2011 Ekim Anneleri

neyse kızlar ben cıkıyorum...esım 20 dk sonra okuldan gelır..zaten ac bilaçç saatlerce ders anlatıyo benım yuzumden kalkıyımda akıllı bır kahvaltı hazırlayım adamıma..sinem den haber alırsanız yazın lutfenn... Allaha emanet kalın...

Hanimlar dün gece esimle Tv izlerken, benden looop diye bir seyin geldigini hissettim. Bi baktim ayni Eda´dan gelen gibi kocaman bir akinti ama ne koku var ne renk, sadece bulanik beyaz... Yarin kontrolümüz var bakalim ne dogum sekline karar verecegiz, hic dogurasim da yok su 2 gündür...

Gece de hic uyuyamadim sabaha kadar. Sabah erkenden ciktim artik yataktan esime kahvalti hazirladim, bayram etti garibim. Sonra 8de bi yattiysam bu saatte ancak uyanabildim. Geceleri niye uyuyamiyorum anlamis degilim, agrim sizim da cok yoktu halbuki, sIkInti basiyor beni resmen geceleri...

Sinem de doguruyor sanirim, yoksa bu saate tozunu almis mopunu yapmnis, gelmis olurdu

Kızlar günaydın hepinize..Umarım iyiyisinizdir.
Sinemciğimiz de doğum yaptı ya da yapıyor herhalde..İnşallah Allah yardımcısı olsun.

kızlar ben çıkıyorum
yemek yiyeceğim aha sonra gelrim.
dün doğum yapacaklardan ve bugün doğum yapan arkadaşlardan hiç haber yok.
dilerim sağ salim bebeklerine kavuşmuşlardır.
sağlıkla kalın.

saatler gecmıs kımse konusmamıs..hmmm konusmazsınız tabı bebekler dogdu..bızımle knuscak bıseyınız kalmadımı dımı...ortak noktamız bıle kalmadııı

neyse znnedıyorummm ben kasım a kadar buraya yazarımm ..no poroblemmmmm

ya kızlar ben son 3 4 gundur cok sık tuvalete cıkıyorum(buyuk)aksama kadar 5 ı buluyor..kan ılacı aldıgım ılk hafta kabızlıktan 9 ayda olmadıgım hemoroıdı bır haftada oldum..sımdı hala almama ragmen kan ılacını (kabız yapma olasılıgı cok yuksek herkeste)nıye bu kadar sık vcye cıkıyorum..normal mı..ıshalde degılım..karnım agrıyor..karnımın yanları sancıyor..yavrukus tepınıp duruyor..oyyyy oyy

hayır mama ver ama önce emzir sonra üstüne mama.pompayı neden kullanacaksın ki. en iyi süt artırıcı şey bebeğinin çekmesi ve onun sana temas etmesi.o sana ne kadar sık temas ederse o kadar süt olur.bebek pompadan çok daha iyi çekiyor inan ve ağzında sürekli meme başı nemli kaldığı için çatlaklarını da iyileştiriyor. ama bebişinin gücü yetmiyorsa yada hani sütün fazlaysa (ki az diyorsun) fazlasını sağıp saklamak için kullanırsın. ben ilk gün pompayla uğraştım çünkü bir damla süt yoktu ki bebeğim tadını öğrensin .pompayla bir iki damla çıktıktan sonra sanırım süt kanallarım açıldı. zaten benim küçük kenem sütün tadını aldıktan sonra artık pompayı kullanmadım. şimdi yerini dahi bilmiyorum.

cnm ben doğumdan önceki gün öyle olmustum tabi doğuramayacağı düşündüğüm için yaşadığım hiçbişeyi belirti olarak görmüyordum 5 günde 3 defa gelen yumurta akından daha kıvamlı akıntı ve son 2 gün şiddetlenen bel ağrım (resmen belimden kalçama iniyordu kemiklerimin açıldığını hissediyordum) drumu arayıp hiçbirini söylememiştim bile o söyledi sonra vücudun sinyali göndermiş diye
doğuramayacağını düşünme ben 39+6 da gittim doğuma seninde çoğu şeyin belirti vermeye başlamış bence tetikte ol bugün yarın gelir gülfem hanım

selam kızlarrr..geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim ,dün yapmadığım şey kalmadı ,bugün daha iyiyim sanki ,gece uykusuzluğu hariç ,benim kız geceleri coşuyo ,bide sütüm yetmiyo aç kalıyo garibim ,emiyo emiyo ,bi bu göğsüme bi öbür göğsümederkeen baya uyanık kalıyorum ,sürekli ellerimi sabunluyorum ve gargara yapıyoprum iyotlu ..su içiyorum bol bol ,bitkiçayı ,rezene ,biarzdanda tavuk suyu çorba yapcam ...bu arada geçende canım fıstıklı baklava istemişti eşim getirdi saolsun ,o güün ertesi sütten göğüslerim ağrıdı resmen ,ama şu anda eser yok ,yumuşacık ve minnaklarrbirazdan uyanır elvinim ama napcam ,nasıl doyurcam kızı bilmiyorum ,annem bugün tatlı açıcak bana ...ama misafir geliyomuş , ayyy zaten evim minicik ben hastayım afakanlar basıyo yaa..bide başka odam yok oturduğum odadada kısım ,eee ağlıyo emmek istiyo emzirmiyorum ,gelen kişi hapşırcak tıksırcak ..kaynanama dedim hediyelerinşde kendilerinide istemiyorum ,senin evine gelsinler ,hoş geldin der gellirim geri evime zaten hastayım ,uykusuzum ,millet şöyle havalar ısınınca gelse yaaa off ne biliiim yaa...sıkıldım sıkıldııııımmmmm
bu arada dün gece rüyamda sinem kızlaarr sancılarım düzenli hale geldi doğuma gidiyorum yazmıştııı İremdee bu yazıyı alıntı yapmış canım arkadaşım ,hayırlısıyla git gel inş yazmıştı ,aynen böyle ama ağlayıp uğurlayan suratlaa...

ayy dün benim kızda sadece tiis yaptı gün boyu ,akşam artık masaj yaptık baya karnına ,gecede yaptım bol bol ,sabah bi baktım tulumu ıslak ...açtım bi baktım ..oda nee..kızımın bütün yedikleri çıkmışş(ne yiyosa artık)hemen banyo yaptırdım ,şimdi uyuyoo...
o süt sorunu bendede var ,bol su iç canom ,bide marul iyi geliyomuş ,birazdan bitki çayı çiçcem bidee..sende al bundan ...milupa tester yollamış bana ,sitede form doldurmuştum ,mühim bişey yok içinde işte ufak tefek şeyler ,ama bu gelen 2. kutu ,belli aralıklarla yollucaklarmış ,neyse işte bu çay humana gibi değil ,sallama poşet çay ve bitkileri görüyon içindee..inşallah işe yarar bide annemin yapacağı tatlıya güveniyorum ,misafirden fırsat bulursaa

kızlar merhaba.biz hastanelerdeydik 4 gündür.kızımı sarılık artı yüksek ateşle acile götürdük ve yenidoğan yoğunbakıma aldılar 3 gün kaldık orda sonra servise çıktık 1 gün de orda kaldık şimdi evimizdeyiz çok zor günlerdi Allahım hiç kimseye yaşatmasın.Allahtan önlem amaçlı tedavi yapptılar ama temiz çıktı çok şükür herşey.
annelik ne kadar zormuş canımdan can koptu o hastayken ama şimdi iyiyiz çok şükür.
herkes doğurdu mu herkes iyimi.inş. iyisinizdir.öptük kızımla sizleri bebeklerinizi.

bir de artık şu bitki çaylarını veya hoşaf veya diğer süt artırıcı şeylerin hiç birine ihtiyacım kalmadı. gebelik öncesi acayip bir siyah çay tiryakisiydim, gebelikte tiksindim ve 9 ay ağzıma vermedim.şimdi acısını çıkarırcasına çay içiyorum çünkü çayı çok seviyorum. ve bu şekilde akşama kadar kaç litre içiyorum farkında değilim. sakın yanlış anlaşılmasın siyah çay süt yapıyor diye ama işin özü şu süt için bol sıvı daha doğrusu su içmek gerekiyor. ben önceden de çok su içen biri değildim şimdi yerini yanlışta olsa çayla dolduruyorum.

Slm arkadaşlar bende bugün yarın doğuracaklardanım 41. haftam ama bi türlü sancım tutmuyo herkese hayırlı hamilelikler ve doğumlar..

Son düzenleme:
sekil farkliligi cnm bir kulagi normal kivrimlarda diger kulaginda fazladan kivrim var ve daha dolgun duruyor baktiginizda farkedilir derecede (

tatlım benim kızımdada aynısı var neden olduğunu bilmiyoruz dediğin gibi bizim doktorumuzda önemsemedi..olmasa iyiydi ama napalım sağlık olsun allah şükür duyuyo ya kulağı zmanala ne olur bekleyip görücez sende çk üzme kendini...

Oy oy çok şeyler kaçırdım... Sayfalar dolusu okuyamadım, okuyabileceğimide zannetmiyorum. Ama mavipatikler doğuma gitmiş, muhtemelen doğurmuştur. Mopuylamı gitti acaba doğuma Doğurmayan kızlar sabrınız tükendi değil mi. Allah yardımcınız olsun. Ay benimki neydi öyle ya, 41. haftamdaydım artık. Poffffffff sinir basmıştı bana.
Miranda ne kadar güzel yazmışsın öyle. Hele en sondaki foton, beni ağlattın kız walla.
Nida'cığım geçmiş olsun, şimdi nasıl oldun. Evde durmaktan sıkıldığını yazmışsın geçen. Aynen bende öyleyim. Şişko vücudum ve ben evde çok sıkıldım. Ama soğukta dışarısı artık. Mecbur evdeyim bende. Benim ki daha minicikte.
Kızlar Nddpden haberiniz varmı. Yazdımı hiç. Doğurmuş mu?
Bu arada benim oğlanın göbeği hala düşmedi. 16 gün oldu. Çok sinir bozucu. Dr. düşer dedi. Ama ne bileyim dr.uda pek sevmedim zaten. Birde benim minik tombik doğdu ama son kontrolde dr. yeteri kadar kilo almamış dedi. Düzensiz besleniyormuş. O yüzdenmiş. 2 saatte bir yarım saat meme verecekmişim. Ağlasa bile vermeyecekmişim. Sizin dr.lar ne diyor kızlar bu konuda.

Merhaba kızlar,
dogum yapan arkadaslardan bir cogu da benim gibi süt problemi cekiyor. ben dogum yapıcak olan arkadaslardan bizim sütlerimizin artıp kuzucuklarımıza yetmesi icin sancı cekerken dogum yaparken dua etmeleri istiycektim. sizin de dogumlarınız cok kolay gecer ve sonrasında da yavrularınıza bol bol sütünüz olur insh.

vayyy be nidaa...resmen alenen gormussun ...ben daha cok aglarımmm bırılerı dogurdukcaa

valla ne bılıyım canım..hergun hergun aynı sey sıkıldım valla..doguramıyom dıye..akıntı bol ve sarı,karnım agrıyo,vc olayı zaten baslıca problemmm aksama kadar yedıgım gerı gıdıyo..belım dun gece koptu sandım o kadar agrıdı..,

ama yokkk..doguramam bennn kendımde bu potansıyelı gormuyorummm..sureklı var bunlar cunku yenı olan bısey degıl..

Çok büyük geçmiş olsun. Topuğundan kan alıyorlar içimiz gidiyor. Kim bilir ne üzüntü çekmişsindir. Çok şükür iyiymiş şimdi kuzucuğun. Allah onlara vereceğine bize versin hastalıkları diyorum hep. Sabah benimki de bi kustu bi kustu nasıl üzüldüm. Boğazından bir lokma geçsin diye saatlerce çabalıyoruz. Kusunca gitti dedim sütler...

Slm arkadaşlar bende bugün yarın doğuracaklardanım 41. haftam ama bi türlü sancım tutmuyo herkese hayırlı hamilelikler ve doğumlar..

Allah yardımcın olsun arkadaşım, sağlıkla gelsin yavrun.

vayyy be nidaa...resmen alenen gormussun ...ben daha cok aglarımmm bırılerı dogurdukcaa
..

herşeyin hayırlısı canım ..ama bak dr a gidince söyle ,kordon dolanması yada kaka yeme falan olmasın ,ben korkuyorum sen böyle doğurmayı çok isteyip doğuramayınca aslında normal günün bile dolmamış ama sen sürekli panik yapınca aklıma bunlar geliyooo

şu doğum belirtilerini ben yaşayamadım ya üzülüyorum hemde çok suni sancıyla doğum yaptım çünkü neyse bi dahakine inşallah
çok geçmiş olsun canım benimde sütüm yetersiz kalıyo kızım uykuya dalamıyo açlıktanmış meğer ek mama veriyoruz emzrdikten sonra gece yoksa yeterli kiloyu alamayabilirmiş..sütün tek çaresi su geçen bi dergide okudum insanların en kolay ulaşabileceği besin maddsi su o yüzden bol bol su ...
çok geçmiş olsun bebişin iyiymiş çok şükür allah bi daha yaşatmasın..

canım çayın bebekte uyku problemi yaşatabileceği ve demir eksikliğine neden olabileceği söyleniyor ne derece doğru bilemiyorum..en azından ilk üç ay dikkat etmek lazımmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…