2011 Ekim Anneleri

Belki doğumun yaklaştığının işaretidir. Bende hiç belirti olmadığı için bilmiyorum. İki haftadır nst ye giriyoruz, sancı da çıkmıyor... ppooffff.

Belki doğumun yaklaştığının işaretidir. Bende hiç belirti olmadığı için bilmiyorum. İki haftadır nst ye giriyoruz, sancı da çıkmıyor... ppooffff.

kanala indiği zaman biraz ağrılı olmuştu ama belirtiler bu şekildeydi,
devamı gelmediği için beni alıştırıyor herhalde,
tetikte ol anne diyor,
ona sordum kızım yoksa gelecek misin diye ama tepli vermedi,
o da kendini hazır hissetmeye çalışıyor galiba,
9 aylık evinden çıkacak onun için zor olmalı

Keyfi yerinde valla bu bıdıkların geleceği yok :) Ben de soruyorum gelecek misin kuzum bak bugün doğmak için çoookk güzel bir gün diyorum ama ııhh, bana mısın demiyor, bir tekme atıyor susuyorum :) Senin kuzun kendini ve hazırlıyor olmalı. Kısa zamanda sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım. Bizimki bizimle dalga geçiyordu dün. Dil çıkarıp durdu :)

ahhh canımm cok gecmıs olsun...hastalık denınce tuylerım urperıyo o kadar cok cektım kı malum...canım daha oncede yazdım benım grıbımı zencefıl bal gecırdı..sureklı bıtkı cayı ıctım..ne bulduysam koyduk kaynattık...ınsaallah baslangıc asamasıdırıda cok ılerlemeden kurtarırsın...sen cekersın ıyı kotu ama elvıni cok hırpalar grıp amannn Allah korusun..
cevabını bildiğimiz soruları sormakta üstümüze yok canım milletçe...
daha günümüzü doldurmadık ki, boşver stres yapma kendine de bebişine de meltem tatlım...
saol canım,takmamaya calısıyorum..ne yapayımmm olmuyosa olmuyo...
yenı dogan bebeklerde cok sık oluyor...ılk yegenım bırgun kesıldı kaldı ellerımızde..ablam feryad ettı cocougum öluyor dıye..hayır zaten hasta dogdu o gunde oyle neselıydıkı gunler hatta aylar sonra ınanılmaz mutluyduk oyunlar oynuyoduk..1 yasında falan var yok...cocugun nefesı kesıldı..ne yaptıysak yok...15 dk boyunca annem cocougu bas assgı cevırıp ayaklarını cimcikledi..poposunu cimcikledi..dilini cekti..yok yok olmuyo gıttı cocuk...15 dk sonunda cocuk mosmor gozler acık kıpırdamadan hareketsız yattı...koltuga yatırdık basında aglıyoruz cocougun öldü dıye..20 dk kadar sonra cocouk bır feryad ettı ..sankı ıcınde ne kadar nefes varsa bır cıglıkta cıktı..ugundu aglaya aglaya...o gunu hıc unutamam..
aynı sey yenı dogan yegenıme old.ablam krız gecırdı elı ayagı tutmadı..aynısını yaptım yaptıgının..cocouk kendıne geldı..
ya kalbı delık dıyolar kı yenı dogan bır cok bebegın zaten kalbı delık olurmus ve o daha sonra kendılıgınden kapanırmıs,yada asırı kansızlık var denıldı ılk yegenım ıcın cunku sureklı oluyodu...zamanla gectı sımdı hıcccc olmuyo..

canım gaz ıcın cok ılac onermıs arkadaslar,elma yagı falanda var fayda sagladıgını soyledıklerı..bırde sana tavsıyem(yegenlerıme oyle yapardım rahatlarlardı)karnına bagırsaklarına dogru alt kısmına saat yonunde saga dogru hafıf bastırarak masaj yap.5 dk kadar dvm et ve bacaklarını karnına dogru itve bır 5 dk falanda buna dvm et.ayaga kaldırdıgında yada ayaklarını karnına dogru ittigınde gazını muhtemelen cıkarır..bır bebek doktorundan ogrenmıstım..bırde.yatırırken ayaklarının altına sıcak su torbası koymayı dene..daha rahat uyur...

maasaallah canım yavrukusa...ne guzel tum sıkıntılara ragmen onun ıyı oldugunu bılmek nasıl rahatlatıyor ve mutlu edıyor dımı ınsanı tum acıların sıkınntıların gecıyor gıbı...agustos annelerını okurken bır cogunun bebeklerının gozlerınde benzer akıntılar olmus..kımı antıbıyotıklı ılaclardan kullandıgında bıle fayda etmemıs ..kendı sutlerınden damlatmıslar bebeklerının gozlerıne..ve gecmıs...bı bak ıstersen ...
ben burdayım canım doguma gıtmeıdmm..bu gıdıslede gıtmıcem galıbaaa..sinemden haber yok..muhtemelen hastanede..bu bebegın kanala gırmesı ıcın bır bayan son haftada belının altına yastık koyarak yattıgını ve o sekılde bebegı kanala ındırdıgını yazmıs onada dr u tavsıye etmıs dene ıstersen ...benım taktıkler dr onaylı ama dogumu kolaylastırması ıcın senın ısıne yararmı bılmem..

ben sınemı yalnız bırakmadımm..ama o benı bırakacak sanırım...neyse rabbım arkadasımının hakkında en hayırlısını versın,bır avazda carcabuk kurtarsın ınsaallah..bu arada canım benımde 15 gun once bebegım 3300 kg dı..suan muhtemelen 4 kılo cıvarında..cunku ıstıkrarlı bır sekılde 15 gunde 600 700 gr alıyo..bu kosullarda bıle dr bana sezodan bahsetmedı bıle..sende ondan cok etkılenme bence...normalı dene baktınız olmuyo sezoya dön...ana olcazz kolaymı...hem acısız olsun hem agrısız olsun cennet ıcın cekılmeyecek kahır degıl bunlar...

Merhaba kizlar
Dun geceden beri moralim cok bozuk kizimin bir kulagi digerinden farkli acaba duzelirmi kendiliginden icinizde bilgisi olan varmi burdaki doktorlarda boyle seyleri takmiyorlar pek off onceden cok takmiyordum ama dun gece iyi bir inceleme yaptim baya fark var off off..

Zamanı geldiğinde gider gelirsini inşallah, Sinem'in Allah yardımcısı olsun. Belki de doğum yapmıştır şimdiye kadar. Bu kadar kararlıyken, azimliyken kesin yapmıştır Bir haber alsaydık hayırlısıyla...

Tamam ben bu yastık koymayı deniycem. Cumartesiye kadar deneyeyim bakim. Faydası olur umarım.

Benim şeker yüklemem yüksek çıkmıştı canım. Sadece kilo alarak değil, bebekte sağlık açısından tehlike olabileceğini söyledi dr. Fazla kilolu da olsa bir şekilde doğar normal yollarla. ama şeker işin içine girince müdahaleli olması gerekebilir dedi. Cumartesi günü muhtemelen ptesi sez. diycek. Çarşambaya filan uzatalım diyoruz eşimle. O zamana kadar doğal yollarla olmazsa çarşamba sez. olacak muhtemelen... O zamana kadar hakkımızda hayırlısı olsun. Belki bir gece aniden ceee der kuzum. inşallah. dua edin benim için de nolur...

nasıl bir fark nazlı? şekil mi buyukluk mu? işitmeyle ilgili bir kusuru yoksa sıkıntı yapma hemen. sakin ol. turkiyede cerrahi operasyonlar kolaylıkla yapılıyor bu konuda. buraya geldiginizde gosterirsiniz.

Son düzenleme:

anladım canm..Allah hakkında hayırlısını versın..bende cuma dr gıdıcem gunum doluyo ve sunı sancı ıstıcemm...bekleyıp bekleyıp sezo olma ıhtımalımıde goze alarak...gercı benmkı bekle dıcek emınım ama ben sansımı denıcemm..

Dene bakalım ne diyecek.. Benim dr suniden hiç bahsetmedi. Suni alabilmem için de doğum pozisyonu almış olması gerekiyor demek ki diye düşündüm ama emin değilim, kendim uydurdum bunu. ctesi gittiğimde ben de söyleyim diyorum.

nasıl bir fark nazlı? şekil mi buyukluk mu? işitmeyle ilgili bir kusuru yoksa sıkıntı yapma hemen. sakin ol. turkiyede cerrahi operasyonlar kolaylıkla yapılıyor bu konuda. buraya geldiginizde gosterirsiniz.

sekil farkliligi cnm bir kulagi normal kivrimlarda diger kulaginda fazladan kivrim var ve daha dolgun duruyor baktiginizda farkedilir derecede (

gunaydin herkeze nasil gidiyor bebislerle hayat bizimkide gelmeyi dusunse hic fena olmiyacak bacaklarim okadar agriyor ki zor yuruyomm

Günaydın fatma. çok şükür tatlım, iyi diyelim iyi olalım. son günlerimiz artık. ağrılar sızılar tavan yapıyor. benim ellerim çok fena. karpal tünel sendromu mudur nedir ondan oldum uzun zamandır çok acıyor. bacaklarım da ağrıyor ama ellirimin durumu hiç iç açıcı değil. doğumdan ne kadar süre sonra geçecek acaba... çok ciddi his kaybı var çünkü. bardak bile tutamıyorum sabahları. hemen geçmezse bebişi nasıl tutucam bilmiyorum.

sekil farkliligi cnm bir kulagi normal kivrimlarda diger kulaginda fazladan kivrim var ve daha dolgun duruyor baktiginizda farkedilir derecede (

anladım canım. belki zamanla düzelecek bir şeydir, onu araştır istersen önce. Daha da olmuyorsa burda ilkokula başlamadan önce müdahale ediliyor. bu da sosyal yaşamında onu kötü hissettirmiyor diye biliyorum ama bekle bakalım zamanla ne olacak.. tek büyük sorununuz bu olsun, canını çok sıkıp üzme kendini.

canım bebegın assagıya ınmesı bende cok acılı oldu..resmennn münüşümün ust tarafı yırtılır gıbı acıdı ve 5 saat cektım o acıyı..1,5 ay kadar oncesıydı..dr kontrolde bebek cok assagıya ınmıs ve kanala gırmıs daha cok erken halbuskı dedı..sen acı cekmedınmı sancın olmadımı dedı..dedım olmazmı kafayı yedım acıdann..muhtemelen o sıra ındıgı ıcın alt tarafını acmıs ve kanala gırmıs dedı..ara ara yıne oluyo,o kadar uzun surmuyo ama 1 2 saat alt tarafım resmen yırtılır gıbı acıyo..15 gun oncede artık ıyıce kanala gırmıs usg de bıle ölcumunu yapamıyorum gorunmuyor dedı kafası..bu satten sonra dönmesı yada kanaldan cıkması mumkun degıl dedı..ama bana erken dogumdan bıle bahsettı..ne erkenı 3 gun sonra gunum bıtıyor tık yok...nst de 100 de cıkıyo sancılarım..ve hıc dusmuyoo ebe hanım sancıların oturmus cok duzenlı ve yuksek dogum sancısı bunlar dedı 15 gun once heran gelebılır hazırlıklı ol dedı..herkes bısey dedı ama ne gelen ne gıden ...

saol canim arastiriyorum suan 6 yasindan sonra yapiliyormus ameliyat Ankara tip fakultesindeki bir Prof.'a danistim bakalim ne dicek..

bu arada sinem bu saate kadar gelmedıgıne gore kesın dogum olayına gırmıstır...yoksa beklemez kesın gelırdı...nosunu alsaydık keske daha once..

gecmis olsun canim insallah hemen gecer son gunlerimiz ama gecmek bilmiyor uzadikca uzuyor

Tum bunlara rağmen bekliyorsun hala ahh canım benim yaa. en çok da doktorun ve ebenin sözleri seni sabırsızlandırmıştır. ama onlar da yok yere söylememişler ki. tüm oklar doğumu gösteriyor ama gülfem in seni o kadar seviyor ki ayrılmak istemiyor annesi. az daha sabırlı ol. eninde sonunda gelecek zaten. kışı orda geçirmeyi düşünmüyorsa birkaç güne kadar öper koklarsın bence. bana bu söylediklerinin hiçbiri olmadı. ne yerleşme ağrısı, ne aşağıya inme sancısı filan.. hiç biri olmuyor hala. kafasını, yüzünü usg de görememem lazım dedi dr. ama bizimle alay eder gibi dil çıkarıyor, ellerini kollarını yalıyordu baya bayaa netti yani yüzü :) yüzünü görebiliyorsam kanala girmemiştir, bu da işimizi zorlaştırır dedi. biz de haftaya çarşambaya kadar bekleyelim diyoruz artık canım. hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

evet canımm..ama sunu ıtıraf etmelıyım kı benım benden 11 ay buyuk ablam var 2 sene once dogum yaptı..43. haftasına gırmıstı ve bebek gelmedı..ne sancı ne bısey..nst de sancı cıkıyor ama kendınde tık yok..2 gun sunı sancı cektı ama 4cm yukarı acılmadı ve tansıyon fırladı gebelık zehırlenmesı yasadı derken acıl sezoya alındı..devlet hastanesıydı ve (Zekayı tahır burak)resmen parcaladılar kızı...o anlarda esımle nısanlı bıle degıldık. ablamı o halde gorunce dedımkı telde esıme Allah askına ımkanlarımız ıyıken cocouk yapalım bız ve ben devlette bu ızdırabı cekmeyım..dusun oyle yer ettı bende..,
hamılelıgımın basından bu yanada hep onun gıbı sona gelecem ve doguramayıp sezoya muhtac olucam dıye aklım cıktı..gel gorkı kısı en cok korktugu seyı yasamadn ölmez buyruluyor...aynen oyle olucak sanırım..cok endıselıyım,artık esım elını karnıma koyuyor,kızım prensesım annen cok tedırgın korkuyor,cok bekletme annenın canınıda cok yakmadan bugun yarın gel kızım dıye resmennn yağ cekıyo bebege..oda ordan tepıklıyoo..bak dıyo askımmm gelecek gelecek ama yerı cok rahatt cıkmak ıstemıyorrr..ne yapsın yavrum dıyoo..

günaydın kızlarr
benim oglumda alttan gaz çıkaramıyor ve kendini çok zorluyordu annem kulak çubugunu z.yagına batırıp popişten azcık içeri yollamıştı ve
sırtını sıvazlamıştı 10 dk içinde uşak kakasını yapıp olan butuuuun gazını çıkardı dün gece bende yaptım çok rahat uyudu bilginizeee

ayrıca sizlere sorum var çok dertliyimmm beeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnahestenin dediği gibi sebil gibi akan sağ gögsümden süt
gelmiyor dün geceden beri bu sabah sağayım dedim 4 yemek kaşıgı kadar çıktı ne yapabilirim yaaaa aynadan baktımda biri kocaman
diğeri minnacık duruyooooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…