 5 dakika kek karışımını çırpın. Son olarak mikserin ayarını yükseltip 3-4 dakika daha çırpın. hazırladığınız karışım beyaz bir krema kıvamını almışsa çırpmayı bırakabilirsiniz demektir.
22 cm çapındaki ( yani küçük boy kare,yuvarlak yada benzeri) kek kalıbını margarin ile hafifçe yağlayın üzeine hazırladığınız kek karışımını dökün, üzerinin düzlenmesi için hafifçe kalıbı sallayabilirisniz :)) önceden ısıtılmış 160 derece fırına keki koyun. kekin tahmini pişme süresi 50-70 dakika arasıdır. ( aslında 60 dakikada pişiyor ama fırınınızın ısı farklılığı olabilir) önemli olan ilk 45 dakika fırının kapağını kesinlikle açmamnınız. 45 dakika sonra etrafa kekin kokuus gelmeye başlamışsa kapağı açıp, ortasına bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ama kesinlikle bunu daha önce yapmayın yoksa kabaran kek anında iner. kek kokusu gelmedikçe içini tam olarak çekmemiş demektir. bıçakla kontrol ettiğiniz kekiniz pişmişse fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirin ve ılıklaşan keki kalıptan çıkarın. daha sonra tadına bakabilirsiniz. Ancak durdukça kekin tadı dahada güzelleşecektir. streş naylona sarıldığında 2 hafta boyunca taze kalabiliyor :)

sinangil un bulamayan hanımlar keke ilaveten 2 yemek kaşığı toz haline gelmiş hindistan cevizi tozu eklesinler. kabartma tozunu 1,5 paket kullansınlar ve unu iki kez eleyip karışıma eklensinler. geriye kalan tüm işlemleri aynı şekilde yapabilirler.
Afiyet olsun. beğeniceksiniz inşallah :))

hayırlı akşamlar kızlar.sevgili kocam yukarda maç izliyo beni bu halde bıraktı gitti.varya eşi için işini kariyerini terkedende hiç akıl yokmuş herkez benden ders alsın

seninki yukarıda, benimki dışarıda:) evde yalnızım. işsizim güçsüzüm. buralara geldiğim için. hey gidi günler hey.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…