2011 Ekim Anneleri

Lohusayken misafirlerden delirenler olarak grup kurucam bu gidisle

ya benim 5 kasımda 40 hafta bitiyo ama merak ettim ekim annelerinde normal doğum bekleyip hala kasıma uzayan var mı yani 41 42 olup doğurmayan?cevap verirseniz sevinirim

vallahi 41 hatırlıyorum gibi ama çok emin konuşmayim aklım başımda değil çünkü benim çizelgeye bakma yanıltır değişemedim bir türlü

Seytan benimle acayip ugrasiyor farkindayim. Esimin 9 yasinda kuzeni var normalde seviyorum kizi, ödevlerini falan denk gelince birlikte yapiyoruz, gayet sabirliydim ona karsi. Ama simdi bebegime elleyince, emzirirken dibime girince falan öyle sinirleniyorum ki. Bir sey de belli edemiyorum. Sürekli soru soruyor bunaliyorum. Gecen "yengecim cok yorgunum cvp veremeyecegim bu kadar soruya, küsme tamam mi?" dedim. Benim evimde gördügü herseyden istiyor annesinden, gecen gelen ciceklerin üzerindeki kelebeklerden biri kayboldu direk ondan bildim, halbuki kücücük sey... Dedigim gibi cok bunaltiyor seytan beni...

Bu arada hanimlar benim kanamam 9. gün kesildi. 2 gündür gelen giden yok. Böyle olup da tekrar baslayan var mi, yoksa temelli bitti mi acaba?

hoşgeldin canım aramıza..bende ara ara mama veriyorum göğsümde süt yokken ,ama azcık veriyorum 30 ml kadar ,belki günde 2 kere ,bazende hiç vermiyorum yettiğini hissedersem ..ben kendini sağmanı öneririm sütü artırdığını düşünüyorum .başka hiç bişey bende aşırı süt artımına neden olmadı ,ama arkadaşlarında bu konuda iyi fikirleri var..dene istersen..

teşekkür ederim canım. içim biraz olsun rahatladı yalnız değilmişim mama konusunda gerçi ben senden daha fazla veriorum ama günde 3 ya da 4 kez oluo bazen verdiğim. karnının doyması kilosuyla da alakalı olabilir mi acaba benim bebeğim 4050 gr doğdu. bu arada misafir konusunda herkese hak verioum keşke 40 gün boyunca kimseyle görüşmeyecek şeklinde bir dr raporu olsa. insanlar lohusanın durumundan anlamıolar. misafirlerle ilgilenirken doğru dürüst çocuklarımıza bakamıoruz walla.herkesin allah yardımcısı olsun

Meltem cok gecmis olsun, hem corap hem patik giy, bunaldim deyip cikarma ayagindan sakin...
cok saol canım..olabıldıgınce kalın gıyınıyorum...gunduz degıl ama gece emzırmek ıcın uyandıgımda felaket terlemıs oluyorum yastıgım yatagım su ıcınde kalmıs oluyo ve ustumu degısıp oyle emzırıyorum..muhtemelen o sıra usuyorum..bana bısey olmuyo ama bebegım etkılenıyor sanırım..

canım kakayla sorunumuz yok..son 2 gun dısında her emdıgınde pesıne azcık ıkınıyor ve gazını kakayla cıkarıyor..emzırdıkten sonra olabıldıgınce hareket ettrmemeye calısıyorum calkalanmasın mıdesı ve kusmasın dıye...ama her emdıgınden sonra kesın kusuyodu..ama azcık oluyodu fazla sutu cıkarıyordu muhtemelen cunku cok emıyodu,doymayı bılmıyo sankı...
ama su ıkı gundur fıskırtarak cıkarıyor..dun gece sabaha kadar belkı 50 kez kalkıp agzına baktım..kustumu tıkandımı korkusundan uyumadım sabaha kadar...gece kusmadı elhamdulıllah..ama sabah anasaglıga gıtmıstım 1.5 saat sonra geldım emzırdım bıraz fazla emdı dedım cok acıkmıs bellı uykudan kalıncada emzırmamıstım 3 saate yakındı emmedıgı...ben mutfaktayken bır kusmuskı kalmamaıs ıcınde dısında bısey..

aklıma şu geldı..az ve sık emzırmek...hanı sınrıdılmıs sutle sındırılmemıs sut bırbırıne karısmamıs olur hem..hemde kızımın mıdesı rahatlar daha rahat eder gbı dusunuyorum..bıde bunu denıcem...yanı denemeye basladım yavrum cokur cokur emmek ısterken 5 dk emzırıp agzından gogsumu cekmek benı mahfedıyor olsada onun ıcın deyıp dayanıcam ıns...2 saatte bır yarım saat emzırmekten se 1 saate 8-10 dk emsın sık ama az emsın ıns duzelır..netten baktım cok onemsenecek bırsey olmdgını soyluyordu yınede temkınlıyım ..

ben doğumevinde yaptım.orda bişey vermiyorlardı.hasta bezini alıp sancı odasına çıkıyorsun.suyunu patlatrlarsa ya da suyun yavaş yavaş gelirse falan hasta bezi kullanılıyo.lohusa pedi nası onu tam bilmiyom.ama herkeste hasta bezi oluyodu.doğum bitincide onu bağlıyolar.öyle indiriyolar masadan.ilk gece ve gündüz onu kullandım sonra normal pede geçtim ben.bebiş için penye battaniyen bi kaç tane olsun mutlaka.
kıskançlık yokta fazla sahiplenme var.habire öpmek sarılmak istiyo.bizden önce koşuyo.üstüne abanıyo tabi öpcem diye.bi de beni yalnız bırakmıyo dediğin gibi dışarı çıkmak istemiyo.habire tepemde.
maaşallah sübhanallah.geçmiş olsun.hadi gözün aydın.çok sevindim.
çok geçmiş olsun.
kırk çıkana kadar oluyo.son gibi bişey de diyolar halk arasında.bitiş gibi.ama bazen kırk bitincede gelebiliyo.
Normal dogum yapan arkadaslar dikisleriniz kac günde dustu?2haftayi bitirdik benimki hala yerinde 18:
benim 3.haftada peçeteye geldi eriyen parçalar.ama ben bakmadım hiç.tam ne zaman düştü bilmem
seninle aynıymış doğumlarımız.ben de 28 de normal yaptım.3230 du kızım.benimki de şu an yanakları isilikli.bişey sürmüyom.bi alevleniyo kıpkırmızı oluyo bi sönüyo.şu an sönmüş şükür

gene başlıyabiliyor.benim de bitmişti.15. gün yoğun bi şekilde tekrar geldi.4 gün yoğun sonra azar azar devam etti.
hiç belli olmuyo.

bzim bugün ilk aşımız var öğleden sonra.birinci ayı doldurduk ya sanki acık düzene girdik gibi inşallah 40 dolunca rayına oturur herşey.düzensizlikten yorulanlara ümit olsun.
haa bi de kakayı sorcaktım.sizin bebişler kaç kez yapıyo kakayı.

yardımcım yurt dışından aldığımız heykeli kırdı öldürmek istiyorum onu.ben piskopat oldum galiba.bide sesini kısılmış gibi yapıyo kızcam biliyo ayyy dengesiz oldum iyce

çok geçmiş olsun sana da bebişine de.kimi bebek çok kusarmış ama seninki fazla olmuş.göster de için rahat etsin.

çok geçmiş olsun sana da bebişine de.kimi bebek çok kusarmış ama seninki fazla olmuş.göster de için rahat etsin.

Allah Allah subhanallah...sabah erkenden ana saglıga gıttım ayaklarımdakı yaraları gostermeye..ordan geldım sımdıde ellerımde ıcı su dolu baloncuklar cıkmaya baslamıs ve kasınıyo..sastım kaldım..noluyo bana yaa..Allah korusun kızımada gecer dıye aklım cıkıyo..

Son düzenleme:

canım bebeğin akikasını bence hemen kesin bide sadaka ver

kızlar benim de 20 gün olacak normal doğum dikişlerim, hem epizyo var hem yırtık bide
ben de bakmaya korkuyom, ama annemin demesine göre o bahsettiğiniz popoya yakın tek bi dikiş kızarıkmış, diğerleri ipler yavaş yavaş atıyo dedi..
ama hala ben otururken korkuyom
siz batikona devam ediyo musunuz??

Vahide ben antibiyotik kullanirken 7-8 kere kaka yapan kizim simdi 3-4 kez yapiyor. Tek sefer yapmasi da 7-8 defa yapmasi da normalmis zaten

Son düzenleme:
merhaba taze anneler
aranızda spinal anestezi ile sezeryan olan var mı? Sonrası nasıl geçiyo, yan etkilerini yaşadınız mı?Benim doğumum cuma günü cevap verirseniz çok sevinirim

merhaba taze anneler
aranızda spinal anestezi ile sezeryan olan var mı? Sonrası nasıl geçiyo, yan etkilerini yaşadınız mı?Benim doğumum cuma günü cevap verirseniz çok sevinirim

canım ben oldum ağzımın payını aldım:)
sonrasında 1 hafta çıldıracak derecede baş ağrısı oldu ,bana demişlerdi ama ben inanmamıştım
ameliyat esnasında başını hiç oynatmayacakmışsın, ben bebeği görmek için başımı çevirmiştim
birde her evresini yaşıyorsun ,bence anestezicinle iyice görüş,kısa süreliğine beni uyuttular ama aklıma geldikçe keşke genel anestezi olsaydım diyorum
birde ameliyattan sonra 6 saat yatıyorsun ,genel anestezide bu süre çok daha az oluyor
ama yinede benim şanssızlığım olabilir diğer akadaşlarda oldu onlar memnun

FİLİZCİM bebeğini güle güle büyüt
bak ugs de yanılma payı oluyormuş üzüldüğün yanına kaldı
çok sevindim senin adına

sen kendine okut canım doğum sonrası hemen kalktın sanırım gören olduysa iş yaparken filan nazarlanmışsındır, bide ilaç kullanıyosan yan etki olabilir.. kusmaya gelinca ablamın oğlu ağzından ve burnundan fışkırtarak kusardı sürekli hiç biş iolmadı bazı bebekler öyle oluyo ama genede bi göster dr. emme süresini kafana göre ayarlama emmek istiyosa ver bence 2 saatte bir yarım saat çok değil normali zaten.

İrem çok geçmiş olsun canım
inşallah düzelir mis kokulu
şu terleme olayı bendede var of ter bezleriyle dolanıyorum resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…