ahhh ahhh ...hergun banyo yapıyorum..esım bıle dayanamıyor suyun sıcaklıgına haslıyorsun kendını dıyo ıllakı sıcak suyla buharlasarak burusarak yıkanmalıyım ben...ozellıkle alt tarafıma su tutuyorum banyoda beklıyorum...yanı bıldıgım hemen herseyı denıyorum canım...hatta bıldıklerımı gecen muayenede ebeye danıstım..bunu bunu yapıyorum dogrumu dıye.. ne kadar bılınclısın bunlar normal dogumu cok kolay yapacak senın ıcın dedı..dedı ama o kadar ıstee..canım ya sen sıcak suyla banyo yapmayı denedin mi? şimdi annemle konuşuyorum da annem öyle dedi. bizim zamanımızda günü geçen kadınlar hamama giderdi doğum yapabilmek için dedi. elçiye zeval olmaz, annemin naçizane önerisi işte..
bu psıkolojıden kurtul olurmu.. kendını cok dınleme..dr unu da takdır ettım..bencede madem normal ıstıyosun bazı seylerıne de katlanacaksın kı sezo dada katlanacaksın...benım ablam 1 ay yattı sezeryandan sonra kımı gununde ayaga kalkıyor kımı boyle cekıyor..bılemezsın...cesaretlı ol o an ılk geceden bıle kolay gecebılır..benım buyuk ablam kaşlarını aldırırken aglayan cınsten bırı..canı o kadar tatlıdırı...ama 3 kez normal dogum yaptı...ılk cocugunun ıc organları dısarda dogdu..onu bıle normal dogurdu ..anlatınca kendı bıle ınanamıyor bu denlı kolay dogurabılecegıme dıye...suyu geldı 1 saat ıcınde hastanenın onunde dogum baslamıs dusun ...annem ablanın pantolununu amelıyathane kapısının onunde cıkardılar aceleden dıyo..ayy canım sanki ben dayanamayacakmışım,doğuramayacakmışım gibi geliyo.ilişkide canım çok yanar benim 1 yıl vajinis.mus yaşadım,ağrı eşiğimde düşüktür,kendimi savunmasız,çocuk gibi hissediyorum bazen ve çok kızıyorum kendime((
banada doktor erken doğum riskin var demişti 8 aylıkken ama nerde şimdi gelmesini bekliyoz bide korkuyorum gelmezde sezo yapmak zorunda kalırlar die inş 1 haftaya gelir kızım... bencede hayırlısı olsun hepimizin hakkında...
Al iste sana da deneyecegiz bir demis, bana da bir sans verecegiz bakalim demisti...Aff ya afff...Kesin baglayacaklar suniyi, acilmadi deyip alacaklar en sonunda sezeryana. Bu gidisle gitmeyip evde kendim dogurucamYarin kontrol var yine ins her seferinde yapmiyorlardir catiyi ya
Hanimlar dün benim basima neler geldi bir bilseniz. Sabaha karsi kasintim olmustu, herhalde dedim yine su arada olan kasintidan, ama uykumda bile her yanimi kasimaya calisiyorum, o dereceydi yani. Sabah bi kalktim yanaklarimda tuhaf bir sisilik var, dudaklarim da sismis kapatamiyorum bile. Esim dedi ki "yok öyle abarti bir sislik, her zamanki uyanmis halin" dediGitti bu ise... Neyse indi suratim, ben de uyumusum, ögleyi kilayim diye kalktim abdest almaya gittim bi baktim sag elimin parmaklarini kapatamiyorum, davul olmus el. Hemen aradim esimi gittik doktora. Kendi doktorum yokmus, acile indik, oradaki doktor hemen kendi doktoruma ulasti, o da multi bir igne yapin demis. Sonucta ne zehirledi ya da ne alerji yapti bilmiyorlar, multi ignenin icinde de hersey var, ben de kabul etmedim bebegime bir sey olur diye. Sonra indi zaten elim... Ins bir daha olmaz ya cok korktum gebelik zehirlenmesi diye. Gece fistikli cips yemistim yatmadan acaba fistiga alerjim mi olustu birden ondan süphelendim. Bir de mantar yemistim o da yapmis olabilir. Aman hanimlar dikkat edin mantar falan yemeyin su sira... Gerci dogurmayan kac kisi kaldik ama olsun
canım bence 1 pijama daha koy kanama olurda pijamana geçerse yedeğin bulunsun ,havlu,göğüs pedi,normal ped,bebeğin yüzü için tğlbent,bebek bezi ve ıslak mendil,peçete (hadtanede kalınca lazım oluyo),terlik.şimdilik aklıma bunlar geldi...
canoom doğum günün kutlu olsun canııımm
kızlar karaciğer fonk. yeterli çalışamamasından dolayı oluyomuş sarılık,bazı çocklarda fazla bazılarında hafif seyrediyomuş,suni sancıyla doğan ve erkekn çocuklarda daha çok görülüyomuş,şurda baya detaylı anlatmış aslındaa Bebekefteri
ysmnz tebrik ederim canım ,maşşallah kuzucuğaa
kızlarr bizde bugün 3 haftamızı doldurduk ,yarı kırkımızıda çıkardık ,gece boyu uyumayan zilli kızım uyuyo şimdi ,fırsattan istifade bende uyuycam şimdi ,görüşürüz.. bu arada sütümün azaldığını hissediyorum ,annem kendininkinin fışkırdığını söyledi ,hatta birini emzirirken diğerinin altına bardak koyuyomuşşama benimki sıkınca bile zor çıkıyo ,şimdi bana biraz dua okudu ,bende süt artırıcı çayımı içip dinleneyim..
ben kalmıştım harika bir moral oldu filiiizzzzgerci benim dr yapmıyor. yapmayacak galiba :44:
canını sıkma hemen tatlım. hele bir Safa"nın gelisine baksın. duruma gore hareket edecektir. bakalım zaman ne gosterecek... saglıkla gelsin yeter ki.
gordun mu oglusu? ne durumda?
Kızzzzlarrrrrrrrrr, hala oluyorum kısmetse haziranda...)))
canım bende tırsıyorum yaaa,dün gece hüngür hüngür ağladım,gün yaklaştıkça korkuyorum ben yaşayacağım acılardan diye.kocamında elinden bişe gelmiyo ama çok üzülüyo ben öle korktukca,çok yanmıycak canın diyo,oğluşumuzun ağlamasını duyucaksın hemen diyo,benim doktor çatı muayeneside yapmadı,sadece ebeler açılma varmı diye alttan baktı,benimki açılış bile sayılmaz,parmaklanmam boşuna gitti yani18 kilo aldım bide doğumu zorlaştırıyo malum,boyumda 1.58,bebekte toplu gibi şimdilik.ÇOOOK KORKUYORUUUMMM BEENNN....
sen bahsını edınce baktımm..rahım kasılmalarına sebep oluyomus..1 hafta ıcınde hala dogum olmazsa denıcem...
bız hep oyleyızz...suan bıle kıpır kıpır..ıkı gundur de karnım agrıyo geceden sabaha kadar ama gelen gıden yok..telas etme kanaman yada suyun gelmedıgı surece dogurmuyosun..
bu arada bende catı muayenesı olmadım hıc..ben bebek buyuk senden cıkmaz dıyen doktorlarada sinir oluyorum..sankı bebek 9 kılo 3,5 u gecınce doktorlar kendını garantıye almak ıcın sebep arıyolar adeta..benımkıde gectı suan da 3,5 ama dr mun agzından duymadım daha sezo lafını catı muayenesı yapmamasına ragmen ...o an o dar gorunen catının acılmayacagı ne malum..benımkı normal yolla ugrasırız baktık olmadı sezoya donerız ama normal olması ıcın ugrasırız dedı..ben normal ıstıyorum eger kendı sancım olmazsa sunı de alırım..sezo olmamak ıcın herseyı yapıcam yanı...doktorum da boyle dusunuyor..
dr.tavrı da çok önemli.benimki normal doğum taraftarı ve öle nazlanmayı pek sevmiyo.sanki anne olmak istiyosak bu sıkıntılara katlanmak zorundayız diye düşünüyo.doğal süreci kabullenmeliyiz.galiba ondan çatı muayenesi yapmıyo.ama birazda iyi benim için,sezeryan yanlısı olsaydı tek kelimeyle kandırabilirdi beni,belki bu doktor sayesinde çatır çatır doğururum,başa gelen çekilecek,ve gerçekten biliyorumki geçince,kucağıma alınca bütün acılar geçecek,en fazla 12 saat sürecek.işte bu düşüncelerden dolayıda,dayanmalıyım nazlanmamalıyım çok kurcalamamalıyım diyorum...
çok fazla üzerinde düşünmemeye çalış
nasılsa bir biçimde çıkacak o bebek, allahın takdiri inşallah hayırlısıyla en kolay nasıl doğum yapacaksak onu nasip etsin bize.
düşünsende düşünmesende yaşıcaksın o anı,
ben böyle telkin etmeye çalışıyorum kendimi.
annem epidural almama bile karşı, o anda ağrıyı çekeceksin bitecek anestezi falan alma öyle belden iğne allah korusun sakat eder insanı diyor iyice bulandırıyor kafamı ama doğum sancısına katlanamam kesin yaptırırım epidural ben.
aynen canım benim annemde normal doğurursam epudural falan olmama karşı.abim 6 kilo doğmuş vakumla,insanoğlunun katlanamayacağı acı yok galiba,helede sonunda kucağında o minik yavru olunca.çok sağolun ya valla konuşunca tekrar cesaretleniyorum...
benim doktorum da normal doğum yanlısı hatta benim doğum yapmak istediğim hastaneyi doğuma yetişemem diye alternetif bi hastane bile bulmuştuk. bence de bebek için en iyisi normal doğum ama gerekli durumlarda bebeğin hayatını riske atmamak için mutlaka çatına bakıp öyle karar vermeniz lazım. oğlum 3000-3300 civarı olsaydı hasarsız şekilde normal doğum yapabilirmişim ama şimdi yine de normal doğum yapsam benim için tehlike olmasa da bebeğin omuzlarındaki sinirlerde zedelenme olur dedi. allah göstermesin böyle bir riski göze alamadık ne ben ne de eşim. kayınpederim doktor, o da sezeryanı tercih etmemi istiyor. doğumda bebeğe bişey olsa ilerde oğlum "neden normal doğum diye ısrar ettin" dese vicdan azabından ölürüm heralde.. hakkında hayırlısı neyse o olur inşallah..
Kızlar nasılsınız? Bugün gittim son kez ağdamı da yaptırdım.Rahatım şimdi her an gelebilir ama çok nazlı benim kız. Hiç bir sancı yok.Sadece çok aşırı karnım ağrıyor adet olcakmışım gibi. Bunlar öncü harekettir diye umuyorum
4 saattir yemek yapmakla ugrasiyorum, arada oturdum sizin yazdiklarinizi okudum, ama su an belim kopuyorrr
aynen canım benim annemde normal doğurursam epudural falan olmama karşı.abim 6 kilo doğmuş vakumla,insanoğlunun katlanamayacağı acı yok galiba,helede sonunda kucağında o minik yavru olunca.çok sağolun ya valla konuşunca tekrar cesaretleniyorum...
ahhh ahhh ...hergun banyo yapıyorum..esım bıle dayanamıyor suyun sıcaklıgına haslıyorsun kendını dıyo ıllakı sıcak suyla buharlasarak burusarak yıkanmalıyım ben...ozellıkle alt tarafıma su tutuyorum banyoda beklıyorum...yanı bıldıgım hemen herseyı denıyorum canım...hatta bıldıklerımı gecen muayenede ebeye danıstım..bunu bunu yapıyorum dogrumu dıye.. ne kadar bılınclısın bunlar normal dogumu cok kolay yapacak senın ıcın dedı..dedı ama o kadar ıstee..
ahhh ahhh ...hergun banyo yapıyorum..esım bıle dayanamıyor suyun sıcaklıgına haslıyorsun kendını dıyo ıllakı sıcak suyla buharlasarak burusarak yıkanmalıyım ben...ozellıkle alt tarafıma su tutuyorum banyoda beklıyorum...yanı bıldıgım hemen herseyı denıyorum canım...hatta bıldıklerımı gecen muayenede ebeye danıstım..bunu bunu yapıyorum dogrumu dıye.. ne kadar bılınclısın bunlar normal dogumu cok kolay yapacak senın ıcın dedı..dedı ama o kadar ıstee..
bu psıkolojıden kurtul olurmu.. kendını cok dınleme..dr unu da takdır ettım..bencede madem normal ıstıyosun bazı seylerıne de katlanacaksın kı sezo dada katlanacaksın...benım ablam 1 ay yattı sezeryandan sonra kımı gununde ayaga kalkıyor kımı boyle cekıyor..bılemezsın...cesaretlı ol o an ılk geceden bıle kolay gecebılır..benım buyuk ablam kaşlarını aldırırken aglayan cınsten bırı..canı o kadar tatlıdırı...ama 3 kez normal dogum yaptı...ılk cocugunun ıc organları dısarda dogdu..onu bıle normal dogurdu ..anlatınca kendı bıle ınanamıyor bu denlı kolay dogurabılecegıme dıye...suyu geldı 1 saat ıcınde hastanenın onunde dogum baslamıs dusun ...annem ablanın pantolununu amelıyathane kapısının onunde cıkardılar aceleden dıyo..
en cok korktugum sey de bu...Allah kadınları bu fıtrata gore yaratmıs olmasa kadından can cıkmasına musade etmez..ha boyle dıye de her ne olursa olsun normal olacak da dıyemeyız..tedbır senden takdır Allahtan netıcede..suan onumde gorunur bısey yok normal doguma manı...dedıgım gıbı sancım olmazsa acılmam olmazsa sunıyıde cekerım..her yolu denerım ama baktım olmadı sezoyuda kabullenırım...yapcak bısey yok..Rabbım gununude saatınıde en ıyı bılendır..O na tevvekkul eyledım..
canım senin durumunda bende olsam asla riski göze almam,öle durumlarda illa normal olsun denmez zaten,ters olursa,çok kilolu olursa falan hiç düşünmem zaten.37.haftada benim bıdık 3 100 dü bakalım 3 500 falan bulurmu haftaya:18:
arkadaşım geldi apar topar çıktım netten. ahanda burdayım yine :))
evet canım deneyeceğiz dedi. ben de şimdi ondan korkuyorum. normal çok sitiyorum ama suniyi ye doğuramadın bi daha sezeryana git mahveder beni ya. eda yaşadı sanırım böyle bir durumu kim bilir nasıl zor olmuştur.
bu arada öyle şişlik falan diyince korktum ben de Allah korusun gebelik zehirlenmesi mi diye. ama neyse ki geçmiş. muhtemelen bir şey alerji yaptı. geçmiş olsun canım. çatı olayını ben de bilimiyorum ama sanki doğuran kızlar öyle demişlerdi. yani artık her kontrolde olcak gibi bi şey var aklımda . umarım yanılıyorumdur.
canım yarı kırk nasıl çıkarılıyo yani bi duası falan mı var. ay çok cahilim ben bebek konusunda
DEniz affeyle :)) ben herkes oldu diye şettim. ama dediğim gibi cidden çok acımıyo :)))) sadece hoş değil.
hem bebek çıkcak ordan iki parmak yıldırmasın bizi . korktum doktor öyle diyince bi de güldüm baya kalıbına göre daha geniş bi çatı beklerdim diyince :))
Safam iyi çok şükür hedefimize kavuşmuş görünüyoruz. tabi doğunca eksik gelmezse. 3100 kilo olmuş oğluşum boyu da 51 cm görünüyo. bol bol yürü dedi bana doktor. birazdan çıkarım yürüyüşe.
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inş.
aynıyız senle benim de boyum 163 aldığım kilo 20ben iyiydim aslında ve gerçekten normal doğuracağıma inandırmıştım kendimi. ama doktor bugün öyle diyince ben doğuramam demeye başladım. suni sancı çek olmadı sezeryana gir çok kokrkuyorum (((((
ya aslında bilmeyince insan daha cesur oluyor. mesela ben çatı muayenesi olana kadar normal konusunda cesaretliydim şimdi korkular sardı dört bir yanımı ama Allah korusun her şey normal görünür ama çatı musait değildir son anda öğrenirsin çektiğin sancı da kar kalır yanına. yani hangisi daha iyi ben bilemedim
evet en fazla 12 saat ben de öyle teskin ediyorum kendimi çok şükür doğum kanalına da girmiş 12 saat ne ki ömürden. o da en fazla. sezeryanın sonrası var daha zor. Allahım hakkımızda hayırlısını nasip etsin . kafam allak bullak:18::18:
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inş.
ohh temizlenmişsin.ben de 39 da son bi kez gideyim diyorum ağdaya. gelmezse paşam. gerçi gelmeye niyeti yok sıpanın
ah canım ya.. bence sen bu akşam bol maydonozlu bi salata yap, üstüne ada çayı iç, sonra da sıcak bi banyo.. ooohhh kesin sabaha alırsın güzel kızını kucağına
Benim annem de tam tersi, epidurale o ikna etti beni, yoksa ben yan etkileri olursa diye düsünmüyordum. Bütün ünlüler öyle doguruyor aciyi hissetmezsin diyor :26: Ayrica doktorum da o gün, epidural de olsa bir seyler hissetmeni istiyoruz, hicbir sey hissetmeyecegim diye hazirlama kendini dedi...Amaaan, bi dogursaydim ben de herkesler gibi...
Evet kafam rahatladı.Sanki hafiflemşi gibi hissediyorum kendimi.
Canım ben 2-3 gündür ada çayı içiyorum, bal-çörek otu-tarçın karışımının hem doğumu kolaylaştırdığını hem de sütü arttırdığını duydum onu da yapıyorum sabah akşam, dün de böğürlen yaprağı aldım onu çay gibi demleyip içmeye başladım..ehh bunlara bakılırsa doktora gerek kalmadan kendim evde doğum yapmam lazım
hee bir de pazartesiden beri en az 1 saat yürüyorum :)
oyyyy 6 kgmi anammmmmmmmmmmmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?