2011 Ekim Anneleri

canım benimde göğüs ucum olmadığınan çok zorlandım.şuanda alıyor.elektirikli pompalar azda olsa ucu çıkartıyor süt sağarken sağmayı bırak ve hemen bebeğin ağzına ver hem göğüslerin ucu çıkmış oluyor hemde süt o anda daha bol oluğundan çekmesi daha kolay oluyor .ayrıca biberonla çok doyurma. ben öyle yaptım.eğer mama da veriyorsan meme ucuna mama sür. benim tavsiyem .kızını allah nazarlardan korusun.

dedim bacım demezmiyim aaa ben öyle düşünmem dedi
Kızlar hastanedeyim.sabaha karsı suyum geldi.açılma henüz 3 cm.suni ile destekliyorlar.bakalım ne kadar sürecek dualarınızı esirgemeyin.:)
anaaa sende doguruyon kızzz hadi bir avazda canım sağlıkla al kucagına
sürekli takip et canım geçmiş olsun

ahh canımmm kıyamam yaa havluyu ısıtıp koy inşallah geçer geçmiş olsunnn

Ikınma tekniği: Sancı geldiğinde burundan nefes alarak derin bir karın solunumu yapmalısınız. Daha sonra nefesinizi içinizde tutarak çenenizi göğsünüze yaklaştırarak bebeği itmeye çalışır şekilde aşağıya doğru güç uygulamalısınız. Bu insanın kabız olduğunda ıkınmasına benzer. Burada gücünüzü boynunuza doğru değil aşağıya doğru vermelisiniz. Ikınma kuvvetli ve uzun olmalıdır. Bu ıkınma süresince nefesinizi tutmak yerine yavaşca ağzızından "ıııııııı" şeklinde ses çıkartarak nefes vererek de ıkınabilirsiniz. Bu esnada nefes verme çok yavaş olmalıdır ki ıkınma uzun sürsün. Nefesinizi tamamen verdiğinizde ıkınma biter ve sancı geçmemişse bu esnada tekrar aynı şekilde burundan karnınızı şişirecek şekilde nefes almanız ve ıkınmanız gerekir. Ağrı geçince normal nefes alarak dinlenmeniz gerekir ve ağrı gelince tekrar aynı şekilde ıkınmanız gerekir. Ağrılar ortalama 2-3 dakika arayla gelir. Bu esnada gerekirse epizyotomi (doğum kesini) yapılır ve bundan sonra genellikle bir ıkınma daha doğum için yeterli olur.

Arkadaşlar bugün transferin 12. günü ve test yaptırdım ve sonuç BETA-HCG:62 VE?
1.DR.UM HAMİLESİN DEDİ:)))))
2.SİZCE NE BİLEYİM İŞTE HAMİLEYİMDİR DİMİ:))) CEVAP YAZARSANIZ ÇOOOOK SEVİNECEĞİM....

Yaaa :'( çok zor olmalı Elifcim Allah dayanma gücü versin inş. çabucak iyileşirsin.
Emiyo mu Sudenaz doyuyor mu peki?
Çok geçmiş olsun canım doktorun söylediklerini yap bakalım kısa zamanda geçecek bi şeydir belki. Ama hemen hepinizde var aynı sorun, vallahi korkmaya başladım ben.

kızlar sancım var ıns yalancı degıldır:)

Duaların kabul oluyo galiba :) Başladıysa gözün aydın :) Allah kolaylık versin.

Hayırlı olsun :) Doktorun da tasdik etmiş, hamile gözüküyorsun bu değer onu gösteriyor bence :)

selam kızlar naber? iyi misiniz? Ben iyiyim, ama çook uykum var. hamileliğin başına dönüyorum galiba, başımı kaldıramıyorum sürekli uykum var. Neyse ki ağrı sancı yok henüz.

selam kızlar naber? iyi misiniz? Ben iyiyim, ama çook uykum var. hamileliğin başına dönüyorum galiba, başımı kaldıramıyorum sürekli uykum var. Neyse ki ağrı sancı yok henüz.

Aynen bende de cok uyku var ama geceleri degil gündüzleri uyuyorum sürekli, annem doguma yakin öyle olur uyku bastirir sürekli dedi :O

Eytttt :) Eda'yı sen mi ziyarete gittin? Rüzgar'ı gördün müüüü neler yapıyodu??

Yok tatlım ben Elifi ziyarete gittim, Edayı daha yeni öğrendim keşke yakın olsaydım onada giderdim. Yarın arayacağım ama, belki eşim müsait olurda götürürse koşa koşa gitmeyi istiyorum çok sevdim bebek ziyaretini:)) Elifle Sudenazı gördüm ikiside çoookk tatlıydı. Sudenazı kucağıma aldığımda acayip heycanlandım görmeniz lazım küçücüktü. Bu arada doğum yapmayanları sorsam daha kolay olur sanırım :))) Ben varım

Aynen bende de cok uyku var ama geceleri degil gündüzleri uyuyorum sürekli, annem doguma yakin öyle olur uyku bastirir sürekli dedi :O

Gece uyuyabilmek için gündüz uyumuyorum ben. gözümden uyku akıyor ama bir saat kestirsem gece uyuyamam, onu bildiğim için gözlerim pörtlek pörtlek geziyorum. ama sürekli uzanma halindeyim. miskin miskin geziyorum ortalıkta. Bazılarına da tam tersi enerji geliyor, bana hiç uğradığı yok.

Hmm anladım.. kızlardan biri yeşim ziyaretime geldi dedi ama kimdi onu hatırlayamadım, karıştırmışım demek ki. iyi etmişsin yaa ne güzeldir :) Nasıl güzeldir o minişin misssss kokusuuuu. ahhh canım benim. Darısı başımıza olsun inş. sağlıkla gelsinler.

Hatırlayabildiğim kadarıyla kısaca sayayım, zaten kısa sürecek Sen, ben,mavipatikler, filiz (ahtermina), coturnix, iremguzum, a_seyma, genetikerin, turkuaz, .. sonracıımaa. ayy şimdi de aklıma gelmiyor iyi miii :) Kafam durdu, şimdilik bu kadar tatlişkom. bir de ismini ilk kez gördüğüm ama bizi uzun süredir takipte olan arkadaşlar var. Herkese hayırlı doğumlar olsun inş.

ooouuu cidden az kalmışız :)))) 1,5 haftadır evdeyim yapmadığım ev işi kalmadı halen yukarıdaymış Doruk bey, bu gidişle tam gününü dolduracağız. Ben şimdi çıkmak zorundayım kısmetse birkaç güne netim bağlanacak eve daha sık buralarda olacağım. Aklım hep burada kim ne yaptı merak ediyorum. Öpüldünüz hepiniz iyi akşamlar.

evet evet azaldı nufusumuz.
tamam canım görüşürü. kendine dikkat et, Doruk beye de dikkat et, çok yorma. görüşürüz öptüm sizi.

ben de çıkıyorum hanımlar. herkese iyi geceler.. dizim var trt1 de sakarya fırat ı izleyip yatıcam.

topıcın bu kadar sessızlesecegını hıc ummazdım..ekım ortasına gelmedennn sessızlıklere büründük...bızde dogursakta sussakkk mademm

selam kızlar,
bugün çapada randevum vardı,
suyuma baktılar ve nst ye girdim.
ikiside normal çıktı ve hftaya çarşamba tekrar kontrolüm var.
bugünlerde doğum yapan arkadaşlar varsa
onları kutlarım ve allah analı babalı büyütsün bebeklerini
ve tabii ki bol sütleri olsun diyorum.
yarın da özel hastanede muayenem var ve çatı muayenesi yapılacak.
geldikten sonra sonuçları bildiririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…