DOGUM HIKAYEM...Sali gunu esimle alisveris yaptik guzel hicbirseyim yoktu eve geldik yemegimizi falan yedik,salata yapmistim sogan bende normalde biraz g..z yapiyor dedim heralde ondan sanci var.filme bakiyorum bir yandanda saate baktim 20.30,saat tutmaya basladim.tuvalete gittim birsey yoktu ilk once,ikinci gittigimde nisanim gelmisti,esime bagirdim bebek geliyor diye kosarak geldi arayimmi diye,yok dedim biraz bekle arayalim baktimki onbes dakikaya dustu telefon actik ebe hemen geldi.baktiki 4 cm aciklik var ve bes dakikaya bir dusmeye basladi sanci hemen gittik hastaneye.dokuz cm cok guzel acildi ama 1 cm acilmadi kizlar.o 1 cm icin bosuna 5 saat sanci cektim doktorlar basima toplandi ikin dedikce ben iki kere ikiniyorum ucuncuye gucum kalmadigi icin ikinamadim.cok agladigim icin plesenta sismis ve acilmasini engellemis,tam ikinirken doktorlar ellerini atiyorlardi ve beni maf ettiler diyorumki kesin artik dayanamiyorum son 15 dakika dediler eger olmazsa kesicez dediler bir erkek doktor daha geldi ve elini atti ve acilmasini sagladi.hadi bu son geliyor dediler,tam ben ikindim cocugun kafasi cikti ve geri kalana gucum kalmadigi icin vakkumla cektiler.cok sukur dedim ama oglumun sesi boyle nazli nazli cikiyordu,birseymi oldu dedim kimse beni duymuyor bile herkes onun basinda bebegi seviyor.beni diken ebe korkma birsey yok cok saglikli bir bebek dedi.yavrum 49cmve 3.615 gr dogdu korktuguma degmedi kizlar cok sukur rabbime allahim hepinize kolay dogum nasip etsin.ben bu sefer cok zorlandim.doktorlar panik yaptigim icin oldugunu soyledi:26:
maasallahh...zafer senın zehraaaa..hadı gene ıyısınnnn..beyzoş doğmuş kızlar konuştum zehrayla
hakkındır ..bu da ödulunnnnbu arada kendimi sanal ebe ilan ediyorum müsadenizle
kipra aradı arka oda da şarjdaydı telefon yetişemedimgeri aradım açmadı haber alınca yazarım sizede
amanınnnnn goruyon mu kübrayı doguramıyom doguramıyom dıye dıye cokta cekmemıs sukur...kübrayla konuştukkk (kipra) sabah 07 vermişler suniyi 12:00 de 3. ıkınmada pırtlatmış oğluşunu maşallah bebeğin kilosu az diye üzülenlere söyle 3500 üstünde doğdu benimki sakın üzülmesinler diyor herkese çok selam etti bu arada 2 kübra (kipra ve leyna) yanyana odalarda yatıyolarmış görüşmüşler siraçı görmüş minicikmiş leyna bugün öğlen taburcu olmuş tesadüfe bak yaaa
canım gozun aydın..Allah analı babalı buyutsun..ıslerını kolaylastırsın zorlastırmasın ınsaallah...senınkıde kotu sans mı derler artık o hesapp..benım ebe de dedı evvelkı gun 9 cm acıklıkla cocuk gelmeyınce sezeryana gırdım dedı..hem normal sancı hem sunı sancı hem sezeryan cektım dedı..allahtan sen en azından basarmıssın dogurmayı...hayydı gozun aydın..DOGUM HIKAYEM...Sali gunu esimle alisveris yaptik guzel hicbirseyim yoktu eve geldik yemegimizi falan yedik,salata yapmistim sogan bende normalde biraz g..z yapiyor dedim heralde ondan sanci var.filme bakiyorum bir yandanda saate baktim 20.30,saat tutmaya basladim.tuvalete gittim birsey yoktu ilk once,ikinci gittigimde nisanim gelmisti,esime bagirdim bebek geliyor diye kosarak geldi arayimmi diye,yok dedim biraz bekle arayalim baktimki onbes dakikaya dustu telefon actik ebe hemen geldi.baktiki 4 cm aciklik var ve bes dakikaya bir dusmeye basladi sanci hemen gittik hastaneye.dokuz cm cok guzel acildi ama 1 cm acilmadi kizlar.o 1 cm icin bosuna 5 saat sanci cektim doktorlar basima toplandi ikin dedikce ben iki kere ikiniyorum ucuncuye gucum kalmadigi icin ikinamadim.cok agladigim icin plesenta sismis ve acilmasini engellemis,tam ikinirken doktorlar ellerini atiyorlardi ve beni maf ettiler diyorumki kesin artik dayanamiyorum son 15 dakika dediler eger olmazsa kesicez dediler bir erkek doktor daha geldi ve elini atti ve acilmasini sagladi.hadi bu son geliyor dediler,tam ben ikindim cocugun kafasi cikti ve geri kalana gucum kalmadigi icin vakkumla cektiler.cok sukur dedim ama oglumun sesi boyle nazli nazli cikiyordu,birseymi oldu dedim kimse beni duymuyor bile herkes onun basinda bebegi seviyor.beni diken ebe korkma birsey yok cok saglikli bir bebek dedi.yavrum 49cmve 3.615 gr dogdu korktuguma degmedi kizlar cok sukur rabbime allahim hepinize kolay dogum nasip etsin.ben bu sefer cok zorlandim.doktorlar panik yaptigim icin oldugunu soyledi:26:
ayyy içim acıyıverdı bırden okuyuncaaa ..hamısın halınden hamıs anlar guzum adam ıcın domates olmus olmamıs ne farkederr
allll ıste doguruyonnnn..dımedıkkk mııııı...
Allah analı babalı buyutmek nasıp etsın..Evladını Allahını,Kıtabını,Peygamberını,Dinini bılen bırı olarak yetıstırmeyı sana ve esıne nasıp etsın inşaallah canım..kem gozden kotu sozden ve her turlu beladan musıbetten korusun mevlam sızı ve dogum yapan tum kardeslerımı...
kübrayla konuştukkk (kipra) sabah 07 vermişler suniyi 12:00 de 3. ıkınmada pırtlatmış oğluşunu maşallah bebeğin kilosu az diye üzülenlere söyle 3500 üstünde doğdu benimki sakın üzülmesinler diyor herkese çok selam etti bu arada 2 kübra (kipra ve leyna) yanyana odalarda yatıyolarmış görüşmüşler siraçı görmüş minicikmiş leyna bugün öğlen taburcu olmuş tesadüfe bak yaaa
ne kadar güzel bir dua bu...Allahım her dileğin, sanada nasip etsin amin.....
DOGUM HIKAYEM...Sali gunu esimle alisveris yaptik guzel hicbirseyim yoktu eve geldik yemegimizi falan yedik,salata yapmistim sogan bende normalde biraz g..z yapiyor dedim heralde ondan sanci var.filme bakiyorum bir yandanda saate baktim 20.30,saat tutmaya basladim.tuvalete gittim birsey yoktu ilk once,ikinci gittigimde nisanim gelmisti,esime bagirdim bebek geliyor diye kosarak geldi arayimmi diye,yok dedim biraz bekle arayalim baktimki onbes dakikaya dustu telefon actik ebe hemen geldi.baktiki 4 cm aciklik var ve bes dakikaya bir dusmeye basladi sanci hemen gittik hastaneye.dokuz cm cok guzel acildi ama 1 cm acilmadi kizlar.o 1 cm icin bosuna 5 saat sanci cektim doktorlar basima toplandi ikin dedikce ben iki kere ikiniyorum ucuncuye gucum kalmadigi icin ikinamadim.cok agladigim icin plesenta sismis ve acilmasini engellemis,tam ikinirken doktorlar ellerini atiyorlardi ve beni maf ettiler diyorumki kesin artik dayanamiyorum son 15 dakika dediler eger olmazsa kesicez dediler bir erkek doktor daha geldi ve elini atti ve acilmasini sagladi.hadi bu son geliyor dediler,tam ben ikindim cocugun kafasi cikti ve geri kalana gucum kalmadigi icin vakkumla cektiler.cok sukur dedim ama oglumun sesi boyle nazli nazli cikiyordu,birseymi oldu dedim kimse beni duymuyor bile herkes onun basinda bebegi seviyor.beni diken ebe korkma birsey yok cok saglikli bir bebek dedi.yavrum 49cmve 3.615 gr dogdu korktuguma degmedi kizlar cok sukur rabbime allahim hepinize kolay dogum nasip etsin.ben bu sefer cok zorlandim.doktorlar panik yaptigim icin oldugunu soyledi:26:
maasallahh...zafer senın zehraaaa..hadı gene ıyısınnnn..
hakkındır ..bu da ödulunnnn
amanınnnnn goruyon mu kübrayı doguramıyom doguramıyom dıye dıye cokta cekmemıs sukur...massallah ya ..tevafugun da boylesı ıkı kubranın bır araya gelmesı ne guzel olmus...ınsaallah sutlerıde gelsın bol bolllll yesın bebıklerrr...
canım gozun aydın..Allah analı babalı buyutsun..ıslerını kolaylastırsın zorlastırmasın ınsaallah...senınkıde kotu sans mı derler artık o hesapp..benım ebe de dedı evvelkı gun 9 cm acıklıkla cocuk gelmeyınce sezeryana gırdım dedı..hem normal sancı hem sunı sancı hem sezeryan cektım dedı..allahtan sen en azından basarmıssın dogurmayı...hayydı gozun aydın..
bende bugun oturdugum yerden kalkınca hem pijamamın hem koltugun nemlı oldugunu hatta nerdeyse ıslak oldugunu farkettım..aa ıslanmıs bura dedım..lımonlu cay ıcıyorum bı yandan ,bı haylı ter ıcındeyım yanı..annem suyun falan geldıde anlamadın mı yoksa dedıne yanı bu kadarda anlasılmaz degıldır heralde dımı dedım..esım le ben bakakaldık..anneme soruyorum 3 tane dogurdun dogumdan once su olur dıyebılecegın ne var dıyorum..3.nuzdede her yerımkopacak gıbı agrıdı,oyle nısan falan gormedım suyum geldı dr gıttık sız dogdunuz dıyo..sankı sene 1900 heyyy yavrum heyyy...kadın ne kadar unutmak ıstemısse dogdugumuz gunu anlatacak sozu bıle yok...
ne kadar güzel bir dua bu...Allahım her dileğin, sanada nasip etsin amin.....
İrem koltuğa kadar geçtiyse ter değildir yaa suyun olmasın :44:
yok ayy..keske olsa nerdeeee:97:hastayım ya suan zaten sureklı ter dökme modundayım..bırde lımonlu seyler ıctıgımde falan fıskırıyor..sen gece yatagımı gorsen ..1 haftadır yastıkla carsaf degısmekten usandım..o derece ter dokuyorum...
Kız bende normalde aynıyım şu anda belime kadar battaniye sarılı, ıhlamur içiyorum.. Gece başımdan aşağı dökülüyo resmen yastığa havlu koyuyorum sürekli değişiyorum.. ama terim koltuğa geçmiyo pijamam çamaşırım filan ter oluyo ama koltuğa geçmiyo ondan dedim belki suyundur dikkat et yine sen...
bu annemı varya camdan atacam heee..catı muayenesınde doguma yakın bu 10 cm acıklıgı nasıl anlıyolar..once (son aylarda)2 parmakla baslıyolarmıs (dogum zamanında)sonunda ellerıını falanmı sokuyolar dedım..bılmedıgımdennn..hayyy dıllerım kopaydııı..duymadıgım kalmadı...
merhaba kızlar
Bu sabah kontrole gittik. Kızım çok azda olsa kilo almış ama bundan sonra kilo alması mümkün değilmiş. doktorum pazartesi verilen raporu inceledi herhangi bir gelişim geriliği söz konusu değilmiş sadece biraz ince bir kız olacakmış. aslında doığduğundaki kilosuda yeterli olurmuş :)
ancak normal doğum hem ben hemde bebğim için bazı riskler taşıyormuş tıkalı damar nedeniyle. NST çekilmesini istedi ve sonuca göre doğum şeklini konuşalım dedi. NST sonucu iyi çıktı bunun üzerine eğer istersem, normal doğumu bekliyebileceğimizi ama varolan sorun yüzünden Kızımın kaksını yiyebileceği, doğum sancıları yüzünden sıkıntıya girip kalp atışlarında azalma yada yavaşlama olabileceği, yetersiz oksijene maruz kalabileceği ve bunların sonucunda istenmeyen şeyler yaşayabiliceğimizi ama sorun olmadan normal doğurma şansımında olduğunu söyledi ve bunların %15 ihtimalle yaşanabiliceğini söyledi ve normal doğum sancıların başlar başlamaz NST ye bağlarız ancak 7-8 saat sancı çektikten sonra acil sezeryana gitmek zorunda kalabiliriz bu senide bebğinide sıkıntıya sokabilir kara tamamen senin hangisini seçersen seç ben her safada yanında olucam dedi. Bende sezeryanı tercih ettim ben tercihimi yaptıktan sonra doktorumda riske atmamış oluruz dedi. Pazartesi günü eşimin işi olduğu için Salı gününe kara verildi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?