2011 Ekim Anneleri

O değerler bende de bi ara yüksek çıkmıştı, babamda da hashimoto olduğu için çok korkmuştum genetik faktörler de etkili oluyormuş çünkü tiroid rahatsızlıklarında ama hamile kaldıktan sonra doktorun en son istediği testlerde normal çıktı. O zaman babamla konuştuğumuzda (kendisi doktor) korkma Allah verecekse böyle hastalık versin, düzenli ilaç kullandıktan sonra hiçbir şey olmaz demişti. Sürekli kan verip kontrol altında tuttukça bir şeycikler olmaz meraklanma. Bi ara ben de kansızlık nedeniyle o kadar çok kan veriyordum ki gören bağımlı zannederdi

Bu arada benim ikili test 8 nisanda Bugün de kızamıkçık testi için kan vereceği inş. Sana cinsiyet belli olur gibi bir şey dediler mi?

Arkadaşlar,
Doktorum bugün bana annenin duygusal durumunun bebeği oldukça yakından etkilediğini söyledi. Endişe, korku, stres, üzüntüden etkilenmesi ile bebek kayıpları oluyormuş. Bebeklerin damarları çok çok ince, ip kadar. Bir trafik kazasına şahit olan anne adayında aniden yükselen adrenalin seviyesi aşırı kan pompalayıp bebeği öldürebiliyormuş. Canınızı sıkacak, sizi üzecek, aşırı heyecanlandıracak durumlardan çok uzak durun.

sağol hanzadecim. evet sat ımla uyumlu gibi, iki gün önde. 9 haftalık gözüküyor bugün. dünkü söylediğinde haklıymışsın 2,5 cm civarında canım. inşallah hep böyle devam eder. açtım şimdi, ben de dinliyorum sağol.

Sürekli kan vermek mii... ben zaten kansızdım çocukluğumdan beri demir eksikliğim vardı, daha yeni normale döndü. şimdi tekrar kan vermek ne kadar doğru olur bilemedim.. kan mı vermek gerekiyor??
ikili test için 9-10-11 nisan gibi gelin dedi. cinsiyetle ilgili bişe konuşmadık, sormak aklıma gelmedi. uslu bir çocuk olursak şirinleri bile görebiliriz belki

Dün mide bulantısı, halsizlik,bitkinlik için hurma yemeyi tavsiye eden arkadaşım...
Akşam hurma aldık. Hemen iki tane yedim, eve gelince bir iki tane daha yedim. Sabah dinç uyandım, yataktan daha iyi kalktım. Bulantım olmadı, çıkarmadım ve aşırı olmasa da enerjiktim. Gerçi bebeğimi görecek olmanın heyecanı da vardı ama gayet iyi hissediyordum kendimi. Yemeye devam edicem, tavsiyen için çok teşekkür ederim. Ben de aynı sıkıntıları yaşayanlara tavsiye ediyorum.

Yok kan değerime bakmak için düzenli olarak kan alıyorlardı ama yarım tüp bişiy tabii hemogram için. Yoksa kan versem bir de ölürüm sanırım

Ben de sormamıştım ama doktor o gün cinsiyetini de öğreneceğiz dedi. Belki sizinki de söyler. Bu arada hanzade mesajını görünce doğru salona gitti gidince aklıma geldi televizyonun serviste olduğu Kızlar evde temizlik var nasıl rahatladım anlatamammm 3 aydır ilk defa ütümü de yapabiliyorum, dağ eridi tepecik oldu

hmm anladım şimdi, o anlamda kan vermek. ona ben de bağımlıyım canııım :) mütemadiyen kan veriyorum, zaten kansızım, olanı da alıyolar acımasızlar. her ay gidiyoruz bakalım, kontrol altında güvende hissediyorum şuan kendimi. bugünkülerin sonucunu pazartesi alacak olmak kötü oldu yalnız. doktorum acilen ameliyata gitti, doğuma çağırdılar. çok konuşamadık ppoff...
senin doktorun öyle söylediyse bende öğrenebilirim belki. ama çok merak etmiyorum açıkçası. kızımız olacak gibi geliyor bana, sadece öyle küçük bir hissim var. ya da isteğim diyeyim :) hayırlısı olsun, sağlıklı olsun da...
çok yorma kendini, oturarak yapabiliyorsan işlerini oturduğun yerden yapmaya çalış istersen.

Deniz iki hafta sonra 11 haftalık oluyorsun, ikili testleri 12. hafta sonunda yapmıyorlar mı? Gerçi 11. haftada yapılması daha iyi ama bir şey çıksa bile ne yapabiliriz ki? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Deniz iki hafta sonra 11 haftalık oluyorsun, ikili testleri 12. hafta sonunda yapmıyorlar mı? Gerçi 11. haftada yapılması daha iyi ama bir şey çıksa bile ne yapabiliriz ki? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Tam zamanını bilmiyorum canım öyle dedi bana. bugünden itibaren 2 hafta sonra, 18. güne kadar gitmemi söyledi. Pazartesi bugünkü sonuçlarımı almak için konuşucaz, o zaman sorayım yine..
Sorunun ikinci kısmını dün eşimle konuştuk uzun uzun. Allah korusun, istenmeyen bir durumla karşılaşırsak ne olursa olsun bizim olsun diye düşünmenin bencillik olduğuna karar verdik. Çocuk olarak kalmayacak o insan, bir birey olacak ve biz öldükten sonra hayatını tek başına sürdürebilecek durumda olmalı. Biz de buna göre karar vereceğiz canım. Allah göstermesin hiç birimize.

Son düzenleme:

Sen yinede çok yorma kendini az önce dinledim ilk 13 haftalık dönemde istirahatte çok önemliymiş, ben çalışıyorum ancak hafta sonu istirahat ediyorum. Hiç bir iş yapmıyorum, kadın çağırıyorum sürekli. Haftasonu evde durmazdım şimdi dışarı çıkmıyorum yorulmayayım istirahat edeyim vücudum dinlensin diye, çünkü hafta içi sürekli oturuyorum kasık bel ve bacaklarımım ağrıyor. Evde duş alıp uzanıyorum tv izliyorum nete bakıyorum uyuyorum. Bir ik ihafta sonra inşallah herşey yolunda giderse tam havalar ısınırken gezmeye çıkarım artık yavaş yavaş şimdilik böyle..

slm kızlar ilk sayfadaki listeye bende bilgilerimi eklemek istiyorum nasıl yapılıyo o yada onları ayarlayan birimi var???

topik yöneticisi duygu. ilk sayfadaki listede istenen bilgileri duygu ya özelden mesaj at istersen, özel mesaj atamıyorsun buraya bilgilerini yazarsın. yaş, sat, yaşadığın şehir, bebeğinin durumu... duygu takip ediyor, o ekliyor.

Ayy çok yorulmuşum ben de ütü yaparken daha tam bitmedi ama bıraktım, bende de yardımcı abla var şu an ama 1 günde her şeyi yapamadığı için ütü bana kalıyor Benim çok oturmaktan çoğu zaman kuyruk sokumum ağrıyor sende de var mı böyle bir şey?

Ben ikili test kötü çıksa bile aldırmayacağım, çünkü anneme 3 lü testten sonra doktor gebeliği sonlandıralım dedi annem 40 ın üstündeydi risk grubundaydı vs. Ama maşallah bıcır bıcır bir kardeşim var şimdi. %100 doğru sonuç vermediği için bebeğin yaşam hakkını sonlandırmak bana haksızlık gibi geliyor. Yine de kötü bile olsa hazırlanmak açısından testi mi yaptıracağım, Rabbim hepimize sağlıklı bebekler verir inşallah bol bol dua edelim böcüklere

kızlaaaarrr doktor kontrolümüzden geldik bebişimi gördüm ama çok yaramaz teyzeleri... takla atıyor el kolu hiç duruyordu :)) canım bebeğim çok tatlıydı. bir buçuk kiloalmışım 3 ay bitti normal di mi? doktr bişey demedi sadece folik asidi bırakıyoruz progestan da elindekiler bitsin bi daha alma dedi vitamin hapı verdi iştahını çok açarsa içmene gerek yok dedi... ama bebiş çok tatlıydı durup durup gülüyorum bugün. Allah hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin.

Maşallah ona, bizimkiler şimdiden böylelerse doğunca yandık biiiz seneye marta anlatırız yaramazlıklarını inşallah

İyi yapmışsın canım dinlen biraz, imkanın varsa 15 te bir al o zaman işleri ikiye böler ve daha rahat olur sende dinlenirsin. Ben ikili test sonuçlarına hiç güvenmiyorum daha önce tecrübesini yaşadım hiç bir problem çıkmamıştı hatat zeka seviyesi yüksek çıkmıştı ama amniosentezde sorun çıktı. Ve bebeğim ölmek üzere diye sonlandırıldı. Bu defa bende ne çıkarsa çıksın umursamayacağım allahın verdiği canı allah alır. Hatta bana kalsa hiç yaptırmayacağım ama doktorum çok dominant ne dersem yapıcaksın diyor :) Hakkımızda hayırlısı olsun ne yazıldıysa yaşayacağız bende senin gibi düşünüyorum.

eli kouda durmazmış annesi, yaramaz olucak demekki :) kızlar dikkat ettim 2011in şu an en çok hamilesi ekim ayında, inşallah hepimiz sağlıkla sıhhatel tamamlarız.

Maşallah ona, bizimkiler şimdiden böylelerse doğunca yandık biiiz seneye marta anlatırız yaramazlıklarını inşallah

babasıda böyleymiş annem hiç karımında dur durak bilmezdi diyor kıpır kıpırmış ben çok yavaşmışım demekki babaya benzeyecek yandık:18: :) kocam çok hareketli ve çok yaramaz hatta diyoruz bebeğe gerek yoktu sen varsın diye... şimdi 2 tane yaramaz bebişim olacak aman onlar iyi olsunda istererse evi yıksınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…