bu arada ben münüşe sıcak su tutuyorum,ıkı ayak tabanımı yere oturup bırbırıne bırlestırıp bacaklarımı ındırıp kaldırıyorum(nomal dogumda rahım kaslarını acıyormus dr dedı)olabılıdgınce yere egılmek yerıne çömerek işlerımı halledıyorum,bagdas kurmaya calısıyorum,nar yıyorum,kegel egzersızı denen münüşü kasık 5 sn tutup bırakıyorum..hastalıgımdan dolayı eskısı gıbı yuruyus falan yapamıyorum bayadır ama onada gırısıcem tekrardan ..baska bıldıgınız bısey varmıı?
artık cıddı cıddı sıkıldım bu halden..bısey degıl mıllet ıyıceden sıtrese sokuyo sankı 50 haftalık hamıleyım..
gogus ucuna azcık bal surmeyı dene canım..tatlı bıseyler ılgısını cekebılır..bunu bırkac kez tekrarla olmadı..bırı bu sekılde alıstırmıs bebegını okumustum..
kızlar bebeğim göğsümün ucunu almıyor, sütümü sağıyorum elektrikli pompayla onu biberonla içiyor. Arada da takviye olarak mama veriyoruz. Kızım 4 günlük oldu ama daha bir kere tam olarak ememedi. Arada ağzına alsa da 2 3 kere emmeye çalışıyor ve bırakıyor. Tecrübesi olan var mı ne yapayım ben? Sürekli uğraşıyorum ama artık sinirleniyor kan ter içinde kalıyor güzel meleğim.
en cok korktugum seydı son haftalara gelıpte ısrarla doguramayıp sunı sancıya ve akabınde sezoya muhtac olmak..henuz gunum dolmadı ama halen tırsıyorum...o yuzden herseyı yapıyorum..irem sen bunların üstüne doğuramıyosan ben yürüyüşe bel bağlamıştım hiç uğraşmım o zaman :))) daha ne olsun. ben yere oturamoyurum ya karnımı çok zorluyo. bana egzersiz verdi dokto ama onları yapabilsem namazımı zaten tas tamam kılardım. ay çok mu tembelim ben neeeee
bu arada şu smile lar niye yok!!!!!!!!!!!!! önce beğen butonu şimdi de bu hıh!!!
sakın bal sürme!!!!! O kadar küçük sindirim sistemi balı sindiremez!!
en cok korktugum seydı son haftalara gelıpte ısrarla doguramayıp sunı sancıya ve akabınde sezoya muhtac olmak..henuz gunum dolmadı ama halen tırsıyorum...o yuzden herseyı yapıyorum..
balı kasıkla yedırmıceksın sonucta sındırecegı bısey yok..sekerlı su sur dıcem ama oda yapay bıldıgın seker sonucta..surecegı bır damla onuda sulandırıp seyreltebılır..
oy maş canım ben yürümüyorum artık okadar ne bileyim yolda bişi olursa diye korkuyorum evde pilates yapıyorum azcık,slm kızlar :)) direkt geçmişe daldım.
sabah komşumla yürüyüşe çıktık yaklaşık 40 dk. yürüdük ay nasıl iyi geldi aksatmayacam artık doğuma kadar inş. bi de akşam yürürsem bu kadar inş. faydasını görürüm.
dönüşte kahvaltı yaptık ben duş aldım hoop yatağa :)) az önce uyandım bi de uyumamayı başarırsam iyi olacak da amaaann doğurunca uyuyamıyomuşuz zaten şimdi tadını çıkarayım :))
dün gece sancım oldu hafiften adet sancısı gibiydi. sabaha kadar sürdü. dedim herhalde geliyor. ama yürüyüşe çıktım hiç bi şey yok. yalancı sancıydı galiba.
dolaba bi şeyler atmam lazım ama canım hiç bir şey yapmak istemiyo. yan gelip yatma modundayım
kesinlikle katılıyorumm, benimde arı alerjim var bal fazla tüketirsenm vücudum tepki veriyor hatta 3-5 tane arı sokarsa ve hast. yetişemezsem ölüm tehlikesi bile olur dedi dr, arı sokunca hemen hast koşarız, pekmez olabilir, hem doğal hem alerjik değil, bir arkadaşım pekmezle alıştırdı emmeye hemde emdi uzun süre bebeği, allah hepimise yardım etsin zor günler bizi bekler:)))tatlım şekerli su daha iyi (esmer şeker), bal polen içerdiği için bebekler için uygun değil, ayrıca bebekte polen alerjisi de olabilir, polen alerjisi tehlikeli bir alerji türüdür. o yüzden 9 aydan önce bebeğe bal verilmez hatta bazı durumlarda annenin bal yemesi de yasaklanır
Kızlar hastanedeyim.sabaha karsı suyum geldi.açılma henüz 3 cm.suni ile destekliyorlar.bakalım ne kadar sürecek dualarınızı esirgemeyin.:)
Kızlar hastanedeyim.sabaha karsı suyum geldi.açılma henüz 3 cm.suni ile destekliyorlar.bakalım ne kadar sürecek dualarınızı esirgemeyin.:)
hastane çıkışı body ve hep mother dan aldım çok memnunum
new born sadece ama sadece 1 adet al elinde patlıo adamın
kalan eşyalar 0-3 olsun
az al bebek doğunca alırsın
+ bence park yatak alma
çevremde alan 2 kişi geri verdi kullanamadılar.
Belis den fln bi beşik bak arasında 50 lira fark edio
hem altındaki çekmeceyi de kullanırsın.
Gecelikleri ben Kom ve Marks&spancer dan aldım
lohusa geceliği hem çirkin (bana göre ) hem de gereksiz pahalı olduğundan
önü düğmeli normal insan pijaması ve geceliği bak önce derim ben
Doğumlar başlamış ne demek canım bitti bile :) Az kişi kaldık.
Ankaradaydın sanırım. Birkaç yer tavsiye edebilirim. Bebek eşyalarını söğütözünde Ak parti nin karşısındaki özelcan bebeden, bir kısmını da ulustaki özelcan bebeden aldık. çok indirim yapıyorlar. pazarlık yapabiliyosun. geceliğimi de ordan aldım, hastane çıkışını chiccodan 2 takım aldım, keçiörende pazarlık yapabileceğin bir mağazası var AVM lerde fiyat sabitken burdan çok indirimli aldık 75 tl idi bir tanesi, 50 ser tl ye indi. park yatağı 210 tl ye özelcan bebeden mama mia marka aldım, kraft 504 ün aynısı, hatta ondan çok daha iyi. şu aralar 180 tl ye düşmüş. çok kullanışlı. gecelik 50 tl. ama bir tane yetmiyor maalesef iki tane, bir tane de pijama alman lazım.şimdilik aklıma gelenler bunlar. hepsinin fiyatını tek tek hatırlamıyorum, yüklü meblağlar bunlar. aklına geldikçe sorarsan söylerim yine.
canım biliyorsun bana da 14-18 arası gün seç dedi ben 20 -21 olmazmı dediğimde riske girer normal doğum başlarsa acil ameliyat gibi olur bir esprisi kalmaz dedi, ve anladım ki babamda dr umu arayıp sez ikna et demiş çünkü panikleyeceğimi düşünüyor:) bize 17 demişti dr ama biz 15 i cmt seçmeyi düşünüyoruz,ama sanırım aynı günlerde olacak seninkiyle bebikler gelişimini tamamladı diyor babam da, dışarıda günde 40-50 gr alır ama anne karnında günde 25-30 muş yani sağlıklı olsun da, bizde biran önce gelsin istiyoruz:))canım naptın, doğum tarihi konusunda ne karar verdiniz? dün akşam kayın pederim aramıştı ona da anlattık çatımın durumunu bizim dobiğin kilosunu : ) kendi tecrübelerime göre sezeryanı tercih etmenizi öneririm dedi o da. hem kendi doktorum hem kayın pederim aynı şeyi söyleyince sezeryana karar verdik. cumartesi günü tam doğum tarihine karar vericez biz ama çok da uzatmak istemiyorum. böyle bir durumda erken gelirse çok stres olurum hastaneye gidene kadar. sanırım pazartesi gününü (17 Ekim) tercih edicez.. çok stresliyim..
Evet cnm Ankara'dayım. Hastane çıkışını çok uygun almışsın gerçekten. 10 parçalı mı? Park yatakta mama mia duymamıştım hiç. ii bi marka mı? Çin malı oluyomuş ya bazıları. Ama tutup chiccoya da dünyanın parasını vermek istemiyorm açıkçası. Uygun ama kalitesi ve kullanışı da ii olmalı. Baby2go inceliyodum ben de.
Gecelik için Ankara'da kocabeyoğlu pasajını önermişlerdi.Ama henüz gidip bakmadım. Hangi markalar iidir onu bilirsem ona göre fiyat karşılaştırması yapıcam. Seninkilerin fiyatı uygun. Markası ne peki?
Tavsiyelerin için teşekkürler cnm. Hepsini incelicem:)
kızlar az önce ayağa bi kalktım suyum geldi sandım , çok ciddi ve fazla akıntım oldu, çamaşırım + üzerimdeki pijama altım ıslandı, hala ufak ufak akıntı var ama sanırım su olsa çok daha fazla olurdu, kanlıda değil.
nişan yada su değildir diye düşünüyorum. bakalım akşama kadar devam edicekmi böyle.
canım biliyorsun bana da 14-18 arası gün seç dedi ben 20 -21 olmazmı dediğimde riske girer normal doğum başlarsa acil ameliyat gibi olur bir esprisi kalmaz dedi, ve anladım ki babamda dr umu arayıp sez ikna et demiş çünkü panikleyeceğimi düşünüyor:) bize 17 demişti dr ama biz 15 i cmt seçmeyi düşünüyoruz,ama sanırım aynı günlerde olacak seninkiyle bebikler gelişimini tamamladı diyor babam da, dışarıda günde 40-50 gr alır ama anne karnında günde 25-30 muş yani sağlıklı olsun da, bizde biran önce gelsin istiyoruz:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?