2011 Ekim Anneleri

hayırlı olsun oğluşun meraktan kurtuldun sende
herkese günaydınlar bu arada

hadi bakalım seninde şehzaden hayırlı olsun. Bahtı açık ömrü uzun olsun inşallah.

günaydın kızlar.

zeynep ve usluem şehzadeleriniz hayırlı olsun. Zeynep kız istiyodu gerçi ama inş. ikincisine :))

ayyy ben de öğrensem yaaaa

Doktorumun tavsiyesi önemli, o zaman gelince karar verilir tabi ama benim isteğim epidural+normal olmasından yana.
Mecburiyet yoksa sezaryene karşıyım. Doktorlar, yaptıkları işlem ameliyat sayıldığı ve ekstra ücret aldıkları için ve daha kolaylarına geldiği için sezaryen diyorlar herkese ama ben istemiyorum
Bakıcam siteye, sağol.

Allah kısmet ederse normal doğum istiyorum. Sezeryanı tercih etmeme nedenim;
1.Sezeryanda süt hemen gelmiyor, genellikle 1-2 gün sonra süt geliyor.bebeğime kıyamam.
2. Normal doğumda su,kan vs.nin birçoğu doğumla atılırken sezeryanda atım işlemi daha uzun sürüyor
3. Karnın toparlanması için sıkı bir egzersiz+diyet gerekiyor.
4. Normal doğumda ertesi gün normal yaşamına dönebilirken, sezeryanda dikiş olduğundan tam iyileşme 1 ayı rahat buluyor. Normal doğumda dikişi atılsa dahi deri kendini inanılmaz hızlı bir biçimde onarıyor.
5. Normal doğum esnasında, vajina çıkışında bulunan yararlı bakteriler çocuğun bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
ve şahsi fikrim, Allah kadına bu şekilde doğumu göstermiş,demek ki daha bilmediğimiz ne hikmetler var. Yani ekstrem bir sebep olmadıkça insanlığın sonradan bulduğu bir yöntemi değilde doğal olan bu yöntemi tercih ve tavsiye ederim.

ben mecburi bir durum olmadığı sürece normal doğum istiyorum korkmuyorumda doğum yapmaktan allahın izniyle alnımın akıyla çıkarım bu işten de

Yazıyı senin olduğunu görmeden okudum. "alnımın akıyla çıkarım bu işten" yazısını görünce bu kesin Leyna dedim. Yaparsın sen başarırsın Leyna'cım merak etme.

bı mecburıyet olmadıgı surece bende mormal dogum yapmayı dusunuyorum korkmuyorum desem yalan olur ama sırf korkuyoerum dıyede normal dogum yapabılcekken sezaryanı tercıh etmem

günaydın kızlar bende epidural normal doğum istiyorum..iğnesiz sancıya dayanamam gibi geliyor..of şu doğumu bir atlatsak düşününce insan stres oluyor..

Yazıyı senin olduğunu görmeden okudum. "alnımın akıyla çıkarım bu işten" yazısını görünce bu kesin Leyna dedim. Yaparsın sen başarırsın Leyna'cım merak etme.

ah canım benimmmm:78:
hepimiz güçlü kadınlarız aslında genel konuşmam lazımdı hepimiz kalkarız bu işin altından ya bismillah deyip hepiniz normal doğum isteyin çatır çatır doğurun

Son düzenleme:
Hayırlı sabahlar kızlar:80:
bol enerji patlamalı, aydınlık bi adana sabahı, dışarda baygın portakal çiçeği kokuları ohh mis gibi

günaydın kızlar bende epidural normal doğum istiyorum..iğnesiz sancıya dayanamam gibi geliyor..of şu doğumu bir atlatsak düşününce insan stres oluyor..

zeynepcim oğlun olacakmış duydum ve çok sevindim göğsünü gere gere gez erkek anası olcam diye oohh sefan olsunnn

Ya canlar bence bunları konuşmak için çok erken. arkadaşın verdiği linki okudum ama yarıda kestim. Şimdiden onun korkusuna hiiiiç gerek yok.Allah nasıl bir doğum nasip etti ise o şekilde olacak. Kısmetten öteye yol gitmez.
Size bir örnek. Benim ablam 37. haftada erken doğum yaptı. O zamana kadar normal, sezeryan arasında gidiyor ve acısına dayanamayacağını düşünerek sezeryana karar vermeyi düşünüyordu ki, yeğenim ablama sürpriz yaptı. Suyu gidip, rahimde yeterli açıklık olunca suni sancı ile normal doğuma aldılar. Bir arkadaşımda normal istiyorum diye tuttururken, çocuk dönmedi ve annenin kordonu yaşlandı. Mecburen sezeryan oldu.
Velhasıl şimdiden kaygı etmeyin. Sadece Allah'tan hayırlı ve kolay doğum nasip etmesini isteyin.

çok doğru söyledin bakalım zaman neler gösterecek anı yaşayalım

Ben kesin bir karar vermiş değilim,doktorumlada konuşmadım.Ama normal doğurabileceğimi hiç sanmıyorum.Ama ne olursa olsun seçme hakkımızın olması gerektiğini düşünüyorum.Normal doğum dikte ettirilince korkusundan hiç çocuk sahibi olmak istemeyecek kadınlar olduğunu düşünüyorum.Anne ve anneannelerimiz kadar sağlam mıyız ki? Ev işlerinde bile farkediyorum ben bunu...Annem hem çalışıp hem ev işi yapıp hemde bizleri büyüttü.Ama ben sadece çalışan ev hanımı olmakta bile o kadar zorlanıyorumki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…