- 14 Eylül 2010
- 811
- 32
- 298
- 38
tatlım unibaby'nin yeni doğanlar için ıslak mendili var. saf su ve pamuk içeriği olan. ondan kullanabilirsin
anlamadım canım ... altını değiştirirken temizlemek için mi pamuk kullanıcaz... eee ıslak mendil kullanıyorum ben hani unibaby lerden aldık ya... onlardan kullandım ilk sonra da onların devamı evde diye burda bi a 101 in birde bim in ıslak mendilini kullanıyorum.şimdilik bi sorun yok ama... evime geçince arada ılık su doldururm bi minik leğene eski ve yumuşak bir tülbent parçasıyla azıcık beyaz sabun sürüp silerim sonrada durularım diye düşünüyorum. aslında hergün yıkarsam onada gerek yok ama...
sen pamukla mı temizliyosun. öyle mi yapmamız lazım
eeee hanı bız dogurmadıkk..40 a gırıyoruz yarın..bu gece sabaha kadar garıp bır karın agrım oldu..bekledım ama sabah kalktım baktım gecmısss..bende sinirlendım ..oglenleyın attım kendımı sokaga yurudum de yurudum..ama gene yok..püfffffff...Fatoşcum hayırlı olsun maşallah Eylül'e geçecek inşallah o sıkıntılarNe güzel ya yavaş yavaş herkes bebeğini kucağına almaya başladı yakında konuşacağımız konular gaz, pişik vs. olacak bu günlere hep beraber geldik çok şükür
eeee hanı bız dogurmadıkk..40 a gırıyoruz yarın..bu gece sabaha kadar garıp bır karın agrım oldu..bekledım ama sabah kalktım baktım gecmısss..bende sinirlendım ..oglenleyın attım kendımı sokaga yurudum de yurudum..ama gene yok..püfffffff...
bugun dr kontrolu vardı kızdım gıtmedım..sırf bebegın kılosunu ogrenmeye gıdıyomusum gıbı gelıyoo ıyıceden canım sıkılıyo..zaten doguramıyomda....
off aynen dünden beri akıntı ve karın ağrısı ama yok yok hiç gelesi yok bu kızın, beklemekten çok sıkıdım
hayırlısıyla bi doğsalar artık,
kızlar salı günü kızımeylül doğdu :)
Salı günü 11.10.2011 de saat tam12:00 de sipinal sezeryanla doğdu kızım. 2910 gram 50 cm doğdu. maşallah gazproblemi, sütümün azlığı ve sezeryanın verdiği sıkıntılar hariç ikimizde iyiyiz. Bu sabahta taburcu olup evimize geldik. buarada hanzadede doğum yapmış mgaliba çoook sevindim. başka nevar ne yok bakalım :)
bu gece sabah namazına kadar gordugum ruyama bakın hele...
evde dogum yapıyorum..hemıde spinal sezeryanla..doktor gelmıs asıstanlar hemsıreler gelmıs odada ustum basım duruyo bana dıyolar egıl one dogru belıme ıgne yapıyolar..uyuyacakmısım ıgneden sonra ama ben uyumuyorum..o sıra bebegı cıkartıyolar..karnımı dıkıyolar ben hemen ayaga kalkıyorum 5 dk suruyo surmuyo..neyseee bebegı kucagıma verıyolar...karbeyaz rengınde sapsarı saclı yemyesıl gozlu kocaman bır erkek cocugu ..dıyorum benım kızım olcakt ı..yok dıyolar yanlıs bılıyosun oglun oldu..ama bebe sankı 1 yasında falan o kadar buyuk...bıde burnu karadenızlılerın burnu gıbı(esımınkı oyledır..usg de dalga gecmıstı burnu bana benzıyo dıye)ya dıyorum yenı dogmus cocugun burnu ufacık bısey olur bununkı aynı babasının burnu gıbı kocaman...neyse alıyorum cocugu kucagıma ama tasıyamıyorum o derece buyuk..sol gogsumu verıyorum esım alttan destek verıyo..bebe gogsumu bı kapıyoo..ben asılıyorum o asılıyo memoşa sanıyorum memişim kopacak.. sonra agzından cıkarınca benım sol gogsumden bır sut fıskırıyor esıme dıyorum tut bısey yap kapat memişimi heryer ıslanıyo..onla ugrasırken otekınde sut akmaya baslıyo...aney mubarek ınekten farkım yoktu..
esıme sabah namazda uyku sersemı gordunmu bızım bebeyı dıyomusum burnu aynı sen..hemde erkekmıs...adam ne guluyo sabah..gercekte doguramadın ruyanda 5 dk bıtırdın ısı ayaga bıle kalktın dıyo..megersem detaylarına kadar anlatmısım uykumun arasında..
bendoguramazsam 3 5 gun daha kafa tırlatıcam zannımca...
ah yavrum.. burun olayına bittimbenim koca karadenizli.. burnu da fazla olmasa da büyük bana göre.. ama öyle gargamel gibi değil
dua ederken de diyorum ki allahım burnu bir de kulakları haricinde herşeyi babasına benzesin
Bak bunu duymamıştım ben normal ıslak mendillerden farklıymış sağol Burcu bir eczaneye sorayım belim ağrıyor alt değişirken
teşekkür ederim kübracım. sende yapmışsın doğumunu Allah bebişine uzun vesağlıklı bir ömür nasip eylsesin. ben bitesi sabahı rüzgarını almış kucağına :)fatoşcum hayırlı olsun canım..allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin hepimize..bu arada hanzade de doğurmuş yaa...başka kim var kii meleğini dünyaya getiren??off çok koptum yaa burdan..:2:
teşekkür ederim sibel. Uras nasıl iyidir umarım. annelik çokk güzel bir duyguymuş Allah herkese tattırsın bu duyguyyu...Ay bu kadar olur. Az önce kızlara seni sordum. Gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin.
canım sipinal sezeryan oldum. inan bana elime branül takılırken canım daha çok yanmıştı. belimde bile ödem olmasına ve kilo almama rağmen anestezi yapılırken kayda değer bir acı hissetmedim. çok heyecanlanırım diye düşünmüştüm ama sakinleştiriciye bile gerek kalmadı. yaklaşık 15 dakika içinde kızım doğdu sadece bebeği çıkartacakları zaman mide kısmından çekiştirip bastırıyorlar bu hissi farkediyorsun yaklaşık 2-3 dk sürüyor ve sonra bebeğinin sesini duyuyorsun 5 dakika içinde yüzünü silip sana öpmen için yüzünü gösteriyorlar. sonra bebek yeni doğan ünitesine genel temizlik ve bakım için alınıyor seninde dikişlerin hazırlıkların 20 dakika daha sürüyor hemen hemen aynı zamanda odaya gidityorsun bebğinle. odaya çıktıktan 2 saat sonra önce karın bölgendeki uyuşukluk gidiyor ve hafif bir adetağrısı benzeri ağrı başlıyor ve bu ağrı şiddetini artırarak devam ediyor ama dayanılmayacak kadar değil. toplam 4-6 saat içinde tüm uyuşukluğun geçiyor ama sipinalde baş ve omuz ağrın olmaması için ilk 12 sasat yürütmüyorlar . 12 saatr olunca yürümeyi başarırsan ( bu cidden zor ve acı verici olabilir) gazda çıkarıyorsun ve 2 gün içinde toparlanıyosun. Sorun şuki ameliyat öncesi, ameliyat esnası ve sonrası 6-7 lt serum takılıyor bir gün içinde buda seni balon gibi şişşiriyor, kasıkta basınç, ağrı birde şiş vücutla ayağa kalkıp yürümek cidden zorluyor insanı ama ilk yürüme çok zorlasada sen inat edip ara ara devam edersen geçiyor. Ameliyat izi şimödide yok diyebilirim. Sadece sonrası biraz zor iki gün dişini sıkıcan artık :)) mutlaka sıcak su torbası götür ayaklarının altına koy bende gaz için çok işe yaradı :))allah analı babalı büyütsün yavrunu canımmaşallah yavruna boyu, kilosu çok güzel doğum nasıldı? ben de mecburen sezeryana giricem önümüzeki hafta spinal nasıldı? tavsiye eder misin? iğne yapılırken çok canın yandı mı?
evet canım her dakika daha iyiye gidyoruz. annelik kolay değil tabi :) işte sık sık emziriyorum..ahh canımmm..aklım sendeydı kac gundur..bebegıne maasallah..kılosuda cok ıyı..Allah senıde onuda esırgesın canım...sıkıntıların zamanla rayına oturacak..senın ıcın Allahtan güçkuvvet ve sabır dılıyorum..
Fatoşcum hayırlı olsun maşallah Eylül'e geçecek inşallah o sıkıntılarNe güzel ya yavaş yavaş herkes bebeğini kucağına almaya başladı yakında konuşacağımız konular gaz, pişik vs. olacak bu günlere hep beraber geldik çok şükür
tebrik ederiz allah analı babalı büyütsün maşallah kızına
Hayırlı olsun canım, Allah sağlıcakla analı & babalı büyütmeyi nasip etsin...
Doğurmayanlar olarak azınlıktayız, ilk sayfadaki listemiz uçtu (sitede listelerle ilgili genel bir sorun varmış) yoksa oaradan doğumları takip ediyorduk Duygu sayesinde...
allah analı babalı büyütsün.
maşallah subahanallah
neysee ben kacıyorum ezan okundu..kocıste gelır bırazdan ..namaz kılayımmm soyle uzun uzun dualar edeyım Allaha dogurayım dıye..bıraz once kuzen aradı ee dıyo arayıp haber vermedın..dedım neyı haber vereyım tık yok...senın ustune ben dogurucam dıyo..aramızda 1 ay var..sonra otekı kuzen arıyo..amcam arıyo...ablam arıyo onunlada 2 ay var aramızda...herkes benden once dogurucak bu gıdısle ..sulalenın dılıne dustumm..
he annem dedıkı bırde eger normal dogmazda sezeryan olursan gıtmem sana bakarımm..yok dedım sezo da ertesı gun ayaga kalkıyolarmıs zaten dedım n olcak kı dedım...dedım dedımm dedımmm ama :26: bu kızın bır an once normal yollardan dogması sart oldu artık...
valla benımkı karadenızın ucundan kıyısndan gecmıs degıl ama adı da soy adıda ve burnuda tescıllı karadenız..adını soyadını duyan hocan karadenızın neresınden dıyo..burun zaten ondan once gıdıyo..
ben de sen gıbı Allahım dıyorum burnu benzemesın de neresı benzerse benzesın..hele bacaklarına bayılıyorum..adama bır agda yap benımkının yanına koy yemınle benımkıne erkek onunkıne kadın bacagı dersın o derec guzel ve ıncecık..parmakları uzun ınce..kas kırpık o bıcım uzun kıvrık kıvrık..kocam pek yakısıklıdır da ıste burun olayı bozuyor tabı.. :26:
ahhh canım benimm... annenide biliyorum ama ertesi gün ayağa kalkmak rüya gibi bişeyne diiyim rabbim kimsenin eline düşürmesin . hayırlısıyla gönlüne göre olsun inşallah doğumun.
yok hayatım benımhep boyle sık sık yıkarım camasır ama temızlıge bı ıkı gun kala tumyıkancakları yıkarım nevresım banyo ortulerı tum camasırlar vs ondan 2 gun 3 gun surer malum kıs kendını hıssetırdı bak dun aksam yıkadım hala nemlılervar ıcınde vedeeve astım 4 saate kalorıfer yaktım kurusun dıye :)yazlıkları mı yıkayıp kaldırıyosun iki gündür çamaşırla uğraşıyosun ya :)) gerçi oğluşun var çocuklar çok kıyafet kirletiyo.
güne güzel başladım ama tembel tembel devam ediyorum. yattım şimdi kalktım adam gibi bi kahvaltı yapayım :))
yarın çatı muayenem var benim de ağda kıvamına gelmedi daha çok az çıkmış ayıp olur mu sence bu şekilde gitsem. varla yok arası bi şey. almaya çalışsam da alınmaz ki(
hadi hayırlısı kızlar güzel haberlerle dönün inş.
geçmiş olsun denizcim. havalar soğudu artık e bi de siz kapı açık unutmuşsunuz tam davetiye çıkmış hastalığa :)) kötü düşünceleri at kafandan. biz 42ye kadar bekliyecez şekerim acelen ne :))
insan uyudukça uyuyo ya. ben de çok şükür bu aralar iyi yatıyorum. normalde yastıksız yatamam. bacak arama sırtıma yastık alırım. kaç gecedr kalkıyorum yastıklar yerde. demek ki rahat yatabiliyorum
gülbenin programı bence de güzel arada denk gelince izliyorum. bi bakınayım şimdi kahvaltı yaparkene
olurmu canım emer ınsallah sıkma canını tam bı annesın senÇok kafaya takıyorum ya emziremediğim için sanki tam anneolamamışım gibi geliyor
Dediklerinin hepsini yapıyorum ama benimki yine emmiyor yaaaYalnızca sağarak ne zamana kadar sütümü verebilirim acaba?
Kızlar herkesten çok dua bekliyorum kızım 2.gün sarılık oldu bilirubin değeri 13 lerde şu anda. Sık sık beslemem gerekiyor, bebeğim beni emmiyor pompayla bitişik yaşıyorum artık ve meme uçlarım yara oldu göğüslerimde bezeler oluştu. Dikişlerimdeki sancı ve kemiklerimdeki ağrılar da aynen devam ediyor. Aklınıza geldikçe duanızı esirgemeyin.
Deniz, Sinem, Filiz, Meltem hala doğum yapmamış uyuyun kızlaaaaar hem de bol bolllMeltem ben sana benden önce doğurur gözüyle bakıyodum ama seninki de inatçı çıkmış Sineeeemmm moba devam mııııııııııııı
oy masallah yerım ben yavru kedıyıminik kızımın mevlüt yaptık on gün önce.fotomuzu koyalım bir tanesi mevlüt gününden diğerleri ayrı günlerden çekilmiş fotolar.Eki Görüntüle 272592 Eki Görüntüle 272593 Eki Görüntüle 272594 Eki Görüntüle 272595
senın bu kaynanayı ne yapmalı dua etsın senın gıbıbı gelının elınde bana dusecektıkı neler yapardım ona onamı kalmıs rapor vercekmıssın kendını bılmez sey cok sınırlendım valla dekı onu nasıl 9 ay karnımda tasıyıp dogurduysam oylede bakarım ıhtıyac duyarsam ararım senı gereksız yere rahatsızlık verme bana deeslm kızlarrrrdün gece oglumla uzunnca bir geceden sonra bugun saat 1 e kadar uyuduk aralarda emzirerek tabii
sabah saat 11 de telim çaldı baktım kaynana arıyo umursamadım yattım aradan yarım saat geçti eşim aradı annem aramış
teli açmamışsın dedi dedim uyuyordum hayırdır merak etmiş bebege bişey oldu sanmış çok korkmuş dedihaydiiiiiiiiiii
lan anasının yanında ne olabilir kiiiiii açtım tel kaynanaya dedim hayırdır merak etmişin demezmi aklım çıktı teli acmadın bişey oldu sandım
dedim bebek yasıyo sağlıklı uyuyorduk duymadık teli basladı hemen ahh kızımmm senden bişi isticem hergün sabah eşin akşamda ben arayıp rapor verin banaşok oldum yaaaaaaaaaaaa nasıl yani dedim ben bakıyorum bebegime sorun yok daha ne yok aklı kalıyomuş dedim ben hamileyken bu kadar aramadınız sormadınız bebegim ne kıymetliymiş gözlerim doldu inanın basladı sen sağlıklıydın sorun yoktu şimdi bebek var
o kadar sinirlendim ki sustum tmm dedim kapadım teli bunlar beni damızlık olarakmı gördüler bilemedim canım çok sıkkın unutayım boşvereyim diyorum ama olmuyor eşimle aramız açılacak diye çok korkuyorummm
canım canını sıkma hersey yoluna gırecek anlıyorum senı aynısı olmasada oglum esıme cok benzedıgınden sınır oldugum seyler yasadım sankı onu ben dogurmamısım onların malıymıs gıbı ama aldılar cvplarını sende cvp ver esınle bu konuları konusma kımleyse derdın ona cvp ver esınle kotu olmabu sorunlar yüzünden gece rüyalarımda eşimin beni boşamak istediğini görüyorum
kaynanamın bebegimi emzirdiğini görüyorum karnımın indiğini bebegimin benden alındıgını görüyorum
eşim eve geliyor bazen surat beş karış bebegimizin mutlulugumuza mutluluk katacagını düşünüyordum
ama sanki ona bazı şeyler agır geldi bilemiyorum ben bebegimin olmasından çok mutluyum gece uykusuzlukları
bile çok güzel geliyor mutluyum ama eşimin bazı hareketleri kaynanamın bana tavrı güvensizliği canımı yakıyor
canım benım evde cocuk yokkı bı temızlesen kac gun gıder 2 gun annemde kaldıda oglum evım mıs gıbıydı :) ama cok ozluyorum oyle oluncatabıya ben mi çok tembelleştim sende mi çok enerji var anlamadım canım ben ya : ) ben totomu kaldırıp su almaya üşeniyorum sen ev işi dışında bir de evdeki diğer yakışıklıyla ilgileniyorsun, maşallah valladarısı başıma
yerımben o davsanı ya ne seker olmus gule gule kullansın cıcısınıhediyemiz geldi çokkkkkkkk süperrrrrrr bişey çok beğendik teşekkür ederiz burcu teyzesi.çok zevkli bir seçim.. damlanın da ayağına sağlık.Eki Görüntüle 272677 Eki Görüntüle 272678 Eki Görüntüle 272679
masallah melegınede sanda canım rabbım analı babalı buyutsunkızlar salı günü kızımeylül doğdu :)
Salı günü 11.10.2011 de saat tam12:00 de sipinal sezeryanla doğdu kızım. 2910 gram 50 cm doğdu. maşallah gazproblemi, sütümün azlığı ve sezeryanın verdiği sıkıntılar hariç ikimizde iyiyiz. Bu sabahta taburcu olup evimize geldik. buarada hanzadede doğum yapmış mgaliba çoook sevindim. başka nevar ne yok bakalım :)
bu gece sabah namazına kadar gordugum ruyama bakın hele...
evde dogum yapıyorum..hemıde spinal sezeryanla..doktor gelmıs asıstanlar hemsıreler gelmıs odada ustum basım duruyo bana dıyolar egıl one dogru belıme ıgne yapıyolar..uyuyacakmısım ıgneden sonra ama ben uyumuyorum..o sıra bebegı cıkartıyolar..karnımı dıkıyolar ben hemen ayaga kalkıyorum 5 dk suruyo surmuyo..neyseee bebegı kucagıma verıyolar...karbeyaz rengınde sapsarı saclı yemyesıl gozlu kocaman bır erkek cocugu ..dıyorum benım kızım olcakt ı..yok dıyolar yanlıs bılıyosun oglun oldu..ama bebe sankı 1 yasında falan o kadar buyuk...bıde burnu karadenızlılerın burnu gıbı(esımınkı oyledır..usg de dalga gecmıstı burnu bana benzıyo dıye)ya dıyorum yenı dogmus cocugun burnu ufacık bısey olur bununkı aynı babasının burnu gıbı kocaman...neyse alıyorum cocugu kucagıma ama tasıyamıyorum o derece buyuk..sol gogsumu verıyorum esım alttan destek verıyo..bebe gogsumu bı kapıyoo..ben asılıyorum o asılıyo memoşa sanıyorum memişim kopacak.. sonra agzından cıkarınca benım sol gogsumden bır sut fıskırıyor esıme dıyorum tut bısey yap kapat memişimi heryer ıslanıyo..onla ugrasırken otekınde sut akmaya baslıyo...aney mubarek ınekten farkım yoktu..
esıme sabah namazda uyku sersemı gordunmu bızım bebeyı dıyomusum burnu aynı sen..hemde erkekmıs...adam ne guluyo sabah..gercekte doguramadın ruyanda 5 dk bıtırdın ısı ayaga bıle kalktın dıyo..megersem detaylarına kadar anlatmısım uykumun arasında..
bendoguramazsam 3 5 gun daha kafa tırlatıcam zannımca...
Taze anneler;
Bebeğinize işitme tarama testi yapıldı mı? Ben şimdi hastane çantasına baktım doğumdan iki gün sonra yaptırmamız gerekmiş yeni farkettim.
Bir de bebeğin altını değiştirirken sıcak su ile pamukları ıslatıp ılınmasını beklemek her seferinde çok zor geliyor bana bunun bir kolayı var mıdır Nida sanki bir şey yazmıştı bunla ilgili?
tebrik ederim canımm Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah ...kızlar bana yazan herkse çok teşekkür ederim. alıntı yapamadım hatta tam hiçbişeyi okuyamadım geçmişten.bgn eve geldik çıktık hastaneden.kızım oldu sağlıklı çok şükür.şimdi yanımda uyumaya çalışıyo.spinal olduğum için ben de omuz ense ağrısı var biraz ama gene de çok şükür iyiyim.kızım da iyi.3630 gr. 49 cm.maşallah.Allah isteyen vebekleyen herkese bu duyguyu sağsalim nasip etsin inşallah.
inşallh sağlıkla almışındır bebeğini kucağına canım ..hayırlı uğpurlu bahtı açık olsun..Merhabalar ben sabah 8.30da sezeryana giricem allahin izniyle ins.borama kavusucam hic uykum yok cok heyecanliyim nasil sabah olucak bilmiyorum esim misil misil uyudukca ben sinir iluyorum biran once sabah olsada bende ogluma kavussam spinalden sikayet eden arkadaslar olmus tirstim bende biraz allah sonumu hayir etsin ins.allahim sen basta suan dogum yapmakta olanlari sonra beni sonrada sirasi gelen her anne adayina bi avazda kurtulmayi nasip eyle AMIN
dualarımız seninle canım ..inşalla doğurmuşundur şimdiye...kızlar dün gece kanamam oldu.şimdi de doktora gidiyorz.muayeneye çağırdı.bana dua edin neolurrr
geçmiş olsun canım eşşine ..bu aralar havalar tehlikeli dikkat edin ..bu arada araba yoksa bile taksi falan tutarsınız ..saplıkla il inşallah bebeğini kucağına canım...Günaydın kızlar, hepiniz iyisinizdir umarım. Ben fena sayılmam. Belim çok ağrıyor. Eşim çok hastabalkon kapısı açık uyumuşuz geçen gece hiç farketmedik de, buz tutmuşuz. Boğazı şişti, faranjit, öksürük, ateş, şimdi de grip başlıyor. Dün gece ayrı odalarda uyuduk. Bana bulaşacak diye çok endişe ediyoruz ama yine de etkilendim sanırım. Boğazım kaşınıyor, çok halsizim, ayağa kalkınca başım dönüyor. işe geç gönderdim bugün, normalde 6.45 te evden çıkıyor, 8 e kadar uyudu, kahvaltı yaptık gitti az önce.Bi de arabayla gitti, ankaranın bir ilçesinde çalışıyor eşim. Gündüz doğum başlasa kayınpederim (aynı binadayız) hastaneye götürecekti beni, bugün bi şey olsa nasıl gidicez diye endişe etmeye başladım yaa bi tuhafım. hastane çok uzak. ayy bi rahatlamam lazım, bi yandan halsizlik, bi yandan bu düşünceler... uyuyup uykuya vereyim kendimi en iyisi bu gibi. ama trt 1 de gülben in programı başlıycak, onu izlemeye alıştım birkaç gündür. hiç ondan beklemeyeceğim faydalı bir yapım bence. tavsiye ederim.
maşallaaaahhhhminik kızımın mevlüt yaptık on gün önce.fotomuzu koyalım bir tanesi mevlüt gününden diğerleri ayrı günlerden çekilmiş fotolar.Eki Görüntüle 272592 Eki Görüntüle 272593 Eki Görüntüle 272594 Eki Görüntüle 272595
Taze anneler;
Bebeğinize işitme tarama testi yapıldı mı? Ben şimdi hastane çantasına baktım doğumdan iki gün sonra yaptırmamız gerekmiş yeni farkettim.
Bir de bebeğin altını değiştirirken sıcak su ile pamukları ıslatıp ılınmasını beklemek her seferinde çok zor geliyor bana bunun bir kolayı var mıdır Nida sanki bir şey yazmıştı bunla ilgili?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?