2011 Ekim Anneleri

ses tonundan seni daha büyük sanmıştım ama resme bakınca daha küçük olduğunu gördüm, farklı dememdeki kasıt oydu,

kısaca şunu söyleyeyeyim, hepinizde bir ben görüyorum (kişisel özelliklerimi hepinizde görüyorum), bence hepimiz biz olmuşuz

Maralcım, ben yemek yapmayı çok seviyorum. Hele de yaptığım yemek beğenilirse benden keyiflisi yok. Yemeği koyuyorum ortaya, ilk tattıklarında suratlarındaki ifadeye bakıyorum.....
Geçen cumartesi arkadaşlar vardı yemekte.. Balık menüsü yaptım. Bi de ilaveten hamsili pilav yapmak istedim. Kendim önce hiç yememiştim, eşim dışarda yemiş ve çok beğenmişti. İnternette araştırdım ve ona göre yaptım.. İlk defa olduğunu da söyledim. Onlar da ilk defa yediler. İlk önce hepsi temkinliydi, olmamıştır belki diye, sonra ısrarlarım sonucu tadına bi baktılar hepsi ikinci tabağı istedi.. Bu saatten sonra ağzım kulaklarımın ötesine gitti:)
Çökertme kebabını bi kaç kere tarif ettim burda.. Bi daha yazayım.. Çok kolay bi yemek.. Zahmetli de değil. Yiyen herkes de tadını beğendi şimdiye kadar.

Önce patatesleri soy ve rendenin kalın kısmıyla tek yönlü, uzun olacak şekilde rendele. 4 kişi için 8-9 adet orta boy patates olabilir. Miktarı kendinin ayarlaman lazım patatese göre. Rendelenen patatesleri bol tuzlu suya ıslat, 20-25 dakika suda kalsın.
Bu sırada kuşbaşı etleri önce kızgın yağa at, karıştırarak tamamının kızarmasını sağla. Sonra ocağın altını kıs ve kendi suyunu bıraksın.. Suyunu çekince etin tadına bak. Eğer pişmemişse 1 su bardağı kaynar su ekle, bu şekilde pişinceye kadar devam et. Et piştikten sonra 1 yemek kaşığı salça koy beraber kavur. İstersen 1 adet domatesi de kabuklarını soyup doğra onu da etle birlikte kavur. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekle ocağı kapat.

20-25 dakika tuzlu suda bekleyen patatesleri nişastası gidinceye kadar akan suyun altında iyice yıka. Kızgın yağda azar azar kızart. Çıtır çıtır oluyor cips gibi.

Servis ederken en alta kızarmış patates, üstüne sarımsaklı yoğurt, onun üstüne de etleri koy. İstersen Pide al, küçük küçük doğra ve tabağın kenarlarına da onu koy. Güzel olur.

Tuzu konusunda dikkatli ol. Hem ete, hem patates hem yoğurda koyunca çok fazla tuzlu olabiliyor.

Afiyet olsun..

ELİF imde kolundan vuruldu,zaten bn bacakdan vurulduğunu bılmıodum..

ben de yeni birşeyler yaptığımda senin hissettiklerinin aynısını hissediyorum, özellikle beğenildiğinde çok mutlu oluyorum, hatta eğer ben onlardan önce tattıysam, ya da onlarla birlikte tattıysam hemen nasıl olduğu konusunda da yorum yapıyorum, olmadığında olmamış diyebiliyorum,

tarif için sağol canım, ben tarifleri yazıyorum ancak hepsi orada burada olunca bulmakta zorlanıyorum, artık onları bir deftere yazmanın zamanı geldide geçti bile

sen yorma kendini, zefeyy blogaa yazacak nede olsaaa

TATLI UĞRAŞLAR

kızlar tatlılar kısmına bakın tramisumu ekledimmmmm zayanın tuzlukurabiyesinide güncelledimmmmmmmm

ee şimdi bu kadın neden bizim bacağımızdan yapmadı sinir oldunm netten araştırayım bireazzzzzz

resmini ve tarifini verirsen melofer eklerim çökertme kebabınıda blogumuza bayaa bii ilgi varr bu kebabaa DDDDDDD

kızlar ben yavaş yavaş çıkıyorum, hafta sonu büyük bir olasılıkla yoğun olurum,
bu arada dilerim kızım çok ateşlenmez, haftaya kursun var fazla giriş yapamayabilirim,
ya da fırsat bulursam akşamları okur, yazarım, ya da face ten yazarım, kendinize iyi bakın,
bebeklere daha da iyi bakın, hadi eşleri de unutmayayım

bugn efeyi buyakaya götürcem bakalım şu vızz kıds play nasıl bi yermıiş keşfedeyimm :ÇDD

Önceki yazdıklarını okuyamadım canım ama Mert'in su çiçeği aşısı da kolundan yapıldı. Hiç bacak konusu bile geçmedi.

Bu arada tramisu harika gözüküyor... Hiç yapmadım ben bu tatlıyı, bi deneyeyim bakayım senin tarifinle... Becerikli hatun!

zeynep bloğu açtım,
yazını okuyorum: tarfifi yazmışsın, ilginç olmalı,ayrıca noktalama işareti kullanmayacak mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…