nasıl görünüşümlee farklııı kısssss o senle konuşurkenn tariflerle ilgiliş konuşmıuştıuukk sonraa buluşmaa esnasındaa konuşmuşştuukkk hepp bi telaşamm vardı buluşmaya geç kalmıştım yolda konuşmuştukk o zaman yetişmee çabası vardıı iki adımlık yere geç kaldıydımDDDDDD o tariler esnasındada bii şiler haturlıyorumda aklıma gelmediii hepinizi sebdmmm beynnnnn bu kadar diiyim acelemm var ahahha
zeynep nerelerdesin????
çarşamba akşamı senin yalancı profiterolü yaptım,
dün de sosladık, çok güzel oldu, ellerimize sağlık,
bu arada c.tesi ablamları yemeğe alacağım, kesin mezelerden yapacağım
ama yemek konusunda kararsızım, bana fikir verirseniz sevinirim,
denemediğim bir şey yapayım diyorum, melofer miydi, patatesleri rendeleyerek
yemek yapıyordu,(belki onu yaparım diyorum ama)
geçen fırında kaşarlı mantar yaptım çok beğendiler,
bana fikir verirseniz sevinirim
ben bacaktan vurulacak diye bacağını açmaya çalışıyordum, hemşire hn, kolundan vuralım dedi, şimdi yürüyorlar ya dedi, galiba ağrı yapıp yürümesini engellemesin diye koldan yaptı canım,
bu arada cemre'nin biraz boğazlarıda kızarmış, hem diş, hem boğaz galiba, canım benim ateşlenmesi boşa değil yani, peditusu 3 kere verebilirsin demiş, bir de antibiyotik vermiş, akşama antibiyotiğe bakacağım, cefnex gibi bir antibiyotik kızımda alerji yapmıştı, bakalım hangisini vermiş
Maralcım, ben yemek yapmayı çok seviyorum. Hele de yaptığım yemek beğenilirse benden keyiflisi yok. Yemeği koyuyorum ortaya, ilk tattıklarında suratlarındaki ifadeye bakıyorum.....
Geçen cumartesi arkadaşlar vardı yemekte.. Balık menüsü yaptım. Bi de ilaveten hamsili pilav yapmak istedim. Kendim önce hiç yememiştim, eşim dışarda yemiş ve çok beğenmişti. İnternette araştırdım ve ona göre yaptım.. İlk defa olduğunu da söyledim. Onlar da ilk defa yediler. İlk önce hepsi temkinliydi, olmamıştır belki diye, sonra ısrarlarım sonucu tadına bi baktılar hepsi ikinci tabağı istedi.. Bu saatten sonra ağzım kulaklarımın ötesine gitti:)
Çökertme kebabını bi kaç kere tarif ettim burda.. Bi daha yazayım.. Çok kolay bi yemek.. Zahmetli de değil. Yiyen herkes de tadını beğendi şimdiye kadar.
Önce patatesleri soy ve rendenin kalın kısmıyla tek yönlü, uzun olacak şekilde rendele. 4 kişi için 8-9 adet orta boy patates olabilir. Miktarı kendinin ayarlaman lazım patatese göre. Rendelenen patatesleri bol tuzlu suya ıslat, 20-25 dakika suda kalsın.
Bu sırada kuşbaşı etleri önce kızgın yağa at, karıştırarak tamamının kızarmasını sağla. Sonra ocağın altını kıs ve kendi suyunu bıraksın.. Suyunu çekince etin tadına bak. Eğer pişmemişse 1 su bardağı kaynar su ekle, bu şekilde pişinceye kadar devam et. Et piştikten sonra 1 yemek kaşığı salça koy beraber kavur. İstersen 1 adet domatesi de kabuklarını soyup doğra onu da etle birlikte kavur. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekle ocağı kapat.
20-25 dakika tuzlu suda bekleyen patatesleri nişastası gidinceye kadar akan suyun altında iyice yıka. Kızgın yağda azar azar kızart. Çıtır çıtır oluyor cips gibi.
Servis ederken en alta kızarmış patates, üstüne sarımsaklı yoğurt, onun üstüne de etleri koy. İstersen Pide al, küçük küçük doğra ve tabağın kenarlarına da onu koy. Güzel olur.
Tuzu konusunda dikkatli ol. Hem ete, hem patates hem yoğurda koyunca çok fazla tuzlu olabiliyor.
Afiyet olsun..
ben de yeni birşeyler yaptığımda senin hissettiklerinin aynısını hissediyorum, özellikle beğenildiğinde çok mutlu oluyorum, hatta eğer ben onlardan önce tattıysam, ya da onlarla birlikte tattıysam hemen nasıl olduğu konusunda da yorum yapıyorum, olmadığında olmamış diyebiliyorum,
tarif için sağol canım, ben tarifleri yazıyorum ancak hepsi orada burada olunca bulmakta zorlanıyorum, artık onları bir deftere yazmanın zamanı geldide geçti bile
saolasın canıom benmde dilimde yüy bitti nazz nerde nazz nerde diyee :)))) şkür kavuşturanaaaa
gerçektenmi ? çok duygulandım şimdi beni merak ettiğini bilseydim
yarına nişan pastası siparişim var onun figürlerini hazırladım. hemşire ve bir mühendisin pastası. ilk kez sizinle paylaşıyorum. beğenin olur mu? okuyamıyorum yine pek ne yazdığınızı ama sizi seviyorum :))
saolasın canıom benmde dilimde yüy bitti nazz nerde nazz nerde diyee :)))) şkür kavuşturanaaaa
yarına nişan pastası siparişim var onun figürlerini hazırladım. hemşire ve bir mühendisin pastası. ilk kez sizinle paylaşıyorum. beğenin olur mu? okuyamıyorum yine pek ne yazdığınızı ama sizi seviyorum :))
Eki Görüntüle 622183
cok şirin yabu bi sanat yaa.şuna bak..insan kıyamaz yemeğe..Ellerine sağlık..
Eki Görüntüle 622183
çok güzel ve şirin görünüyorlar, ellerine sağlık canım
cok şirin yabu bi sanat yaa.şuna bak..insan kıyamaz yemeğe..Ellerine sağlık..
saol sevozy beğenmene sevindim. bunları yemesinler zaten elde çok oynuyosun yaparken :)
elif'in de çok tatlıymış annesi :))
zeynep benim kızıma da bacağından yaptılar aşıyı herhalde fark etmiyor.
TATLI UĞRAŞLAR
kızlar tatlılar kısmına bakın tramisumu ekledimmmmm zayanın tuzlukurabiyesinide güncelledimmmmmmmm
ee şimdi bu kadın neden bizim bacağımızdan yapmadı sinir oldunm netten araştırayım bireazzzzzz
Eki Görüntüle 622183
naz merhaba çok güzel olmuş figürlerin keşke daha önce görseydim çünkü her baret renginin bir anlamı vardır mühendis bareti beyaz olur sarı baret işçileri temsil eder)
naz merhaba çok güzel olmuş figürlerin keşke daha önce görseydim çünkü her baret renginin bir anlamı vardır mühendis bareti beyaz olur sarı baret işçileri temsil eder)
ayyy mrdmysnmn söyleynce jeton düştüüüüü hiç dikkat etmemştimm ama sanırım pasta çoktaann yerini bulmuştıurrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?