2011 Ekim Anneleri

canım cok gecmiş olsun, bende 10 ekimde dogum yapıcaktım ama tüm vücudumda sulu ve kaşıntılı kabarcıklar oldu, gebelik karaciğerime baskı yapıyomuş ve fonksiyonlarını bozmuştu, doğum yapmam gerekiyodu geçmesi için ve 28 eylülde normal doğum yaptım, doğumdan sonra 1 hafta geçti, kabarcıklarım bi geldi bi gitti, ellerim sulu küçük kabarcıklar halinde nasıl tatlı kaşınıyodu yırtmak istiyodum, dr gittim gene, 5 tane peridnol 40 kortizon iğne verdi, ondan sonra geçti şükür, bebeğine geçmez korkma, yani dr bana öyle dedi, ama benim oğlumun yüzünde isilik cıktı, bende korktum acaba benden onamı geçti diye dr bazı bebeklerde isilik olur dedi, ama yinede yavrum için üzülüyorum, inşallah biran önce isiliği düzelir, inşallah sende biran önce atlatırsın, sıkıntılı bi durum biliyorum ama biraz sabret ve moralini yüksek tut, kafanı bi şeylere takma, stres daha cok tetikler, geçmiş olsun canım..

canım ben 3 hafta kadar pansumana devam ettim, her wc den sonra, dr öyle dedi, sen kendini iyi hissedene kadar devam et, zararı olmaz faydası olur, gecmiş olsun..

canım allah hepimize sağlık versin, evatlarımızı korusun inşallah, sevdiklerimizle mutlu huzurlu yıllar yaşayalım inşallah..

İrem çok geçmiş olsun canım
inşallah düzelir mis kokulu
şu terleme olayı bendede var of ter bezleriyle dolanıyorum resmen

canım lohusa terle atılırmış, merak etme normal bi durum, ben dogum yapalı 1 ay oldu daha yeni normale dönmeye başladım cok şükür..

herkez iyidir inşallah.uzun zamandır giremiyorum.bebekler den dolyı daha az girebiliyoruz. biraz geçmişe bakalımm.

Selam kızlar. uzun zamandan sonra bakabildim topiğe. Bebekler geldikten sonra çok daha zorlaştı burayı takip etmek, çünkü kızım tüm vaktimi alıyor.Ben iyiyim, Sare de iyi çok şükür idare ediyoruz. 10 günlük olduk bugün sezaryen esnasında idrar kesem zarar görmüştü, yaklaşık 1 haftadır idrar sondası takılıydı bende. onunla geziyordum, bugün hastaneye gittim, çıkarıldı. mesanem düzelmeye başlamış. onun haricinde yorgunluk ve uykusuzlukla baş etmeye çalışıyorum. Ona da alıştım sayılır, gündüz iyi ama geceler zor geçiyor. Gerçi miniğim çok huysuz, uykusuz, huzursuz bir bebek değil yine de çok uyuyan biriyken birden bire bu kadar uyanmak bütün düzenimi bozdu, ona alışmaya çalışıyorum. Eşim 1 hafta izinliydi, geçen haftayı onun sayesinde rahat atlattık ama bugün işbaşı yaptı evde birlikte olmaya çok alışmışım, boşlukta hissettim bugün kendimi. ama farkında olmadan da bayağı şey öğrenmişim :)
Ekim ayının son günündeyiz.Ekim anneleri elinizi çabuk tutun, son saatler artık :) Halen doğum yapmayanımız var mı? Filiz'i merak ediyorum, doğum yaptın mı Filiizzz??? Seni yarı yolda bıraktım ama planlı değildi canımcım benim bıcırığımın gelesi varmış, sürpriz yaptı bize.
Hepiniz iyisinizdir umarım. İyi haberlerinizi bekliyor, hepinizi öpüyorum. İyi akşamlar.

merhaba taze anneler
aranızda spinal anestezi ile sezeryan olan var mı? Sonrası nasıl geçiyo, yan etkilerini yaşadınız mı?Benim doğumum cuma günü cevap verirseniz çok sevinirim

canım ben spinal sezeryan oldum ve inanılmaz rahattı herkese de tavsiye ederim. benim baş ağrım falan olmadı sadece arada bir boynuma ağrı girdi o da doğum anında kafamı meraktan sürekli oynattım meğersem çok hareket etmemek lazımmış sonradan öğrendim
iğne zaten acıtmıyo normal iğneden farkı yoktu sonda takılırken çok korktum meğersem uyuşmusum acısını hiç hissetmedim, doğum sonrası uyuşukluğum birkaç saate geçti bebeğimi hemen emzirdim çok şükür sütüm de geldi o konuda hiç zorluk yaşamadım o gece hemen ayağa kalktım yürüdüm 2 gün sonra evime döndüğümde her işimi kendim yaptım bebeğime zaten ilk gün hariç hep ben baktım.. Rabbim sağlıklı kolay bir doğum nasip etsin...

Kompostolar,ısırgan cayı,bulgur pilavı,humana still tea ,bardak bardak sular ( içim dısıma cıktı artık olmuyo olmuyooo ..benm sütüm gelmicek heralde kızlar gögüslerim de mafoldu..en cok istedigim sey normal dogum yapmak ve doya doya emzirebilmekti ikisi de olmadı.zaten neyi cok istesem olmaz hiç durup durup aglıyorum sanırım logusa depresyonu basladı bende..mecburen mama yapıp veriyoruz ..mama takviyesi yapan arkadaslar hangi mamayı veriypsunuz ??

Cnm biz pre Aptamil kullandik sütüm gelmedigi zaman. Saginca süt cogaliyor, bir de incirin icine ceviz koy ye, o da süt yapiyor. Ins bir an önce gelir sütün...

canım lohusa terle atılırmış, merak etme normal bi durum, ben dogum yapalı 1 ay oldu daha yeni normale dönmeye başladım cok şükür..

ay mervem sağol gülüm,ama ben sırılsıklam oluyorum
diğer lohusalıklarımda olmamıştı bizde doldursak şu 1 ayı,valla valla kendimden korkar oldum,
dokunulmadan ağlamaya başladım

canım benim ,çok geçmiş olsun
aynı sorunları bende yaşadım,mesane problemini sonda taktırmadım kengel ve idrar salma bırakma hareketleri yaptım
off deniz okuyunca gözüm doldu,boğazım düğüm düğüm oldu
hala tam düzelmedim ama artık yoruldum

benim tek umudumişyerimin ben gelene kadar batıp beni işten çıkarması((........kayınvalidemle annem bakacak dönşümlü...şimdiden onları kıskanıyorum

Juju doğum yapalı kaç gün oldu bilmiyorum, 10 gün benimde gelmedi inanılmaz stres yaptım, sonra sağdım sürekli biraz acıdı ama zorladım sağdım sağdım sağdım yavaş yavaş gelmeye başladı.. O arada ek mama verdim... şimdi şakrı şakır akmıyo memelerim yumuşacık oldu ama her gün mina emmek istediği kadar memede bırakıyorum boşta olsa çektir sürekli bebeinin azına tıkıştır o uyarılmayla geliyo ufak ufak süt.. Ben hala gece ek olarak 2 mama veriyorum gündüz çok mızmızlanırsa çok daralırsam 1 defa 20 cc veriyorum. Sen memeni sürekli ver gelmesede emsin ama çok önemli o hissiyatla geliyo bide milupa aptamil yenidoğan 0-6 aylık kullanıyorum bende.

diğer lohusalıklarımda olmamıştı bizde doldursak şu 1 ayı,valla valla kendimden korkar oldum,

Benim ağlama krizlerim normale döndü sayılır ne ağladım ne ağladım
Bende terliyorum ya hamileykenki gibi değil ilk lohusa terimi attım baya bi gecede 8 defa değiştiğim oldu ilk zaman su gibi oluyodum ama şimdi 1 defa değişiyorum. Zamanla düzelcek daha çok yeniyiz sabret canım..

benim tek umudumişyerimin ben gelene kadar batıp beni işten çıkarması((........kayınvalidemle annem bakacak dönşümlü...şimdiden onları kıskanıyorum

Ya annem çok uzak bakamaz, kayınvalidemde şehir dışında ama burdada olsa bırakmam bende kıskanırım sanırım istemiyorum çok sahiplenmeleri sinirimi bozuyo. Çok iyi bildiğimiz iki bakıcı var bi de bi akraba ama ben hala 6 ay dolmadan kesin kararımı vermedim gerekirse 1 yıl yokum dicem. Dayanamam gibime geliyo ama bakalım belki biraz büyğrse rahat ederiz ama dediğim gibi kayınvalide yada görümce akrabalara filan bırakmam sinir oluyorum çok sahipleniyolar...

nazarmı degılmı bılmıyorum sanım..bence sıkıntıdan oldu..bastırmaya calıstıgım hısler yasıyorum..sabretmeye calısıyorum...kızımı sordu bugun ana saglıktakı ebe dedım dun cok kustu fıskırtarak..ya ben usuttum ya o dedım ..cok onemsenecek bırsey olmadıgını belırttı..ama anne olunca bır kırpıgı dusse can yanıyo garıp..kızım 2 saatte bır emmıyor cunku uyuyor genelde...yanı bazen 4 5 saat emmeden uyuyo..uyandırabılırsem emzırıyorum 15 dk en fazla emdıgı sure ve pesınden cıkartıyor..yanı emdıgı ve uyudugu sureyı goze alınca bı yerde yanlıs oldugunu dusunmuyor degılım..ama hamdolsun bugun azar azar emzırdım saat bası emzırdım ve kusmadı su ana kadar..ıns tekrarlamazz..
İrem çok geçmiş olsun canım
inşallah düzelir mis kokulu
şu terleme olayı bendede var of ter bezleriyle dolanıyorum resmen
canım cok saol,hamılelıkte terledıgım kadar terlıyorum..ama ter degıl benm kı adeta su..esımde cok terlıyor yazın terlemedıgımız kadar cok..umarım bıran once gecer ve gecıcı bır durumdur..gece uyandıgımda ustume kar yagmıs gıbı usuyorum degısene kadar..
merve cok saol canım,umarım senınkı kadar cıddı degıldır benm durumum..kasımamaya calısıyorum..bende 12 gun oldu dogum yapalı bugun e kadar hep pansuman yaptım bugun yapmadım kosusturmacadan..artık rahat oturabılıyorm..pansuman esnasında halen azcık canım yanıyo ıyılesmeyen bır dıkısım var cunku...
ınsaallah ..ınsan zaten bır suru sıkıntıyla ugrasıyor bıde ustune boyle seyler cıkınca ıyıce moralman çöküyo..
çok geçmiş olsun sana da bebişine de.kimi bebek çok kusarmış ama seninki fazla olmuş.göster de için rahat etsin.
saol guzelım..tesekkur ederım..bugun gectı gıbı bıraz ..sabah yıne kustu ama su ana kadar tekrarlamadı..
canım bebeğin akikasını bence hemen kesin bide sadaka ver
canım akıkası kurban bayramı sonrasında kesılecek..sadaka da verıldı..Rabbım hakkımızda en ıyısını versın ınsaallah korusun kollasın bızı her turlu şerden ..

o kısmı kuru tutup batıkonunu ve kremını surersen ıyılesmesı 1 haftada bıter..bıde oturmana dıkkat edersen..20 gune coktan ıyı olmustur..benımde dıkıslerımın cok kısmı duruyo ama acı yok..12 gun oldu..

ben sma gold kullanıyorum....

cnm ya okurken gözüm takıldı
4-5 saat uyutma kuzuyu kaldır kalkmıosa 2 saatte bir
ALlah korusun sarılık olur
sarılıkta şeker düşer o da uyku yapar
kaldır emdir yedir ki bol bol kaka yapsın

canım ilk zamanlar benimde sütüm yoktu, hem humana hemde vita malt içtim, her gün 1 şişe, 1 hafta boyunca sağdım, çok şükür sonra geldi bolca, bide su iç bol bol, inşallah tez zamanda gelir bol bol, bu arada benim oglum biraz gazlı, dr tavsiyesiyle bebelacın gazlı bebekler için tıbbi amaçlı mamasını kullanıyorum, günde 3 öğün veriyorum, sık sıkta emziriyorum

canım hoş geldiniz, bebişinle mutlu yıllar..

canım benimde ilk haftalar öyleydi, hep ağladım, anneme, kardeşlerime, kayınvalideme, görümcelerime, her önüme gelene çatıyodum, sonra oturup ağlıyodum, sağolsun kimsede gık demedi, çok şükür hepsi geçti, seninde geçecek inşallah, sabırla bekle canım, mutlu günler hepimizin inşallah

merhaba arkadaslar bende uzun zamandır gıremedım kk ya ancak fırsat buldum bende 25 gunluk anneyım yanı ekım annesıyım 6 ekımde dunyaya geldı kızım bıraz gaz sancılarımız oluyo uykusuzlukda var sersem gıbıyım fazla sutumde gelmıyo ama henuz mama vermedım vermeyıde dusunmuyorum anne sutu onemlı normalle dogumla oldu suan saglık acısından bı problemım yok gayet ıyıyım ama çalışan bırı olarak 1 aydır evde oturmaktan sıkıldım resmen bunalımdayım havalar ıyı olsa kızımı alıp cıkıcam lohusa felan dınlemıcem bayramda evde oturmak ayrı bı dert tabı bıran once zaman gecse işe tekrar başlamak konusunda bı arkadaş yazmıştı ne dusunuyorunuz dıye asla kucuk yavrumu kımseye bırakmamm oğlumu kayınvalıdem bakıyodu annelıkden bısı anlamadım bunun tadına varmak ıstıyorum en azından yasına gırene kadar iş herzaman bulunur ama bu dakıkalar bı daha zor ayrıca bı sorum olucak bızım kızın gobegı duselı 15 gun oldu hala hafıf bı acıklık var ne yapmalıyım doktora goturup yaktırmak ıstemıyorum dogal bı yontem varsa soylermısınız tesekkurler ayrıca tum annelere allah analı babalı buyutsun yavrularımızı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…