merhaba kızlar,
22.10.2011 ve 12.10 kızım cemre dünyaya geldi.
son ana kadar normal doğumu istedik ve allahtan normal oldu.
c.tesi sabahı 9.00 da hastanedeydik ve kan alımı vs den sonra
9.30 da ilk muayenem yapıldı ve 5 cm açılmıştı, ancak kızımın kafası dik gelmediği için
(ense ve kafa şeklinde olduğundan) öncelikle normali deneyeceğini ve büyük bir olasılıkla
değişeceğini söyledi. suni sancı ile sancılar sıklaştı ve tekrar muayene olduğumda 8 cm açılmıştı,
dr da geldi ve iyice sancılar artmıştı, gerekenler yapıldı ve artık sıra bendeydiıkınmam gerekiyordu
ama ancak 4. ıkınmamda o da iki ebe ve hemşire sayesinde cemre dünyaya geldi.
ayaklarının mor olması dikkatimi çekmişti ve saatin 12.10 olduğunu öğrenmiştim.
kızımın gelişi ve kamadan dolayı içte ve dışta dikişlerim oldu canım dün daha çok ağrıyordu
ancak sezeryan olmadığı için şanslıyım, dikişlerim inşallah yakında geçer.
kızım 3380 doğdu ve şu an evdeyiz galiba sütüm az ve bebek aç sürekli ağlama pozisyonunda
ve ben şimdi mama vermeye çalışıyorum.
benim kan grubum o + ve kızımın b + o yüzden sarılık olabilirmiş, aç bırakmamam lazım ne yapayım.
geride kalan arkadaşlara dua ettim dilerim kabul olmuştur.
kimler doğum yaptı bilmiyorum ama dilerim yapmayanlar rahat bir şekilde normal doğum yaparlar.
bu arada sütün bol olması için neler yapabilirim acele cevap verirseniz sevinirim.
ivettttttttt selamsız saldım. selamun aleyküm :)) biz yokken coşmuş topik maş. hep böyle olsun. öğlen eşim geldi dersi yoktu. sağ olsun mutfağı sildi bi güzel çamaşır suyuyla içime sine sine. baya kirlenmişti o bile fark etmiş :))) mis gibi oldu. yemek verdim ona o arada sıcak suya oturdum duş aldım namaz kılıp yürüyüşe çıklaım dedik. benim canım bi yemek istedi yürüyüşü unuttuk yemeğe gittik :))) ordan tekzene gittik çok güzel bi şifonyer vardı onu aldık oğluma. aklımızdaydı ama şimdilik benim dolapla idare ederim diyodum ama baktım şimdi bile sığmıyo e gelen hediyeler olacak boşuna sıkış sıkış olmasın dedik aldık. inş. memnun kalırız. eşim bi arkadaşıyla buluşmaya gitti gelsin kursun da ben de silip havalandırayım
eve geldik çamaşır atmıştım çıkmadan onları serdim o arada sağ olsun ahesteciğim aradı onla sohbet ettik. biraz dinlendim anca geldim buraya
ondan sonracığımı yarın sabah kontrolümüz var bende hiç bi doğum belirtisi yok. oğlum canımı yakıyo güçlendi içerde tabi :))
dua edin kızlar ya bu gece sancılansam da yarın hazır gitmişken doğursam normal normal ne güzel olur
canım dr bana olmasın die karbonatlı suyla sil 2 saat emzirme demişti yarım çay bardağı kaynamış soğumuş suya 1 çay kaşığı karbonat atıyosun o suyla bi bezle siliosun olmadı hiç daha ama sürekli dilini kontrol ediyorum..
yok yok zeynepcim merak etme yalnız diilsin...ben 65 le hamile kaldım 89.8 le bitti şimdi 77 kiloyum..bugün 16.günüm..ama gidicek kilolar dert etme...bebikim ii olsun yaa...
bu aradahanzade canım yaa ben doğurduğumdan beri hep aklımdasın... hatta doğum sırasında burdakilerede dua ettim isimlerini söledim ama senin adını bilmiyorum die hep hanzade dedim sancı çekerken
nasıl artık mina hanım??sen ne alemdesin?
Merhaba arkadaşlar, oğlum uyuyor, babası da uyuyor...))
Ben de kısaca doğum öykümüzden bahsetmek için gireyim dedim, geçmişe hiç bakamadım herkes iyidir umarım...
Perşembe gündüz sancılarım başlamıştı, düzenli sık olana kadar bekledik, saat 23 gibi sıklaşmaya başladı, ben de duşumu aldım, saat 00:30 da evden çıktık, sancılarım 5-6 dakikaya bir 30 saniyeden uzun sürmeye başlamıştı... Hastaneye acilden girişimizi yaptılar, doktoruma haber verildi...
Nts de sancılarım 6 dakikaya bir çıktı, açıklığım da 2 cm idi, bebeğin duruşu da çok güzeldi, hemşireler moral verdiler bayağı, doğumun başladığını söylediler...
Serum takıldı ve beklemeye başladık, yaklaşık bir saat sonra açıklığım 5 cm olmuştu, sancılar da sıklaşmaya ve kuvvetlenmeye devam ediyordu... Eşim yanımdaydı, sancı olduğunda belime ufaktan masaj yapınca az da olsa rahatlıyordum, açıklığın 5 cm olduğunu söylediklerinde kardeşimi aradık annemi getirdi hastaneye.Ben bu esnada kustum, bana bunun normal olduğunu korkmamamı söyledi hemşireler, küçük tuvaletimi yaptım bir kez de... İkinci kez kusmam gerekti malesef ve o biraz zor oldu çünkü kusma esnasında sancı başladı ve suyum geldi...
Bir süre sonra sancılar sıklaştı ve şiddetlendi, tekrar tuvalete oturdum hemşire ve annemin yardımıyla ama bu kez çok yoğun şekilde büyük tuvaletimi yapma hissi vardı, bana kesinlikle ıkınmamamı onun çiş değil bebek olduğunu söylediler...
bir kez daha açıklığa baktılar ve 8 cm olduğunu söylediler, doğumhaneye gitme zamanı gelmişti artık...
Ben sürekli "bana yardım edin, bebeğime yardım edin diyordum", sancıların bebeğimi rahatsız edip etmediğinden kaygılanıyordum...
Doğumhaneye indik, saat 3 sıralarıydı sanırım, beni hazırladılar, doktorum gelmişti, bana "seninkiler yukarıda 9 doğuruyor" dediben de "onların yerinde olmak isterdim" dedim.
Doktorum her şeyin yolunda olduğunu bebeğimi gördüğünü söyledi hatta "istersen saçından bir tutam vereyim" dedi... Sonra sancı geldiğinde ıkınmamı söyledi, 2. ıkınmamda sancı bitince durdum ama doktorum "durma devam gelmek üzere" dedi tekrar ıkındım ıkınmam bitmeden bebeğim doğdu, çocuk doktoru gelmişti zaten o aldı bebeğimi temizleyip muayene etti, ve çok sağlıklı olduğunu söyledi... 2950 gr 51 cm olduğunu söyledi, ben de doktoruma "hani 3250 gr dı" dedim (son muayenemizde öyle demişti), "aman sağlıklı da gramına mı taktın" dedi...
Daha sonra benim dikişlerim tamamlandı, bu arada bebeğimi giydirip yanıma yakın tuttu bir hemşire, öyle güzeldi ki...))
Dikiş atılırken sağ bacağım çok titriyordu, normal olduğunu söyledi hemşireler... Ben dikiş atılırken bağırdım bir iki kez, doktorum "uyuşturduk acı duymaman lazım" dedi, "sanırım işlemin yapıldığını bildiğimden psikilojik olarak yapıyorum" dedim; ama çığlıktan sonra bebğime "korkma bebeğim" dedim doktorum da "ooo sen anne olmuşsun bak" dedi...
Doğumhaneden odamıza indik saat 4 civarı...Hemşire bebeğimi nasıl emzireceğimi gösterdi, tabii sütüm yoktu ama bebeğim memeyi kaptı...Doktorumuz saat 6 -7 gibi taburcu olabileceğimi söyledi, perhiz vermedi, ama kabız olmamaya gayret et dedi, dikişerimin bakımını ve kullanacağım ilaçlarımı anlattı... Çarşamaba günü bebeğimin kontrolü ve işitme testi yapılacağını ve kendisinin de dikişerimi kontrol edeceğini söyledi... Sonra bir süre topuk kanı alınmasını bekledik, ve saat 8 buçuk civarı da evimizdeydik...
Bizim öykümüzde böyle, oğlumla evimizde olmak çok büyük bir mutluluk... Allah isteyen herkese nasip etsin...
ütü yaptım 2 çeşit yemek ve tatlı yaptım ve bende hala tık yok. sen de doğurursun benden önce ben kalırım bak gör sen
canım son 3 gün. artık gelsin istiyorum biraz da o yüzden yoruyorum kendimi ama gelmiyo sıpa inatçı çıktı
heheeyor yor bugün anneme demem gibi koltukları mı çeksem ki diyorum
yok canım benim doğum olayına daha var kabullendim artık bugün de nst mis gibi çıktı, bir gram kasılması olmaz mı insanın yaa dııh yok :)
maşallaahh bebişinee, benim 38 de 3500 çıktı bana bile tosun bu 40 haftaya 4 ü bulacak falan dedi doktor. hayırlısı olsun yaa sağlıkla gelsinler inşallaahh..
sağol canım,maşallah tosunlarımıza
Kızlar tuğbanın selamı var hepinize bebeği enfeksiyon kapmış zavallı yavrucağa 10 tane iğne vermişler sabah akşam olacak ateşlenmiş yavrum yaa
doğuma 72 ile girdim eve geldikten sonra 1 hafta sonraydı sanırım tartılmak aklıma gelmişti 65 tim.sonra 2-3 gün önceydi sanırım tartıldım 62 olmuşum yanibu kilo benim hamile kalmadan önceki kilom. çok sevindim.karnımda az şişlik varkızlar kaç kilo verdiniz?
sezeryan olanlar dikiş yeriniz sertmii sarkıyo gibimi ?
karnınızın şişliği indimi?
rejim ypıyomusunuz, yoksa süt olsun diye yumuluyomusunuz :))
çok sordum demi fırsatı olan yazsın merak ediyorum özellikle dikiş olan yerdeki şişlik sarkma ve sertlik durumunu
ahh elifcim benim göbüşün rengide değişir kapkara olmuş.ama üst taraf alt taraf eski renginde yani beyaz.ama zamanla düzeliyormuş.sağol tatlım teşekkürler
ama benim göbişime farklı bişey olmuş göbişimin rengi kararmış sanki güneşlenmişimde bi tek göbişimi yakmışım gibi aranızda göbeği renk değiştiren varmı benim gibi yada bu normalmi ve eski haline dönermi :26::26::26:
bendede varrrr o çizgiden üst taraftaki kısmı daha incede göbek deliğinin alt tarafındaki kısım bayağı kalın.bennnnnn valla göbek deliğim zengileşmiş birde gögüslerimin ortasından teeeee münüşe dogru kahverengi bir çizgi olmuş eşim gördü sana üç vakte kadar yol görünüyo dedi adam göbegimin falına bilem baktı yaaaçatlak falan yok ama o çizgi nerden çıktı anlayamadım göbüş varken çok az belliydi şimdi 3 km öteden belli oluyo
Merhaba arkadaşlar,
Hepiniz iyisinizdir umarım. Ben iyi sayılırım. Şaşkın ve mutluyum. Tarifi mümkün olmayan güzellikte bir mutlulukla birlikte, tarifi mümkün olmayan ızdıraplar yaşadım, yaşıyorum... Cuma akşamı (21 ekim) en son yazdığım mesajdan sonra hafif bir kanamam oldu. Dr hemen gelin dedi. hastaneye gittik eşimle. Doğum başlamış, sancı var ancak Sare doğum kanalında olmadığı için normal doğum olamadı, ayrıca çatım o kadar darmış ki (daha önce muayene etmemişti hiç) zaten imkansızmış... Apar topar sezaryene alındım, 21.30'da Sare doğdu. 3550 gr, 52 cm kızım. Sağlığıyla ilgili hiçbir problem yok, gayet iyi doğdu teyzeleriMinnoşum çok sağlıklı ama ben mahvoldum. Doğum yapmayanlar vardır diye düşünerek yaşadıklarımı yazmıyorum buraya.
Annelik çok güzelmiş. Bunca acının içinde dahi kendimi unuttum, kızımı yaşıyorum. Çok güzel teyzeleri, ona bakmaya doyamıyorum. Hayran hayran tüm gün uykusuz vaziyette onu izliyorum. Ben de diğer annişler gibi zombi oldum artık :) eşim izin aldı işten, birkaç gün bizimle olacak çok mutluyuz. Şimdi uyuyor, yarım saat sonra uyandırıp emziricem. Benim de göğüslerim yara bere içinde oldu. Zeytinyağı ile birlikte lansinoh u karıştırarak sürüyorum biraz iyi geliyor. Sıcak suyla yıkıyorum ondan sonra emziriyorum o da iyi geliyor. Şimdilik bizden havadisler bu kadar. Sizleri, burayı çok merak ediyorum. Biraz iyileşeyim ucundan bucağından yakalarım bir şekilde sizi. Doğum yapmayanlarımıza hayırlı doğumlar diliyorum, anne olanlarımız varsa gözünüz aydın diyorum arkadaşlar kendinize ve kuzularınıza iyi bakın. İyi akşamlar.
Sezaryen olan annelere sorum olacak cevaplayın nolur...
Doğumdan kaç gün sonra normal şekilde büyük tuvaletinizi yapmaya başladınız? Bir de göbeğiniz hemen indi mi?
Ben wc ye gidemiyorum, gaz çıkaramıyorum, patlamak üzereyim. Yapmadığım şey kalmadıGöbeğim hala hamile gibi, sizinkiler hemen indi mi?? Yoksa benim göbeğim gaza bağlı bir şişkinlik mi? Hala hamile gibiyim, inmiyor hiç.
oyyyyyyyy maaşaallah pamuk kızızmızda doğmuş.hoşgelmiş.denizicim çok geçmişolsun.ALLAH uzun ömür versin saremize.Merhaba arkadaşlar,
Hepiniz iyisinizdir umarım. Ben iyi sayılırım. Şaşkın ve mutluyum. Tarifi mümkün olmayan güzellikte bir mutlulukla birlikte, tarifi mümkün olmayan ızdıraplar yaşadım, yaşıyorum... Cuma akşamı (21 ekim) en son yazdığım mesajdan sonra hafif bir kanamam oldu. Dr hemen gelin dedi. hastaneye gittik eşimle. Doğum başlamış, sancı var ancak Sare doğum kanalında olmadığı için normal doğum olamadı, ayrıca çatım o kadar darmış ki (daha önce muayene etmemişti hiç) zaten imkansızmış... Apar topar sezaryene alındım, 21.30'da Sare doğdu. 3550 gr, 52 cm kızım. Sağlığıyla ilgili hiçbir problem yok, gayet iyi doğdu teyzeleriMinnoşum çok sağlıklı ama ben mahvoldum. Doğum yapmayanlar vardır diye düşünerek yaşadıklarımı yazmıyorum buraya.
Annelik çok güzelmiş. Bunca acının içinde dahi kendimi unuttum, kızımı yaşıyorum. Çok güzel teyzeleri, ona bakmaya doyamıyorum. Hayran hayran tüm gün uykusuz vaziyette onu izliyorum. Ben de diğer annişler gibi zombi oldum artık :) eşim izin aldı işten, birkaç gün bizimle olacak çok mutluyuz. Şimdi uyuyor, yarım saat sonra uyandırıp emziricem. Benim de göğüslerim yara bere içinde oldu. Zeytinyağı ile birlikte lansinoh u karıştırarak sürüyorum biraz iyi geliyor. Sıcak suyla yıkıyorum ondan sonra emziriyorum o da iyi geliyor. Şimdilik bizden havadisler bu kadar. Sizleri, burayı çok merak ediyorum. Biraz iyileşeyim ucundan bucağından yakalarım bir şekilde sizi. Doğum yapmayanlarımıza hayırlı doğumlar diliyorum, anne olanlarımız varsa gözünüz aydın diyorum arkadaşlar kendinize ve kuzularınıza iyi bakın. İyi akşamlar.
cnm hayırlı uğurlu olsun sende sürpriz yaptın demekki bize bugün seni hep aradım ama telin kapalıydı allah analı babalı büyütsün nazarlardan korusunMerhaba arkadaşlar,
Doğumdan kaç gün sonra normal şekilde büyük tuvaletinizi yapmaya başladınız? Bir de göbeğiniz hemen indi mi?
Ben wc ye gidemiyorum, gaz çıkaramıyorum, patlamak üzereyim. Yapmadığım şey kalmadıGöbeğim hala hamile gibi, sizinkiler hemen indi mi?? Yoksa benim göbeğim gaza bağlı bir şişkinlik mi? Hala hamile gibiyim, inmiyor hiç.
canım eve gelince uyumadı hergün normalde gündüz o saatlerde uyurdu bugün uyumadı aşıdanmı bilemedim.başka bir sorun yaşamdık şükürki.nejla aşıdan sonra sorun yaşadınız mı
Golge naptın bugün kontrolün vardı inş. hayırlı haberlerle dönmüşsündür?
ben az uzanayım belim ağrısı oturmaktan. bi de sanki ellerim şişiyo bi takibe alayım allah muhafaza gebelik zehirlenmesi falan olmayalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?