2011 Ekim Anneleri

ayırt edersin canım suyun nasıl olduğunu. şimdi annemde kalıyorum ya geçen gün annem beni nasıl doğurduğunu anlatıyodu. annem nasıl olsa daha erken diye beni doğurduğu gün pikniğe gitmiş, gezenti kadın işte : )) beni bi gülme tuttu o anda bi ıslaklık hissettim baya eşofman falan ıslandı yani, suyum geldi sandım ama akıntıymış sadece : ))

ayy süpermiş
ben bakkala giderken bile acaba suyum falan gelirmi yolda diye düşünüorum korkuyorum :)) maşallah annene valla :)

Kızlar hastanedeyim.sabaha karsı suyum geldi.açılma henüz 3 cm.suni ile destekliyorlar.bakalım ne kadar sürecek dualarınızı esirgemeyin.:)

Allah yardımcın olsun. bi avazda doğur inş. :)

su ayırt edilebilirmiş ama akıntı pijamayı ıslatacak kadar olabilir mi ki. benim doktorum pijamanı ıslatacak kadar olursa gel demişti. takip et hayırlısı olsun

oy maş canım ben yürümüyorum artık okadar ne bileyim yolda bişi olursa diye korkuyorum evde pilates yapıyorum azcık,

doktorum yürü dedi artık. daha öncesinde enfeksiyonum var diye kesmişti yürüyüşü. ben de yürümeye çalışıyorum. yalnız çıkmıyorum yürüyüşlere. ya komşum ya eşim oluyo yanımda. tel de yanımda her daim. takdir Allahtan artık.
yürüyüş normal doğumu kolaylaştırıyor ya benim de şu an normal görünüyo bi aksilik olmazsa. o yüzden yürümek istiyorum

hayırlısı canım. inş. korktugun başına gelmeden alırsın Gülfemini kucağına

mutfağımı topladım evi el süpürgesiyle bi süpürdüm üstten üstten :)) çorbamı yaptım. çayım bitmişti onları karışıtırıp yerleştirdim. mutfak örtülerimi yıkamıştım ama sermemiştim onları serdim. Aferin bana :))

Sinem gözün arkada kalmasın canım :)) eşim gelmeden bi de moplarsam tamamdır :))))

canım benimde öyleydi hastanedeyken alıyodu ağzına 3-5 en fazla 10 kez çekiyodu o esnada uyuyodu zaten. yanımdada o kadar hem kaynanam hem annem var cgayet de tecrübeliler ama anlamadılar demek kiii... meğer alamıyomuş yavrucak memeyi. hemşire farketti emmiyoki bu dedi. tuttu göğsümü sıktı sıktı çok acıttı (hayda smile larımıs yokkk ağlayan smile olcak burda yok yok kızgın smile hatta hemşireye dil çıkaran smile.. neyse ) derken kolostrum denen sarı sıvı geldi onu bebeğin dudaklarına değdirdi bak dedi şimdi tadını alınca yapışcak aynen öyle oldu. bide kahverengi bölgenin kenarından tuttu çocuğun ağzına girmesi kolay olsun diye büzüştürdü verdi ağzına. biz nasıl şaşkınız görümcemle 15 dakka falan sürekli emdi lok lok... babamlar geldiler memeden çekmeye çalışıyom çekemiyom çekmek de istemiyom aslında 2 gündür açmış yavrum...
şimdi ben hala öyle devam ediyom ucunu iyice sıkıştırıp küçültüp veriyorum yoksa ememiyo. bilmiyorum başka tekniği olan varmı.... uzun süre emmeyincede sertleşiyo sertkende hem çocuk alamıyo hem meme ucu kopuyo acıdan. o zamanda ya masaj yapıyorum olmadı sağıyorum biraz azalınca yumuşuyo.

Hanzade cok gecmis olsun ama bebegin yaninda simdi, güle güle büyüt annesi, darısı başımıza inş.

Ev temizleniyor, kayınvalidem de geldi ütülerimi yaptı saolsun, ben de gece hiç uyuyamamıştım, dinlendim uyudum biraz. Ohh ev mis oldu, abla mutfagı hallediyor şimdi de, kızım ev temizken bu gece dogsa ne güzel olur :)

gogus ucuna azcık bal surmeyı dene canım..tatlı bıseyler ılgısını cekebılır..bunu bırkac kez tekrarla olmadı..bırı bu sekılde alıstırmıs bebegını okumustum..

Canım dedesi beni öldürür öyle bişey yaparsam :) Tatlı bir şeyler sürmeye kesinlikle karşı sütünü biraz sık öyle ver diyor ama bakalım.

Kızlar hastanedeyim.sabaha karsı suyum geldi.açılma henüz 3 cm.suni ile destekliyorlar.bakalım ne kadar sürecek dualarınızı esirgemeyin.:)

Allah bir avazda kurtarsın. 5 cm den sonrası çok hızlı ilerliyor tatlım.

Leyna (Kübra) canım siz biberon kullanıyor musunuz? Ben 2 gündür biberonla veriyorum daha önce kaşıkla veriyorduk ama biberon verince sanki emme refleksi daha güçlendi. Bugün bir 5 dk kadar çığlık kıyamet memede tutmayı başardım. Kayınvalidem annem hepsiyle beraber uğraşıyoruz ama çok hazırcı. Göğüslerim de taş gibi oluyor pompayla yapıştık artık birbirimize göğüs uçlarım da yara olmaya başladı

Bu arada smile lar olmayınca çok resmi oldu burası ya :)

Aynen tatlım benim de kayınvalidem gösterdi o tekniği onun da göğüs ucu hiç yokmuş ama eşimi 2 yaşına kadar emzirmiş :) Kahverengi bölgeyi çekip uzatıp ağzına tıkıyorum alıyor almasına ama benimki 4-5 kez çekip ağlıyor, yine bir 4-5 çekip yine ağlıyor ve en sonunda kıpkırmızı terden ıslanmış hale geliyor. Eziyet mi ediyorum hiç bilmiyorum yani. Bizim hastanedeki hemşire mememi verememişti bebeğe seninkine helal olsun.

El süpürgesiyle almak daha zordur filiz yaa nasıl eğildin öyle.
Ben dantellerimi yıkayıp ütüledim dün. ütülerken o kadar çok olduklarının farkında olmadığımı fark ettim. yaa bizim ev de burhan altıntop un evi gibiymiş dedim kendi kendime tekrar sermedim. doğuma giderken sericem valla bi daha yıkayamam uzun süre. çok yoruldum :) hiiiç sevmem danteli ama kayınvalidem sağ olsun her gelişinde bi şeyler örüp getirdi, laptopun üstüne bile serecek kadar çok var yaa çok komiiikk :) neyse gelen giden olsun da kaldırırım hepsini, onlarla mı uğraşıcam :)

Sinem yok diye üzülmeyelim valla onu aratmamışsın güzelim.

Hanzadeyle tekrar görüşürsen benden de selam söylersen, göz aydınlığı dileğimi iletirsen sevinirim Filizzzzz.

Nida bugun niye gelmedi ki... Elvin hasta degildir umarım.

evet Nida bugün yok nazar mı ettik kızı ne en çok gelen sensin diye doğum yapanlardan. gel kız sensiz topik çok sessiz :))

geldim kızzz gelmemmi hiiiçç dün akşam alışverişe gittik geldik ,benim bilgisayarı açıyodumkiii..bide baktım açma kapama swici bozulmuş ,ee benim herüf dururmu ?? dağıttık canııım laptopumu ..ee tamir edip toplayana kadar gece1 oldu ondan sonrada uyudun kezaa artık elvini 2 saatte bir emzirmeye başladımki sarılığı bian önce geçsin diye ,,gece 3-5 kez uyandım ,şuanda çok uykum var ama 5 te bi emzirme daha var o ndan sonra uyucam ,bu saate kadarda gelip gittim topiğe ama ,kah ütü yaptım ,kah elvini emzirdim ,banyosunu yaptırdım derkeeen cevap neyin yazamadım kimseyee...Allaha şükür çok iyiyiz teyzeleri ,kızım toparlanıyo yavaş yavaşş.(sarılan ve kalpler çıkaran smile)

hanzadee tebrik ederim canııım ..Allah analı babalı ,sağlıkla büyütsün inşallahh ..sütün 1-2 güne gelir canım ,humana still çay iç ,ben içine bi tutamda rezene atıp içiyorum ,hatta şu anda önümdee...(çay içip gazete okuyan smile)

irem basur için zeytin yağı yanısıra kuşburnunu bayaa kaynat sonra ezz lapa yap ,bir tülbende sar ve koy totoşaa..damarların sıkılaşmasını sağlar ,ağrıyı keser,kanama varsa durdurur..

kızlar edeyla konuştum ,baya sancısı varmış yawrumun ,kalkıp oturamıyomuş ,rüzgarı alamıyomuş kucağına ağrıdan ,bide öksürüğü geçmediği için,her öksürdüğünde ayrıca canı yanıyomuşşş...inşallah en yakın zamanda toparlanır canım benim ...

yakinen takipteyim kızlar sizlerii ..öpüyoruuz kızımlaa..( öpücüklü smile)

canımcım hakkaten benimkide 2 gün küvezde kalınca orda full aptamil ve su verdiler biberonla. sanki eve geldiğinde deiğin gibi emme reflexi kuvvetlenmişti :)

bide ben hala sol göğsü zor veriyorum onda dediğin gibi oluyo 4-5 kez çekiyo ama çekemiyo iyice bırakıyo tekrar tekrar denerken sinir oluyo çocuk kıpkırmızı oluyo bazen vazgeçip sağı veriyorum bazen devam ediyorum sonunda alıyo. yani bence memeye iyi yapışamayınca öyle 4-5 kez çekiyo sonra ağlayarak bırakıyo olmadı anneciiim der gibi

rabbim hepimize yardım etsin. bazen düşünüyorum 25 senedir bu memelerde bişi yoktu. şimdi yavrumun mamaları var içinde... onu veren rabbim kolaylığınıda verir inşallah hepimize...

sarılık deyince oğlum geldi aklıma sen miydin kız geçende 10.9 a düştü diyen.. eğer sensen maşallah.. bizde bugün gittik 5 günde 14.3 ten 12.8 e düşmüş.. normalde daha çok düşmesi lazım ama başka bişiler var yok hemoglobini yüksek yok bilmemnesi yüksek yavrumun o yüzden yavaaaş yavaaaş düşürebiliyoruz şu mereti. bi bitsede kurtulsak yaaa... 2 aya kadar geçer ancak tamamen dedi doktor... bide bende sık emzirmeye başladım. geceleri falan 1 saattede kalkıp emzirdiğim oluyo. umarım faydası olur (((

canım benim en son 12 ye düşmüştü 8. gün ,sonrada bi dahagitmedim ,bidefa düşmaye başlayınca düşüyomuş zaten ,ama ben sık emzirmenin önemini anlayamadığımdan baya ihmal ettiim ,baktım bebem 4-5 saat uyuyo sonra uyanıp emiyoo ..ohh dedim ..ama dün aile hekim sık emzir demelerinin sebebini anlatınca dank etti kafaya,uyandıröası zor oluyo ama bi şekilde sokuyorum ağzına öylece bekliyoruz ..misal son 15 dk dır göğsümde kendisi ama emme falan yok iuyuyoo ,ara ara şöle çeker gibi yapıyo,sonra yine uykuya devamm ...

benimde öyleydi 4-5 saat deliksiz uyuyodu.bende oooooooooohhhh ne güzel diyodum. eee millet anlatıyodu hep misal arkadaşım yarım saatte bi uyanıp ağlıyomuş yarım saatte emziriyomuş yok kırk saatte gazı çıkıyomuş falan. dedim nimet bu beeee... uyandırması da çok zor oluyo ama bi damla bi damladır.

bide bu çocuğa meme uçlarının portatif olmadığını kafasını her çevirdiği yere ağzında memeucunu da götürmemesi gerektiğini nasıl öğreticem ben yaaaaa !!!!!!!!!!!!
uyuklarken tutuyo sağa sola sallıyo bende mecburan onunla beraber gidip geliyom (( yoksa mazallahhhhh kötü şeyler olacak

slm kızlar sabah dra gittim göğüslerim için bezeler o kadar büyüdükü neredeyse avcumun içine sığacak duruma geldi antibiyotik verdi onun için sürekli masaj yapıp sıcak kompres uygulayacakmışım bide daha çok emzirki göğüs kanalların açılsın dedi ama artık kanıyo göğüslerim ve çok acıyo (

Canim Allah yardimcin olsun, küveti sicak suyla doldurup icine otur, gögüslerini el yöntemiyle sagarak rahatlatmaya calis...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…