2011 Ekim Anneleri

kızlar günaydın.
birkaç gündür ellerimde bi uyuşmayla kalkıyorum yataktan..
perşembe kontrolüm var, oğluşumun suyuna falan bakıcak doktorumuz ama bu uyuşmalar huzursuz etti beni, böyle bi şey yaşayan var mı aranızda napsam kontrolü öne mi alsam ?

bendede aynı sorun var hareket edemiyorum hiç yatmamanın cezası bu işte.oğlumda isilik oldu teyzesi ne yapçam çok üzgünüm

cnm biz hafta olarak daha gerideyiz ama benim 1aydır sağ elim kolum uyuşuyor.. üstüne yattığımdan sanıyordum ama sola da yatınca sağ uyuşuyor..
3 doktora sordum normal dediler biri hatta daha fazla süt iç dedi azarladım günde 3 bardak süt içiyorum dedim daha ne edim..
yani çözümü var mı bilmem..

Son düzenleme:
selam canlaarrr....dün gece çok mutlu olduum..biliyosunuz dün çoook yorgundum ,eşim eve geldiğindede öyleydim ,annemle mantı-erişte yaptık buzluğa falan atmak için ,yemek falan yaptım ,sofrayı bile toplayamadım o derece,kızımıda yıkadım yatırdıım ,Attım kendimi yatağa ,eşim bulaşıkları toplamış ,makineye ,çay yapmşş ,kızım uyandığında mama yapıp yedirmiş ,tekrar uyutmuuşşştabii anneminde yardımıylaa..sonrada yatağımızı serdi ,battaniyemi açtıı ,annemin yatağından kalkıp oraya gekçtim bide gece 2 ye kadar orda uyuduum ohhh misss...çook rahtladım..kocama yeniden aşık oldum ,canım benim yaaaaa
sabah ennemle kaynanamı bursaya yolladım teyzemin yanına ,ordan kızımın kalça ultrasonunu çektirmeye gittik ,sonra rutin kontrollerini yapacak dr a gittik ,ilk kontrolarimizi olduk ,sütü kızıma yetiyomuş ,bi problemde yokmuş maşşallaaaahhhhh...sonrada aile hekimine gittik aşımızı olduk ,eve geldim mop yaptıımmmm hihihihihihibu hızla gidince bunu diyesi geldiii(mavipatikliye ithafenn)
neyse şimdi kızımı emzirdiim ,2,5-3 saatten önce emzirme yoksa başedemezsin gazıyla dedi dr umuz ,ondan önce ağlasada vermöicekmişim ,okadar dayanabilirmiş..

bu aradarüyamda canomu gördüm benim evime gelmişti ,yemek ye kız di,yom yemiyo ,gıızz ye diyom yemiyoo ,neyse bi elma yiyim dedi ,annaam bari i tabağa koyuyum dedim ,bi tabak buldum içinde yemek lekesi kalmış ,bi tabak buldum kaynanamın porseleni kaşık izleri var hep ,neysem akıllı arkadaşım bi tabak bulduda yedi elmasını bu rüyaya bi anlam veremdim varmı anlayan??

deniz doğum yapmış sanırııımm ..anaak kızımın adaşı gelmiişş maşşallahh ,hoşgeldin Sareee....

zeyneeeppp 2 satırdan fazla yaz takipteyim seniii....

mavipatiklii ,geçmiş olsun canımcım yaaa..inşallah kanama olmaz dikişlerinde ,hemencecik kapanıveriri ,ha bide şimdi aklıma geldi ,benim kızımın yüzünde minik mink sivilceler çıktı ,dr a sormayıda unuttum sana zahmet eşine bi sorarmısın ,yada bilgin varsa paylaşırmısın??

bugün annemde yok arada 1-2 saat uyurum ama burdayıımmgünler sonra ilk kez bukadar rahat hissediyorum kendimi ,dün akşamın enerjisi herhall ...

bide kızlar benim kanamam geçen hafta nerdeyse bitiyodu ,bu hafta tekrar 1-2 damla kırmızı gelmeye başladı ,aile hekimi olmaması lazım böyle ,dr unla görüş dedi varmı böylebi durum yaşayan??

canım benim parmak uçlarımda vardı bayaa...esmerşeker arkadaşımızdada vardı ,hatta onunki daha yoğundu yanılmıyosam ,dr lar doğumdan sonra geçer diyolar başka çözümüyok ,ki geçiyoda zaten,benim şikayetim kalmadıı..

hey gidi günler heyyy. bundan bir ay önce şimdi bu saatlerde en az 20 kişi vardı burda
harbiden yaaa..ama bu aralar bende giremiyodum hiç ,yeni yeni nefes alıyorum ,hatta benli sadece bu 1-2 saat aliyorum ,kızım uyansın akıbetimiz belli olur

bendede aynı sorun var hareket edemiyorum hiç yatmamanın cezası bu işte.oğlumda isilik oldu teyzesi ne yapçam çok üzgünüm

zeynebim benim oğlumda öyle yaaa. daha önce burda söyledimmi bilmiyorum ama gelen tavsiyelerin hepsine uydum ama geçmiyo...sıcaktan dediler artık fazla sarmıyorum.sık sık yıka dediler hergün yıkıyoruz artık. zeytinyağı da sürdüm.bide sütünü sür dediler onuda sürdüm ama geçmiyo ...bu arada benim yüzünde var.ilk boynunda başladı ama boynu geçti şimdi yüzündekiler geçmiyo bi türlü...

merhabalar siraç ve annesinden kucak dolusu sevgiler
sağ kolumda oğlum sol elimle yazıyorum ya kızlar bizim emme sorunumuz var çıldıracak gibi oluyorum bazen tek göğsümü hiç alamıyor diğerinide yarı uyur yarı uyaık halde emiyor sütüm de yetersiz günde 5 6 kere 90 cc mama vermeye başladım vicdanım sızlıyor napıcam nasıl büyütücem ben bebeğimi
sizler ne haldesiniz çok merak ediyorum geçmişin hangi sayfasınan başlasam acaba

Geçmiş olsun canım, iki çocukla senin işin çok daha zor tabi ama bebiş biraz uslu sanırım maşallah :) seni tebrik etmiştim ama geçmişe bakm aimkanımız yok malum seninde olmamıştır ve görmemişsindir haliyle... Kendini çok yorma en azından yarı kırkın çıksın bi toparlan görümcende ne biçim insanmış insanda merhamet olur yaa...

offf kızlar dua edin grip oldum ve alt tarafta hemoroid çıktı doktor nasıl diktiyse dikişlerim hala iyileşmedi hiçbir iş yapamıyorum bebek uyumuyor bir türlü sütüm de azaldı çıldırıcam

Çalışan anneler biz bu bebikleri bırakıp nasıl işe gidicez çok üzülüyorum düşündükçe.. Bide işyerimden bebek görmeye gelcekler bu akşam yada yarın akşam napıcamı bilmiyorum kızım durmuyo börek kek çörek yapçak vaktim yok hazır ne alsam kızlar bi akıl verin tatlıyla çay olurmu? sadece kurupastayla çay çok basit olmazmı napıcam yaa çok bunaldım ((

Aytecim tebrik ederiim ,ne güzel bi normal doğum olmuş yaaavalla okuyunca normal doğum yapabişleydim keşke dedim ..Allah analı babalı büyütsün yavrunuda inş.

canım benim dr um dediki bebeğinizin göğsünüzde uyumasına izin vermeyin arasıra çekin memeyi uyansın emmeye devam etsşn dei ,bence hiç bıkmadan emzir cenım ,bebekler 1 kaşık sütle bile doyuyomuş ,o yüzden varsın az alsın ama emzirmeye devam et ,mamakullandığın içinde hiiç üzülme canım sütün mutlaka çoğalacaktı ,sağ bence ,geçende bi sitede okumuştum ,nekadar talep okadar arz yazıyodu ,mantıklı geldi bana ve sağdım ,gerçekten faydalı oldu..

Kübra seni merak ediyordum benimki de almadı bir türlü memeyi sütümü sağıp veriyorum elektrikli pompayla ömrüm biberon kaynatmakla süt sağmakla makinanın parçalarını steril etmekle geçiyor. Her şeyi denedim 3-4 defa hariç emmedi. Siz nasıl verebildiniz diğer memeyi. Etraftan herkes bebek alır sen veremiyorsun diyor daha da kötü oluyorum.

Canım ben de kara kara düşünüyorum 6 ay ücretsiz alıcam sonrası Allah kerim. Bence su böreği al yanına da tatlı bişiler lohusa bayansın kimse kusuruna kalmaz.

offf kızlar dua edin grip oldum ve alt tarafta hemoroid çıktı doktor nasıl diktiyse dikişlerim hala iyileşmedi hiçbir iş yapamıyorum bebek uyumuyor bir türlü sütüm de azaldı çıldırıcam

Züleyha minoset al bide infex kullandım ben antibiotik 200 gr babana sorabilrisin yada doktoruna düzenli kulan günde 3 defa minoset 2 defa infex.. Bide sıcak şeyler tüketmeye çalış.. Hemoroide proktolok fitil kullan sabah akşam düzenli 1 hafta o kesin geçiriyo... Süte gelince takma kafana bende aynen senin gibi çok çektim inanılmaz stres yaptım yaptıkça kesildi. Şimdi olanı emziriyorum daraldığım yerde çok ağlarsada 30 cc mama veriyorum günde en fazla 3 defa canım.. Napalım yapıcak bişi yok mamaylşa büyüyen milyontanede bebek var hem emzir hem ek olarak mama ver. Kendini yiyip bitirme ne kadar hzuur o kadar rahatlık oluyo, zamanla iyicene düzene giricez inşallah üzülme.. Bide bebek açlıktan ağlıyodur benim kızımda öyle mamayı ver dene bi, eğer mamadan sonra susuyosa doymuş demektir canım boşuna ağlatma yavruyu... Açlıktan uyumuyodur muhtemelen, benimkide yapıyo gaz vs olunca mız mız sabah beri yeni uyudu daha...

Sinem benim de koşuşturmacadan dış dikişim atmıştı ama bir bozukluk yok şu an görüntüde. Senin de olmaz eminim.

canım bol bol sıvı tüket ,bide sıcak duş almaya çalış ,bebekten fursat bulursan ,geçende bend stres oldum senin gibi ,bebek aç bende süt yok diye ağladım baya ,bide moralim bozuktu ,süt gitti resmen ,bende mama verdim ,biraz rahatladı ,ertesi gün moralim düzeldi ,hava güzeldi bebeğide alıp yola düştüm ,az yürüdüm ,kendime geldim ,şimdilik sütümün yettiğini düşünüyorum ,ilerki günlere Allah kerim ,sen sakin olki bebeğinde sakinleşsin canım ,sıkıntılarınıat bi kenara ,şöööle uzat ayaklarını ,yatır bebeğinide göğsüne ,kalp atışını duyacak şekilde biraz dinlen ..oda sakinleçecektir, birazda pişpişlee..

canım yapabiliyosam 5 dk kısır katıver kızz ,becerikli hatunsunsen ,yanınada bikaç kurupasta alıversin eşin ,bitti gitii ,oda olmadı eşin suböreği alsın biyerden yanınada kurupasta tamam

Sinem benim de koşuşturmacadan dış dikişim atmıştı ama bir bozukluk yok şu an görüntüde. Senin de olmaz eminim.

Hanzade benimki mamayı sevmiyor 20 cc içip yüzünü ekşitmeye başlıyor biraz da ondan endişem saat başı beslenmek istiyor neredeyse 2-3 saatte bir 80-90 cc alsa problem değil saat başı 30cc alıyor bırakıyor az yiyince gazın çıkması da çok zor oluyor. Bir de eve gelince huyu değişti çocuğun sürekli kucak istiyor kucağımda yazıyorum şu an buraya da kollarım ağrıyor artık tutmaktan. Kucağımdan bıraktığım an kıyameti koparıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…