2011 Ekim Anneleri

Tabipler odasınaşikayet dilekçesi verdinizmi? Adamı hastaneden attırır siciline nakış gibi işlettirirdim ben. Hem madem bunca edepsizliği varmış neden hala yerinde ve görevinde? Ben anlamıyorum yurdumun insanını...

Bu tür olayları engellemenin en sağlıklı yolu muayeneye tek gitmemek mutlaka ya eşinizle yada bir yakınınızla beraber gitmek en sağlıklısı...

Dur ben bi kusup geleyim.. Allah ıslah etsin ne deyim.. Zaten midem bulanıyordu iyice ağzıma geldi valla

Her doktorun iyisi kötüsü var muhakkak. Teyzem 3 doğum yaptı üçünü de aynı hastanede (özel) Bayan doktoru söylemediği kalmamış mesela, çocuğun yapım aşamasında keyfin yerinde, şimdimi acıyo diyorsun demiş. Ne bağırıyorsun diye azarlamış sürekli. Doğumdan çıktığında ağlıyordu o kadar yani. Doktorun erkeğinden veya bayanından çok donanımına, mümkünse referanslarına yani tecrübesine, ünvanına bakın. Artık herşey bir tık ötede. Hastane hakkında şikayet varmı, doktor hakkında şikayet varmı hepsi bir şekilde çıkıyor.

Bu tür olayları engellemenin en sağlıklı yolu muayeneye tek gitmemek mutlaka ya eşinizle yada bir yakınınızla beraber gitmek en sağlıklısı...

Birde bu tür durumlar karşısında hakkını aramıyor insanlar sanki kendileri ayıp bir şey yapıyor gibi susup çekiliyorlar.. Nasıl ispatlayacağız diye... Aynı dr adına 4 5 tane şikayet dilekçesi gittiği zaman soruşturma açılıyor. Çok bilinçsiz bir toplumuz malesef..

Kızlar benim arkadaşım erkek doktorda normal doğum yaptı. Tabi doğum bu, sancılanınca hemen doğum olmuyor. Sancılar gelirken doktor yapması gerekenleri söylüyor ve bekliyormuş. Sancı gidince , bunun bacaklar açık, doktor malum yerde hemşire ve ebe ile konuşup sancının tekrar gelmesini bekliyormuş. Tabi dr için gayet normal bir durum, sohbet edip arada öğrencilere arkadaştaki birşeyleri gösterip öğrencilere birşeyler de öğretmeye çalışıyormuş. Böyle böyle 20 dk geçmiş ve arkadaşım çok utanmış.

Bende de amma hikaye varmış yahuu.

Çünkü hastanenin ortağı.Hem buranın insanlarında nerede öyle düşünce bir arkadaşıma sakıın bir daha gitme o doktora böyle kötü huyları varmış dedim.Dengesiz gitmiş doktora sizin için böyle konuşuyorlar doğrumu demiş doğumuda o doktorda yaptı bile bile aynı hastenede diğer doktor hastalara yetişemiyor çok yoğun erkek doktor da bir iki kişi onlarda tanımayanlar yada bilpte öyle kabullenenler

Doğru söylüyorsunuz kızlar bilinçli olmak lazım.. Sadece bu manada değil her konu, biz vatandaş olarak bilinçlensek bu tür vakalar azalır elbette...

günaydın kızlar hepinize muhteşem bir gün diliyorumben bi defa bayan doktora gitmiştim ve o muameleyi anlatamam insan yerine koymuyodu yüzüme bile doğru düzgün bakmıyodu inanılmaz sinirlendim dayanamayıp aramızda husumet var da ben mi farkında değilim dedim.sonradan sözde iyi davrandı ama iş işten geçti.eşimin isteğiyle bayan doktora gitmiştim.çıkınca onu da güzel bi kalayladım valla seni gebertirim beni böyle bi insanla muhatap ettin doktor seçimimi kendim yapıcam dedim erkek doktora gidiyodum çok iyiydi ama çok yoğundu randevuları çok geç tarihe alabiliyodum.tesadüfen bi bayan doktora gittim(şimdiki doktorum) ve kadına bayılıyorum her gittiğimde sarılıp öpesim geliyor eşimde keşke benim teyzem veya ablam olsaydı bu kadın dio o da çok seviyo.bebişimi ultrasonda gördüğümüzde kadının sevincini heyecanını anlatamam sanki aileden biri gibi..uzun lafın kısası biraz şans ve kısmet işi sanırım doktor..hayatta kadına doğum yaptırmam diyodum ama gayet güzel yedim lafımıbi de doğum yapmış arkadaşlar daha iyi bilir ama erkek hastabakıcılar falan da oluyo doğuma hazırlık ve sonrasında diye biliyorum...

Senin bu anlattıklarının 20 yıl önce, devlet doğum hastanelerinde yapıyorlardı. Şimdi bana öyle bişey diyecekler bende sadece ağlamakla yetineceğim, öyle mi? Burnundan getiririm, Hastaneyi başına geçiririm tövbeeee

Hımm hangi dr muş acaba bu hanım:) ne güzel keşke bizde rast gelsek böyle bi doktora..

Son düzenleme:

Uzman dediğiniz doktorlarda bu şekilde eğitimden geçerek dr oldular, evet insanı kobay gibi kullanmaları hoş değil ama gerçekçi bakabilmelerinin tek yolu bu malesef... Kim bir manken üzerinde doğıum yaptıran bir doktoru, gerçekte doğumuna girmesini ister ki :) Bunlar normal eğer bir devlet hastanesinde özellikle üniversite hastanesinde doğum yapacaksanız, bunlar eğitim ve araştırma hastaneleri oldukları için asistan dr burda eğitim alıyorlar... Korkmayın okadar, doğum dediğiniz anlık bir şey.. Normalse 15 dakika sürmüyor bile... Allah yardım ediyor..

İsterse sahibi olsun ne fark eder :) Siz şikayet dilekçesini hastanenin diğer ortağına vermiyorsunuz endleeslove, tabibler odası yada sağlık grup başkanlığına veriyorsunuz. Ne diyeyim ki arkadaşına, yorumsuzum vallahi :)

bence daha iyi erkek doktorlar varken sırf bayan olsun diye doktor tercih etmek riskli birşey.. Bayan erkek diye ayırtmaktansa işini iyi yapan ya da kötü yapan doktor diye ayırmak lazım.. gerçekten işini iyi yapan bayan doktor bulunabiliyorsa ne ala, ama sırf bayan olsun diye de herhangi bir doktora gitmemek lazım. Her gün gazetelerde doktorlarla ilgili acaip acaip hikayeler okuyoruz.

bir şekilde tedbir almak gerekiyor tek gitmemek baltayla satırla gitmek falan bir şeyler yapmak lazım:26:

Hahaha canım napıyosun sen, ne baltası satırı ? Eşinle yada annenle bir yakınınla git kafi. Aİnternetten herhangi bir haber ajanjına msj at... İpliğini pazara çıkar yani kısaca zor değil, heleki bu zamanda tüm teknoloji elimizin altındayken hiç zor değil... İş ki sen hakkını aramak iste :)

Hımm hangi dr muş acaba bu hanım:) ne güzel keşke bizde rast gelsek böyle bi doktora..

canım ben ankaradayım inşallah siz de içinize sinen, güvenebileceğiniz bi doktora rastgelirsiniz... ben jinekolojik muayene yanında psikolojik terapiyi de aradan çıkartıyorum her gidişimde

Bir tane dilekçeyi önemsemiyorlar eee herkes benim gibi rahatsız değil arkadaşım gibi durumdan hoşnut olanlar var bir daha o doktorum kapısını açmadım çevremdekileri de uyarmaya çalışıyorum başkada yapabileceğim bir şey yok malesef

her meslek dalında olduğu gibi tıp doktorluğunda da suistimale açık alanlar oluyordur, normal. hele ki Türkiye'de... kanunların, hukukun ağır aksak işlediğini de düşünürsek hakkımızı aramak başına bela almak gibi bir şey maalesef. Doktora canımızı emanet ediyoruz, seçimini elbette çok iyi yapmamız lazım. benim emniyetimi, yine can güvenliğimi emanet ettiğim polis memuru tarafından tacize uğramışlığım var. Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünde hem de. emniyetin en tepesinde. pasaport almaya gittiğimde, parmak izimi alan polis memuru makinanın üzerine elimi koyarken elini elimin üzerine koydu ve elleriniz ne kadar küçük, ne kadar güzel, şöyle güzel böyle bilmem ne diye nerdeyse okşadı ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü. kendinize gelin ve bir daha sakın elime dokunmayın yoksa sizi şikayet edicem dedim ama salak ben, kimi kime şikayet ediyosun... eşi&yakını polis olanlar yanlış anlamasın. tüm polis teşkilatını kötülemiyorum ama burda bile oluyorsa, cinsel organ istismarı çok daha kolay yapılır bu ülkede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…