2011 Ekim Anneleri

doğum gününmüş galiba nice güzel yıllara ailenle hep beraber inşallah.
aman dikkat et canom.benim otururken bile kafam düşüyor uykudan birden silkeleniyorum.hayatımda en çok terlediğim ve en tatlı uykuyu yaşadığım anlar hiç abartısız lohusalıkta emzirdiğim anlar.yok böyle tatlı bi uyku.o yüzden hiç cesaret edemem.aman dikkat et sende.
benim kızın 10.günde düştü göbüşü.

sen bahsını edınce baktımm..rahım kasılmalarına sebep oluyomus..1 hafta ıcınde hala dogum olmazsa denıcem...

sen bahsını edınce baktımm..rahım kasılmalarına sebep oluyomus..1 hafta ıcınde hala dogum olmazsa denıcem...

bız hep oyleyızz...suan bıle kıpır kıpır..ıkı gundur de karnım agrıyo geceden sabaha kadar ama gelen gıden yok..telas etme kanaman yada suyun gelmedıgı surece dogurmuyosun..

bu arada bende catı muayenesı olmadım hıc..ben bebek buyuk senden cıkmaz dıyen doktorlarada sinir oluyorum..sankı bebek 9 kılo 3,5 u gecınce doktorlar kendını garantıye almak ıcın sebep arıyolar adeta..benımkıde gectı suan da 3,5 ama dr mun agzından duymadım daha sezo lafını catı muayenesı yapmamasına ragmen ...o an o dar gorunen catının acılmayacagı ne malum..benımkı normal yolla ugrasırız baktık olmadı sezoya donerız ama normal olması ıcın ugrasırız dedı..ben normal ıstıyorum eger kendı sancım olmazsa sunı de alırım..sezo olmamak ıcın herseyı yapıcam yanı...doktorum da boyle dusunuyor..

Cnm gectigimiz günlerde aynisi bana da oldu, hatta benim sancim da oldu, ilik bir dus al ve uzan, dinlenince gecerse yalanci kasilmalardir, eger gecmez de düzenli araliklarda bebek ortaya toparlanip karnin kasilmaya baslarsa gidersin doktora. Benimki 2 saat sonra gecmisti...

canım biliyomusun normal doğumu okadar çok istememe rağmen bazen bende geçerli bi sebep olsada sezeryan olsam diye aklımdan geçiriyorum,benim doktor çatı muayenesi yapmıycak gibi geliyo...

nıye korkuyorsun normal dogumdan bu denlı ..?sezo daha mı az acılı boylemı dusunuyosun...?yada nedır ssana sezoyu ısteten sebep?

evet benimde geceleri çok hareketli nefes alamıyorum göğüslerimin arası batıyo resmen

evet benimde geceleri çok hareketli nefes alamıyorum göğüslerimin arası batıyo resmen

anladım cnm çok saol gün yaklaştıkça insan acabamı diyo :)

inşallah en kısa zamanda, sağlıkla alırsın kızını kucağına..

canım biliyomusun normal doğumu okadar çok istememe rağmen bazen bende geçerli bi sebep olsada sezeryan olsam diye aklımdan geçiriyorum,benim doktor çatı muayenesi yapmıycak gibi geliyo...

yapar canım ya. sen neden sormuyosun sorsana ne zaman leğen kemiklerimin açıklığına bakacaksınız diye

benım ramazan ayında oyleydı..otururken sureklı kemıklerıme batıyodu..sonra yavas yavas assagıya ınınce oyle batma falan kalmadı..doktorum 1 ay once rahım kanalına gırmıs,erken dogum olabılır dedı..guya beklıyoruz ıste hala...sımdıde baya assagıda gobegm..ama oyle alt tarafta baskı falan yok..agrım sızım yok..oyloe ayaga kalkınca falan bısey olmuyo...hayır 40. haftaya gırmesem kesınlıkle dogurmam derım yanı..o derece...
hastalıgımda gectı elhamdulıllah..sımdı turp gıbıyım..esım keısnlıkle ıs yapma ya bana soyle yada ev bırak pis kalsın dıyo..sen dogum yapabılmek ıcın yoruyosun kendını dıyo..daha once ıs yaptıgımda yorulurdum..bacaklarıma kramp falan gırerdı..sımdı oda yok..
kalktım sabah temızlık yaptım dıp kose..camasır bulasık...yemek yaptım..ama yok..yorulmadım bıle..üfffff...sıkıldım bugun yuruyusede cıkmadım bızımkıler gıttı..amannn mıllet narla ,yuruyusle mı dogurdu...Allah bılır gununu..ne yaparsak yapalım hıkaye...buda bır gercek..

canım ya sen sıcak suyla banyo yapmayı denedin mi? şimdi annemle konuşuyorum da annem öyle dedi. bizim zamanımızda günü geçen kadınlar hamama giderdi doğum yapabilmek için dedi. elçiye zeval olmaz, annemin naçizane önerisi işte..

nıye korkuyorsun normal dogumdan bu denlı ..?sezo daha mı az acılı boylemı dusunuyosun...?yada nedır ssana sezoyu ısteten sebep?

ayy canım sanki ben dayanamayacakmışım,doğuramayacakmışım gibi geliyo.ilişkide canım çok yanar benim 1 yıl vajinis.mus yaşadım,ağrı eşiğimde düşüktür,kendimi savunmasız,çocuk gibi hissediyorum bazen ve çok kızıyorum kendime((

banada doktor erken doğum riskin var demişti 8 aylıkken ama nerde şimdi gelmesini bekliyoz bide korkuyorum gelmezde sezo yapmak zorunda kalırlar die inş 1 haftaya gelir kızım... bencede hayırlısı olsun hepimizin hakkında...

inşallah en kısa zamanda, sağlıkla alırsın kızını kucağına..

yapar canım ya. sen neden sormuyosun sorsana ne zaman leğen kemiklerimin açıklığına bakacaksınız diye

salı günü randevumuz var.utanmazsam eğer sorucam çatı muayenesi yapılacakmı diye.39.haftamda olucam,inşallah geç olmaz:)

canım doktorunla konuş. epidüral normal doğumu deneyebilirsin ille de normal istiyorsan mesela ben normal olmasını çok istiyordum ama edipüralimi de alırım diye doktorumla pazarlık bile yapmıştım bildiğim kadarıyla doğumda anne kendisini hangi doğum şeklinde daha rahat hissedecekse öyle yapması öneriliyor. sen nasıl rahat edeceksen öyle yap.. ama önce çatı muayeneni ol, belki benimki gibidir senin çatında..

dr.tavrı da çok önemli.benimki normal doğum taraftarı ve öle nazlanmayı pek sevmiyo.sanki anne olmak istiyosak bu sıkıntılara katlanmak zorundayız diye düşünüyo.doğal süreci kabullenmeliyiz.galiba ondan çatı muayenesi yapmıyo.ama birazda iyi benim için,sezeryan yanlısı olsaydı tek kelimeyle kandırabilirdi beni,belki bu doktor sayesinde çatır çatır doğururum,başa gelen çekilecek,ve gerçekten biliyorumki geçince,kucağıma alınca bütün acılar geçecek,en fazla 12 saat sürecek.işte bu düşüncelerden dolayıda,dayanmalıyım nazlanmamalıyım çok kurcalamamalıyım diyorum...

çok fazla üzerinde düşünmemeye çalış
nasılsa bir biçimde çıkacak o bebek, allahın takdiri inşallah hayırlısıyla en kolay nasıl doğum yapacaksak onu nasip etsin bize.

düşünsende düşünmesende yaşıcaksın o anı,
ben böyle telkin etmeye çalışıyorum kendimi.

annem epidural almama bile karşı, o anda ağrıyı çekeceksin bitecek anestezi falan alma öyle belden iğne allah korusun sakat eder insanı diyor iyice bulandırıyor kafamı ama doğum sancısına katlanamam kesin yaptırırım epidural ben.

benim doktorum da normal doğum yanlısı hatta benim doğum yapmak istediğim hastaneyi doğuma yetişemem diye alternetif bi hastane bile bulmuştuk. bence de bebek için en iyisi normal doğum ama gerekli durumlarda bebeğin hayatını riske atmamak için mutlaka çatına bakıp öyle karar vermeniz lazım. oğlum 3000-3300 civarı olsaydı hasarsız şekilde normal doğum yapabilirmişim ama şimdi yine de normal doğum yapsam benim için tehlike olmasa da bebeğin omuzlarındaki sinirlerde zedelenme olur dedi. allah göstermesin böyle bir riski göze alamadık ne ben ne de eşim. kayınpederim doktor, o da sezeryanı tercih etmemi istiyor. doğumda bebeğe bişey olsa ilerde oğlum "neden normal doğum diye ısrar ettin" dese vicdan azabından ölürüm heralde.. hakkında hayırlısı neyse o olur inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…