iremcim geçmiş olsun canım, inşallah biran önce geçer, bu arada krem tedavini yaptıktan sonra ellerini yıkama,ilaç kurusun, o sırada bebeğinle ilgilenmen gerekirse dr eldivenlerinden al, bebişi emzirirken, temizlerken onlarla iş yap, hem kremin etkisi olur, hem bebişine geçmez, hemde sen ellerini suya sokmak zorunda kalmazsın, bu düşüncem nasıl bilmiyorum ama umarım işe yarar canım tekrar geçmiş olsun..kızlar dun ayaklarımdakı yaraları gostermek ıcın anasaglıga gıtmıstım ya..dr mantar old. soyledı...5 6 gun once esımın terlıklerını cıplak ayakla gıydım salak gıbı..onda mantar var..2 3 kez gıydım boyle oldu..dun geldıkten sonrada ellerım kasınmaya basladı ve su dolu kabarcıklar cıkmaya basladı..netten baktım buda mantarmıs..eczanede bı solusyon hazırlattı doktor ve bır sprey..onları kullandım ayaklarıma..ellerımede surdum kızım uyurken bu sekılde yapıp olabılen en kısa zamanda ıyılestırmem lazım.cunku bu ılaclı ellerle onu tutamam ve emzıremem.Allah yardım eder ınsaallah..kızıma gececek dıye aklım cıkıyo..sureklı ellerımı yıkıyorum ama suya degdırmemem gerekıyormus oyle yaparsam da kızıma gececk allah korusun altını degısırken falan..aman kızlar sız dıkkat edın..
canım ben söledim işte ..tam 1 aylık olduğunda çekiliyo ultrason ,ben çektirdim bişey çıkmadı çook şükür..ip derken ,son kısımda minik bi düğüm gördüm gibi ,işte o yoktu ,bence içten bi dikiş varmıştıda onun düğmüğüydü...Bende bilmiyorum canım, dr. gidince sorayım bari
Ne ipi? benimkinde ip hiç yoktu dikiş filan... yapıştırma estetik mi ne yapmışlar çok az bi çizgi gibi bişi var, üstüde sert, dikiş ip herhangi bişi yok bu sertlik ne zaman geççek acaba..
..
canım benim görümcem eczanede çalışıyo ve orda baziı ilaçları kendileri yapıyo ,formülleri var ellerinde ,annemdede mantar vardı görümcem batikona benzer bi sıvı verdi parmak arasına sürünce biraz sızlatmış ama hemen geçirmişti ..senin ilacında o tarz bişeymiydi ..istersen formülü öğreneyim sende yaptır..kızlar dun ayaklarımdakı yaraları gostermek ıcın anasaglıga gıtmıstım ya..dr mantar old. soyledı...5 6 gun once esımın terlıklerını cıplak ayakla gıydım salak gıbı..onda mantar var..2 3 kez gıydım boyle oldu..dun geldıkten sonrada ellerım kasınmaya basladı ve su dolu kabarcıklar cıkmaya basladı..netten baktım buda mantarmıs..eczanede bı solusyon hazırlattı doktor ve bır sprey..onları kullandım ayaklarıma..ellerımede surdum kızım uyurken bu sekılde yapıp olabılen en kısa zamanda ıyılestırmem lazım.cunku bu ılaclı ellerle onu tutamam ve emzıremem.Allah yardım eder ınsaallah..kızıma gececek dıye aklım cıkıyo..sureklı ellerımı yıkıyorum ama suya degdırmemem gerekıyormus oyle yaparsam da kızıma gececk allah korusun altını degısırken falan..aman kızlar sız dıkkat edın..
varyaaaa 2 gündür aklımdaydı bu ,hatta düngecede aklıma geldi yarın ireme yazıyım gazan mübarek olsun diye...üzülmedin dimi kızzz annen gidince... ona göre..hayırlı olsun ,diiceem ...heee bu arada annem gıttı..esım onu saat 1 cıvarı dıyarbakır hava alanına goturmeye gttı..daha gelmedı yoldaymıss..
Cnm benim bildigim sadece bebegi anne kucagina alip boy abdesti aliyor.
Benim kanamam 9 gün sonra bitti , 3 gündür gelen giden yok. Dün esimi zor zaptettim bitti zaten diyip duruyo
benim yarın 40 ım doluyo ama kanamam arttı bileee herüf soruyo hergün kanaman nooldu diyeee?? neden acebaaa?? yok yok sağlığımı düşündüğündendir bencee:..diimiii???:78::78:
canım benimkinin bacakları kolları karnı soyuluyo ,ama annemler büyüdüğü için oluyo dediler..
kızlar bebişlerin kalça ultrasonu ne zaman çekiliyo aranızda çektiren varmı ben dra sormayı unuttum
Gülse nasıl gidiyor hamilelik canım???
bende dikiş yokki , yapıştırmış gibi.
Benimki 15 günlükken çekildi canım.
Benimkide oluyor bazen 2-3 saat.
Dr. mamaya izin vermedi ama acaba bende versem mi. Mama verirsem gece onu emer mi acaba. Denemek lazım. Üzülüyorum ya aç aç uyuyor. Birde onu emzirmeyle uğraşıyorum gece gece. O yüzden de uykusuz kalıyorum. Tabi sonuç o emmiyor uyuyor, bende uykusuz bir gece geçirmiş oluyorum.
sibelcim benimkilerde gece güzel emiyo tam tersine aslında gündüzde bırakmıyolar ama bırakırlarsa tekrar tekrar sıkıştırıyorum ağızlarına ben mama takviyesi yaptığım için memeyi bırakmalarından korkuyorum sende tekrar ver bıraktığında....
canım benim oglumda gece çok fazla uyanmaz, en fazla 3 kere uyandı, oda emip geri yatıyo, normaldir heralde, bebekler uyuya uyuya büyücek diyorum
canım benim kızımda 2 3 gündür geceleri daha az kalkmaya başladı ve 10 dk emiyor ve uyuyor sonra uyanıyor tekrar emiyor.yani aç değildirler sanırım acıkınca uyanıyor çünkü.gelişimi iyi olduktan sonra yani kilo alımı normalse mamaya gerek yok bence.yrn biz gitcez doktora sorayım ben bakalım herşeyi.
Benim kizim da geceleri 2-3 saatte bir emiyor.
Sağolun kızlar cvp verdiğiniz için. Evet bende dr.a gittikten sonra rahatlayacağım, gelişimine baksın bakalım. Dr.uda pek sevmedim ama.
Eslem bende tıkıştırmaya çalışıyorum ama göreceksin, sımsıkı sıkıyor ağzını. Bakalım Perşembe dr.a gideceğiz, azmı kilo aldı çıkar ortaya.
3 kere kalkıyorda kaç dakika emiyor. Benim ki en fazla 10 dakika, bazen 5 dk.
Eslem bende tıkıştırmaya çalışıyorum ama göreceksin, sımsıkı sıkıyor ağzını. Bakalım Perşembe dr.a gideceğiz, azmı kilo aldı çıkar ortaya.
3 kere kalkıyorda kaç dakika emiyor. Benim ki en fazla 10 dakika, bazen 5 dk.
Allah razı olsun canım..aynı dedıgın gıbı benmde aklıma geldı ama onların ıcı pudralı oldugundan belkı zararı olur dıye de casaret etmedım..zaten ellerımde daha dun cıktıgı ıcın gecmesının cok uzun surecegını sanmıyorum..bıde ılac kurudu elımde suan yok gıbı nerdeyse bu arada kızımı emzırdım ve altını degıstım...gogsumu tutmadan ve tenıne dokunmadan ..iremcim geçmiş olsun canım, inşallah biran önce geçer, bu arada krem tedavini yaptıktan sonra ellerini yıkama,ilaç kurusun, o sırada bebeğinle ilgilenmen gerekirse dr eldivenlerinden al, bebişi emzirirken, temizlerken onlarla iş yap, hem kremin etkisi olur, hem bebişine geçmez, hemde sen ellerini suya sokmak zorunda kalmazsın, bu düşüncem nasıl bilmiyorum ama umarım işe yarar canım tekrar geçmiş olsun..
canım valla senın sezeryan mı normal mı yaptıgını bılmıyorum..benım normal oldu ..dr bana hıc ole bısey demedı..1 haftalık kontrole gttıgımde rahmın toparlanmaya baslamıs dedı..zaten benım yazdıgım tıbbı manada degıl dını manada ıdı..bazı hanımlar lohusalıktan cıkmak ıcın 40 gunun dolmasını beklıyorlar bu hem gunah hem yanlıs..hee bıde rahım toparlanmadan beraber olununca n oluyomuskı..bebek yapcak degılızya hemencecık :) hem 2 ay cok uzun beyaaa...alısık degılım ben o kadarCvp veren arkadaslar cok tsk ederim icim rahatladi, cepten yaziyorum tek tek alintilayamadim.
Meltem cnm ben de boy abdestimi aldim normql hayatima dvn ediyorum ama drum iliski 2 ay yasak dedi. Rahmin kendini toplamasi gerekiyor. Dusunsene Allah korusun rahim kendini toparlamadan hamile kaldigini.
Canom drum bana dusecek o ipler demisti seninki dusmus demek ki.
Hanzade sende de vardir ip farketmemissindir. 2 ucta var cunku sadece ortalar yapistirma.
Benim kizim da geceleri 2-3 saatte bir emiyor.
canım ben söledim işte ..tam 1 aylık olduğunda çekiliyo ultrason ,ben çektirdim bişey çıkmadı çook şükür..ip derken ,son kısımda minik bi düğüm gördüm gibi ,işte o yoktu ,bence içten bi dikiş varmıştıda onun düğmüğüydü...
bu arada bigün wc de silerken şeysiyi pembe bi ip geldi bezee..içerdeki dikişin ipimiydi acabaa?? pembemi oluyo o ip ,geçende biride söylemişti sanırım..
canım benim görümcem eczanede çalışıyo ve orda baziı ilaçları kendileri yapıyo ,formülleri var ellerinde ,annemdede mantar vardı görümcem batikona benzer bi sıvı verdi parmak arasına sürünce biraz sızlatmış ama hemen geçirmişti ..senin ilacında o tarz bişeymiydi ..istersen formülü öğreneyim sende yaptır..
varyaaaa 2 gündür aklımdaydı bu ,hatta düngecede aklıma geldi yarın ireme yazıyım gazan mübarek olsun diye...üzülmedin dimi kızzz annen gidince... ona göre..hayırlı olsun ,diiceem ...
zehra varya acayıp sevındım canım..hatta cok acayıp sevındım..sen bosver kac cc falann unut o kotu gunlerı..o ıstedıgı kadar emer zaten..gozlerın aydınn olsun..Kızlar bebeğiyle dışarı çıkan var mı? Hamile kıyafetlerinden bıktım eski kıyafetler de tam olmuyor yeni bişiyler almak istiyorum bayram için bebekle çıkalım diyorum? Ne dersiniz?
Bir de müjdem var kuzum emmeye başladı beni Allahıma şükürler olsun ama sağarken günde kaç cc aldığını biliyordum şimdi doyuyor mu doymuyor mu bilmiyorum. Babam da illa mama verdirtmiyor. Feci takıyorum kafaya.
selam kızlarr
bikaç gündür geliyorum okuyorum ama yazmıyorum bişey, gerginim bu sıra,
kaynana kayınpeder bizde kalıyorlar
40 çıkana kadar kalıcaklar ama çok sıkıldım onlarla, hele kayınpeder o kadar çok konuşuyorki artık başıma ağrılar giriyo, bebek onlar yüzünden kucağa alıştı sallanmaya alıştı, zaten bu aralar çok gazı var , gazı çıkarmak için ıkınıp kendini sıktıkça göbeği dışarı pırtladı, dru aradım göbek ftığıdır şu an yapacak bişi yok 1 yaşına kadqar kendiliğinden geçmesini beklicez dedi,
gaz içinde bugün ilk kez doktorun verdiği sab simplex diye bir damla var onu verdim, ve devite başladık bugün.
şu göbek problemimiz, gaz problemimizin dışında iyiyiz çok şükür ama gaz çıkarıcam diye bebeğimin ıkınıp kızarıp morarması mahvediyor beni.
bu arada benim 3 4 gündür durmuş olan kanamam şiddetle yeniden başladı, baya geliyor, sanırım normal bi durum,
canom; benim kurdela şeklindeki dikişimin kenarındaki iplik hala duruyor ama düşücek dedi doktor, sanırım biraz daha zaman lazım.
veee ben işe başladığımda kaynana kayınpederi muhtemelen bizim eve alıcaz ki bebeğe baksınlar diye, sabah akşam harap olmayalım bebekde bizde yollarda getir götür diye ama nasıl beraber yaşıcaz hiç bilmiyorum, gerçi o zaman eve akşamdan akşama gelicem sonuçta bu kadar sıkılmam ama ne özel hayat ne bişi, eşimi görmüyorum yaa doğru düzgün, konuşamıyoruz hiç, yüzyıllardır dışarı çıkmamuş eve kapanmış gibi hissediyorum.
şu 40ımız çıksın hayırlısıyla evimizde başbaşa kalalım, bebiş biraz daha büyüsün alayım çıkayım gezeyim yaa offffff çok darlandım.
canım işte yarın yıkancaz kızımla ,gerçi internette baktım 39. gün yıkananlarda oluyomuş ama ...neyse mühim olan niyet dimii..bu arada sen benden 1 gün sonramı doğum yaptın?? heyhaaaattt seni nekadar beklemiştik doğur diye..ben senden önce doğurdum haaa
:
Kızlar bebeğiyle dışarı çıkan var mı? Hamile kıyafetlerinden bıktım eski kıyafetler de tam olmuyor yeni bişiyler almak istiyorum bayram için bebekle çıkalım diyorum? Ne dersiniz?
Bir de müjdem var kuzum emmeye başladı beni Allahıma şükürler olsun ama sağarken günde kaç cc aldığını biliyordum şimdi doyuyor mu doymuyor mu bilmiyorum. Babam da illa mama verdirtmiyor. Feci takıyorum kafaya.
doğum yapmış anneleri tebrik ediyorum, çok şanslısınız.. biz daha uğraşıyoz..
bişi sormak istiyorum size, acil cevaplarsanız sevinirim.. tabi bebişlerden fırsat bulabilirseniz
ultrasonda ki kilosuyla, doğduğu andaki kilosu birbirini tutuyor mu? yani doktorun söylediği ile, gerçek kilosu arasında uçurum olan var mı acaba? az mı çıkıyo, çok mu?
:
ne kotu bır vazıyet ınsanın baskalarına muhtac olması..ve sartların bunu gerektırmesı..en kotusude ınsanın esıyle el gıbı yabancı olması..Allah sabrını artırsın ınsaallah guzelım..ıse baslayana kadar en azından 40 da cıkıınca gunlerının tadını cıkar..
doğum yapmış anneleri tebrik ediyorum, çok şanslısınız.. biz daha uğraşıyoz..
bişi sormak istiyorum size, acil cevaplarsanız sevinirim.. tabi bebişlerden fırsat bulabilirseniz
ultrasonda ki kilosuyla, doğduğu andaki kilosu birbirini tutuyor mu? yani doktorun söylediği ile, gerçek kilosu arasında uçurum olan var mı acaba? az mı çıkıyo, çok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?