arkadaşın yorumunu bilemiyicem ama dediğim gibi doktorların kullandığı bi kavram bu o yüzden no problem :))Neyseki ben de yanlış anlaşılmamışım, buna sevindim... Literatürdeki kullanımdan haberim yoktu doğrusu, ben önceki mesajımda da belirttiğim diğer arkadaşın öznel yorumuyla senin kullandığın ifadeyi paralel görüp yazdım görüşümü... Kelimeye takılma demeyelim de, sen de olmasa bile, genel anlamda bu zihniyete karşı olan görüşümü & hislerimi belirtmek istedim ben sadece...
Asla art niyet söz konusu değil; burada sevinçlerimizi, umutlarımızı, heyecanlarımızı, kaygılarımızı, üzüntülerimizi çok samimi bir seviyede paylaştığımıza inanıyorum... Burada birbirlerini görmeden birbirinin acısıyla yüreği burkulan gözleri dolan, sevinciyle, mutlu bir haberiyle sevinen yüzü gülen bir topluluk olduk, umarım bu şekilde de devam eder...
ya çatıyı hiç dert etme.. ben de senin gibiydim, "ay nolcak, aman ben beceremicem, aman doğursam daha iyi" diyodum ama kaçıncı çatıyı yedim walla şaka gibi, hiç korkma kendini de kasma 30 sn lik bişi..
Akşam geçicez eşim gelince geç gelcek biraz bi ihtimal sabahta gidebiliriz eşim haftasonu evde olmak isterse çünkü bir hafta orda olcaz oda çok rahat değildir yayılamaz öyle sıkılır :) Evet filiz çok tırsıyorum ya doğumdan sezeryandan filan değilde bebeğime sağ salim kavuşçakmıyım iyimi vs diye paniklerim oluyor ara ara... Bide karnımdan bebek nasıl çıkçak diye düşünüyrum yani o kadar büyükmü ki diyorum, o kadar büyükse karnımın içine nasıl sığıyo şu anda diyorum yani manyadım resmen, günün belli olmasıda ayrı bir stres canım..
aynen benimde.. gece kalktığımda tutuna tutuna kapılara gidebiliyorun wc ye. aman iyi açılıyo heralde diyom ama bi numara yok.. ama çatı uygun dedi benim doktor, çatı müsaitken kemik basıklığı nası bişi, onu da sorayım bu hafta nasılsa daha doğuramıcam
benimde dr pek ısrarcı çıktı nedense, hayret diyom daha bi bahane bulmadı, beklicez diyo, hatta ben suni sancı istemem ama dedim, o da onu bi wericez denicez dedi.. du bakalım..
eşine mani olma bence, kendi bi denesin normal doğurmayı :)) ben de eşime korkuyom napcaz diyom, oo herkes yapıyo sen mi yapmıcan diyo, ama diyom ya bi psikolojimi düşün kolay mı? tmm istiyom normal doğumu ama hadi artık olsun
Bende aynen böyle gidiyorum wc yeilk könce bi oturuyorum hemen kalkamıyorum sonra ıhlaya ıhlaya dolaba tutunuyorum ordan sürehi nine gibi kapıya en son wc nin kapısına gelince zafer kazanmış gibi oluyorum
Yaa daha hiç olmadınmu tuşebenim 10 oldu heralde artık sinirimi bozuyo ben sezeryan olcam diyip duruyorum ama nafile illa bi bakıyolar... T
ben de öyleyim canım hele kızların bebeklerini görüyorum ya inanamıyorum Allahım şu kadarcık yerde benim bebeğim bu şekilde mi diye sorup duruyorum. inş. tastamam sapasağlam alırız kucağımıza kiloları 2500ü geçti ya canım inş. daha da sıkıntı yaşamayız .
şekerlerimizi beğenmene sevindim bu arada yine senin dediğin kadar uyguna gelmedi ama napim canım burda imkanlar bu kadarına el verdi. 40 tanesini 60a aldım.
tuşeyi bi kere bayramda rahatsızlanmıştım ya acilde yedim yani tuşeydi herhalde :)) bi alet vardı elinde çatal gibi ne diyonuz ona spek bi şey onla baktı suyum gelmiş mi diye. ama kendi doktorum ilk defa açılışı yapacak
Çok güzeller canım Allah hayırlısıyla dağıtmayı nasip etsin
Allah yardımcın olsun canım dualrım seninle
Oyy allah bir avazda kurtarsın inşallahhh
Sevgili AYTEN ve EDA benim bebeğimde tüp bebek bunu sadece gerçekten yaşayan bilir tabiki her bebek anne babası için çok kıymelidir ama bu tedaviyi yaşamayan bilemez 1 spermle acaba oldumu olmadımı diye başlayan sonra tuttumu tutmadımı diye sabahlara kadar dua eden ve başka şansı olmayan bizler için bu bebekler hem mucize bebek hemde kıymetli bebekler 9 ayın sonuna kadar ona bağlanamamak anne olucam heyecanını yaşayamamak gerçekten çok kötü filizinde dediği gibi tıp literatüründe bile ismi kıymetli bebektir isimleri normal hamile kalıp gebeliği devam eden annelerden çok çok farklıyız 9 ay boyunca bir sürü ilaçlar vs neyse ara ara yazdığımdan karışık olmuş olabilir allah kimseye bunu yaşatmasın gerçekten çok ama çok zor bir tedavi süreci allah size hayırlı doğumlar nasip etsin
slm kızlar benim masal prensesim dün dünyaya geldi çok kolay bi dogum oldu bugün evimizdeyiz ben ve bebegim çok iyiyiz darısı dogumu bekleyenlerin basına epidural anestezi oldum ve hiç korkulcak bişey degil sadece dogumdan cıktıktan sonra 1 saat kadar kaskatı kesildim kendime zor geldim çok şükür iyiyim ve çok mutluyum...
EDAcım şu konuyo kapatsak olur mu. herkes iyi niyetli burda söylenilenin kasti bi durumu yok. boşuna gerilmesin kimse.
Zehra da kavuştu inş. Beyzasına Kübra da almıştır inş. kuzusunu kucağına darısı başımıza inş.
kızlar biz geldik hastaneden çıkarken gelen akıntının nişan olup olmadığını anlamak için çıktım doktora birikmiş akıntıdır nişan kanlı yada pembemsi olur dedi...zehrayı sordum doktora yukarıda odasında sançı çekiyor dedi açılması 8 cm kadar ulaştı yarım saate doğurturuz dedi çıktım odasına baya bitkin görünüyordu çok sancısı vardı dua istedi tabi bu görüşme olalı 1 saat oldu muhtemelen almıştır beyzoşunu kucağına
teşekkürler canım şekerlerimizi beğenmişsin
kemiklerin basık olması ne demek . doktor mu dedi çok açılman olmaz diye:26::26:
aynı sancılar bende de oluyor canım basıklıktan mıymış yani:26::26:
aynen benimde.. gece kalktığımda tutuna tutuna kapılara gidebiliyorun wc ye. aman iyi açılıyo heralde diyom ama bi numara yok.. ama çatı uygun dedi benim doktor, çatı müsaitken kemik basıklığı nası bişi, onu da sorayım bu hafta nasılsa daha doğuramıcam
benimde dr pek ısrarcı çıktı nedense, hayret diyom daha bi bahane bulmadı, beklicez diyo, hatta ben suni sancı istemem ama dedim, o da onu bi wericez denicez dedi.. du bakalım..
eşine mani olma bence, kendi bi denesin normal doğurmayı :)) ben de eşime korkuyom napcaz diyom, oo herkes yapıyo sen mi yapmıcan diyo, ama diyom ya bi psikolojimi düşün kolay mı? tmm istiyom normal doğumu ama hadi artıtacak olsun
, gelsin sancı neyim.. offf hayırlısı..
slm kızlar benim masal prensesim dün dünyaya geldi çok kolay bi dogum oldu bugün evimizdeyiz ben ve bebegim çok iyiyiz darısı dogumu bekleyenlerin basına epidural anestezi oldum ve hiç korkulcak bişey degil sadece dogumdan cıktıktan sonra 1 saat kadar kaskatı kesildim kendime zor geldim çok şükür iyiyim ve çok mutluyum...
tuşeyi bi kere bayramda rahatsızlanmıştım ya acilde yedim yani tuşeydi herhalde :)) bi alet vardı elinde çatal gibi ne diyonuz ona spek bi şey onla baktı suyum gelmiş mi diye. ama kendi doktorum ilk defa açılışı yapacak
ben dediydim birikmiş akıntıdır diye :) şimdi nişan olmadığına sevinsen mi üzülsen mi
o duyguyu da yaşarsın kısa zamanda inşallah
zehra da doğumu yapmıştır dediğine göre.. olley normal doğum yapan bir anniş daha
acaip bir tembellik var üzerimde... sizleri böyle enerjik gördükçe tuhaf hissediyorum kendimi
şu antibiyotik bitince toparlanırım inş
Gözünaydın canım allah analı babalı sağlıkla büyümesini nasip etsin prensesininslm kızlar benim masal prensesim dün dünyaya geldi çok kolay bi dogum oldu bugün evimizdeyiz ben ve bebegim çok iyiyiz darısı dogumu bekleyenlerin basına epidural anestezi oldum ve hiç korkulcak bişey degil sadece dogumdan cıktıktan sonra 1 saat kadar kaskatı kesildim kendime zor geldim çok şükür iyiyim ve çok mutluyum...
tşk ederim canım sağ ol inş. mutlulukla dağıtacaz şekerlerimizi.
canım senin tüp bebek olduğunu bilmiyodum. hamd olsun kavuştun yavruna. çektiklerin de sevap mahiyetindedir inş. Allah katında.
canım doğum sonrası korse diye geçiyo bildiğim kadarıyla..sanse ya sen bilirsin, normal doğum korsesiyle sezeryan korsesi fark eder mi? yani piyasada ayrı mı satılır?:44::44:
ayy maşşallahh kızz...şimdiye doğmuştur inşallahhhkizlar hastanedeyim suyum geldi saat 6 gibi su an sanci cekiyorum dua bekliyorum sizden
ama niye olley dedinkkiiii..şimdi bende bi tartışma başlatıyımmı sezeryan olanlara oleeyy yokmu diyeee..ben dediydim birikmiş akıntıdır diye :) şimdi nişan olmadığına sevinsen mi üzülsen mi
o duyguyu da yaşarsın kısa zamanda inşallah
zehra da doğumu yapmıştır dediğine göre.. olley normal doğum yapan bir anniş daha
acaip bir tembellik var üzerimde... sizleri böyle enerjik gördükçe tuhaf hissediyorum kendimi
şu antibiyotik bitince toparlanırım inş
bende bu aralar hem biraz saç kesimi hemde renk değişimi istiyorum,balyajdan sıkıldım ,acaba çikolatamii yoksa ışıltılı kahve falanmı yaptırsamm ..fındık kabuğu yadaa...:26::26:vallahi doğum koçum yapıyorum seni kopiş doktorla aynı cümleyi kurdunuz bu sana
kuzum perişandı ama yaaa inşallah kızını kucağına almış bütün ağrı sızıları geçmiştir
bende enerji falan kalmadı tatlım göya hastaneden sonra kuaföre gidip saçlarımı kestircektim kuaför tee taksimde 3 saat hastanede geçince gözüm kesmedi o kadar yolu tıpış tıpış eve geldimakşam görümcemle kocası gelicek :97:
antibiyotiklerin bitmeden dipcik gibi olursun inşallah canımmmm
selam kızlar
doktoruömuza gittik geldik,
sıra beklerken ecel terleri döktüm resmen çatı muaynesi olucam diye,
minnoş hala 2.5 kg görünüyor ama + / - 200 gr düşün dedi doktor
iyice inmiş aşağı yürüyüşlere devam et dedi,
sonra geçtik masaya ama hakkaten zor nefes alıyorum, doktor gevşe rahat ol sıkma kendinidiye sürekli telkin etti, 45 sn falan sürdü sanırım.
dayanılmıcak bişi değil ama biraz acı verici, ve durumun utancından dolayı rahatsız edici,, bugün içinde lekelenmen olabilir endişelenme muayneden dolayı olacak dedi.
bebiş bu hafta içinde gelebilir muhtemelen, epidural normal doğum olarak devam edicez, çatın uygun, açılman yok ama rahim ağzı yumuşamış dedi.
bi sürü kan tahlili falan verdi yaptırdık herşey yolundaymış, bizden bu kadar kızlar
geçmişe bakayım şimdi..
vallahi doğum koçum yapıyorum seni kopiş doktorla aynı cümleyi kurdunuz bu sana
kuzum perişandı ama yaaa inşallah kızını kucağına almış bütün ağrı sızıları geçmiştir
bende enerji falan kalmadı tatlım göya hastaneden sonra kuaföre gidip saçlarımı kestircektim kuaför tee taksimde 3 saat hastanede geçince gözüm kesmedi o kadar yolu tıpış tıpış eve geldimakşam görümcemle kocası gelicek :97:
antibiyotiklerin bitmeden dipcik gibi olursun inşallah canımmmm
ayyy sabahtan beri yazcam yazamadım içmde kaldı yaa..bakıp bakıp çıkıyorum sinir oluyorum yazamadığımaaa:95:
canım doğum sonrası korse diye geçiyo bildiğim kadarıyla..
ayy maşşallahh kızz...şimdiye doğmuştur inşallahhh
ama niye olley dedinkkiiii..şimdi bende bi tartışma başlatıyımmı sezeryan olanlara oleeyy yokmu diyeee..
bende bu aralar hem biraz saç kesimi hemde renk değişimi istiyorum,balyajdan sıkıldım ,acaba çikolatamii yoksa ışıltılı kahve falanmı yaptırsamm ..fındık kabuğu yadaa...:26::26:
ayy maşşallahh kızz...şimdiye doğmuştur inşallahhh
ama niye olley dedinkkiiii..şimdi bende bi tartışma başlatıyımmı sezeryan olanlara oleeyy yokmu diyeee..
beyzoş doğmuş kızlar konuştum zehrayla
beyzoş doğmuş kızlar konuştum zehrayla
ay ewet hanzade yaa.. haftayı mı bulur günlerimi bilmiyom artıkinş. bi kaç güne alırım artık bebemi gooogsume
Bulmaz inşallah en kısa zamanda alırsın bebişini kucağına
zehrayı merak ediyom, sabah gittiydi hastaneye.. hbr yok daha ..
sen artık giremicen mi nete?
merhaba kızlar
Bu sabah kontrole gittik. Kızım çok azda olsa kilo almış ama bundan sonra kilo alması mümkün değilmiş. doktorum pazartesi verilen raporu inceledi herhangi bir gelişim geriliği söz konusu değilmiş sadece biraz ince bir kız olacakmış. aslında doığduğundaki kilosuda yeterli olurmuş :)
ancak normal doğum hem ben hemde bebğim için bazı riskler taşıyormuş tıkalı damar nedeniyle. NST çekilmesini istedi ve sonuca göre doğum şeklini konuşalım dedi. NST sonucu iyi çıktı bunun üzerine eğer istersem, normal doğumu bekliyebileceğimizi ama varolan sorun yüzünden Kızımın kaksını yiyebileceği, doğum sancıları yüzünden sıkıntıya girip kalp atışlarında azalma yada yavaşlama olabileceği, yetersiz oksijene maruz kalabileceği ve bunların sonucunda istenmeyen şeyler yaşayabiliceğimizi ama sorun olmadan normal doğurma şansımında olduğunu söyledi ve bunların %15 ihtimalle yaşanabiliceğini söyledi ve normal doğum sancıların başlar başlamaz NST ye bağlarız ancak 7-8 saat sancı çektikten sonra acil sezeryana gitmek zorunda kalabiliriz bu senide bebğinide sıkıntıya sokabilir kara tamamen senin hangisini seçersen seç ben her safada yanında olucam dedi. Bende sezeryanı tercih ettim ben tercihimi yaptıktan sonra doktorumda riske atmamış oluruz dedi. Pazartesi günü eşimin işi olduğu için Salı gününe kara verildi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?