2011 Ekim Anneleri

alıntı yaptım bişiler oldu olmadı

sevozy

iyiyim cnm benim geçen haftanın yazılarını okumaya çalışmaktan yazdığın yazıyı şimdi gördüm... şu aralar oğluşum hasta bursalarda hasta oldu burnu akıyor öküsrük kusma hepsi karışık onunla uğraşıorum eskisi kadar giremiorum bile...sen nasılsın?

zefeycim eşinin doğum günü kutlu olsun nice yıllara birlikte efenle ve diğer çocuklarınla girin inşallah...pasta yaparsan ekle mutlakaaaaa

Arabayı hiç sevmiyordu Mert, arka koltukta helak oluyordum.. Geçen hafta bebek koltuğunu söktük Arka genişledi.. Daha rahat ettik.. Ne zaman oturacak ona da bilmiyom, Eskişehir'e gittik yol boyu kucağımda gitti geldi.. Biz onun uyku zamanında yola çıktık huzursuzluk etmesin diye, rahat oldu o yüzden..

oldddduuuuuuuuu demedimi kayın anan bu aradaaailk torunlarımıııııı

Oooo, onlar dünden razı.. Kadının içi gidiyor bi kere kucağımda uyutsam diye.. Isırmamak için dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor diyor.. Karı koca çok seviyorlar Maşallah! Üçüncü torun ama diğerleri uzakta 2 ayda bir görüyor onları..

Zatn geceleri bikere enaz kriz tutuo emmeden yatmio,bakiom azda olsa goggsum doluysa emziriom,yada dis donmnde ise zaten meme olmdn huzur bulamio,
Uykusz deglsm emdiriom anlican

Sevozycan geceleri emzirmeden tekrar uykuya daldırtabiliyor musun? Bu işe bi çözüm bulmam lazım benim, şimdi iyi hoş da ayırınca nasıl dalacak benim sıpa uykuya bilmiyorum.. Biberon da almıyor.

cok beklentiye girme emi zeyneppp

Kız girsin! Benim koca da bugün sana bi sürprizim var dedi her kapı zilinde zıplıyom ama bişey yok! Asıl beklentiye ben girdim herhalde

cnm zefeyin eşi demiş zeynebe; cok beklentıye girme dıe zarf atmış o yüzden dedim öle:) sinirlensin die:) hemde arkadasımı herduruma hazırlıklı olsun isterim..

elifde biberon almıo eskiden her uyandığında mem istıodu.ona da şöle bi yol buldum..arada eşimi kaldırıom gece baksın diye.oda su verip tekrar yatırıo..ondan meme olmayınc ayani süt akan meme olmayınca beklenti içinde olmuo yatıo hemen.. bzn krize giriıo ben emzirmeden uyumıo.Bence send eşimdiden alıştır ya su ver ya saallıosan salayıp yatır yani her kalktıgında meme verme. bide sen de bnm gibi süt verebilio musun, biberonda tutmuolar yaa..ben çok üzülüomm ya hiç süt içmıoo..

cnm cok gecmiş olsunn..Elif de hastalandı.evin içinde hemde burnu akıo hatta akamıo.gece öksürük falan..hırıltı var azda göğsünde..

Pınar'ın çocuk sütleri var 1/5 lt, ballı falan. Onları pipetle içiyor Mert. Diğer türlü içmiyor ama, mesela babacığımın kendi ineklerimizden sağıp gönderdiği mis gibi sütleri kapaklı bardağa koyup pipet takıyorum içmiyor.

Haklısın yaa, ben de deneyeyim. Bakalım kabul edecekmi.. Bazen ben tuvalette falan oluyorum babası alıyor kucağına, ben gelinceye kadar helak oluyor ağlamaktan. Uyku arasında benden başkasını kabul etmiyor.

Geçmiş olsun canım... Çabuk iyileşsin Kıvanç Bey!

Zaya'cım sana bişey sorcam; Kıvanç'ta üfürüm mü vardı da ameliyat oldu?
Ablamın 40 günlük bebeği var, 1,6 oranında üfürüm varmış. 6 aylık olunca bi daha gelin demişler.

canlar gunaydınnnn..
valla tevafuk mü Rabbim in hikmeti mi bilemedim ama vıkcs sürdüğüm Elif kızım, tüm gece hiç öksürmedii maşşallahhh,,rabim şifasını tüm bebeklere,analarına ,danalarına nasip etsin..

BROKOLİ ÇORBASI
Yarım kilo brokoli
1 küçük patates
1 küçük havuç
1 diş sarmısak
3,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
100 ml krema
1 minik soğan
Beyaz biber ,tuz

Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp küçük küpler halinde doğruyoruz.3,5 su bardak su ilavesi ile yumuşayana kadar haşlıyoruz.Sebzelerimizi bir kevgire alıp suyunu tencerede bırakıyoruz.Ayrı bir tencereye un ve tereyağını alıp kavuruyoruz.2 su bardağı haşlanmış sebze suyu ve sütümüzü ekleyip bir taşım kaynamasını bekliyoruz.

Kaynayan çorbamıza sebzelerimizi ilave edip blender yardımı ile pürüzsüz olana kadar eziyoruz.Bir kaç dakika daha kaynattığımız çorbamıza en son krema ve beyaz biberimizi ekleyip altını kapatıyoruz.Tuzunuda ayarlayıp 10 dakika dinlendirelim ve servise sunalım.

bu akşam bu çorbayı yapmayı düşünüyorum burak için hiç denemedim bakalım güzel olacakmı? yanlız krema koymayacağım içine.

CNM YA beyan biber nedir ki ?? ben bunu yapıom kremasız tabi.sütü içine anne sütü ekliıodum kıvamı koyu olursa tatlı guzle bı tadı var elifcan yıyo..

cok beklentiye girme emi zeyneppp

girmemem gerekmiş galiba

saol zayacım çok geçmişler olsunnnnnn

bende dün çıkarken aldım eczaneden yatarken ayaklarının altına masaj yaptım sürdümmmm yavrum iki kez uyandı ve sıfır öksürükkkkk sanada iyi geldiğine çok sevindim artık bana dua edersin arkadaş denemeseydi bende denemezdim zaten kulaktan dolma der geçerdim neyse aklımızda olsun öksürük şurubndan iyidirrr

yaa gecen hafta yaptım bende krema koymak istemedim süt koydum yoğurtlaa kesildi nedensee yoksa o kadarki lezzetliydii döktüm hepsini kesmik kesmik olduuuuu neden acaba sen denede kartopu püf noktalarını paylaşş bende yapıciiyymmmm

sevozyy dün yolladığın linkin altındaki şu yorumaa koptum yaaaaaa

Off ya! Beni cok güldürdün onca insanın icinde:) şimdi bu kız delimi diyecekler:)

utanmani cok iyi anlıyorum, bense eşimin yüzünden utanıyorum! Rahatsızmi ne, ikide birde pirt, Pirtt,pirt, pirta'da pirt! Rezil diyorum ona, gazman diyorum nafile! Bu adam bizim filort dönemlerimizde nasıl tutmuş, şaşkınım!
Böyle devam ederse acile götüreceğim:d
sen en azsindan istemeden yapmışsın, bir kerecikse af ederler

CNM YA beyan biber nedir ki ?? ben bunu yapıom kremasız tabi.sütü içine anne sütü ekliıodum kıvamı koyu olursa tatlı guzle bı tadı var elifcan yıyo..

Bende anne sütü yok zaten olsada koymam. Burağın çorbalarına bizde ork oluyoruz çünkü beyaz biberi bende bilmiyrum canım

Son düzenleme:

hediyeni verdimi eşin zeynep,yoksa bu akşammı verecek

iyiki doğdun zeynep ailenle çok güzel,mutlu yıllara inşallah. pastadaki gibi kocaman bir aile olmanız dileğiyle

Eki Görüntüle 620103

wuuu iki çocukk koymuşsunn inşallahh kızım olur bitanede üçüncüyede allah kerim saol cnmmm teşekkür edrimm çok incesnnn
bende tam gazetedeki devletin çocuk yapmak içğin teşvik haberini okuyoduımö

Malzemeler: (2-3 kişilik)

- Yarım kg yerelması
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1/2 çay bardağından biraz az zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1/2 limon suyu
- Deniz tuzu

Yapılışı:

1. Öncelikle derin bir kasede limonlu su hazırlayın ve yerelmalarını soyarak bu suya atın (minik yumruları soymak biraz zahmetli ama değecek, sabredin:) Limonlu su yerelmalarının kararmasını önler.

2. Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyın, havucu dilimleyin, hepsini zeytinyağında biraz kavurun.

3. Limonlu suda bekleyen yerelmalarını yıkadıktan sonra irice doğrayın. Pirinçle aynı anda tencereye ekleyin. Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

4. Eğer kendi suyu yeterli gelmezse 1/2 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz (ben ekledim). Tuzunu da ekleyin, pirinçler piştiğinde ocaktan alın. Ilık olarak servis yapın. Dilerseniz serviste üzerine dereotu serpin.

Not: Limon suyunu yemeği pişirirken eklemek yerine, yerken üzerine de sıkabilirsiniz. Limon yerine greyfurt suyu da kullanılabileceğini duymuştum, hiç denemedim, ama deneyeceğim mutlaka.

ben limon yerine portakal suyu koyacağım.öylesi daha lezzetli oluyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…