2011 Ekim Anneleri

normalde sağlıklı olan pamukla silmek ama gerek yok zaten unibaby bunun hazırını yapmış.. onu kullanıyorum ya ben şimdi..

eeee hanı bız dogurmadıkk..40 a gırıyoruz yarın..bu gece sabaha kadar garıp bır karın agrım oldu..bekledım ama sabah kalktım baktım gecmısss..bende sinirlendım ..oglenleyın attım kendımı sokaga yurudum de yurudum..ama gene yok..püfffffff...
bugun dr kontrolu vardı kızdım gıtmedım..sırf bebegın kılosunu ogrenmeye gıdıyomusum gıbı gelıyoo ıyıceden canım sıkılıyo..zaten doguramıyomda....

off aynen dünden beri akıntı ve karın ağrısı ama yok yok hiç gelesi yok bu kızın, beklemekten çok sıkıdım
hayırlısıyla bi doğsalar artık,

bu gece sabah namazına kadar gordugum ruyama bakın hele...
evde dogum yapıyorum..hemıde spinal sezeryanla..doktor gelmıs asıstanlar hemsıreler gelmıs odada ustum basım duruyo bana dıyolar egıl one dogru belıme ıgne yapıyolar..uyuyacakmısım ıgneden sonra ama ben uyumuyorum..o sıra bebegı cıkartıyolar..karnımı dıkıyolar ben hemen ayaga kalkıyorum 5 dk suruyo surmuyo..neyseee bebegı kucagıma verıyolar...karbeyaz rengınde sapsarı saclı yemyesıl gozlu kocaman bır erkek cocugu..dıyorum benım kızım olcaktı..yok dıyolar yanlıs bılıyosun oglun oldu..ama bebe sankı 1 yasında falan o kadar buyuk...bıde burnu karadenızlılerın burnu gıbı(esımınkı oyledır..usg de dalga gecmıstı burnu bana benzıyo dıye)ya dıyorum yenı dogmus cocugun burnu ufacık bısey olur bununkı aynı babasının burnu gıbı kocaman...neyse alıyorum cocugu kucagıma ama tasıyamıyorum o derece buyuk..sol gogsumu verıyorum esım alttan destek verıyo..bebe gogsumu bı kapıyoo..ben asılıyorum o asılıyo memoşa sanıyorum memişim kopacak..sonra agzından cıkarınca benım sol gogsumden bır sut fıskırıyor esıme dıyorum tut bısey yap kapat memişimi heryer ıslanıyo..onla ugrasırken otekınde sut akmaya baslıyo...aney mubarek ınekten farkım yoktu..

esıme sabah namazda uyku sersemı gordunmu bızım bebeyı dıyomusum burnu aynı sen..hemde erkekmıs...adam ne guluyo sabah..gercekte doguramadın ruyanda 5 dk bıtırdın ısı ayaga bıle kalktın dıyo..megersem detaylarına kadar anlatmısım uykumun arasında..

bendoguramazsam 3 5 gun daha kafa tırlatıcam zannımca...

off aynen dünden beri akıntı ve karın ağrısı ama yok yok hiç gelesi yok bu kızın, beklemekten çok sıkıdım
hayırlısıyla bi doğsalar artık,

all benden o kadar ..ablam 42. haftasına kadar doguramadı..sonra sezeryan oldu..aklım cıkıyo onungıbı olcam dıye..yanı yokyere sebep olmadan sezo olmak ıstemıyorummm...sunıde cekmek ıstemıyorum..onu ıstemıyorum bunu ıstemıyorum..ama dogurmak ıstıyorum..delırıyomuyum aceba..

allah analı babalı büyütsün.
maşallah subahanallah

ah yavrum.. burun olayına bittim benim koca karadenizli.. burnu da fazla olmasa da büyük bana göre.. ama öyle gargamel gibi değil
dua ederken de diyorum ki allahım burnu bir de kulakları haricinde herşeyi babasına benzesin

valla benımkı karadenızın ucundan kıyısndan gecmıs degıl ama adı da soy adıda ve burnuda tescıllı karadenız..adını soyadını duyan hocan karadenızın neresınden dıyo..burun zaten ondan once gıdıyo..

ben de sen gıbı Allahım dıyorum burnu benzemesın de neresı benzerse benzesın..hele bacaklarına bayılıyorum..adama bır agda yap benımkının yanına koy yemınle benımkıne erkek onunkıne kadın bacagı dersın o derec guzel ve ıncecık..parmakları uzun ınce..kas kırpık o bıcım uzun kıvrık kıvrık..kocam pek yakısıklıdır da ıste burun olayı bozuyor tabı..:26:

neysee ben kacıyorum ezan okundu..kocıste gelır bırazdan ..namaz kılayımmm soyle uzun uzun dualar edeyım Allaha dogurayım dıye..bıraz once kuzen aradı ee dıyo arayıp haber vermedın..dedım neyı haber vereyım tık yok...senın ustune ben dogurucam dıyo..aramızda 1 ay var..sonra otekı kuzen arıyo..amcam arıyo...ablam arıyo onunlada 2 ay var aramızda...herkes benden once dogurucak bu gıdısle ..sulalenın dılıne dustumm..

he annem dedıkı bırde eger normal dogmazda sezeryan olursan gıtmem sana bakarımm..yok dedım sezo da ertesı gun ayaga kalkıyolarmıs zaten dedım n olcak kı dedım...dedım dedımm dedımmm ama :26: bu kızın bır an once normal yollardan dogması sart oldu artık...

fatoşcum hayırlı olsun canım..allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin hepimize..bu arada hanzade de doğurmuş yaa...başka kim var kii meleğini dünyaya getiren??off çok koptum yaa burdan..:2:
teşekkür ederim kübracım. sende yapmışsın doğumunu Allah bebişine uzun vesağlıklı bir ömür nasip eylsesin. ben bitesi sabahı rüzgarını almış kucağına :)
Ay bu kadar olur. Az önce kızlara seni sordum. Gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin.
teşekkür ederim sibel. Uras nasıl iyidir umarım. annelik çokk güzel bir duyguymuş Allah herkese tattırsın bu duyguyyu...
canım sipinal sezeryan oldum. inan bana elime branül takılırken canım daha çok yanmıştı. belimde bile ödem olmasına ve kilo almama rağmen anestezi yapılırken kayda değer bir acı hissetmedim. çok heyecanlanırım diye düşünmüştüm ama sakinleştiriciye bile gerek kalmadı. yaklaşık 15 dakika içinde kızım doğdu sadece bebeği çıkartacakları zaman mide kısmından çekiştirip bastırıyorlar bu hissi farkediyorsun yaklaşık 2-3 dk sürüyor ve sonra bebeğinin sesini duyuyorsun 5 dakika içinde yüzünü silip sana öpmen için yüzünü gösteriyorlar. sonra bebek yeni doğan ünitesine genel temizlik ve bakım için alınıyor seninde dikişlerin hazırlıkların 20 dakika daha sürüyor hemen hemen aynı zamanda odaya gidityorsun bebğinle. odaya çıktıktan 2 saat sonra önce karın bölgendeki uyuşukluk gidiyor ve hafif bir adetağrısı benzeri ağrı başlıyor ve bu ağrı şiddetini artırarak devam ediyor ama dayanılmayacak kadar değil. toplam 4-6 saat içinde tüm uyuşukluğun geçiyor ama sipinalde baş ve omuz ağrın olmaması için ilk 12 sasat yürütmüyorlar . 12 saatr olunca yürümeyi başarırsan ( bu cidden zor ve acı verici olabilir) gazda çıkarıyorsun ve 2 gün içinde toparlanıyosun. Sorun şuki ameliyat öncesi, ameliyat esnası ve sonrası 6-7 lt serum takılıyor bir gün içinde buda seni balon gibi şişşiriyor, kasıkta basınç, ağrı birde şiş vücutla ayağa kalkıp yürümek cidden zorluyor insanı ama ilk yürüme çok zorlasada sen inat edip ara ara devam edersen geçiyor. Ameliyat izi şimödide yok diyebilirim. Sadece sonrası biraz zor iki gün dişini sıkıcan artık :)) mutlaka sıcak su torbası götür ayaklarının altına koy bende gaz için çok işe yaradı :))
evet canım her dakika daha iyiye gidyoruz. annelik kolay değil tabi :) işte sık sık emziriyorum..

tebrik ederiz allah analı babalı büyütsün maşallah kızına

allah analı babalı büyütsün.
maşallah subahanallah

kızlar hepinize tşkr ederim tek tek yazamadım kızım yine acıktı....

ahhh canım benimm... annenide biliyorum ama ertesi gün ayağa kalkmak rüya gibi bişey ne diiyim rabbim kimsenin eline düşürmesin . hayırlısıyla gönlüne göre olsun inşallah doğumun.

hatırlar gibi oldum bahsetmiştin daha önce eşinin isminden bacak konusuna girmeyim.. parantez bacaklı kocacım benim oğlumuz bakalım nasıl olacak
ya bir de ben mavi göz hastasıyım.. eşim mavi gözlü.. kendi annem de mavi gözlü.. ben babaya çekmişim kahverengi gözlerim.. kaş olsun kirpik olsun eşime benzemesini çok istiyorum.. hareketlerini ilk hissettiğim zaman hani derler ya kime bakarsan ona benzer( hurafe işte) bende bol bol eşime ya da resmine baktım

senin doğuma gelince.. bacım madem annenin fazla uzun kalmasını istemiyorsun.. suni sancıyla denemende fayda var.. ama işte onun da riskleri var.. sancı çekipte sonra sezeryan olma ihtimalin de var..
eltimin hesaplarına göre 42. haftada yatışı yapıldı.. doktorlara göre 39 haftalıktı.. (geç döllenmeden dolayı) adetinin geciktiği gün betahcg 9,86 falan çıkmıştı .. neysem..
suni sancı verdiler 3 saat içinde doğurdu.. tabi suni sancı bayağı inletmişti hatta sezeryan olmak istemiş diretmişti.. ama normal doğurdu.. bir kaç gün sonra dedi ki iyi ki sezeryan olmamışım.. 2. gün eve geldi.. 3-4. günleri ev işini yapıyordu artık..
bakalım benim halim ne olacak ama kesinlikle sezeryan istemiyorum.. zaten kendim kiloluyum.. sezeryan olunca da daha ağırlaşırım.. bana bakacak kimsem de yok.. annem de hemen gelemeyebilir.. pööf.. gelse de 1 haftadan fazla kalamaz.. inş kaynana eline kalmam.. kocam baksın artık bana..

ahhh canım benimm... annenide biliyorum ama ertesi gün ayağa kalkmak rüya gibi bişey ne diiyim rabbim kimsenin eline düşürmesin . hayırlısıyla gönlüne göre olsun inşallah doğumun.

ne yapıyım guzum ..o an panıkten ne dedıgımı mı bılıyorum ben...ınan bı basıma olsam bu denlı sıkıntı cekmıcekmısım gıbı gelıyor...
esımde annen gelmeseydı bu seferde ne bıcım anne goruyormuusun dogum yaptım da yanıma bıle gelmedı dıcektın dıyo..oda haklı...ama bende haklıyım..

yok hayatım benımhep boyle sık sık yıkarım camasır ama temızlıge bı ıkı gun kala tumyıkancakları yıkarım nevresım banyo ortulerı tum camasırlar vs ondan 2 gun 3 gun surer malum kıs kendını hıssetırdı bak dun aksam yıkadım hala nemlılervar ıcınde vedeeve astım 4 saate kalorıfer yaktım kurusun dıye :)
olurmu canım emer ınsallah sıkma canını tam bı annesın sen
moba devam tabı ama 2 gundur ısı bıraktım camsıra dadandım yarın kadın gelıcek sonra kaldıgım yerden devam
oy masallah yerım ben yavru kedıyı
senın bu kaynanayı ne yapmalı dua etsın senın gıbıbı gelının elınde bana dusecektıkı neler yapardım ona onamı kalmıs rapor vercekmıssın kendını bılmez sey cok sınırlendım valla dekı onu nasıl 9 ay karnımda tasıyıp dogurduysam oylede bakarım ıhtıyac duyarsam ararım senı gereksız yere rahatsızlık verme bana dee
canım canını sıkma hersey yoluna gırecek anlıyorum senı aynısı olmasada oglum esıme cok benzedıgınden sınır oldugum seyler yasadım sankı onu ben dogurmamısım onların malıymıs gıbı ama aldılar cvplarını sende cvp ver esınle bu konuları konusma kımleyse derdın ona cvp ver esınle kotu olma
canım benım evde cocuk yokkı bı temızlesen kac gun gıder 2 gun annemde kaldıda oglum evım mıs gıbıydı :) ama cok ozluyorum oyle oluncatabı
sende cocuklan goruruz senı nasıl kosusturuyosun uyku aralarında :)
yerımben o davsanı ya ne seker olmus gule gule kullansın cıcısını
masallah melegınede sanda canım rabbım analı babalı buyutsun

masallah ne ruya bu boyle :) bende cok goruyorum dogurdugumu emzırdıgımı hep kız ama tersı cıkar derlerya ondan demekkı :)

kızlar ebn oyleden sonra ananemı zıyarete gıttım esımle eve geldık ıslerı yaptım bulasık makınesı bosalcak oglusun lazımlıgı dezenfekte olcak sonra oturma odasının halısını koltugunu usten alıcam tabı oglan uyuyunca belkı korıdoruda alırım bı ustenyıkandı ama parlamadı sonra evı toplar yatarım yarın kadın gelır ben cıkarım evden anneme gıderım ordan kuafore aksam gelırım anca yarın belkıde annemde kalırımbakalım benyokken baya seyler yazılmıs oku oku yoruldum hepsıne cvp yazamdım tabı bıraz oglusla kocısın yanına gıdıyım gelırım gorusmek uzere

Selam , geçmişi okumaya çalıştım ama nafile, çok fazla.. İyi dilekleriniz iin her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim darısı başınıza...

Doğum yapan kızlar Allah analı babalı büyütsün... Yapmayanlar , herkes doğurup bebekler düzene girince eminim bebeklerimizle ilgili çok fazla sohpet olucak şu an giremiorum hem ağrılar hem mina hemde kaçak giriyo olmam dolayısı ile Emme sorunumuz devam ediyo ZÜLEYHA ZORLAMAYA DEVAM ET ağlasada biberonu verme bende bi kaç defa mama verdim hemde biberonla mememi hiç almadı... Dr eğer mama vericeksenide kesinlikle kaşıkla verin dedi. Biberonu daha kolay çekiyor alşıyor sonra memee zor oluyor.. Bende kan ter içinde kalıyorum minada çığlığı basıyor ama zorluyorum düzene giricekler moralini bozma bende çok üzüldüm sütüm gelmedi stresten şimid yavaş yavaş geliyo yanlız eksik olmasın ama gelen gidenden perişan olduk artık çok yoruldum (((Kimse gelmesin istiyorum yaa..

Çıkmak zorundayım hepiniz kendinize iyi bakın rabbim yardımcınız olsun :)

biz işitme testini yaptırdık .karnı tok olsun ve uyuyor olması işini kolaylaştırır.5-6 saniye sürüyor.
ben pamuk kullanıyorum.chico nun ıslak mendilini kullanım organik iye kızardddı poposu. pamukla daha iyi.biraz ılık suyla ıslatıyorum.

selam kızlarrrrr..herazamnki gibi sabahtan başladım alıntı yapmaya anca cevap yazabiliyorum ,bu arada bugü annem geldiii..çok beğendi elvini çoook güzel aynı bana benziyo dediiiarbidende annemi görüyorum bazen elvinimdee..aman anneme benzesin ,bu tarafa benzemesindeeyok bi garezim sadece tavırlar edalar pek hoşuma gitmiyo ,onlar sevinmesin onlara benziyo diye ,sonra çok sahipleniyolar kıskanıyorum ..annemde öyle bi tehlike yok 6. yorun nede olsaa
tebrik ederim canımm Allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah ...
inşallh sağlıkla almışındır bebeğini kucağına canım ..hayırlı uğpurlu bahtı açık olsun..

kızlar dün gece kanamam oldu.şimdi de doktora gidiyorz.muayeneye çağırdı.bana dua edin neolurrr
dualarımız seninle canım ..inşalla doğurmuşundur şimdiye...
geçmiş olsun canım eşşine ..bu aralar havalar tehlikeli dikkat edin ..bu arada araba yoksa bile taksi falan tutarsınız ..saplıkla il inşallah bebeğini kucağına canım...
maşallaaaahhhhçok tatlı bi prenses buuu ..aynı benimkiii

canımcım ben plastik bi kaba pamuktan makasla parçalar kesip atıyorum ,söyle 15-20 parça ,kibrik kutusu büyüklüğünde ,sonra üzer,ni basacak kadar kaynar su boşaltıyorum ,bi yarım saate kadar ılınıyo zaten ,sonra başka bi saklama kabını kaynar suyla çalkalayıp steril ediyorum ,bu pamuklarıda hafifçe sıkıp bu kaba koyuyorum ,kapağıda kapatıyorum ,3-4 gün yetiyo bana...yüzünü gözünüde siliyorum ,hatta göğsümüde emzirmeden önce bu pamuklarla siliyorum ,bitince takrar yapıyorum ,bendede büssürü ıslak mendik var ama enazından 40 ı çıkana kadar yada 2 aylık olana kadar böyle devaö etcem ...bazen soğumuş oluyo ,elimde biraz ılıtıp tamizliyorum ..zaten alıştıda yawruum

slm kızlar, bugün dr a gittik, oğlumuz 3152 gr veee pazartesiye buluşacağız inşallahh, çok heycanlıymış ya buu, hemen gelsin 2.talibi de ben olayım ayçam ın
ayçam bu nasıl bir tatlılık allah bağışlasın allah sizden ayırmasın sonsuza kadar,
herkes sağlıkla kalsın bol bol süt olsun meleklerinize. Aramıza yeni katılan melekler hoşgeldiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…