delirdimmmm .gece misafir vardı yine bide eltim oğlunu bize yolluyo devamlı sabah akşam çocuk bende.akşam çocuk gık diyo kucaklıyolar sinir oldum .bide emzirdim 15dk. oldu illa tekrar emzir doymadı dediler yine verdim sussunlar diye düzen alt üst oldu delirdim yaaaa .ölcem ben bunların elinden
irem canım yarın doktora götür bence
ya benim 5 kasımda 40 hafta bitiyo ama merak ettim ekim annelerinde normal doğum bekleyip hala kasıma uzayan var mı yani 41 42 olup doğurmayan?cevap verirseniz sevinirim
cok saol canım..olabıldıgınce kalın gıyınıyorum...gunduz degıl ama gece emzırmek ıcın uyandıgımda felaket terlemıs oluyorum yastıgım yatagım su ıcınde kalmıs oluyo ve ustumu degısıp oyle emzırıyorum..muhtemelen o sıra usuyorum..bana bısey olmuyo ama bebegım etkılenıyor sanırım..Meltem cok gecmis olsun, hem corap hem patik giy, bunaldim deyip cikarma ayagindan sakin...
canım gecmıs olsun acaba kakamı yapamadı bızımkı kaka konusunda sorunlu bıraz kaka yapaym derken ıkınmaktan kusuyo he ama kaka yok yada cokmu gazı var ondanda oluyougrasırken kusuyo bı dıger olasılık cok emıyo fazlasını atıyo olabılır. umarım atlatırsınız telas yapma canım bu arada dıkkat et doktora gıdınce sana sorucaktır fıskırtarakmı kusuyor kac kere kusuyor beslendıken sonramı dıye aklında bulunsun onun ıcın fıskırtarak kusmak bazen bı hastalıktan kaynaklanoyo ona dıkkat et oyleyse doktoruna soyle umarım gazdan fılandır canım bızımkı hemen hemen her emmeden sonra kusuyo gazını cıkarırsam yok uyur yatırırsam kusmuyo ama yıne agzından akıyo bende kaka ya cozum bulamadım esım alısır zamanla duzene gırer dıyo kaka yapıyo ama zorlanıyo gıbı kızarıyo gazla bırlıkte cıkıyo cogunlukla kaka
ben doğumevinde yaptım.orda bişey vermiyorlardı.hasta bezini alıp sancı odasına çıkıyorsun.suyunu patlatrlarsa ya da suyun yavaş yavaş gelirse falan hasta bezi kullanılıyo.lohusa pedi nası onu tam bilmiyom.ama herkeste hasta bezi oluyodu.doğum bitincide onu bağlıyolar.öyle indiriyolar masadan.ilk gece ve gündüz onu kullandım sonra normal pede geçtim ben.bebiş için penye battaniyen bi kaç tane olsun mutlaka.güzel anneler bebişleriyle ilgileniyor artık..
eskiden yüzlerce sayfa birikirdi 1-2 günde.. yetişmekte zorlanıyordum :) şimdi rahat takip ediyorum.. inşallah aralıkta bizde doğum hikayemizi anlatırız :) tabi acele edip kasımın sonunda gelmezse.. ama gelmez dimi teyzeleri.. sata göre 30aralıkta doluyor 40 haftamız.. doktora göre de 10 gün öndeyiz.. ama bu doğumu etkilemiyormuş...
1-2 haftaya çantamız da hazr olur inşallah.. eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz..
2 paket 1.no bez aldık .. 3 tane unibaby ıslak mendil..
bişi sorcam .. lohusa pedi mi alayım hasta bezi mi.. devlet hastanesinde doğum yapıcam da .. normal istiyorum bir aksilik çıkmazsa..
göğüs pedi de ufak bir paket alırım.. sadece hastane için.. evde bez falan kullanırım diye düşünüyorum.. yoksa göğüs pedi yetişmez bence.. sizler nasıl yapıyorsunuz
ay çok soru sorasım var da.. yavaş yavaş sorucam
0-3ay giysilerden fazla almamayı düşünüyorum çabuk küçülür diye.. en çok ne kullanılıyorsa ondan alırım..
uzun kollu çıt çıtlı badimiz var 4-5 tane.. patikli pant. 6-7 tane.. sonracıma.. dış zıbın var 3 tane galiba..
ben en iyisi zıbın takımı alayım 2-3 tane daha..
dışardan pek giysi falan hediye geleceğini sanmıyorum..
kayınvalidem bize bizim paramızla oğluma 5 liralık yelek almış.. babaannesi aldı oldu..
parça pazenler falan vardı.. annemin çeyizinden.. güzellerini aldım alt açmak için falan evde kullanmaya iyi olur diye..
kırk yılda bir kaynanam işe yaradı sanırım.. pazenler dikilecekti.. onları aldı pazartesi ben yapayım dedi.. iyi dedim bende.. merak ediyorum neye benzetecek..
oy neyse :)
uzun yazmayım.. malum bebişler kucağınızda okumaya fırsat olmayabilir
kıskançlık yokta fazla sahiplenme var.habire öpmek sarılmak istiyo.bizden önce koşuyo.üstüne abanıyo tabi öpcem diye.bi de beni yalnız bırakmıyo dediğin gibi dışarı çıkmak istemiyo.habire tepemde.selam kızlar gun boyu kosusturmaktan nete gıremez oldum esımı oglumu yolladım yusufumu emzırdım temızlık yaptım dıp kose utu bulasıkmakınesı derken saat bu saat oldu bı gıreyım dedım bende bakıyım ne yapmıslar dıye .
fılız dogum yaptı yazmıssınız fılız ahtermına mı ? rabbım analı babalı buyutsun dıyelım kım oldugunu kestıremedım henuz
hazır yalnızım evde oglanı yıkıyım dıyorum artık gun asırı yıkıyorum bı ılk geldıgı gun yıkamıstım bıde gobegı dusunce sonra gun asırı basladık yanı 4 banyomz olucak mınık ellerıyle nasıl tutuyo kuvet fılesını bı gorsenız cok sevıyorum cocuklarım 2 cocuk annesı oldum cok sukur rabbıma
abımız bıraz durulmakla bırlıkte evden gıtmek ıstemıyo hıc hala kıskanclık var ama bıraz daha alıstı bana o evde kalsın bız gezelım dıyo yavrum ılk bebeklerın tadını cıkarın 2.lerde ılkıne uzulmekte pek bısey anlamıyo ınsan rabbım mınık yureklerın yardımcısı olsun bıran once atlatsınlar neler yasıyıp neler dusunuyolar ıclerınde
vahıde abımız 3 yasına gırmıs hayırlı olsun kıskanclıkvarmı ondada ahmetle senın oglun arasında 5 ay var yasıtlar yanı neasıl tepkı verdı
maaşallah sübhanallah.geçmiş olsun.hadi gözün aydın.çok sevindim.İyi geceler kızlar. sonunda bende doğurdum. ama ne doğum :) Sabah 8'de hastahaneye gittik açılmam biraz daha artmıştı doktor alttan sakız gibi bir ilaç verdi son model suni sancıymış :) saat 9 da başladı sancı saat 12de iki santim olmuştu. tabi o arada ben bayağı sezaryen yanlısı olmaya başladım. ebem gerçekten çok iyi ve motive ediciydi iki santim açıldıktan sonra doğurabilirsin gibi laflarla beni motive etmeye çalıştı. saat 2 buçuk 3e doğru sancılar 2-3 dakikada bir gelmeye başladı. nst'de herşey çok iyi görünüyordu. bir daha tuşeye aldılar açılma 5 santim olmuştu ebenin yüzü gülüyordu. ancak elini çıkardığında eldiven yeşil renkteydi oğlum kakasını yapmıştı. doktoru aradı bilgi verdi doktor ameliyatdaydı rahmin açılmasını hızlandıracak bir ilaç verilmesini istemiş onuda verdiler ama nst'de bebeğin kalp atışları 70-80 arası oldu bunun üstüne riske atamadık ve altı saatlik bir sancıdan sonra sezaryene aldılar ben ameliyat masasındayken bile hala sancı çekiyordum neyse en iyisi o kısımlara hiç girmeyelim :) kendime geldiğimde eşim ve hasta bakıcı beni yatağa yatırıyordu. dikiş sancılarım vardı biraz. o arada bebeğimiz geldi ben hala yarı baygınım tabi. kendime geldiğim ve onu gördüğüm anda tüm sancılar bitti hamdolsun.
oğlum bize sürpriz yaptı. son kontrolde 3.100 gram iken ve ben sürekli kilo konusunda muzdaripken 3600 gram doğdu. boyuda 50 cm
bunca beklemeye herşey zor olsada değdi çok şükür. ben sancı çekerken aheste aramış kayınvalidemle görüşmüş bugünde aradı sağolsun. bizi merak eden ve dua eden arkadaşlara teşekkür ederim.buda benim küçük oğlum.
Eki Görüntüle 280827 Eki Görüntüle 280828
çok geçmiş olsun.iyi akşamlarrrrrr
uzun zaman oldu gelemedik topiğimize filizcim almışsın oğluşunu kucağına gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah safa mız maşallah
biz iyiz oğlumla çok şükür, günler nasıl geçiyor anlamıyorum, oğlum aynı babası çok mülayim hiç üzmüyor beni sakin bir bebek şimdilik
aylarr önce gözümde arpacık çıktığını yazmıştım hatırlarmısınız bilmem o arpacık arpalıkcıklıktan çıkıp arpaya dönüştü o da yetmedi aynı gözümde 2. arpacıkta çıktı ondan kısa bir süre sonranormal doğum için çabalarken ıkınmalarımdan ötürü iyice pörtleyip yer ettiler üstüne birde uykusuz geceler başlayınca sol gözüm arpacıklarımdan neredeyse kapandı dün ufak bir operasyonla ikiside alındı defalarca uyuşturucu iğne yapmalarına rağmen canım çok acıdı dünden beri gözüm kapalıydı bugün açıldı şuan şiş ve morluk var feci akıntı+ağrısıda cabası sabaha karşı artık uyumamış bayılmışım eşim oğlumuzu üzerime koyup fotoğrafımızı çekmiş inanın hissetmedim bile
paylaşim istedimbizden son durumlar böyle inşallah bütün anneler ve bebekleri iyidir hepinizi öpüyoruz hasretle
kırk çıkana kadar oluyo.son gibi bişey de diyolar halk arasında.bitiş gibi.ama bazen kırk bitincede gelebiliyo.günaydın kızlar ,ya benim nerdeyse 40 ım dolcak ama bu sabah bir miktar kanamam oldu yaa..dr umda yok hastanede ,şimdi arasam ulaşamam ..ne yapsam yaa..varmı böyle bişey yaşayan diicem bende baya erken doğurdum yaa..varmı dr unu arayıp sorabilecek yada bilgisi olan?
benim 3.haftada peçeteye geldi eriyen parçalar.ama ben bakmadım hiç.tam ne zaman düştü bilmemNormal dogum yapan arkadaslar dikisleriniz kac günde dustu?2haftayi bitirdik benimki hala yerinde18:
seninle aynıymış doğumlarımız.ben de 28 de normal yaptım.3230 du kızım.benimki de şu an yanakları isilikli.bişey sürmüyom.bi alevleniyo kıpkırmızı oluyo bi sönüyo.şu an sönmüş şükürarkadaşlar sizleri çok özledim, 28 eylülde normal doğum yaptım, 3 kilo doğdu oğlum, şimdi 4 kilo civarı, biraz gazlı oğlum, zorlanıyoruz, bu arada yüzünde isilik gibi kızarıklık oldu, çok üzülüyorum, sivilce gibi her yeri, dr olur bazı bebeklerde dedi, bepanthen sür dedi ama hala geçmedi yavrumun yüzü, böyle olan varmı arkadaşlar, napcağımı bilemiyorum..
Seytan benimle acayip ugrasiyor farkindayim. Esimin 9 yasinda kuzeni var normalde seviyorum kizi, ödevlerini falan denk gelince birlikte yapiyoruz, gayet sabirliydim ona karsi. Ama simdi bebegime elleyince, emzirirken dibime girince falan öyle sinirleniyorum ki. Bir sey de belli edemiyorum. Sürekli soru soruyor bunaliyorum. Gecen "yengecim cok yorgunum cvp veremeyecegim bu kadar soruya, küsme tamam mi?" dedim. Benim evimde gördügü herseyden istiyor annesinden, gecen gelen ciceklerin üzerindeki kelebeklerden biri kayboldu direk ondan bildim, halbuki kücücük sey... Dedigim gibi cok bunaltiyor seytan beni...
Bu arada hanimlar benim kanamam 9. gün kesildi. 2 gündür gelen giden yok. Böyle olup da tekrar baslayan var mi, yoksa temelli bitti mi acaba?
kızlarr felaket moralım bozuk,aglamaktan ıcım cıktı..kızım emzırdıkten ehemn sonra butun emdıgını cıkartıyor acı acı eksı eksı kokuyor kusmugu..bugune kadarda kusardı ama cok az olurdu..bugun sabah berı kusa kusa halı kalmadı cocugun...ne yapıyım ben yaa..ben mı usuttum o mu anlamadım..usutmus olsa kakasının rengı degısmezmıydı hem?:26:
kızlarr felaket moralım bozuk,aglamaktan ıcım cıktı..kızım emzırdıkten ehemn sonra butun emdıgını cıkartıyor acı acı eksı eksı kokuyor kusmugu..bugune kadarda kusardı ama cok az olurdu..bugun sabah berı kusa kusa halı kalmadı cocugun...ne yapıyım ben yaa..ben mı usuttum o mu anlamadım..usutmus olsa kakasının rengı degısmezmıydı hem?:26:
yardımcım yurt dışından aldığımız heykeli kırdı öldürmek istiyorum onu.ben piskopat oldum galiba.bide sesini kısılmış gibi yapıyo kızcam biliyo ayyy dengesiz oldum iyce
Allah Allah subhanallah...sabah erkenden ana saglıga gıttım ayaklarımdakı yaraları gostermeye..ordan geldım sımdıde ellerımde ıcı su dolu baloncuklar cıkmaya baslamıs ve kasınıyo..sastım kaldım..noluyo bana yaa..Allah korusun kızımada gecer dıye aklım cıkıyo..
benım dıkıslerım de dısarda 4 5 tane kadar ıcerdede var ama ne kadar bılmıyorum..dogumdan 5 6 gun sonra bır kac tanesı dustu..dısardakılerden 2 tanesı dusmedı henuz..aslında ıyılestı ama ıpler duruyo pembe pembe :)içerdekılerden haberım yok halen duruyorlar.. :))
sadece tam epizyoya baslanılan noktada bır dıkısım atmıs ve yarım cm acılma yapmıs(doktorum oturmayacaksın 15 gun demıstı ama ıs guc bebek falan derken bu ımkansız tabı..halıyle sımdıye kadar coktan ıyılesmesı gerekırken hala ıyılesmedı ve sızlıyor bır tane dıkıs...her vc den sonra sıcak suyla yıkadım havlu kagıtla kuruladım..batıkonla sılıp kremını surdum ama dıkısı atmaktan kurtaramadık...benımde canım sıkılıyo genısleme olucak derı bırbırıne bırlesmıcek dıye
merhaba taze anneler
aranızda spinal anestezi ile sezeryan olan var mı? Sonrası nasıl geçiyo, yan etkilerini yaşadınız mı?Benim doğumum cuma günü cevap verirseniz çok sevinirim
Allah Allah subhanallah...sabah erkenden ana saglıga gıttım ayaklarımdakı yaraları gostermeye..ordan geldım sımdıde ellerımde ıcı su dolu baloncuklar cıkmaya baslamıs ve kasınıyo..sastım kaldım..noluyo bana yaa..Allah korusun kızımada gecer dıye aklım cıkıyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?