2011 Ekim Anneleri

canım gözünaydın allah analı babalı büyütsün ,nazarlardan korusun.
,

arkadaşllar bebekleriniz morardığında eğer mama sonrasıysa mutlaka gazını çıkarırken yaptığınız gibi ağzı yere bakacak şekilde ters çevirin ve sırtına vurun ama abartarak değil. ciğerlerine mama kaçmış olabilir. bugün kaynanam mama yediriken kızım morardı. o da kaşlarının ortasından alnına doğru başparmağıyla sıvazladı. daha önce de böyle yapanları gördüm ama etkisi olup olmadığını bilmiyorum. çok şükür ki ben müdahale etmeden kızım kendine geldi. rengi pempbeleşti.

Herkese merhabalar nihayet evime internet bağlandı ve girebildim foruma. Öncelikle doğum yapan herkese hayırlı olsun rabbim sağlıkla büyuümelerini nasip etsin. Bizde hala tık yok Satım 12 Ocak günüm doldu ama bizimkinin gelmeye hiiiç niyeti yokmuş, suyuda azalmış bayağı. Cumaya kadar beklemedeyiz sancım olmaz ve kontroldede açılma felan görmezse doktor sezeryana alacak. 2 gündür yapmadığım eziyet kalmadı kendime ama hala tıkk yok :)))) Dua edin bana sancım gelsin.

canım boş emzirdiğini yazmışsın ama bu sırada bir sürü hava yutar kızın ve kısırdöngü olarak gazı artar. aslında en etkili yöntem mekanik olarak çıkarman.yanı sırtına pıt pıt yapıp sıvazlaman. bu arada daha önce gördüğüm birşeyi paylaşayım. uzman bir ablanın kızı çok gazlıydı ve hiç durmadan geceli gündüzlü ağlıyordu. son çare olarak hocamıza gösterdi. o da bir battaniyenin içine bebeği koyup eşiyle karşılıklı çok yavaş sallamasını söyledi.yani sağ kolun üstüne önce dönecek mesela ardından tersi yöne yuvarlayacaksın yanı sol kolun üstüne ama yavaş. yoksa beyni sarsılır. hani çocuklar yerde yuvarlanırken yapıyorlar ya. onu kızında etkili olmuştu. hatta kızını görmeye gittiğimizde eşi geç saate kadar çalıştığı için dar bir koridorlarında karşılıklı çivi çakıp hamak yapmıştı ve sallıyordu. ha sallanmaya alışırsa karışmam:)bir de geçen yılk doğum yapan bir arkadaş kendi kızına Nurse Harveys şuruptan faydalandığını yazmıştı ama etkisi olmadığını söyleyenler de var. benim kızım şimdilik gazını çıkarabiliyor inşallah böyle devam eder olmazsa ben de deniycem bunları.
bu arada doktor olarak değil de bir anne olarak soruyorum en etkili pişik tedavi edici krem konusunda tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz.

gözün aydın canım ...

gazını çıkarıyorum onda sorun yok sadece emerken uyumak istiyo alıştı sanırım...pişik kremi sebamed kullanıyorum ama pek pişiğimiz olmuyo allahtan çok sık değiştiriyorum altını sürekli elim poposunda azıcık şişmişse bez hemen değiştiriyorum ama sebamedi tavsiye ederim birde onun ıslak olmayan yağlı bir mendili var çok güzel temizliyo ıslak mendiller gibi tahrişte yapmıyo kurutmuyo ayrıca ...

bu arada boş emzirmiyorum tatlım ne yaptıysam boş demek istedim

selam kızlarrr..benim sütüm çokaz yaaaa...bbeğim yazık gece 1 saat olmadan uyanıyo ,normalde 2-2,5 saatte uyanıyo,ama geceleri baya acıkıyo yaqwrum ,ne yapcam ben yaa..mamada almadım ,eşim istemiyo ,annem şimdi tatlı açıyo bana ,bende az önce bi tutan dere otu ,bi ttutam marul yedim ,yatıp dinlencem azcık ,sağdım gene çıkmadı sütüümm:napcak benim ,zavallı ,minik ,yawrukuş ,kuzu ,gül kızıımmm
13 günde 12 kilo verdim didim hiççç maşallah diyen yok
ben kızskandımmm verdiğim kiloları almaya başladım sanırsamm:26:

maşşallah canım gözün aaydım ..Allah analı babalı büyütsün...
hayııııırrr...lütfen 2. irem vakası olmasııııınnn kız doğurcam diye uğraşıyo kaçgündür ,stres oldu yaa...sen sakin ol canım hemi ..hayırlı zamanda gelcek kendisi annesii..

canım ben saf zeytin yağı sürüyorum her defasında hiç pişik olmadı maşşaallahhhhh....nivea nın pişik önleyici kreminide sürüyorum aradaa..

nidacım ilk 3 gün bende de süt çok az geliyodu annem artık kafayı yiicekti bu çocuk aç kalıyo die susamlı bişey yaptı pekmezle bide bulamaç die bişe yaptı arada bide humana içtim sonra sonum hazin oldu damızlığa döndüm.. süt sağma makinalarıyla yaşadım geceleri..hatta ateş yaptı fazla süt..istersen annemden alıyım tarifini..

Canım ne olduki İreme parça parça geçmiş okuyorum. Sende süt için tahinli helva ye bol bol çok iyi geliyormuş. Birde Üzüm Şırası satılıyor tatbaklarda onu dene derim. Ben başladım bunlara şimdiden. Bu arada neden korkarsan başına gelirmiş onu anladım bekarlığımdan beri katiyen sezeryan istemiyorum korkuyorum ameliyattan deyip durdum, tembel çıktı sıpa

canım ne yaparsan yap o geliceği zaman gelio..bende 40+4 te doğurdum..gece sancım kendinden hafif hafif yokladı sabah dr.a gittik..ama yapmadığım şey kalmamıştı..nar suyu,sıcak suya oturma seansları,kuşburnu çayı,tempolu yürüyüş,ev temizliği...vs vs her haltı yaptım 38.haftadan sonra ama tık yoktu sonra kendi haline bırakcam artık derken...nişan geldi sancım gelsin diye 2 gün bekledim yokk olmadı en sonunda gece bi baktım karnım ağrıo artık o kadar benimsemiştim ki doğmıycak die gaz sancısıdır dedim.. ana bi baktım düzenlii..nası sevindim nası sevindim anlatamam...inş seninde tez vakitte olur...boşuna yorma kendini sancı çektiğin zamana halin kalsın..baya bi yoruluosun daa...

Bana kalırsa bekliyeceğimde suyu çok az kalmış en geç cuma alıcaklar normal sancım gelmezse. Oyüzden yoruyorum daha beklesek birşey olmaz deseler 1 hafta daha beklerim. Okadar istiyordum ki normal doğumu. Neyse artık hayırlısı neyse o olsun diyorum.

burak bebek:))) herkese teşekkürler...

oyoyoy 41 kere maşşallah rabbim sağlıklı sıhatli büyümeyi nasip etsin.

ayy valla al canım yaa..neymiş bende yapıyım ,sanırım her bünyede farklı oluyo ,inşallah işe yarar ...ne 3 ü ne 5 i biz 4. haftaya giriyoruz çok az sütüm bencee...

canım irem kaçgündür doğurayım diye çırpınıyo ,yapmadığı kalmadı kızın yaa..yawrum benim ..şimdi çabalarının mükafatını alıyodur umarım ..o orda bizde burda stres olduk kız doğursun artık diye..halbuki günü bile dolmamıştı...
maşşallahh bembeyaz bi yakışıklııı

::

benimde gündüz sütüm oluyor ama gece sütüm az oluyor 1 saatte bir uyanıyodu az geliyodu durmadan ağlıyordu bebeğim ama bizde böyle olmaz diye doymadığı geceler mama veriyorum 4 saat uyuyor yoksa aç kalması da iyi değil bebeklerin kan şekeri düşüyor..bence sende öyle yap benimde eşimde hiç istemiyor mama vermemi ama napayım bebekte bende gece perişan oluyoruz

canım hayırlı olsun.Maşallah çok da tatlı.pamuk gibi..

Ayy öğren valla.gerçi hala doğum yapmadım ama belki lazım olur.

Bu arada ben de bal-çörekotu-tarçın karışımının sütü arttırdığını da duymuştum.belki faydası olur.

sinem bebişin hayırlı uğurlu olsun canım allah analı babalı büyütsün
nadide gözün aydın tatlım 41 kere maşallah allah nazarlardan saklasın oğlusunu
meltem muhtemelen doğuruyorsun cnm allah yardımcın olsun
yeşim hakkında hayırlısı olsun tatlım sezeryan olmak zorunda kalırsanda üzülme belki böylesi hayırlı olacak sizin için sağlıkla gelsinde yavru kuş gerisi önemli değil

Sinem very big cat youuuuu Kız daha yeni doğum yaptın ne mobuuuuu süpürgeli cadıı Seni mobu tanıtma ve yaşatma derneğinin fahri başkanı seçiyorum yavrum Şaka bir yana Allah analı babalı büyütsün nazarlardan korusun inşallah
13 günde 12 kilo verdim didim hiççç maşallah diyen yok

Benim de 11 gün 10 kilo eski kiloma inmeme daha 7 kilo var ama

Canım yüzükoyun yatırmayı pek tavsiye etmiyor uzmanlar. Ani bebek ölüm riskini artırıyor diyorlar en iyisi sırt üstü yatırmakmış sadece kafada şekil bozukluğu olmasın diye gözetim altındayken yüzükoyun yatırabilirsiniz diyorlar.Forumda çocuk uzmanı bir arkadaş yazıyor o ne diyor acaba bu konuda? Biz annemle kavga ediyorduk ilk günler resmen ben yan yatırma yastığında yatsın mutlaka dedikçe o gazı güzel çıkar diye yüzükoyun yatırıyordu şimdi Allah tan alıştı

Canım hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün kuzunu sen de bir an önce toparlarsın inşallah kendini

Nida ben emzirmiyorum biliyorsun sütümü sağdığım için miktarını net olarak görebiliyorum. Sütün için bol bol su iç bir yerde tatlı besinlerin vs. süt yapmadığını süt yapımını hızlandıran tek şeyin uyku ve bol bol su içmek olduğunu okudum tahin pekmez gibi süt artırıyor denen şeyler dolaylı olarak sıvı tüketimini artırdığı için sütü artırıyor diyorlar. Bir de bence çevrene kulak asma doktorla görüş eğer mama takviyesi gerekiyorsa başlamalısın bence.

Maşallah subhanallah Allah ım nazarlardan saklasın maşallah topiğimizin de hiç çirkin bebişi yok

Melteeeeeeeeeeeeem umarım doğurmuş veya doğurmak üzeresindir Allah bir avazda kurtarsın arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…