2011 Ekim Anneleri

kızlar bebekler için en iyi balığın somon olduğu söyleniyor ya, ben kızıma yazın veremedim, dün pazarda somon balığını gördüm
alayım diye düşünürken, balık satan adam üçünü 15'e vereyim dedi, ben de alırsam 1 tane alırım dedim ama nasıl yapılacağını bilmiyorum dedim, bana sade olarak yağlayıp fırına verebilirsin dedi, temizledi dörde böldü(7TLya aldım), yeşillikte aldım, eve gittim biraz interneti kurcaladım, önce güzelce yıkadım, sonra süzgeçte süzülmesini bekledim, genişçe bir kaba, zeytinyağı, limon, karabiber koyup karıştırdım, balıkları içinde iki yönlü olarak alt üst ettim ve yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizdim sadece limon dilimledim (ama patates, soğan, biber de dilimleyip üstüne de balıkları oturtabilirsiniz) önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk pişirdim, bu arada salatamı yaptım(bol havuç rendeledim, bir kırmızı turp rendeledim, roka ve kıvırcık) bizim kızı göreceksiniz, balıktan ziyade havuçu avuçlayarak yedi

GENELLİKLE DENGELİ BİR BESLENME LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE OLMALIDIR

1-Her gün yarım litre süt çocuklara verilmelidir.Süt her şekilde verilebilir.Sütün içerdiği kalsiyum çocukların gelişimi için çok önemlidir.25 gr peynirde de 200gr sütteki kadar kalsiyum vardır.
2-Her gün et ve baklagillerden 1-2 si listede olmalıdır.
3-Her gün (düzenli et verilen çocuklarda gün aşırı)1 yumurta çocuğa yedirilmelidir.
4-Günde 1 yada 2 kez sebze verilmelidir.
5-Günde 1-2 kez meyve yenmelidir.Fazladan 1 öğün meyve vermek sebzenin yerini tutabilir.Meyve suları da meyve yerine geçebilir.
6-Günde 1-2 kez nişastalı besinler ve 3 dilim ekmek günlük beslenme listesinde bulunmalıdır.

Çocuklara mümkün olduğu kadar erken dönemde kendi kendilerine çatal kaşık kullanarak yemeleri öğretilmelidir.Her çeşit şekerleme,pasta,kek,dondurma çocuklara sık verilmemesi gereken yiyeceklerdendir.Yemek aralarında çocuğa şekerleme vermek iştahını kapatarak yetersiz beslenmesine yol açtığı gibi diş çürüklerinde de önde gelen nedendir. Bu dönemde çocuklar ağız ve diş sağlığı konusunda eğitilmelidirler.1,5-2 yaşına giren bir çocuk bir diş fırçasına sahip olmalıdır.Bu yaşta henüz diş macununa gerek yoktur.Diş macunu kullanmaya 3.yaştan itibaren başlanabilir.

bizim daha diş fırçamızxz yokkk fırçalarmı bilmiyorumdaaaa ama biz eşimle diş fırçalarken çok gülüyo komiiine gidiyoo başlayanınız varmı fırçalamayaaaaaaa

zeynep,

efe lağzımlığa oturuyor mu?
ben de aynısından alayım diyorum ama yorumların bazıları iyi, bazıları olumsuz
biraz kararsız kaldım, senin efe ne yapıyor?

zeynep,

efe lağzımlığa oturuyor mu?
ben de aynısından alayım diyorum ama yorumların bazıları iyi, bazıları olumsuz
biraz kararsız kaldım, senin efe ne yapıyor?

daha alamadıkki marall indirimdeydi kartopuyla alıcaz dedik alamadık o zaman ama ama sitesine baktım hala aynı fiyat yükselmemişşşşş sizce nasıl bişi yaa yoksa 10 tl lik bişimi alsakk ama sıkııntılı bi süreç oluyo bazı çocuklar için böle teşkilatlı bişi olsunda istiyorum bakalımmmmmm şimdi işndirimdeyken alayımda bari istersem efe kabul etmezse ilerde kullanır nede olsa alıcaz bi kaç ay şçindeee ben nisan gibi oturrtururum heralde sıcaklar geldiğinde iyicede dillenirler hemdeeee

wuu hlal seni
burda görmek ne güzellll nasılsınnn

acayipp kar basttırdıııı kızlar sizde durumlar nasıl heralde 3 gibi çıkarızzzz

balkığı bizimki tükürüyo ama dediğin gibi bugün salatayı yapıp önüne koyayım bakalımm ne yese kardırrrrr yiyecekmi bizim bıdıktaaaaaaa

somon balığı 15 tlyse kaç kg geliyo acaba maral bi tanesi sordunmu hiç cnmmmm

acayipp kar basttırdıııı kızlar sizde durumlar nasıl heralde 3 gibi çıkarızzzz

Size meşhur bi Antalya'lı atasözü söyliyeyim mi?
"Bir yerlere kesin kar yağıyor, soğuğunu biz çekiyoruz"

Nasıl bi soğuk var burda, uff.. (tabi İstanbul'un soğuğuyla kıyaslanmaz ama).

Meraba kızlarrrrr. Sevozy canımm, geçmiş olsun ya, omzun çıksa öyle olmaz ki, çok ağrı yapmaz mı?? Belki tutulmadır, yel girmiştir belkii. Benim de omzum çok tutuluyo, kolumu bile kaldıramıyorum bazen ağrısından, iki kere omzumdan iğne bile oldum yani:)

Balık da çok güzel görünüyo maral:) Ben somon bi kere aldım, fırında yapmıştım da pek sevmedik nedense, levrek, lüfer, palamut daha çok seviyoruz biz:)

Zeyneppp blogumuz pasta üzerinne mi olacak yoksa yemek de mi ekleyecez, ona göre isim bakalımm

yaa bende dün farkettim çocuğu sürekli kucağıma aldığım tarafım ağrıyo belki kucanıza çok alıyonuzdur bnm gibiiii
bende yapmadım hiç ama vitamin deposu şu somonnnn yaa yemek yedirmek lazımmmm

blogta ilk başta tatlı hamuruişiyle başlayalımmm sonra yemeğe geçeriz diye düşünüyorumm

anne eli içime sindiii bende sıcak eller diye düşünmüştüm dün gece ama anne elide güzel ama türetebilirizz kızlar düşünün iceeee

arkadaşlar bir sorum var benim oğlum 16 aylık oldu ama ne baba ne mama demiyor.. yani hiç konuşmuyor daha.. ama silah sesini böyle boğazdan gelecek şekilde bıhh bıhh diyebiliyor.. benim boğazımı temizlemek için yaptığım şeyin sesini çıkartıyor ama hala baba demiyor.. herşeyi çok iyi biliyor kapıyı kapat dersin kapatır kumandayı getirir emziğini ara bulur. su içecekse bardağı getirir, topu getir dersin getirir.. abiyi çağır dersin çağırır. ağzını burnunu gösterir.. yani hani bi sorunyok gibi duruyor.. mutlaka zamanı gelince konuşacak ama işte ne bileyim benim gibi olan varmı?

Size meşhur bi Antalya'lı atasözü söyliyeyim mi?
"Bir yerlere kesin kar yağıyor, soğuğunu biz çekiyoruz"

Nasıl bi soğuk var burda, uff.. (tabi İstanbul'un soğuğuyla kıyaslanmaz ama).

kızz donuyozz burda bu ay doğalgaz farturasııı beni bitirir kesinnnnnnnnnnn 300 ü geçmesin allahım nalıııırrrrrrrr

bence daha normal canım daha çok miniklerrr bizximkidde her konuşıulanı taklit etmeye çaluışıyorrr anne dede birde annanneyi bil
inçli söylüyor geriside öyle sineee ama bizimki yapıyor diye sennkide yapacak diye bişi yok canım her bebeğin gelişi çok farklıhatta için rahat etsin diye söylüyorum geçende arkadaşım geldi mişsafirliğe bize iki yaşında çocuğu var ne anne diyo ne baba bi tek bir demeyi öğrenmiş annesindede babarsnada yemeğe mamaya herşeye bir diyorr doktor normaldiş yavaş yavaş çözülür demişş yanii

dediğin gibi zamanı gelince konuşacaklar, benim kız su içmek istediğinde gösteriyor, geçen hafta bir kere su dedi o kadar, genelde parmakla gösteriyor, baba, dede, anne(sıkışınca), bez değiştirdikten sonra atmak için at, üst baş için penbii, bir de geçen elbiseleri katlarken sayıyordum, dött dedi, anlayacağın pek bir şey demiyor gerçi anlamsız olarak konuşuyor ama bakalım ne zaman konuşur, küçük yiğenlerim var biri cümle kurmadan kelime söylüyor, diğeri pek kelime söylemiyor, yani ne zaman olgunluklarına ererlerse o zaman konuşacaklar, bir de benim felsefem zorlamamak, isterse yapar, istemezse yapmaz,

Canım az önce netten baktım, anne eli gibi diye bi yemek blogu var zatennn. Bizimki karışır onunla

ahahahah bende aslında okurken didimkiiii arcemekle zaya istiyiodudaa ben sevozy den bi ses duymadım o ne zaman istedi bklogta yer almakk diye

kih kih kih
neyse bu arada anne eli çok güzelmiş o olabilirrr sankimmmm

Ben de olmak isterim cnmm tabi kii... ama anneeli diye bi blok var sanki ya tanıdık geldi banaa..

fışkıran lezzet nasıll :)))))))) yada lezzet fışkırması ahahah dahice fikrim ilginçç akılda kalan PPPPPP

bu arada 3 üyeye 6 ziyaretçi kişi başına iki kişi düşüyo :))))

bnm diş doktorum e bebekde parmağagecirilen fırca var dedi,bebek diş macunu var dedi.şimdiden başla,bzn bebeklerde cürümeler erken başlıo dedi..bgn baktım ama bulamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…