Çok saol nida cımselaaammm bende 5000 e yazıyım dediim.
ayy süpper çok özendimm
günaydın canıımmvede koccaaman bi maşşallaahhh
canım benim annem yün yapcak<.
ayy mirandaaa canım kocaman olmuş meleginnn
kontrole giden falan varsa geçmişi okumadım maşallahh hepinizin bebişlere
ayy bende alayım tarifi ama terbiyesizolanı yumurta ve tavuk yanyana yapamam
Hangisi daha güzelse o olsun ikisinin farkını hiç bilmiyorum mutfakla pek aram yoktur da
özlemmmmmmmmmmmmmmmmmmm mehtap doğurmuşşş
kaç haftalık ,kaç kilo nerde ne zaman nasıl
Eytcim az önceki alıntıda Fatoş diye yazmışım karıştırıp teşekkür ederim önerin için
Hanzade ben de göbek kalsın istemiyorum annemlerde olacağım için onlara çarşaf dolatıcam gerçi ben öyle sıkan şeylere de hiç gelemem ya bakalım zaten her yerim çatladı bir de sarkık göbek olmasın barii
Bende çatladım yaaa.... Sağlık olsun bakıma gireriz canım :)
selaaammm bende 5000 e yazıyım dediim.
ayy süpper çok özendimm
darısı başına kuzum :)
Kızlar çok oluyorum ben ama affınıza sığınıyorum hastayım hem ben çorbamı yapacak biri yok bari tarifini veren biri olsun
Şehriyeli tavuk suyu çorba tarifi bilen var mı hani şu lokantalarda yapılanlardan gribim git gide çoşuyor ve ben şurada son 3 hafta kalmışken antibiyotik kullanmak istemiyorum
Limon yumurta un ile terbiyelisi var ama ben daha çok bunu seviyorum... hasta olunca eşimede kendimede şu şekilde yapıyorum.. Tavuk göğsü yada budu hangisini seversen(but olursa ilk bi taşım kaynadıktan sonraki suyu süz ve tekrar ekle tabi) parçalar halinde olsun kuşbaşı gibi, 2 patates, 1 havuç, 1 baş soğanıda doğra ve ekle ve üzerine kaynar suyu koy, güzelce pişir hepsini aynı anda koy malzemelerin çiğden, sonra limon karabiber yada isteğine göre pulbiberle tüket canım.... Kışın hiç eksik etmem..
Akşama bende yapayım, bari canım istedi :)
oy ben ölem benim evim leş gibiii yaaa.şimdi doğursam eve gelmesin kimseee
Ölme ölme yaparsın canım yavaş yavaş :)
Eki Görüntüle 256678 Eki Görüntüle 256679
leyna bahsettiğim şifonyerle dolap bu canım. açık renk olunca üzerine bir kaç tane sevimli kahraman yapıştırdım oldu bitti :)) sebzedliklerde 100 civarı sebzelik alıcana bu tarz bir şifonyer al aynı paraya geliyor birde hepsiburadada çok güzel şifonyerler var onlarda 90-120 arası bi bak işsretsen taklım :)
canım tavuk parçalarını haşla,sonra tavukları çıkar ,suyuna şehriyeleri koy ,bi güzel haşlansınlar ,bi kenarda yoğurt ve unu çırp ,karıştırarak kaynayan tavuksuyuna ekle,kaynayana kadar sürekli karıştır ,kesilmesin ,1 dk kaynadıktan sonra bırak o devam etsin pişmeye ,tavuğu minik minik didikle içine at ,sonra 1-2 diş sarmısak ve birazda limon ekle ...mmmm süpper oluyo ,azcık işkembeyiş endırıyo ,üzerine nane veye kırmızı biberde yakıp gezdirebilirsin ...yoğurtlu yapmak istemezsen ,unu yağda kavur onu hafif cene tavuk suyundan ekleyerek yumuşat ,sonra ekle çorbana...ama çok tavk kokmaması için birazda su ekle,umarım beğenirsin canım ..afiyet olsun..
canım tavuk parçalarını haşla,sonra tavukları çıkar ,suyuna şehriyeleri koy ,bi güzel haşlansınlar ,bi kenarda yoğurt ve unu çırp ,karıştırarak kaynayan tavuksuyuna ekle,kaynayana kadar sürekli karıştır ,kesilmesin ,1 dk kaynadıktan sonra bırak o devam etsin pişmeye ,tavuğu minik minik didikle içine at ,sonra 1-2 diş sarmısak ve birazda limon ekle ...mmmm süpper oluyo ,azcık işkembeyiş endırıyo ,üzerine nane veye kırmızı biberde yakıp gezdirebilirsin ...yoğurtlu yapmak istemezsen ,unu yağda kavur onu hafif cene tavuk suyundan ekleyerek yumuşat ,sonra ekle çorbana...ama çok tavk kokmaması için birazda su ekle,umarım beğenirsin canım ..afiyet olsun..
tavuğu haşlayın ince ince ditin elinizle.bir tencereyyi alın sadece bir yemek kaşığı yağ çünkü tavuk çok yağlı olur.dövülmüş iki diş sarımsak.isteğe bağlı salçayı hafif kavurun.sonra bilendırdan geçmiş iki dometesi ekleyin .istediğiniz baharatları ve limonuda ekleyin kaynasın sos sonra tavuk suyunu ve tavukları şehriyeyi ekleyin.kaynasın bu kadarcık
Sansee bende unlusunu yapıyoruım ama unu kavuruyorum yoksa kokuyo sanki... Nyse ben ne dicem sana, geçen gün malatya usulü dolma sarıcam dedin kaç gündür aklımda nasılmı o malatya usulü de bakim?
40 haftalıktı canım özlemle benim eski topiğimizden medicana beylikdüzünde kilosunu bilmiyorum 38 iken 3300 dü :)
özlemmmmmmmmmmmmmmmmmmm mehtap doğurmuşşş
yalug maşallah canım bebğine kocaman olmuş artık :) tam bir hafta sonra bugün miniğini kucağına alıcaksın....
zeynepkaygıncanım ben plesentanın yaşlanmasını 40. haftadan sonra oluyor ve plesenta yaşlandığı için bebeğe yetemiyor, sonra su azalıyor ve doğum oluyor diye biliyorum ama seni yanıltmıyayım. inşallah birazda bekler bebeğin ama beklemezsede gelicekler artık yapıcak bişey yok :)
gülbahareski tatlım senin doğumunda yaklaşmış. maşallah topiğin çoğu eylül annesi olucak anlaşılan. bende artık kızım gelsin de onu kucaklayıp,koklayayım istiyorum :)
zehra geçmiş olsun canım. nezlen inşallah kısa zamanda geçer. kaşıntıya gelince 9 aydır kaşınan biri olarak en çok 4 hafta sonra kaşıntıdan kurtulucam diye seviniyorum :)
eda sanada geçmiş olsun sakar tavşan :)) nolcak bilmem bu senin hallerin. rüzgar bile diyodur yaaa annem paratoner gibi çekiyor diye :)) patlayan böreklerden sonra moraran parmak. bakalım sırada ne var. kesin senin doğumunda sıra dışı olur :)
ve ben saat 3:15 de uyandım rüyamda sırt üstü yatıyordum ve çooook rahattım. biraz daha yatayım sırt üstü çok rahat deyip duruyordum. uyandığımda bir baktımki rüya değilmiş sırt üstü yatıyorum. kendime çok kızdım. sabahtırda kızım pek bi hareketsizçok uykum olmasına rağmen kalktım enerji veren bir kahvaltı yaptım, süt içtim ama nafile iki kez hafif bir dürtme hissettim okadar zaten son haftalarda gündüzleri gerinip, toparlanıyor akşamları tekmeliyor yada vuruyordu bugün toparlanmada pek yok. o böyle az oynayınca çoook üüzlüyorum iyimi diye merak ediyorum...
birde durup durup eşime uff çok az kaldı yakında yanımızda olcak oleyy deyip gülüyorum sonrada uff çok az kaldı eylül ordan nasıl çıkçak deyip tırsıyorum. eşimde halime gülüyor :) ama tüm vücudum değişmiş kendimi tanıyamıyorum ayaklarım tombalak,yüzüm tombalak, göbeğim toop gibi penguen gibi görünüyorum, göğüslerim damar damar ve kocaman bide içleri sütle dolunca çeneme değer artık, vara yoğa ağlıyorum, bazen çook ağır hissediyorum yürürken kendimi itekliyorum resmen, bazen çok enerjiğim koşabilirim gibi geliyor, bazen bel ağrısından duramıyorum, mide yanmalarıma artık hiç bişeyin faydası olmuyor, hep susuyorum işte öyleyim ama çokk mutluyum yinede kızım gelicek yakında küçücük elma kurdu gibi olucak, onu alıp göğsüme yatırıcam, koklayıp öpücem, küçük parmaklarını tutucam, altını değiştirip, onun için aldığım güzel kıyafetlerini giydiricem, emziricem bunları düşününce herşeye değer diyorummm. kimbilir kime benziyor ve kimbilir nekadarda güzelllll....
canım malatya usulü lahana sarması o..geçende yaptıımm süpper oldu ...canım biz ona piriç koymuyoruz ,tencerenin dibinde 2 soğanı halka çekip kavuruyoruz sonra salça katıp kavurduktan sonra sulandırıyoruz ve bu sosu bi tabağa alıyoruz ,tencerenin diminde kalan yağı yıkamadan bikaç parça kemik koyuyoruz.lahanaları haşlıyoruz ve sarımlık kesiyoruz ..pialvlık bulguru ılık suyla yıkıyoruz ,sonra kıymamısı ve soğan sosundan 1 kaşık ,ve tuz ekleyim güzelce yuğuruyoruz çiğköfte gibi ,1-2 defa azar azar su da katıyoruz.sonra bu hamurdan küçük parçalar alıp sarıyoruz ,tenceremize koyuyoruz ,1-2 araya ve en ste soğan sosu ekliyoruz ,sonra normal sarma gibi sıcak su ekleyip pişiriyoruuuzzzservis yaparken karabiberi unutmuyoruzz...afiyet olsuunn...
Günaydın hepinizee
Dün kontrolümüze gittik maşallah herşey yolunda oğlum 3570 gr olmuşveeee eğer bir sorun yaşamazsak 30 eylül için tarihimiz verildi inanılmaz heyecanlıyım sabah 7 de hastanede olun dedi dr teyzemiz ameliyathane içinde 8:30 randevu aldı inşallah o güne kadar sıkıntı yaşamayız ve zamanında gelir yavrum haftayaçarşamba tekrar kontrole gideceğiz.
selam kızlar,
umarım hepiniz olabildiğince iyisinizdir:)
benim iki gündür gidip gelen bir bel ağrım var, ki bunun bir emare olduğuna inanmaya başladım...
sizlerde de var mı? ayrıca da kasık ve oralarda ayağa kalktığımda bir sancı veya ağrı gibi bir şey oluyor, ama biraz yürüdükten sonra geçiyor...sizler nasılsınız?
şimdi bir geçmişe yolculuk yapayım, sonra yine dönerim...öptüm sizi, sanal sanal:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?