Merhaba arkadaşlar,
Hepiniz iyisinizdir umarım. Ben iyi sayılırım. Şaşkın ve mutluyum. Tarifi mümkün olmayan güzellikte bir mutlulukla birlikte, tarifi mümkün olmayan ızdıraplar yaşadım, yaşıyorum... Cuma akşamı (21 ekim) en son yazdığım mesajdan sonra hafif bir kanamam oldu. Dr hemen gelin dedi. hastaneye gittik eşimle. Doğum başlamış, sancı var ancak Sare doğum kanalında olmadığı için normal doğum olamadı, ayrıca çatım o kadar darmış ki (daha önce muayene etmemişti hiç) zaten imkansızmış... Apar topar sezaryene alındım, 21.30'da Sare doğdu. 3550 gr, 52 cm kızım. Sağlığıyla ilgili hiçbir problem yok, gayet iyi doğdu teyzeleriMinnoşum çok sağlıklı ama ben mahvoldum. Doğum yapmayanlar vardır diye düşünerek yaşadıklarımı yazmıyorum buraya.
Annelik çok güzelmiş. Bunca acının içinde dahi kendimi unuttum, kızımı yaşıyorum. Çok güzel teyzeleri, ona bakmaya doyamıyorum. Hayran hayran tüm gün uykusuz vaziyette onu izliyorum. Ben de diğer annişler gibi zombi oldum artık :) eşim izin aldı işten, birkaç gün bizimle olacak çok mutluyuz. Şimdi uyuyor, yarım saat sonra uyandırıp emziricem. Benim de göğüslerim yara bere içinde oldu. Zeytinyağı ile birlikte lansinoh u karıştırarak sürüyorum biraz iyi geliyor. Sıcak suyla yıkıyorum ondan sonra emziriyorum o da iyi geliyor. Şimdilik bizden havadisler bu kadar. Sizleri, burayı çok merak ediyorum. Biraz iyileşeyim ucundan bucağından yakalarım bir şekilde sizi. Doğum yapmayanlarımıza hayırlı doğumlar diliyorum, anne olanlarımız varsa gözünüz aydın diyorum arkadaşlar kendinize ve kuzularınıza iyi bakın. İyi akşamlar.
Kızlar tuğbanın selamı var hepinize bebeği enfeksiyon kapmış zavallı yavrucağa 10 tane iğne vermişler sabah akşam olacak ateşlenmiş yavrum yaa
Allahım yardım etsin kuzuma....ben ilk ay aşısını düşnünce kötü ouyorum...içim sızlıyor kuzum ya
Merhaba arkadaşlar,
Hepiniz iyisinizdir umarım. Ben iyi sayılırım. Şaşkın ve mutluyum. Tarifi mümkün olmayan güzellikte bir mutlulukla birlikte, tarifi mümkün olmayan ızdıraplar yaşadım, yaşıyorum... Cuma akşamı (21 ekim) en son yazdığım mesajdan sonra hafif bir kanamam oldu. Dr hemen gelin dedi. hastaneye gittik eşimle. Doğum başlamış, sancı var ancak Sare doğum kanalında olmadığı için normal doğum olamadı, ayrıca çatım o kadar darmış ki (daha önce muayene etmemişti hiç) zaten imkansızmış... Apar topar sezaryene alındım, 21.30'da Sare doğdu. 3550 gr, 52 cm kızım. Sağlığıyla ilgili hiçbir problem yok, gayet iyi doğdu teyzeleriMinnoşum çok sağlıklı ama ben mahvoldum. Doğum yapmayanlar vardır diye düşünerek yaşadıklarımı yazmıyorum buraya.
Annelik çok güzelmiş. Bunca acının içinde dahi kendimi unuttum, kızımı yaşıyorum. Çok güzel teyzeleri, ona bakmaya doyamıyorum. Hayran hayran tüm gün uykusuz vaziyette onu izliyorum. Ben de diğer annişler gibi zombi oldum artık :) eşim izin aldı işten, birkaç gün bizimle olacak çok mutluyuz. Şimdi uyuyor, yarım saat sonra uyandırıp emziricem. Benim de göğüslerim yara bere içinde oldu. Zeytinyağı ile birlikte lansinoh u karıştırarak sürüyorum biraz iyi geliyor. Sıcak suyla yıkıyorum ondan sonra emziriyorum o da iyi geliyor. Şimdilik bizden havadisler bu kadar. Sizleri, burayı çok merak ediyorum. Biraz iyileşeyim ucundan bucağından yakalarım bir şekilde sizi. Doğum yapmayanlarımıza hayırlı doğumlar diliyorum, anne olanlarımız varsa gözünüz aydın diyorum arkadaşlar kendinize ve kuzularınıza iyi bakın. İyi akşamlar.
Merhaba arkadaşlar, oğlum uyuyor, babası da uyuyor...))
Ben de kısaca doğum öykümüzden bahsetmek için gireyim dedim, geçmişe hiç bakamadım herkes iyidir umarım...
Perşembe gündüz sancılarım başlamıştı, düzenli sık olana kadar bekledik, saat 23 gibi sıklaşmaya başladı, ben de duşumu aldım, saat 00:30 da evden çıktık, sancılarım 5-6 dakikaya bir 30 saniyeden uzun sürmeye başlamıştı... Hastaneye acilden girişimizi yaptılar, doktoruma haber verildi...
Nts de sancılarım 6 dakikaya bir çıktı, açıklığım da 2 cm idi, bebeğin duruşu da çok güzeldi, hemşireler moral verdiler bayağı, doğumun başladığını söylediler...
Serum takıldı ve beklemeye başladık, yaklaşık bir saat sonra açıklığım 5 cm olmuştu, sancılar da sıklaşmaya ve kuvvetlenmeye devam ediyordu... Eşim yanımdaydı, sancı olduğunda belime ufaktan masaj yapınca az da olsa rahatlıyordum, açıklığın 5 cm olduğunu söylediklerinde kardeşimi aradık annemi getirdi hastaneye.Ben bu esnada kustum, bana bunun normal olduğunu korkmamamı söyledi hemşireler, küçük tuvaletimi yaptım bir kez de... İkinci kez kusmam gerekti malesef ve o biraz zor oldu çünkü kusma esnasında sancı başladı ve suyum geldi...
Bir süre sonra sancılar sıklaştı ve şiddetlendi, tekrar tuvalete oturdum hemşire ve annemin yardımıyla ama bu kez çok yoğun şekilde büyük tuvaletimi yapma hissi vardı, bana kesinlikle ıkınmamamı onun çiş değil bebek olduğunu söylediler...
bir kez daha açıklığa baktılar ve 8 cm olduğunu söylediler, doğumhaneye gitme zamanı gelmişti artık...
Ben sürekli "bana yardım edin, bebeğime yardım edin diyordum", sancıların bebeğimi rahatsız edip etmediğinden kaygılanıyordum...
Doğumhaneye indik, saat 3 sıralarıydı sanırım, beni hazırladılar, doktorum gelmişti, bana "seninkiler yukarıda 9 doğuruyor" dediben de "onların yerinde olmak isterdim" dedim.
Doktorum her şeyin yolunda olduğunu bebeğimi gördüğünü söyledi hatta "istersen saçından bir tutam vereyim" dedi... Sonra sancı geldiğinde ıkınmamı söyledi, 2. ıkınmamda sancı bitince durdum ama doktorum "durma devam gelmek üzere" dedi tekrar ıkındım ıkınmam bitmeden bebeğim doğdu, çocuk doktoru gelmişti zaten o aldı bebeğimi temizleyip muayene etti, ve çok sağlıklı olduğunu söyledi... 2950 gr 51 cm olduğunu söyledi, ben de doktoruma "hani 3250 gr dı" dedim (son muayenemizde öyle demişti), "aman sağlıklı da gramına mı taktın" dedi...
Daha sonra benim dikişlerim tamamlandı, bu arada bebeğimi giydirip yanıma yakın tuttu bir hemşire, öyle güzeldi ki...))
Dikiş atılırken sağ bacağım çok titriyordu, normal olduğunu söyledi hemşireler... Ben dikiş atılırken bağırdım bir iki kez, doktorum "uyuşturduk acı duymaman lazım" dedi, "sanırım işlemin yapıldığını bildiğimden psikilojik olarak yapıyorum" dedim; ama çığlıktan sonra bebğime "korkma bebeğim" dedim doktorum da "ooo sen anne olmuşsun bak" dedi...
Doğumhaneden odamıza indik saat 4 civarı...Hemşire bebeğimi nasıl emzireceğimi gösterdi, tabii sütüm yoktu ama bebeğim memeyi kaptı...Doktorumuz saat 6 -7 gibi taburcu olabileceğimi söyledi, perhiz vermedi, ama kabız olmamaya gayret et dedi, dikişerimin bakımını ve kullanacağım ilaçlarımı anlattı... Çarşamaba günü bebeğimin kontrolü ve işitme testi yapılacağını ve kendisinin de dikişerimi kontrol edeceğini söyledi... Sonra bir süre topuk kanı alınmasını bekledik, ve saat 8 buçuk civarı da evimizdeydik...
Bizim öykümüzde böyle, oğlumla evimizde olmak çok büyük bir mutluluk... Allah isteyen herkese nasip etsin...
kızlar selam.. ancak gelebildim.. bende 10 gün önce normal doğumla oğlumu kucağıma aldım.. sancılarımı evde çektim, suni de verdiler, 4 ıkınmada yırtıklarla da olsa doğurdum.. dikişlerimin geçmesini iple çekiyorum çünkü hala kaykılarak oturuyorum..
tüm doğuranlara selamlar, geride olanlara da biran ewwel ewlatları ile kavuşmak nasip olsun..
Kızlar tuğbanın selamı var hepinize bebeği enfeksiyon kapmış zavallı yavrucağa 10 tane iğne vermişler sabah akşam olacak ateşlenmiş yavrum yaa
Merhaba arkadaşlar,
Sezaryen olan annelere sorum olacak cevaplayın nolur...
Doğumdan kaç gün sonra normal şekilde büyük tuvaletinizi yapmaya başladınız? Bir de göbeğiniz hemen indi mi?
Ben wc ye gidemiyorum, gaz çıkaramıyorum, patlamak üzereyim. Yapmadığım şey kalmadıGöbeğim hala hamile gibi, sizinkiler hemen indi mi?? Yoksa benim göbeğim gaza bağlı bir şişkinlik mi? Hala hamile gibiyim, inmiyor hiç.
Merhaba arkadaşlar,
canım hayırlı ugurlu olsun cok sevındım melegını kucagına almıssın rabbım analı babalı buyutsun canım
selam kızlar gercı bana cevap yazan olmuyo ama yazıyım yınede 2 oglumla tekım bugun ıslerımıı yaptım oglumla pcden oyun oynuyorum suan ve annemı beklıyorum.dun aynayla dıkıslerıme baktım canım cok yanıyodu meger acılmıs dıkıslerımm annemı cagırdım buyuk oglum uyuyodu kucugu geldıler sut sagıp bıratım gıttık doktora ama ben korkudan aglıyorum sureklı tekrar dıkıs olcak dıye cok sukur gerekmedı ıc dıs dıkıs oldugundan dıs dıkıs acılmıs ve kendısı yapısırmıs oyle soyledı doktor umarım duzgun bı sekılde yapısır yıne konturol et dedı ılaclarını ıc dedı.gorumcemde bı yerlerıne kına yaksın o halde ben ıs yparken o basım agrıyo dıye oturuyodu allahda onun kalbıne gore versın. sımdı oglumla bıraz daha pcden oyun oynıycaz malesef bırakmıyo benı gorusuruz dıkıslere dıkkat edın kırmızı kan gelırse canlı aynayla bakın mutlaka
selam kızlar gercı bana cevap yazan olmuyo ama yazıyım yınede 2 oglumla tekım bugun ıslerımıı yaptım oglumla pcden oyun oynuyorum suan ve annemı beklıyorum.dun aynayla dıkıslerıme baktım canım cok yanıyodu meger acılmıs dıkıslerımm annemı cagırdım buyuk oglum uyuyodu kucugu geldıler sut sagıp bıratım gıttık doktora ama ben korkudan aglıyorum sureklı tekrar dıkıs olcak dıye cok sukur gerekmedı ıc dıs dıkıs oldugundan dıs dıkıs acılmıs ve kendısı yapısırmıs oyle soyledı doktor umarım duzgun bı sekılde yapısır yıne konturol et dedı ılaclarını ıc dedı.gorumcemde bı yerlerıne kına yaksın o halde ben ıs yparken o basım agrıyo dıye oturuyodu allahda onun kalbıne gore versın. sımdı oglumla bıraz daha pcden oyun oynıycaz malesef bırakmıyo benı gorusuruz dıkıslere dıkkat edın kırmızı kan gelırse canlı aynayla bakın mutlaka
canım hayırlı ugurlu olsun cok sevındım melegını kucagına almıssın rabbım analı babalı buyutsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?