2011 Ekim Anneleri

kübra yazmıştı galiba kimyonlu şekerli su bebiş için ne kadar kimyon su şeker konuluyorr tarif verirmisinizz bende yapayım kızlarrrrr

canım ben ılk 2 gun yaptım...
1 kahve fıncanı suya 1/2 cay kasıgı kımyon koydum ve 1 cay kasıgı seker..
kaynattım cok uzun uzun degıl hemen tıkırdayıncaya kadar..sogutup 2 cay kasıgı kadar ıcırdım...
onun sayesınde gazını rahat cıkardı..benım kız ustten degıl alttan kakasıyla pırtlatmayı sevıyo..bende ıse yaradı..

kızlar kontrolümüz vardı bugün ama bebeğimin gelmeye niyeti yok 40+2 olduk ne sancı ne bişe hiçbirşey yok doktorda artık ne yapalım diye bana soruyo çarşamba günü gel tekrardan bakalım herşeye biraz sancın olsa suni sancı vericem ama yok dedi açılmamda yok çarşamba günü karar vericez eşimde sez.ol demeye başladı artık ama ben karar veremiyorum bu kadar bekledim bide bebeğimin boynuna kordon dolanmış ama doktor normal doğum için engel değil dedi offf napcam ben lütfen akıl verin

kızlar kızımın ağzı pamukçuk oldu sanırım acıyooooo napabiliriimmmm?

canım dr bana olmasın die karbonatlı suyla sil 2 saat emzirme demişti yarım çay bardağı kaynamış soğumuş suya 1 çay kaşığı karbonat atıyosun o suyla bi bezle siliosun olmadı hiç daha ama sürekli dilini kontrol ediyorum..
ayyyy tek hormonlu benim sanırım nasıl şiştim bu kadar anlamadım.gelende gitmiyo seviyo yerini

yok yok zeynepcim merak etme yalnız diilsin...ben 65 le hamile kaldım 89.8 le bitti şimdi 77 kiloyum..bugün 16.günüm..ama gidicek kilolar dert etme...bebikim ii olsun yaa...

bu aradahanzade canım yaa ben doğurduğumdan beri hep aklımdasın... hatta doğum sırasında burdakilerede dua ettim isimlerini söledim ama senin adını bilmiyorum die hep hanzade dedim sancı çekerken
nasıl artık mina hanım??sen ne alemdesin?

yok cnm gitmedi çizgim hala duruyo ama pırtlayan göbek deliğim geri içine kaçtı kocişte derin baya bi esnedi böyle olması kararması çok normal diyip duruyo

cnm o çizgi bende daha göbişim yokken çıkmıştı ama sadece alt göbişte var yani göbek deliğime kadar üstte bişey yok doğumdan sonra geçiyo diyorlar ama bekleyip görcez artık

canım annem ayın 1. de gıdıyor(donus ucak bıletını 1 ıne almıstım)ben elhamdulıllah dogumhaneden yatagıma yuruyerek geldım..doktorumun 15 gun oturmayacak hep yatacaksın demesıne ragmen hıc yatmadım ne gunduz ne gece..yemek bulasık ortalık topla camasır derken pek te fırsat olmuyo yatmaya..kısacası toparlandım ama iç dikişlerim cok sızlıyo iş yaptıktan sonra, korkuyorum bende acıkcası bı sıkıntı olucak dıye(annem kendısının dogumdan geldıgınde nasıl ellerınde camasır yıkadıgını yemek yaptıgını anlattıkca yatamıyorum da,sureklı dıyo ben senın kendıne baktıgın kadar bakmadım kendıme..orana pansuman yapıyon burana krem suruyon bu kadar bakıma kac gun olmus hala oturup kalkareken ıkıldıyon dıyo).....dun aksam cok agladım bende gece uyuyana kadar aktı gozumun yası..esımde bısey dıyemıyo sebebı bıldıgınden sütün kesılcek n olur aglama kızımızda uzulur senden etkılenır onuda uzme askım dıye dıye halı kalmadı adamın..

yaa bravo size ne güzel kendiniz yıkıyosunuz , ben bebek gögsümdeyken tıkandı boğazına süt kaçtı 2 gündür korkudan ağlıyorum meme vermeye çekiniyorum gene olucak diye.

canım ben korsemi L beden almıştım, doğumdan sonrada eve geldiğimde tartıldım 66yım ama korse çok dar, onu giyemedim annem banada tülbent sardı ama ya biz çok sıkamadık yada bende işe yaramadı, şimdi korseyi XL ile değiştiricem bakalım nasıl olucak.

ireeemmm yavruyu doğurdun sonunda ama bizde görmek isteriz.. o kadar nazla geldi kuzu, hani bi görsek fena olmaz dimi
canım,su gunler bıraz sıkıntılıyım..yakında ınsaallah paylasabılırım...nazına kurban oluyum ben onun...
canım cok sıkıntılıysan esıne lavman yaptır senı cıdden rahatlatır hanı bekleyemem dersen..su halınle dayanması sabretmesı daha zordur cunku..ben hamıslıgım boynca hep gece yatmadan 3 tane ıncır yedım sabah vc ye kendımı zor attım :)bende ıse yarıyor yanı..bıde dogumdan bu yana aksam kuru kayısı yıyorum oda ıyı geldı hıc vc sorunu yasamadım ..yıne sen bılırsın eczaneye sor ıstersen halını anlatıp..Allah sıfa versın..
gozun aydın maral..sende bekledın baya..rabbım hayırlı evlad eylesın..dınlı ımanlı vefalı merhametlı...süt ıcın bol su en onemlısı ..
teyzeleri bi el atında şu cetvelimizi değiştirelim
hakkaten ya dun yarım saat ugrastım yapamadım...ılkını burcu yapmıstıı..bı el atıverın kaldırak kamyonu:))
ıyı dıleklerın ıcın Allah razı olsun ..yalnız yanlıs anlasılmıs sanırım..sozum benım mıllıyetcı olanlara falan degıl yada ben mıllıyetcı degılım..turkum dıye ovunenlerden olmadım hıc..kurt yada baska bı cesıtte yaratılabılırdım..yada turk olmak ayrıcalıklı bır durum degıl...teror olaylarında vanda ve bırcok g.dogu bolgesınde ses cıkarılmadı..hatta burda terırostler öldu dıye yuruyusler yapılıyor bılıyomusun..sehıd verdık dıye yas lar tutuluyo..sozum onlara sozum bunu savunanlara ve cıgerı yanmayanlara..

sıkıntılarının gecmıs olması ne guzel...rabbım hayırlı guzel gunler gormek nasıb etsın..gogus catlagı ıcın farklı bısey denedın mı..ne gecırdı?
canım elvin mama+süt bırden cok geldıgı ıcın kusmustur..yedıgıne bakınca bıze bununla doymaz dıyoruz ama sanırım karsımızda bebek old. unutuyoruz..bende emzırdıgımde ılk baslar anlamıyordum ama sımdı cok emdıgınde kusacagını tahmın edebılıyorum..emdıgı fazla sutu cıkarıyor...süt ıcın sen kadar ugrasan yok heralde ..rabbım yardımcın olsun ..Allaha bırak ..ben rabbım kızımın rızkını ver onu doyurabılmeyı bana nasıp et dıye dua etmıstım..dogum yaptıgım aksamın sabahı bebek doktoru geldı memıslerıme baktı ve sutun geldımı dıye sordu..evet dedım emzırdım aksamdan bu yana sutum geldı..memısımı sıkınca yumusak old. gordu ve nerde hanı sut gelmemıs dedı..ama benım gogsumu sıkınca sarı sut akıyordu ve gelmıstı..onun o tavrı canımı sıkmıstı ama sonra onemsemedım..rızkı veren Allahtır..
birde loğusasın yatman lazım diyolar dimi işleri kim yapçaksa gündüz yardımcım olmasına rağmen yığılı işim oluyo zaten o kadınada tahümmülüm yok artık kısacası depresifim
lohısalık mı oda ne...ben dogum yaptıgım gunden bu yana tatmadım o dedıgını..kaldıgımız yerden dvm hayata ıse guce...
kızlar depremi hissedenlere ve hisseden yakınları oalnlara geçmiş olsun rabbim afatından tüm müslüman alemini korusun inş.amin

Allah razı olsun..

bende kacayım kızlar..sofrayı hazırlayım...Allaha emanet olun..rabbım sutlerınızı artırsın.goguslerınızın yarasını gecırtsın.bebıklerınızın rızkını cogaltsın..evlerınızı bereketlendırsın bebeklerınız hurmetıne...sıkıntılarınızı gıdersın..haydın ıı aksamlar..

Son düzenleme:

kuzum sen milleti dinleme dokoruna sor eğer cidden sütünü alamoyorsa ve doktorun tavsiye ediyorsa ya sağ sütünü kaşıkla yedir yada mamaya başla....benim bebemde sütüm az diye doynuyor doymadığındanda hep uykusuzdu....şimdi mecbur mamaya başladık...maşşallah baya baya uyuyor....ama kimseyi dinleme lafta ettirme...kayınvalidem giderken ben bunu götürcem çok özlerim nasılsa mama yiyiyor diyince çok ağlamıştım....insana çok koyuyor

kübra yazmıştı galiba kimyonlu şekerli su bebiş için ne kadar kimyon su şeker konuluyorr tarif verirmisinizz bende yapayım kızlarrrrr

canım yarım kahve fincanı suya yarım çay kaşığı kimyon küp şekerin dörtte biri kadar toz şekeri koyup bir dakika kaynatıyorsun ve ılık olarak bir çay kaşığı içiriyorsun.. günde iki kez yapabilirsin..kimyon çayı anne sütünü de arttırıyormuş kalanını da sen içebilirsin..
bebeğe bunu verdikten sonra emzirin o zaman daha rahat çıkarıyormuş..ben galiba bugünde yapıcam benimkinin altı temiz karnı tok bi huysuz bi huysuz..normalde bu saatte mışıl mışıl uyuması lazım ama anlamadım..şimdi biraz sakinleşti..

Son düzenleme:

yok canım tek başıma yürümüyorum ben de korkuyorum bi şey olur diye. genelde eşimle yürüyoruz o olmadığında da komşumla yürüyoruz.
nasıl geçti kontrolün bu arada?

az kaldı evet bekliyoruz biz de sabırsızlıkla. inş. benim de öyle olur. hamileliği aratmaz inş. :))

:))) yaşını mı bekler askerliği mi bilmem artık ama bekliyoruz biz onu dört gözle :)) baya sancı çekmişsin canım ya neyseki rüzgarın sağ salim kucağında. annene de büyük geçmiş olsun. sonuçların güzel olmasına sevindim.
ya çok alıştım karnımın bu hallerine eminim arıyacam ama artık gelsin be eda biraz da dışardan gözlemliyelim nasıl vurduğunu.
hatta bugün babasını tekmeledi. erkeksen çık dışarı da tekmele diyo. anne karnından vurmak kolay tabi diyo ya ilk kavgalarını ettiler bugün baba oğul

maş. Aytencim çok uzun sürmeden almışsın utkunu kucağına. Allah bağışlasın sana inş.

canım geçmiş olsun ve gözünaydın.... anlatışına göre kolay bi doğummuş gibi görünüyo. maşallah. bu arada bende pek giremiyorum ama sanırım bi ahtermina kaldı

evet ben hala bekliyorum

aminnnnnnnn canım inş. :))

Tebrik ederim canım, Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütmek nasip etsin kızını, kardeşimin adı da cemre ve o da 20 kasım da doğmuştu. o yüzden kızına ayrı bi sempati oluştu içimde:)) kardeşimi çok severim de.. Ben de 39+2 deyim. Bakalım doktor 29-30 gibi gelebilir bebişin dedi. 4 gözle beklioruz bakalım. inşallah sez.e gerek kalmadan kolay bi doğum yapabilirim.

burdayım canım daha doğurmadım :))
hikayeni yazıp silmişsin. düşünceli arkadaşım benim. olumsuz şeyler duyunca çok stres yapıyorum. malum ha doğurdum ha doğuracam :)) eşime de yansıyo okuma diyo ama insan dayanamıyo işte. inş. herkes doğurduktan sonra okumak isterim

:)) koltuk çekmekle olsa ben şimdiye doğurmuştum :))

kasımı bekliyoruz Nidacım bayramda doğururum artık kurbanlık niyetine beni kesip biçerler :))

niye gelmiyo bizim yaramazlar yaaa. bende sancı çıktı ama bilmiyorum baklaım yarın ne diyecek. canım gününüz de geçmiş bu sürümcenede kalması daha bi geriyo insanı. hayır doktor şunu yapalım dese insan kabul eder de bize bırakıyolar e biz de normal istiyoruz haliyle. ama bi sıkıntı olur mu olmaz mı insan bi de onu takıyo
Allah yardımcımız olsun ne diyim. inş. bu gece açılman olur da doğurursun kuzunu

ivettttttttt selamsız saldım. selamun aleyküm :)) biz yokken coşmuş topik maş. hep böyle olsun. öğlen eşim geldi dersi yoktu. sağ olsun mutfağı sildi bi güzel çamaşır suyuyla içime sine sine. baya kirlenmişti o bile fark etmiş :))) mis gibi oldu. yemek verdim ona o arada sıcak suya oturdum duş aldım namaz kılıp yürüyüşe çıklaım dedik. benim canım bi yemek istedi yürüyüşü unuttuk yemeğe gittik :))) ordan tekzene gittik çok güzel bi şifonyer vardı onu aldık oğluma. aklımızdaydı ama şimdilik benim dolapla idare ederim diyodum ama baktım şimdi bile sığmıyo e gelen hediyeler olacak boşuna sıkış sıkış olmasın dedik aldık. inş. memnun kalırız. eşim bi arkadaşıyla buluşmaya gitti gelsin kursun da ben de silip havalandırayım
eve geldik çamaşır atmıştım çıkmadan onları serdim o arada sağ olsun ahesteciğim aradı onla sohbet ettik. biraz dinlendim anca geldim buraya

ondan sonracığımı yarın sabah kontrolümüz var bende hiç bi doğum belirtisi yok. oğlum canımı yakıyo güçlendi içerde tabi :))
dua edin kızlar ya bu gece sancılansam da yarın hazır gitmişken doğursam normal normal ne güzel olur

Son düzenleme:
iremguzumm canım Allah bağışlasın Allah analı babalı büüyütsün kızçeni maşallah
göğüslerimdeki yara için hiçbirşey yapmadım canım çok sık emzirdim gözümden yaş gele gele 2 günde kabuklar düştü Allah tan iltihaplanmadı kanamadı şimdi ilk aldığında bir acıyor sonra geçiyor inşallah seninde tez zamanda iyileşir :)

filiz canım bugün oğlumu bacaklarıma yatırdım ayakları göbeğime dayanıyodu kafası avuçlarımın içinde bakışıyoduk karnıma tekmeyi koydu başladım gülmeye 14 gün önce içerden şimdide dışardan tekme yemeye devam ediyoruz darısı başına inşallah

oyyyyyyy ne güzel yaaaaa :)) tekmeler hiç bitmiyo desene inş. darısı başıma canım ya
bu arada Denizden haberin var mı bugün sezaryen olma durumu vardı

Golge naptın bugün kontrolün vardı inş. hayırlı haberlerle dönmüşsündür?
ben az uzanayım belim ağrısı oturmaktan. bi de sanki ellerim şişiyo bi takibe alayım allah muhafaza gebelik zehirlenmesi falan olmayalım

oyyyyyyy ne güzel yaaaaa :)) tekmeler hiç bitmiyo desene inş. darısı başıma canım ya
bu arada Denizden haberin var mı bugün sezaryen olma durumu vardı

aynen canım eylemler dışarıda da devam ediyor darısı eniştenin başına diyormuş ya çık dışarda hesaplaşalım vallahi dediğine pişman edebilir safa mız
haberim yoktu canım yarın bir arıyayım bende merak ettim şimdi :26:

kız Urasımın abisinin annesiiii.......yerim ben bu minnoşuuuuu...........allahım nazardan saklasın...bizde dün yarı kırkını yaptık.......gezmeye bi,le gittik oğlumlaaa

Allahım 40 larınıda görmeyi nasip etsin kuzum Urasımıda senide öperiz arhanımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…