- 21 Ağustos 2008
- 2.430
- 908
- 398
slm kızlar ben dün gece çok buyuk bir hata yaptım uykusuzluga dayanamayıp oglumu yanıma aldım verdim ucu az çıkan gögsümü
sonra uyuya kalmışım tam 2 saat sonra uyandım oglum yanımda mışıl mışıl uyuyordu çok korktum ya ezseydimmmm
gerçi artık yere iğne düşse uyanıyorum uykularım çok hafifledi normalde yanıma koyup emziriyorum daha rahat oluyor ama
dayanamayıp uyumuşum oysaki uyumayayım diye tokatlamıştım kendimi
belimin agrısından oturarak emzirmek çok zor oluyor bidaha yapmicammm
bizim 1 haftamız doldu ama göbüş hala yerinde duruyo ne zaman düşer acabaa :26::26:
canım dur daha acele etme ya. doktorun çatı kontrolü yapmadan bilemezsin ki nasıl doğum yapacağını. ben geçen cumartesiye kadar normal diyodum doktorcum bi parmakladı anladık ki benim tontiş oğlum çatımdan geçemeyecek kadar büyük[/QU
canım biliyomusun normal doğumu okadar çok istememe rağmen bazen bende geçerli bi sebep olsada sezeryan olsam diye aklımdan geçiriyorum,benim doktor çatı muayenesi yapmıycak gibi geliyo...
evet özellikle ada çayı. ben çok severim, ilk aylarda düşük tehlikesinden dolayı yasaklamıştı doktor ama şimdi de normal doğuma müsait olmadığım için sakın içme dedi, doğumu başlatırsın dedi. sen yine bi araştır istersen.
canım dur daha acele etme ya. doktorun çatı kontrolü yapmadan bilemezsin ki nasıl doğum yapacağını. ben geçen cumartesiye kadar normal diyodum doktorcum bi parmakladı anladık ki benim tontiş oğlum çatımdan geçemeyecek kadar büyük[/QU
canım biliyomusun normal doğumu okadar çok istememe rağmen bazen bende geçerli bi sebep olsada sezeryan olsam diye aklımdan geçiriyorum,benim doktor çatı muayenesi yapmıycak gibi geliyo...
sen bahsını edınce baktımm..rahım kasılmalarına sebep oluyomus..1 hafta ıcınde hala dogum olmazsa denıcem...evet özellikle ada çayı. ben çok severim, ilk aylarda düşük tehlikesinden dolayı yasaklamıştı doktor ama şimdi de normal doğuma müsait olmadığım için sakın içme dedi, doğumu başlatırsın dedi. sen yine bi araştır istersen.
kızlar bebeğim acayip hareketli karnım resmen dalgalanıyo ve alt tarafa baskı yapıyo tuvaletim varmış gibi bugün kontrolümüz vardı 39+0 oldum bebişim 3 kilo 51 cm olmuş acaba geliyomuki teleşlandım birden durmuyo hiç.
kızlar bebeğim acayip hareketli karnım resmen dalgalanıyo ve alt tarafa baskı yapıyo tuvaletim varmış gibi bugün kontrolümüz vardı 39+0 oldum bebişim 3 kilo 51 cm olmuş acaba geliyomuki teleşlandım birden durmuyo hiç.
sen bahsını edınce baktımm..rahım kasılmalarına sebep oluyomus..1 hafta ıcınde hala dogum olmazsa denıcem...
bız hep oyleyızz...suan bıle kıpır kıpır..ıkı gundur de karnım agrıyo geceden sabaha kadar ama gelen gıden yok..telas etme kanaman yada suyun gelmedıgı surece dogurmuyosun..
bu arada bende catı muayenesı olmadım hıc..ben bebek buyuk senden cıkmaz dıyen doktorlarada sinir oluyorum..sankı bebek 9 kılo 3,5 u gecınce doktorlar kendını garantıye almak ıcın sebep arıyolar adeta..benımkıde gectı suan da 3,5 ama dr mun agzından duymadım daha sezo lafını catı muayenesı yapmamasına ragmen ...o an o dar gorunen catının acılmayacagı ne malum..benımkı normal yolla ugrasırız baktık olmadı sezoya donerız ama normal olması ıcın ugrasırız dedı..ben normal ıstıyorum eger kendı sancım olmazsa sunı de alırım..sezo olmamak ıcın herseyı yapıcam yanı...doktorum da boyle dusunuyor..
sen bahsını edınce baktımm..rahım kasılmalarına sebep oluyomus..1 hafta ıcınde hala dogum olmazsa denıcem...
bız hep oyleyızz...suan bıle kıpır kıpır..ıkı gundur de karnım agrıyo geceden sabaha kadar ama gelen gıden yok..telas etme kanaman yada suyun gelmedıgı surece dogurmuyosun..
bu arada bende catı muayenesı olmadım hıc..ben bebek buyuk senden cıkmaz dıyen doktorlarada sinir oluyorum..sankı bebek 9 kılo 3,5 u gecınce doktorlar kendını garantıye almak ıcın sebep arıyolar adeta..benımkıde gectı suan da 3,5 ama dr mun agzından duymadım daha sezo lafını catı muayenesı yapmamasına ragmen ...o an o dar gorunen catının acılmayacagı ne malum..benımkı normal yolla ugrasırız baktık olmadı sezoya donerız ama normal olması ıcın ugrasırız dedı..ben normal ıstıyorum eger kendı sancım olmazsa sunı de alırım..sezo olmamak ıcın herseyı yapıcam yanı...doktorum da boyle dusunuyor..
Cnm gectigimiz günlerde aynisi bana da oldu, hatta benim sancim da oldu, ilik bir dus al ve uzan, dinlenince gecerse yalanci kasilmalardir, eger gecmez de düzenli araliklarda bebek ortaya toparlanip karnin kasilmaya baslarsa gidersin doktora. Benimki 2 saat sonra gecmisti...
benım ramazan ayında oyleydı..otururken sureklı kemıklerıme batıyodu..sonra yavas yavas assagıya ınınce oyle batma falan kalmadı..doktorum 1 ay once rahım kanalına gırmıs,erken dogum olabılır dedı..guya beklıyoruz ıste hala...sımdıde baya assagıda gobegm..ama oyle alt tarafta baskı falan yok..agrım sızım yok..oyloe ayaga kalkınca falan bısey olmuyo...hayır 40. haftaya gırmesem kesınlıkle dogurmam derım yanı..o derece...evet benimde geceleri çok hareketli nefes alamıyorum göğüslerimin arası batıyo resmen
benım ramazan ayında oyleydı..otururken sureklı kemıklerıme batıyodu..sonra yavas yavas assagıya ınınce oyle batma falan kalmadı..doktorum 1 ay once rahım kanalına gırmıs,erken dogum olabılır dedı..guya beklıyoruz ıste hala...sımdıde baya assagıda gobegm..ama oyle alt tarafta baskı falan yok..agrım sızım yok..oyloe ayaga kalkınca falan bısey olmuyo...hayır 40. haftaya gırmesem kesınlıkle dogurmam derım yanı..o derece...
hastalıgımda gectı elhamdulıllah..sımdı turp gıbıyım..esım keısnlıkle ıs yapma ya bana soyle yada ev bırak pis kalsın dıyo..sen dogum yapabılmek ıcın yoruyosun kendını dıyo..daha once ıs yaptıgımda yorulurdum..bacaklarıma kramp falan gırerdı..sımdı oda yok..
kalktım sabah temızlık yaptım dıp kose..camasır bulasık...yemek yaptım..ama yok..yorulmadım bıle..üfffff...sıkıldım bugun yuruyusede cıkmadım bızımkıler gıttı..amannn mıllet narla ,yuruyusle mı dogurdu...Allah bılır gununu..ne yaparsak yapalım hıkaye...buda bır gercek..
nıye korkuyorsun normal dogumdan bu denlı ..?sezo daha mı az acılı boylemı dusunuyosun...?yada nedır ssana sezoyu ısteten sebep?
benım ramazan ayında oyleydı..otururken sureklı kemıklerıme batıyodu..sonra yavas yavas assagıya ınınce oyle batma falan kalmadı..doktorum 1 ay once rahım kanalına gırmıs,erken dogum olabılır dedı..guya beklıyoruz ıste hala...sımdıde baya assagıda gobegm..ama oyle alt tarafta baskı falan yok..agrım sızım yok..oyloe ayaga kalkınca falan bısey olmuyo...hayır 40. haftaya gırmesem kesınlıkle dogurmam derım yanı..o derece...
hastalıgımda gectı elhamdulıllah..sımdı turp gıbıyım..esım keısnlıkle ıs yapma ya bana soyle yada ev bırak pis kalsın dıyo..sen dogum yapabılmek ıcın yoruyosun kendını dıyo..daha once ıs yaptıgımda yorulurdum..bacaklarıma kramp falan gırerdı..sımdı oda yok..
kalktım sabah temızlık yaptım dıp kose..camasır bulasık...yemek yaptım..ama yok..yorulmadım bıle..üfffff...sıkıldım bugun yuruyusede cıkmadım bızımkıler gıttı..amannn mıllet narla ,yuruyusle mı dogurdu...Allah bılır gununu..ne yaparsak yapalım hıkaye...buda bır gercek..
inşallah en kısa zamanda, sağlıkla alırsın kızını kucağına..
yapar canım ya. sen neden sormuyosun sorsana ne zaman leğen kemiklerimin açıklığına bakacaksınız diye
ayy canım sanki ben dayanamayacakmışım,doğuramayacakmışım gibi geliyo.ilişkide canım çok yanar benim 1 yıl vajinis.mus yaşadım,ağrı eşiğimde düşüktür,kendimi savunmasız,çocuk gibi hissediyorum bazen ve çok kızıyorum kendime((
canım doktorunla konuş. epidüral normal doğumu deneyebilirsin ille de normal istiyorsan mesela ben normal olmasını çok istiyordum ama edipüralimi de alırım diye doktorumla pazarlık bile yapmıştımbildiğim kadarıyla doğumda anne kendisini hangi doğum şeklinde daha rahat hissedecekse öyle yapması öneriliyor. sen nasıl rahat edeceksen öyle yap.. ama önce çatı muayeneni ol, belki benimki gibidir senin çatında..
dr.tavrı da çok önemli.benimki normal doğum taraftarı ve öle nazlanmayı pek sevmiyo.sanki anne olmak istiyosak bu sıkıntılara katlanmak zorundayız diye düşünüyo.doğal süreci kabullenmeliyiz.galiba ondan çatı muayenesi yapmıyo.ama birazda iyi benim için,sezeryan yanlısı olsaydı tek kelimeyle kandırabilirdi beni,belki bu doktor sayesinde çatır çatır doğururum,başa gelen çekilecek,ve gerçekten biliyorumki geçince,kucağıma alınca bütün acılar geçecek,en fazla 12 saat sürecek.işte bu düşüncelerden dolayıda,dayanmalıyım nazlanmamalıyım çok kurcalamamalıyım diyorum...
dr.tavrı da çok önemli.benimki normal doğum taraftarı ve öle nazlanmayı pek sevmiyo.sanki anne olmak istiyosak bu sıkıntılara katlanmak zorundayız diye düşünüyo.doğal süreci kabullenmeliyiz.galiba ondan çatı muayenesi yapmıyo.ama birazda iyi benim için,sezeryan yanlısı olsaydı tek kelimeyle kandırabilirdi beni,belki bu doktor sayesinde çatır çatır doğururum,başa gelen çekilecek,ve gerçekten biliyorumki geçince,kucağıma alınca bütün acılar geçecek,en fazla 12 saat sürecek.işte bu düşüncelerden dolayıda,dayanmalıyım nazlanmamalıyım çok kurcalamamalıyım diyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?