2011 Ekim Anneleri

ben bugunde dogurmadım ..bugun ufaktan ufaktan sancım oldu ama ardı gelmedı..canım sıkılıyo..kocamda aldı elıne test kıtabını soru cozuyo..matematıkcı olunca adam bos zamanlarını bıle boyle degerlendırıyo..saka gıbı...annem de tutturdu bebek dogmadan gıdıcem bu gıdısle dıye..esımın arkadaslarının hanımlaı bıle arayıp dogurdun mu dıye soruyo..cıdden bu denlı umursanacagımı sanmazdım..ınsan ıyıce gerılıyo..Rabbım tez vakıtte kurtarsın benı ve sıra bekleyen kardeslerımı...bugun gene gozyasılı gectı benım ıcın..kızıma dıktırdıgım yatak yorgan yastık geldı..adam bızımle kafa bulur gıbı dıkmıs resmen ..kızımın bos besıgıne bakıp bakıp agladım..elımı neye atsam basım agrıyor...oysa anneme demıstım sen yap burun kıvırdı ugrasmamak ıcın bin bahane buldu..netıcede parasıyla yaptırdıgım bıle burnumdan geldı..bende ona kızdım,sen yapmadın benı su ınsanlara muhtac ettın al ıste onlarda boyle yaptı dedım..kem kum edıp durdu..ıcınde heves bırakmamısızda hepsı bızım yuzumuzden olmusta..ya ben kıme ne yaptım ..benım cocugumun ne gunahı var...nıye ya nıye bendekı azcık hevesı bıle kursagımda bıraktı...ne gunahım var benımmm kızımmmmmınnn..

esım de geldı aglama kıyamam degmezz dedı dedım yatak yorgan bahane o degıl bu gozyaslarının sebebı...bılıyorum uzulme sen az daha sık dısını dedı...yorgancıyada actı telı agzına gelenı saydı ben bıle daha guzelını dıkerdım dıye..akıbetı bellı degıl..kısacası...

cok uzuluyorummm,yapayalnızım kuru kalabalıklar ıcınde....bazen kızım n olur gel de barı sana sarılayım sen ol yoldasım dıye konusurken buluyorum kendımı...kocam borc odeyecem dıye ne yapacagını sasırmıs adam 5 dk bos zamanı olsa uyumak ıstıyo,haklıdaaa..annem oyle..aılem boyleee...

off offf gozlerım doldu gene...bılmıyorum takmamak cok zor hatta ımkansızzzz.....herkese ıyı gecelerrr...

canım moralini bozma,
istediğin gibi olmamış olabilir ama moralini bozma,
yakında kızının geleceğini düşün ve onu kucağına alacağın zamanı düşün.
olmadı kendin düzeltirsin.
sen tamamlamaya çalışırsın.
hem içine sinmiş olur.

ah birtanemmm.. Rabbimden sabır diliyorum senin için..
boşver anneni takmamaya gayret et.. gidecek nasılsa er ya da geç.. sonra çekirdek aile olarak sen eşin bebeğiniz kalacaksınız..
sinirlerini yıpratma boşyere.. bu psikolojiyle lohusalık dönemi ağır gelir sana.. sık dişlerini biraz bunlar da geçer,
senin mesajlarını okurken içim gidiyor.. bazen ağlıyorum da..
sıkma canını, güçlü olman gerekiyor bebeğin için..

gecmıs olsun canım bende senı merak ettım eve gelır gelmez nete gırdım ama malesef hasta olmussunuz kendıne dıkkat et . ıs yaparken ınsan anlamıyo zaten ıs bıtınce heryerı agrıyo bıde ustune sogukta uyumussunuz bununla gecmıs olsun
gogus ucuna azcık bal surmeyı dene canım..tatlı bıseyler ılgısını cekebılır..bunu bırkac kez tekrarla olmadı..bırı bu sekılde alıstırmıs bebegını okumustum..
kızlar bal süt çilek 1 yasa kadar verılmıyo ozellıkle bal cılek alerjı yapabılıyo ( sutte soyle bısey var anne sutu almıyosa ve maddı ımkan yoksa formul mama almaya sulandırıp ınek sutu verılebılıyo. balık 1 yas sonrası yumurta 6 ay sonrası et tavuk suyu ve kendısı 8 .aydan sonra.
ayrıca tatlı bıseyler yemesı bebgın meme alma ıstegını azaltır artırmaz cunu tek bıldıgı tat sut olmalıkı onu ıcsın bılgınıze aklımagelen olursa yazarım yıne
Kızlar hastanedeyim.sabaha karsı suyum geldi.açılma henüz 3 cm.suni ile destekliyorlar.bakalım ne kadar sürecek dualarınızı esirgemeyin.:)
dogurmussundur canım sanırım hayırlı haberlerle don
canım belkı tiş kaçmıstır bıraz ben onu farkettım ılkgebelıgımde yoktu ama son 1 2 haftadır azıcık kacıyo bazen umarım dogum sonrası toparlar malum amelyat gerektıren kalıcı durumlar oluyo
canım benım kulagımı cınlatmıssın e bı benmıyım kosusturan hepımız bırbırımıze gaz verelım yoksa tembel hatunlar olucaz aklım gerıde kalmıyo artık sen varsın dıye
masallah demek leptopa kadar dantelın var ben sermem olsem ugrasamam yıka utule salonda hazır takımım var cok agır ama el yapımı buyuk parcalı bısey yatak odasındada kendı yaptıgı turk ısı takımım tel kırmalı onuda senede bı yakarım utu ıstemez salonddakı yıkanmak bıle ıstemez dantelden annem cok cektı tullerı bıle danteldı benımkıler onun ıcın sandık beklıyo ogullarıma mırasım
kızlar sancım var ıns yalancı degıldır:)

hayırlı bakalım canım haberdar et bızı

evet kızlar sabah evı toplayıp beyazları yıkayıp asıp mıcrofıber bezlerımı sabun tozuyla makıneye atıp kacmıstım evden malum annemle cıktık eksıklerımı aldık dısarda yedık anneme gıttık sonra yemek fılan yaptık aksam orda yedık sonra eve geldım bezlerı asıp renklılerı attım aldıklarımı yerlestırdım kuruyan camasırları topladım ve buraya geldım. eve sıgamaz olduk ogluma yenı bı oyuncak sepetı aldım sıgmıyodu dıgerıne dıye onu nereye koyacagımı sasırdım tam duzene gırıyo ev yıne ıs cıkıyo kadın gelcek cuma tencerelerı ona cıfletıcem kuafore gıdıcem ben cumartesı randevum var onumuzdekı salı bebgı sunı sancıyla almak ıstıycek yıne doktor ama ızın vermıycem bakalım ne olcak karısık yazdım valla kusura bakmayın susuzluktan oldumgecmısı okurken cvp yazıp ıcıyım dedım su ıcmeye kacıyorummm

canım yaaaa...vallaha çok üzüldüm ,ne çok canın yanıyodur kimbilir ,inşallah tez zamanda bi şifa bulursun ,beze neden oluştuki canım yaa..emmediğ içinmii..daha önce kimseden duymamıştım ben ...gerçi bebeklerin bile göğüslerinde oluşuyomuş bu bezelerden kaynanam sürekli ovuşturuyo elvininkileri ,sende bol bol ovuştur canım ,bide manuel pompa gerçektan acıtıyo ,elektirikli daha iyi diyo kızlar ,sende kirala istersen ..

yawrum yaaaa...kızzz yatak yorgan bahane dediğin için üzerinde durmuyca ,sen baya doldun şu sıralar ennenden ve yaşadığın hastalıktan dolayı ,baye stres yaptın ,bide beke bi an önce doğsun diyede çok stres yapıyosun ister istemez ama ne yaparsan yap kaderden öteye geçilmez bu yüzden sakin olmaya çalış ,ben hamileliğim sırasında burda çok belli etmesemde gerçekten çok huzurluydum ,yani daha önce düşükle sonuçlanan hamileliklerimde okadar paniktimki inanamazsınız ,kendimi dünyanın merkezinde gibi hissediyodum adeta ,bi haller bi edalarr..ama bu gebelikte okadar sakindimki ,herşeyi çok normal karşıladım aşırı tepkilerden sakındım ,şimdi bebeğimdede bu huzuru hissediyorum ,onun ağlamalarına falanda çok sakin yaklaşıyorum ve oda hemen sakinleşiyo ,aksi taktirde stresimiz bebeğimizede yansıyo ,karnımızda olsa bile ,sana tavsiyem ,bi çok şeye hazırlıklı ol ,panik yapma ,stres yapma ,benim bebemin ne yorganı ne yastığı var ,kullanmıyorum yastık zaten ,ee yorganada gerek yok henüz ,acele etme ,bi battaniyesi var onu örtüyorum üztüne ,zaten ev sıcak ...basurun içinde öneride bulundum sana onuda uygula ...annen de gitsin ya bence valla daha rahat edersin ,bence kaynananda gelir hemen ,hiiiç ısrar etme annene bak ,bence bidaha ben gideyim diyince biletini nezamana alalım annecim de ,doğru seni rahat ettiremedik de ,onuda kırmadan çık işin içinden ,bak gerçekten bebek bakımı zor değil ben yaptıysam herkes yapar ,giydiremem diye ,kafadan geçirmeli kıyafet bile almamıştım ama 1-2 çıtçıtlı badi üstten giydirmeli ve ilk günden beri kendim giydirip soyuyorum ,bi yıkamaya yardım ediyo kaynanam ,ee onun yaptığını kocamda yapar ,zaten yakında çıkarcam onu aradan kendi bebemi kendim yıkıcam sevmiyorum kimseye bağlı olmayıı...umarım yazdıklarım sana iyi gelir canım ..sıkma canını boşveeeerrrr...beben iyi olsun yeterr:)))

mavi patikli sana sorma amacım eşininde bu konyda fikri olabilr ayrıca sen daha öncede doğum yaptın ,şimdi merak ettiğim şey ,ben çok çabuk hasta olurum kışın sizce grip aşısı olsammıı??? sütümden bebeme geçermi ,yani sonuçta hafif şiddetli grip olcam vücuduma virüs verildiği için ,bebemde grip olurmu ?? yoksa hiç olmasammı ,aşım dolabımda bekliyo 2 gündür kime sorsam bilemedim..???

Son düzenleme:

aynı şeyi bende düşündüm ama çok tehlikeli bence
bağışıklık sistemleri daha oluşmadı bence
bebişin dr u en ii cevabı vermez mi? Sorarsan bizi de bilgilendirir misin

Selamlarr
Bende hic sanci yada dogum emaresi yok kizlar azicik belim agridi sonra gecti oda. Bugunku dogum umidim fos cikti yani :)
Bu arada mavipatiklim o gelen tis diildi yumurta aki gibi hem kivamli hem yapiskan bi siviydi ama cok geldiginden baya islatti.

aynı şeyi bende düşündüm ama çok tehlikeli bence
bağışıklık sistemleri daha oluşmadı bence
bebişin dr u en ii cevabı vermez mi? Sorarsan bizi de bilgilendirir misin
tabiki hayatım ,hemen yazarım ,bebeğimin henüz bi dr. u yok ..inşallah ihtiyacıda olmazz ama görümcem eczanede çaalışıyo ,yarın bi poliklinikten sordurayım..

bugün yazcaktım sana,ama herkeşler yazınca yazmıyım deim ,geçende eda ya da o akıntı kesin nişan dicektim dr u değil diyince diyemedim ,ama tahminim doğruçıktı ,şimdii sanada engin tecrübelerime dayanarak söyleyebilirimkiiii suyun geşdiği zaman onu tutamazsın canım ,şorul şorul akar ,benimde ilk suyum geldiğinden biliyorum ,kanepeye uzandım geçer diye ,bi baktım hala şırıl şırıl akıyo ,sıcak sıcak ve pembemsi değil resmen su yaniii..ona göre dikkat et canım olurmuu??

sansee cok sagol cnm biran hem panik oldum hem sevindim ama gerisi gelemedi kismet bakalim daha zamanimiz var demekki
hayırlısı canım ..sakin olmak en iyisii...ben saf gibi suyu nianla karıştırdığım için daha doğuma var diyerek gitmiştim hastaneye ,hattaçatalda kontrol oldum,nts ye başlandım ,ebe bilgileri falan soruyodu ,kadına dedimki daha 2 hafta falan var dimii Kadın ne 2 haftası acil doğuma alcaz dedii Zaen 1 saate kalmadan sez. Oldum ..o derece sakindi,m yanii..bilmediğmdenn ...cehalet mutlulukmuş hakikatenn

zeytinlimoncuuummm..tebrik ederim senniii....maşşallah melisede Allah analı babalı büyütsün ,sağlıkla inşallahh:))

kızlar bana yazan herkse çok teşekkür ederim. alıntı yapamadım hatta tam hiçbişeyi okuyamadım geçmişten.bgn eve geldik çıktık hastaneden.kızım oldu sağlıklı çok şükür.şimdi yanımda uyumaya çalışıyo.spinal olduğum için ben de omuz ense ağrısı var biraz ama gene de çok şükür iyiyim.kızım da iyi.3630 gr. 49 cm.maşallah.Allah isteyen vebekleyen herkese bu duyguyu sağsalim nasip etsin inşallah.

Melis bebek hosgelmis annesi, güle güle büyüt ins, darisi basimiza.

Yatakta duramadim, salona geldim, cok yorgunum ama hic uyuyasi yok, suyum falan gelse de doguma gitsem, rahat rahat uyuyan kocise de telase olsun biraz :)

Merhabalar ben sabah 8.30da sezeryana giricem allahin izniyle ins.borama kavusucam hic uykum yok cok heyecanliyim nasil sabah olucak bilmiyorum esim misil misil uyudukca ben sinir iluyorum biran once sabah olsada bende ogluma kavussam spinalden sikayet eden arkadaslar olmus tirstim bende biraz allah sonumu hayir etsin ins.allahim sen basta suan dogum yapmakta olanlari sonra beni sonrada sirasi gelen her anne adayina bi avazda kurtulmayi nasip eyle AMIN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…