2011 Ekim Anneleri

komposto mu koydum da geldim . ay kızlar tezgaha 30 cm geride duruyorum yemek yaparken ya da bulaşıkla falan uğraşırken. göbeğim değiyo çünkü :))) ne kadar zor şu hamilelik ya

arkadaşın yorumunu bilemiyicem ama dediğim gibi doktorların kullandığı bi kavram bu o yüzden no problem :))
ben de umarım bu topikteki sıcaklık her daim yaşar yaşatılır.

ya çatıyı hiç dert etme.. ben de senin gibiydim, "ay nolcak, aman ben beceremicem, aman doğursam daha iyi" diyodum ama kaçıncı çatıyı yedim walla şaka gibi, hiç korkma kendini de kasma 30 sn lik bişi..

kız çatıdan korkmuyom da basık derse çatın üzülürüm valla ona taktım şimdi :))

tşk ederim canım sağ ol inş. mutlulukla dağıtacaz şekerlerimizi.
canım senin tüp bebek olduğunu bilmiyodum. hamd olsun kavuştun yavruna. çektiklerin de sevap mahiyetindedir inş. Allah katında.

gözün aydın Masal'ına kavuştun. normal doğum mu oldu canım. neden kaskatı kesildin . bi şey daha duydum epiduralin etkisi mi acaba:26::26:

EDAcım şu konuyo kapatsak olur mu. herkes iyi niyetli burda söylenilenin kasti bi durumu yok. boşuna gerilmesin kimse.
Zehra da kavuştu inş. Beyzasına Kübra da almıştır inş. kuzusunu kucağına darısı başımıza inş.

FİLİZ cim özleme hitaben cevap yazdım eminim o beni ve niyetimi anlamıştır ... konu kapanmıştır ...
amin...

ben dediydim birikmiş akıntıdır diye :) şimdi nişan olmadığına sevinsen mi üzülsen mi
o duyguyu da yaşarsın kısa zamanda inşallah

zehra da doğumu yapmıştır dediğine göre.. olley normal doğum yapan bir anniş daha
acaip bir tembellik var üzerimde... sizleri böyle enerjik gördükçe tuhaf hissediyorum kendimi
şu antibiyotik bitince toparlanırım inş

Son düzenleme:
teşekkürler canım şekerlerimizi beğenmişsin
kemiklerin basık olması ne demek . doktor mu dedi çok açılman olmaz diye:26::26:

aynı sancılar bende de oluyor canım basıklıktan mıymış yani:26::26:

Doktor tam olarak sunu dedi "kemiklerin basik, acilman da yok, ama yine bir sans verelim, sancin gelsin bakalim bir" ben de burdan anladim ki kemikleri basik olanlarin acilmasi zor oluyor. Umarim yanlis cikarimda bulunmusumdur ama öyle bir hava esti. Esime de ne oluyorsa, sezoya asla izin vermicemmis, ben de isterim normal dogurmayi ama catim basiksa ben napayim di mi ama?

Esim bana bugün "elinden gelse bana dogurtacaksin bebegi" dedi, ahh ahh keske...Canim zaten doktor bana da asla doguramazsin, catin müsait degil falan demedi, kemiklerin basik sancin bi gelsin bakalim bi sans verecegiz dedi.

Ben de normal dogurursam epidural isteyecegim, iyice tirsiyorum cünkü artik. Allah bagislasin, güle güle büyütün Masal bebegi, darisi basimiza...

Cnm ben de arefe günü rahatsizlanmistim, alttan muayene etmislerdi baska bir hastanede, ben de onu cati kontrolü saniyordum ama degilmis. Bunda doktor 2 parmagiyla nasil o kadar ileri gidebildi bilmiyorum ama kemiklerimi saga sola bastirarak bakti, zaten sadece o kisminda biraz agri hissediyorsun, ama kesinlikle dayanilmayacak bir agri degil. Yani sonucta hepimiz ilk geceyi atlatmis insanlariz, onun yaninda cati muayenesi solda sifir...

vallahi doğum koçum yapıyorum seni kopiş doktorla aynı cümleyi kurdunuz bu sana
kuzum perişandı ama yaaa inşallah kızını kucağına almış bütün ağrı sızıları geçmiştir
bende enerji falan kalmadı tatlım göya hastaneden sonra kuaföre gidip saçlarımı kestircektim kuaför tee taksimde 3 saat hastanede geçince gözüm kesmedi o kadar yolu tıpış tıpış eve geldim akşam görümcemle kocası gelicek :97:
antibiyotiklerin bitmeden dipcik gibi olursun inşallah canımmmm

Gözünaydın canım allah analı babalı sağlıkla büyümesini nasip etsin prensesinin
tşk ederim canım sağ ol inş. mutlulukla dağıtacaz şekerlerimizi.
canım senin tüp bebek olduğunu bilmiyodum. hamd olsun kavuştun yavruna. çektiklerin de sevap mahiyetindedir inş. Allah katında.

çok şükür canım allah bu yola kimseyi düşürmesin.

selam kızlar
doktoruömuza gittik geldik,
sıra beklerken ecel terleri döktüm resmen çatı muaynesi olucam diye,

minnoş hala 2.5 kg görünüyor ama + / - 200 gr düşün dedi doktor
iyice inmiş aşağı yürüyüşlere devam et dedi,
sonra geçtik masaya ama hakkaten zor nefes alıyorum, doktor gevşe rahat ol sıkma kendinidiye sürekli telkin etti, 45 sn falan sürdü sanırım.
dayanılmıcak bişi değil ama biraz acı verici, ve durumun utancından dolayı rahatsız edici,, bugün içinde lekelenmen olabilir endişelenme muayneden dolayı olacak dedi.

bebiş bu hafta içinde gelebilir muhtemelen, epidural normal doğum olarak devam edicez, çatın uygun, açılman yok ama rahim ağzı yumuşamış dedi.

bi sürü kan tahlili falan verdi yaptırdık herşey yolundaymış, bizden bu kadar kızlar
geçmişe bakayım şimdi..

ayyy sabahtan beri yazcam yazamadım içmde kaldı yaa..bakıp bakıp çıkıyorum sinir oluyorum yazamadığımaaa:95:
sanse ya sen bilirsin, normal doğum korsesiyle sezeryan korsesi fark eder mi? yani piyasada ayrı mı satılır?:44::44:
canım doğum sonrası korse diye geçiyo bildiğim kadarıyla..

kizlar hastanedeyim suyum geldi saat 6 gibi su an sanci cekiyorum dua bekliyorum sizden
ayy maşşallahh kızz...şimdiye doğmuştur inşallahhh
ama niye olley dedinkkiiii..şimdi bende bi tartışma başlatıyımmı sezeryan olanlara oleeyy yokmu diyeee..

bende bu aralar hem biraz saç kesimi hemde renk değişimi istiyorum,balyajdan sıkıldım ,acaba çikolatamii yoksa ışıltılı kahve falanmı yaptırsamm ..fındık kabuğu yadaa...:26::26:

geçmiş olsun canım ,açılışında hayırlı uğurlu olsun,bebişinede maşallah,doğuma kadar daha ne kadar korkumuzla yüzleşicez bakalım:)

hehe sonunda bende bir kupa aldım kendimle gurur duyuyorum..
gezesim var ama enerjim yok.. çıtlatayım kocişe belki çıkarır dışarı..
yavrum o da bütün gün çalışıyor.. akşam yemeğinden sonra 9.. bilemedim 9,30da sızıyor kanepede.. zor kaldırıyorum yatağa..
akşam hele artık kızdım söylendim.. ulen dedim oğlum gelsin burda zıbar kal.. oğlumdan sana 1sn bile vakit ayırmıcam.. dediiiim.. ve hop diye kalktı demek ara sıra tırsıtmak lazım..
hava da çok güzel dışarda yav.. eve hapsoldum bu kulaklar yüzünden 2 haftadır..
pöf..

fark etmez nidacım ne yaparsan yap kendini daha iyi hissediceksin kuaför terapi gibi
yarın kestirivercem inşallah bende hatta rüzgar memeden kesilince tekrar kızıla dönüücem özledim

ayy maşşallahh kızz...şimdiye doğmuştur inşallahhh
ama niye olley dedinkkiiii..şimdi bende bi tartışma başlatıyımmı sezeryan olanlara oleeyy yokmu diyeee..

aman nidam sen yapma :)
kötü niyetle demedim ki kuzum.. zorunlu sezeryan olanlara lafım yok..
ben aralık topiğinde takip ediyorum bazen konuşmaları da.. "ben bukadar acıya sancıya dayanamam sezeryan olucam" falan gibi konuşmaları geçiyor da..
benimde yarın ne olacağım belli değil kuzum.. alınma sakın tamam mı..

merhaba kızlar
Bu sabah kontrole gittik. Kızım çok azda olsa kilo almış ama bundan sonra kilo alması mümkün değilmiş. doktorum pazartesi verilen raporu inceledi herhangi bir gelişim geriliği söz konusu değilmiş sadece biraz ince bir kız olacakmış. aslında doığduğundaki kilosuda yeterli olurmuş :)
ancak normal doğum hem ben hemde bebğim için bazı riskler taşıyormuş tıkalı damar nedeniyle. NST çekilmesini istedi ve sonuca göre doğum şeklini konuşalım dedi. NST sonucu iyi çıktı bunun üzerine eğer istersem, normal doğumu bekliyebileceğimizi ama varolan sorun yüzünden Kızımın kaksını yiyebileceği, doğum sancıları yüzünden sıkıntıya girip kalp atışlarında azalma yada yavaşlama olabileceği, yetersiz oksijene maruz kalabileceği ve bunların sonucunda istenmeyen şeyler yaşayabiliceğimizi ama sorun olmadan normal doğurma şansımında olduğunu söyledi ve bunların %15 ihtimalle yaşanabiliceğini söyledi ve normal doğum sancıların başlar başlamaz NST ye bağlarız ancak 7-8 saat sancı çektikten sonra acil sezeryana gitmek zorunda kalabiliriz bu senide bebğinide sıkıntıya sokabilir kara tamamen senin hangisini seçersen seç ben her safada yanında olucam dedi. Bende sezeryanı tercih ettim ben tercihimi yaptıktan sonra doktorumda riske atmamış oluruz dedi. Pazartesi günü eşimin işi olduğu için Salı gününe kara verildi...

İnşallah gününü geçmeden alırısn kuzunu kucağına, zehrada erdi muradına çok şükür, ben laptopu götürcem anneme orda çeken bi net bulursam kaçak bi şekilde giricem :26: eşim çok kızıyo öyle yapınca haram diyo biliyorum bencede öyle ama çok sıkılırsam gircem en azında doğum yaptığımı yazarım gerçi yazarım Allahın izniyle :)

Maşallah canım bak iyiymiş ve salı günü kollarında olucak kuzun çok heyecan verici, artık sabırsızlanır durursun ben zor duruyorum günüm belli olduğunan beri :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…