günaydın canım gözün aydın allah bütün isteyenlere yaşatsın bu güzel duyguyu çok ayrı bişey kalp atışlarını duymak kist de önemli birşey değildir inşallah kaybolur gider...
bu arada sen ne siparişi alıyordun birşeymi kaçırdım ?
canım göryorlar ama pek söylemiyolar bakalım inşallah söylerler seninkinigünaydın kızlarrr... cumartesi randevumuz var ve o gün tam 12+0 oluyoruz cinsiyet görür müyüz acaba ne dersiniz??
canım eger vücüdün kilo alıp verimlerinde catlıyorsa ne sürersen sür catlayacak sadece yumusatırsınbanyodan sonra sürmek daha iyi olabilir gözenekler açık olduğu için ama ben her sabah evden çıkmadan sürüyorum. şu anda kaşınma ve gerilme pek yok ama cilt elastikiyetini kaybetmeye başlayınca 4. aydan itibaren günde 2 defaya çıkarıcam. doktorum kalçanın yan taraflarına ve çatlamaya müsait yerlerine de sür dedi. bi hastası karnına ve göğüslerine sürmüş sadece oralar pamuk gibiymiş hiç çatlamamış ama kalçasının yan tarafları harita gibi olmuş sürmeyi akıl etmediği için. badem yağını tüyleri koyulaştırdığı için vermedi. sonra hoş bi görüntü olmuyo dedi.
hayırlı olsun canım allahım saglıkla kucagına almayı nasip etsinsatım 9 ocak 16 ekimde doğum tarihim inş
cinsiyeti söylemedi.sordum ama daha görünöez dedi ama 12.haftada ögrenen cok var belkide emin olmak istedi bilmiyorum.2li test sonucu 1 hafta sonra cıkacakmıs bakalım bekliyorum
kızlar hepinizin( en azından forumu takip edenlerin) bildiği gibi bu benim ikinci hamileliğim.
ilk hamileliğimde hiç lierac veya mustela kullanmadım ama kullananları çok duydum...Doğrusunu söyleyeyim, çatlayıp çatlamadıklarını bilmiyorum, çünkü doktorumun de söylediği gibi çatlak meselesi biraz da genetiktir.
neyse benim kullandığım reçete şöyleydi:
kakao yağı
kantaron yağı
kayısı yağı
çörekotu yağı
çilek yağı
saf zeytin yağı
susam yağı
tatlı badem yağı
bir de son aylarda bu karışıma bir de gliserin kullandım...eğer bu yağların hepsinden kullanırsanız badem yağını kullanmazsanız da olur aslında(çünkü tüylenme yapar).ben arada kullandımi arada kullanmadım...
bu yağları eşit miktarlarda kullanıp karıştırıyorsunuz ve kapaklı cam bir şişede saklıyorsunuz, bozulmaz ama kullanmadan önce karışsınlar diye bir çalkalayın...mümkünse günde 2 defa...ben henüz başlayamadım...
bu arada sadece göbeğinize değil, göğüs ve kalça ve popunuza da sürmeyi de ihmal etmeyin çünkü her taraftan genişliyeceğiz kısmetse...bir arkadaşım sadece göbüşe yapmış, bu sefer memeleri çatlamış...
biz elimizden geleni yapalım sonrası geneteğimize kalmış bir şey sanırım...mcux hepinize:)
bende bende ekim annesi olcm insallahh.aranıza yeni katıldım
Hafta hafta ultrason görüntüleri
9 haftalık gebelikte:
10 haftalık gebelikte:
11 haftalık gebelikte:
12 haftalık gebelikte:
14 haftalık gebelikte:
2 li testlerde genelde doktorlar bebeğin kemik yapısına göre cinsiyet tahmininde bulunabiliyorlar ve tabiki bunda da yanılma payı yüksek. bu nedenle doktorlar genelde cinsiyetini söylemek için cinsel organı görmeyi beklerler
canım videoları göremiyorum.
arkadaşım 12. haftasının sonunda cinsiyetini öğrendi, erkek bebiş daha erken gösteriyormuş gerçekten kızlar biraz naz yapıyorlar 6-7 . ayında bile öğrenen var bir türlü göstermiyorlarmış, çok ilginç :)
Selam kızlar, umarım hiç kimse çatlamaz ama çatlarsanızda takılmayın öncelik bebişlerin sağlığı, iki tane arkadaşım doğum çatlaklarnı lazerle tedavi ettirdi. Gayette memnunlar ama doğumdna 40 gün sonra hemen başladılar bende birdahaki kontrolde bu konuu dr danışıcam ama açıkçası lazer gibi bi alternatif olması çok iyi :) artık tıpta herşeyin çaresi var :)
merhaba kızlar, uzun zaman oldu bende girmeyeli. mide bulantılarım beni öldürüyo. ne yaptıysam bi gıdım fayda görmedim. leblebi , cubuk kraker, ayva, elma zeytin mısır.... aklınıza ne geliyosa. gerçi doktorum bu durumdan çok memnun. bilen bilir bülent alp aydını.(bilenler sizlere de böyle şeyler dedimi?) gayet iyi midenin bulanması. hatta kussan süper olur diyo bana. onu da yapıyorum diyorum. bebeğin gayet sağlıklı olduğunu gösteriyomus bu durum. hiç kendini bişeyler yemeye zorlama.dedi. şimdi herkes yok ceviz ye yok süt iç yok balık ye der dedi. onlar önemli değilmiş bu haftalarda. bebek zaten senin depolarından besleniyomuş. sana maden suyu ve cubuk kraker yeter şu aralar dedi. 12. haftamda yani 11 nisan testlerim var. ozaman ben sana neler yemen gerektiğini hangi vitaminleri alman gerektiğini söyliycem dedi. folic asiti de bıraktırdı. 8. haftadan sonra bişeye yaramaz dedi. ya bu adam beni rahatlatıyo çok seviyorum ama bazende korkuyorum. sizin yazdıklarınızı okuyorum. herkes bi ilaç bi vitamin telaşında. sanırım ondan iyisini bilecek halim yok da annem bile süpheye düşüyo . o nası dr diye:)neyse durum böyle. hayattan bezmiş vaziyetteyim. hiçbirşey yapasım yok. kusuyorum. yemek yiyemiyorum. buzdolabının kapağını acamıyorum. bir an önce şu günlerim gecer de ben de zevkli bi hamilelikl geçirim umarım. öpüyorum hepinizi.
merhaba kızlar, uzun zaman oldu bende girmeyeli. mide bulantılarım beni öldürüyo. ne yaptıysam bi gıdım fayda görmedim. leblebi , cubuk kraker, ayva, elma zeytin mısır.... aklınıza ne geliyosa. gerçi doktorum bu durumdan çok memnun. bilen bilir bülent alp aydını.(bilenler sizlere de böyle şeyler dedimi?) gayet iyi midenin bulanması. hatta kussan süper olur diyo bana. onu da yapıyorum diyorum. bebeğin gayet sağlıklı olduğunu gösteriyomus bu durum. hiç kendini bişeyler yemeye zorlama.dedi. şimdi herkes yok ceviz ye yok süt iç yok balık ye der dedi. onlar önemli değilmiş bu haftalarda. bebek zaten senin depolarından besleniyomuş. sana maden suyu ve cubuk kraker yeter şu aralar dedi. 12. haftamda yani 11 nisan testlerim var. ozaman ben sana neler yemen gerektiğini hangi vitaminleri alman gerektiğini söyliycem dedi. folic asiti de bıraktırdı. 8. haftadan sonra bişeye yaramaz dedi. ya bu adam beni rahatlatıyo çok seviyorum ama bazende korkuyorum. sizin yazdıklarınızı okuyorum. herkes bi ilaç bi vitamin telaşında. sanırım ondan iyisini bilecek halim yok da annem bile süpheye düşüyo . o nası dr diye:)neyse durum böyle. hayattan bezmiş vaziyetteyim. hiçbirşey yapasım yok. kusuyorum. yemek yiyemiyorum. buzdolabının kapağını acamıyorum. bir an önce şu günlerim gecer de ben de zevkli bi hamilelikl geçirim umarım. öpüyorum hepinizi.
tekrar hoşgeldin present. bülent bey akropol hastanesindeyse duydum. leyna da ona gitti bugün. hazirana randevu vermişlerdi daha önce, şans eseri bugüne alabilmiş. çok iyiymiş o doktor. tesadüf bu ya, sana söylediklerinin aynısını benim doktorum da bana söylüyor. bana da fazla rahat gelmişti ama bir bildikleri vardır. canının istemediği hiçbir şeyi yeme, bir ömür boyu yemezsin sonra, canının istediğini ye, isetemediğini yeme, kuru kuru ekmek yesen bile olur dedi. şaşkın şaşkın baktım ama doğru demek ki. vitamin vermedi. demir hapı vermedi. mideni daha çok bulandırır, zaten kan değerlerin de iyi dedi. sadece folik asit içiyorum, onu da keser herhalde bu gidişimde.
hayattan bezme sakın. ben de bulantıdan yana sıkıntılıyım ama bana daha beter ol dedi. yine şaşırdım, yaa deli olduğunu bile düşündüm ama sağlıklı gebelik için lazım dedi. bir bildiği var demek ki. her şey yolunda giderse yakında kurtulacağız inşallah bulantıdan. içini ferah tut ve güzel günlerin hayalini kur. ne müthiş bir olay gelişiyor içimizde, mucize resmen. ve biz bunun en yakın takipçisiyiz. çok şanslıyız. şükredelim ve dua edelim gelsinler sağ salim. kendine iyi bak, kısa zamanda toparlanırsın inşallah
iki gün önce bende türkiye hastanesine çok ünlü bi doktora gittim banada aynı seninki gibi dediki sabahları katıo şeyler ye kraker yada mesela tost ye ama yağ sürdürtme bulantıma ilaçta vermedi sonra baktım herkese doktor vitamin demir hapı vermiş bana vermedi sonra şüpheye kapıldım nası bi doktor yaa bulantım var diyorum sağlıklı diyo diye sonra salı yine gittim dedim ben demir hapı istiyorum bide vitamin dedi bu bulantılarını azdırır hiç gerek yok bu aşamada demekki kadının bi bildiği var:)))))okadar ünlü yani :) yane beklicez geçmesi bende mutfağın kapısına ayak basamıyorum cateringten bişiler getiriyo eşim işteeee hayırlısı canım az kaldı geçecek inşallahhhhhhhhh
hoşgeldin tatlım... doktorunun söylediklerinde tuhaf bi taraf yok. bulantı gayet normal, folik asit de 11 - 12. haftalar da kesiyolar zaten genelde, demir hapı da 10. - 11. haftada başlatılıyor. yemek açısından da ilk 3 ay bebeklerimiz bizden birşey beklemezmiş, hiçbirşey yemesek bile bebeğe hiçbir zararı olmazmış tek zarar kendimizeymiş. haftasonu gittim 10+4 günlükken ne yemem gerek dedim, 1 ay daha istediğin herşeyi yiyyebilirsin dedi.
iki gün önce bende türkiye hastanesine çok ünlü bi doktora gittim banada aynı seninki gibi dediki sabahları katıo şeyler ye kraker yada mesela tost ye ama yağ sürdürtme bulantıma ilaçta vermedi sonra baktım herkese doktor vitamin demir hapı vermiş bana vermedi sonra şüpheye kapıldım nası bi doktor yaa bulantım var diyorum sağlıklı diyo diye sonra salı yine gittim dedim ben demir hapı istiyorum bide vitamin dedi bu bulantılarını azdırır hiç gerek yok bu aşamada demekki kadının bi bildiği var:)))))okadar ünlü yani :) yane beklicez geçmesi bende mutfağın kapısına ayak basamıyorum cateringten bişiler getiriyo eşim işteeee hayırlısı canım az kaldı geçecek inşallahhhhhhhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?