bu arada bizim hediyemizde gelmiş. elif teyzemize çoook teşekkür ediyoruz.
eveeet şimdi hem oğlumu hem hediyelerimiz koyalım ve kaçalım. cümleten allaha emanet olun...
çok garip diyo eşim çıkarken hastaneden 2 kişi girdik 3 kişi çıkıyoruzçıkarken herkeslere teşekkür edip çıktııık.
(topik içi iletişim ağımız esmerşeker teyzemize de teşekkürlerrrrr )
herkesi öpüyoruz oğlumla
Eki Görüntüle 266738
Eki Görüntüle 266737 Eki Görüntüle 266739
cnm öncelikle seni tebrik ederim allah analı babalı büyütsün nazarlardan korusunselam kızlar bi çokk arkadşaım doğum yapmıştır eminim gelemiyorum geldiğmdede geçmişi okuyamıyorum
benim bebeğim doğduğu ilk gece tıkanma sorunu yaşadı beni çok korkuttu neyseki hastanedeydik müdahale edildi ve geçti doktora sorduk normal dedi sezeryanla olan bebeklerde sık görülür dedi hastaneden sonra toplam 3 defa ilk günkü kadar şiddetli olmasada yaşadık aynı sorunu ve yaklaşık yarım saat önce tekrar oldu çok korkuyorum onu kaybedecekmişim gibi hissediyorum bayağı tıkanıyor rengi kızarıp hareketsiz ve soluksuz kalıyo inşallah aranızda bu ve bezeri durumları yaşayan kimse yoktur olmazda ama bana fikir vrecek akıl verecek yardım edecek bişeyler duymak istiyorum inanılmz fenayım az önce çığlık çığlığa kaldım artık sütümün geleceğindnede şüpeliyimne yapmalıyım ne yapabilirm salı günü randevumuz var yarın bakmaları çin ısrar edicem
doğum yapan tüm arkadaşları telrar tebrik ediyorum allah hepimizin evlatlarını anneli babalı sağlıklı sıhhatli büyütmek nasip etsin ne olur dua edin kızım için
İyiyim canım ya napıyım annemlerdeyim hala bizim bıdık 9 günlük oldu maşallah bu pazar evime geçeyim artık diyorum babamların ev çok kalabalık gerçi Allah razı olsun kuş gibi bakıyorlar bana ama evimin düzenini özledim burada çatı katındaki odada kalıyorum sabah akşam in gibi tıkıldım kaldımBebeğin sesini duyamam diye aşağıya da inemiyorum. Bir de lohusa psikolojisi eklenince sen gör beni
Oy havalar nolmuş öyle ya ben doğuma girerken yazdı şimdi kara kış gelmiş
Baya kilo vermişsin canım sen de normal doğumum hikmeti çok ben de eliptik bisikletle çalışıcam alttaki dikişler iyileşsin de.
Sahi normal doğum yapanlara soruyorum: Dikişleriniz ne durumda benim hala acıyor otururken kalkarken bir de dikişler kendi kaynayacak di mi dikiş aldırmaya gitmicez?
30.09.2011 saat 09:14
Uzun uğraşlar tedaviler tüp bebek derken 19 ocak 2010 da yapıldı embriyo transferim çok umutluydum biliyordum bu sefer olacaktı kendimi hiç üzmedim umutsuzluğa kapılmadım dualar ettim rabbime bize bağışlasın diye heyecanlı bekleyiş başlamıştı bizim için 28 ocakta sonucumu alacaktım ve beklenen o büyük gün geldi annem ben kardeşim hastaneye gittik test yaptırmaya testi verdim 1 saat sonra çıkıcaktı çok heyecanlıydım arkadaşlarıma msj çektim dua etmeleri için günlerden cuma idi sela vakti vermiştim testi evett saat gelmişti hepimiz test sonucunu almak için sabırsızlanıyorduk eşimden msj geldi canım karıcım herşeyden önce seni sevdim hep de öyle olacak allahtan gelen herşey hayırlı olandır senden ricam sende ona göre davran seni çok seviyorum gözlerim doldu ama annemlere belli etmemeye çalıştım ya olmazsa diye geçti içimden neyse kardeşimi gönderdim sonucu alması için ama dayanamadık annemle bizde girdik içeri kardeşimin yüz ifadesi korkuttu beni abla anlamadım ben bunu dedi hemen kaptım elinden kağıdı nee inanamıyordum gözlerime sonuç 131 di evet ben hamileydim olmuştu rabbim meleğimi göndermişti ağlamaya başladım anneme sarıldım hüngür hüngür ağlıyoruz herkes bize bakıyordu nereden bilecekler ne zamandır bugünü beklediğimi ağlaya ağlaya çiçekçiye girdim o arada eşim aradı sonucu sordu dedim daha çıkmadı :) ona sürpriz yapacaktım çünkü hemen çiçek siparişi verdim üzerine BABA BEN GELİYORUM HAZIRMISIN? yazdırdım hemen gitmesini rica ettim ama hala ağlıyoruz sokaklarda ağlaya ağlaya herkese haber verdim ayaklarımın bağı çözülmüştü ne yaptığımı bilmeksizin ve 9 ayımız böyle geçti ağır bir hamilelik geçirdim kusmalar vs. bebeğime odaklanamıyordum birşey olacak diye ama hamdolsun rabbime
Geldi çattı doğum zamanı bir gece önce uyuyamadım çok heyecanlıydım sabah 6 da uyandık yağmur yağıyordu oğlum bereketle gelecekti annem,babam,kardeşlerim ve eşim çıktık evden saat 7 de hastanedeydik hemen yatışım yapıldı odamıza çıktık hemşireler geldi ameliyat kıyafetini giydim sedyeye aldılar herkesle vedalaşıp eşimle ameliyathaneye indik.Anestezi dr umuz harika bir insandı epidural ve spinal anesteziyi kombine uygulayacağını söylenenlere uyarak ona yardım etmemi istedi korkum bir anda yok oldu eğildim iğneyi yapacaktı o sırada siz arkadaşlarıma dua ediyordum ve benim gibi bebek özlemi çekenlere drumuz işlemin bittiğini söylediğinde hadi ya bu kadarmıydı hani acıyacaktı dedim güldü ve beni yatırdılar drum geldi eşimde girecekti dedim hazırlandığını söylediler çok heyecanlıydım az sonra oğlum gelecekti ama bana bişiler oluyordu kusmak istedim (herkese diyordum ben kusup öyle doğuracağım diye 9 ay boyunca kustuğum için) son jübilemide yapıp kusuyorum dememle kustum herkes gülüodu senin gibisinide görmedik diye ben çok alıştım sabahları kusmaya dedim bugünde kusmazsam olmazdı :)) eşim geldi önümüze perdeyi gerdiler.dr um anlatmaya başladı anestezistte sakin olmam için oksijen veriyordu bana eşim elime sıkı sıkı yapışmıştı sakin ol tamammı aşkım diyordu dr um şimdi temizliyoruz ve işleme başlıyoruz özlem dedi acı yoktu ama hissediyordum vee geliyoo dedi dr um ayol çek çek bitmiyor diyede espri yaptı evett oğlum geldi ama bir terslik vardı ağlamadı noldu neden ağlamıyor dedim hemen karşımdaki masaya aldılar oğlumu ben hala soruyorum ağlıyorum neden ağlamıyor diye bebek dr u dur sakin ol dedi ve bebeğimin sesi geldi o ne tok bir sesti öle erkeğim benim öyle güzeldiki hemen ağzını burnunu aspire ettiler çok güzel bir melekti bebeğim bembeyazdı hemen temizleyip yanıma verdiler eşimle şaşkın bir şekilde bakıyorduk ağlıyordum öptüm onu miss gibiydi hemen aldılar üşüyordu çünkü temizlediler ve yukarı çıkıyoruz dediler eşimle bebeğim yukarı gitti o arada tansiyonum düştü ve beni biraz uyuttular uyandığımda dikişlerim atılmış bekleme odasına alınıyordum hemşire iyimisin diye sordu çok iyiyim biran önce bebeğime götürün beni iyimi diye sordum çok sağlıklı şimdi gidiyoruz dedi eşim hemen kapıda bekliyordu yukarı çıktık odamız çok kalabalıktı bebeğimi getirdiler gözüm kimseyi görmüyordu öptüm kokladım hemen emzirmeye başladım hemende kapıverdi yavrum çok acıkmış dünyanın en güzel duygusuydu bu rabbime şükürler olsunki bunu tadabildim hiç ağrım sızım olmadı çok kolay bir doğumdu kataterim 2 gün takılı kaldı ilk gün ayaklarımın uyuşukluğu geçmedi kalkamadım ama gazımı çıkarmıştım bu çok iyi birşeydi ertesi gün sabah kalktım çok az canım yandı ama gayet iyi yürüdüm akşamına tuvaletede çıktım 3 gün taburcu olacaktıkki bebeğimde sarılık çıktı 3 saat foto terapi aldı çok ağladım ama neyseki o akşam çıkardılar bizi evimize geldik sarılıkla 12 gün uğraştık şükürler olsun bebeğim şimdi iyi ve ben ona doyamıyorum uzun oldu umarım sizi sıkmamışımdır allahım isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu uykusuz gecelere rağmen şükürler olsun bebeğim benimle
Eki Görüntüle 274611
rumuz,ahtermina,zueleyha
sanırsam bugun yarın gelır bızımkı sancıların sıddetı artı ama canımı yakıcakkadar deıl sıklıgına fılan bakmadım henuz hala akıntım var ıcınde putur putur bırseyler var sanırım parca parca ınıyo kan gelmıyo sımdı ama rengı koyu kan 2 sefer az gordum durum budur tembellıgımı attım camasır attık makıneyı bulasık makınesını calıstırıdım evı mopladım sabah gırgır toz ıslemı yapmıstım zaten dk tutuacam bırdahakı sancıya bakalım ne olcak heycanlıyım ama hala yalan gıbı gelıyo
Arkadaşlar, bugün doktor kontrolümüz vardı, nst ye de girdik, her şey yolunda dedi doktorumuz çok şükür, 3250 gr olmuş bebeğim, doğum kanalına girmemiş henüz, bekleyeceğiz artık...))
geçmiş olsun canım. insan bunalıyo sürekli evde oturunca. onun da etkisi vardır üstünde dinlen sıcak bi çorba iç.kızlar ben hastayım yaaa....puff az önce 10 kere hapşırdım ,uyuyamıyorum yorgunluktan ve baş ağrısından ,boğazım kaşınıyo...başım ağrıyo ,gece uyurum inşallah yaa..çok fenayım ..herşey rahatsız ediyo,bide lohusalık var tabi ev de küçük ,daralıyorum ,kaç gündür kapı dışarıda çıkamadım ,hele bugün burda zehir gşbş hava vardı ,burnumu dışarı çıkaramadım ..ama çok sıkıldım artık yaaa...
slm kızlar bugün kızımın dr kntrlü vardı babasıyla beraber götürdük ilk defa üçümüz hastane bile olsa bi yere gittik
kızımın sol gözü çapaklandı sürekli akıyo yavrum kısık kısık bakıyodr solüsyon verdi 3 gün onunla gözüne masaj yapıp temizleyecekmişim geçmezse antibiyotikli damla verdi onu kullanıcaz 10. gün oldu daha göbeğimiz düşmedi c.tesiye kadar düşmezse getirin dedi halbuki bakımınıda düzenli yapıyorum zaten ota boka ağlayıp duruyorum manyaklaştım iyice bunlarda üstüne tuz biber oluyo günün en sevindirici olayı ise bal böcüğümün aldığı gramlar oldu sütüm yaramış kızıma kilo almaya başlamışız artık bide göğüsler düzelip biberondan memeye geçsek süper olacak
aminnn hepimize inşallahhcanım çok güzel harika bi hikaye,allah bundan sonrada sağlık mutluluk versin
canım sab samplex diye bir damla kullanıyorum tamamen bitkiselmiş dr umuz verdi tavsiye ederim bugünde acı elma yağı aldık topuklarına masaj yaptım anında kaka gaz ne varsa çıktıoff kızlar canım çok sıkkın kızımın yine gaz sancısı tuttu.1 saat boyunca ağladı ne yaptıysam boş emziriyorum o zaman susuyo yavrum canı ne kadar yanıoki göğsümü sıkıo elleriyle çok şükür bi saat önce uyudu anlatırken bile gözlerim doluyo..ne yapmalı yediklerimide seçe seçe yiyorum ama nie böle oluyoki....
çok güzel bir doğum hikayen olmuş, allahım olmayanlarada versin, herkese nasip etsin.. güle güle büyütmeyi nasip etsin rabbim... inan okurken gözlerim doldu.. darısı başımıza..
4
iyi geceler kızlar. bel ağrılarım devam ediyor. bi arkadaşa oturmaya gittik ağrım başladı yine erken geldik eve. yalan oldu sonra sancı. oturduk film izledik :))
adet sancısı gibi sancıyo karnım belim ama çok hafif.
bu arada durdum durdum son ay gezinti oldum ben de :))) evde olunca da işe sarıyorum çoğu zaman. hayır derdin ne dinlen son demlerin de mi ama uzanınca da kendimi çok dinliyorum psikolojim bozuluyo sanki(
kontrolüm cuma ama bu sancılar yüzünden erkene mi aldırsam diye düşünüyorum. ay ne zormuş şu son günler ya geçmek bilmiyo
Mama kullanan anneler, hangisini kullaniyorsunuz, alalim bari simdiden, hemen hemen herkesin basina geldi cünkü sarilik...Tüm sarilik geciren bebeklere Allah´tan acil sifalar diliyorum...
dün topuk kanı için uğraştık yorgunluğu yeni çıktı ve şimdi kızımın babaannesi uyudu ve benim nöbetim başladı. biz yenidoğan servisinde önce anneye emzirtiyor sonra ise 30-40 cc mama hazırlatıyorduk.her emzirme sonrası mamayı verdiriyorduk. zaten eğer bebeği zorlamazsan bebek kendi ihtiyacı kadarını alıyor. gerisini ya almıyor, ya ağzında bekletiyor ada tükürüyor. yalnız zorlamayın hele de erken doğan bebekleri çünkü onların barsakları miadında doğanlara göre çok hassaskızlaarr ben soğuk aldım sanırım yaaaaçok korkuyorum elvinede bulaşcak diye ,boğazım nasıl nasıl kaşınıyo anlatamam size ,dr bi gargara verdi tentirtüyot gibi ,antibiyotik ,minoset alıyorum ,bide kendime ,ıhlamur ,kuşburnu ,zencefil ,elma kabuğu kaynattım onu içtim şimdi,ama okadar yorgun hissediyorumki kendimiii...kollarım faln tutmuyo resmen ,elvine sadece emzirmeden emzirmeye yaklaşıyorum ,şimdide uyuycam ,biraz dinleniyim ,gece uykularımın bölünmeside beni çoook yoruyoo...bana dua edin olurmu kızlarrr bunlarda kendimee...nazarmı değdirdiniz yoksa bana kızzzzz
saool canııım ..darısı başına inşallah sağlıkla....
geçmiş olsun canım benim yaaa ..Allah şifa versin tez zamanda ..valla bu konuda keşke bi bii.lgim olsaydı ,ama bence randevu gününü falan bekleme canım yaa..randevusuz dr yokmu ordaaa??
canım verdiğin bilgiler için çok teşekkürlerrbenim bebek çok erken doğdu 5 hafta kadar ve kilo olarak çabuk toparlanması için günde 1-2 öğün mama mı versem diye düşünüyorum ..sen ne dersin???
hanzade hoş geldin kızzzşimdi sarılığınız ne durumda geçti dimi??
maş. paşaya. çatı muayenesi olmadın mı?
:
Günaydıınnn. eşimi işe yolladım uyuyamadım sonra. geç de yattım ama neden uyuyamıyorum ben yaaa(( SİNEM naptı acaba doğurdu mu? ay ben de doğursam inceden inceden :))
Günaydın arkadaşlar,
Yeni doğum yapanlarımız olmuş, gözünüz aydın. Allah bebeklerinizi size bağışlasın, sağlıklı uzun ömür versin inşallah.
Bebişlerine bakarken rahatsızlananlar, göğüs ağrısı acısı, süt problemleri yaşayanlarımız olmuş. Hepiniz kısa zamanda iyileşir, rahatlıkla besleyebilirsiniz inşallah kuzularınızı. Çok güzel fotoğraflar yüklenmiş, hepsine hayran hayran baktım. Nidacım maşallah tavşanının poposuna :) Koca bir ısırık aldım ordan, haberin olsun :) Maşallah hepsine.
Sinem ve Meltem doğuma gittiler sanırım. Allah yar ve yardımcıları olsun. Sağ salim gelirler inşallah. Darısı başımıza.
Gerçi o darı benden pek uzaklarda :'( Canım sıkkın. Dün dr kontrolümüz vardı. Bebeğim doğum kanalına girmemiş bileKilosu 3 buçuğu geçmiş. Bu durumda normali beklersek 4 kiloyu aşar, normal doğumu zorlaştırır dedi. Sezaryen yanlısı olmadığınızı biliyorum ama pazartesi yapmak zorunda kalabiliriz dedi. istemiyordum ben Hayırlısı böyle olacak belki. Henüz kesinleşmedi. Cumartesi tekrar gelin, bakalım son durumuna dedi. C.tesi belli olacak. Şu günlerde doğum pozisyonu alması için ne yapabilirim, bilgisi olan var mı? İrem'in taktiklerini mi uygulasam acaba... oofff...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?