Bir de bebekleriniz uyandiginda ne kadar uyanik kaliyor? Benimkisi 2-3 saat uyanik duruyor bazen...
Denizcim üzme kendini, esine de ki kasaba git buzlugu doldur, et hem iyilesmem icin hem süt icin de. En kolay pisen sey zaten, at tavaya kizart kizart ye.
Ben de esime küsmüstüm ya babasindan dolayi. Dün yemekte annem konuyu acti. Esim de "babam böyle sen istedigin kadar hakli ol, yapacagini bana yapiyor sirkette, adam yerine koymuyorsan o baska diyor" dedi. Ben de üzüldüm affettim kocami
Hanimlar benim kizimin göbegi 6 gün önce düsmüstü ama hala disari dogru cikik deligi. Bugün de az bir sey kanama olmus, sizde de oldu mu hic?
denizcim bu arada geçmiş olsun cnm geçen yazmıssın ya sezeryanda mesanem zarar görmüş diye iyimisin şimdi o nasıl olmuş ki öyle???
canım , benım kızımın gobegıde 7. gununde dustu ..ama hala sarımtırak bı akıntı gelıyo cok az..olabıldıgınce kuru tutmaya calısmak lazım..kanama devam ederse ve gecmezse ıhmal etme doktorlar yakıyorlar ufak bısey duzelıyor sonra..Denizcim üzme kendini, esine de ki kasaba git buzlugu doldur, et hem iyilesmem icin hem süt icin de. En kolay pisen sey zaten, at tavaya kizart kizart ye.
Ben de esime küsmüstüm ya babasindan dolayi. Dün yemekte annem konuyu acti. Esim de "babam böyle sen istedigin kadar hakli ol, yapacagini bana yapiyor sirkette, adam yerine koymuyorsan o baska diyor" dedi. Ben de üzüldüm affettim kocami
Hanimlar benim kizimin göbegi 6 gün önce düsmüstü ama hala disari dogru cikik deligi. Bugün de az bir sey kanama olmus, sizde de oldu mu hic?
2 haftadır bızde 3 kez yıkadık kızımı..ev soguk sabahta aksamda..suan ıcın ne zaman yıkayacagımı kestıremıyorum..hasta olmasından sa ıslak mendılle sılmeyı yeglıcem sanırım..kızlar arad bi giriyorum ama geçmişi çok okuyamadan çıkmak zorunda kalıyorum...umarım herşey yolundadır..bu arada filiz de doğum yapmış hayırlı olsun kaldı mı doğum yapmayan??
bişey sorcam size bebeği tek başına yıkayan var mı??korkuyorum tekken yıkamaya..eşimde akşam gelio akşam soğuk oluyo hasta olur diye bu sefer yıkamaya korkuyorum..bugün 2. gün oldu yıkamayalı annem gitti kimse yok tekim artık napsam kii??tek yıkayan varsa bi çözüm yolu anlatsın bana..
lohusalık kanı 40 gun surmek zorunda degıldır eger kanama daha once bıterse bu 1 haftada olabılır 13-15 gunde onemlı degıl gusul abdestı alınır(40 gun dolması beklenmez ve namaz halıne dönulur yanı temızken yapılan hersey eslerle beraberlıkte dahıl yapılır..(dınen hukmu budur)Evet cnm ben de öyle diyorum. Beyimiz nerden duyduysa normal yapanlar bile 20 gün bekliyorlarmis diyor bana...Allah´im ya bu erkekler bir araya gelince neler konusuyorlar tahmin bile edemiyorum. Ben bi de sezeryanliyim daha gec toparlar benim rahmim kendini. 2 ay sabretsin valla, hamilelikte bi rahat birakmadi zaten, az rahat edeyim...
Benimkinin de bacaklari ayaklari soyuluyor, ölü deriyi atiyor kizim. Fototerapi de almadik üstelik...
canım benimkinin bacakları kolları karnı soyuluyo ,ama annemler büyüdüğü için oluyo dediler..
benım kızımında dogdugu gunden berı derısı soyuluyo..annem dogduktan sonra bazı bebeklerın kendı derılerıne kadar derı atabılecegını soylemıstı..gercekten bebek doktorumuzda 1 kat derı atması cok normal dedı..yanı fototerapıyle falan alakalı degıl benım kızım sarılık olmadı mesela..Annemd bana ondan demişti ama ben ısrarla fototerapiden diyodum.. Çıplak öyle yatması icimi parçalamisti , demekki olağan süreç :)..
akıka nafıle bır ıbadettır,kurban vacıp..akıkayı durumu musayıt olan anne babalar kesmek ısterlerse evlatları adına keser..Allah bır cesıt sukur sunmaktır..ama vacıp olan kurban durumu musayıt olanın kesme zorunlulugu olan(ıstege bakmayan)bır durumdur..aaaa bak ben bilmiyodum bunu...yani hem kurbanınızı kesceniz ,hemde akika ,yani kurban akika yerine geçmiyo dimi
?
bende tam sen gıbı dusunuyorum annelıgı..ne kadar zormus..bedensel zorlukları hıc dert degıl...sabaha kadar beklerım kızımın basını ama manen cok agırmıs cok zormus tasımak..pamukcuk ıcın karbonatlı suya parmagına sardıgın sterıl bır bezı batır ve bebegının agzını onunla sıl..cunku bebegın agzı acıdıgı ıcın ememezmıs..nette okumustum..İyi akşamlar arkadaslar 6ekimde epidural sezeryanla dogum yaptım ilk zamanlar azicik gece huysuzlanmasi vardı sadece kızımın uslu akıllı bir kızdı sonra sarılık çıktı onu atlattık gaz sancıları başladı o devam ederken kızımın totosu dar oldugundan kakasini yaparken dunyayı inletiyordu onunda cozumu varmis bir aya düzenleriz neyse derken bide pamukcuk çıktı ne gecem kaldı ne gündüzüm sınır sistemim çökmek üzere kendimi bazen isyan ederken yakalıyorum kötü bir annemiyim diye sorgulamaya başlıyorum sonra depresyona girdim zaten ama nasıl çıkarım bilemiyorum çıldırmamak elde değil anne olmak ne kadar zormuş bu zamana kadar ne kadar kolay yasamı sim mege r oooof ooof
canım geçmiş olsun ,ellerin falan su toplamış ?neden oldu acaba ,hiç duymadım böyle bişey ,tez zamanda Allah şifa versin inş .canım dün ve ondan önceki bikaç gece benim kızda fışkırarak kustu ,nedense geceleri oluyo hep ,hanzadenin dediği gibi çok uykunun ardındanmı oluyo acaba,ama ben biyerde okumuştum gece uykularının uzun olması normalmiş ,benimki 1 defa uzun uyuyo ,o ara bende rahat ediyorum ,zaten uyanınca acısını çıkarıp 3 saat uyumuyo ,sonrada 2 saatte bir mutlaka uyanıyo ,bence 15 dk .çok kısa ,dr um ,2 saatten önce sakın emzirme çok gazı olur dedi ,hemde kırkına kadar bi düzende alıştırmaya gayret edin yoksa elinden kurtulamazsınız dedi ,bilgin olsun.
:119::119::119::119:birazdan eşimle elvinimizi yıkıcaz,salı günüde kırkımız çıkıyo teyzeleriii:124::124::124::124:
kızlar bebişlerin kalça ultrasonu ne zaman çekiliyo aranızda çektiren varmı ben dra sormayı unuttum
canım işte yarın yıkancaz kızımla ,gerçi internette baktım 39. gün yıkananlarda oluyomuş ama ...neyse mühim olan niyet dimii..bu arada sen benden 1 gün sonramı doğum yaptın?? heyhaaaattt seni nekadar beklemiştik doğur diye..ben senden önce doğurdum haaasağol tubacığım.
nidacığım sen benden bir gün önce doğum yaptın senin 40 bugün dolmuyormu çünkü doğduğu günüde sayarsan senin kızçe bugün tam 40 günlük.
denizcim bozma moralini inş bu seferkinde çıkmaz canım.hastanede topuk kanını almadılarmı ordan neden aramadılar çünkü hem hastanede hemde sağlık ocağında alınıyor.
canım benimkininkide çıkıktı ,halada var dr yakında geçecek hafifi bi fıtık var dedi ,kanama olduğundada dr um alkolle silmeyi bırakmamı ,alkolün kanamayı artırdığını söyledi .şimdi hiç bi sıkıntımız yok şükür ,olur biraz kanama merak etme ..Denizcim üzme kendini, esine de ki kasaba git buzlugu doldur, et hem iyilesmem icin hem süt icin de. En kolay pisen sey zaten, at tavaya kizart kizart ye.
yawrum yaaa..geçmiş olsuun ...benimde sonda takılırken biraz zedelemişler ,bi hafta çiş yaparken resmen acı çektim ,ıkındım yaaa...teşekkürler elifcim. çişimin geldiğini bilmiyordum günlerce. anestezinin etkisiyle nadir de olsa görülürmüş, 100 kişide bir kişide görülen bir durummuş. mesanem şişip tüm karnımı kaplamış, 3 buçuk litre idrar boşaltılıyordu hastanede, yine de çişim yok gibiydim hep. sonda takıldı, dün öğlen çıkarıldı. mesaneyi küçülttüler bu şekilde. şimdi hissetmesem de sık sık gidip çiş yapmam lazım bir hafta süreyle. bu haftanın sonunda daha da iyi olacak inşallah.
tam 1 aylık olunca çektiriyosun canım .kızlar bebişlerin kalça ultrasonu ne zaman çekiliyo aranızda çektiren varmı ben dra sormayı unuttum
canomcum öncelikle eşine çok kızdığımı belirtmek isterim ,bebeği kucağına alıp yapamadınmı bişeyler ,ben bazen öyle yapıyorum ...bide eşin sana niye kontur almıyo ya dikkatimi çektii ,aldırtsana kız biraz ,evde yalnızsın ,Allah korusun ,ne olur ne olmazz...sezeryan olan kızlarrr
dün akşam dikişlerime bakacaktım ucundaki düğüm atılmış olan iplik yoktuu normal dimiii???
kızlar bebişlerin kalça ultrasonu ne zaman çekiliyo aranızda çektiren varmı ben dra sormayı unuttum
sezeryan olan kızlarrr
dün akşam dikişlerime bakacaktım ucundaki düğüm atılmış olan iplik yoktuu normal dimiii???
canım işte yarın yıkancaz kızımla ,gerçi internette baktım 39. gün yıkananlarda oluyomuş ama ...neyse mühim olan niyet dimii..bu arada sen benden 1 gün sonramı doğum yaptın?? heyhaaaattt seni nekadar beklemiştik doğur diye..ben senden önce doğurdum haaa
canım benimkininkide çıkıktı ,halada var dr yakında geçecek hafifi bi fıtık var dedi ,kanama olduğundada dr um alkolle silmeyi bırakmamı ,alkolün kanamayı artırdığını söyledi .şimdi hiç bi sıkıntımız yok şükür ,olur biraz kanama merak etme ..
yawrum yaaa..geçmiş olsuun ...benimde sonda takılırken biraz zedelemişler ,bi hafta çiş yaparken resmen acı çektim ,ıkındım yaaa...
tam 1 aylık olunca çektiriyosun canım .
canomcum öncelikle eşine çok kızdığımı belirtmek isterim ,bebeği kucağına alıp yapamadınmı bişeyler ,ben bazen öyle yapıyorum ...bide eşin sana niye kontur almıyo ya dikkatimi çektii ,aldırtsana kız biraz ,evde yalnızsın ,Allah korusun ,ne olur ne olmazz...
benimde dikiş in ucu kaybolmuştu dün gördüm ,bide düz bi çizgi halinde içe çökmüştüü:44:
Merhaba kızlar... Dün fırsat bulup geçmişi okudum, birsürü alıntı yaptım, tam yazacaktım bu sefer kociş geldi. Hiç birşey yazamadım.
Aklımda kalanlardan Edoş bir operasyon geçirmiş çok geçmiş olsun arkadaşım.
Filiz doğumunu anlatmış, biraz zorlu geçmiş ama sağlıkla kavuşmuş kuzucuğuna, gözü aydın.
Diğerlerini unuttum :44:
Bizim bıdık geceleri beni emmiyor adam gibi kızlar yaaaaaa.... 4 saat uyuyor zorla meme veriyorum, 10 dakka emiyor, bırakıyor yine. Sizinkiler nasıl. Gece azmı emer bebekler, yoksa benimki mi bir tuhaf.
canım zor zaman gecirmişsin, geçmiş olsun, hiç bişeyi kafana takma güzel bebeğinin suratına bak mutlu ol, seni en cok seven o şu anda, şımart kendini ve bebeğini al kucagına evir cevir okşa, boşver herkesi..slm kızlar bir kaç gündür giremedim canım çok sıkkındı oglum çok huysuzdu sütüm azaldı ve daha birsürü şey
gecen akşam sinir krizi geçirdim resmen oglumda benden etkilendi oda huysuzlaştı hayatımın en kötü günüydü
sabah 11 den akşama kadar uyuyamadı oglum o uyuyamadıgı için yemek yiyemedim akşam saat 7 de eşim
eltimin kardeşinin düğününe gitti dedim ki eşime canım sen bebekle ilgilen ben yemek yapayım neyse markete çıktı
1 pkt makarna çekirdek ve halley almış önüme koydu al bunları canın sıkılmasın ye dedive çekti gitti
şok oldum ve çok üzüldüm resmen deli oldum başladım aglamaya karnım aç evde tekim mutfaga gidemedim oglumu
bıraktıgım an mosmor oluyor çocuk knt yoktu izmirdeki annemi arayıp karşı sokagımdaki restoranı arattım kendime yemek
söylettirdim gelen yemegi nasıl yediysem varyaa gögsüm şişmeye başladı süt geldi oglumu emzirdim ve anında oglum uyudu
oturdum birde ona agladım ben nasıl anneyim diye akşam eşim geldi utanmadan yemek ne var ben çok açım dedi bende yemek yapmadım
dışardan söyleyip yedim dedim sen bizi aç bırak birde utanmadan ne yemek var diyemi soruyorsun yazık valla bu çocuk açlıktan
bayılacaktı sen bizi bu halde bırakıp gittin logusa kadın 40 ı çıkmayan bebegi nasıl yanlız bırakırsın senin annende mi bilmiyor
telefonda arayıpta düğüne git takı tak diyor yazıkk size dedim eşimin gözleri açıldı bunun için benimi suçluyorsun mutfak orada yapsaydın dedi
bende başladım bagırmaya dogru haklısın mutfak orada adam gibi alışveriş yaparsan yaparım dedim yatak odasına geçtim arkamdan
geldi özür diledi hala konuşmuyoruz pek şimdi zırt pırt arıyor nasılsın akşama yemegin varmı alayımmı bişeyler diye
dün sabah eşim evdeyken çıktım alışverişimi yaptım süt yapan ne varsa aldım hiç birindende eşime vermiyorum beyimiz kendi karnını
işyerinde doyuruyor nasılsa çok doluyum eşimin bu umursamazlıgı beni öldürecek annem bol bol sıvı alsın demişti eşimde sadece su içince süt
olacak sanıyor sürekli su iç diyordu şimdiyse eve gelince yemek yemem için zorluyor ama hiç pas vermiyorum ay çok yazdım affedinnn
Bu sefer bu damla işe yarar ve güzel gözleri sağlığına kavuşur inşallah elifcim.
Iııhh bilmiyorumbi de bizden hastanede alınan kan sağlık ocağına yönlendiriliyormuş, hastane yapmıyormuş testleri. o yüzden içim rahat çünkü sağlık ocağı yanlış ölçüyor. hastanede yapılan ölçümde yüksek çıksaydı daha çok endişe ederdim. hakkımızda hayırlısı olsun, bebişlerimiz hep iyi olsunlar inşallah.
canım benim oglumun göbegide 13. gün düştü, bir iki gün kanlı sarı su geldi, batikonla sildim, gecti, dr geçmezse getirin yakarız dedi ama şükür geçti, sende bak bikaç güne geçmezse dr götür canım,Denizcim üzme kendini, esine de ki kasaba git buzlugu doldur, et hem iyilesmem icin hem süt icin de. En kolay pisen sey zaten, at tavaya kizart kizart ye.
evet canım benim oglumda uykuyu dagıtınca 2 saat kadar etrafı seyrediyor, konuşuyorum bol bol onunla dinliyo, bayılıyorum onaBir de bebekleriniz uyandiginda ne kadar uyanik kaliyor? Benimkisi 2-3 saat uyanik duruyor bazen...
canım ben eşimle yıkadım, o su döktü ben yıkadım, bide elektrikli ısıtıcı acıyorum odaya banyo bitip giydirene kadar, sende öyle yap, tek başına ancak fileli bebek küveti ile yıkayabilirsin, yatırıp fileye yıkamak kolay olur..kızlar arad bi giriyorum ama geçmişi çok okuyamadan çıkmak zorunda kalıyorum...umarım herşey yolundadır..bu arada filiz de doğum yapmış hayırlı olsun kaldı mı doğum yapmayan??
bişey sorcam size bebeği tek başına yıkayan var mı??korkuyorum tekken yıkamaya..eşimde akşam gelio akşam soğuk oluyo hasta olur diye bu sefer yıkamaya korkuyorum..bugün 2. gün oldu yıkamayalı annem gitti kimse yok tekim artık napsam kii??tek yıkayan varsa bi çözüm yolu anlatsın bana..
canım 1 aylık olunca çekiliyo, bizim çekildi çok şükür bişey çıkmadı..kızlar bebişlerin kalça ultrasonu ne zaman çekiliyo aranızda çektiren varmı ben dra sormayı unuttum
canım benim oglumda gece çok fazla uyanmaz, en fazla 3 kere uyandı, oda emip geri yatıyo, normaldir heralde, bebekler uyuya uyuya büyücek diyorumMerhaba kızlar... Dün fırsat bulup geçmişi okudum, birsürü alıntı yaptım, tam yazacaktım bu sefer kociş geldi. Hiç birşey yazamadım.
Filiz doğumunu anlatmış, biraz zorlu geçmiş ama sağlıkla kavuşmuş kuzucuğuna, gözü aydın.
Bizim bıdık geceleri beni emmiyor adam gibi kızlar yaaaaaa.... 4 saat uyuyor zorla meme veriyorum, 10 dakka emiyor, bırakıyor yine. Sizinkiler nasıl. Gece azmı emer bebekler, yoksa benimki mi bir tuhaf.
Denizcim üzme kendini, esine de ki kasaba git buzlugu doldur, et hem iyilesmem icin hem süt icin de. En kolay pisen sey zaten, at tavaya kizart kizart ye.
teşekkürler elifcim. çişimin geldiğini bilmiyordum günlerce. anestezinin etkisiyle nadir de olsa görülürmüş, 100 kişide bir kişide görülen bir durummuş. mesanem şişip tüm karnımı kaplamış, 3 buçuk litre idrar boşaltılıyordu hastanede, yine de çişim yok gibiydim hep. sonda takıldı, dün öğlen çıkarıldı. mesaneyi küçülttüler bu şekilde. şimdi hissetmesem de sık sık gidip çiş yapmam lazım bir hafta süreyle. bu haftanın sonunda daha da iyi olacak inşallah.
Merhaba kızlar... Dün fırsat bulup geçmişi okudum, birsürü alıntı yaptım, tam yazacaktım bu sefer kociş geldi. Hiç birşey yazamadım.
sezeryan olan kızlarrr
Bir de bebekleriniz uyandiginda ne kadar uyanik kaliyor? Benimkisi 2-3 saat uyanik duruyor bazen...
Benim kızım uyanamadığı zaman biberonla mama veriyorum çünkü bi emip bi bırakıyo dediğin gibi 10 dakka sürüyo sürmüyo... Aç kalmasın diye veriyorum bende..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?