kübra yazmıştı galiba kimyonlu şekerli su bebiş için ne kadar kimyon su şeker konuluyorr tarif verirmisinizz bende yapayım kızlarrrrr
kızlar kızımın ağzı pamukçuk oldu sanırım acıyooooo napabiliriimmmm?
ayyyy tek hormonlu benim sanırım nasıl şiştim bu kadar anlamadım.gelende gitmiyo seviyo yerini
yok cnm gitmedi çizgim hala duruyo ama pırtlayan göbek deliğim geri içine kaçtıelif banadaa göbüşümün rengi koyu geliyor hatta mor gibi ilk zamanlar ebelerin yaptıkları baskıdan ötürü morardı sanmıştım hattabide bende 9 ay boyunca çıkmayan göbek çizgisi doğumdan sonra çıktı senin ki gittiimi baya belirgindi ya senin merak ettim ?
bennnnnn valla göbek deliğim zengileşmiş birde gögüslerimin ortasından teeeee münüşe dogru kahverengi bir çizgi olmuş eşim gördü sana üç vakte kadar yol görünüyo dedi adam göbegimin falına bilem baktı yaaaçatlak falan yok ama o çizgi nerden çıktı anlayamadım göbüş varken çok az belliydi şimdi 3 km öteden belli oluyo
şu anda yorgunluktan bu şekilde bakıyorum ekrana ,çook uykum var ,elvin gece 2.30 da kalktıı 5,30 a kadar nöbetteydim ,ayyy herif horluyo ,annem elvinin en küçük sesinde kalkp kucağına almaya çalışıyo yada yatakta kıpraşıyo ,halbuki ben biraz mızıldanıp susmasını bekliyorum ama o kucağına alıyyo yaa..alışcak kızım o gidene kadar ,dün karnı baya sertleşti kızımın mamadan sonra ,bide gece uyandıpında sağdığı sütü verince sen hortumdan fışkırırcasına kustu kızım ,ama rahatladı çok şükür,gözler fıldır fıldır ,yanıma yatırdım ,kolumada başını koydum bide sarıldım ,emzikte verdim ,baya bakıştık kızımlaa..çok güzeldi yaaa ama uyumak için can attıımdan kezaa 10 kere yataktan kaldırdı beni ,allahtan oturma odamdaki köşe koltukta yatıyoruz annem geldiğinden beri ,köşe dönme kısmınada kızımı yatırıyoruz ,hemen yanımda yanii ,koştur koştur beşiğe gitmiyorum ,annemden sonrada burda yatabilirizz bugün annemle buzluğa bişiler hazırlıcaz ,kızımın kalça röntgeni ve aşısı var ama hava esintili olduğundan yarın eşimin bizi götürmesi gerekiyo ...herkeşleri çok merak ediyorum ,hatta gece elvini emzirirken içimden 5-10 kişiyi geçirdim ...misall
Canoom senin annen sana yardım etmemeyemi başladı yaa..iremin annesinemi benzemeye başladı yoksaa??kız kardeşinin yaptığınada üzüldüm yani ,ben olsam kalırdım bacumun yanında...
ireem annen daha nekadar kalacak sizde ,normal doğumda yaptın halbuki ?? toparlanabildinmii??
.
yaa bravo size ne güzel kendiniz yıkıyosunuz , ben bebek gögsümdeyken tıkandı boğazına süt kaçtı 2 gündür korkudan ağlıyorum meme vermeye çekiniyorum gene olucak diye.banada yazmış da o zaman ki halimle söylemişler bana ama o kafayla unutmuşum dün başladım kullanmaya
ben göbegi düşene kadar 3 kere yıkadım şimdi 2 günde bir banyo yaptırıyorum poposunuda yıkıyorum sadece geceleri siliyorum
ayrıca sunu diyeyim dikişlerin 3. haftada gerilme hissi oluyor bende mevcuttaagır kaldırma çok yorulma sana tavsiyem
yoksa sonrasında canın yanıyor
kızzz bu arada kaçıncı katta kaldın oda numaran neydiiii acep aynı odada kalmış olabilümüyüzzz
canım ben ince bi tülbenti sardım ve iyi geldi.. çünkü hareket ettikçe sallanıyordu ve acı duyuyordum.. sanırım bandaj koruyordu.. ve tülbent bi nevi o işlevi gördü ve rahat etim ama benim dikilerim iltihaplandığı için sonra sarmadım..
bu arada bizde göbeği düşene kadar bi kaç yıkadık, bişi olmadı çok şükür ve bi haftada düştü. bende baya korkuyordum ama iki defadan sonra hep kendim yıkıyorum, kuzumda pek yaramzlık yapıp stres yapmayınca kolay oluyor
güle güle büyüt canım minik prensesi...
canım,su gunler bıraz sıkıntılıyım..yakında ınsaallah paylasabılırım...nazına kurban oluyum ben onun...ireeemmm yavruyu doğurdun sonunda ama bizde görmek isteriz.. o kadar nazla geldi kuzu, hani bi görsek fena olmaz dimi
canım cok sıkıntılıysan esıne lavman yaptır senı cıdden rahatlatır hanı bekleyemem dersen..su halınle dayanması sabretmesı daha zordur cunku..ben hamıslıgım boynca hep gece yatmadan 3 tane ıncır yedım sabah vc ye kendımı zor attım :)bende ıse yarıyor yanı..bıde dogumdan bu yana aksam kuru kayısı yıyorum oda ıyı geldı hıc vc sorunu yasamadım ..yıne sen bılırsın eczaneye sor ıstersen halını anlatıp..Allah sıfa versın..kızlar ya söylemesi biraz şey ama ben acayip kabızımve ciddi anlamda sorun yaşıyorum iki gündür canım ğzımda diyebilirim.. şimdi ne yapmam lazım bi takım yollar denedim bol sıvı alımı gibi ama kar etmedi.. çok canım yanıyor ve wc ye gitmeye korkar oldum ki dikilerim ağrıyana kadar bekliyorum galiba şu hemoroid tarzı bişi oldum neyse işte fitil filan mı alıyım napıyım bilemedim ayy zeytinyağı bile içtim banamısın demedi.. yardım liiittfennn :103:
gozun aydın maral..sende bekledın baya..rabbım hayırlı evlad eylesın..dınlı ımanlı vefalı merhametlı...süt ıcın bol su en onemlısı ..merhaba kızlar,
22.10.2011 ve 12.10 kızım cemre dünyaya geldi.
son ana kadar normal doğumu istedik ve allahtan normal oldu.
c.tesi sabahı 9.00 da hastanedeydik ve kan alımı vs den sonra
9.30 da ilk muayenem yapıldı ve 5 cm açılmıştı, ancak kızımın kafası dik gelmediği için
(ense ve kafa şeklinde olduğundan) öncelikle normali deneyeceğini ve büyük bir olasılıkla
değişeceğini söyledi. suni sancı ile sancılar sıklaştı ve tekrar muayene olduğumda 8 cm açılmıştı,
dr da geldi ve iyice sancılar artmıştı, gerekenler yapıldı ve artık sıra bendeydiıkınmam gerekiyordu
ama ancak 4. ıkınmamda o da iki ebe ve hemşire sayesinde cemre dünyaya geldi.
ayaklarının mor olması dikkatimi çekmişti ve saatin 12.10 olduğunu öğrenmiştim.
kızımın gelişi ve kamadan dolayı içte ve dışta dikişlerim oldu canım dün daha çok ağrıyordu
ancak sezeryan olmadığı için şanslıyım, dikişlerim inşallah yakında geçer.
kızım 3380 doğdu ve şu an evdeyiz galiba sütüm az ve bebek aç sürekli ağlama pozisyonunda
ve ben şimdi mama vermeye çalışıyorum.
benim kan grubum o + ve kızımın b + o yüzden sarılık olabilirmiş, aç bırakmamam lazım ne yapayım.
geride kalan arkadaşlara dua ettim dilerim kabul olmuştur.
kimler doğum yaptı bilmiyorum ama dilerim yapmayanlar rahat bir şekilde normal doğum yaparlar.
bu arada sütün bol olması için neler yapabilirim acele cevap verirseniz sevinirim.
hakkaten ya dun yarım saat ugrastım yapamadım...ılkını burcu yapmıstıı..bı el atıverın kaldırak kamyonu:))teyzeleri bi el atında şu cetvelimizi değiştirelim
ıyı dıleklerın ıcın Allah razı olsun ..yalnız yanlıs anlasılmıs sanırım..sozum benım mıllıyetcı olanlara falan degıl yada ben mıllıyetcı degılım..turkum dıye ovunenlerden olmadım hıc..kurt yada baska bı cesıtte yaratılabılırdım..yada turk olmak ayrıcalıklı bır durum degıl...teror olaylarında vanda ve bırcok g.dogu bolgesınde ses cıkarılmadı..hatta burda terırostler öldu dıye yuruyusler yapılıyor bılıyomusun..sehıd verdık dıye yas lar tutuluyo..sozum onlara sozum bunu savunanlara ve cıgerı yanmayanlara..iremcim öncelikle geçmiş olsun. çok büyük bir deprem yaşandı bugün. Allah yaşayan herkese yardım etsin.
benim abim van'da öğretmen ve nerdeyse bir saat ulaşamadık bugün ona nasıl bir korkuydu ya rabbim. vandaki herkesin aynı kafa yapısında olduğunu düşünmen de çok üzücü. ben vanı çok iyi biliyorum inan batıdaki milliyetçilerden daha milliyetçi olanlar da var e tabi köstek olanlar da. yani şimdi mardin o şiddeti yaşamış olsa oh olsun mu diyecez( ben depremi yaşadığım için çok iyi biliyorum Rabbim düşmanıma vermesin. yiğenimle konuştum az önce ağlayarak anlatıyo kitaplık üstüme geliyodu sonra neden bilmem durdu dedi. ben de dedim halacım sen daha meleksin ya Allah korumuştur seni. orda kitaplığın altında kalabilirdi çocuk. daha ilk okul öğrencisi. onun günahı ne sence....
:
sıkıntılarının gecmıs olması ne guzel...rabbım hayırlı guzel gunler gormek nasıb etsın..gogus catlagı ıcın farklı bısey denedın mı..ne gecırdı?hoşbulduk filizcimsafamızın yeri rahat demek ki elleşme çocuğa zaten eli kulağındadır yavrumun
ben iyim ara sıra dikişlerim ağrıyo dikişlerimde değil aslında bir parmak üstü sertleşiyo böyle doğurduğum günden beri yatıp dinlenmedim ondan da olabilir belki :26: ilk günler göğüslerim yara oldu ağlıya ağlıya emzirdim şimdi o da geçti çok şüküroğlumda verdiği gramları almaya başladı komik bir bebek çok mimik yapıyor çok güldürüyor beni genel olarak iyiz yani darısı senin başına canım Allah kolay doğumlar nasip etsin inşallah
canım elvin mama+süt bırden cok geldıgı ıcın kusmustur..yedıgıne bakınca bıze bununla doymaz dıyoruz ama sanırım karsımızda bebek old. unutuyoruz..bende emzırdıgımde ılk baslar anlamıyordum ama sımdı cok emdıgınde kusacagını tahmın edebılıyorum..emdıgı fazla sutu cıkarıyor...süt ıcın sen kadar ugrasan yok heralde ..rabbım yardımcın olsun ..Allaha bırak ..ben rabbım kızımın rızkını ver onu doyurabılmeyı bana nasıp et dıye dua etmıstım..dogum yaptıgım aksamın sabahı bebek doktoru geldı memıslerıme baktı ve sutun geldımı dıye sordu..evet dedım emzırdım aksamdan bu yana sutum geldı..memısımı sıkınca yumusak old. gordu ve nerde hanı sut gelmemıs dedı..ama benım gogsumu sıkınca sarı sut akıyordu ve gelmıstı..onun o tavrı canımı sıkmıstı ama sonra onemsemedım..rızkı veren Allahtır..kızlarr çok yorgunum çok uykusuzum ,bebeğim açlıktan uyumuyo sanırım ,gece tek öğün mama verdim 50 ml hüpletti ,bide süt sağmıştım 2. uyanmadada onu verdim hüpletti ,ama başka sağılmış sütüm yok ,gündüz hep emziriyorum ama mamoşlar yumuşacık yaa..rezene içiyorum ,humabna ,bal -pekmez şerbeti ,tatlı yiyorum soğan tiyorum daha napcam bilmemki ,fıstıklı baklava yediğimde aldığım verimi alamıyorum ,şimdi kacamdan istedim git al diye ,annen tatlı yaptı ya dedii..annamlegülüştlüler..ama ben onlardan istiyorum ..aldırcam kesiinn...ama dombik olcam ben yaa..ablam balkabağı ye dedi ,bahçede varmış bitane getirdim eve yarın bişeyler yapcam ondanda ..daha neydiyim bilemiiiiyoruuuuuuuuuuuuuuuuummm((((((
bugün misafirde geldi,sabahten beri hizmet ediyorum ,kek yaptım poaça yaptımm...aman yaaa....hizmet bekliyo millet lohusa kadından resmen ...bide kaynanam annen gitmeden mevlitini okutalım diyomuş ,annem yardım etsin kendisine diye ,annem 40 çıkmadan gitcek yaa..hemen aradan çıkaralım diyo ..bilmiyorum ona ne yapcaz....
bu arada selamsız girdiimm..öpüyorum hepiizi bacılarrrr..
lohısalık mı oda ne...ben dogum yaptıgım gunden bu yana tatmadım o dedıgını..kaldıgımız yerden dvm hayata ıse guce...birde loğusasın yatman lazım diyolar dimi işleri kim yapçaksa gündüz yardımcım olmasına rağmen yığılı işim oluyo zaten o kadınada tahümmülüm yok artık kısacası depresifim
kızlar depremi hissedenlere ve hisseden yakınları oalnlara geçmiş olsun rabbim afatından tüm müslüman alemini korusun inş.amin
Ben de toplamda 17 kilo aldım 10-11 kilosunu verdim koşuşturmacadan. Yediklerime dikkat etmiyorum çünkü zaten bir şey yiyemiyorum çok çok az. Bol su içiyorum ve de Humana Still Tee. Canım deli gibi sigara çekiyor ve kimi görsem otlakçılığa başlıyorum. Göbeğimde benim de karalık var zamanla geçmesini umuyorum.
Kızlar ya bebeğim hiç uyumuyor gündüzleri ve sürekli kucak istiyor gece uykusundan da sık sık kalkıyor, hala göğsümü emmiyor etraftan bi sürü laf geliyor, bebek emer sen vermeyi beceremiyorsun, aç bırak emere kadar. Çıldırıcam en sonunda. İki saatte bir pompayla sütümü sağmam lazım kızımdan fırsat bulursam onu da yapamıyorum sütüm kesilicek diye korkuyorum.
Bugün yarı kırkımız çıktı çok şükür rabbim hepinize nasip etsin inşallahh
ARHAN EMİR im
Eki Görüntüle 276397
Eki Görüntüle 276398
Eki Görüntüle 276399
Eki Görüntüle 276400
kübra yazmıştı galiba kimyonlu şekerli su bebiş için ne kadar kimyon su şeker konuluyorr tarif verirmisinizz bende yapayım kızlarrrrr
günaydınn bende burdayım uyumak çok zor olmaya başladı bendede öyle..tek başınamı yürüyon ben korkuyom ya yolda suyum felan gelir diye çıkamıyom evden ama bugün kontrolümüz var bakalım ne dicek doktor..
az kaldı evet bekliyoruz biz de sabırsızlıkla. inş. benim de öyle olur. hamileliği aratmaz inş. :))canım düzene girecek inş herşey zamanla..
filizcim azıcık kaldı zamanın benim 1hafta oldu bugün inanılmaz çabuk geçti ayağa hemen kalktım,sen de tadını çıkar son günlerin ama hep korkutuyorlardı ya bizi yok sonra uyku yok hayat zehir ben inan rahatım birhaftadır uslu şimdilik yavrucum(maşallah barekallah) pozitif düşün hergün uyanınca
bana da babaannem almış onu gelirken ayy nasıl mutlu oldum 84 yaşında kendisi, oyy allah başımızdan eksik etmesin
evet ahestecim tam fırat elinde salçalı ekmeği eksikmaşallah yusufuma belliydi te karnında cool bebek olacağı
bide enfeksiyon olmasa yaşında gelir safamız heralde
hakkınızda hayırlısı olsun canım ben bebeğimin yan durduğunu 6 saat sancı 9 santim açılma olduğunda kalp atışları zayıfladığında öğrendimdoktor kurbanı oldum gerçi ama bebeğimin zarar göreceğini bilseydim hiç diretmez hemen sezo olurdum hala kafasının şekli bozuk ve gelmeye çalıştığı taraf yumuşak
annemide unutmamışsın canım saolasın 10.10 da rüzgar doğdu 11.10 da annem üst katta ben alt katta yatıyorduk :) hatta oğlumla anneannesini ziyaret bile ettikçok şükür sonuçları temiz
karnının şekilden şekile girmesini özliyceksin filizcim ben rüzgar doğdu ertesi gün yanımda yatarken karnımı tutup neden oynamıyo diye düşündümhala hareket beklediğim oluyor
Merhaba arkadaşlar, oğlum uyuyor, babası da uyuyor...))
Ben de kısaca doğum öykümüzden bahsetmek için gireyim dedim, geçmişe hiç bakamadım herkes iyidir umarım...
Perşembe gündüz sancılarım başlamıştı, düzenli sık olana kadar bekledik, saat 23 gibi sıklaşmaya başladı, ben de duşumu aldım, saat 00:30 da evden çıktık, sancılarım 5-6 dakikaya bir 30 saniyeden uzun sürmeye başlamıştı... Hastaneye acilden girişimizi yaptılar, doktoruma haber verildi...
Nts de sancılarım 6 dakikaya bir çıktı, açıklığım da 2 cm idi, bebeğin duruşu da çok güzeldi, hemşireler moral verdiler bayağı, doğumun başladığını söylediler...
Serum takıldı ve beklemeye başladık, yaklaşık bir saat sonra açıklığım 5 cm olmuştu, sancılar da sıklaşmaya ve kuvvetlenmeye devam ediyordu... Eşim yanımdaydı, sancı olduğunda belime ufaktan masaj yapınca az da olsa rahatlıyordum, açıklığın 5 cm olduğunu söylediklerinde kardeşimi aradık annemi getirdi hastaneye.Ben bu esnada kustum, bana bunun normal olduğunu korkmamamı söyledi hemşireler, küçük tuvaletimi yaptım bir kez de... İkinci kez kusmam gerekti malesef ve o biraz zor oldu çünkü kusma esnasında sancı başladı ve suyum geldi...
Bir süre sonra sancılar sıklaştı ve şiddetlendi, tekrar tuvalete oturdum hemşire ve annemin yardımıyla ama bu kez çok yoğun şekilde büyük tuvaletimi yapma hissi vardı, bana kesinlikle ıkınmamamı onun çiş değil bebek olduğunu söylediler...
bir kez daha açıklığa baktılar ve 8 cm olduğunu söylediler, doğumhaneye gitme zamanı gelmişti artık...
Ben sürekli "bana yardım edin, bebeğime yardım edin diyordum", sancıların bebeğimi rahatsız edip etmediğinden kaygılanıyordum...
Doğumhaneye indik, saat 3 sıralarıydı sanırım, beni hazırladılar, doktorum gelmişti, bana "seninkiler yukarıda 9 doğuruyor" dediben de "onların yerinde olmak isterdim" dedim.
Doktorum her şeyin yolunda olduğunu bebeğimi gördüğünü söyledi hatta "istersen saçından bir tutam vereyim" dedi... Sonra sancı geldiğinde ıkınmamı söyledi, 2. ıkınmamda sancı bitince durdum ama doktorum "durma devam gelmek üzere" dedi tekrar ıkındım ıkınmam bitmeden bebeğim doğdu, çocuk doktoru gelmişti zaten o aldı bebeğimi temizleyip muayene etti, ve çok sağlıklı olduğunu söyledi... 2950 gr 51 cm olduğunu söyledi, ben de doktoruma "hani 3250 gr dı" dedim (son muayenemizde öyle demişti), "aman sağlıklı da gramına mı taktın" dedi...
Daha sonra benim dikişlerim tamamlandı, bu arada bebeğimi giydirip yanıma yakın tuttu bir hemşire, öyle güzeldi ki...))
Dikiş atılırken sağ bacağım çok titriyordu, normal olduğunu söyledi hemşireler... Ben dikiş atılırken bağırdım bir iki kez, doktorum "uyuşturduk acı duymaman lazım" dedi, "sanırım işlemin yapıldığını bildiğimden psikilojik olarak yapıyorum" dedim; ama çığlıktan sonra bebğime "korkma bebeğim" dedim doktorum da "ooo sen anne olmuşsun bak" dedi...
Doğumhaneden odamıza indik saat 4 civarı...Hemşire bebeğimi nasıl emzireceğimi gösterdi, tabii sütüm yoktu ama bebeğim memeyi kaptı...Doktorumuz saat 6 -7 gibi taburcu olabileceğimi söyledi, perhiz vermedi, ama kabız olmamaya gayret et dedi, dikişerimin bakımını ve kullanacağım ilaçlarımı anlattı... Çarşamaba günü bebeğimin kontrolü ve işitme testi yapılacağını ve kendisinin de dikişerimi kontrol edeceğini söyledi... Sonra bir süre topuk kanı alınmasını bekledik, ve saat 8 buçuk civarı da evimizdeydik...
Bizim öykümüzde böyle, oğlumla evimizde olmak çok büyük bir mutluluk... Allah isteyen herkese nasip etsin...
canım geçmiş olsun ve gözünaydın.... anlatışına göre kolay bi doğummuş gibi görünüyo. maşallah. bu arada bende pek giremiyorum ama sanırım bi ahtermina kaldı
Sağolun arkadaşlar, güzel bir doğum oldu çok şükür...Allaha binlerce kez şükrediyorum, sancılar esnasında kendimi hem çok çaresiz hem çok güçlü hissettim... Doktorum da çok iyiydi gerçekten, kendisine çok müteşekkirim...
Filiz de bir doğursaydı hayırlısıyla...
Eda canım, doğumdan sonra seni düşündüm, bu kadar yoğun bir durumdan sonra sezeryana da girmek zorunda kalmak zor eoluştur eminim... Neyseki Rüzgar kucağında ve sağlıklı...
merhaba kızlar,
22.10.2011 ve 12.10 kızım cemre dünyaya geldi.
son ana kadar normal doğumu istedik ve allahtan normal oldu.
c.tesi sabahı 9.00 da hastanedeydik ve kan alımı vs den sonra
9.30 da ilk muayenem yapıldı ve 5 cm açılmıştı, ancak kızımın kafası dik gelmediği için
(ense ve kafa şeklinde olduğundan) öncelikle normali deneyeceğini ve büyük bir olasılıkla
değişeceğini söyledi. suni sancı ile sancılar sıklaştı ve tekrar muayene olduğumda 8 cm açılmıştı,
dr da geldi ve iyice sancılar artmıştı, gerekenler yapıldı ve artık sıra bendeydiıkınmam gerekiyordu
ama ancak 4. ıkınmamda o da iki ebe ve hemşire sayesinde cemre dünyaya geldi.
ayaklarının mor olması dikkatimi çekmişti ve saatin 12.10 olduğunu öğrenmiştim.
kızımın gelişi ve kamadan dolayı içte ve dışta dikişlerim oldu canım dün daha çok ağrıyordu
ancak sezeryan olmadığı için şanslıyım, dikişlerim inşallah yakında geçer.
kızım 3380 doğdu ve şu an evdeyiz galiba sütüm az ve bebek aç sürekli ağlama pozisyonunda
ve ben şimdi mama vermeye çalışıyorum.
benim kan grubum o + ve kızımın b + o yüzden sarılık olabilirmiş, aç bırakmamam lazım ne yapayım.
geride kalan arkadaşlara dua ettim dilerim kabul olmuştur.
kimler doğum yaptı bilmiyorum ama dilerim yapmayanlar rahat bir şekilde normal doğum yaparlar.
bu arada sütün bol olması için neler yapabilirim acele cevap verirseniz sevinirim.
burdayım canım daha doğurmadım :))Selam kızlar filiz doğurdumu acaba merak ettim :)
Eda seninle aynı gün doğurmuşuz kuzum bebişin hayırlı olsun..
Aytencim utku bebekte hoşgelmiş maşallah doğumun güzel geçmiş...
Duygu benim çizelgemide düzeltirmisin canım eper müsaitsen tabe :)
Bide o bebişin başındaki yumuşak bölge her bebekte var ona bıngıldak deniyor tamamen 1 senede kapanıyor korkmayın normal yani :)
:)) koltuk çekmekle olsa ben şimdiye doğurmuştum :))heheeyor yor bugün anneme demem gibi koltukları mı çeksem ki diyorum
yok canım benim doğum olayına daha var kabullendim artık bugün de nst mis gibi çıktı, bir gram kasılması olmaz mı insanın yaa dııh yok :)
maşallaahh bebişinee, benim 38 de 3500 çıktı bana bile tosun bu 40 haftaya 4 ü bulacak falan dedi doktor. hayırlısı olsun yaa sağlıkla gelsinler inşallaahh..
şu anda yorgunluktan bu şekilde bakıyorum ekrana ,çook uykum var ,elvin gece 2.30 da kalktıı 5,30 a kadar nöbetteydim ,ayyy herif horluyo ,annem elvinin en küçük sesinde kalkp kucağına almaya çalışıyo yada yatakta kıpraşıyo ,halbuki ben biraz mızıldanıp susmasını bekliyorum ama o kucağına alıyyo yaa..alışcak kızım o gidene kadar ,dün karnı baya sertleşti kızımın mamadan sonra ,bide gece uyandıpında sağdığı sütü verince sen hortumdan fışkırırcasına kustu kızım ,ama rahatladı çok şükür,gözler fıldır fıldır ,yanıma yatırdım ,kolumada başını koydum bide sarıldım ,emzikte verdim ,baya bakıştık kızımlaa..çok güzeldi yaaa ama uyumak için can attıımdan kezaa 10 kere yataktan kaldırdı beni ,allahtan oturma odamdaki köşe koltukta yatıyoruz annem geldiğinden beri ,köşe dönme kısmınada kızımı yatırıyoruz ,hemen yanımda yanii ,koştur koştur beşiğe gitmiyorum ,annemden sonrada burda yatabilirizz bugün annemle buzluğa bişiler hazırlıcaz ,kızımın kalça röntgeni ve aşısı var ama hava esintili olduğundan yarın eşimin bizi götürmesi gerekiyo ...herkeşleri çok merak ediyorum ,hatta gece elvini emzirirken içimden 5-10 kişiyi geçirdim ...misall
Canoom senin annen sana yardım etmemeyemi başladı yaa..iremin annesinemi benzemeye başladı yoksaa??kız kardeşinin yaptığınada üzüldüm yani ,ben olsam kalırdım bacumun yanında...
ireem annen daha nekadar kalacak sizde ,normal doğumda yaptın halbuki ?? toparlanabildinmii??
mavipatikli..görümcenle ilgili yazdıklarını okudum çok hayıflandım ,peyganber sabrıvar sizde vesselam ...
hanzade nezamandır yazmıyosun kız ne alemdesin ?? az önce baktım doğum hikayeni yazıp silmişin çok merak ettim ..
nazlı ,bebeğinin kulağıyla ilgili ne yaprın canım ,gerçi sanada çok şaşırdım ,2 kulağını nasıl kıyasladım ,ben ikisini aynı anda göremiyoruum:26::26:??
edaaa iyileştimi rüzgarımızz..arıcam bi ara seni ama hiiç fırsatım olmuyo ,inşallah düzelmiştir rüzgar paşa..
filiz kız sen hhala doğuramadınmı ,ekimimi bekliyon yoksamm??Allah bi avazda kurtarsın inşallahh...
zeynep sen niye 2-3 satıdan fazla yazı yazmıyon bakalıımm??(gece gece aklıma bitek bu gelmişti yazmadan geçemiyciim)
maral ve doğum yapan ,geçmişe bakamadığımdan göremediğim bacılar hepiinizi tebrik ederiim...
fatoş ve s.tuğbadan haber varmıı?? geliyolarmı topiğe ,geçende tuğbayla görüştüm iyiydi ,,kızının adınıda nida koymuşlarrr..
elifcim dünki fıstıklı baklava takviyesi bana iyi geldi ,biraz kıprdanmalar var ,bugün balkabağınıda deniycem ..humana işe yarıyo sanırım ama çok parlak sonuç vermedi bende ,hatta rezene kaynatıp içiyorum bile am olmuyo iştee..yinede al bence ,psikolojik olarak bile işe yarıyo olabilir ..umarım göğüslerin iyileşmiştir.
kızlar kontrolümüz vardı bugün ama bebeğimin gelmeye niyeti yok 40+2 olduk ne sancı ne bişe hiçbirşey yok doktorda artık ne yapalım diye bana soruyo çarşamba günü gel tekrardan bakalım herşeye biraz sancın olsa suni sancı vericem ama yok dedi açılmamda yok çarşamba günü karar vericez eşimde sez.ol demeye başladı artık ama ben karar veremiyorum bu kadar bekledim bide bebeğimin boynuna kordon dolanmış ama doktor normal doğum için engel değil dedi offf napcam ben lütfen akıl verin
iremguzumm canım Allah bağışlasın Allah analı babalı büüyütsün kızçeni maşallah
göğüslerimdeki yara için hiçbirşey yapmadım canım çok sık emzirdim gözümden yaş gele gele 2 günde kabuklar düştü Allah tan iltihaplanmadı kanamadı şimdi ilk aldığında bir acıyor sonra geçiyor inşallah seninde tez zamanda iyileşir :)
filiz canım bugün oğlumu bacaklarıma yatırdım ayakları göbeğime dayanıyodu kafası avuçlarımın içinde bakışıyoduk karnıma tekmeyi koydu başladım gülmeye 14 gün önce içerden şimdide dışardan tekme yemeye devam ediyoruz darısı başına inşallah
oyyyyyyy ne güzel yaaaaa :)) tekmeler hiç bitmiyo deseneinş. darısı başıma canım ya
bu arada Denizden haberin var mı bugün sezaryen olma durumu vardı
kız Urasımın abisinin annesiiii.......yerim ben bu minnoşuuuuu...........allahım nazardan saklasın...bizde dün yarı kırkını yaptık.......gezmeye bi,le gittik oğlumlaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?