2011 Ekim Anneleri

kızlar arad bi giriyorum ama geçmişi çok okuyamadan çıkmak zorunda kalıyorum...umarım herşey yolundadır..bu arada filiz de doğum yapmış hayırlı olsun kaldı mı doğum yapmayan??
bişey sorcam size bebeği tek başına yıkayan var mı??korkuyorum tekken yıkamaya..eşimde akşam gelio akşam soğuk oluyo hasta olur diye bu sefer yıkamaya korkuyorum..bugün 2. gün oldu yıkamayalı annem gitti kimse yok tekim artık napsam kii??tek yıkayan varsa bi çözüm yolu anlatsın bana..

Bir de bebekleriniz uyandiginda ne kadar uyanik kaliyor? Benimkisi 2-3 saat uyanik duruyor bazen...

cnm 2 3 saatte uyanık kaldığı oluyo 4 5 saatte oluyo değişiyo yani bide göbeği sormussun bizimkide düştükten sonra çok hafif kanıyordu yani badisine falan bulaşmış oluyordu bende 2 3 gün batikonla sildim göbeğini düştükten sonra

Benim kızımında oldu hatta çok panikledim kanadı diye çıtçıtlı badisine bulaşmıştı azcık annem normal dedi. İyileşiyorken olur daha yara kuruyup düzelecek o esnadada olur dedi rahatladım... Benim ufaklığımda 2 3 saat uyanık kalıyo bazen dün gece saat 4 ten 5,30 a kadar uyanıktı 1,5 saat viyak viyak gözlerime bakıyo resmen çok zor uyuttum.. Bi düzene otursa artık uyku saati filan belli olsa gazı olunca uyuyamıyo habire kalkıyo yavrum.. haliyel düzen kuramıyoruz.

denizcim bu arada geçmiş olsun cnm geçen yazmıssın ya sezeryanda mesanem zarar görmüş diye iyimisin şimdi o nasıl olmuş ki öyle???

teşekkürler elifcim. çişimin geldiğini bilmiyordum günlerce. anestezinin etkisiyle nadir de olsa görülürmüş, 100 kişide bir kişide görülen bir durummuş. mesanem şişip tüm karnımı kaplamış, 3 buçuk litre idrar boşaltılıyordu hastanede, yine de çişim yok gibiydim hep. sonda takıldı, dün öğlen çıkarıldı. mesaneyi küçülttüler bu şekilde. şimdi hissetmesem de sık sık gidip çiş yapmam lazım bir hafta süreyle. bu haftanın sonunda daha da iyi olacak inşallah.

Ben gidip kuzumu uyandırayım Hazırlanıp sağlık ocağına gidelim, topuk kanını verelim. Görüşürüz kendinize iyi bakın.

canım , benım kızımın gobegıde 7. gununde dustu ..ama hala sarımtırak bı akıntı gelıyo cok az..olabıldıgınce kuru tutmaya calısmak lazım..kanama devam ederse ve gecmezse ıhmal etme doktorlar yakıyorlar ufak bısey duzelıyor sonra..
2 haftadır bızde 3 kez yıkadık kızımı..ev soguk sabahta aksamda..suan ıcın ne zaman yıkayacagımı kestıremıyorum..hasta olmasından sa ıslak mendılle sılmeyı yeglıcem sanırım..
lohusalık kanı 40 gun surmek zorunda degıldır eger kanama daha once bıterse bu 1 haftada olabılır 13-15 gunde onemlı degıl gusul abdestı alınır(40 gun dolması beklenmez ve namaz halıne dönulur yanı temızken yapılan hersey eslerle beraberlıkte dahıl yapılır..(dınen hukmu budur)
canım benimkinin bacakları kolları karnı soyuluyo ,ama annemler büyüdüğü için oluyo dediler..

Annemd bana ondan demişti ama ben ısrarla fototerapiden diyodum.. Çıplak öyle yatması icimi parçalamisti , demekki olağan süreç :)..
benım kızımında dogdugu gunden berı derısı soyuluyo..annem dogduktan sonra bazı bebeklerın kendı derılerıne kadar derı atabılecegını soylemıstı..gercekten bebek doktorumuzda 1 kat derı atması cok normal dedı..yanı fototerapıyle falan alakalı degıl benım kızım sarılık olmadı mesela..
aaaa bak ben bilmiyodum bunu...yani hem kurbanınızı kesceniz ,hemde akika ,yani kurban akika yerine geçmiyo dimi
?
akıka nafıle bır ıbadettır,kurban vacıp..akıkayı durumu musayıt olan anne babalar kesmek ısterlerse evlatları adına keser..Allah bır cesıt sukur sunmaktır..ama vacıp olan kurban durumu musayıt olanın kesme zorunlulugu olan(ıstege bakmayan)bır durumdur..
bende tam sen gıbı dusunuyorum annelıgı..ne kadar zormus..bedensel zorlukları hıc dert degıl...sabaha kadar beklerım kızımın basını ama manen cok agırmıs cok zormus tasımak..pamukcuk ıcın karbonatlı suya parmagına sardıgın sterıl bır bezı batır ve bebegının agzını onunla sıl..cunku bebegın agzı acıdıgı ıcın ememezmıs..nette okumustum..

saol canım ıyı dıleklerın ıcın..muhtemelen sıtresten oldu bılemıyorum..kasıdıkca artıyor anlam veremedım..kasımamaya calısıyorum..ama dayanılmaz bır hal alırsa gorunucem dr..suan kendımden bıle onemlı olan kızım..benım kızda tam tersı gece lerı kusmuyo..normalde kustugu kadar bıle kusmuyo yanı hıc..ama gunduzlerı cıkarıyor..dun aksama kadar kusmadı dedım ıse yaradı heralde benım az ama sık emzırme metodu ama gece yıne fıskırttı hemde burnundan gele gele..o an yanında olmamaktan cok korkuyorum Allah korusun..benımde cok moralım bozuktu ..bu kusma olayına acayıp taktım kafayı..yavrum ac aklıyor dıye ıcım ıcımı yedı..bugunde yarım saat 40 dk ya kadar emzırıyorum madem az da olsa cokta olsa cıkarıyor..ne bılıyım kafasının altına hafıf yuksek bır yastık koydum ,hemen yatırmamaya calısıyorum emmeden sonra ,gazını cıkarıyorum falan..umarım normaldır..sımdılık herzamankı kadar cıkartıyor..dedıgın gıbı gecelerı uzun uyumasının normal old. bılıyorum..zaten 1 sefer uyudu 5 saat..onun dısında en fazla 2 ,2.5 saat sonra uyanırtabı o ne kadar uyursa uyusun ben 10 15 dk bır kalkıp bakıyorum..kusmusmu tıkanmısmı..esım bıle dıyo bugun bebegın sesını duymadım ama sen cok sık uyandın dıyo..ya canım sık emzırme konusunda kımı dr yarım saatte bır emzır dıyo her uyanık buldugunda sok agzına dıyo..kımı dedıgın gıbı 2 saatte bır emzır dıyo..amannn sen ne kadar duzen kurmaya calısırsan calıs o duzenı bebek kuruyor anne degıl..ben bunu anladım yanı..ben sık emzırdıgımde gaz sorunu yasamadım mesela..ama dr un dedıgıde mantıklı yanı.ne bılıyım ıste hamdolsun bugune..

filiz dogum yapmışşş tebrik ederim sağlıkla buyut canımmm

eda geçmiş olsun resmi gördüm çok üzüldüm canım acil şifalar diliyorum rüzgarrr beyimizin poposunu ısırmak geldi kızz resmi görünceeeeeeee

kızlar bebişlerin kalça ultrasonu ne zaman çekiliyo aranızda çektiren varmı ben dra sormayı unuttum

canım biz cuma günü yaptırıcaz 1.ay bitince istiyorlar

Son düzenleme:
sezeryan olan kızlarrr
dün akşam dikişlerime bakacaktım ucundaki düğüm atılmış olan iplik yoktuu normal dimiii???

Son düzenleme:
geçmişi pek okumadım irem geçmiş olsun ellerinmi şişti kuzum??dr a gittinmi bariii
benim oglumda çok içince fıskırtarak kusuyor ama ben sorun olarak görmedim emzirip uyutuyorum
10 dk sonra uyanıyor sanki günlerce süt vermemişim gibi memeye saldırıyor çok içtiği için kusuyor diye düşüniyorum benn
dün nasıl başardıysa omzuma kafasını dayamıştı gazını çıkarttım akşam eşim geldiği zaman esofmanımın popo kısmında oglumun kusmugunu gösterdi nasıl nişan aldıysa artık

canım işte yarın yıkancaz kızımla ,gerçi internette baktım 39. gün yıkananlarda oluyomuş ama ...neyse mühim olan niyet dimii..bu arada sen benden 1 gün sonramı doğum yaptın?? heyhaaaattt seni nekadar beklemiştik doğur diye..ben senden önce doğurdum haaa

canım benimkininkide çıkıktı ,halada var dr yakında geçecek hafifi bi fıtık var dedi ,kanama olduğundada dr um alkolle silmeyi bırakmamı ,alkolün kanamayı artırdığını söyledi .şimdi hiç bi sıkıntımız yok şükür ,olur biraz kanama merak etme ..

yawrum yaaa..geçmiş olsuun ...benimde sonda takılırken biraz zedelemişler ,bi hafta çiş yaparken resmen acı çektim ,ıkındım yaaa...
kızlar bebişlerin kalça ultrasonu ne zaman çekiliyo aranızda çektiren varmı ben dra sormayı unuttum
tam 1 aylık olunca çektiriyosun canım .

sezeryan olan kızlarrr
dün akşam dikişlerime bakacaktım ucundaki düğüm atılmış olan iplik yoktuu normal dimiii???
canomcum öncelikle eşine çok kızdığımı belirtmek isterim ,bebeği kucağına alıp yapamadınmı bişeyler ,ben bazen öyle yapıyorum ...bide eşin sana niye kontur almıyo ya dikkatimi çektii ,aldırtsana kız biraz ,evde yalnızsın ,Allah korusun ,ne olur ne olmazz...
benimde dikiş in ucu kaybolmuştu dün gördüm ,bide düz bi çizgi halinde içe çökmüştüü:44:

Merhaba kızlar... Dün fırsat bulup geçmişi okudum, birsürü alıntı yaptım, tam yazacaktım bu sefer kociş geldi. Hiç birşey yazamadım.
Aklımda kalanlardan Edoş bir operasyon geçirmiş çok geçmiş olsun arkadaşım.
Filiz doğumunu anlatmış, biraz zorlu geçmiş ama sağlıkla kavuşmuş kuzucuğuna, gözü aydın.
Diğerlerini unuttum :44:
Bizim bıdık geceleri beni emmiyor adam gibi kızlar yaaaaaa.... 4 saat uyuyor zorla meme veriyorum, 10 dakka emiyor, bırakıyor yine. Sizinkiler nasıl. Gece azmı emer bebekler, yoksa benimki mi bir tuhaf.

Bende bilmiyorum canım, dr. gidince sorayım bari..

sezeryan olan kızlarrr

Ne ipi? benimkinde ip hiç yoktu dikiş filan... yapıştırma estetik mi ne yapmışlar çok az bi çizgi gibi bişi var, üstüde sert, dikiş ip herhangi bişi yok bu sertlik ne zaman geççek acaba..

Benim kızım uyanamadığı zaman biberonla mama veriyorum çünkü bi emip bi bırakıyo dediğin gibi 10 dakka sürüyo sürmüyo... Aç kalmasın diye veriyorum bende..

kızlar dun ayaklarımdakı yaraları gostermek ıcın anasaglıga gıtmıstım ya..dr mantar old. soyledı...5 6 gun once esımın terlıklerını cıplak ayakla gıydım salak gıbı..onda mantar var..2 3 kez gıydım boyle oldu..dun geldıkten sonrada ellerım kasınmaya basladı ve su dolu kabarcıklar cıkmaya basladı..netten baktım buda mantarmıs..eczanede bı solusyon hazırlattı doktor ve bır sprey..onları kullandım ayaklarıma..ellerımede surdum kızım uyurken bu sekılde yapıp olabılen en kısa zamanda ıyılestırmem lazım.cunku bu ılaclı ellerle onu tutamam ve emzıremem.Allah yardım eder ınsaallah..kızıma gececek dıye aklım cıkıyo..sureklı ellerımı yıkıyorum ama suya degdırmemem gerekıyormus oyle yaparsam da kızıma gececk allah korusun altını degısırken falan..aman kızlar sız dıkkat edın..

canım zor zaman gecirmişsin, geçmiş olsun, hiç bişeyi kafana takma güzel bebeğinin suratına bak mutlu ol, seni en cok seven o şu anda, şımart kendini ve bebeğini al kucagına evir cevir okşa, boşver herkesi..

canım inşallah bişey çıkmaz, dua ediyorum, Rabbim bebeklerimizi korusun inşallah, gücümüzün yetmediği ile sınamaz inşallah, tüm sıkıntılarımız gider..

canım benim oglumun göbegide 13. gün düştü, bir iki gün kanlı sarı su geldi, batikonla sildim, gecti, dr geçmezse getirin yakarız dedi ama şükür geçti, sende bak bikaç güne geçmezse dr götür canım,

Bir de bebekleriniz uyandiginda ne kadar uyanik kaliyor? Benimkisi 2-3 saat uyanik duruyor bazen...
evet canım benim oglumda uykuyu dagıtınca 2 saat kadar etrafı seyrediyor, konuşuyorum bol bol onunla dinliyo, bayılıyorum ona

canım ben eşimle yıkadım, o su döktü ben yıkadım, bide elektrikli ısıtıcı acıyorum odaya banyo bitip giydirene kadar, sende öyle yap, tek başına ancak fileli bebek küveti ile yıkayabilirsin, yatırıp fileye yıkamak kolay olur..

canım 1 aylık olunca çekiliyo, bizim çekildi çok şükür bişey çıkmadı..

canım benim oglumda gece çok fazla uyanmaz, en fazla 3 kere uyandı, oda emip geri yatıyo, normaldir heralde, bebekler uyuya uyuya büyücek diyorum

cnm bizdede kanama oldu alkolle bikaç gün daha sildik bişey kalmadı zamanla geçer merak etme

denizcim cnm geçmiş olsun bebişinede geçmiş olsun umarım önemli bişey yoktur

sibelcim benimkilerde gece güzel emiyo tam tersine aslında gündüzde bırakmıyolar ama bırakırlarsa tekrar tekrar sıkıştırıyorum ağızlarına ben mama takviyesi yaptığım için memeyi bırakmalarından korkuyorum sende tekrar ver bıraktığında....

heee bu arada annem gıttı..esım onu saat 1 cıvarı dıyarbakır hava alanına goturmeye gttı..daha gelmedı yoldaymıss..

Gülse nasıl gidiyor hamilelik canım???

sezeryan olan kızlarrr

bende dikiş yokki , yapıştırmış gibi.

Benimki 15 günlükken çekildi canım.

Benimkide oluyor bazen 2-3 saat.

Benim kızım uyanamadığı zaman biberonla mama veriyorum çünkü bi emip bi bırakıyo dediğin gibi 10 dakka sürüyo sürmüyo... Aç kalmasın diye veriyorum bende..

Dr. mamaya izin vermedi ama acaba bende versem mi. Mama verirsem gece onu emer mi acaba. Denemek lazım. Üzülüyorum ya aç aç uyuyor. Birde onu emzirmeyle uğraşıyorum gece gece. O yüzden de uykusuz kalıyorum. Tabi sonuç o emmiyor uyuyor, bende uykusuz bir gece geçirmiş oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…