canım cok gecmiş olsun, bende 10 ekimde dogum yapıcaktım ama tüm vücudumda sulu ve kaşıntılı kabarcıklar oldu, gebelik karaciğerime baskı yapıyomuş ve fonksiyonlarını bozmuştu, doğum yapmam gerekiyodu geçmesi için ve 28 eylülde normal doğum yaptım, doğumdan sonra 1 hafta geçti, kabarcıklarım bi geldi bi gitti, ellerim sulu küçük kabarcıklar halinde nasıl tatlı kaşınıyodu yırtmak istiyodum, dr gittim gene, 5 tane peridnol 40 kortizon iğne verdi, ondan sonra geçti şükür, bebeğine geçmez korkma, yani dr bana öyle dedi, ama benim oğlumun yüzünde isilik cıktı, bende korktum acaba benden onamı geçti diye dr bazı bebeklerde isilik olur dedi, ama yinede yavrum için üzülüyorum, inşallah biran önce isiliği düzelir, inşallah sende biran önce atlatırsın, sıkıntılı bi durum biliyorum ama biraz sabret ve moralini yüksek tut, kafanı bi şeylere takma, stres daha cok tetikler, geçmiş olsun canım..Allah Allah subhanallah...sabah erkenden ana saglıga gıttım ayaklarımdakı yaraları gostermeye..ordan geldım sımdıde ellerımde ıcı su dolu baloncuklar cıkmaya baslamıs ve kasınıyo..sastım kaldım..noluyo bana yaa..Allah korusun kızımada gecer dıye aklım cıkıyo..
kızlar benim de 20 gün olacak normal doğum dikişlerim, hem epizyo var hem yırtık bide
ben de bakmaya korkuyom, ama annemin demesine göre o bahsettiğiniz popoya yakın tek bi dikiş kızarıkmış, diğerleri ipler yavaş yavaş atıyo dedi..
ama hala ben otururken korkuyom
siz batikona devam ediyo musunuz??
ben doğumevinde yaptım.orda bişey vermiyorlardı.hasta bezini alıp sancı odasına çıkıyorsun.suyunu patlatrlarsa ya da suyun yavaş yavaş gelirse falan hasta bezi kullanılıyo.lohusa pedi nası onu tam bilmiyom.ama herkeste hasta bezi oluyodu.doğum bitincide onu bağlıyolar.öyle indiriyolar masadan.ilk gece ve gündüz onu kullandım sonra normal pede geçtim ben.bebiş için penye battaniyen bi kaç tane olsun mutlaka.
kıskançlık yokta fazla sahiplenme var.habire öpmek sarılmak istiyo.bizden önce koşuyo.üstüne abanıyo tabi öpcem diye.bi de beni yalnız bırakmıyo dediğin gibi dışarı çıkmak istemiyo.habire tepemde.
maaşallah sübhanallah.geçmiş olsun.hadi gözün aydın.çok sevindim.
çok geçmiş olsun.
kırk çıkana kadar oluyo.son gibi bişey de diyolar halk arasında.bitiş gibi.ama bazen kırk bitincede gelebiliyo.
benim 3.haftada peçeteye geldi eriyen parçalar.ama ben bakmadım hiç.tam ne zaman düştü bilmem
seninle aynıymış doğumlarımız.ben de 28 de normal yaptım.3230 du kızım.benimki de şu an yanakları isilikli.bişey sürmüyom.bi alevleniyo kıpkırmızı oluyo bi sönüyo.şu an sönmüş şükür
gene başlıyabiliyor.benim de bitmişti.15. gün yoğun bi şekilde tekrar geldi.4 gün yoğun sonra azar azar devam etti.
hiç belli olmuyo.
bzim bugün ilk aşımız var öğleden sonra.birinci ayı doldurduk ya sanki acık düzene girdik gibi inşallah 40 dolunca rayına oturur herşey.düzensizlikten yorulanlara ümit olsun.
haa bi de kakayı sorcaktım.sizin bebişler kaç kez yapıyo kakayı.
İrem çok geçmiş olsun canım
inşallah düzelir mis kokulu
şu terleme olayı bendede var of ter bezleriyle dolanıyorum resmen
merhaba taze anneler
aranızda spinal anestezi ile sezeryan olan var mı? Sonrası nasıl geçiyo, yan etkilerini yaşadınız mı?Benim doğumum cuma günü cevap verirseniz çok sevinirim
Kompostolar,ısırgan cayı,bulgur pilavı,humana still tea ,bardak bardak sular( içim dısıma cıktı artık olmuyo olmuyooo ..benm sütüm gelmicek heralde kızlar gögüslerim de mafoldu..en cok istedigim sey normal dogum yapmak ve doya doya emzirebilmekti ikisi de olmadı.zaten neyi cok istesem olmaz hiç durup durup aglıyorum sanırım logusa depresyonu basladı bende..mecburen mama yapıp veriyoruz ..mama takviyesi yapan arkadaslar hangi mamayı veriypsunuz ??
canım lohusa terle atılırmış, merak etme normal bi durum, ben dogum yapalı 1 ay oldu daha yeni normale dönmeye başladım cok şükür..
Selam kızlar. uzun zamandan sonra bakabildim topiğe. Bebekler geldikten sonra çok daha zorlaştı burayı takip etmek, çünkü kızım tüm vaktimi alıyor.Ben iyiyim, Sare de iyi çok şükür idare ediyoruz. 10 günlük olduk bugünsezaryen esnasında idrar kesem zarar görmüştü, yaklaşık 1 haftadır idrar sondası takılıydı bende. onunla geziyordum, bugün hastaneye gittim, çıkarıldı. mesanem düzelmeye başlamış. onun haricinde yorgunluk ve uykusuzlukla baş etmeye çalışıyorum. Ona da alıştım sayılır, gündüz iyi ama geceler zor geçiyor. Gerçi miniğim çok huysuz, uykusuz, huzursuz bir bebek değil yine de çok uyuyan biriyken birden bire bu kadar uyanmak bütün düzenimi bozdu, ona alışmaya çalışıyorum. Eşim 1 hafta izinliydi, geçen haftayı onun sayesinde rahat atlattık ama bugün işbaşı yaptı evde birlikte olmaya çok alışmışım, boşlukta hissettim bugün kendimi. ama farkında olmadan da bayağı şey öğrenmişim :)
Ekim ayının son günündeyiz.Ekim anneleri elinizi çabuk tutun, son saatler artık :) Halen doğum yapmayanımız var mı? Filiz'i merak ediyorum, doğum yaptın mı Filiizzz??? Seni yarı yolda bıraktım ama planlı değildi canımcım benim bıcırığımın gelesi varmış, sürpriz yaptı bize.
Hepiniz iyisinizdir umarım. İyi haberlerinizi bekliyor, hepinizi öpüyorum. İyi akşamlar.
Kızlar çalışında bebeğinize kim bakıcak ben çok kararsızım kimseye bırakmak istemiyorum acaba sonra değişirmi fikrim? Şu anda kimseye güvenmiyorum benden iyi bakamazlar biş olu diye düşünüyorum, her an yanımda olsun istiyorum uzak kalmak istemiyorum nasıl işe gidicem bilmiyorum bu geçici bir düşüncemi acaba diye iş yerimi aramadım yoksa arayıp gelemicem 1 yaşına kadar filan başınızın çaresine bakın dicem...
Çalışan anneler siz ne düşünüyosunuz bu konuda?
Kompostolar,ısırgan cayı,bulgur pilavı,humana still tea ,bardak bardak sular( içim dısıma cıktı artık olmuyo olmuyooo ..benm sütüm gelmicek heralde kızlar gögüslerim de mafoldu..en cok istedigim sey normal dogum yapmak ve doya doya emzirebilmekti ikisi de olmadı.zaten neyi cok istesem olmaz hiç durup durup aglıyorum sanırım logusa depresyonu basladı bende..mecburen mama yapıp veriyoruz ..mama takviyesi yapan arkadaslar hangi mamayı veriypsunuz ??
ay mervem sağol gülüm,ama ben sırılsıklam oluyorum
diğer lohusalıklarımda olmamıştı bizde doldursak şu 1 ayı,valla valla kendimden korkar oldum,
dokunulmadan ağlamaya başladım
benim tek umudumişyerimin ben gelene kadar batıp beni işten çıkarması((........kayınvalidemle annem bakacak dönşümlü...şimdiden onları kıskanıyorum
nazarmı degılmı bılmıyorum sanım..bence sıkıntıdan oldu..bastırmaya calıstıgım hısler yasıyorum..sabretmeye calısıyorum...kızımı sordu bugun ana saglıktakı ebe dedım dun cok kustu fıskırtarak..ya ben usuttum ya o dedım ..cok onemsenecek bırsey olmadıgını belırttı..ama anne olunca bır kırpıgı dusse can yanıyo garıp..kızım 2 saatte bır emmıyor cunku uyuyor genelde...yanı bazen 4 5 saat emmeden uyuyo..uyandırabılırsem emzırıyorum 15 dk en fazla emdıgı sure ve pesınden cıkartıyor..yanı emdıgı ve uyudugu sureyı goze alınca bı yerde yanlıs oldugunu dusunmuyor degılım..ama hamdolsun bugun azar azar emzırdım saat bası emzırdım ve kusmadı su ana kadar..ıns tekrarlamazz..sen kendine okut canım doğum sonrası hemen kalktın sanırım gören olduysa iş yaparken filan nazarlanmışsındır, bide ilaç kullanıyosan yan etki olabilir.. kusmaya gelinca ablamın oğlu ağzından ve burnundan fışkırtarak kusardı sürekli hiç biş iolmadı bazı bebekler öyle oluyo ama genede bi göster dr. emme süresini kafana göre ayarlama emmek istiyosa ver bence 2 saatte bir yarım saat çok değil normali zaten.
canım cok saol,hamılelıkte terledıgım kadar terlıyorum..ama ter degıl benm kı adeta su..esımde cok terlıyor yazın terlemedıgımız kadar cok..umarım bıran once gecer ve gecıcı bır durumdur..gece uyandıgımda ustume kar yagmıs gıbı usuyorum degısene kadar..İrem çok geçmiş olsun canım
inşallah düzelir mis kokulu
şu terleme olayı bendede var of ter bezleriyle dolanıyorum resmen
merve cok saol canım,umarım senınkı kadar cıddı degıldır benm durumum..kasımamaya calısıyorum..bende 12 gun oldu dogum yapalı bugun e kadar hep pansuman yaptım bugun yapmadım kosusturmacadan..artık rahat oturabılıyorm..pansuman esnasında halen azcık canım yanıyo ıyılesmeyen bır dıkısım var cunku...canım cok gecmiş olsun, bende 10 ekimde dogum yapıcaktım ama tüm vücudumda sulu ve kaşıntılı kabarcıklar oldu, gebelik karaciğerime baskı yapıyomuş ve fonksiyonlarını bozmuştu, doğum yapmam gerekiyodu geçmesi için ve 28 eylülde normal doğum yaptım, doğumdan sonra 1 hafta geçti, kabarcıklarım bi geldi bi gitti, ellerim sulu küçük kabarcıklar halinde nasıl tatlı kaşınıyodu yırtmak istiyodum, dr gittim gene, 5 tane peridnol 40 kortizon iğne verdi, ondan sonra geçti şükür, bebeğine geçmez korkma, yani dr bana öyle dedi, ama benim oğlumun yüzünde isilik cıktı, bende korktum acaba benden onamı geçti diye dr bazı bebeklerde isilik olur dedi, ama yinede yavrum için üzülüyorum, inşallah biran önce isiliği düzelir, inşallah sende biran önce atlatırsın, sıkıntılı bi durum biliyorum ama biraz sabret ve moralini yüksek tut, kafanı bi şeylere takma, stres daha cok tetikler, geçmiş olsun canım..
canım ben 3 hafta kadar pansumana devam ettim, her wc den sonra, dr öyle dedi, sen kendini iyi hissedene kadar devam et, zararı olmaz faydası olur, gecmiş olsun..
canım allah hepimize sağlık versin, evatlarımızı korusun inşallah, sevdiklerimizle mutlu huzurlu yıllar yaşayalım inşallah..
ınsaallah ..ınsan zaten bır suru sıkıntıyla ugrasıyor bıde ustune boyle seyler cıkınca ıyıce moralman çöküyo..canım lohusa terle atılırmış, merak etme normal bi durum, ben dogum yapalı 1 ay oldu daha yeni normale dönmeye başladım cok şükür..
saol guzelım..tesekkur ederım..bugun gectı gıbı bıraz ..sabah yıne kustu ama su ana kadar tekrarlamadı..çok geçmiş olsun sana da bebişine de.kimi bebek çok kusarmış ama seninki fazla olmuş.göster de için rahat etsin.
canım akıkası kurban bayramı sonrasında kesılecek..sadaka da verıldı..Rabbım hakkımızda en ıyısını versın ınsaallah korusun kollasın bızı her turlu şerden ..canım bebeğin akikasını bence hemen kesin bide sadaka ver
kızlar benim de 20 gün olacak normal doğum dikişlerim, hem epizyo var hem yırtık bide
ben de bakmaya korkuyom, ama annemin demesine göre o bahsettiğiniz popoya yakın tek bi dikiş kızarıkmış, diğerleri ipler yavaş yavaş atıyo dedi..
ama hala ben otururken korkuyom
siz batikona devam ediyo musunuz??
nazarmı degılmı bılmıyorum sanım..bence sıkıntıdan oldu..bastırmaya calıstıgım hısler yasıyorum..sabretmeye calısıyorum...kızımı sordu bugun ana saglıktakı ebe dedım dun cok kustu fıskırtarak..ya ben usuttum ya o dedım ..cok onemsenecek bırsey olmadıgını belırttı..ama anne olunca bır kırpıgı dusse can yanıyo garıp..kızım 2 saatte bır emmıyor cunku uyuyor genelde...yanı bazen 4 5 saat emmeden uyuyo..uyandırabılırsem emzırıyorum 15 dk en fazla emdıgı sure ve pesınden cıkartıyor..yanı emdıgı ve uyudugu sureyı goze alınca bı yerde yanlıs oldugunu dusunmuyor degılım..ama hamdolsun bugun azar azar emzırdım saat bası emzırdım ve kusmadı su ana kadar..ıns tekrarlamazz..
canım cok saol,hamılelıkte terledıgım kadar terlıyorum..ama ter degıl benm kı adeta su..esımde cok terlıyor yazın terlemedıgımız kadar cok..umarım bıran once gecer ve gecıcı bır durumdur..gece uyandıgımda ustume kar yagmıs gıbı usuyorum degısene kadar..
merve cok saol canım,umarım senınkı kadar cıddı degıldır benm durumum..kasımamaya calısıyorum..bende 12 gun oldu dogum yapalı bugun e kadar hep pansuman yaptım bugun yapmadım kosusturmacadan..artık rahat oturabılıyorm..pansuman esnasında halen azcık canım yanıyo ıyılesmeyen bır dıkısım var cunku...
ınsaallah ..ınsan zaten bır suru sıkıntıyla ugrasıyor bıde ustune boyle seyler cıkınca ıyıce moralman çöküyo..
saol guzelım..tesekkur ederım..bugun gectı gıbı bıraz ..sabah yıne kustu ama su ana kadar tekrarlamadı..
canım akıkası kurban bayramı sonrasında kesılecek..sadaka da verıldı..Rabbım hakkımızda en ıyısını versın ınsaallah korusun kollasın bızı her turlu şerden ..
o kısmı kuru tutup batıkonunu ve kremını surersen ıyılesmesı 1 haftada bıter..bıde oturmana dıkkat edersen..20 gune coktan ıyı olmustur..benımde dıkıslerımın cok kısmı duruyo ama acı yok..12 gun oldu..
canım ilk zamanlar benimde sütüm yoktu, hem humana hemde vita malt içtim, her gün 1 şişe, 1 hafta boyunca sağdım, çok şükür sonra geldi bolca, bide su iç bol bol, inşallah tez zamanda gelir bol bol, bu arada benim oglum biraz gazlı, dr tavsiyesiyle bebelacın gazlı bebekler için tıbbi amaçlı mamasını kullanıyorum, günde 3 öğün veriyorum, sık sıkta emziriyorumKompostolar,ısırgan cayı,bulgur pilavı,humana still tea ,bardak bardak sular( içim dısıma cıktı artık olmuyo olmuyooo ..benm sütüm gelmicek heralde kızlar gögüslerim de mafoldu..en cok istedigim sey normal dogum yapmak ve doya doya emzirebilmekti ikisi de olmadı.zaten neyi cok istesem olmaz hiç durup durup aglıyorum sanırım logusa depresyonu basladı bende..mecburen mama yapıp veriyoruz ..mama takviyesi yapan arkadaslar hangi mamayı veriypsunuz ??
canım hoş geldiniz, bebişinle mutlu yıllar..Selam kızlar. uzun zamandan sonra bakabildim topiğe. Bebekler geldikten sonra çok daha zorlaştı burayı takip etmek, çünkü kızım tüm vaktimi alıyor.Ben iyiyim, Sare de iyi çok şükür idare ediyoruz. 10 günlük olduk bugünsezaryen esnasında idrar kesem zarar görmüştü, yaklaşık 1 haftadır idrar sondası takılıydı bende. onunla geziyordum, bugün hastaneye gittim, çıkarıldı. mesanem düzelmeye başlamış. onun haricinde yorgunluk ve uykusuzlukla baş etmeye çalışıyorum. Ona da alıştım sayılır, gündüz iyi ama geceler zor geçiyor. Gerçi miniğim çok huysuz, uykusuz, huzursuz bir bebek değil yine de çok uyuyan biriyken birden bire bu kadar uyanmak bütün düzenimi bozdu, ona alışmaya çalışıyorum. Eşim 1 hafta izinliydi, geçen haftayı onun sayesinde rahat atlattık ama bugün işbaşı yaptı evde birlikte olmaya çok alışmışım, boşlukta hissettim bugün kendimi. ama farkında olmadan da bayağı şey öğrenmişim :)
Ekim ayının son günündeyiz.Ekim anneleri elinizi çabuk tutun, son saatler artık :) Halen doğum yapmayanımız var mı? Filiz'i merak ediyorum, doğum yaptın mı Filiizzz??? Seni yarı yolda bıraktım ama planlı değildi canımcım benim bıcırığımın gelesi varmış, sürpriz yaptı bize.
Hepiniz iyisinizdir umarım. İyi haberlerinizi bekliyor, hepinizi öpüyorum. İyi akşamlar.
canım benimde ilk haftalar öyleydi, hep ağladım, anneme, kardeşlerime, kayınvalideme, görümcelerime, her önüme gelene çatıyodum, sonra oturup ağlıyodum, sağolsun kimsede gık demedi, çok şükür hepsi geçti, seninde geçecek inşallah, sabırla bekle canım, mutlu günler hepimizin inşallahay mervem sağol gülüm,ama ben sırılsıklam oluyorum
diğer lohusalıklarımda olmamıştı bizde doldursak şu 1 ayı,valla valla kendimden korkar oldum,
dokunulmadan ağlamaya başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?