Meltem geçmiş olsun inşallah toparlarsın en kısa zamanda kendini bebeğin de güzel kilo almış maşallahKan ilacını düzenli kullan o çok önemli eksikliği halsizlik yapıyor bu arada hapla çok düzelme olmuyor ben gebeliğin başından beri kullanıyorum ama hala düşük seviyede maalesef.
ben kacar kızlar,,gozlerım cayır cayır yanıyo..uykusuzluk bı yandan hastalık bı yandan ..doktorada artık dogsun tasıyamıyorum dedım dur ya ne acelen var dıyo.. sen benım cektıklerımı bılıyonnmu ayakta duramıyorum agrıdan dedım..bıraz daha dursun dedı..ıyı dedım hadı dursunsankı yavru kus onun gonlunu dınlıcek..
ben yatıs pozısyonuna gecıyorum..hoscakalınnn:120:
ha oksuruk ıcın bana ıhlamur ıcebılırsın dedı..ılık tarcınlı sut,zencefıllı lımonlu cay ıcebılırsın dedı..ve sureklı sıvı alarak atacaksın dedı..aklınızda bulunsun..ıhlamur dogumu tetıklıyosa bıle tetıklesın dogsun artıkınnn..he bıde nar yedıgımde benım kasık sancım artıyo kızlar bır haftadır hususı dıkkat edıyorum yemedıgımde bısey yok..bırde nar tansıyon dusuruyomus bende nıye basım fırıl fırıl donuyor dıyodum nar yeyınce..:111:
dogurucam bu kızı cok fenakoydummm kafama..bugun yarınnn kısmetsee..
Slm kızlaaaar. Biz geldik oğluşumlaaa
Ay çok uzak kaldım topikimden.Oğlumun sütü çok azdı, sürekli ağladığı için başından ayrılamadım. Dikişler falanda oturup kalkmakta sıkıntı yaptı. Bir de üstüne gelen giden çok giremedim. Aklım hep sizdeydi.
Neyse sancı çekerken yapılan dua kabul olurmuş, hepimize dua ettim Allah kabul etsin. Rabbim hayırlsıyla hepinize rahat doğumlar nasip etsin inş.
herkesler iyi mi başka doğuran var mı, geçmişi çoook okumam lazım.
Ay çok uzak kaldım topikimden.Oğlumun sütü çok azdı, sürekli ağladığı için başından ayrılamadım. Dikişler falanda oturup kalkmakta sıkıntı yaptı. Bir de üstüne gelen giden çok giremedim. Aklım hep sizdeydi.
Neyse sancı çekerken yapılan dua kabul olurmuş, hepimize dua ettim Allah kabul etsin. Rabbim hayırlsıyla hepinize rahat doğumlar nasip etsin inş.
kızlar kafama çok pis takıldı bi el atın duruma
ben 32.haftada raporumu medicanadan aldım ama doğumum orda olmıycak bu bir sorun teşkil edermi :26: doğum param yanarsa bende yanarım gideceği yer belli :18:
Canım hoşgeldin özledik seniii nasıl oldu doğumun ayrıntısını anlatsana müsaitsen
hoşgeldiniz canımmmözlettiniz kendinizi ana oğul Allah razı olsun canım Allah kabul etsin dualarını
nasıl gidiyor annelik
slm kızlar nasılsınız benim bel ağrılarım artmıs durumda ve artık kalçalarıma vuruyo resmen kemiklerimin açıldığını hissediyorum oturmak ve yatmak uzanmak istemiyorum ayağa kalkmak çok zor oluyo sağa sola dönmeyi saymıyorum bileyarın öğleden sonra kntrlümüz var günümüz doluyo artık bakalım drumuz ne diyecek :26:
gülşahcım tebrik ederim cnm sanada oğlusunada kocaman maşallah hikayeni bekliyoruz tatlım
kübram gözün aydın sonunda seninde bi belirtin oldu inş. uzamaz da hemen bu gece alırsın kuzunu kollarına
evet kızlar bız geldık hastaneden ..
kan ve ıdrar tahlılı verdım..kanımda ve ıdrarımda enfeksıyon varmıs..ıdrar yolu enfeksıyonu degıl ıdrarda enfeksıyon varmıs..ıkısı bır arada olunca cok ates yapar dedı..ustune bırde faranjıtten kaynaklı kuru oksuruk oldugunu dusununce ısın cıdden zor dedı..
bu arada kan degerlerımın normalın cok altında oldugunu hemen ıgneye baslamam gerektıgını yoksa sıse sıse kan alıcagımı soyledı..bende bacaklarımın agrısından bır odadan dıgerıne gıdemıyorum ne anasaglıga ne de hastaneye gelemem ben ıgne yaptırmaya dedım..oyle deyınce o zaman dedı hap kullan bır hafta sonra yıne goreyım senı bakalım degerlerıne olmadı ya ıgne yada kan alıcaksın dedı..(kızdıgım nokta bı hamılelıgımın ılk ayında bırde sımdı kan tahlılı yaptırmamı ıstedı..ne zaman sorsam vıtamın demır kan hapı falan ıhtıyacın yok dedı..madem oyleydı bana hap kullandırmadı herkes kullanırken de sımdı nıye doguma bu kadar yakınken rısklı bır halden bahsedıyor)neyyseee dedım kavga etmeye mecalım yoktu...bacaklarımdakı agrının da kanımdakı enfeksıyondan kaynaklı oldugunu soyledı..
antıbıyotık ve kan hapı verdı..
3 gun once cektırdıgım nst sonunucu gorunce sancılara sasırdı ve yıne cektırmemı ıstedı..ve sancılarım bu sefer sınırda cıktı..100 un altına dusmedı hıc..ebe heran gelebılır dedı..
ve ben 1 haftadır suyla ve corbayla yasadıgım ıcın kızımın hıc kılo almadıgını dusunuyordum ..yavrum bu sefer yuzumu guldurdu..3300 olmus kılosu..yavru kusun kafası kucuk (36.haftada)karnı(39.haftada)kemıklerı(38. haftada)cıktı..ama kafa ölcumlerının net olmadıgını cunku bebegın basının kanalda oldugunu aletın net ölcemedıgını soyledı..
ben bebegın hareketlerının agırlastıgını soyledım..eskıden gobegıme bakmam yeterdı bır oraya bır buraya gıdıyodu dedım..ama sımdı korkudan 1 haftada 3 tur nst cektırıyorum hareketlerı yok sanıp dedım..hayır dedı bebegın hareketlerı bu haftalarda zaten yavaslar ama dedı senınkınde yavaslama yok suyu cok ıyı sadece kanındakı enfeksıyon yuzunden bebege gıden kan akısında azda olsa azalma oluyo buda onun hareketlerını yavaslatabılır dedı..
baskaaaa,,, ben kılo almamısım..gercı gozumun kılo falan gorecegıde yoktuyaaa...bugun en sevındıgım nokta bebegımın kılo almıs olmasıydı ve bırde nst dekı sancılarımın duzenlı ve yuksek olması...bunlarda dogumun habercısıymıs zaten ...bu aralar akıntım da olmaya basladı hayırlısı bakalım..
heee bırde dustayken münüşe sıcak su tuttugumu,sonra münüşü sıkıp 5 sanıye kadar sonra bıraktıgımı soyledım ve bacaklarımı acıp kapattıgımı olabıldıgınce bagdas kurarak oturmaya caslıtıgımı dedım....ebe bunların normal dogumu kolaylastıracak bırebır hareketler oldugunu soyledı(tabı yınede kesın degıl hersey allahın taktırı)cok bılınclısın ınsaallah dogumun gecer dedı..
sımdılık bızden bu kadar kızlarr..kafam pek yerınde degıl sıddetlı derece de yorgun hıssedıyorum kendımı..su oksuruk le atesım gecsın bıde sonra hemen doguruyum baska bısey ıstemıyoımmmm..fazlamı uyanıklık edıyorum neeee..
iremcim geçmiş olsun. Doğuma yakın bu kadar rahatsızlık kötü olmuş. Yalnız başın falan dönüyorsa doğum yakın demektir ben diyeyim
Doğumdan 2 gün önce baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, halsizlik ve sık büyük tuvalete çıkma gibi belirtilerim oldu benim.
yeşilim zeytinim ben sizi daha çok özledim.
Annelik çok yorucu ama çok güzel darısı hayırlısıyla size inşallah. Bu arada sorunu 170 ALo Sgk ya sor güvenli olsun. yalnız cepten değilde varsa sbt telefondan ara. Ben bugün aradımda 2,5 dk ya 4 Tl gitti.
yokmu bir fikri olan kızlar
Canım doğumdan 2 gün önce yardımcı almıştım. Onunla bende ufaktan temizlik yaptım ve o gün çok yoruldum. Ertesi gün gezmeye gitmiştim arabayla gitmeyip yürüyüş olsun diye otobüsle gidip yol yürüdüm ve merdiven çıktım. Gezmedeyken arkadaşım arayıp akşam dışarda buluşmak istedi. Bende bize davet ettim. Akşam gezmeden dönüp evi bi parti daha temizledimgece 12 ye kadar sohbet muhabbet yeme içme derken kendimi epey yordum ve saat 23:55 de misafirlerim otururken birden vajinamda kuvvetli bi basınç ardından suyun gelmesini hissettim. hemen banyoya koştum, pantolonumun bacaklarına kadar ıslanmıştım. Hemen eşime seslendim ve titremeye başladıııım. Arkadaşım da banyoya gelip beni sakinleştirmeye falan çalıştı. Eşim hemen hastaneye gitmek istedi ama ben önce duşa girip altımı üstümü kontrol edip yıkadım, temizledim. En son eşimi çağırıp altımı kontrol ettirdim:78:
Artık hazırım deyip evden çıktııık
Maalesef bilgim yok benimişyerinin muhasebesinin sgk ya bildirim yapması yeterli sanki. orda doğum yapman şart değil bence. e-devlet şifren varsa sgk ve işkur'un sayfasında bilgi edinme kanunu diye bir link varsa oraya sorabilirsin canım. e-devlet şifren yoksa postaneden alabilirsin. kelin merhemi olsa kafasına sürermiş, ben de alıcam hala bi şifrem bile yookkk.
Sonra hastanede alttan muayene yapıldı, bu arada suyum azar azar gelmeye devam ediyordu. 2,5 cm açıklık var dendi. Ama hiiiç sancım yoktu. Sonra hafiften kasık sancısını 15 dk da bir gelen yoğun sancı takip etti. 1 saat sonra doktorum geldi ve çatı muayenemi yaptı. herşey çok güzel ama en erken sabah 7-8 de doğurursun. Olmazsa öğlen 12 ye kadar bekler, olmazsa suni veriririz dedi ve gitti.
Ebeler yürürsem doğumun hızlanacağını söylediler ve ben 1den 4:30 a kadar sürekli yürüdüm. sancılar 15-5-3 ve en son 1 dk ya düştü. Yürüyüşden dolayı açılma çok hızlı oldu.
Saat 4:30 da 9 cm açıklıkla masaya alındım. Ama benim oğlan göğsümün altından hiç inmedi. Masaya alınınca korkumdan sancım kesildi.suniyi bastılar aman siz benim gibi yapmayın. çünkü normal sancının hiç bir zorluğu yok. ama suni sancı kötüüüü
neyse ebelerin yardımı ile biraz kesi yapılarak 1 saat sonunda oğluşum doğdu. Oğluşumu hemen bana gösterdiler. hemşireler çok tatlı olduğunu söyleyip, biraz sevdiler. 30dk sonra yatağımızda oğlumun dünyaya aval aval baktığına gülüyordum.
canım benim aminnnnnnnnnnnnnn
bu arada ekşınlı olmuş doğum gecenaçılman yokmuydu neden sezo yaptılar canım :26:
oğluşun nasıl ne koydunuz ismini
Anlatmışsın, görmedim
Aaaa o doğum enerjisinden sana da gellmiişş:26: Darısı başıma.
Demek ki doğuracağın varmış canım, biraz bu yorgunlukların da etkisi olmuştur tabi. Ben de o suyun gelmesi anında yapıcam bilmiyorum, şimdiden panik durumdayım. yold belde olmasın diye evden çıkmıyorum vallahi. iyi ki gezmeye gitmemişsiniz, sizin evde olması büyük isabet olmuş.
Ama daha çok detay annlaaattt. hastaneyi de anlat hadi. ne yaptılar, sen ne yaptın ne kadar sürdü vs vs vs vs...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?